fb

Βασίλεια των Ιμαλαΐων, αναζητώντας τη Σάγκρι Λα | Πάσχα - Σεπτέμβριος 2021

Διάρκεια: 24 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 4290€

Ταυτότητα ταξιδιού

Σάγκρι Λα είναι η άγνωστη ιερή πόλη του Θιβέτ, στην οποία σύμφωνα με τον μύθο θα συνέλεγαν και θα προστάτευαν όλους τους πνευματικούς θησαυρούς.

Την αναζήτηση της Σάγκρι Λα είχαμε κι εμείς στο μυαλό μας όταν σχεδιάζαμε αυτό το ταξίδι. 

Και μας έπιασε η πλεονεξία - όπως μας πιάνει σε κάθε μας ταξίδι. Θελήσαμε να τα δούμε όλα. Δεν αρκεστήκαμε σε ένα "ξεπέταγμα" του Μπουτάν, τη γη του "κεραυνού - δράκου", επειδή… τυγχάνει να είναι κάπως ακριβό. Δεν περικόψαμε τη διανυκτέρευση από την υπέροχη Πουκάκα. Επίσης, πώς θα μπορούσαμε να φύγουμε από την περιοχή αν δεν βλέπαμε το Ντάρτζελινγκ, τον κήπο του Σικίμ και το λιλιπούτειο ατμοτραίνο του ή την ιερή πόλη της θεάς Κάλι, την Καλκούτα; Ούτε παραλείψαμε να δούμε την ανατολή από τον λόφο της Τίγρης, που βρίσκεται λίγο έξω από το Ντάρτζελινγκ, όπως ακριβώς την βλέπουν τα πουλιά από ψηλά, με θέα τα μαγευτικά Ιμαλάια.

Λέτε να μη βρούμε τη δική μας Σάγκρι Λα μετά από όλα αυτά;

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

 Ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό στα Ιμαλάια, που ξεκινά από την Καλκούτα, τη λαμπρή πρωτεύουσα της Βρετανικής Ινδίας, συνεχίζει με το Μπουτάν και τις σημαντικότερες πόλεις του - Πάρο, Θιμπού, Πουνάκα, Φουντσολίνγκ, καθώς και τη μικρή πόλη Τσάλσα στη Δυτική Βεγγάλη και το Γκανγκτόκ, την πρωτεύουσα του Σικκίμ, αλλά και το Ντάρζελινγκ, το κρυμμένο μυστικό των Ιμαλαΐων. Κι ύστερα πετάμε μέσω Δελχί για την πρωτεύουσα του Λαντάκ, το Λεχ και από εκεί η οδική διαδρομή μας στα Ιμαλάια μας οδηγεί στο Καργκίλ και τη Σριναγκάρ, την πρωτεύουσα του Κασμίρ. Το οδοιπορικό μας ολοκληρώνεται με το Τζαμμού, τη γραφική Nταραμσάλα και την ιερή πόλη των Σιχ, το Αμριτσάρ.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus travel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις: Δείτε αναλυτικά στο www.versustravel.eu/apolytiprostasia ή στην αρχή του παρόντος προγράμματος

 • Επίσκεψη στο βουδιστικό μοναστήρι Τακτσάνγκ στο Μπουτάν, που το όνομά του σημαίνει «φωλιά της τίγρης», τόπο προσκυνήματός χιλιάδων πιστών, παρά τη δυσπρόσιτη θέση του.
 • Στο Θίμπου επίσκεψη στην Εθνική Βιβλιοθήκη, όπου στεγάζεται τεράστια συλλογή από ανεκτίμητης αξίας βουδιστικά χειρόγραφα, αλλά και στη σχολή ζωγραφικής, όπου οι φοιτητές διδάσκονται για 6 χρόνια τις 13 παραδοσιακές τέχνες του Μπουτάν.
 • Στο Ντάρτζελινγκ διαδρομή με το διάσημο Toy Train και επίσκεψη στο Ίδρυμα Ορειβασίας των Ιμαλαίων (Himalayan Mountaineering Institute).
 • Ημερήσια εκδρομή στο οροπέδιο του Λαντάκ και κατά μήκος της κοιλάδας του Ινδού Ποταμού.
 • Οδική διαδρομή στα δυτικά Ιμαλάια από το Λεχ στο Καργκίλ, από τις συναρπαστικότερες ορεινές διαδρομές του πλανήτη.
 • Επίσης εκπληκτική διαδρομή στα Ιμαλάια με προορισμό την πρωτεύουσα του Κασμίρ.
 • Βόλτα με τα σικάρα, τα πλοιάρια των Ιμαλαίων, στη λίμνη Νταλ, και διανυκτέρευση σε καραβόσπιτο!
 • Επίσκεψη στο φυλάκιο Γουάγκα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την περίφημη τελετή υποστολής σημαίας των δύο κρατών, Πακιστάν και Ινδίας.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Aθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Καλκούτα (Δυτική Βεγγάλη)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Δυτικής Βεγγάλης, την Καλκούτα.

 

 

2η ημέρα: Καλκούτα

Άφιξη στην Καλκούτα, τον πιο σημαντικό εμπορικό σταθμό των Άγγλων και τη λαμπρή πρωτεύουσα της Βρετανικής Ινδίας από το 1772 έως το 1912. Άμεση μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Μετά την ολιγόωρη ανάπαυσή μας, το απόγευμα, ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη, όπου θα δούμε, μεταξύ άλλων, το μνημείο της βασίλισσας Βικτωρίας, την πλατεία Νταλχούζι με τα βικτωριανά κτίρια που την περιβάλλουν, το Κυβερνητικό Μέγαρο και το Ανώτατο Δικαστήριο ( εξωτερικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Καλκούτα - Πάρο (Μπουτάν)

Ο ήλιος καίει πάνω σε έναν απέραντο γαλάζιο ουρανό και μια θάλασσα από χιονοσκέπαστες βουνοκορφές διαγράφεται ζωηρά κάτω από τα πόδια μας στον κρυστάλλινο αέρα, φανερώνοντας μια αίσθηση μεγαλείου και αγνότητας. Καθώς προσγειωνόμαστε στη λιλιπούτεια μοναστική πολιτεία του Μπουτάν, απολαμβάνουμε μια άποψη των Ιμαλαΐων και νιώθουμε τόσο κοντά στις κολοσσιαίες κορυφές τους, Έβερεστ, Μακάου, Καντσενγιούγκα, Σισαπάνγκα, Τσο Όγιου, Νανγκαπάρμπατ που χάνονται στον ουρανό. Τίποτα δεν προδιαθέτει για τη γαλήνια κατάφυτη κοιλάδα που μας περιμένει. Νιώθουμε σαν να αιωρούμαστε πάνω σε μια γιγάντια σκάλα.

Το αεροδρόμιο του Πάρο είναι αυτό που συνδέει τη χώρα με τον έξω κόσμο, σημαντικό πολιτιστικό κέντρο του Μπουτάν, του παράξενου αυτού και άγνωστου σε πολλούς βασιλείου, που ζει και κινείται στους δικούς του ρυθμούς, έχοντας εδώ και λίγα χρόνια μια μικρή επικοινωνία με τον έξω κόσμο.

Φτάνοντας θα κατευθυνθούμε στο ξενοδοχείο μας. Αμέσως μετά το γεύμα, θα επισκεφθούμε το Τα Ντζονγκ, στο οποίο στεγάζεται το Εθνικό Μουσείο, με συλλογές υφασμάτων, όπλων, θρησκευτικών πινάκων «τάνγκα», αντικειμένων οικιακής χρήσης και διάφορα άλλα χειροτεχνήματα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Ρινπούνγκ Ντζονγκ, στο οποίο οι τοιχογραφίες των στοών της εσωτερικής αυλής απεικονίζουν όψεις της βουδιστικής διδασκαλίας, όπως τον τροχό της ζωής, σκηνές από τη ζωή του Μιλαρέπα κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Πάρο

Κατά τη σημερινή μας ημέρα θα δούμε το μοναστήρι Τακτσάνγκ, που το όνομά του σημαίνει «φωλιά της τίγρης» και αποτελεί τόπο προσκυνήματος χιλιάδων πιστών, παρά την ιδιαίτερα δυσπρόσιτη θέση του. Στη συνέχεια θα δούμε το ιστορικής σημασίας κάστρο Ντρουγκιάλ Ντζονγκ καθώς και το Κιτσού Λακχάνγκ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Πάρο - Πουνάκα

Πρωινή αναχώρηση για την Πουνάκα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε στο εντυπωσιακό πέρασμα Ντοχού Λα με τα 108 Χόρτεν και τις σημαίες προσευχής να προσδίδουν στο περιβάλλον μια αίσθηση ηρεμίας και ιερότητας, ενώ με καθαρό ουρανό διακρίνονται τα Ιμαλάια. Επόμενος σταθμός της διαδρομής μας το μοναστήρι Τσίμι Λακχάνγκ, γνωστό και ως ναός της γονιμότητας. Άφιξη στην Πουνάκα και στο ξενοδοχείο μας. Λίγο αργότερα θα επισκεφθούμε το εκπληκτικό Πουνάκα Ντζονγκ, που θεωρείται το καλύτερο του Μπουτάν. Διανυκτέρευση.

 

 

6η ημέρα: Πουνάκα – Θίμφου

Μια χώρα βαθιά θρησκευόμενων ανθρώπων, που αρχίζουν με την αυγή και τελειώνουν με τη δύση τις προσφορές στους θεούς. Η νυχτερινή ζωή είναι άγνωστη, το αλκοόλ ημιαπαγορευμένο, οι κάτοικοι διασκεδάζουν με περιπάτους, πικνίκ στην υπέροχη φύση και επισκέψεις στους ναούς. Δείχνουν ευτυχισμένοι και λατρεύουν τον βασιλιά θεό.

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα του Μπουτάν, το Θίμφου. Στις διαδρομές μας θα διαπιστώσουμε ότι το Μπουτάν είναι μία από τις πιο κλειστές κοινωνίες της Ασίας, αποτελεί ένα αυθεντικό ζωντανό μουσείο της φύσης και του πολιτισμού, με τους κατοίκους να επιμένουν να ντύνονται με παραδοσιακές φορεσιές και τα βουδιστικά ήθη να επικρατούν σε σχεδόν όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής τους ζωής. Άφιξη στο Θίμφου και στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια μετάβαση στο Μπούντα Πόιντ (Kuensel Phodrang), που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη, απ’ όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το μεγαλύτερο άγαλμα του Βούδα στο Μπουτάν, καθώς και να απολαύσουμε την πανοραμική θέα της κοιλάδας του Θίμφου. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην εθνική στούπα (King's Memorial Chorten), που ολοκληρώθηκε το 1974 και στο Τρασιτσοντζόνγκ (Trashichhoedzong), «το φρούριο της θρησκείας», έδρα της κεντρικής διοίκησης των βουδιστών μοναχών και παλάτι του βασιλιά. Κατασκευάστηκε το 1641 με τον παραδοσιακό τρόπο του Μπουτάν, χωρίς καρφιά.

Το απόγευμα θα κάνουμε μια υπέροχη εξερευνητική βόλτα στην καρδιά της πόλης. Εκεί θα επισκεφτούμε την ντόπια αγορά με τις χειροτεχνίες, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε και να αγοράσουμε χειροποίητα υφάσματα και πλεκτά, πίνακες «τάνγκα», μάσκες, κεραμικά, κοσμήματα και απίστευτα αντικείμενα από ντόπιους καλλιτέχνες! Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Θίμφου

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη, που διατηρεί αναλλοίωτη την αρχιτεκτονική της, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε, μεταξύ άλλων, την Εθνική Βιβλιοθήκη, στην οποία στεγάζεται μια τεράστια συλλογή από ανεκτίμητης αξίας βουδιστικά χειρόγραφα, τη Σχολή Ζωγραφικής, όπου οι φοιτητές διδάσκονται για 6 χρόνια τις 13 παραδοσιακές τέχνες του Μπουτάν, το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού, όπου θα γνωρίσουμε τις πολιτιστικές παραδόσεις της χώρας, το Simply Bhutan, ένα ζωντανό μουσείο στο οποίο θα δούμε την παραδοσιακή μπουτανέζικη αρχιτεκτονική. Μετά το δείπνο θα μεταβούμε στο μοναστήρι Πάνγκρι Ζάπα, από τα παλαιότερα του Μπουτάν, και στο καταφύγιο Τακίν. Το Τακίν είναι το εθνικό ζώο του Μπουτάν και μοιάζει με διασταύρωση αγελάδας και κατσίκας. Η ημέρα μας θα κλείσει με ξενάγηση στο μοναστήρι-φρούριο Τσανγκάνγκχα Λακχάνγκ. Επιστροφή στην πόλη και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Θίμφου – Φουντσολίνγκ – Τσάλσα

Πρωινή αναχώρηση για τη Δυτική Βεγγάλη. Έπειτα από μια διαδρομή περίπου 6 ωρών θα φτάσουμε στο Φουντσολίνγκ, που βρίσκεται στα σύνορα του Μπουτάν με το Σικίμ. Αν το επιτρέψει ο χρόνος θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Καρμπάντι Γκοέμπα με τις ζωγραφιές από τη ζωή του Βούδα. Αφού ολοκληρώσουμε τις τελωνειακές διατυπώσεις, θα αναχωρήσουμε για τη μικρή πόλη Τσάλσα στη Δυτική Βεγγάλη, που βρίσκεται στους πρόποδες των Ιμαλαΐων. Άφιξη, τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

9η ημέρα: Τσάλσα - Γκανγκτόκ (Σικίμ)

Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της πολιτείας του Σικίμ, το Γκανγκτόκ. Το 1975 καταργήθηκε η μοναρχία και προσαρτήθηκε στην Ινδία. Η διαδρομή μας μέσα από περιοχές της Ανατολικής Ινδίας θα μας δώσει την ευκαιρία να δούμε δάση, φυτείες τσαγιού, ποτάμια και ήσυχα χωριουδάκια. Οι ψηλές βουνοκορφές, οι λόφοι, οι κοιλάδες και τα ποτάμια δημιουργούν ένα πανέμορφο σκηνικό που φιλοξενεί μια απίστευτη ποικιλία λουλουδιών: 600 είδη ορχιδέας, 150 είδη γλαδιόλας, 46 είδη ροδόδεντρου, 40 είδη μανόλιας και πολλά ακόμα. Οι κάτοικοι του Σικίμ είναι σινοθιβετιανικής φυλής και γλώσσας και βουδιστικής θρησκείας. Στην υπέροχη αυτή διαδρομή θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Γκορουμάρα, στο Σιλιγκούρι με τα εκπληκτικά δάση. Άφιξη, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

 

10η ημέρα: Γκανγκτόκ

Πρωινή περιήγηση στο Γκανγκτόκ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το βουδιστικό μοναστήρι Ρουμτέκ, το μεγαλύτερο του Σικίμ, διάσημο για την περίφημη θιβετιανή αρχιτεκτονική του. Στη συνέχεια θα δούμε τη στούπα Ντο Ντρουλ και το Θιβετιανό Ερευνητικό Ινστιτούτο, το οποίο θεμελίωσε ο Δαλάι Λάμα το 1958 και περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη και ωραιότερη συλλογή θιβετιανών χειροτεχνημάτων εκτός Θιβέτ, καθώς και σπάνια βιβλία και χειρόγραφα σχετικά με τον βουδισμό Μαχαγιάνα. Τέλος θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Εντσεΐ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Γκανγκτόκ - Ντάρτζελινγκ

Πρωινή αναχώρηση για τη «βασίλισσα των λόφων», το Ντάρτζελινγκ, μέσα από μια υπέροχη διαδρομή με κατάφυτους λόφους, φυτείες τσαγιού και μικρά χωριουδάκια. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Ντάρτζελινγκ, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.135 μ. και αποτελεί το πιο οργανωμένο ορεινό θέρετρο της Ανατολικής Ινδίας. Το τσάι της περιοχής είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο για το υπέροχο άρωμά του. Το έφεραν εδώ οι Άγγλοι το 1841, αφού πρώτα διαπίστωσαν ότι το υψόμετρο και τα επικλινή εδάφη της περιοχής ευνοούν την παραγωγή καλής ποιότητας. Γρήγορα η φήμη του τσαγιού του Ντάρτζελινγκ ξεπέρασε τα σύνορα και από το 1850 άρχισαν οι εξαγωγές. Σήμερα καλύπτει το 25% της ινδικής παραγωγής και είναι περιζήτητο σε όλο τον κόσμο. Άφιξη, τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

 

12η ημέρα: Ντάρτζελινγκ – Λόφος της Τίγρης – Διαδρομή με το λιλιπούτειο ατμοκίνητο τρένο (Toy Train) – Ντάρτζελινγκ

Πολύ νωρίς σήμερα το πρωί θα μεταβούμε στον Λόφο της Τίγρης (Tiger Hill), που βρίσκεται σε απόσταση 13 χιλιομέτρων από το Ντάρτζελινγκ, για να θαυμάσουμε την ανατολή του ηλίου με θέα τα μαγευτικά Ιμαλάια. Στην επιστροφή μας θα επισκεφθούμε το σχεδόν μόνιμα σκεπασμένο από ομίχλη θιβετιανό χωριό Γκουμ, καθώς και τα δύο βουδιστικά μοναστήρια Τσχολίνγκ και Νταρλί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για πρωινό.

Στη συνέχεια θα έχουμε τη δυνατότητα για μια διαδρομή με το διάσημο ατμοκίνητο τρένο Toy Train (σε περίπτωση που λειτουργεί, καθώς λόγω της παλαιότητάς του κάνουν συχνές επισκευές για τη συντήρησή του). Επίσης θα επισκεφθούμε το Ίδρυμα Ορειβασίας των Ιμαλαΐων (Himalayan Mountaineering Institute) που δημιούργησε ο Τένζινγκ Νοργκάι, ο σέρπα που κατέκτησε το Έβερεστ μαζί με τον Έντμουντ Χίλαρι το 1953, και αμέσως μετά θα κάνουμε και μια βόλτα στον ζωολογικό κήπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

 

 

13η ημέρα: Ντάρτζελινγκ - Μπαντόγκρα - Δελχί

Πρωινή αναχώρηση για μια οδική διαδρομή με προορισμό το αεροδρόμιο της Μπαντόγκρα, το οποίο εξυπηρετεί ολόκληρο το βόρειο τμήμα της Δυτικής Βεγγάλης αλλά και το Σικίμ. Επιβίβαση στην πτήση μας για το Δελχί. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: Δελχί - Λεχ (Λαντάκ)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα ή συνέχεια του ταξιδιού και πτήση για την πρωτεύουσα του Λαντάκ, το Λεχ, που αποτελεί το κέντρο των βουδιστών της Ινδίας. Είναι μια μικρή πόλη, χτισμένη σε υψόμετρο 3.445 μ., στη μέση ενός ερημικού οροπεδίου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Η υπόλοιπη ημέρα θα κυλήσει σε χαλαρούς ρυθμούς για να συνηθίσουμε το υψόμετρο. Το απόγευμα θα έχουμε την πρώτη μας επαφή με την πόλη, καθώς θα κάνουμε μια βόλτα στην ντόπια αγορά και θα επισκεφθούμε τη στούπα Σαντί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

15η ημέρα: Λεχ

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το Σέι, την παλιά πρωτεύουσα του Λαντάκ. Ακόμη και όταν το παλάτι μεταφέρθηκε στο Λεχ, οι βασιλείς συνέχιζαν να θεωρούν κατοικία τους το Σέι – τόσο σημαντικό ήταν για αυτούς. Η ημέρα σήμερα είναι αφιερωμένη στις επισκέψεις των βουδιστικών μοναστηριών Σέι, Θικσέι και Χεμίς, τα οποία θα δούμε σε μια ημερήσια εκδρομή που θα κάνουμε στο οροπέδιο του Λαντάκ και κατά μήκος της κοιλάδας του Ινδού Ποταμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

16η ημέρα: Λεχ

Κατά τη σημερινή ολοήμερη εκδρομή μας θα επισκεφθούμε το βουδιστικό μοναστήρι Στοκ, που χτίστηκε τον 14ο αιώνα και διαθέτει θαυμαστή βιβλιοθήκη. Δύο χιλιόμετρα από το μοναστήρι βρίσκεται και το παλάτι Στοκ, στη δεξιά όχθη του Ινδού ποταμού. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τα μοναστήρια Στάνκα και Μάθο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

17η ημέρα: Λεχ - Καργκίλ ( Πέρασμα Ιμαλαΐων)

Πρωινή οδική αναχώρηση για μια συγκλονιστική περίπου 8ωρη οδική διαδρομή στα Δυτικά Ιμαλάια, με προορισμό το Καργκίλ. Θεωρείται μία από τις συναρπαστικότερες ορεινές διαδρομές του πλανήτη. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ημέρας θα κάνουμε επιλεγμένες στάσεις προκειμένου να επισκεφθούμε διάφορα μοναστήρια (γκόμπας), καθένα από τα οποία θα μας αποκαλύψει στοιχεία του ταντρικού βουδισμού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

18η ημέρα: Καργκίλ - Σριναγκάρ (Κασμίρ) ( Πέρασμα Ιμαλαΐων)

Θα συνεχίσουμε σήμερα την εκπληκτική διαδρομή μας στα Ιμαλάια (8-10 ώρες) με προορισμό τη Σριναγκάρ, την πρωτεύουσα του Κασμίρ, με μια μικρή στάση στην περιοχή Σονμάργκ ή αλλιώς «Χρυσό Λιβάδι». Τόπος συνάντησης σημαντικών πολιτισμικών ρευμάτων στο παρελθόν, το Κασμίρ ασφυκτιά σήμερα σχεδόν μετέωρο ανάμεσα σε δύο αντίπαλες πολιτισμικές παραδόσεις, τους μουσουλμάνους από το Πακιστάν και τους -αλλόθρησκους για αυτούς- μουσουλμάνους της Ινδίας. Ινδοί, Σκύθες, Άραβες, Μογγόλοι κατέκτησαν τη χερσόνησο και την ενσωμάτωσαν στις μεγάλες αυτοκρατορίες τους. Ο χώρος αυτός έγινε αναπόφευκτα θέατρο συγκρούσεων αλλά και δημιουργικών ζυμώσεων. Άφιξη στην πόλη Σριναγκάρ, που είναι χτισμένη στις όχθες της λίμνης Νταλ και της λίμνης Ναγκίν, στις παρυφές των Δυτικών Ιμαλαΐων. Μεταφορά και τακτοποίηση σε παραδοσιακό deluxe houseboat (καραβόσπιτο), όπου θα δειπνήσουμε και θα διανυκτερεύσουμε.

 

19η ημέρα: Σριναγκάρ

Πρωινή ξενάγηση στην παλιά πόλη της Σριναγκάρ με τον έντονο μεσαιωνικό χαρακτήρα, τους άφθονους ισλαμικούς και ινδουιστικούς ναούς, τις τοπικές αγορές και τα όμορφα παλιά της σπίτια. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους περίφημους μογγολικούς κήπους, καθώς και ένα εμπορικό κέντρο με ντόπια χειροτεχνήματα (πασμίνες, κοσμήματα κ.λπ.). Επιστροφή στο houseboat. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

20ή ημέρα: Σριναγκάρ - Τζαμού - Nταραμσάλα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Τζαμού. Φτάνοντας θα αναχωρήσουμε οδικώς για μια περίπου 5ωρη διαδρομή με προορισμό τη γραφική Nταραμσάλα, τη «Μικρή Λάσα», αφού μετά την εισβολή της Κίνας στο Θιβέτ, το 1959, έχει γίνει η προσωρινή έδρα του Δαλάι Λάμα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

21η ημέρα: Nταραμσάλα

Η πόλη ιδρύθηκε το 1848 από τους Βρετανούς και χωρίζεται σε δύο μέρη: την Άνω Nταραμσάλα ή ΜακΛέοντ Γκαντζ και την Κάτω Nταραμσάλα. Η Άνω Nταραμσάλα εκτός από τόπος κατοικίας του Δαλάι Λάμα έχει γίνει και δεύτερη πατρίδα για χιλιάδες Θιβετιανούς πρόσφυγες, ενώ η Κάτω Nταραμσάλα παραμένει σταθερά ινδική. Κατά τη διάρκεια της σημερινής περιήγησής μας στην πόλη θα επισκεφθούμε, μεταξύ άλλων, το μοναστήρι του Δαλάι Λάμα, το τοπικό μουσείο, την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη και το Μνημείο του Πολέμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

22η ημέρα: Nταραμσάλα - Aμριτσάρ

Πρωινή οδική αναχώρηση για μια περίπου 5 ωρών διαδρομή με προορισμό την ιερή πόλη των Σιχ, το Αμριτσάρ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα μεταβούμε στον περίφημο Χρυσό Ναό, τον οποίο κάθε Σιχ ονειρεύεται να επισκεφθεί έστω και μία φορά στη ζωή του. Αφού παρακολουθήσουμε τη βραδινή λειτουργία θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

 

23η ημέρα: Aμριτσάρ

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε τον Χρυσό Ναό, κέντρο προσκυνήματος των Σιχ από όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στα σύνορα με το Πακιστάν, στο φυλάκιο Γουάγκα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την περίφημη τελετή υποστολής σημαίας των δύο κρατών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

24η ημέρα: Aμριτσάρ - Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

 

Μικρότερες εκδοχές του ανωτέρω προγράμματος

14ήμερο πρόγραμμα Μπουτάν - Σικίμ - Δυτική Βεγγάλη - Καλκούτα - Ντάρτζελινγκ

Όσοι ταξιδιώτες επιθυμούν μπορούν να ακολουθήσουν τις πρώτες 14 ημέρες του προγράμματος. Τη 14η ημέρα πετάμε για Αθήνα όπου φτάνουμε αυθημερόν.

 

 

18ήμερο πρόγραμμα Μπουτάν - Σικίμ - Δυτική Βεγγάλη - Καλκούτα - Ντάρτζελινγκ - Με επέκταση στο Λαντάκ

Όσοι ταξιδιώτες επιθυμούν μπορούν να ακολουθήσουν τις πρώτες 16 ημέρες του προγράμματος. Τη 17η ημέρα πετάμε για Δελχί όπου και διανυκτερεύουμε και τη 18η πετάμε για την Αθήνα όπου φτάνουμε αυθημερόν.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

QR 398

14.08.2021

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

11:35

15:45

QR 540

14.08.2021

ΝΤΟΧΑ – ΚΑΛΚΟΥΤΑ

18:55

02:20 + 1

QR 549

06.09.2021

ΔΕΛΧΙ – ΝΤΟΧΑ

03:20

 04:45

QR 203

06.09.2021

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

07:30

12:10

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 5* στις μεγαλουπόλεις, όπως η Καλκούτα, το Δελχί και το Αμριτσάρ, στην υπόλοιπη Ινδία και στο Μπουτάν 4* και 3* ή από τα καλύτερα διαθέσιμα σε περιοχές όπου η τουριστική υποδομή είναι χαμηλή. Ιδιαίτερα στο Καργκίλ και στο Λεχ πολύ λιτά ξενοδοχεία, βασικών ανέσεων. Στο Κασμίρ οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε παραδοσιακά houseboats (καραβόσπιτα).
 • Ημιδιατροφή.
 • Μετακινήσεις με πούλμαν, μικρά αυτοκίνητα ή τζιπ, όπου κρίνεται απαραίτητο.
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός στην περιοχή των Ιμαλαΐων.
 • Τοπικοί ξεναγοί.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο      

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 890 €
 • Διπλή Βίζα Ινδίας 160

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ VISA

Για τη βίζα του Μπουτάν πρέπει να αποστείλετε στο τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας μια έγχρωμη φωτοτυπία του διαβατηρίου σας, το αργότερο δύο (2) εβδομάδες πριν την αναχώρηση.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.


ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Φροντίζουμε για την υγεία σας
Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ
Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

·Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.

·Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

·Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.

·Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.

·12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 

·Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.

·Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.

·Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.

·Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.

·Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 

 

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται   διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus travel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις: Δείτε αναλυτικά στο www.versustravel.eu/apolytiprostasia ή στην αρχή του παρόντος προγράμματος

 • Επίσκεψη στο βουδιστικό μοναστήρι Τακτσάνγκ στο Μπουτάν, που το όνομά του σημαίνει «φωλιά της τίγρης», τόπο προσκυνήματός χιλιάδων πιστών, παρά τη δυσπρόσιτη θέση του.
 • Στο Θίμπου επίσκεψη στην Εθνική Βιβλιοθήκη, όπου στεγάζεται τεράστια συλλογή από ανεκτίμητης αξίας βουδιστικά χειρόγραφα, αλλά και στη σχολή ζωγραφικής, όπου οι φοιτητές διδάσκονται για 6 χρόνια τις 13 παραδοσιακές τέχνες του Μπουτάν.
 • Στο Ντάρτζελινγκ διαδρομή με το διάσημο Toy Train και επίσκεψη στο Ίδρυμα Ορειβασίας των Ιμαλαίων (Himalayan Mountaineering Institute).
 • Ημερήσια εκδρομή στο οροπέδιο του Λαντάκ και κατά μήκος της κοιλάδας του Ινδού Ποταμού.
 • Οδική διαδρομή στα δυτικά Ιμαλάια από το Λεχ στο Καργκίλ, από τις συναρπαστικότερες ορεινές διαδρομές του πλανήτη.
 • Επίσης εκπληκτική διαδρομή στα Ιμαλάια με προορισμό την πρωτεύουσα του Κασμίρ.
 • Βόλτα με τα σικάρα, τα πλοιάρια των Ιμαλαίων, στη λίμνη Νταλ, και διανυκτέρευση σε καραβόσπιτο!
 • Επίσκεψη στο φυλάκιο Γουάγκα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την περίφημη τελετή υποστολής σημαίας των δύο κρατών, Πακιστάν και Ινδίας.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ημερήσια εκδρομή στο οροπέδιο του Λαντάκ και κατά μήκος της κοιλάδας του Ινδού Ποταμού.
 • Οδική διαδρομή στα δυτικά Ιμαλάια από το Λεχ στο Καργκίλ.
 • Βόλτα με τα σικάρα, τα πλοιάρια των Ιμαλαΐων, στη λίμνη Νταλ, και διανυκτέρευση σε καραβόσπιτο!

 

Χάρτης Ταξιδιού Βασίλεια των Ιμαλαΐων, αναζητώντας τη Σάγκρι Λα | Πάσχα - Σεπτέμβριος 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info