fb

Exploring Machu Picchu and Easter Island: Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας – Rainbow Mountain – Αρχαία Αλατωρυχεία στο Μάρας – Σαντιάγο – Βαλπαραΐσο – Νησί του Πάσχα| 14.11.2024

Διάρκεια: 17 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 4890€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ακολουθήστε μας σε ένα μοναδικό ταξίδι που μας αποκαλύπτει τα εντυπωσιακά τοπία της Νότιας Αμερικής και χαμένους πολιτισμούς. Ένα ταξίδι-περιπέτεια που μας περνά από το Περού και την Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας στο Σαντιάγο της Χιλής και το Βαλπαραΐσο, μέχρι το μυστηριώδες Νησί του Πάσχα. Ένα ταξίδι που το χαρακτηρίζει η πληρότητα, η πληθωρικότητα και οι συναρπαστικές εναλλαγές των εικόνων. Το ταξίδι στο Περού είναι η ιδανική εισαγωγή στους προκολομβιανούς πολιτισμούς, στους γηγενείς πληθυσμούς, αλλά και στα άλυτα μυστήρια της Νότιας Αμερικής. Με προσεκτικό σχεδιασμό, χωρίς να βάζουμε «νερό στο κρασί μας»,  εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο κάθε λεπτό της ημέρας, όπως άλλωστε αξίζει σε ένα ταξίδι στα εκπληκτικά δημιουργήματα των Άνδεων, σε φυλές που αντιστάθηκαν στον κατακτητή και σε αφάνταστες πόλεις της αυτοκρατορίας των Ίνκας. Η επιλογή των ξενοδοχείων που θα βρείτε μόνο στο Versus, είναι στοιχεία που εντάξαμε στο πρόγραμμά μας αρκετά χρόνια τώρα και δεν τα αποχωριζόμαστε, ούτε άλλωστε και το πάθος μας για την ποιότητα και σε αυτό το πρόγραμμα.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινάμε το ταξίδι μας από το Περού και την πρωτεύουσα Λίμα. Με πτήση φτάνουμε στην «αρχαιολογική πρωτεύουσα της αμερικανικής ηπείρου», το Κούσκο, και τις σημαντικότερες πόλεις που έχτισαν οι Ίνκας κατά μήκος της Ιερής Κοιλάδας: Πίσακ, Ογιανταϊτάμπο και το μαγευτικό Μάτσου Πίτσου! Κατόπιν πετάμε για τη Χιλή και το Σαντιάγο όπου με τέσσερις διανυκτερεύσεις έχουμε χρόνο για να εξερευνήσουμε την πρωτεύουσα αλλά και τα περίχωρα, φτάνοντας μέχρι το Βαλπαραΐσο. Το ταξίδι συνεχίζεται με τρεις νύχτες στο Νησί του Πάσχα, όπου φτάνουμε με πτήση από το Σαντιάγο. Επιστρέφοντας στο Σαντιάγο, παίρνουμε την πτήση επιστροφής για την Ευρώπη.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό και θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Δύο δεκαετίες εμπειρία και εξειδίκευση στον προορισμό.

Ένα συγκλονιστικό ταξίδι, από εκείνα που πραγματικά τιμούν την έκφραση «εμπειρία ζωής». Το φαντασμαγορικό οδοιπορικό που μας φέρνει από το Περού και την Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας στη Χιλή, τη μακρόστενη λωρίδα γης με τις μεγάλες αντιθέσεις, μέχρι το μυστηριώδες Νησί του Πάσχα. Ένα ταξίδι ιδιαίτερα απαιτητικό που απαιτεί άριστη γνώση του προορισμού, αλλά και αντιμετώπισης πιθανών δυσκολιών. Για περισσότερες από δύο δεκαετίες ιχνηλατούμε τη Λατινική Αμερική δημιουργώντας χιλιάδες ευχαριστημένους ταξιδιώτες. Τι είναι αυτό όπως που έχει κάνει τους ταξιδιώτες να λένε: «Μόνο με το Versus»;

Εξειδικευμένοι αρχηγοί

Μετά από εκατοντάδες αναχωρήσεις στον προορισμό, έχουμε σχηματίσει μια ομάδα απόλυτα εξειδικευμένων αρχηγών σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι. Αρχηγών που θα μας μυήσουν στα μυστικά του προορισμού και γνωρίζουν άριστα τις ιδιαιτερότητες του. 

Με εσωτερικές πτήσεις και όχι τεράστιες οδικές διαδρομές στις Άνδεις

Το Versus Travel, πιστό στα γεμάτα και ποιοτικά προγράμματα, ελαχιστοποιεί τις οδικές διαδρομές στις απαραίτητες και ουσιώδεις, χρησιμοποιώντας αεροπλάνο και έτσι αφήνει χρόνο για να δούμε πολύ πιο άνετα τις πόλεις, τα χωριά και τους αρχαιολογικούς χώρους. Ιδιαίτερα στο Περού των μεγάλων υψομέτρων και των δύσκολων οδικών διαδρομών πάνω στις Άνδεις, η επιλογή αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική.  Έτσι, το πρόγραμμα έχει αρκετές οδικές διαδρομές και διαδρομές με τρένο για να γνωρίσουμε τη χώρα σε βάθος, αλλά κι αρκετές αεροπορικές για να μην περάσουμε το ταξίδι μας στον δρόμο.

Οι πτήσεις μας

Τα ταξίδια του Versus Travel δεν είναι εικονική πραγματικότητα. Προαγοράζουμε τις πτήσεις των ταξιδιών μας και τις ανακοινώνουμε όπως θα δείτε και εδώ, αντίθετα με τη συνήθη πρακτική της αγοράς. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, αποφεύγοντας έτσι απογοητεύσεις της τελευταίας στιγμής.

Οι εμπειρίες δεν σταματούν ποτέ σε ένα ταξίδι Versus

Το  ταξίδι αυτό περιλαμβάνει επιπλέον τις παρακάτω εμπειρίες:

 • Επισκεπτόμαστε τα εντυπωσιακά αρχαία αλατωρυχεία στο Μάρας, που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται όπως την εποχή των Ίνκας!

 • Απολαμβάνουμε ολοήμερη εκδρομή στο εντυπωσιακό βουνό Ουράνιο Τόξο (Rainbow Mountain), που το National Geographic έχει κατατάξει στα 100 μέρη που πρέπει να δει κανείς έστω και μία φορά στη ζωή του.

Τα προγράμματα του Versus Travel ξεχωρίζουν για τα παρακάτω:

Το ταξίδι αυτό αποτελεί ένα έξυπνο συνδυασμό του Περού, της Χιλής και του Νησιού του Πάσχα. Έτσι περιλαμβάνει 7 διανυκτερεύσεις στο Περού, 4 διανυκτερεύσεις στο Σαντιάγο της Χιλής με εκδρομή και στο Βαλπαραΐσο και 3 διανυκτερεύσεις στο Νησί του Πάσχα με τους αινιγματικούς πέτρινους γίγαντες, τα Μοάι, να φρουρούν αιώνια το πράσινο των λιβαδιών και το μπλε του ωκεανού.  

Ειδικότερα:

 • Εξασφαλισμένες πτήσεις με την Iberia.
 • Δύο (2) σπάνιες διανυκτερεύσεις στην Ιερή Κοιλάδα, για να έχουμε τον χρόνο να απολαύσουμε την περιοχή όπου οι Ίνκας έχτισαν τις σημαντικότερες πόλεις τους. Με τον τρόπο αυτό, όπως θα δείτε στο πρόγραμμα, εκτελούμε και άλλες ψαγμένες επισκέψεις, που θα βρείτε μόνο στα προγράμματα του Versus, όπως η επίσκεψη στα αρχαία αλατωρυχεία των Ίνκας, έναν εμβληματικό χώρο που το Versus ανοίγοντας δρόμο ενέταξε στα προγράμματά του.
 • Έξι (6) διανυκτερεύσεις στην περιοχή του Κούσκο ‒ έναν τόπο-κόσμημα, από τους σημαντικότερους στη Λατινική Αμερική (4 διανυκτερεύσεις στο Κούσκο, 2 διανυκτερεύσεις στην Ιερή Κοιλάδα).
 • Διαμονή στη Λίμα για να απολαύσουμε την πολύ όμορφη πρωτεύουσα του Περού. Άλλωστε η περιοχή που έχουμε επιλέξει για τη διαμονή μας είναι η καλύτερη της Λίμα και ενδείκνυται για περιπάτους με θέα τον ωκεανό.
 • Ολοήμερη εκδρομή στο εντυπωσιακό βουνό Ουράνιο Τόξο (Rainbow Mountain) στις Άνδεις, που το National Geographic έχει κατατάξει στα 100 μέρη που πρέπει να δει κανείς έστω μία φορά στη ζωή του.
 • Επίσκεψη στην εμβληματική περιοχή των αρχαίων αλατωρυχείων στο Μάρας (Salinas de Maras), όπου υπάρχουν και λειτουργούν ακόμα τα «τηγάνια» του αρχαίου αλατωρυχείου, απ’ όπου οι Ίνκας προμηθεύονταν το αλάτι τους – ένα πραγματικά εντυπωσιακό και σπάνιο αξιοθέατο.
 • Περιήγηση στον αινιγματικό χώρο των Ίνκας Μοράι (Moray), με τα μυστηριώδη κυκλικά επίπεδα, αλλά και στο Ογιανταϊτάμπο, τη θαυμαστή ακρόπολη με ιερό αφιερωμένο στον θεό Ήλιο που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορική πορεία της αυτοκρατορίας και στην οριστική πτώση της στα χέρια των Ισπανών κατακτητών.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά. Πρωινό στο Σαντιάγο. Ένα γεύμα στο Νησί του Πάσχα.
 • Ξενάγηση στη Λίμα για να γνωρίσουμε την πανέμορφη πόλη που ατενίζει τον Ειρηνικό από ψηλά.
 • Αφιερώνουμε όλη την ημέρα για την επίσκεψη του Μάτσου Πίτσου, χωρίς να έχουμε άλλη ξενάγηση εκείνη την ημέρα. Έτσι θα νιώσετε ότι χορτάσατε τον απίθανο αρχαιολογικό χώρο της Αμερικής. Οι ώρες που μπορεί να επισκεφτεί κάποιος τον αρχαιολογικό χώρο είναι πολύ συγκεκριμένες και δεν μπορεί να πάει όποτε θέλει, ούτε να παραμείνει στον αρχαιολογικό χώρο όσο θέλει.
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο Σαντιάγο της Χιλής, σε εξαιρετικό ξενοδοχείο!
 • Εκδρομή στο θρυλικό Βαλπαραΐσο, την πόλη που αγάπησε ο Πάμπλο Νερούδα.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Νησί του Πάσχα σε ξενοδοχείο 3* βασικών ανέσεων (η υποδομή στο Νησί δεν είναι ανεπτυγμένη).
 • Θαυμάζουμε το Άχου Τε Πίτο Κούρα, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο Μοάι του νησιού του Πάσχα, με ύψος 10 μέτρων και βάρος πάνω από 90 τόνους.
 • Το πρόγραμμα έχει αρκετές οδικές διαδρομές για να γνωρίσετε σε βάθος τις χώρες αλλά και αρκετές αεροπορικές για να μην περάσουμε το χρόνο μας μέσα σε ένα πούλμαν.
 • Η τιμή του ταξιδιού αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι χρειάζεται μεράκι, εξειδίκευση, έμπειρο αρχηγό και πολλή φαντασία. Το Versus Travel διαθέτει τεράστια εμπειρία στον συγκεκριμένο προορισμό. Γι’ αυτό, όλοι οι ταξιδιώτες που πραγματοποίησαν το ταξίδι αυτό μαζί μας, λένε ότι ήταν η σημαντικότερη εμπειρία της ζωής τους και ότι έζησαν πολλά περισσότερα απ’ όσα τους υποσχεθήκαμε!!!
 • Οι αναχωρήσεις του Versus πραγματοποιούνται! Τα ταξιδιωτικά γραφεία έχουν φοβίσει τους ταξιδιώτες με τις συνεχείς ακυρώσεις μακρινών ταξιδιών. Το Versus Travel πολύ σπάνια ακυρώνει ταξίδι και αυτό για δύο λόγους: Γιατί πραγματοποιεί αναχωρήσεις με Έλληνα αρχηγό ακόμα και με μικρή συμμετοχή και γιατί έχει πολύ προσιτή τιμή.
 • Εξαιρετικός έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο Versus Travel στα ελληνικά.

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: : ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΛΙΜΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Περού και τη Λίμα, την πρωτεύουσα του Ισπανικού Αντιβασιλείου της Αμερικής, που ιδρύθηκε από τον Φρανσίσκο Πιθάρο στα μέσα του 16ου αιώνα.

2η ημέρα: : ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΛΙΜΑ (Ξενάγηση) – Μουσείο Λάρκο Χερέρα

Με την άφιξή μας στη Λίμα ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πόλη. Θα δούμε τις αριστοκρατικές συνοικίες Σαν Ισίδρο και Μιραφλόρες, τις πλατείες Γκράου, Σαν Μαρτίν και Άρμας, το Προεδρικό Μέγαρο, το Δημαρχείο, τον ποταμό Ρίμακ που έδωσε το όνομά του στην πόλη και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό και το μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου που φιλοξενεί το πρώτο νεκροταφείο-κατακόμβη της Λίμας.

Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο «Πουέμπλο Λίμπρε», το ελεύθερο χωριό, όπου πρωτοσυναντήθηκαν οι δύο ελευθερωτές του Περού, ο Χοσέ ντε Σαν Μαρτίν και ο Σιμόν Μπολίβαρ. Εδώ βρίσκεται το εξαιρετικό μουσείο Λάρκο Χερέρα, που συγκαταλέγεται στα 10 κορυφαία της Νότιας Αμερικής και περιλαμβάνει καταπληκτικές συλλογές από χρυσά, ασημένια, πήλινα και υφαντά αντικείμενα. Ανάμεσα στα άλλα, το μουσείο διαθέτει τη μεγαλύτερη ανοιχτή αποθήκη της Νότιας Αμερικής με 45.000 αντικείμενα.  

Διανυκτέρευση στη Λίμα. 

3η ημέρα: ΛΙΜΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΥΣΚΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αποχαιρετάμε τη Λίμα, για να πετάξουμε προς το περίφημο Κούσκο. Για τον ιστορικό, τον αρχαιολόγο, τον κοινωνιολόγο, τον εθνολόγο, τον καλλιτέχνη, τον φωτογράφο και τον κάθε ταξιδιώτη, το Κούσκο προσφέρει ανεξάντλητο υλικό.

Ο τόπος όπου άκμασε και καταλύθηκε ο πολιτισμός των Ίνκας διατηρεί μέσα στα πέτρινα τείχη και τις οχυρώσεις του ιστορικά μνημεία, ερείπια, μύθους και παραδόσεις. Είναι μια κλασική ισπανική πόλη χτισμένη στα τείχη και τα θεμέλια των Ίνκας. Από το 1983 έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Άφιξη στο Κούσκο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Εφόσον το επιτρέπει ο χρόνος, ίσως μπορέσουμε να κάνουμε μια σύντομη βόλτα για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

4η ημέρα: ΚΟΥΣΚΟ (Ξενάγηση στην πόλη και στους αρχαιολογικούς χώρους έξω από αυτήν)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε ξενάγηση στην πόλη. Πρώτη μας επίσκεψη η Κορικάντσα, ο σημαντικότερος Ναός των Ίνκας στο Κούσκο, τόπος λατρείας του Ήλιου και των Ουράνιων σωμάτων, με θαυμαστή αρχιτεκτονική. Οι Δομινικανοί μοναχοί έχτισαν εδώ τον Ναό και το Μοναστήρι του Σάντο Ντομίνγκο.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την ομορφότερη πλατεία του Περού, την Πλατεία των Όπλων, στο κέντρο της πόλης. Η μοναδική πολεοδομική ικανότητα των Ίνκας δημιούργησε μία από τις ωραιότερες πλατείες του κόσμου, σήμα κατατεθέν του Κούσκο. Εδώ βρίσκεται ο αριστουργηματικός Καθεδρικός Ναός, χτισμένος στη θέση που βρισκόταν το αυτοκρατορικό ανάκτορο των Ίνκας. Υπέροχος ναός, με μοναδικά δείγματα πρώιμης χριστιανικής αγιογραφίας της ζωγραφικής σχολής του Κούσκο.

Συνεχίζουμε προς τον αρχαιολογικό χώρο λίγο έξω και πάνω από το Κούσκο, αφού από τα 3.300 μ. όπου βρίσκεται η πόλη, θα φθάσουμε 3.560 μ., για να επισκεφθούμε το επιβλητικό φρούριο Σαξαχουαμάν, με το τριπλό κυκλώπειο τείχος, ένα μεγαλιθικό μνημείο αλησμόνητης ομορφιάς και θρησκευτικής σημασίας. Εδώ λατρευόταν ο θεός Ήλιος και ο Κεραυνός, σε τελετές που γίνονται ακόμη και σήμερα κατά τη διάρκεια του χειμερινού ηλιοστασίου.

Επόμενη στάση μας είναι στο Κένκο (λαβύρινθος), ναός της Μητέρας-Γης και του Πούμα, που είναι λαξεμένος πάνω σε έναν βράχο. Περνώντας από την Πούκα Πουκάρα, ένα από τα πολλά οχυρά του αυτοκρατορικού στρατού, χτισμένα σε τακτά διαστήματα γύρω από το Κούσκο, καταλήγουμε στο Ταμποματσάι, ένα επίσης μεγαλιθικό μνημείο με τις τρεις ιερές πηγές των Ίνκας, στο οποίο καταλήγουν οι προσκυνητές του ιερού πάρκου. Η ημέρα μας δεν τελειώνει εδώ.

Αφού επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για λίγη ξεκούραση, θα ξεκινήσουμε με τα πόδια προς την πλατεία των Όπλων, για να την απολαύσουμε φωταγωγημένη και να μεταβούμε στη συνέχεια σε εστιατόριο της πόλης, στο οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη μουσικοχορευτική παράδοση του Κούσκο. Υπερπλήρεις εντυπώσεων απ’ όλη την ημέρα, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΚΟΥΣΚΟ – ΙΕΡΗ ΚΟΙΛΑΔΑ (ΠΙΣΑΚ – ΟΓΙΑΝΤΑΪΤΑΜΠΟ)

Σειρά σήμερα έχει η Ουρουμπάμπα ή Ιερή Κοιλάδα, κατά μήκος της οποίας οι Ίνκας έχτισαν τις σημαντικότερες πόλεις τους. Μία από αυτές είναι το Πίσακ, εμπορικό κέντρο της περιοχής τότε και τώρα. Πολύχρωμη, πολύβουη, πολυπληθής πολυ...πάζαρη, η αγορά του Πίσακ προσφέρεται για είδη λαϊκής περουβιανής τέχνης. 

Μάλλινα ριχτάρια και καλύμματα, πήλινα αντικείμενα, αντίκες, ξύλινα, δερμάτινα και βέβαια φύλλα κόκας, είναι τα αγαθά που μπορείτε να διαλέξετε από αυτήν την αγορά. Μην παραλείψετε να γευθείτε μια εμπανάδα και τσίτσα μοράδα. Τι είναι αυτά; Θα σας εξηγήσει ο ξεναγός σας.

Μία από τις πιο καλοδιατηρημένες πόλεις των Ίνκας, η πόλη του Ογιαντάυ ή Ογιανταϊτάμπο, μας περιμένει στη συνέχεια για να μας δείξει τη θαυμαστή ακρόπολή της με ιερό αφιερωμένο στον θεό Ήλιο. Πόλη με πολύ πλούσια ιστορία, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορική πορεία της αυτοκρατορίας και στην οριστική πτώση της στα χέρια των Ισπανών κατακτητών.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Ιερή Κοιλάδα.

6η ημέρα: ΙΕΡΗ ΚΟΙΛΑΔΑ (ΤΣΙΝΤΣΕΡΟ – Αρχαία Αλατωρυχεία των Ίνκας – Μοράι)

Οι εικόνες και τα τοπία εξωπραγματικής ομορφιάς συνεχίζονται σήμερα, καθώς θα επισκεφτούμε αρχαίες πόλεις και αρχαιολογικούς χώρους που μετρούν αιώνες ζωής.

Πρώτος μας σταθμός η πολύχρωμη και γραφική πόλη Τσιντσέρο στην Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας, στις περουβιανές Άνδεις. Σκαρφαλωμένη σε υψόμετρο 3.780 μέτρων και στεφανωμένη από τις πάντα χιονισμένες βουνοκορφές των ορεινών όγκων Σαλκαντάι, Βερόνικα και Σοράι, το Τσιντσέρο είναι γνωστό και ως η «γη του ουράνιου τόξου», λόγω της συχνότητας του φαινομένου κατά την περίοδο των βροχών.

Ερχόμενοι στο Τσιντσέρο θα νιώσουμε ότι ο χρόνος δεν έχει περάσει από ‘δω. Οι παραδόσεις των Ίνκας είναι ακόμα ζωντανές και ο πολιτισμός τους πανταχού παρών. Οι κάτοικοι της πόλης ασχολούνται με την καλλιέργεια της γης και την κτηνοτροφία, ενώ τα περίφημα υφαντά φτιάχνονται ακόμα με τον παραδοσιακό τρόπο, χειροποίητα και με φυτικές βαφές. Θα δούμε την κεντρική πλατεία, όπου η αρχιτεκτονική των Ίνκας συνυπάρχει με την αποικιακή αρχιτεκτονική. Θα θαυμάσουμε τα ερείπια του παλατιού του αυτοκράτορα Túpac Yupanqui, στα τείχη του οποίου είναι χτισμένη η εκκλησία του Τσιντσέρο.

Το αρχαιολογικό πάρκο Τσιντσέρο είναι ένας ελάχιστα γνωστός προορισμός στην Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας. Ωστόσο, η ιστορική σημασία του τόπου καθιστά την τοποθεσία αυτή μία από τις σημαντικότερες στην περιοχή. Οι πλατφόρμες σε διάφορα υψομετρικά επίπεδα και οι πέτρινες κατασκευές του διατηρούν τα ίχνη που άφησαν όχι μόνο οι Ίνκας αλλά και οι πολιτισμοί που προηγήθηκαν.

Οι εμπειρίες όμως στο Versus δεν τελειώνουν εδώ. Η ημέρα μας συνεχίζεται στα εντυπωσιακά αλατωρυχεία στο Μάρας, που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται όπως την εποχή των Ίνκας! Παρότι εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τη θάλασσα, η περιοχή τροφοδοτούσε τον ντόπιο πληθυσμό με αλάτι ήδη πριν από την εποχή των Ίνκας, χάρη στα υψηλής αλατότητας νερά των υπόγειων ρευμάτων που διατρέχουν την περιοχή. Οι ντόπιοι το αντιλήφθηκαν πριν πολλούς αιώνες, και κατασκεύασαν στις πλαγιές πολυάριθμες μικρές δεξαμενές που λειτουργούν ως αλατωρυχεία: σχεδόν όλες αυτές οι δεξαμενές είναι τετράγωνου σχήματος, περίπου 4x4, με βάθος που συνήθως δεν ξεπερνά τα τριάντα εκατοστά, και προσεκτική ροή νερού που ελέγχεται σχολαστικά από τους απασχολούμενους εδώ.

Επόμενος σταθμός μας ο αρχαιολογικός χώρος Μοράι που δεσπόζει σε οροπέδιο ύψους περίπου 3.500 μέτρων και γοητεύει τους ερευνητές και τους ταξιδιώτες εδώ και δεκαετίες.

Εδώ θα θαυμάσουμε από κοντά τις ομόκεντρες βαθμίδες, η μεγαλύτερη από τις οποίες έχει βάθος περίπου 30 μέτρα. Ο σκοπός τους δεν είναι βέβαιος, αλλά το βάθος, ο σχεδιασμός και ο προσανατολισμός τους συνηγορούν στο ότι πιθανότατα χρησιμοποιούνταν ως κέντρο έρευνας για τις αγροτικές εργασίες. 

Τόσο οι Ίνκας όσο και ο σημερινός λαός του Περού φημίζονται για την ικανότητά τους στην καλλιέργεια του ορεινού τοπίου τους. Η εφευρετικότητά τους τους οδήγησε στο να δοκιμάσουν καλλιέργειες σε μια ποικιλία μικροκλιμάτων. Οι διαφορές στο υψόμετρο και το άμεσο ηλιακό φως έχουν ως αποτέλεσμα μια ευρύτερη ποικιλία συνθηκών καλλιέργειας.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Ιερή Κοιλάδα.

7η ημέρα: ΙΕΡΗ ΚΟΙΛΑΔΑ – Μάτσου Πίτσου – ΚΟΥΣΚΟ

Η σημαντικότερη ανάμνηση του ταξιδιού μας θα είναι σε λίγες ώρες πραγματικότητα. Αφού πραγματοποιήσουμε μία διαδρομή με πούλμαν, επιβιβαζόμαστε στο τρένο που τρέχει παράλληλα με τον Ιερό Ποταμό, κατά μήκος της Ιερής Κοιλάδας, μέχρι την περιοχή Άγουας Καλλιέντες. Από εδώ θα επιβιβαστούμε σε άλλο πούλμαν, που θα μας φέρει στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου του Μάτσου Πίτσου. Οι λέξεις είναι φτωχές να πουν και οι  φωτογραφικές μηχανές να αποτυπώσουν τη μαγεία που μόνο η ψυχή μπορεί να δει. Φωτισμένα μυαλά επέλεξαν τον χώρο στην άκρη της Ιερής Κοιλάδας για να χτίσουν την ιερή πόλη των Ίνκας, που εγκαταλείφθηκε λίγο πριν μπουν οι Ισπανοί στην αυτοκρατορία, διατηρώντας έτσι την απόλυτη μυστικότητά της μέχρι το 1911, όταν την ανακάλυψε ο Χάιραμ Μπίνγκαμ.

Ένα σύνολο από σιωπηλά πέτρινα ερείπια ναών, ανακτόρων, σπιτιών, υδραγωγείων και πύργων, θεμελιωμένων στην κάθετη ορθοπλαγιά, μαρτυρούν το μεγαλείο ενός μοναδικού πολιτισμού. Απολαύστε τη μαγεία του τοπίου και γνωρίστε την ιστορία της πόλης από τον έμπειρο ξεναγό μας. 

Η επιστροφή μας στο Κούσκο με τα ίδια μεταφορικά μέσα είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να καταλαγιάσουν στον νου και στην καρδιά μας όσα είδαμε και μάθαμε σήμερα, όσα με τρόπο θεϊκό δημιούργησαν η φύση και ο άνθρωπος σε μία ερωτική στιγμή. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΚΟΥΣΚΟ – Βουνό «Ουράνιο Τόξο» – ΚΟΥΣΚΟ

Είστε έτοιμοι να δείτε από κοντά ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, από αυτά που αποδεικνύουν ότι η φύση είναι ο καλύτερος καλλιτέχνης; Ο λόγος για το πιο πολύχρωμο βουνό στον κόσμο, το περίφημο Βινικούνκα, γνωστό και ως Βουνό Ουράνιο Τόξο ή Βουνό των 7 Χρωμάτων. Πολύχρωμες «λωρίδες» στις αποχρώσεις του κόκκινου, πράσινου, κίτρινου, κόκκινου και μωβ θα κάνουν τις φωτογραφικές σας μηχανές να «πάρουν φωτιά».

Το εντυπωσιακό αυτό γεωλογικό φαινόμενο ήταν εντελώς «κρυμμένο» μέχρι το 2013. Όταν έλιωσε το μόνιμο στρώμα πάγου κάλυπτε το βουνό, τα χρώματα της επιφάνειας της γης αποκαλύφθηκαν. Πώς, όμως, εξηγείται αυτή η εξωπραγματική παλέτα χρωμάτων που κοσμεί το βουνό Βινικούνκα;

Ειδικοί υποστηρίζουν ότι οφείλεται στις μεταβολές του φλοιού της γης και στην κίνηση των τεκτονικών πλακών, σε συνδυασμό με τις αλλαγές που επιφέρει το περιβάλλον, το κλίμα και άλλα εξωτερικά στοιχεία.

Άλλη εξήγηση κάνει λόγο για την αντίδραση που πραγματοποιείται όταν λιώνει ο πάγος, μεταξύ νερού, μετάλλων και χώματος. Κάπως έτσι, λοιπόν, δημιουργούνται αυτά τα υπέροχα χρώματα που βλέπουμε σήμερα.

Το Βουνό Ουράνιο Τόξο στις Άνδεις έχει υψόμετρο 5.200 μέτρα και αποτελεί Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, ενώ το National Geographic το έχει κατατάξει στα 100 μέρη που πρέπει ο καθένας μας να δει μία φορά στη ζωή του.

Αναχωρούμε, λοιπόν, από το Κούσκο νωρίς το πρωί και ακολουθώντας μια οδική διαδρομή 3 περίπου ωρών προς τον Νότο. Με την άφιξή μας θα ξεκινήσουμε πεζοπορία διάρκειας 2,5 ωρών σε μονοπάτι 4 χλμ για να… κατακτήσουμε το Βουνό Ουράνιο Τόξο.

Θα περπατήσουμε δίπλα στους ντόπιους κατοίκους της περιοχής με την παραδοσιακή ενδυμασία, θα συναντήσουμε λάμα και αλπακά και όταν φτάσουμε στο σημείο θέασης που προσφέρει θέα 360 μοιρών σε ολόκληρο το εξωπραγματικό αυτό τοπίο, θα συνειδητοποιήσουμε γιατί άξιζε τον κόπο η απαιτητική ανάβαση. Απαθανατίστε την εικόνα και κρατήστε για πάντα στο μυαλό και την καρδιά σας το εντυπωσιακό αυτό θέαμα. Επιστροφή στο Κούσκο. Διανυκτέρευση.

Σημείωση: Για την ανάβαση στο Βουνό Ουράνιο Τόξο απαιτείται καλή φυσική κατάσταση. Για όποιον δεν επιθυμεί/δύναται να πραγματοποιήσει την πεζοπορία, προτείνεται να παραμείνει στο Κούσκο, καθώς το σημείο όπου αποβιβαζόμαστε για την ανάβαση, δεν προσφέρει θέα στο βουνό. 

9η ημέρα: ΚΟΥΣΚΟ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΑΝΤΙΑΓΟ (ΧΙΛΗ)

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Χιλή και την πρωτεύουσα Σαντιάγο, πόλη που ίδρυσε ο Ντον Πέδρο ντε Βαλντίβια το 1541. Σήμερα αποτελεί το οικονομικό και πολιτικό κέντρο αυτής της μακρόστενης σαν βέργα χώρας των Δυτικών Άνδεων. Μάλιστα η οροσειρά αυτή είναι που χωρίζει τη Χιλή γεωγραφικά και πολιτισμικά από τη Βραζιλία και την Αργεντινή, διαμορφώνει καίρια το κλίμα της και αποτελεί το μόνιμο φόντο στις φωτογραφίες των μεγάλων της πόλεων.

Άφιξη στο Σαντιάγο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το υπόλοιπο της ημέρας είναι στη διάθεσή μας για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΣΑΝΤΙΑΓΟ (Ξενάγηση)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αρχίζουμε την ξενάγησή μας στο Σαντιάγο, μια πόλη με αντιθέσεις που πολλοί την αποκαλούν «ευρωπαϊκή πόλη της νότιας Αμερικής». Θα δούμε και θα θαυμάσουμε τα σπουδαιότερα αξιοθέατα του κοσμοπολίτικου Σαντιάγο, του πιο σημαντικού πολιτιστικού, καλλιτεχνικού και χειροτεχνικού κέντρου της χώρας.

Η ξενάγηση ξεκινά από τους κεντρικούς δρόμους του αστικού ιστού, ενώ στη συνέχεια θα απολαύσουμε τον φημισμένο λόφο Σάντα Λουτσία. Θα δούμε επίσης το Προεδρικό Μέγαρο Λα Μονέδα με την τόσο έντονη και φορτισμένη πολιτική ζωή κατά τα τελευταία χρόνια και τα βήματά μας θα μας οδηγήσουν στην πλατεία των Όπλων. Το πολυπολιτισμικό πρόσωπο του Σαντιάγο απλώνεται μπροστά σας.

Θα δούμε επίσης κτίρια σπουδαίας ιστορικής αξίας, όπως ο Μητροπολιτικός Καθεδρικός Ναός, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και το Κεντρικό Ταχυδρομείο, που ήταν το πρώτο προεδρικό μέγαρο πριν αυτό μεταφερθεί στο Λα Μονέδα. Περνάμε από το πάρκο στην καρδιά της πόλης αλλά και από τη συνοικία Μπέλλα Βίστα - την Πλάκα του Σαντιάγο - και από τη σύγχρονη συνοικία Βιτακούρα με την εξαιρετική ρυμοτομία. Γεμάτοι εικόνες επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΣΑΝΤΙΑΓΟ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Μετά το πρωινό μας, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Νησί του Πάσχα, που αποτελεί εδαφική επικράτεια της Χιλής, αλλά βρίσκεται πάνω από 3.500 χιλ. πιο δυτικά, μέσα στον ωκεανό. Είναι η ανατολικότερη από τις κορυφές του μεγάλου πολυνησιακού τριγώνου, που απαρτίζεται από τα νησιά της Χαβάης στα βόρεια και τη Ν. Ζηλανδία στα νότια, μαζί με τη Μελανησία και τη Μικρονησία. Το Νησί του Πάσχα ‒ή Ράπα Νούι στα Πολυνησιακά‒ είναι ο τόπος προέλευσης των γιγάντιων λίθινων αγαλμάτων Μοάι, που αποτελούν μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς και προστατεύονται από την UNESCO.

Γιατί όμως τα Μοάι έχουν την πλάτη γυρισμένη στη θάλασσα; Είναι φρουροί ή κάποιοι θεοί πρόγονοι του νησιού; Γιατί το κεφάλι τους είναι τόσο μεγάλο σε σχέση με το σώμα τους; Και γιατί τα σώματά τους ήταν θαμμένα στο χώμα, ενώ τα κεφάλια με τα καπέλα τους εξείχαν; Πάμε να δούμε αν θα καταφέρουμε να δώσουμε απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα…

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (1η ξενάγηση)

Θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας από την παραλία Ανακένα, μια υπέροχη εξωτική παραλία του Ειρηνικού με λευκή αμμουδιά και κοκοφοίνικες, ένα πραγματικά «ενεργειακό» μέρος με το άγρυπνο βλέμμα των Μοάι να μας παρακολουθεί.
Συνεχίζουμε με το Άχου Τε Πίτο Κούρα, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο Μοάι του νησιού, με ύψος 10 μ. και βάρος πάνω από 90 τόνους. Θα ακολουθήσει το ηφαίστειο Ράνο Καράκου, ένας από τους πιο ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο καθώς εδώ βρισκόταν το λατομείο αυτών των αγαλμάτων. Θα φτάσουμε στο χείλος του ανενεργού ηφαιστείου για να δούμε τη μικρή λίμνη μέσα του αλλά και τα αγάλματα που είναι περιέργως διασκορπισμένα στις εσωτερικές πλαγιές του κρατήρα, σε διάφορα στάδια κατασκευής. Συνολικά 396 Μοάι βρίσκονται εδώ!
Μετά από μεσημεριανό γεύμα θα πάμε στο Άχου Τονγκαρίκι και θα δούμε τεράστια Μοάι, σχεδόν αναποδογυρισμένα από τον υποθαλάσσιο σεισμό του 1960, και στη συνέχεα ερχόμαστε στο Άχου Ακαχάνγκα «την πλατφόρμα του Βασιλιά». 
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (2η ξενάγηση)

Σήμερα θα επισκεφθούμε κάτι που θα μας θυμίσει την τεχνοτροπία των Ίνκας της μακρινής ηπειρωτικής χώρας. Η τοποθεσία Άχου Βινάπου έχει δύο ναούς, ένας εκ των οποίων έχει λίθινη διακόσμηση ολόιδια με αυτή των ναών στο Περού. Στο χωριό Ορόνγκο, κοντά στο ηφαίστειο Ράνο Κάου, βρίσκονται μνημειακά κτίρια με εκτεταμένη διακόσμηση πετρογλυφικών. Υπάρχουν  εικόνες του πτηνόμορφου θεού Τανγκάτα Μάνου, του δημιουργού Μάκε και της Κομάρι που είναι σύμβολο γονιμότητας.
Η τριγωνική εμφάνιση του Ράπα Νούι που θα δούμε είναι αποτέλεσμα 3 κύριων ηφαιστειακών κέντρων και 70 δευτερευόντων ηφαιστειακών κώνων. Το Ράνο Κάου ήταν το δεύτερο από τα τρία κύρια ηφαίστεια και εξερράγη πριν από περίπου 2,5 εκατομμύρια χρόνια. Έχει ύψος 310 μέτρα και έναν τεράστιο κρατήρα διαμέτρου 1,6 χιλιομέτρου. Μέσα στον κρατήρα φυτρώνουν σταφύλια, μπανάνες και τοτόρα, ένα καλάμι που χρησιμοποιείται ευρέως για σπίτια, βάρκες και άλλα.

Το απόγευμα, και αφού έχουμε πάρει ανάσες ξεκούρασης στο ξενοδοχείο, θα δούμε το Άχου Χούρι, ένα από τα τελευταία άχου (βωμοί) που αναστηλώθηκαν στο Νησί, το οποίο πιστεύεται πως είχε αστρονομική χρήση. Συνεχίζουμε στο Άχου Ακίβι και το Πούνα Πάου. Το μνημειακού χαρακτήρα Άχου Ακίβι είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον όχι μόνο διότι βρίσκεται στο κέντρο του νησιού αλλά και για τους θρύλους που συνοδεύουν τα επτά Μοάι του. Στο Άχου Βάι Τέκα θα μάθουμε για τη χρήση του κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο και θα ολοκληρώσουμε στο Πούνα Πάο με τα κόκκινα ηφαιστειακά πετρώματα.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

14η ημέρα: ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΑΝΤΙΑΓΟ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, ετοιμαζόμαστε για τη συνέχεια του ταξιδιού μας και μεταβαίνουμε στο  αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση της επιστροφής μας στο Σαντιάγο της Χιλής. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

15η ημέρα: ΣΑΝΤΙΑΓΟ – Εκδρομή σε ΒΑΛΠΑΡΑΪΣΟ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για μια εκδρομή εκτός πόλης, με προορισμό μας το Βαλπαραΐσο, ναυτική βάση των Ισπανών και το σημαντικότερο λιμάνι της χώρας. Ο σημερινός ναύσταθμος του πολεμικού ναυτικού της Χιλής είναι παράλληλα και θησαυρός παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Μία κυριολεκτικά πολύχρωμη πόλη, η «πάνω ρούγα» της οποίας είναι αμφιθεατρικά κτισμένη στην πλαγιά του ομώνυμου κόλπου.
Ξύλινα σπίτια με επένδυση από λαμαρίνα, στενά δρομάκια και σοκάκια, κατοικίες βικτοριανής εποχής, παλιά αρχοντικά, πλατείες και η πανεπιστημιούπολη, συνθέτουν έναν ζωγραφικό πίνακα αντάξιο του Γκογκέν και του Βαν Γκογκ. Το ιστορικό κέντρο του λιμανιού, πολύ πιο κλασικό, με το κοινοβούλιο της χώρας που μεταφέρθηκε εδώ με απόφαση του δικτάτορα Πινοσέτ, το μνημείο στην πλατεία Ιταλίας, το «Σχολείο Ελλάς», την πλατεία της Νίκης με τον Καθεδρικό Ναό, τη δημοτική βιβλιοθήκη, μια τεράστια μανόλια ηλικίας 300 χρόνων.
Η πλατεία Σοτομαγιόρ είναι η μεγάλη κεντρική πλατεία του Βαλπαραΐσο. Δεσπόζει το μνημείο του ναυάρχου Αρτούρο, διοικητή του πολεμικού ναυτικού της Χιλής στον πόλεμο του Ειρηνικού.
Περνώντας από αγάλματα που προσφέρθηκαν από ξένες χώρες στη Χιλή το 1910, στα εκατοντάχρονα της απελευθέρωσής της από τους Ισπανούς, οδεύουμε προς το Βίνια Ντελ Μαρ, το πολυτελές παραθεριστικό θέρετρο του Σαντιάγο και της χώρας. Μια καταπράσινη μικρή διαδρομή θα μας φέρει στο μουσείο Φονκ, όπου ένα άγαλμα Μοάι μας εισάγει στον πολιτισμό των Ραπανούι, των κατοίκων του Νησιού του Πάσχα. Πολλές θεωρίες έχουν διατυπωθεί τόσο για την προέλευση του λαού, όσο και για την προέλευση των αγαλμάτων Μοάι. Τα εκθέματα του μουσείου ρίχνουν άπλετο φως στην αποκάλυψη της αλήθειας.

Επιστροφή στο Σαντιάγο αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

16η ημέρα: ΣΑΝΤΙΑΓΟ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

17η ημέρα: ΆΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Άφιξη στην Αθήνα το απόγευμα.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Σημαντική ενημέρωση:

Στο Περού τα ξενοδοχεία δεν διαθέτουν τρίκλινα δωμάτια. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να βρεθεί διαθέσιμο δίκλινο δωμάτιο με την προσθήκη ενός πτυσσόμενου κρεβατιού.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4890 € 1190 €
Twin Room 4890 € 1190 €
Triple Room 4890 € 1190 €
Single Room 6080 € 1190 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5110 € 1190 €
Twin Room 5110 € 1190 €
Triple Room 5110 € 1190 €
Single Room 6300 € 1190 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν από την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6330 € 0 €
Twin Room 6330 € 0 €
Triple Room 6330 € 0 €
Single Room 7520 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό και θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

IB 834

14/11/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

15:55

18:50

IB 123

15/11/2024

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΛΙΜΑ

00:10

06:00

IB 118

29/11/2024

ΣΑΝΤΙΑΓΟ – ΜΑΔΡΙΤΗ

13:10

05:50 +1

IB 833

30/11/2024

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

10:40

15:15

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Στο Περού επιλεγμένα πολύ καλά ξενοδοχεία, το Hilton Garden Inn 4* superior στο Κούσκο, το Iberostar Lima Hotel 5* στη Λίμα και το Aranwa Sacred Valley Hotel & Wellness 5* στην Ιερή Κοιλάδα.
 • Εξαιρετικό ξενοδοχείο 5* στο Σαντιάγο.
 • Ξενοδοχείο 3* βασικών ανέσεων στο Νησί του Πάσχα (η υποδομή στο Νησί δεν είναι ανεπτυγμένη).
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό, δείπνο) στο Περού. Στο Σαντιάγο πρωινό. Πρωινό στο Νησί του Πάσχα, καθώς και ένα box lunch κατά τη διάρκεια μια εκδρομής στο Νησί του Πάσχα.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας αρχηγός εξειδικευμένος στο Περού.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο              

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από φόρους, οι οποίοι, πληρώνονται τοπικά, περίπου 15 $ ή σε τοπικό νόμισμα.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ   

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 1.190 €.
 • Φόροι που πληρώνονται τοπικά, περίπου 15 $.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΤΣΟΥ ΠΙΤΣΟΥ 

Η κυβέρνηση του Περού αλλάζει δραστικά τους κανονισμούς για την επίσκεψη και την είσοδο στο Μάτσου Πίτσου. Με σκοπό την προστασία του μνημείου, και σε συνεργασία με την UNESCO, το Περού εφαρμόζει πλέον νέες, πολύ αυστηρές διαδικασίες για τη δυνατότητα επίσκεψης στον αρχαιολογικό χώρο, οι οποίες ισχύουν για όλα τα τουριστικά γραφεία και τους tour operators του κόσμου, χωρίς εξαιρέσεις, με σκοπό τη μείωση των επισκεπτών που έρχονται στο Μάτσου Πίτσου σε ημερήσια βάση.

Η νέα αυτή συνθήκη έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζεται και τηρείται απαρέγκλιτα και χωρίς εξαιρέσεις, με τις κρατήσεις εισιτηρίου εισόδου να γίνονται πλέον έως και αρκετούς μήνες πριν.

Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα δεδομένα, η έκδοση εισιτηρίου για την είσοδο στο Μάτσου Πίτσου θα πρέπει να γίνεται έγκαιρα, με πλήρες όνομα και διαβατήριο, ώστε να μπορεί να γίνει η κράτηση και να εξασφαλιστεί η επίσκεψη. Επομένως:

 1. Η κράτησή σας θα πρέπει να γίνει έγκαιρα για να μπορέσετε να επισκεφτείτε το Μάτσου Πίτσου. ΤΟ VERSUS TRAVEL  έχει φροντίσει για αυτό, δημοσιεύοντας μήνες πριν τα προγράμματά του!  
 2. Παρακαλείστε με την εγγραφή σας και την καταβολή προκαταβολής να προσκομίσετε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ και έγχρωμη φωτοτυπία του διαβατηρίου σας.
 3. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή με μη έγκαιρη εγγραφή και προσκόμιση διαβατηρίου, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την επίσκεψή σας στο Μάτσου Πίτσου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον νέο κανονισμό μπορείτε να επισκεφθείτε και την επίσημη ιστοσελίδα του Μάτσου Πίτσου: https://www.machupicchu.gob.pe/?lang=en.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.500€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα –Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

* Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές..

Σημείωση: Οι τιμές για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Κύπρο είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τις τιμές των εισιτηρίων μετάβασης στην Αθήνα. Οι τελικές τιμές διαμορφώνονται κατά την κράτησή σας, κατόπιν διαθεσιμότητας. Στην περίπτωση των ταξιδιωτών που αναχωρούν από την Κύπρο, υπάρχει δυνατότητα αναχώρησης από τη Λάρνακα χωρίς πέρασμα από την Αθήνα. Κατά τη στιγμή της κράτησής σας, διερευνούμε κατά πόσο αυτό συμφέρει οικονομικά τον ταξιδιώτη και του το προτείνουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό και θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Δύο δεκαετίες εμπειρία και εξειδίκευση στον προορισμό.

Ένα συγκλονιστικό ταξίδι, από εκείνα που πραγματικά τιμούν την έκφραση «εμπειρία ζωής». Το φαντασμαγορικό οδοιπορικό που μας φέρνει από το Περού και την Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας στη Χιλή, τη μακρόστενη λωρίδα γης με τις μεγάλες αντιθέσεις, μέχρι το μυστηριώδες Νησί του Πάσχα. Ένα ταξίδι ιδιαίτερα απαιτητικό που απαιτεί άριστη γνώση του προορισμού, αλλά και αντιμετώπισης πιθανών δυσκολιών. Για περισσότερες από δύο δεκαετίες ιχνηλατούμε τη Λατινική Αμερική δημιουργώντας χιλιάδες ευχαριστημένους ταξιδιώτες. Τι είναι αυτό όπως που έχει κάνει τους ταξιδιώτες να λένε: «Μόνο με το Versus»;

Εξειδικευμένοι αρχηγοί

Μετά από εκατοντάδες αναχωρήσεις στον προορισμό, έχουμε σχηματίσει μια ομάδα απόλυτα εξειδικευμένων αρχηγών σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι. Αρχηγών που θα μας μυήσουν στα μυστικά του προορισμού και γνωρίζουν άριστα τις ιδιαιτερότητες του. 

Με εσωτερικές πτήσεις και όχι τεράστιες οδικές διαδρομές στις Άνδεις

Το Versus Travel, πιστό στα γεμάτα και ποιοτικά προγράμματα, ελαχιστοποιεί τις οδικές διαδρομές στις απαραίτητες και ουσιώδεις, χρησιμοποιώντας αεροπλάνο και έτσι αφήνει χρόνο για να δούμε πολύ πιο άνετα τις πόλεις, τα χωριά και τους αρχαιολογικούς χώρους. Ιδιαίτερα στο Περού των μεγάλων υψομέτρων και των δύσκολων οδικών διαδρομών πάνω στις Άνδεις, η επιλογή αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική.  Έτσι, το πρόγραμμα έχει αρκετές οδικές διαδρομές και διαδρομές με τρένο για να γνωρίσουμε τη χώρα σε βάθος, αλλά κι αρκετές αεροπορικές για να μην περάσουμε το ταξίδι μας στον δρόμο.

Οι πτήσεις μας

Τα ταξίδια του Versus Travel δεν είναι εικονική πραγματικότητα. Προαγοράζουμε τις πτήσεις των ταξιδιών μας και τις ανακοινώνουμε όπως θα δείτε και εδώ, αντίθετα με τη συνήθη πρακτική της αγοράς. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, αποφεύγοντας έτσι απογοητεύσεις της τελευταίας στιγμής.

Οι εμπειρίες δεν σταματούν ποτέ σε ένα ταξίδι Versus

Το  ταξίδι αυτό περιλαμβάνει επιπλέον τις παρακάτω εμπειρίες:

 • Επισκεπτόμαστε τα εντυπωσιακά αρχαία αλατωρυχεία στο Μάρας, που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται όπως την εποχή των Ίνκας!

 • Απολαμβάνουμε ολοήμερη εκδρομή στο εντυπωσιακό βουνό Ουράνιο Τόξο (Rainbow Mountain), που το National Geographic έχει κατατάξει στα 100 μέρη που πρέπει να δει κανείς έστω και μία φορά στη ζωή του.

Τα προγράμματα του Versus Travel ξεχωρίζουν για τα παρακάτω:

Το ταξίδι αυτό αποτελεί ένα έξυπνο συνδυασμό του Περού, της Χιλής και του Νησιού του Πάσχα. Έτσι περιλαμβάνει 7 διανυκτερεύσεις στο Περού, 4 διανυκτερεύσεις στο Σαντιάγο της Χιλής με εκδρομή και στο Βαλπαραΐσο και 3 διανυκτερεύσεις στο Νησί του Πάσχα με τους αινιγματικούς πέτρινους γίγαντες, τα Μοάι, να φρουρούν αιώνια το πράσινο των λιβαδιών και το μπλε του ωκεανού.  

Ειδικότερα:

 • Εξασφαλισμένες πτήσεις με την Iberia.
 • Δύο (2) σπάνιες διανυκτερεύσεις στην Ιερή Κοιλάδα, για να έχουμε τον χρόνο να απολαύσουμε την περιοχή όπου οι Ίνκας έχτισαν τις σημαντικότερες πόλεις τους. Με τον τρόπο αυτό, όπως θα δείτε στο πρόγραμμα, εκτελούμε και άλλες ψαγμένες επισκέψεις, που θα βρείτε μόνο στα προγράμματα του Versus, όπως η επίσκεψη στα αρχαία αλατωρυχεία των Ίνκας, έναν εμβληματικό χώρο που το Versus ανοίγοντας δρόμο ενέταξε στα προγράμματά του.
 • Έξι (6) διανυκτερεύσεις στην περιοχή του Κούσκο ‒ έναν τόπο-κόσμημα, από τους σημαντικότερους στη Λατινική Αμερική (4 διανυκτερεύσεις στο Κούσκο, 2 διανυκτερεύσεις στην Ιερή Κοιλάδα).
 • Διαμονή στη Λίμα για να απολαύσουμε την πολύ όμορφη πρωτεύουσα του Περού. Άλλωστε η περιοχή που έχουμε επιλέξει για τη διαμονή μας είναι η καλύτερη της Λίμα και ενδείκνυται για περιπάτους με θέα τον ωκεανό.
 • Ολοήμερη εκδρομή στο εντυπωσιακό βουνό Ουράνιο Τόξο (Rainbow Mountain) στις Άνδεις, που το National Geographic έχει κατατάξει στα 100 μέρη που πρέπει να δει κανείς έστω μία φορά στη ζωή του.
 • Επίσκεψη στην εμβληματική περιοχή των αρχαίων αλατωρυχείων στο Μάρας (Salinas de Maras), όπου υπάρχουν και λειτουργούν ακόμα τα «τηγάνια» του αρχαίου αλατωρυχείου, απ’ όπου οι Ίνκας προμηθεύονταν το αλάτι τους – ένα πραγματικά εντυπωσιακό και σπάνιο αξιοθέατο.
 • Περιήγηση στον αινιγματικό χώρο των Ίνκας Μοράι (Moray), με τα μυστηριώδη κυκλικά επίπεδα, αλλά και στο Ογιανταϊτάμπο, τη θαυμαστή ακρόπολη με ιερό αφιερωμένο στον θεό Ήλιο που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορική πορεία της αυτοκρατορίας και στην οριστική πτώση της στα χέρια των Ισπανών κατακτητών.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά. Πρωινό στο Σαντιάγο. Ένα γεύμα στο Νησί του Πάσχα.
 • Ξενάγηση στη Λίμα για να γνωρίσουμε την πανέμορφη πόλη που ατενίζει τον Ειρηνικό από ψηλά.
 • Αφιερώνουμε όλη την ημέρα για την επίσκεψη του Μάτσου Πίτσου, χωρίς να έχουμε άλλη ξενάγηση εκείνη την ημέρα. Έτσι θα νιώσετε ότι χορτάσατε τον απίθανο αρχαιολογικό χώρο της Αμερικής. Οι ώρες που μπορεί να επισκεφτεί κάποιος τον αρχαιολογικό χώρο είναι πολύ συγκεκριμένες και δεν μπορεί να πάει όποτε θέλει, ούτε να παραμείνει στον αρχαιολογικό χώρο όσο θέλει.
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο Σαντιάγο της Χιλής, σε εξαιρετικό ξενοδοχείο!
 • Εκδρομή στο θρυλικό Βαλπαραΐσο, την πόλη που αγάπησε ο Πάμπλο Νερούδα.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Νησί του Πάσχα σε ξενοδοχείο 3* βασικών ανέσεων (η υποδομή στο Νησί δεν είναι ανεπτυγμένη).
 • Θαυμάζουμε το Άχου Τε Πίτο Κούρα, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο Μοάι του νησιού του Πάσχα, με ύψος 10 μέτρων και βάρος πάνω από 90 τόνους.
 • Το πρόγραμμα έχει αρκετές οδικές διαδρομές για να γνωρίσετε σε βάθος τις χώρες αλλά και αρκετές αεροπορικές για να μην περάσουμε το χρόνο μας μέσα σε ένα πούλμαν.
 • Η τιμή του ταξιδιού αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι χρειάζεται μεράκι, εξειδίκευση, έμπειρο αρχηγό και πολλή φαντασία. Το Versus Travel διαθέτει τεράστια εμπειρία στον συγκεκριμένο προορισμό. Γι’ αυτό, όλοι οι ταξιδιώτες που πραγματοποίησαν το ταξίδι αυτό μαζί μας, λένε ότι ήταν η σημαντικότερη εμπειρία της ζωής τους και ότι έζησαν πολλά περισσότερα απ’ όσα τους υποσχεθήκαμε!!!
 • Οι αναχωρήσεις του Versus πραγματοποιούνται! Τα ταξιδιωτικά γραφεία έχουν φοβίσει τους ταξιδιώτες με τις συνεχείς ακυρώσεις μακρινών ταξιδιών. Το Versus Travel πολύ σπάνια ακυρώνει ταξίδι και αυτό για δύο λόγους: Γιατί πραγματοποιεί αναχωρήσεις με Έλληνα αρχηγό ακόμα και με μικρή συμμετοχή και γιατί έχει πολύ προσιτή τιμή.
 • Εξαιρετικός έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο Versus Travel στα ελληνικά.

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

Highlights

 • Επισκεφθείτε το εξαιρετικό Μουσείο Λάρκο Χερέρα, από τα 10 κορυφαία της Νότιας Αμερικής.
 • Εξερευνήστε το μοναδικό Κούσκο, τον «Ομφαλό της Γης».
 • Απολαύστε τη μαγεία του Μάτσου Πίτσου, της ιερής πόλης των Ίνκας.
 • Ανακαλύψτε τις πόλεις Πίσακ και Ογιανταϊτάμπο στην Ιερή κοιλάδα των Ίνκας.
 • Εξερευνήστε το Σαντιάγο, την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Χιλής.
 • Τα χρώματα του Βαλπαραΐσο, η πόλη που ύμνησε ο Νερούδα.
 • Ανακαλύψτε τα κρυμμένα μυστικά των Μοάι στο Νησί του Πάσχα.
 • Θαυμάστε το εξωπραγματικό Rainbow Mountain, το βουνό των Άνδεων που είναι «ντυμένο» στα χρώματα του ουράνιου τόξου.
 • Σταθείτε μπροστά στα επιβλητικά αγάλματα στο Νησί του Πάσχα και νιώστε την ενέργεια του εντυπωσιακού αυτού ανθρώπινου δημιουργήματος.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ταξιδέψτε στο Περού, τη Χιλή και το Νησί του Πάσχα με τους ειδικούς. Ταξίδια που πραγματοποιούμε για δύο δεκαετίες με χιλιάδες ενθουσιασμένους ταξιδιώτες και τα οποία έχουν καλύψει δύο κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης!
 • Εξασφαλισμένες πτήσεις με την Iberia.
 • Ολοήμερη επίσκεψη στο Μάτσου Πίτσου.

 

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2024

Αναχωρήσεις

14/11Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info