Πληροφορίες για: Μπουτάν

«Ανοιχτό» για τους τουρίστες από το 1974
Και είναι προσβάσιμο κυρίως με τα πόδια. Το Μπουτάν είναι μια μικρή χώρα που λίγοι επισκέπτες προτιμούν. Βρίσκεται στα Ιμαλάια, ανάμεσα στο Θιβέτ και την Ινδία. Εκτός από τα εκπληκτικά φυσικά τοπία, η διαχρονική εικόνα της χώρας, για τους περισσότερους επισκέπτες, είναι η έντονη αίσθηση του πολιτισμού και της παράδοσης που συνδέεται με το βασίλειο και το διακρίνει σαφώς από τις γείτονες χώρες του.

Οι ανεξάρτητοι ταξιδιώτες απαγορεύονται
και οι ξεναγήσεις είναι ο μόνος τρόπος για να εξερευνήσετε «τη γη του δράκου των κεραυνών». Ανέγγιχτοι και άπειροι από τις δικές μας συνήθειες της σύγχρονης ζωής, οι άνθρωποι του Μπουτάν έχουν βαθιά πίστη στο Βουδισμό, φορούν παραδοσιακή στολή δια νόμου και παρακολουθούν τηλεόραση, μόλις από το 1999.

Μοναστήρι Namkhe Nyingpo Goemba
Αλλά ποιος την χρειάζεται όταν μπορεί να παρακολουθήσει το δράμα που ξεδιπλώνεται στο μοναστήρι Namkhe Nyingpo Goemba; Κάθε απόγευμα 300 μοναχοί κοντράρονται, υποστηρίζοντας ο καθένας διάφορες θεολογικές απόψεις!

Σάγκρι Λα

Σάγκρι Λα είναι η άγνωστη ιερή πόλη του Θιβέτ, στην οποία σύμφωνα με τον μύθο θα συνέλεγαν και θα προστάτευαν όλους τους πνευματικούς θησαυρούς.

Καλκούτα

Η Καλκούτα (Calcutta / Kolkata) θεωρείται ο ορισμός της «πόλης των αντιθέσεων». Είναι μεγάλο οικονομικό κέντρο, με το δεύτερο σε μέγεθος χρηματιστήριο της χώρας, με παράδοση μεγάλων εμπορικών οίκων αλλά ταυτόχρονα είναι και η πόλη η οποία έχει δυσφημιστεί όσο ελάχιστες στον κόσμο από τα Δυτικά ΜΜΕ λόγω του γεγονότος ότι εκεί δραστηριοποιούνται ίσως τα πιο δυναμικά εργατικά συνδικάτα ολόκληρης της ασιατικής ηπείρου.

Ο λόφος της Τίγρης

Στο λόφο της τίγρης (Tiger Hill) που βρίσκεται σε 13χλμ. από το Ντάζερλινγκ, μπορείτε να θαυμάσετε την ανατολή του Ήλιου με θέα τα μαγευτικά Ιμαλάια, όπως τη βλέπουν τα πουλιά.

Πληροφορίες για τις Χώρες

Μπουτάν

Ανεξάρτητο κράτος της νοτιοκεντρικής Ασίας. Εκτείνεται στις πλαγιές της οροσειράς των Ιμαλαΐων και συνορεύει βόρεια και βορειοδυτικά με την Κίνα (περιοχή του Θιβέτ), ενώ από όλες τις άλλες πλευρές του περιβάλλεται από την Ινδία. Συγκεκριμένα, στα νοτιοδυτικά συνορεύει με το ινδικό ομόσπονδο κρατίδιο του Σικίμ, νότια με τα κρατίδια της Δυτικής Βεγγάλης και του Ασάμ και ανατολικά με το κρατίδιο Αρουνάτσαλ Πραντές.
Η συνολική έκταση της χώρας ανέρχεται σε 47.000 τ. χλμ., κατατάσσοντας το Μπουτάν στην 130ή παγκόσμια θέση. Συγκριτικά με άλλες χώρες, η έκταση του Μπουτάν είναι ίση με το μισό περίπου της έκτασης της Ουγγαρίας, διπλάσια από την έκταση του Τζιμπουτί και κατά 2,8 φορές μικρότερη από την έκταση της Ελλάδας.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2002, η χώρα αριθμεί 2.094.176 κατοίκους και ως προς τον πληθυσμό κατέχει την 141η θέση στον κόσμο. Αναλογικά με την έκταση, ο πληθυσμός δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος, με αποτέλεσμα το Μπουτάν να είναι μια μάλλον αραιοκατοικημένη χώρα. Η πυκνότητα του πληθυσμού φτάνει τους 44,56 κατοίκους ανά τ. χλμ.

Γεωγραφία

Η χώρα καταλαμβάνει τις νότιες προεκτάσεις των Ιμαλαΐων και έχει γενικά ορεινό ανάγλυφο. Στο βόρειο τμήμα, κατά μήκος των συνόρων με την Κίνα, εκτείνονται τα Μεγάλα Ιμαλάια, πολλές κορυφές των οποίων ξεπερνούν τα 7.300 μ. και καλύπτονται από αιώνια χιόνια και παγετώνες. Μία από αυτές, η κορυφή Κούλα Κάνγκρι φτάνει τα 7.554 μ. και αποτελεί το ψηλότερο σημείο της χώρας. Νοτιότερα εκτείνεται μια σειρά από χαμηλότερες οροσειρές που έχουν διεύθυνση από βορρά προς νότο και σχηματίζουν ανάμεσά τους εύφορες κοιλάδες. Τέλος, στο νότιο τμήμα της χώρας η σταδιακή μείωση του υψομέτρου των οροσειρών επιτρέπει το σχηματισμό της μοναδικής επίπεδης έκτασης του Μπουτάν, της πεδιάδας Ντούαρς, η οποία εκτείνεται κατά μήκος των συνόρων της χώρας με την Ινδία.

περισσότερα

Με μια ματιά

Στο Μπουτάν θα ζήσετε ημέρες ψυχικής ανάτασης κυνηγώντας το φευγαλέο Shangri La ανάμεσα σε υποβλητικά τοπία και χώρους προσευχής στο Βασίλειο του Δράκου της Βροντής, την terra incognita της Ασίας.

Χάρτης Ταξιδιού Μπουτάν

Προτεινόμενα Ομαδικά Ταξίδια