fb

Οι μαγικές Δαλματικές Ακτές του Versus, Κροατία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο με ημιδιατροφή και εισόδους | Πάσχα 2024

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1199€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ενάντια στα κουτσουρεμένα προγράμματα άλλων ταξιδιωτικών γραφείων, το Versus Travel προτείνει το πλουσιότερο και συναρπαστικότερο πρόγραμμα στις Δαλματικές Ακτές. Μια 8ήμερη περιήγηση στις πανέμορφες ακτές της Δαλματίας, που σχεδιάστηκε για ταξιδιώτες που τους αρέσει να εξερευνούν τις κρυφές γωνιές μιας χώρας, διαμένοντας σε ιστορικές πόλεις ή περιοχές φυσικού κάλους χωρίς να αναλώνονται σε ατελείωτες ημερήσιες εκδρομές από μια χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, «χαμηλού κόστους» πρωτεύουσα. Με αυτόν τον τρόπο θα εξερευνήσουμε όμορφες γωνιές που δεν μπορούμε να δούμε σε μια ημερήσια εκδρομή, θα αποφύγουμε κουραστικά πισωγυρίσματα και θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τις περιοχές που επισκεπτόμαστε, αφιερώνοντας  χρόνο σε ημερήσιες εξορμήσεις και βραδινούς περιπάτους. 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας ξεκινά από την κροατική πρωτεύουσα, το Ζάγκρεμπ μια ζωντανή πόλη με νεανικό πληθυσμό. Μπαίνουμε στη Σλοβενία και μαγευόμαστε από τη λίμνη Μπλεντ και τα καταπληκτικά σπήλαια Πόστοϊνα, ενώ η διαμονή στη Λιουμπλιάνα ανεβάζει ακόμα περισσότερο την προστιθέμενη αξία του ταξιδιού μας. Συνεχίζουμε για την όμορφη Οπατία από όπου θα κατευθυνθούμε στο καταπληκτικό Εθνικό Πάρκο Πλίτβιτσε με τις υπέροχες λίμνες και ύστερα στο Ράστοκε. Επισκεπτόμαστε το Τρόγκιρ και το Ζάνταρ, δύο πόλεις της Κροατίας που θα μας αφήσουν άφωνους! Συνεχίζουμε προς το Σπλιτ το οποίο βρίσκεται στην καρδιά των Δαλματικών Α­κτών. Κλείνουμε με το γραφικό Ντουμπρόβνικ, μία από τις πιο όμορφες μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης, όπου διανυκτερεύουμε για δύο βράδια, με επίσκεψη μάλιστα στο γειτονικό Μαυροβούνιο και το όμορφο Κότορ!

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Δικαιωματικά το πρόγραμμα αυτό θεωρείται το πιο πλήρες πρόγραμμα της αγοράς, με εξαιρετικές επισκέψεις, βαρκάδες και εσωτερικές ξεναγήσεις σε αξιοθέατα με διπλωματούχους τοπικούς ξεναγούς επιπλέον του Έλληνα αρχηγού. Έτσι έχετε προκαθορισμένο κόστος και δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά!

 

Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επιλέξετε το Versus Travel:

 • Μόνο στο Versus ημιδιατροφή στην ακριβή Κροατία και στη Σλοβενία, για να έχετε εξασφαλισμένο κόστος (το κόστος της ημιδιατροφής στην Κροατία ξεπερνά τα €240/άτομο αλλά περιλαμβάνεται στο πρόγραμμά μας!).
 • Δύο σπάνιες, δυσεύρετες διανυκτερεύσεις στο πολύ ακριβό Ντουμπρόβνικ.
 • Σπάνια διαμονή στη «Νίκαια της Αδριατικής», την Οπατία (Κροατία) και όχι σε ανούσιες οικονομικές πόλεις.
 • Ιδανικές πτήσεις για Ζάγκρεμπ και επιστροφή από Ντουμπρόβνικ για να αποφύγουμε τα πολλά χιλιόμετρα οδικώς σε περιττά πήγαινε-έλα.
 • Διαμονή σε πολύ καλά ξενοδοχεία 4*.
 • Κάνουμε κρουαζιέρα στην υπέροχη Λίμνη Μπλεντ στη Σλοβενία και επισκεπτόμαστε το νησάκι της, το «Παραμυθένιο Νησί», που μοιάζει σαν να έχει βγει από καρτ-ποστάλ (το κόστος πλοιαρίου περιλαμβάνεται).
 • Επισκεπτόμαστε λεπτομερειακά την περιοχή με τους καταρράκτες και τις λίμνες του Εθνικού Πάρκου Πλίτβιτσε (περιλαμβάνονται οι είσοδοι στα δύο πάρκα, καθώς και το κόστος της βάρκας).
 • Επισκεπτόμαστε τα μεγαλοπρεπή σπήλαια Πόστοϊνα (η είσοδος περιλαμβάνεται).
 • Εξαιρετική εκδρομή στο γραφικό Κότορ, στο Μαυροβούνιο!
 • Σωστή διαδρομή που ξεκινάει από το Ζάγκρεμπ και καταλήγει στο Ντουμπρόβνικ, χωρίς πισωγυρίσματα μέσα στην Κροατία.
 • Διαμονή στην πανέμορφη Λιουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας (σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετική εκδρομή).
 • Διαμονή στο Σπλιτ, στην καρδιά των Δαλματικών Ακτών, για να απολαύσουμε τη Νότια Κροατία και όχι να την «καλύψουμε βιαστικά» με ημερήσιες εκδρομές από το Ζάγκρεμπ.
 • Επισκεπτόμαστε και ξεναγούμαστε στη μεσαιωνική οχυρωμένη πόλη του Ντουμπρόβνικ.
 • Τμηματικές διανυκτερεύσεις, ώστε να έχουμε χρόνο να απολαύσουμε και να ξεναγηθούμε με άνεση στα μέρη που επισκεπτόμαστε. Έτσι, η διαδρομή Οπατία -Σπλιτ, με επίσκεψη στο Πλίτβιτσε, δεν γίνεται μέσα σε μία ημέρα, γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να αφιερώσουμε επαρκή χρόνο στα αξιοθέατα, αλλά ούτε και να δούμε σωστά το Ζαντάρ και το Τρογκίρ, τα «διαμάντια» της Κροατίας!
 • Διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε (σε πολλούς δημόσιους χώρους δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις χωρίς τοπικούς ξεναγούς και έτσι αν υπάρχει μόνο Έλληνας/Ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός, η ξενάγηση περιορίζεται εντός του πούλμαν).
 • Εμπειρότατος στην περιοχή Έλληνας αρχηγός.
 • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα, περιλαμβάνονται στην τελική τιμή.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρω­τεύουσα της Κροατίας, το Ζάγκρεμπ. Το Ζά­γκρεμπ είναι μια ζωντανή πόλη, με νεανικό πληθυ­σμό που του αρέσει να μένει έξω και να διασκεδάζει, δίνοντας στην κροατική πρωτεύουσα ένα διαφορε­τικό χρώμα.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέ­ρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΖΑΓΚΡΕΜΠ (περιήγηση) – ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ (περιήγηση)

Το πρώτο μισό της σημερινής ημέρας είναι αφιερωμένο στη γνωριμία μας με το Ζάγκρεμπ, την πόλη που αποτέλεσε την πρωτεύουσα της Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Κροατίας από το 1945 έως το 1991, όταν και έγινε η πρωτεύουσα της ανεξάρτητης νέας Κροατίας.

Η ίδια η πόλη διακρίνεται σε τρία τμήματα: η  Κάτω Πόλη (Ντόνις Γκραντ) είναι η πιο μοντέρνα περιοχή με σύγχρονες συνοικίες και βιομηχανικές περιοχές, ενώ τα δύο παλαιότερα τμήματα, Κάπτολ και Γκρόνι Γκραντ ή αλλιώς Άνω Πόλη (Gronji Grad), βρίσκονται στο ψηλότερο σημείο της πόλης, με το ιστορικό κέντρο να αποτελεί την καρδιά της περιοχής αυτής. Εδώ βρίσκεται και η πιο χαρακτηριστική ίσως εικόνα του Ζάγκρεμπ, με τον ναό του Αγίου Μάρκου, μια μικρή σχετικά εκ­κλησία του 1499 με τη στέγη στα χρώματα της κρο­ατικής σημαίας και με το εθνόσημο της χώρας.

Η πόλη αποτελεί την πολιτιστική, εμπορική και πνευμα­τική πρωτεύουσα του κράτους. Η οδός Tkalciceva είναι το σημείο συνάντησης για όλους στο Ζάγκρεμπ, με το ιδιαίτερο ηλιακό ρολόι και τα πιο γραφικά καφέ και καταστήματα της πό­λης.

Επόμενος σταθμός της ημέρας είναι φυσικά η λιλιπούτεια και παραμυθένια πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λουμπλιάνα, που συνδυάζει την μπαρόκ ατμόσφαιρα της Πράγας, τον ρομαντισμό του Παρισιού και το νεανικό κέφι της Βαρκελώνης! Το πρώτο μισό του 20ού αι. την πόλη κόσμησε με τα έργα του ο Σλοβένος αρχιτέκτονας Γιόζε Πλέτσνικ, ο επιλεγόμενος «Γκαουντί της Βαλκανικής». Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα περπατήσουμε στην κουκλίστικη παλιά πόλη με τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια και τα όμορφα κτίρια με τις χρωματιστές ξύλινες προσόψεις και θα αγναντέψουμε το στενό ποτάμι Λιουμπλιανίτσα (Ljubljanica) με τις περίτε­χνες γέφυρες, που ελίσσεται αρμονικά ανάμεσα στα σπίτια.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέ­ρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΜΠΛΕΝΤ (κρουαζιέρα στη λί¬μνη) – ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΪΝΑ (είσοδος περιλαμβάνεται) – ΟΠΑΤΙΑ

Από τη Λιουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, κατευθυνόμαστε στο περίφημο πα­ραθεριστικό κέντρο Μπλεντ με την πανέμορφη λίμνη του και το μοναδικό νησάκι της χώρας στο κέντρο της. Το όνομά του «Bled» (άσπρο) είναι από την ομίχλη που εμφανίζεται κάθε πρωί ένα μέτρο πάνω από τη λίμνη. Θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για μια μικρή βόλτα στα σμαραγδένια νερά της παραμυθένιας λί­μνης Μπλεντ, όπου θα επισκεφθούμε το νησάκι της εκκλησίας της Παναγίας (το κόστος της κρουαζιέ­ρας περιλαμβάνεται).

Συνεχίζουμε για τα με­γαλοπρεπή σπήλαια της Πόστοϊνα, που είναι από τα παλαιότερα στον κόσμο, με τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων να σχηματίζουν καταπληκτικές παραστάσεις και να αφήνουν στον επισκέπτη αξέχαστες εντυπώσεις (η είσοδος στα σπήλαια περιλαμβάνεται). Είναι μάλιστα και τα μοναδικά σπήλαια στον κόσμο όπου η μετακίνηση στο εσωτερικό τους μπορεί να γίνει και με ειδικό τρενάκι!

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την κοσμοπολί­τικη Οπατία της Κροατίας. Η πόλη-θέρετρο από την εποχή της αυστρο-ουγγρικής αυτοκρατορίας, η «Νί­καια της Αδριατικής», είναι κτισμένη μέσα σε κήπους με ροδοδάφνες και μπουκαμβίλιες. Άφιξη και τακτο­ποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΟΠΑΤΙΑ – ΡΑΣΤΟΚΕ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ (είσοδος περιλαμβάνεται) – ΡΑΣΤΟΚΕ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό μας για σήμερα το Ράστοκε, ανατολικά της Οπατίας. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ευκαιρία για μια σύντομη πρώτη γνωριμία με το όμορφο αυτό χωριό.

Στη συνέχεια αναχωρούμε για το εκπληκτικής ομορφιάς Ε­θνικό Πάρκο Πλίτβιτσε (είσοδος περιλαμβάνεται), στην ομώνυμη πολίχνη που διαρρέει ο ποταμός Σλούσνιτσα και στον οποίον οφείλεται ο σχηματι­σμός μικρών λιμνών, καταρρακτών και φραγμά­των. Η πλούσια βλάστηση, οι 16 μεγάλες και μικρές λίμνες και οι 92 καταρράκτες του, δημιουργούν μια παλέτα χρωμάτων σε όλους τους τόνους του τιρ­κουάζ και του γαλαζοπράσινου.

Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσουμε δίπλα στις λίμνες, τα ρυάκια και τους καταρράκτες, να θαυμάσουμε και να απα­θανατίσουμε τη φύση σε όλο της το μεγαλείο. Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την επιστροφή μας στο Ράστοκε. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΡΑΣΤΟΚΕ – ΖΑΝΤΑΡ (περιήγηση) – ΤΡΟΓΚΙΡ (περιήγηση) – ΣΠΛΙΤ (περιήγηση)

Αναχωρούμε από το Ράστοκε με προορισμό μας το Ζαντάρ, το οποίο είναι κτι­σμένο σε μία χερσόνησο και περιβάλλεται από επι­βλητικά τείχη με δύο πύλες. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περάσουμε μεταξύ άλλων από τον οκτάγωνο πυργωτό ναό του Αγίου Δονάτου (9ος αι.) με το εντυπωσιακό καμπα­ναριό του, τον καθεδρικό ναό της Αγίας Αναστα­σίας (9ος-12ος αιώνας) σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλι­κής με δύο τεράστια κυκλικά βιτρό, τη ρωμαϊκή α­γορά που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, καθώς και από το πρώτο πανεπιστήμιο του Ζαντάρ που ιδρύθηκε το 1396 ως τμήμα μοναστηριού Βενεδικτίνων μονα­χών.

Συνεχίζουμε οδικώς για το πα­νέμορφο Τρογκίρ, που αποτελείται από δύο νησάκια που συνδέονται με την ηπειρωτική χώρα μέσω δύο γεφυρών: το Τρογκίρ και το Τσιόβο. Το νησί των τρά­γων, το «Τραγούριον» των Ελλήνων της Ίσσας, με­τονομάστηκε σε Τραγούριουμ από τους Ρωμαίους το 78 μ.Χ. και καταστράφηκε από τους Σαρακηνούς στα δύσκολα χρόνια του μεσαίωνα. Οι Βενετοί του χάρισαν την οχύρωση και τα όμορφα κτίσματα που περικλείει ώστε από το 1997 η UΝΕSCΟ να το χαρα­κτηρίσει μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Η χερ­σαία πύλη με το λιοντάρι του Αγίου Μάρκου και το άγαλμα του Οσίου Ιωάννη του Τρογκίρ αποτελεί την κεντρική είσοδο στη βενετσιάνικη πόλη.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στο Σπλιτ, την πόλη που βρίσκεται στην καρδιά των Δαλματικών Α­κτών. Είναι η μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας και δεύτερη σε μέγεθος της Κροατίας, και στο πέρασμα των χρόνων άλλαξε πολλά ονόματα. Από το ελλη­νικό Ασπάλαθος, πήρε το ρωμαϊκό Σπαλάτουμ, με­τονομάστηκε στο ιταλικό Σπαλάτο, ώστε να γίνει στα σλάβικα Σπλιτ.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη θα έχετε τη δυνατότητα εάν επιθυμείτε να επισκεφτείτε το Ανάκτορο του αυτοκράτορα Διοκλητιανού, που βρίσκεται υπό την προστασία της UΝΕSCΟ από το 1979, με τα τείχη και τις τέσσερις πύλες, στο εσωτερικό του οποίου εδώ και 1.700 χρό­νια οι κάτοικοι του Σπλιτ έκτισαν τα σπίτια τους. Η είσοδος γίνεται συνήθως από τη Χάλκινη Πύλη με το Εθνογραφικό Μουσείο από τη θάλασσα ή από τη Σιδηρά Πύλη από το πλάι. Η Χρυσή Πύλη βλέπει στο πάρκο και η Αργυρή Πύλη βρίσκεται δίπλα από τον Καθεδρικό του Αγίου Δομνίου. (είσοδος δεν περιλαμβάνεται), με την πλούσια συλλογή αγαλμάτων, τον ρωμαϊκό Ναό του Δία, από τους καλύτερα διατηρημένους στον κόσμο, και  το μεγαλοπρεπές Ανάκτορο του Δοκλη­τιανού με τα ατμοσφαιρικά κελάρια του 3ου αι. μ.Χ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΣΠΛΙΤ – ΣΤΟΝ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (περιήγηση)

Αφήνουμε πίσω μας το Σπλιτ και αναχωρούμε οδικώς για το Ντουμπρόβνικ.

Πριν από την άφιξή μας στο Ντουμπρόβνικ θα κάνουμε ενδιάμεση στάση στη γραφική μικρή πόλη Στον. Το Στον είναι γνωστό για τις αλυκές του, οι οποίες είναι οι παλαιότερες στην Ευρώπη, για τα τείχη του που είναι τα δεύτερα μεγαλύτερα σε μήκος στον κόσμο και για τα περίφημα οστρακοειδή, τα οποία εκτρέφονται εδώ.

Συνεχίζουμε για το Ντουμπρόβνικ, το «Διαμάντι της Αδριατικής», έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορι­σμούς στην Ευρώπη. Παρότι η πόλη χτυπήθηκε ανηλεώς κατά τη διάρκεια του γιουγκοσλαβικού εμφυλίου, ουδείς πλέον αντι­λαμβάνεται ότι το 68% του συμπλέγματος από ρω­μαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά κτίρια ηλικίας 1.300 ετών είχε υποστεί ζημιές. Η πόλη υπήρξε από τον 13ο αιώνα ισχυρή εμπορική και ναυτική δύναμη με το όνομα Ραγούζα και κατά τον 14ο αιώνα απέ­κρουσε επιτυχώς τις κυριαρχικές αξιώσεις της Βενε­τίας και της Ουγγαρίας. Το ιστορικό τμήμα του Ντουμπρόβνικ, που προστατεύεται από την Unesco, είναι μία από τις καλύτερα οχυρωμένες πό­λεις της Μεσογείου.

Με την άφιξή μας λοιπόν στην πόλη θα ξεκινήσουμε και την ξενάγησή μας. Θα δούμε μεταξύ άλλων το Παλάτι του Κυβερνήτη, όπου βρί­σκεται και ο Πύργος του Ρολογιού, και τον Καθεδρικό Ναό. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να δείτε και να επισκεφθείτε το Ναυτικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Εθνογραφικό Μου­σείο (οι είσοδοι δεν περιλαμβάνονται).

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέ­ρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ημερήσια εκδρομή στο ΚΟΤΟΡ (ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ) – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μια εκδρομή στο γειτονικό Μαυροβούνιο ή Μόντε Νέγκρο, (Μαύρο Βουνό), όπως ονομάζουν οι ντόπιοι την κορυφή του όρους Λόβτσεν λόγω των πετρωμά­των του από βασάλτη, από το οποίο έλαβε το ό­νομά της και ολόκληρη η χώρα. Το Μαυροβούνιο, όπως και η Κροατία, αποτελούσε μία από τις έξι ο­μόσπονδες κρατικές οντότητες που συναποτελού­σαν την Γιουγκοσλαβία.

Άφιξη στο Κότορ, το αρχαιοελληνικό Ασκρήβιον ή το ρωμαϊκό Ακρούβιουμ. Η «νύμφη της Αδριατικής» όπως το αποκαλούν για την ομορφιά του, είναι μια πόλη με πολύ ενδιαφέρον και αρκετά πολιτιστικά στοιχεία. Τον 15ο αι. έγινε τμήμα της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας και ονομάστηκε Καταρό. Κατά τους 4 περίπου αιώνες της Βενετοκρατίας κα­τασκευάσθηκαν τα υπέροχα κτίσματα της πόλης, που από το 1979 συμπεριλαμβάνεται στον κατά­λογο μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της UΝΕSCΟ. Περιήγηση στην παλιά πόλη που περιβάλ­λεται από τείχη 4,5 χλμ. με πολλές εκκλησίες και πα­λιά αριστοκρατικά σπίτια.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την επιστροφή μας στο Ντουμπρόβνικ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.


.

8η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Ευκαιρία για τις τελευταίες βόλτες και τα ψώνια μας στο ανεπανάληπτο Ντουμπρόβνικ. Μια βόλτα με το τελεφερίκ θα μπορούσε να σας μεταφέρει στην κορυφή του λόφου που δεσπό­ζει πάνω από την πόλη, απ’ όπου απολαμβάνει κανείς μια πανοραμική θέα της Αδριατικής και των Δαλμα­τικών Ακτών (η είσοδος στο τελεφερίκ δεν περιλαμ­βάνεται).

Στη συνέχεια μεταβαίνουμε έγκαιρα στο αεροδρόμιο της πόλης για την πτήση της επιστροφής μας.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 
 

Αριθμός Πτήσης

Ημέρα

Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

OU 301

02/05/2024

ΑΘΗΝΑ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ

20:05

22:25

OU 300

09/05/2024

ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΑΘΗΝΑ

16:45

19:20

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Πολύ καλά ξενοδοχεία 4* sup.
 • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*.
 • Ημιδιατροφή.
 • Κρουαζιέρα στη Λίμνη Μπλεντ.
 • Είσοδος στα μεγαλοπρεπή σπήλαια Πόστοϊνα.
 • Είσοδος στο Πάρκο Πλίτβιτσε.
 • Εκδρομή στο Κότορ, στο Μαυροβούνιο.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Έλληνας ξεναγός/αρχηγός.
 • Διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε (σε πολλούς δημόσιους χώρους δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις χωρίς τοπικούς ξεναγούς και έτσι αν υπάρχει μόνο Έλληνας/Ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός, η ξενάγηση περιορίζεται εντός του πούλμαν).
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο       
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  410 €
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα εκτός από την βαρκάδα στη λίμνη Μπλεντ, και τις εισόδους στα σπήλαια Πόστοϊνα και στις λίμνες Πλίτβιτσε, που περιλαμβάνονται.

 

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 300€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Δικαιωματικά το πρόγραμμα αυτό θεωρείται το πιο πλήρες πρόγραμμα της αγοράς, με εξαιρετικές επισκέψεις, βαρκάδες και εσωτερικές ξεναγήσεις σε αξιοθέατα με διπλωματούχους τοπικούς ξεναγούς επιπλέον του Έλληνα αρχηγού. Έτσι έχετε προκαθορισμένο κόστος και δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά!

 

Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επιλέξετε το Versus Travel:

 • Μόνο στο Versus ημιδιατροφή στην ακριβή Κροατία και στη Σλοβενία, για να έχετε εξασφαλισμένο κόστος (το κόστος της ημιδιατροφής στην Κροατία ξεπερνά τα €240/άτομο αλλά περιλαμβάνεται στο πρόγραμμά μας!).
 • Δύο σπάνιες, δυσεύρετες διανυκτερεύσεις στο πολύ ακριβό Ντουμπρόβνικ.
 • Σπάνια διαμονή στη «Νίκαια της Αδριατικής», την Οπατία (Κροατία) και όχι σε ανούσιες οικονομικές πόλεις.
 • Ιδανικές πτήσεις για Ζάγκρεμπ και επιστροφή από Ντουμπρόβνικ για να αποφύγουμε τα πολλά χιλιόμετρα οδικώς σε περιττά πήγαινε-έλα.
 • Διαμονή σε πολύ καλά ξενοδοχεία 4*.
 • Κάνουμε κρουαζιέρα στην υπέροχη Λίμνη Μπλεντ στη Σλοβενία και επισκεπτόμαστε το νησάκι της, το «Παραμυθένιο Νησί», που μοιάζει σαν να έχει βγει από καρτ-ποστάλ (το κόστος πλοιαρίου περιλαμβάνεται).
 • Επισκεπτόμαστε λεπτομερειακά την περιοχή με τους καταρράκτες και τις λίμνες του Εθνικού Πάρκου Πλίτβιτσε (περιλαμβάνονται οι είσοδοι στα δύο πάρκα, καθώς και το κόστος της βάρκας).
 • Επισκεπτόμαστε τα μεγαλοπρεπή σπήλαια Πόστοϊνα (η είσοδος περιλαμβάνεται).
 • Εξαιρετική εκδρομή στο γραφικό Κότορ, στο Μαυροβούνιο!
 • Σωστή διαδρομή που ξεκινάει από το Ζάγκρεμπ και καταλήγει στο Ντουμπρόβνικ, χωρίς πισωγυρίσματα μέσα στην Κροατία.
 • Διαμονή στην πανέμορφη Λιουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας (σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετική εκδρομή).
 • Διαμονή στο Σπλιτ, στην καρδιά των Δαλματικών Ακτών, για να απολαύσουμε τη Νότια Κροατία και όχι να την «καλύψουμε βιαστικά» με ημερήσιες εκδρομές από το Ζάγκρεμπ.
 • Επισκεπτόμαστε και ξεναγούμαστε στη μεσαιωνική οχυρωμένη πόλη του Ντουμπρόβνικ.
 • Τμηματικές διανυκτερεύσεις, ώστε να έχουμε χρόνο να απολαύσουμε και να ξεναγηθούμε με άνεση στα μέρη που επισκεπτόμαστε. Έτσι, η διαδρομή Οπατία -Σπλιτ, με επίσκεψη στο Πλίτβιτσε, δεν γίνεται μέσα σε μία ημέρα, γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να αφιερώσουμε επαρκή χρόνο στα αξιοθέατα, αλλά ούτε και να δούμε σωστά το Ζαντάρ και το Τρογκίρ, τα «διαμάντια» της Κροατίας!
 • Διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε (σε πολλούς δημόσιους χώρους δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις χωρίς τοπικούς ξεναγούς και έτσι αν υπάρχει μόνο Έλληνας/Ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός, η ξενάγηση περιορίζεται εντός του πούλμαν).
 • Εμπειρότατος στην περιοχή Έλληνας αρχηγός.
 • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα, περιλαμβάνονται στην τελική τιμή.

 

Highlights

 • Γνωρίστε την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, την πανέμορφη Λιουμπλιάνα.
 • Κάντε κρουαζιέρα στην πανέμορφη Λίμνη Μπλεντ με το παραμυθένιο νησάκι της.
 • Εξερευνήστε την περιοχή των λιμνών του Εθνικού Πάρκου Πλίτβιτσε.
 • Ανακαλύψτε τα μεγαλοπρεπή σπήλαια Πόστοϊνα.
 • Περιηγηθείτε στην ιστορική πόλη και λιμάνι των Δαλματικών Ακτών της Κροατίας, το Τρογκίρ.
 • Γνωρίστε το Σπλιτ, στην καρδιά των Δαλματικών Ακτών.
 • Θαυμάστε τη μεσαιωνική οχυρωμένη πόλη του Ντουμπρόβνικ.
 • Περπατήστε στο μεσαιωνικό Κότορ, στο Μαυροβούνιο.
 • Απολαύστε τη γραφική Οπατία με τον κοσμοπολίτικο αέρα της.
 • Περπατήστε στο Ζάγκρεμπ, τη δυναμική πρωτεύουσα της Κροατίας με τον νεανικό παλμό και τα πολλά αξιοθέατα!
   

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 

 • Μόνο στο Versus ημιδιατροφή στην ακριβή Κροατία και στη Σλοβενία
 • Δύο σπάνιες, δυσεύρετες διανυκτερεύσεις στο πολύ ακριβό Ντουμπρόβνικ
 • Κάνουμε κρουαζιέρα στην υπέροχη Λίμνη Μπλεντ (το κόστος πλοιαρίου περιλαμβάνεται)

 

Περίοδοι

 • Μάιος - Ιούνιος 2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info