fb

Τα Βασίλεια των Ιμαλαΐων - Αναζητώντας τη Σάγκρι Λα | Ιούλιος - Οκτώβριος 2024

Διάρκεια: 23 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 5490€

Ταυτότητα ταξιδιού

Εμπειρία.. να φτάσεις μέχρι τα Ιμαλάια

Μερικές φορές ό,τι κι αν λένε… το μέγεθος μετράει. Και πραγματικά δεν υπάρχει τίποτε πιο μεγαλειώδες, που να μπορεί να σου κόψει την ανάσα, να κάνει τα γόνατά σου να λυγίσουν, να σε συνεπάρει με την ψυχρή του αύρα, από το να βρίσκεσαι μπροστά στη θέα αυτού του θρυλικού γίγαντα και ο παγωμένος αέρας που κατεβαίνει από τις κορυφογραμμές του να χαστουκίζει για πρώτη φορά το πρόσωπό σου!

Καλύπτοντας μια ευρύτατη καμπυλωτή ζώνη, η οποία αναπτύσσεται κατά μήκος του αυχένα της ινδικής υποηπείρου, τα Ιμαλάια εκτείνονται στα δυτικά από το Πακιστάν και φτάνουν ανατολικά μέχρι την Ινδία, ενώ τα ορεινά τους συστήματα περιλαμβάνουν τις πιο ψηλές κορυφές πλανήτη.

Εκατόν σαράντα βουνοκορφές ψηλότερες από τα 7.000 μέτρα, ακόμα 14 που είναι πάνω από τα 8.000 μέτρα και βέβαια την υψηλότερη όλων, το Έβερεστ (8.848 μ.), που ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του χαρτογράφου της Βρετανικής Αυτοκρατορίας στις Ινδίες, σερ Τζορτζ Έβερεστ. Το τοπικό του όνομα είναι Τσομολούνμα που σημαίνει «Θεά Μητέρα της Γης». Η οροσειρά των Ιμαλαΐων φιλοξενεί επίσης 15.000 παγετώνες, ενώ από εδώ πηγάζουν τρεις μεγάλοι ποταμοί που επηρεάζουν τη ζωή 750 εκατομμυρίων ανθρώπων: Γάγγης, Ινδός και Γιανγκτσέ.

Οι θρυλικοί ορεινοί γίγαντες παραμένουν μεγαλόπρεπα στεφανωμένοι με κατάλευκο χιόνι σε όλη τη διάρκεια του έτους. Το όνομα Ιμαλάια, εξάλλου, προέρχεται από τη σανσκριτική φράση himālaya, που σημαίνει «η κατοικία του χιονιού», hima (χιόνι) + ālaya (κατοικία).

Dreams come true

Σε όλες τις ημέρες του ταξιδιού μας από κάθε περιοχή απολαμβάνουμε και μια διαφορετική άποψη των Ιμαλαΐων ή επιχειρούμε οδικές ορεινές διαδρομές εκπληκτικής ομορφιάς.

Τη 6η ημέρα θα μεταβούμε στον Λόφο της Τίγρης (13 χιλιόμετρα από το Ντάρτζελινγκ) για να θαυμάσουμε την ανατολή του ήλιου με θέα τα Ιμαλάια, όπως τη βλέπουν τα πουλιά.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό στα Ιμαλάια, που ξεκινά από την Καλκούτα, τη λαμπρή πρωτεύουσα της Βρετανικής Ινδίας, συνεχίζει με το Γκανγκτόκ, την πρωτεύουσα του Σικκίμ, αλλά και το Ντάρζελινγκ, το κρυμμένο μυστικό των Ιμαλαΐων. Συνεχίζουμε με τη μικρή πόλη Τσάλσα στη Δυτική Βεγγάλη πριν περάσουμε στο Μπουτάν και τις σημαντικότερες πόλεις του - Πάρο, Θιμπού, Πουνάκα, Φουντσολίνγκ. Κι ύστερα πετάμε μέσω Δελχί για την πρωτεύουσα του Λαντάκ, το Λεχ και από εκεί η οδική διαδρομή μας στα Ιμαλάια μας οδηγεί στο Καργκίλ και τη Σριναγκάρ, την πρωτεύουσα του Κασμίρ. Το οδοιπορικό μας ολοκληρώνεται με το Τζαμμού, τη γραφική Nταραμσάλα και την ιερή πόλη των Σιχ, το Αμριτσάρ.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus travel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 • Επίσκεψη στο βουδιστικό μοναστήρι Τακτσάνγκ στο Μπουτάν, που το όνομά του σημαίνει «φωλιά της τίγρης», τόπο προσκυνήματός χιλιάδων πιστών, παρά τη δυσπρόσιτη θέση του.
 • Στο Θίμπου επίσκεψη στην Εθνική Βιβλιοθήκη, όπου στεγάζεται τεράστια συλλογή από ανεκτίμητης αξίας βουδιστικά χειρόγραφα, αλλά και στη σχολή ζωγραφικής, όπου οι φοιτητές διδάσκονται για 6 χρόνια τις 13 παραδοσιακές τέχνες του Μπουτάν.
 • Στο Ντάρτζελινγκ επίσκεψη στο Ίδρυμα Ορειβασίας των Ιμαλαίων (Himalayan Mountaineering Institute).
 • Ημερήσια εκδρομή στο οροπέδιο του Λαντάκ και κατά μήκος της κοιλάδας του Ινδού Ποταμού.
 • Οδική διαδρομή στα δυτικά Ιμαλάια από το Λεχ στο Καργκίλ, από τις συναρπαστικότερες ορεινές διαδρομές του πλανήτη.
 • Επίσης εκπληκτική διαδρομή στα Ιμαλάια με προορισμό την πρωτεύουσα του Κασμίρ.
 • Βόλτα με τα σικάρα, τα πλοιάρια των Ιμαλαΐων, στη λίμνη Νταλ, και διανυκτέρευση σε καραβόσπιτο!

Το ταξίδι μας

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης, με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 5* στις μεγαλουπόλεις, όπως η Καλκούτα, το Δελχί και το Αμριτσάρ, στην υπόλοιπη Ινδία και στο Μπουτάν 4* και 3* ή από τα καλύτερα διαθέσιμα σε περιοχές όπου η τουριστική υποδομή είναι χαμηλή. Ιδιαίτερα στο Καργκίλ και στο Λεχ πολύ λιτά ξενοδοχεία, βασικών ανέσεων. Στο Κασμίρ οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε παραδοσιακά houseboats (καραβόσπιτα).
 • Κατανομή διανυκτερεύσεων: Καλκούτα (1), Πάρο Μπουτάν (2), Πουνάκα (1), Θίμπου (2), Τσάλσα (1), Γκανγκτόκ (2), Ντάρτζελινγκ (1), Δελχί (2), Λεχ Λαντάκ (3), Καργκίλ (1), Σριναγκάρ Κασμίρ (2), Νταραμσάλα (2), Αμριτσάρ (1).
 • Ημιδιατροφή.
 • Μετακινήσεις με πούλμαν, μικρά αυτοκίνητα ή τζιπ, όπου κρίνεται απαραίτητο.
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός στην περιοχή των Ιμαλαίων.
 • Τοπικοί ξεναγοί.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά του Versus Travel. 

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Aθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Καλκούτα (Δυτική Βεγγάλη)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Δυτικής Βεγγάλης, την Καλκούτα.

2η ημέρα: Άφιξη στην Καλκούτα: ξενάγηση

Άφιξη στην Καλκούτα, τον πιο σημαντικό εμπορικό σταθμό των Άγγλων και τη λαμπρή πρωτεύουσα της Βρετανικής Ινδίας από το 1772 έως το 1912. Άμεση μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
Μετά την ολιγόωρη ανάπαυσή μας, ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη, όπου θα δούμε, μεταξύ άλλων, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου, τον πρώτο "Επισκοπικό Καθεδρικό Ναό" σε μια ανατολική χώρα και στη συνέχεια το μνημείο της βασίλισσας Βικτωρίας, που αναφέρεται επίσης ως «το Ταζ Μαχάλ του Ρατζ», της βρετανικής διακυβέρνησης στην Ινδία. Αυτό το υπέροχο λευκό μαρμάρινο οικοδόμημα χτίστηκε στη μνήμη της βασίλισσας Βικτωρίας μεταξύ 1906 και 1921 και εγκαινιάστηκε επίσημα από τον πρίγκιπα της Ουαλίας, ο οποίος αργότερα έγινε βασιλιάς Εδουάρδος Η΄ της Αγγλίας.
Θα δούμε επίσης την πλατεία Νταλχούζι με τα βικτωριανά κτίρια που την περιβάλλουν, το Κυβερνητικό Μέγαρο και το Ανώτατο Δικαστήριο (εξωτερικά), καθώς και το Mother House - την έδρα των Ιεραποστόλων της Φιλανθρωπίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
 

3η ημέρα: Καλκούτα – πτήση για Μπαγκντόγκρα – Γκανγκτόκ (Σικκίμ)

Πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Καλκούτα, όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση για την Μπαγκντόγκρα, το αεροδρόμιο της οποίας εξυπηρετεί ολόκληρο το βόρειο τμήμα της Δυτικής Βεγγάλης αλλά και το Σικκίμ. Με την άφιξή μας θα αναχωρήσουμε οδικώς για την πρωτεύουσα της πολιτείας του Σικκίμ, το Γκανγκτόκ.
Το 1975 καταργήθηκε η μοναρχία και προσαρτήθηκε στην Ινδία. Η διαδρομή μας μέσα από περιοχές της Ανατολικής Ινδίας θα μας δώσει την ευκαιρία να δούμε δάση, φυτείες τσαγιού, ποτάμια και ήσυχα χωριουδάκια. Οι ψηλές βουνοκορφές, οι λόφοι, οι κοιλάδες και τα ποτάμια δημιουργούν ένα πανέμορφο σκηνικό που φιλοξενεί μια απίστευτη ποικιλία λουλουδιών: 600 είδη ορχιδέας, 150 είδη γλαδιόλας, 46 είδη ροδόδεντρου, 40 είδη μανόλιας και πολλά ακόμα.
Οι κάτοικοι του Σικκίμ είναι σινοθιβετιανικής φυλής και γλώσσας και βουδιστικής θρησκείας. Στην υπέροχη αυτή διαδρομή θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Γκορουμάρα, στο Σιλιγκούρι με τα εκπληκτικά δάση. Άφιξη, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα: Γκανγκτόκ: ξενάγηση

Πρωινή περιήγηση στο Γκανγκτόκ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το βουδιστικό μοναστήρι Ρουμτέκ, το μεγαλύτερο του Σικκίμ, διάσημο για την περίφημη θιβετιανή αρχιτεκτονική του. Στη συνέχεια θα δούμε τη στούπα Ντο Ντρουλ και το Θιβετιανό Ερευνητικό Ινστιτούτο, το οποίο θεμελίωσε ο Δαλάι Λάμα το 1958 και περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη και ωραιότερη συλλογή θιβετιανών χειροτεχνημάτων εκτός Θιβέτ, καθώς και σπάνια βιβλία και χειρόγραφα σχετικά με τον βουδισμό Μαχαγιάνα. Τέλος θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Εντσεΐ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Γκανγκτόκ – Ντάρτζελινγκ: ξενάγηση

Πρωινή αναχώρηση για τη «βασίλισσα των λόφων», το Ντάρτζελινγκ, μέσα από μια υπέροχη διαδρομή με κατάφυτους λόφους, φυτείες τσαγιού και μικρά χωριουδάκια.
Άφιξη αργά το απόγευμα στο Ντάρτζελινγκ, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.135 μ. και αποτελεί το πιο οργανωμένο ορεινό θέρετρο της Ανατολικής Ινδίας. Το τσάι της περιοχής είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο για το υπέροχο άρωμά του. Το έφεραν εδώ οι Άγγλοι το 1841, αφού πρώτα διαπίστωσαν ότι το υψόμετρο και τα επικλινή εδάφη της περιοχής ευνοούν την παραγωγή καλής ποιότητας. Γρήγορα η φήμη του τσαγιού του Ντάρτζελινγκ ξεπέρασε τα σύνορα και από το 1850 άρχισαν οι εξαγωγές. Σήμερα καλύπτει το 25% της ινδικής παραγωγής και είναι περιζήτητο σε όλο τον κόσμο.
Άφιξη και γνωριμία με την πόλη, μέσα από ξενάγηση, κατά την οποία θα επισκεφθούμε το Ίδρυμα Ορειβασίας των Ιμαλαΐων (Himalayan Mountaineering Institute) που δημιούργησε ο Τένζινγκ Νοργκάι, ο σέρπα που κατέκτησε το Έβερεστ μαζί με τον Έντμουντ Χίλαρι το 1953. Θα κάνουμε μια βόλτα στον ζωολογικό κήπο, θα δούμε το Κέντρο Αυτοβοήθειας Θιβετιανών Προσφύγων, την ιαπωνική παγόδα της ειρήνης, τους βράχους Τένζινγκ και Γκόμπου, μια φυτεία τσαγιού, καθώς και το εμπορικό κέντρο και την τοπική αγορά του Ντάρτζελινγκ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ντάρτζελινγκ – Λόφος της Τίγρης – Καλιμπόνγκ – Τσάλσα

Πολύ νωρίς σήμερα το πρωί θα μεταβούμε στον Λόφο της Τίγρης (Tiger Hill), που βρίσκεται σε απόσταση 13 χιλιομέτρων από το Ντάρτζελινγκ, για να θαυμάσουμε την ανατολή του ηλίου με θέα τα μαγευτικά Ιμαλάια. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Ντάρτζελινγκ και αφού πάρουμε το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τη Δυτική Βεγγάλη.
Έπειτα από μια διαδρομή περίπου 3 ωρών θα φτάσουμε στην πόλη Καλιμπόνγκ της ανατολικής Ινδίας, στους λόφους των Ιμαλαΐων στη Δυτική Βεγγάλη. Σκαρφαλωμένη σε μια κορυφογραμμή πάνω από τον ποταμό Teesta, φιλοξενεί κτίρια της αποικιακής εποχής. Θα επισκεφτούμε το μοναστήρι Durpin ή Zang Dhok Palri Phodang, το οποίο δεσπόζει στην κορυφή του λόφου και περιέχει ιερές βουδιστικές γραφές, καθώς και το φυτώριο κάκτων στο Καλιμπόνγκ.
Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας νοτιότερα, προς τα σύνορα του Σικκίμ με το Μπουτάν, και θα φτάσουμε στη μικρή πόλη Τσάλσα στη Δυτική Βεγγάλη, που βρίσκεται στους πρόποδες των Ιμαλαΐων. Άφιξη, τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Τσάλσα – Φουντσολίνγκ – Θίμφου (Μπουτάν)

Πρωινή αναχώρηση με τελικό μας προορισμό για σήμερα την πρωτεύουσα του Μπουτάν, το Θίμφου. Έπειτα από μια διαδρομή περίπου 6 ωρών και αφού ολοκληρώσουμε τις τελωνειακές διατυπώσεις, θα φτάσουμε στο Φουντσολίνγκ, πολύ κοντά στα σύνορα Σικκίμ-Μπουτάν.
Αν το επιτρέψει ο χρόνος θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Καρμπάντι Γκοέμπα με τις ζωγραφιές από τη ζωή του Βούδα. Έπειτα αναχωρούμε για την ενδοχώρα του Μπουτάν, διανύοντας μια διαδρομή με μοναδικά τοπία.
Άφιξη στο Θίμφου, το κυβερνητικό, θρησκευτικό, οικονομικό και εμπορικό κέντρο του Μπουτάν. Πρόκειται για μια ξεχωριστή πόλη, με ένα ασυνήθιστο μείγμα σύγχρονης ανάπτυξης και αρχαίων παραδόσεων. Είναι η μόνη ίσως πρωτεύουσα στον κόσμο που εξακολουθεί να μην έχει φωτεινούς σηματοδότες!
Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
 

8η ημέρα: Θίμφου: ξενάγηση

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη που διατηρεί αναλλοίωτη την αρχιτεκτονική της. Πρώτος μας σταθμός το Μπούντα Πόιντ (Kuensel Phodrang), που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη, απ’ όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το μεγαλύτερο άγαλμα του Βούδα στο Μπουτάν, καθώς και να απολαύσουμε την πανοραμική θέα της κοιλάδας του Θίμφου. Θα συνεχίσουμε με την Εθνική Βιβλιοθήκη, στην οποία στεγάζεται μια τεράστια συλλογή από ανεκτίμητης αξίας βουδιστικά χειρόγραφα, ενώ θα δούμε επίσης τη Σχολή Ζωγραφικής, όπου οι φοιτητές διδάσκονται για 6 χρόνια τις 13 παραδοσιακές τέχνες του Μπουτάν, το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού, όπου θα γνωρίσουμε τις πολιτιστικές παραδόσεις της χώρας, και το Simply Bhutan, ένα ζωντανό μουσείο στο οποίο θα δούμε την παραδοσιακή μπουτανέζικη αρχιτεκτονική.
Δεν θα παραλείψουμε επίσης επίσκεψη στο καταφύγιο Τακίν. Το Τακίν είναι το εθνικό ζώο του Μπουτάν και μοιάζει με διασταύρωση αγελάδας και κατσίκας.
Το απόγευμα θα κάνουμε μια υπέροχη εξερευνητική βόλτα στην καρδιά της πόλης. Εκεί θα επισκεφτούμε την ντόπια αγορά με τις χειροτεχνίες, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε και να αγοράσουμε χειροποίητα υφάσματα και πλεκτά, πίνακες «τάνγκα», μάσκες, κεραμικά, κοσμήματα και απίστευτα αντικείμενα από ντόπιους καλλιτέχνες!
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
 

9η ημέρα: Θίμφου – Πουνάκα

Πρωινό ξύπνημα στο Μπουτάν, μια χώρα βαθιά θρησκευόμενων ανθρώπων, που αρχίζουν με την αυγή και τελειώνουν με τη δύση τις προσφορές στους θεούς. Η νυχτερινή ζωή είναι άγνωστη, το αλκοόλ ημιαπαγορευμένο, οι κάτοικοι διασκεδάζουν με περιπάτους, πικνίκ στην υπέροχη φύση και επισκέψεις στους ναούς. Δείχνουν ευτυχισμένοι και λατρεύουν τον βασιλιά θεό.
Αναχωρούμε σήμερα από το Θίμφου με προορισμό την Πουνάκα. Στη διαδρομή μας θα διαπιστώσουμε ότι το Μπουτάν είναι μία από τις πιο κλειστές κοινωνίες της Ασίας, αποτελεί ένα αυθεντικό ζωντανό μουσείο της φύσης και του πολιτισμού, με τους κατοίκους να επιμένουν να ντύνονται με παραδοσιακές φορεσιές και τα βουδιστικά ήθη να επικρατούν σε σχεδόν όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής τους ζωής.
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε στο εντυπωσιακό πέρασμα Ντοχού Λα με τα 108 Χόρτεν και τις σημαίες προσευχής να προσδίδουν στο περιβάλλον μια αίσθηση ηρεμίας και ιερότητας, ενώ με καθαρό ουρανό διακρίνονται τα Ιμαλάια.
Άφιξη στην Πουνάκα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Λίγο αργότερα θα επισκεφθούμε το εκπληκτικό Πουνάκα Ντζονγκ, που θεωρείται το καλύτερο του Μπουτάν. Στη συνέχεια θα κάνουμε μια σύντομη πεζοπορία για να επισκεφθούμε τον ναό Khamsum yulley Namgyal Chorten, ενώ στον δρόμο της επιστροφής θα κάνουμε μια στάση στην κρεμαστή γέφυρα. Διανυκτέρευση στην Πουνάκα.

10η ημέρα: Πουνάκα – Πάρο: ξενάγηση

Πρωινή αναχώρηση από την Πουνάκα με προορισμό μας το Πάρο, ακολουθώντας μια πανέμορφη διαδρομή κατά μήκος του ποταμού.
Φτάνοντας θα επισκεφθούμε το Τα Ντζονγκ, στο οποίο στεγάζεται το Εθνικό Μουσείο, με συλλογές υφασμάτων, όπλων, θρησκευτικών πινάκων «τάνγκα», αντικειμένων οικιακής χρήσης και διάφορα άλλα χειροτεχνήματα. Στη συνέχεια θα δούμε (εξωτερικά) το Ρινπούνγκ Ντζονγκ, στο οποίο οι τοιχογραφίες των στοών της εσωτερικής αυλής απεικονίζουν όψεις της βουδιστικής διδασκαλίας, όπως τον τροχό της ζωής, σκηνές από τη ζωή του Μιλαρέπα κ.ά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Πάρο: εκδρομή στο Μοναστήρι Τακτσάνγκ («φωλιά της τίγρης»)

Κατά τη σημερινή μας ημέρα θα δούμε το μοναστήρι Τακτσάνγκ, που το όνομά του σημαίνει «φωλιά της τίγρης» και αποτελεί τόπο προσκυνήματος χιλιάδων πιστών, παρά την ιδιαίτερα δυσπρόσιτη θέση του. Στη συνέχεια θα δούμε το ιστορικής σημασίας κάστρο Ντρουγκιάλ Ντζονγκ καθώς και το Κιτσού Λακχάνγκ.
Σε κοντινή απόσταση θα επισκεφθούμε επίσης μια τυπική αγροικία. Οι αγροικίες του Μπουτάν είναι πολύχρωμες, διακοσμημένες και παραδοσιακά χτισμένες, χωρίς τη χρήση ούτε ενός καρφιού. Η πλειονότητα του πληθυσμού του Μπουτάν συνεχίζει να ζει όπως ζούσε επί αιώνες - σε μικρά, απομονωμένα αγροκτήματα και χωριουδάκια, που περιβάλλονται από βαθμιδωτά χωράφια ρυζιού, καλαμποκιού και φαγόπυρου.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: Πάρο – πτήση για Δελχί

Πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Πάρο, όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση μας για το Δελχί.
Ο ήλιος καίει πάνω σε έναν απέραντο γαλάζιο ουρανό και μια θάλασσα από χιονοσκέπαστες βουνοκορφές διαγράφεται ζωηρά κάτω από τα πόδια μας στον κρυστάλλινο αέρα, φανερώνοντας μια αίσθηση μεγαλείου και αγνότητας. Καθώς απογειωνόμαστε από τη λιλιπούτεια μοναστική πολιτεία του Μπουτάν, απολαμβάνουμε μια άποψη των Ιμαλαΐων και νιώθουμε τόσο κοντά στις κολοσσιαίες κορυφές τους, Έβερεστ, Μακάου, Καντσενγιούγκα, Σισαπάνγκα, Τσο Όγιου, Νανγκαπάρμπατ που χάνονται στον ουρανό. Νιώθουμε σαν να αιωρούμαστε πάνω σε μια γιγάντια σκάλα.
Άφιξη στην πρωτεύουσα της Ινδίας, το Δελχί. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

13η ημέρα: Δελχί – Λεχ (Λαντάκ)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα του Λαντάκ, το Λεχ, που αποτελεί το κέντρο των βουδιστών της Ινδίας. Είναι μια μικρή πόλη, χτισμένη σε υψόμετρο 3.445 μ., στη μέση ενός ερημικού οροπεδίου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Η υπόλοιπη ημέρα θα κυλήσει σε χαλαρούς ρυθμούς για να συνηθίσουμε το υψόμετρο.
Το απόγευμα θα έχουμε την πρώτη μας επαφή με την πόλη, καθώς θα κάνουμε μια βόλτα στην ντόπια αγορά και θα επισκεφθούμε τη στούπα Σαντί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 

14η ημέρα: Λεχ

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το Σέι, την παλιά πρωτεύουσα του Λαντάκ. Ακόμη και όταν το παλάτι μεταφέρθηκε στο Λεχ, οι βασιλείς συνέχιζαν να θεωρούν κατοικία τους το Σέι – τόσο σημαντικό ήταν για αυτούς. Η ημέρα σήμερα είναι αφιερωμένη στις επισκέψεις των βουδιστικών μοναστηριών Σέι, Θικσέι και Χεμίς, τα οποία θα δούμε σε μια ημερήσια εκδρομή που θα κάνουμε στο οροπέδιο του Λαντάκ και κατά μήκος της κοιλάδας του Ινδού Ποταμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

15η ημέρα: Λεχ

Κατά τη σημερινή ολοήμερη εκδρομή μας θα επισκεφθούμε το βουδιστικό μοναστήρι Στοκ, που χτίστηκε τον 14ο αιώνα και διαθέτει θαυμαστή βιβλιοθήκη. Δύο χιλιόμετρα από το μοναστήρι βρίσκεται και το παλάτι Στοκ, στη δεξιά όχθη του Ινδού ποταμού. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τα μοναστήρια Στάνκα και Μάθο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

16η ημέρα: Λεχ – Καργκίλ (Πέρασμα Ιμαλαΐων)

Πρωινή οδική αναχώρηση για μια συγκλονιστική περίπου 8ωρη οδική διαδρομή στα Δυτικά Ιμαλάια, με προορισμό το Καργκίλ. Θεωρείται μία από τις συναρπαστικότερες ορεινές διαδρομές του πλανήτη. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ημέρας θα κάνουμε επιλεγμένες στάσεις προκειμένου να επισκεφθούμε διάφορα μοναστήρια (γκόμπας), καθένα από τα οποία θα μας αποκαλύψει στοιχεία του ταντρικού βουδισμού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το Σέι, την παλιά πρωτεύουσα του Λαντάκ. Ακόμη και όταν το παλάτι μεταφέρθηκε στο Λεχ, οι βασιλείς συνέχιζαν να θεωρούν κατοικία τους το Σέι – τόσο σημαντικό ήταν για αυτούς. Η ημέρα σήμερα είναι αφιερωμένη στις επισκέψεις των βουδιστικών μοναστηριών Σέι, Θικσέι και Χεμίς, τα οποία θα δούμε σε μια ημερήσια εκδρομή που θα κάνουμε στο οροπέδιο του Λαντάκ και κατά μήκος της κοιλάδας του Ινδού Ποταμού.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

17η ημέρα: Καργκίλ – Σριναγκάρ (Κασμίρ) (Πέρασμα Ιμαλαΐων)

Θα συνεχίσουμε σήμερα την εκπληκτική διαδρομή μας στα Ιμαλάια (8-10 ώρες) με προορισμό τη Σριναγκάρ, την πρωτεύουσα του Κασμίρ, με μια μικρή στάση στην περιοχή Σονμάργκ ή αλλιώς «Χρυσό Λιβάδι». Τόπος συνάντησης σημαντικών πολιτισμικών ρευμάτων στο παρελθόν, το Κασμίρ ασφυκτιά σήμερα σχεδόν μετέωρο ανάμεσα σε δύο αντίπαλες πολιτισμικές παραδόσεις, τους μουσουλμάνους από το Πακιστάν και τους -αλλόθρησκους για αυτούς- μουσουλμάνους της Ινδίας. Ινδοί, Σκύθες, Άραβες, Μογγόλοι κατέκτησαν τη χερσόνησο και την ενσωμάτωσαν στις μεγάλες αυτοκρατορίες τους. Ο χώρος αυτός έγινε αναπόφευκτα θέατρο συγκρούσεων αλλά και δημιουργικών ζυμώσεων. Άφιξη στην πόλη Σριναγκάρ, που είναι χτισμένη στις όχθες της λίμνης Νταλ και της λίμνης Ναγκίν, στις παρυφές των Δυτικών Ιμαλαΐων.
Μεταφορά και τακτοποίηση σε παραδοσιακό deluxe houseboat (καραβόσπιτο), όπου θα δειπνήσουμε και θα διανυκτερεύσουμε.

18η ημέρα: Σριναγκάρ: ξενάγηση

Σήμερα θα ξυπνήσουμε νωρίς το πρωί για να επισκεφτούμε την πλωτή αγορά λαχανικών, η οποία αποτελεί ένα μοναδικό θέαμα. Ξενάγηση στην παλιά πόλη της Σριναγκάρ με τον έντονο μεσαιωνικό χαρακτήρα, τους άφθονους ισλαμικούς και ινδουιστικούς ναούς, τις τοπικές αγορές και τα όμορφα παλιά της σπίτια. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους περίφημους μογγολικούς κήπους, καθώς και ένα εμπορικό κέντρο με ντόπια χειροτεχνήματα (πασμίνες, κοσμήματα κ.λπ.). Επιστροφή στο houseboat. Δείπνο και διανυκτέρευση.

19η ημέρα: Σριναγκάρ – πτήση για Τζαμού – Aμριτσάρ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Τζαμού. Φτάνοντας θα αναχωρήσουμε οδικώς για μια διαδρομή 4,5 ωρών με προορισμό την ιερή πόλη των Σιχ, το Αμριτσάρ.
Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα μεταβούμε στον περίφημο Χρυσό Ναό, τον οποίο κάθε Σιχ ονειρεύεται να επισκεφθεί έστω και μία φορά στη ζωή του. Αφού παρακολουθήσουμε τη βραδινή λειτουργία θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

20ή ημέρα: Aμριτσάρ – Nταραμσάλα

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό τη γραφική Nταραμσάλα. Μετά από μία οδική διαδρομή 5 περίπου ωρών φτάνουμε στη «Μικρή Λάσα», όπως ονομάζεται η Νταραμσάλα, αφού μετά την εισβολή της Κίνας στο Θιβέτ, το 1959, έχει γίνει η προσωρινή έδρα του Δαλάι Λάμα.
Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

21η ημέρα: Nταραμσάλα: ξενάγηση

Η πόλη ιδρύθηκε το 1848 από τους Βρετανούς και χωρίζεται σε δύο μέρη: την Άνω Nταραμσάλα ή ΜακΛέοντ Γκαντζ και την Κάτω Nταραμσάλα. Η Άνω Nταραμσάλα εκτός από τόπος κατοικίας του Δαλάι Λάμα έχει γίνει και δεύτερη πατρίδα για χιλιάδες Θιβετιανούς πρόσφυγες, ενώ η Κάτω Nταραμσάλα παραμένει σταθερά ινδική.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής περιήγησής μας στην πόλη θα επισκεφθούμε, μεταξύ άλλων, το μοναστήρι του Δαλάι Λάμα, το τοπικό μουσείο, την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη και το Μνημείο του Πολέμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

22η ημέρα: Nταραμσάλα – πτήση για Δελχί

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας προς Δελχί. Αναλόγως με τον χρόνο που θα έχουμε στη διάθεσή μας, θα πραγματοποιήσουμε κάποιες επισκέψεις. Διανυκτέρευση στο Δελχί.

23η ημέρα: Δελχί – Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Τις πρώτες πρωινές ώρες θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο του Δελχί όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
Ένα συγκλονιστικό ταξίδι στα Ιμαλάια βρίσκεται στο τέλος του. Γεμάτοι ασυνήθιστες εμπειρίες επιστρέφουμε αυθημερόν στην Αθήνα.
 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5490 € 990 €
Twin Room 5490 € 990 €
Triple Room 5490 € 990 €
Single Room 6880 € 990 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ :  160 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5490 € 990 €
Twin Room 5490 € 990 €
Triple Room 5490 € 990 €
Single Room 6880 € 990 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ :  160 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5490 € 990 €
Twin Room 5490 € 990 €
Triple Room 5490 € 990 €
Single Room 6880 € 990 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ :  160 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5490 € 990 €
Twin Room 5490 € 990 €
Triple Room 5490 € 990 €
Single Room 6880 € 990 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ :  160 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5710 € 990 €
Twin Room 5710 € 990 €
Triple Room 5710 € 990 €
Single Room 7100 € 990 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ :  160 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5710 € 990 €
Twin Room 5710 € 990 €
Triple Room 5710 € 990 €
Single Room 7100 € 990 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ :  160 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5710 € 990 €
Twin Room 5710 € 990 €
Triple Room 5710 € 990 €
Single Room 7100 € 990 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ :  160 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5710 € 990 €
Twin Room 5710 € 990 €
Triple Room 5710 € 990 €
Single Room 7100 € 990 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ :  160 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6730 € 0 €
Twin Room 6730 € 0 €
Triple Room 6730 € 0 €
Single Room 8120 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ :  160 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6730 € 0 €
Twin Room 6730 € 0 €
Triple Room 6730 € 0 €
Single Room 8120 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50€ το άτομο με μεταφορές.

Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ :  160 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6730 € 0 €
Twin Room 6730 € 0 €
Triple Room 6730 € 0 €
Single Room 8120 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ :  160 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6730 € 0 €
Twin Room 6730 € 0 €
Triple Room 6730 € 0 €
Single Room 8120 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ :  160 €


Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

ΕΚ 210

10/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

18:05

23:35

ΕΚ 570

11/08/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΚΑΛΚΟΥΤΑ

02:05

08:15

ΕΚ 513

01/09/2024

ΔΕΛΧΙ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

04:15

06:20

ΕΚ 209

01/09/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

10:50

15:00

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 5* στις μεγαλουπόλεις, όπως η Καλκούτα, το Δελχί και το Αμριτσάρ, στην υπόλοιπη Ινδία και στο Μπουτάν 4* και 3* ή από τα καλύτερα διαθέσιμα σε περιοχές όπου η τουριστική υποδομή είναι χαμηλή. Ιδιαίτερα στο Καργκίλ και στο Λεχ πολύ λιτά ξενοδοχεία, βασικών ανέσεων. Στο Κασμίρ οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε παραδοσιακά houseboats (καραβόσπιτα).
 • Ημιδιατροφή.
 • Μετακινήσεις με πούλμαν, μικρά αυτοκίνητα ή τζιπ, όπου κρίνεται απαραίτητο.
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός στην περιοχή των Ιμαλαΐων.
 • Τοπικοί ξεναγοί.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο      
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:
 • €990
 • Διπλή Βίζα Ινδίας 160€

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ VISA

Για τη βίζα του Μπουτάν πρέπει να αποστείλετε στο τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας μια έγχρωμη φωτοτυπία του διαβατηρίου σας, το αργότερο δύο (2) εβδομάδες πριν την αναχώρηση.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1000 €.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτείται διανυκτέρευση στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus travel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 • Επίσκεψη στο βουδιστικό μοναστήρι Τακτσάνγκ στο Μπουτάν, που το όνομά του σημαίνει «φωλιά της τίγρης», τόπο προσκυνήματός χιλιάδων πιστών, παρά τη δυσπρόσιτη θέση του.
 • Στο Θίμπου επίσκεψη στην Εθνική Βιβλιοθήκη, όπου στεγάζεται τεράστια συλλογή από ανεκτίμητης αξίας βουδιστικά χειρόγραφα, αλλά και στη σχολή ζωγραφικής, όπου οι φοιτητές διδάσκονται για 6 χρόνια τις 13 παραδοσιακές τέχνες του Μπουτάν.
 • Στο Ντάρτζελινγκ επίσκεψη στο Ίδρυμα Ορειβασίας των Ιμαλαίων (Himalayan Mountaineering Institute).
 • Ημερήσια εκδρομή στο οροπέδιο του Λαντάκ και κατά μήκος της κοιλάδας του Ινδού Ποταμού.
 • Οδική διαδρομή στα δυτικά Ιμαλάια από το Λεχ στο Καργκίλ, από τις συναρπαστικότερες ορεινές διαδρομές του πλανήτη.
 • Επίσης εκπληκτική διαδρομή στα Ιμαλάια με προορισμό την πρωτεύουσα του Κασμίρ.
 • Βόλτα με τα σικάρα, τα πλοιάρια των Ιμαλαΐων, στη λίμνη Νταλ, και διανυκτέρευση σε καραβόσπιτο!

Το ταξίδι μας

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης, με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 5* στις μεγαλουπόλεις, όπως η Καλκούτα, το Δελχί και το Αμριτσάρ, στην υπόλοιπη Ινδία και στο Μπουτάν 4* και 3* ή από τα καλύτερα διαθέσιμα σε περιοχές όπου η τουριστική υποδομή είναι χαμηλή. Ιδιαίτερα στο Καργκίλ και στο Λεχ πολύ λιτά ξενοδοχεία, βασικών ανέσεων. Στο Κασμίρ οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε παραδοσιακά houseboats (καραβόσπιτα).
 • Κατανομή διανυκτερεύσεων: Καλκούτα (1), Πάρο Μπουτάν (2), Πουνάκα (1), Θίμπου (2), Τσάλσα (1), Γκανγκτόκ (2), Ντάρτζελινγκ (1), Δελχί (2), Λεχ Λαντάκ (3), Καργκίλ (1), Σριναγκάρ Κασμίρ (2), Νταραμσάλα (2), Αμριτσάρ (1).
 • Ημιδιατροφή.
 • Μετακινήσεις με πούλμαν, μικρά αυτοκίνητα ή τζιπ, όπου κρίνεται απαραίτητο.
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός στην περιοχή των Ιμαλαίων.
 • Τοπικοί ξεναγοί.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά του Versus Travel. 

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ξενοδοχεία 5* στις μεγαλουπόλεις. Στο Κασμίρ οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε παραδοσιακά houseboats (καραβόσπιτα).
 • Επίσκεψη στο βουδιστικό μοναστήρι Τακτσάνγκ στο Μπουτάν.
 • Στο Θίμπου επίσκεψη στην Εθνική Βιβλιοθήκη, όπου στεγάζεται τεράστια συλλογή από ανεκτίμητης αξίας βουδιστικά χειρόγραφα.
 • Στο Ντάρτζελινγκ επίσκεψη στο Ίδρυμα Ορειβασίας των Ιμαλαίων (Himalayan Mountaineering Institute).

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2024
 • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2024

Αναχωρήσεις

13/07, 10/08, 14/09, 05/10Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info