fb

La Ruta Maya – «Ο δρόμος των Μάγιας», Μεξικό με Κανκούν, Γουατεμάλα, Ονδούρα | 10.08.2024

Διάρκεια: 18 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 4290€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένας «δυνατός» συνδυασμός του Μεξικού και της Γουατεμάλας, στον οποίο το Versus Travel προσθέτει την Ονδούρα και το πανέμορφο κομμάτι της Γουατεμάλας στο Φλόρες. Στα ταξίδια μας στον κόσμο αναζητούμε σημεία αυθεντικά, αναζητούμε το πρωτόγονο που χάνεται. Όπου το βρίσκουμε το περιλαμβάνουμε στα προγράμματά μας. Ένα από αυτά είναι η ζούγκλα του Πετέν στη Γουατεμάλα και το αυθεντικό Λίβινγκστον, η χώρα των Γκαριφούνα, το μοναδικό κομμάτι της Γουατεμάλας που βρέχεται από την Καραϊβική. Ένα αξεπέραστο πρόγραμμα που ιχνηλατεί τους δρόμους των Μάγιας και τις πόλεις-κράτη αυτού του μεγαλειώδους πολιτισμού που ανέπτυξαν στη Μεσοαμερική, αλλά και πόλεις-αποικιακά στολίδια, όπως η Αντίγουα ή λίμνες που παρακολουθούν αιώνια ηφαίστεια. Άλλο ένα πρόγραμμα με την ταυτότητα του Versus Travel!

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα μωσαϊκό αρχαίων λαών και πολιτισμών (Μάγια, Ατζέκοι, Ζαποτέκοι, Τεοτιχουανάκος, Ολμέκοι και Τολτέκοι), σε ένα συναρπαστικό οδοιπορικό 18 ημερών, που περιλαμβάνει:

 • Το πλήρες Ιστορικό Μεξικό χωρίς να παραλείπει τίποτα, περιλαμβάνοντας εκτός των υπολοίπων το Μέξικο Σίτι με την Παναγία της Γουαδελούπης, το σημαντικότερο προσκύνημα των Λατινοαμερικάνων και το Τεοτιχουακάν, την αποικιακή Μέριδα, τους αρχαιολογικούς χώρους των Μάγια στο Παλένκε, το Τσιτσέν Ιτζά και το Καμπάχ, και το κοσμοπολίτικο Κανκούν.
 • Τη Γουατεμάλα με τη Λίμνη Ατιτλάν, μια από  τις πιο όμορφες λίμνες του κόσμου, την Αντίγουα, το αποικιακό στολίδι της Γουατεμάλας, την οδική διάσχιση της χώρας μέσα από τη ζούγκλα του Πετέν, το σπάνιο Ρίο Ντούλσε και το Λίβινγκστον, την Καραϊβική της Γουατεμάλας.
 • Την Ονδούρα, με τον πανέμορφο και σπουδαιότατο αρχαιολογικό χώρο των Μάγιας στο Κοπάν.

Όλα τα παραπάνω γίνονται με μια πολύ έξυπνη διαδρομή που έχει επιλέξει το Versus για να μην παραλείψουμε τίποτα.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό και θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Εμπειρία και τεχνογνωσία δύο δεκαετιών

Ένα ταξίδι στο Μεξικό και στη Γουατεμάλα είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Απαιτεί άριστη γνώση του προορισμού, αλλά και εξειδικευμένες επισκέψεις. Για περισσότερες από δυο δεκαετίες ιχνηλατούμε την Κεντρική Αμερική δημιουργώντας χιλιάδες ευχαριστημένους ταξιδιώτες. Τι είναι αυτό όπως που έχει κάνει τους ταξιδιώτες να λένε: “Μεξικό και Γουατεμάλα μόνο με το Versus” ;

Εξειδικευμένοι αρχηγοί

Μετά από εκατοντάδες αναχωρήσεις στον προορισμό, έχουμε σχηματίσει μια ομάδα απόλυτα εξειδικευμένων αρχηγών σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι. Αρχηγών που θα μας μυήσουν στα μυστικά του προορισμού και γνωρίζουν άριστα τις ιδιαιτερότητες του.

Επιπλέον εμπειρίες Versus  στο Τουλούμ, μπάνιο σε εσωτερική λίμνη (Σενότα)  αλλά και σε άλλα σημαντικά σημεία που συνήθως παραλείπονται

Επειδή οι εκπλήξεις δεν σταματούν ποτέ σε ένα ταξίδι του Versus έχουμε σχεδιάσει μια ξεχωριστή εμπειρία που θα θυμάστε για χρόνια. Μια εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο Τουλούμ, τον μοναδικό αρχαιολογικό χώρο των Μάγιας που ατενίζει την Καραϊβική. Επιπροσθέτως με την 16ήμερη διάρκεια μας οι επισκέψεις είναι απλόχερες τόσο στην πόλη του Μεξικό ( εκδρομή στο Χοτσιμίλκο και στο σπίτι της Φρίντα Κάλο ).

Οι διαδρομές

Το Versus Travel, πιστό στα γεμάτα και ποιοτικά και διαφορετικά πρόγραμμα προγράμματα, αναζητά πάντα διαφορετικές διαδρομές, αυτές που θα μας δείξουν το πρωτόγονο που χάνεται. Έτσι για πολλά χρόνια έχει εισαγάγει την οδική μεταφορά από το Φλόρες στην πόλη της Γουατεμάλας. Μπορεί να είναι ακριβότερη επιλογή αλλά θα μας χαρίσει εμπειρίες, όπως η διανυκτέρευση στο Λιβινγκστον, Ρίο Ντούλσε το μοναδικό μέρος της Γουατεμάλας που βρέχεται από την Καραϊβική, με την ιδιαίτερη κουλτούρα των Ινδιάνων Γκαριφούνα, και μια διανυκτέρευση στο Κοπάν στην Ονδούρα με τον περίφημο αρχαιολογικό χώρο.

Οι πτήσεις μας

Τα ταξίδια του Versus Travel δεν είναι εικονική πραγματικότητα. Προαγοράζουμε τις πτήσεις των ταξιδιών μας και τις  ανακοινώνουμε όπως θα δείτε και εδώ, αντίθετα με τη συνήθη πρακτική της αγοράς. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, αποφεύγοντας έτσι απογοητεύσεις της τελευταίας στιγμής.

Πρωτότυπα προγράμματα

Το πρόγραμμα αυτό είναι πατρότητας Versus. Δημιουργήθηκε έτσι όπως το βλέπετε εδώ πριν από πάρα πολλά χρόνια και έχει πολλές αναχωρήσεις στο ενεργητικό του και εκατοντάδες ευχαριστημένους ταξιδιώτες. Έχει περπατηθεί δεκάδες φορές και αντίστοιχα τόσες έχει εμπλουτιστεί μετά από επιτόπια έρευνα.

Με το Versus Travel παίρνετε πάντα περισσότερα!

 • Μόνο στο Versus Travel σπάνιες πτήσεις για την Πόλη Γουατεμάλας και επιστροφή από Μέξικο Σίτι, χωρίς εσωτερική πτήση και πήγαινε-έλα στην Κεντρική Αμερική.
 • Επίσκεψη στο Τουλούμ, τον συγκλονιστικό χώρο των Μάγιας, τον μοναδικό που ατενίζει την Καραϊβική.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στο Κανκούν για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τη Ριβιέρα Μάγια αλλά και να κάνουμε εκδρομή στο Τουλούμ.
 • Εμπειρία-πρόκληση! Μπάνιο σε εσωτερική λίμνη με καταπράσινα νερά, σε γνωστή σενότα της χερσονήσου Γιουκατάν.

Άλλο ένα δείγμα της πληρότητας με την οποία το Versus Travel φτιάχνει τα προγράμματά του. Θα μπορούσαμε να αρκεστούμε σε μια ξενάγηση στο Μέξικο Σίτι και σε άλλη στις Πυραμίδες και την Παναγία της Γουαδελούπης. Το Versus Travel, πάντα κοντά στον ταξιδιώτη που τα θέλει όλα, έχει εμπλουτίσει το πρόγραμμά του με επιπλέον εκδρομές μεγάλου κόστους, όπως στα κανάλια του Χοτσιμίλκο και στο σπίτι της Φρίντα Kάλο. Έτσι έχουμε μια εκτεταμένη άποψη του Μέξικο Σίτι, αλλά και μιας μεγάλης περιοχής γύρω από αυτό.

Το ταξίδι αυτό αποτελεί έναν προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα με προσοχή στη λεπτομέρεια.

 • To Versus Travel, πιστό στα πλήρη, ολοκληρωμένα και ποιοτικά προγράμματα, περιλαμβάνει extra επισκέψεις στα κανάλια του Χοτσιμίλκο και στο σπίτι της Φρίντα Kάλο.
 • Το μοναδικό πρόγραμμα της αγοράς που περιλαμβάνει αυθεντικά και απάτητα μέρη, όπως την οδική και εν πλω διαδρομή του Λίβινγκστον, το μοναδικό τμήμα της Γουατεμάλας που βρέχεται από την Καραϊβική.
 • Το μοναδικό από τα αντίστοιχα προγράμματα της αγοράς που περιλαμβάνει διαμονή στην Ονδούρα και τον εξαίρετο αρχαιολογικό χώρο των Μάγια στο Κοπάν.
 • Τα ξενοδοχεία μας είναι 4*, 5*. Στην Πόλη του Μεξικού, μόνο στο Versus, το πολυτελές ξενοδοχείο Barceló 5* ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Πόλης του Μεξικού. Δεν επιλέγουμε υποδεέστερο ξενοδοχείο 4*, που θα κάνει τη διαμονή σας δυσάρεστη. Στο Κανκούν χρησιμοποιούμε το εξαιρετικό ξενοδοχείο Presidente Intercontinental 5*. Στο Παλένκε και το Καμπέτσε, περιοχές χωρίς ιδιαίτερη τουριστική ανάπτυξη, διανυκτερεύουμε σε πολύ όμορφα, μικρά, παραδοσιακά μεξικάνικα ξενοδοχεία, από τα καλύτερα κάθε περιοχής. Στην Αντίγουα ξενοδοχείο 4*, ενώ στο Κοπάν και το Λίβινγκστον είναι απλά παραδοσιακά ξενοδοχεία, από τα καλύτερα της περιοχής. Η επιλογή των ξενοδοχείων έχει γίνει ύστερα από τη μεγάλη μας εμπειρία στην περιοχή και είναι σίγουρο ότι θα σας ικανοποιήσουν πλήρως. Βρίσκονται στο κατάλληλο σημείο, έχουν τοπικό χρώμα και κάνουν τη διαμονή σας απολαυστική. Μην περιμένετε όμως πολυτελή διαμονή, κυρίως στην επαρχί́α.
 • Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Το ταξίδι συνοδεύει έμπειρος Έλληνας αρχηγός, που γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία και τον πολιτισμό του Μεξικού. Μαζί του θα δείτε το πραγματικό Μεξικό, την κουλτούρα των ανθρώπων του και την καθημερινότητά τους. Θα σας μιλήσει για τους Μάγιας, τους Ατζέκους, τους Oλμέκους και θα σας διηγηθεί μύθους και δοξασίες.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Το σημαντικότερο, οι αναχωρήσεις του Versus πραγματοποιούνται!

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Μαδρίτη. Άφιξη στην ισπανική πρωτεύουσα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ – πτήση για ΠΟΛΗ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ – ΑΝΤΙΓΟΥΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης και πτήση για την Πόλη της Γουατεμάλας (ή Γουατεμάλα Σίτι), πρωτεύουσα της ομώνυμης χώρας της Κεντρικής Αμερικής.

Άφιξη στην Πόλη της Γουατεμάλας και άμεση αναχώρηση οδικώς για την εντυπωσιακή Αντίγουα, πρώην πρωτεύουσα της χώρας (1541-1776). Η Αντίγουα στα χρόνια της ακμής της ήταν κέντρο των ιεραποστολών προσηλυτισμού των ιθαγενών. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα αρχιτεκτονικό μουσείο που συνδυάζει καλά διατηρημένα μπαρόκ κτίρια με μουδέχαρ. Το στυλ μουδέχαρ περιλαμβάνει στοιχεία αραβικά, ρο­μανικά, γοτθικά και αναγεννησιακά και αντικατοπτρίζει την ι­στορία της μητροπολιτικής Ισπανίας.

Σε όλα τα παραπάνω, στην Αντίγουα, προστίθενται τα εντυπωσιακά απομεινάρια των πρώτων αποικιακών εκκλησιών του 16ου αιώνα αλλά και η πανσπερμία χρωμάτων στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Ινδιάνων Μάγια. Όπως αντιλαμβάνεστε, ολόκληρη η πόλη έχει χαρακτηριστεί μνημείο της UNESCO.

Εδώ ένα πολύχρωμο μελίσσι ανθρώπων κινείται στους παραδοσιακούς ρυθμούς. Ανθισμένες προσόψεις κτιρίων, αριστουργηματικές εκκλησίες και μοναστήρια στέκουν αγέρωχα στη σκιά τριών επιβλητικών ηφαιστείων.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Αντίγουα.

3η ημέρα: ΑΝΤΙΓΟΥΑ (Ξενάγηση)

Σήμερα το πρόγραμμά μας είναι αφιερωμένο στην Αντίγουα. Μαζί με τον αρχηγό μας θα περιηγηθούμε στην πόλη για να απολαύσουμε τη μοναδική ατμόσφαιρα και την αρχιτεκτονική της και να επισκεφτούμε τα πολύ σημαντικά αξιοθέατά της.

Η Αντίγουα περιβάλλεται από 3 ηφαίστεια. Αυτό σημαίνει πως σε όλη την ιστορία της, καταστράφηκε αρκετές φορές εξαιτίας σεισμών. Στους 3 αιώνες, πάντως, στους οποίους αναπτύχθηκε, δομήθηκε σύμφωνα με πολεοδομικά σχέδια εμπνευσμένα από την Ιταλική Αναγέννηση και απέκτησε πολλά εντυ­πωσιακά μνημεία. Τα περισσότερα από τα κτίρια που θα δούμε στην ξενάγησή μας χρονολογούνται τον 17ο και τον 18ο αιώνα.

Το Κεντρικό Πάρκο, γνωστό και ως Πλατεία των Όπλων, είναι η καρδιά της πόλης. Στο κέντρο της πλατείας δεσπόζει το Σιντριβάνι των Σειρήνων, σχεδιασμένο από τον Μιγκέλ Πόρας το 1739. Γύρω από την πλατεία βρίσκονται το μπαρόκ Δημαρχείο, η Αψίδα της Σάντα Καταλίνα με το ρολόι και ο Καθεδρικός Ναός του Σαν Χοσέ.

Στην πλατεία βρίσκεται και το Παλάτι του Αρχηγού-Στρατηγού, που χτίστηκε το 1558 ως κατοικία του Ισπανού διοικητή της Γουατεμάλα. Αντικατοπτρίζει όλη την πολυτέλεια και την τρυφηλή ζωή του εκάστοτε κυβερνήτη, της οικογένειας και των φίλων του. Πέρα από παλάτι-κατοικία, ήταν και διοικητικό κέντρο όσο η Αντίγουα ήταν πρωτεύουσα. Εξαιτίας των σεισμών ανακατα­σκευάζεται τακτικά.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης οι εκκλησίες της Αντίγουα: Λας Καπουσίνας, Λα Μερσέδ και Ελ Κάρμεν. Η Καπουσίνας ήταν μοναστήρι των Καπουτσίνων. Κατασκευάστηκε το 1736. Διανυκτέρευση στην Αντίγουα.

4η ημέρα: ΑΝΤΙΓΟΥΑ – ΤΣΙΤΣΙΚΑΣΤΕΝΑΓΚΟ – ΛΙΜΝΗ ΑΤΙΤΛΑΝ (ΠΑΝΑΧΑΤΣΕΛ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε από την Αντίγουα, με προορισμό το ινδιάνικο ορεινό χωριό Τσιτσικαστενάνγκο. Θα ακούσετε τους Μεξικανούς να το αποκαλούν και «Τσίτσι», σίγουρα για λόγους συντομίας αλλά και για να εκδηλώσουν την αγάπη τους για τον τόπο αυτό. Πόλη των Μάγια, το Τσιτσικαστενάγκο είναι γνωστό για το μεγάλο παζάρι των Μάγια, το οποίο διοργανώνεται από την προκολομβιανή εποχή, στην κεντρική πλατεία αλλά και για τον καθολικό ναό του Αγίου Θωμά (Σάντο Τομάς), που βρίσκεται στην εμπορική πλατεία και είναι χτισμένος πάνω σε προηγούμενο ναό των Μάγια. Οι ιερείς των Μάγια, οι Κιτσέ, εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα σκαλοπάτια σε τελετές στις ο­ποίες καίνε διάφορα αρωματικά και κεριά.

Θα έχουμε χρόνο για βόλτα στο Τσιτσικαστενάγκο και κατόπιν συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για τη λίμνη Ατιτλάν, που θεωρείται από πολλούς η ομορφότερη λίμνη της Γης!

Η Ατιτλάν είναι η βαθύτερη λίμνη στην Κεντρική Αμερική, με μέγιστο βάθος 340 μέτρα, και περιβάλλεται από ηφαίστεια. Στις όχθες της υπάρχουν 13 ψαροχώρια, στα οποία κατοικούν ινδιάνοι Μάγια και τα οποία τη δεκαετία του 1960 ήταν γεμάτα με αμερικανούς χίπις... Η Ατιτλάν θεωρείται μια από τις ωραιότερες λίμνες στο κόσμο λόγω της μεγάλης καθαρότητας αλλά και της χρωματικής εναλλαγής των νε­ρών της – στη διάλεκτο των Μάγια, Ατιτλάν σημαίνει «εκεί ό­που χρωματίζεται το ουράνιο τόξο».

Τα χωριά της λίμνης επικοινωνούν μεταξύ τους μόνο με πλοιάρια και με την υπόλοιπη χώρα με δρόμους που κατεβαίνουν από τα γύρω ηφαίστεια. Στον πυθμένα έχουν ανακαλυφθεί ολόκληρες πόλεις, της Προκλασικής Περιόδου των Μάγια.

Συνεχίζουμε για την πόλη Παναχατσέλ στη βόρεια όχθη της Λίμνης Ατιτλάν, την οποία θα περπατήσουμε για να γνωρίσουμε καλύτερα την περιοχή. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Παναχατσέλ.

5η ημέρα: ΛΙΜΝΗ ΑΤΙΤΛΑΝ – ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΑΤΙΤΛΑΝ – ΠΟΛΗ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ

Μετά το πρωινό, επιβιβαζόμαστε σε πλοιάριο για να διασχίσουμε την Ατιτλάν φτάνοντας στο μεγαλύτερο, πολυπληθέστερο και εντυπωσιακότερο από τα παρόχθια χωριά, το Σαντιάγο Ατιτλάν. Ο οικισμός είναι πολύ γραφικός και οι κάτοικοι φορούν παραδοσιακές φορεσιές. Οι χωρικοί του Σαντιάγκο Ατιτλάν λατρεύουν τη θεότητα Μαξιμόν ή αλλιώς Σαν Σιμόν. Πρόκειται για ένα μείγμα παγανισμού και καθολικισμού, που συμβολίζει το φως και το σκοτάδι. Οι ρίζες της θεότητας ανάγονται στην προκολομβιανή εποχή των Μάγια. Η γέννησή της όμως, στη σημερινή μορφή, χρονολογείται τον 16ο αιώνα, με την κατάληψη της Γουατεμάλας από τους κονκισταδόρες και την υποχρεωτική διάδοση του καθολικισμού.

Από το Σαντιάγο επιστρέφουμε στην πρωτεύουσα της χώρας, την Πόλη της Γουατεμάλας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνου επιτρέποντος, θα υπάρχει η δυνατότητα μιας σύντομης βόλτας στην πόλη. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΠΟΛΗ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ – ΚΟΠΑΝ (Ονδούρα)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε οδικώς για τον τελικό μας προορισμό για σήμερα, τη γειτονική Ονδούρα και την πόλη του Κοπάν. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι πανέμορφη. Θα απολαύσουμε μοναδικά φυσικά τοπία και οργιώδη ηφαι­στειακή βλάστηση. Η συνολική απόσταση από την Αντίγουα στο Κοπάν είναι περίπου 270 χλμ. με τη χρονική απόσταση να υπολογίζεται περίπου στις πεντέμιση ώρες.

Με την άφιξή μας ξεκινάμε την επίσκεψή μας στον αρχαιολογικό χώρο του Κοπάν, στις όχθες του ομώνυμου ποταμού μέσα σε ζούγκλα. Η αρχαία πόλη του Κοπάν ήταν η πρωτεύουσα του ομώνυμου βασιλείου των Μάγια. Άνθισε από τον 5ο έως τον 9ο αιώνα. Σύμφωνα με ευρήματα, η περιοχή κατοικούνταν περίπου για 2000 χρόνια. Ο κεντρικός αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνει ναούς, στήλες, πλατείες και το Γήπεδο της Πελότας (ένα στάδιο). Εξωτερικά πε­ριβάλλεται από 3.450 αρχαία κτίρια − κέντρα διοίκησης, αρχοντικά, κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους, αποθήκες κ.λπ.

Επιπλέον στην ευρύτερη ζώνη έχουν καταγραφεί άλλα 4.509 κτίρια, σε απόσταση 135 χλμ. από τα κεντρικά οικοδομήματα. Οι αρ­χαιολόγοι συμπεραίνουν ότι ο πληθυσμός της Κοπάν ολοένα αυξανόταν και απλωνόταν προς τα έξω. Στα χρόνια της ακμής του βασιλείου, στα τέλη του 8ου αιώνα μ.Χ., η πόλη αριθμούσε 20.000 κατοίκους.

Στο κέντρο του Κοπάν βρίσκεται η Μεγάλη Πλατεία με τις πανύψηλες πυραμίδες που λειτουργούσαν ως λατρευτικοί χώροι. Τόσο οι πυραμίδες όσο και η πλατεία κοσμούνται από πλήθος γλυπτικών στηλών. Κάθε στήλη ήταν αφιερωμένη και σε έναν βασιλιά. Οι στήλες των Μάγια, όπως και οι πυραμίδες, ήταν ζωγραφισμένες με έντονα χρώματα, όπως κόκκινο, χρυσό και μαύρο. Επίσης όλες, σε συγκεκριμένο ύψος, διαθέτουν κρύπτες για τις θυσίες ή τις προσφορές.

Το Μουσείο Γλυπτικής των Μάγια, μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, περιλαμβάνει ορισμένες πρωτότυπες στήλες (στον αρχαιολογικό χώρο βλέπουμε τα αντίγραφά τους), γλυπτικούς βωμούς, ανάγλυφα, αγάλματα, ακόμη και αντίγραφα ολόκληρων πυραμίδων βαμμένα σε έντονα χρώματα, όπως ήταν τον καιρό της κατασκευής και λει­τουργίας τους.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Κοπάν.

7η ημέρα: ΚΟΠΑΝ – ΚΟΥΙΡΙΓΟΥΑ – ΠΟΥΕΡΤΟ ΜΠΑΡΙΟΣ – ΛΙΒΙΝΓΚΣΤΟΝ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για την επιστροφή μας στη Γουατεμάλα, αυτή τη φορά με κατεύθυνση από το Κοπάν της Ονδούρας προς το Πουέρτο Μπάριος.

Καθ’ οδόν θα κάνουμε μια στάση για να επισκεφτούμε την Κουιρίγουα, έναν εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο από τον οποίο θα πάρουμε μία ακόμα δυνατή γεύση του πολιτισμού των Μάγιας.

Άφιξη στο Πουέρτο Μπάριος όπου επιβιβαζόμαστε σε πλοιάριο και μεταβαίνουμε στο γραφικό Λίβινγκστον, στις εκβολές του Ρίο Ντούλσε. Το Λίβινγκστον κατοικείται από μελανόχρωμους Γουατεμαλτέκους που μιλούν Ισπανικά ή Αγγλικά, μένουν σε ξύλινα σπιτάκια που είναι βαμμένα σε έντονα χρώματα και ζουν από την αλιεία. Οι κάτοικοι της περιοχής, γνωστοί ως Γκαριφούνα, είναι Αφρικανοί που οι πρόγονοί τους είχαν έρθει εδώ ως σκλάβοι. Έτσι, αναμεμιγμένοι με τους Ινδιάνους της Καραϊβικής και με τους Μάγια, έχουν αναπτύξει έναν ενδιαφέροντα πολιτισμό!

Θα έχουμε χρόνο για βόλτα και χαλάρωση στο Λίβινγκστον. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΛΙΒΙΝΓΚΣΤΟΝ – ΡΙΟ ΝΤΟΥΛΣΕ – ΤΙΚΑΛ – ΦΛΟΡΕΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και με βάρκα διασχίζουμε τον ποταμό Ρίο Ντούλσε, βλέποντας και το ισπανικό οχυρό του Σαν Φελίπε ντε Λάρα, που κάποτε προστάτευε τη λίμνη Ισαμπάλ από τους αληθινούς πειρατές της Καραϊβικής!

Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας οδικώς προς το ιστορικό Τικάλ, μπαίνοντας στα «άδυτα» της Γουατεμάλας και τη ζούγκλα του Πετέν. Προορισμός μας είναι ο σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος του Τικάλ, μια αρχαία πόλη των Μάγια. Βρίσκεται στη Βόρεια Γουατεμάλα, είναι πνιγμένη μέσα στη ζούγκλα και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς και φυσικούς θησαυρούς παγκοσμίως. Γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο βρίσκονται υγροβιότοποι, σαβάνα και τροπικά δάση.

Αυτό που θα δούμε εμείς σήμερα στο Αρχαιολογικό Πάρκο Τικάλ ξεπερνάει κάθε φαντασία. Στον πυρήνα του αρχαιολογικού χώρου βρίσκεται η μνημειακή Μεγάλη Πλατεία, με δύο μεγάλους ναούς-πυραμίδες στην ανατολική και δυτική πλευρά. Στη βόρεια πλευρά της πλατείας στέκει η Βόρεια Ακρόπολη και στη νότια η Νότια Ακρόπολη. Δυτικά της Νότιας Ακρόπολης απλώνεται η Πλατεία των 7 Ναών και ακόμη πιο δυτικά το συ­γκρότημα του Χαμένου Κόσμου. Άλλα ενδιαφέροντα σημεία είναι οι Διπλές Πυραμίδες, καθώς και οι εξαιρετικά προηγμένες δομές ύδρευσης.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στο ξενοδοχείο μας στο Φλόρες, στην αντίπερα όχθη της λίμνης Τικάλ Ιτσά. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

Σημείωση: Η συνολική διάρκεια των διαδρομών που πραγματοποιούμε σήμερα φτάνει περίπου τις επτάμιση (7,5) ώρες.

9η ημέρα: ΦΛΟΡΕΣ – ΠΑΛΕΝΚΕ (Μεξικό)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε για την τρίτη χώρα του ταξιδιού μας, το Μεξικό! Φτάνουμε στο συνοριακό πέρασμα του Μπεθέλ, από όπου με βάρκα περνάμε στο Κοροσάλ, στην πλευρά του Μεξικού.

Φτάνουμε στο Παλένκε έναν μαγευτικό χώρο, που με την ομορφιά του, τον μυστικισμό του και την ιδιαίτερή του ενέργεια μας μεταφέρει σε ένα μακρινό παρελθόν και μας κάνει να ανατριχιάζουμε με την αίσθηση της αναβίωσης μιας ιδιαίτερης πλανεύτρας ατμόσφαιρας. Άφιξη στο Παλένκε, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΠΑΛΕΝΚΕ – ΚΑΜΠΕΤΣΕ

Ο αρχαιολογικός χώρος του Παλένκε που θα επισκεφθούμε  είναι τροφή για τα μάτια και για τη ψυχή. Οι χώροι όπου γίνονταν ανθρωποθυσίες από τους Μάγια και τα γύρω μνημεία είναι τόσο επιβλητικά συγκεντρωμένα μέσα στη ζούγκλα, που πραγματικά θα μας καταπλήξουν. Έδρα του σημαντικού ηγέτη Πακάλ, άκμασε από τον 7ο μέχρι τον 10ο αιώνα και αυτή η ακμή του είναι έκδηλη στο Ναό των Επιγραφών, τις πυραμίδες και τα δημόσια κτήρια. Ο περιβάλλων χώρος προκαλεί δέος: οργιώδης βλάστηση, απόκοσμη ατμόσφαιρα, ο απόλυτος στόχος όσων θέλουν να νιώσουν ως άλλοι πρωτοπόροι που ανακαλύπτουν καλά κρυμμένα μυστικά θρυλικών τόπων.

Γεμάτοι από τις εικόνες της μοναδικής αυτής πόλης των Μάγια, αναχωρούμε με προορισμό το Καμπέτσε, ένα σημαντικό λιμάνι που χαρακτηρίζεται από τη γλυκιά αρχιτεκτονική αποικιακή γραμμή του, τα επιβλητικά τείχη του φρουρίου του που ενίσχυαν την άμυνά του ενάντια στις ναυτικές επιδρομές, τα σπίτια του με τις γραφικές τους λεπτομέρειες και τα όμορφα χρώματα στις προσόψεις τους. Κάθε πόλη και μια έκπληξη, κάθε επίσκεψη και μια μοναδική εμπειρία.

Άφιξη και γνωριμία με το Καμπέτσε, πριν μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο για τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΚΑΜΠΕΤΣΕ – ΟΥΞΜΑΛ – ΚΑΜΠΑΧ – ΜΕΡΙΔΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αφήνουμε το Καμπέτσε με προορισμό μας το Γιουκατάν. Η χερσόνησος του Γιουκατάν με τις πανέμορφες παραλίες στη Καραϊβική είναι ένας τόπος μοναδικός, διάσπαρτος από αρχαιολογικούς χώρους και αποικιακές πόλεις, κέντρο ανάπτυξης ενός από τους σημαντικότερους προκολομβιανούς πολιτισμούς, των Μάγια. Όταν ο πρώτος Ισπανός πάτησε το πόδι του στις ακτές του Μεξικού το 1517 και ρώτησε τον πρώτο Ινδιάνο που συνάντησε πώς ονομαζόταν το μέρος αυτό, εκείνος του απάντησε «Γιουκατάν, yucatan» δηλαδή «δεν καταλαβαίνω τι μου λες» και έτσι δόθηκε το όνομα στην περιοχή.

Πρώτος σταθμός της διαδρομής μας στο Γιουκατάν είναι ο αρχαιολογικός χώρος του Ουξμάλ, μια πόλη που κυριάρχησε στη μετακλασική περίοδο του πολιτισμού των Μάγια και αποτέλεσε τον αγαπημένο χώρο του John Lloyd Stevens, του ανθρώπου που πρωτοσυνάντησε τους χώρους αυτούς και τους έκανε γνωστούς στους αρχαιολόγους και τους ιστορικούς του 19ου αιώνα. Κυρίαρχο αξιοθέατο εξαιρετικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς, η πυραμίδα που αποκαλείται «το σπίτι του νάνου», χωρίς να υπολείπονται σε χάρη και επιβλητικότητα και τα υπόλοιπα κτίσματα.

Και η επόμενη επίσκεψή μας είναι αφιερωμένη στους Μάγια, αυτή τη φορά με το αρχαίο Καμπάχ (Kabah), τον δεύτερο μεγαλύτερο αρχαιολογικό χώρο των Μάγια στο Γιουκατάν, μικρότερο μόνο του Ουξμάλ. Οι εξαιρετικές κατασκευές του χώρου με τα περίπλοκα λαξευμένα μωσαϊκά και τα ανάγλυφα αγάλματα φανερώνουν υψηλό επίπεδο  αρχιτεκτονικής τέχνης, όπως και τα συστήματα λεκάνης απορροής που εντοπίζονται ενσωματωμένα στις κατασκευές, ώστε να λειτουργήσουν ως δεξαμενές, καθώς το νερό δεν ήταν ακριβώς δεδομένο στην περιοχή.

Συνεχίζουμε με προορισμό το αποικιακό κόσμημα της πολιτείας, τη Μέριδα, μια ζωντανή και πολύ ελκυστική πόλη. Πανέμορφα κτίρια της αριστοκρατίας των αποίκων, αγορές με είδη λαϊκής τέχνης που ξελογιάζουν με την ιδιαιτερότητά τους και τη φαντασία τους, μας παρασύρουν και μας καλούν να χαρούμε τη νυχτερινή ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 

12η ημέρα: ΜΕΡΙΔΑ – ΤΣΙΤΣΕΝ ΙΤΖΑ – ΙΚΙΛ – ΚΑΝΚΟΥΝ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μετά από μια βόλτα στη Μέριδα συνεχίζουμε αφού έχουμε πολλά να ανακαλύψουμε στο Γιουκατάν, που από μόνο του προσφέρει τόσα, όσα θα είχε να δώσει μια ολόκληρη χώρα. Πάμε λοιπόν στο Τσιτσέν Ιτζά, έναν από τους πλουσιότερους και σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο, μητρόπολη των Μάγια στην κλασική και μετακλασική περίοδο της ακμής τους. Αμέτρητοι ναοί χωμένοι μέσα στη ζούγκλα, το κυκλικό αστεροσκοπείο, το μεγαλύτερο γήπεδο του παιχνιδιού της μπάλας, οι χώροι των ανθρωποθυσιών και φυσικά η επιβλητική βαθμιδωτή πυραμίδα - ναός του Κουκουλκάν, μαρτυρούν το μεγαλείο της πόλης.

Συνεχίζουμε κατόπιν για το κοσμοπολιτικό Κανκούν, ένα από τα πιο φημισμένα τουριστικά θέρετρα του κόσμου. Η τουριστική του ζώνη είναι μια στενή λωρίδα γης αρκετών χιλιομέτρων, που βρέχεται από τη μια πλευρά της από τη λιμνοθάλασσα και από την άλλη από τα σμαραγδένια νερά της Καραϊβικής. Εξαιρετικό σκηνικό για ώρες χαλαρής περιπλάνησης. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: ΚΑΝΚΟΥΝ: ΡΙΒΙΕΡΑ ΜΑΓΙΑ – Επίσκεψη στο ΤΟΥΛΟΥΜ – Μπάνιο σε σενότα

Οι παραδεισένιες παραλίες των Μάγια

Ριβιέρα Μάγια ονομάζεται η περιοχή του Μεξικού που βρέχεται από την Καραϊβική.  Πρόκειται για ένα από τα πιο μαγευτικά κομμάτια της Καραϊβικής.

Κατά τους Μάγια, οι θεοί έδωσαν εντολή να δημιουργηθεί ο ουρανός, ο οποίος κάλυψε τη γη με φως. Από το φως ήρθε το νερό, που έδωσε ζωή στα δέντρα, τα οποία με τη σειρά τους έγιναν σπίτι για τα πουλιά, που μετέφεραν τους σπόρους των λουλουδιών. Στη συνέχεια ήρθαν οι τάπιροι (ζωάκια του Γιουκατάν) και οι φασιανοί. Κάτω από το ατάραχο φως του φεγγαριού, αυτό το μοναδικό μέρος γέμισε με παραδείσια γνωρίσματα, για να το απολαμβάνει η ανθρωπότητα αιωνίως.

Σήμερα λοιπόν θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο ξακουστά μνημεία του πολιτισμού των Μάγια, το Τουλούμ, κτισμένο στις ακτές της Καραϊβικής. Πρόκειται για έναν τόπο που συνδυάζει κατάλευκες, σαν αλάβαστρο αμμουδιές με φοίνικες και κρυστάλλινα νερά με τον αρχαίο πολιτισμό των Μάγια. Ο ναός τους βρίσκεται σε ένα λόφο ύψους 12 μέτρων πάνω από την Καραϊβική.

Έχοντας μυηθεί για τα καλά στα μυστικά του πολιτισμού των Μάγια, απολαμβάνουμε μπάνιο σε σενότα, σε μια εσωτερική λίμνη με κρυστάλλινα νερά. Σε ένα ταξίδι Versus οι συγκλονιστικές εμπειρίες διαδέχονται η μία την άλλη! Αφεθείτε στη μαγεία των εκθαμβωτικών νερών και των ονειρεμένων κάτασπρων παραλιών με τους κοκκοφοίνικες, στο βαθύ γαλάζιο της θάλασσας, στην καταπράσινη φύση που εκτείνεται πέρα από τον ορίζοντα και περάστε μοναδικές στιγμές που θα σας μείνουν αξέχαστες σε αυτόν τον παράδεισο, ανάμεσα στα ίχνη των Μάγια…

Διανυκτέρευση στο Κανκούν.

14η ημέρα: ΚΑΝΚΟΥΝ – Πτήση για ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο του Κανκούν από όπου θα πετάξουμε για την πρωτεύουσα της χώρας, την Πόλη του Μεξικού, ή Μέξικο Σίτι. H Πόλη του Μεξικού είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Υπήρξε, πριν τον ερχομό των Ισπανών Κατακτητών, η έδρα των Αζτέκων, αργότερα η πρωτεύουσα των αποικιοκρατών και σήμερα το ζωντανό σύγχρονο πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό και διοικητικό κέντρο της χώρας.

H Πόλη του Μεξικού είναι και μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου: ο Γάλλος συγγραφέας Ρομπέρ Εσκαρπίτ περιέγραφε πολύ γλαφυρά τον ρυθμό της πληθυσμια­κής αύξησης, κατά τη διάρκεια μιας πτήσης από το Παρίσι στο Μεξικό: «από τη στιγμή που απογειώνεται το αεροπλάνο μας μέχρι την ώρα που θα προσγειωθούμε θα υπάρχουν είκοσι χιλιάδες Μεξικανοί περισσότεροι»!

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

15η ημέρα: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ: Ξενάγηση – Παναγία Γουαδελούπης – Τεοτιχουακάν

Πρωινή περιήγηση στη μεξικανική πρωτεύουσα, ξεκινώντας από την αποικιακή καρδιά της, την πλατεία Zocalo, την κεντρική πλατεία της πόλης και μια από τις τρεις μεγαλύτερες πλατείες στον κόσμο, που ήταν το τελετουρ­γικό κέντρο της πρωτεύουσας των Αζτέκων, της Τενοστι­τσλάν και του Μεγάλου Ναού τους, που καταστράφηκε από τους Ισπανούς το 1524. Την πλατεία περιβάλλουν μοναδικά μνημεία, χαρακτηριστικά κτίσματα των πολιτι­σμών που σημάδευσαν την ιστορία του τόπου.

Θα δούμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό, έξοχο δείγμα αποικιακής αρχιτεκτονικής γνωστής ως churrigueresque και εξωτερικά το Προεδρικό Μέγαρο (Παλάσιο Νασιονάλ). Θα επισκεφθούμε επίσης το Μουσείο Καλών Τεχνών όπου μεταξύ άλλων θα δούμε έργα των Ριβέρα, Ορόσκο και Σικέιρος.

Συνεχίζουμε με την Πλατεία των Τριών Πολιτισμών, το όνομα της οποίας αναφέρεται στις τρεις περιόδους της μεξικανικής ιστορίας: την προ-Κολομβιανή, την Ισπανική, και την περίοδο της ανεξαρτησίας της χώρας. Και οι τρεις αυτές περίοδοι αντανακλώνται στα αρχαία μνημεία και τα κτίρια της πλατείας. 

Στη συνέχεια αναχωρούμε για τα περίχωρα του Μέξικο Σίτι, όπου μας περιμένουν δύο ιδιαίτερες επισκέψεις. Αρχικά ερχόμαστε στην περίφημη Παναγία της Γουαδελούπης, το σημαντικότερο προσκύνημα των απανταχού λατινοαμερικάνων. Από εδώ, με αφορμή την εμφάνιση της Παναγίας σε έναν ιθαγενή, ξεκίνησε η βαθιά πίστη τους στην Παναγία και η εναπόθεση όλων των προσδοκιών τους σ’ αυτήν. Έκδηλη η θρησκευτική ευλάβεια των πιστών καθώς εισέρχονται στις παλιές εκκλησίες της περιοχής, αλλά και στον εξαιρετικά σύγχρονο ναό.

Σειρά έχει ο σημαντικότερος ίσως ιερός χώρος των προκολομβιανών πολιτισμών, το Τεοτιχουακάν, ο τόπος όπου δημιουργήθηκαν οι θεοί και που με τη σειρά τους δημιούργησαν τον κόσμο. Οι τεράστιες πυραμίδες αφιερωμένες στον Ήλιο και τη Σελήνη, η Λεωφόρος των Νεκρών, τα ανάκτορα, ο ναός του Κετσαλκοάτλ, απλά μας καθηλώνουν. Κάθε περιγραφή φαντάζει φτωχή μπροστά στο μεγαλείο του μοναδικού αυτού αρχαιολογικού χώρου. 

Επιστροφή στο Μέξικο Σίτι. Διανυκτέρευση.

16η ημέρα: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ: Ανθρωπολογικό Μουσείο – εκδρομή Μουσείο Φρίντα Κάλο – Χοτσιμίλκο

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το πάρκο Τσαπούλτεπεκ (Chapultepec), όπου μας περιμένει μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Η επίσκεψή μας στο Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο θα μας κάνει να αισθανθούμε σαν άλλος IndianaJones, αφού με την είσοδό μας στις διάφορες αίθουσες, θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα ευρήματα των πολυάριθμων προκολομβιανών πολιτισμών που άκμασαν σε όλη την έκταση της χώρας και που είναι γνωστοί ως Μεσοαμερικανικοί. Οι μέρες των Αζτέκων, των Μάγιας, των Ζαποτέκας, των Ολμέκων, των Τολτέκων και τόσων άλλων επανέρχονται μέσα από τα εντυπωσιακά εκθέματα, που είναι ανώτερα κάθε περιγραφής.

Η ημέρα μας συνεχίζεται με μια αξέχαστη επίσκεψη στο σπίτι της Φρίντα Kάλο. Ελεύθερο πνεύμα, εκρηκτική, ανένταχτη αλλά και εύθραυστη, τόσο στην ψυχή όσο και στο σώμα, η Μεξικανή καλλιτέχνιδα, ακολούθησε με απόλυτη πίστη τον προσωπικό, ασυμβίβαστο δρόμο της. Το Μουσείο Φρίντα Κάλο είναι ένα από τα πιο ξακουστά αξιοθέατα στο Μέξικο Σίτι. Η καλλιτεχνική της αξία αναγνωρίστηκε μετά τον θάνατό της, με πολλές εκθέσεις πλέον ανά τον κόσμο να τιμούν τα έργα της και μαζί και τα έργα του αξέχαστου παρτενέρ της ζωής της, του Ντιέγκο Ριβέρα. Το σπίτι της, η Κάσα Ασούλ, στο Κογιοακάν του Μέξικο Σίτι, όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της και άφησε την τελευταία της πνοή, είναι σήμερα μουσείο και δημοφιλής προορισμός.

Το Κογιοακάν (Coyoacán), το όμορφο προάστιο νότια της πόλης του Μεξικού όπου βρίσκεται το Μουσείο Φρίντα Κάλο, πήρε το όνομά του από τους αυτόχθονες Nahuatl και σημαίνει «το σπίτι του κογιότ». Η περιοχή φημίζεται για την αρχιτεκτονική των κτιρίων της, τους όμορφους δρόμους και τις γραφικές πλατείες. Διαθέτει πολλά καταστήματα και εστιατόρια, ενώ αποτελεί επίσης αγαπημένο στέκι ζωγράφων και καλλιτεχνών.

Επόμενος σταθμός μας η κοντινή περιοχή του Χοτσιμίλκο, γνωστό για τα κανάλια του, τα οποία δημιουργήθηκαν από ένα εκτενές σύστημα λιμνών και καναλιών που συνέδεε την περιοχή με την κοιλάδα του Μεξικού. Η υποχώρηση των υδάτων δημιούργησε τα κανάλια αυτά, μαζί με τεχνητά νησιά, τα «chinampas». Το θέαμα θα σας εντυπωσιάσει, αφού οι αλέγροι Μεξικάνοι, ντυμένοι με πολύχρωμες φορεσιές και τα γνωστά σε όλους σομπρέρο, οδηγούν τις

ζωηρόχρωμες γόνδολές τους, τις «trajineras», στολισμένες με λογιών πράγματα, πουλώντας τα αγαθά τους και τρα­γουδώντας παραδοσιακά τραγούδια! Η εμπειρία όμως δεν τελειώνει εδώ: μας περιμένει μια αξέχαστη βαρκάδα στα κανάλια του Χοτσιμίλκο, για να πλεύσουμε κι εμείς ανάμεσα σε χρώματα, τραγούδια και χαμογελαστούς ανθρώπους!

Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

17η ημέρα: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ – Πτήση επιστροφής

Νωρίς το πρωί θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

18η ημέρα: Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Άφιξη στην Αθήνα νωρίς το απόγευμα.

ΒΑΣΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Τα τρίκλινα δωμάτια στο Μεξικό διατίθενται με 2 διπλά κρεβάτια. Δεν υπάρχουν δηλαδή 3 κρεβάτια, άρα 2 άτομα μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι. Όλα τα τρίκλινα διατίθενται κατόπιν ζήτησης και διαθεσιμότητας.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4290 € 990 €
Twin Room 4290 € 990 €
Triple Room 4290 € 990 €
Single Room 5480 € 990 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4510 € 990 €
Twin Room 4510 € 990 €
Triple Room 4510 € 990 €
Single Room 5700 € 990 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5530 € 0 €
Twin Room 5530 € 0 €
Triple Room 5530 € 0 €
Single Room 6720 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό και θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

ΙΒ 3281

10/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

20:20

23:10

ΙΒ 6341

11/08/2024

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΠΟΛΗ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ

12:15

15:25

IB 6400

26/08/2024

ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ – ΜΑΔΡΙΤΗ

11:15

06:00 +1

IB 3150

27/08/2024

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

10:35

15:15

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 4* & 5* τοπικής κατηγοριοποίησης. Στις μικρές πόλεις, απλά κι ευχάριστα ξενοδοχεία. Στο Μέξικο Σίτι διαμένουμε στο πολυτελές ξενοδοχείο Barcelo Reforma 5* και όχι σε υποδεέστερο. Στο Κανκούν χρησιμοποιούμε το εξαιρετικό ξενοδοχείο Presidente Intercontinental 5*, στο Καμπέτσε και στο Παλένκε απλά παραδοσιακά ξενοδοχεία. Στα ξενοδοχεία στο Μεξικό δεν πρέπει να αναζητάμε πολυτέλεια, κυρίως στην επαρχία. Είναι απλά και ευχάριστα ξενοδοχεία, όπως και στην επαρχία της Γουατεμάλας. Στη Μαδρίτη διαμονή σε ξενοδοχείο 3* sup. με πρωινό.
 • Ημιδιατροφή (τα δείπνα, κυρίως στην επαρχία είναι σερβιριστό μενού 3 πιάτων).
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο        

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από φόρους που κατά τη μετάβαση των συνόρων πληρώνονται τοπικά: 60$/άτομο.

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι, φιλοδωρήματα & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, επιβάρυνση καυσίμων, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 990.
 • Φόροι που κατά τη μετάβαση των συνόρων πληρώνονται τοπικά: $60/άτομο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα τρίκλινα δωμάτια στο Μεξικό διατίθενται με 2 διπλά κρεβάτια. Δεν υπάρχουν δηλαδή 3 κρεβάτια, άρα 2 άτομα μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι. Όλα τα τρίκλινα διατίθενται κατόπιν ζήτησης και διαθεσιμότητας.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό και θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Εμπειρία και τεχνογνωσία δύο δεκαετιών

Ένα ταξίδι στο Μεξικό και στη Γουατεμάλα είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Απαιτεί άριστη γνώση του προορισμού, αλλά και εξειδικευμένες επισκέψεις. Για περισσότερες από δυο δεκαετίες ιχνηλατούμε την Κεντρική Αμερική δημιουργώντας χιλιάδες ευχαριστημένους ταξιδιώτες. Τι είναι αυτό όπως που έχει κάνει τους ταξιδιώτες να λένε: “Μεξικό και Γουατεμάλα μόνο με το Versus” ;

Εξειδικευμένοι αρχηγοί

Μετά από εκατοντάδες αναχωρήσεις στον προορισμό, έχουμε σχηματίσει μια ομάδα απόλυτα εξειδικευμένων αρχηγών σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι. Αρχηγών που θα μας μυήσουν στα μυστικά του προορισμού και γνωρίζουν άριστα τις ιδιαιτερότητες του.

Επιπλέον εμπειρίες Versus  στο Τουλούμ, μπάνιο σε εσωτερική λίμνη (Σενότα)  αλλά και σε άλλα σημαντικά σημεία που συνήθως παραλείπονται

Επειδή οι εκπλήξεις δεν σταματούν ποτέ σε ένα ταξίδι του Versus έχουμε σχεδιάσει μια ξεχωριστή εμπειρία που θα θυμάστε για χρόνια. Μια εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο Τουλούμ, τον μοναδικό αρχαιολογικό χώρο των Μάγιας που ατενίζει την Καραϊβική. Επιπροσθέτως με την 16ήμερη διάρκεια μας οι επισκέψεις είναι απλόχερες τόσο στην πόλη του Μεξικό ( εκδρομή στο Χοτσιμίλκο και στο σπίτι της Φρίντα Κάλο ).

Οι διαδρομές

Το Versus Travel, πιστό στα γεμάτα και ποιοτικά και διαφορετικά πρόγραμμα προγράμματα, αναζητά πάντα διαφορετικές διαδρομές, αυτές που θα μας δείξουν το πρωτόγονο που χάνεται. Έτσι για πολλά χρόνια έχει εισαγάγει την οδική μεταφορά από το Φλόρες στην πόλη της Γουατεμάλας. Μπορεί να είναι ακριβότερη επιλογή αλλά θα μας χαρίσει εμπειρίες, όπως η διανυκτέρευση στο Λιβινγκστον, Ρίο Ντούλσε το μοναδικό μέρος της Γουατεμάλας που βρέχεται από την Καραϊβική, με την ιδιαίτερη κουλτούρα των Ινδιάνων Γκαριφούνα, και μια διανυκτέρευση στο Κοπάν στην Ονδούρα με τον περίφημο αρχαιολογικό χώρο.

Οι πτήσεις μας

Τα ταξίδια του Versus Travel δεν είναι εικονική πραγματικότητα. Προαγοράζουμε τις πτήσεις των ταξιδιών μας και τις  ανακοινώνουμε όπως θα δείτε και εδώ, αντίθετα με τη συνήθη πρακτική της αγοράς. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, αποφεύγοντας έτσι απογοητεύσεις της τελευταίας στιγμής.

Πρωτότυπα προγράμματα

Το πρόγραμμα αυτό είναι πατρότητας Versus. Δημιουργήθηκε έτσι όπως το βλέπετε εδώ πριν από πάρα πολλά χρόνια και έχει πολλές αναχωρήσεις στο ενεργητικό του και εκατοντάδες ευχαριστημένους ταξιδιώτες. Έχει περπατηθεί δεκάδες φορές και αντίστοιχα τόσες έχει εμπλουτιστεί μετά από επιτόπια έρευνα.

Με το Versus Travel παίρνετε πάντα περισσότερα!

 • Μόνο στο Versus Travel σπάνιες πτήσεις για την Πόλη Γουατεμάλας και επιστροφή από Μέξικο Σίτι, χωρίς εσωτερική πτήση και πήγαινε-έλα στην Κεντρική Αμερική.
 • Επίσκεψη στο Τουλούμ, τον συγκλονιστικό χώρο των Μάγιας, τον μοναδικό που ατενίζει την Καραϊβική.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στο Κανκούν για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τη Ριβιέρα Μάγια αλλά και να κάνουμε εκδρομή στο Τουλούμ.
 • Εμπειρία-πρόκληση! Μπάνιο σε εσωτερική λίμνη με καταπράσινα νερά, σε γνωστή σενότα της χερσονήσου Γιουκατάν.

Άλλο ένα δείγμα της πληρότητας με την οποία το Versus Travel φτιάχνει τα προγράμματά του. Θα μπορούσαμε να αρκεστούμε σε μια ξενάγηση στο Μέξικο Σίτι και σε άλλη στις Πυραμίδες και την Παναγία της Γουαδελούπης. Το Versus Travel, πάντα κοντά στον ταξιδιώτη που τα θέλει όλα, έχει εμπλουτίσει το πρόγραμμά του με επιπλέον εκδρομές μεγάλου κόστους, όπως στα κανάλια του Χοτσιμίλκο και στο σπίτι της Φρίντα Kάλο. Έτσι έχουμε μια εκτεταμένη άποψη του Μέξικο Σίτι, αλλά και μιας μεγάλης περιοχής γύρω από αυτό.

Το ταξίδι αυτό αποτελεί έναν προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα με προσοχή στη λεπτομέρεια.

 • To Versus Travel, πιστό στα πλήρη, ολοκληρωμένα και ποιοτικά προγράμματα, περιλαμβάνει extra επισκέψεις στα κανάλια του Χοτσιμίλκο και στο σπίτι της Φρίντα Kάλο.
 • Το μοναδικό πρόγραμμα της αγοράς που περιλαμβάνει αυθεντικά και απάτητα μέρη, όπως την οδική και εν πλω διαδρομή του Λίβινγκστον, το μοναδικό τμήμα της Γουατεμάλας που βρέχεται από την Καραϊβική.
 • Το μοναδικό από τα αντίστοιχα προγράμματα της αγοράς που περιλαμβάνει διαμονή στην Ονδούρα και τον εξαίρετο αρχαιολογικό χώρο των Μάγια στο Κοπάν.
 • Τα ξενοδοχεία μας είναι 4*, 5*. Στην Πόλη του Μεξικού, μόνο στο Versus, το πολυτελές ξενοδοχείο Barceló 5* ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Πόλης του Μεξικού. Δεν επιλέγουμε υποδεέστερο ξενοδοχείο 4*, που θα κάνει τη διαμονή σας δυσάρεστη. Στο Κανκούν χρησιμοποιούμε το εξαιρετικό ξενοδοχείο Presidente Intercontinental 5*. Στο Παλένκε και το Καμπέτσε, περιοχές χωρίς ιδιαίτερη τουριστική ανάπτυξη, διανυκτερεύουμε σε πολύ όμορφα, μικρά, παραδοσιακά μεξικάνικα ξενοδοχεία, από τα καλύτερα κάθε περιοχής. Στην Αντίγουα ξενοδοχείο 4*, ενώ στο Κοπάν και το Λίβινγκστον είναι απλά παραδοσιακά ξενοδοχεία, από τα καλύτερα της περιοχής. Η επιλογή των ξενοδοχείων έχει γίνει ύστερα από τη μεγάλη μας εμπειρία στην περιοχή και είναι σίγουρο ότι θα σας ικανοποιήσουν πλήρως. Βρίσκονται στο κατάλληλο σημείο, έχουν τοπικό χρώμα και κάνουν τη διαμονή σας απολαυστική. Μην περιμένετε όμως πολυτελή διαμονή, κυρίως στην επαρχί́α.
 • Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Το ταξίδι συνοδεύει έμπειρος Έλληνας αρχηγός, που γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία και τον πολιτισμό του Μεξικού. Μαζί του θα δείτε το πραγματικό Μεξικό, την κουλτούρα των ανθρώπων του και την καθημερινότητά τους. Θα σας μιλήσει για τους Μάγιας, τους Ατζέκους, τους Oλμέκους και θα σας διηγηθεί μύθους και δοξασίες.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Το σημαντικότερο, οι αναχωρήσεις του Versus πραγματοποιούνται!

Highlights

 • Επισκεφθείτε τις τεράστιες πυραμίδες του σημαντικότερου ιερού χώρου των προκολομβιανών πολιτισμών, του Τεοτιχουακάν.
 • Εξερευνήστε μέσα στη ζούγκλα με την οργιώδη βλάστηση τους μαγευτικούς αρχαιολογικούς χώρους του Παλένκε και του Τσιτσέν Ιτζά.
 • Περιηγηθείτε στο αποικιακό κόσμημα της πολιτείας Γιουκατάν, τη Μέριδα, και χαρείτε τη νυχτερινή της ατμόσφαιρα.
 • Περπατήστε στον αρχαιολογικό χώρο του Τικάλ, που είναι κυριολεκτικά κρυμμένος από πυκνή ζούγκλα.
 • Μπείτε στα άδυτα της Γουατεμάλας και φτάστε στο Λίβινγκστον, με τους μελανόχρωμους Γουατεμαλτέκους.
 • Ανακαλύψτε τον αρχαιολογικό χώρο του Κοπάν στην Ονδούρα.
 • Νιώστε τον αέρα άλλων εποχών στη σαγηνευτική Αντίγουα.
 • Πλεύστε στην πανέμορφη λίμνη Ατιτλάν.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Μόνο στο Versus Travel σπάνιες πτήσεις για την Πόλη Γουατεμάλας και επιστροφή από Μέξικο Σίτι, χωρίς εσωτερική πτήση και πήγαινε-έλα στην Κεντρική Αμερική.
 • Επίσκεψη στο Τουλούμ, τον συγκλονιστικό χώρο των Μάγιας, τον μοναδικό που ατενίζει την Καραϊβική.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στο Κανκούν για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τη Ριβιέρα Μάγια αλλά και να κάνουμε εκδρομή στο Τουλούμ.

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

10/08Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού La Ruta Maya – «Ο δρόμος των Μάγιας», Μεξικό με Κανκούν, Γουατεμάλα, Ονδούρα | 10.08.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info