fb

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στη Λαπωνία του Versus - Σουηδία - Φινλανδία | Χριστούγεννα 2022

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3190€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα από τα σπάνια, εξερευνητικά ταξίδια του Versus που τόσο πολύ μας αρέσει να πραγματοποιούμε. Εξερευνούμε τον αρκτικό κύκλο σε μέρη παραμυθένια και διαφορετικά. Το πρόγραμμα αυτό απέχει πολύ από τα συνηθισμένα 6 ήμερα βιαστικά προγράμματα της αγοράς που περιορίζουν το Ροβανιέμι αλλά και άλλες ακριβές και δύσκολες διαμονές στο ελάχιστο έως ακόμα φτάνουν να τις βλέπουν σαν ημερήσια εκδρομή. Ταξιδεύουμε λοιπόν στη Λαπωνία, στη βόρεια Φινλανδία και τη βόρεια Σουηδία, για να περάσουμε δέκα ημέρες σε μία από τις πιο συναρπαστικές περιοχές της Ευρώπης. Με έναν άλλο τρόπο. Εξερευνητικό. Η Λαπωνία είναι ένας τόπος με ιδιαίτερη κουλτούρα, μακριά από συνηθισμένα στερεότυπα που συναντάμε σε άλλες χώρες και περιφέρειες, μία γη με δική της ταυτότητα που παρότι μοιράζεται γεωγραφικά σε διάφορες χώρες, έχει διατηρήσει τα δικά της χαρακτηριστικά στοιχεία. Για να την κατανοήσουμε θα έρθουμε σε επαφή με τους κατοίκους της και θα επιδοθούμε σε δραστηριότητες που συνηθίζουν εκείνοι, όπως είναι η βόλτα με τα σκυλιά χάσκις!

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα ταξίδι στη χριστουγεννιάτικη Λαπωνία, στο γεωγραφικό της κομμάτι που εκτείνεται στη Σουηδία και στη Φινλανδία. Ξεκινάμε από τη Στοκχόλμη με την εντυπωσιακή Παλιά Πόλη, πριν εισχωρήσουμε για τα καλά στον σκανδιναβικό βορρά. Με βάση τη Λούλεο απολαμβάνουμε κρουαζιέρα με παγοθραυστικό πλοίο και κατόπιν μπαίνουμε στη φινλανδική Λαπωνία και ερχόμαστε στο Ροβανιέμι για να ζήσουμε την αληθινή μαγεία των Χριστουγέννων στο παραμυθένιο χωριό του Άι-Βασίλη!  Ψαρεύουμε στον πάγο στην περιοχή της Κίρουνα, επισκεπτόμαστε το μοναδικό ξενοδοχείο από πάγο Jukkasjärvi, απολαμβάνουμε σαφάρι με χάσκις και βόλτα με snowmobile. Συναντάμε τους Σάμι, τους αυθεντικούς αυτόχθονες Λάπωνες επισκεπτόμαστε φάρμα ταράνδων και μυούμαστε στα μυστικά της μαγευτικής Λαπωνίας. Ένα αληθινό χριστουγεννιάτικο όνειρο που σας καλούμε να ζήσετε στην υπέροχη Λαπωνία.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΑ SNOWMOBILES

Ο οδηγός του snowmobile πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης!

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Ένα ξεχωριστό 10ήμερο απολαυστικό ταξίδι για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, που περιλαμβάνει εις βάθος γνωριμία με τη Λαπωνία στη Σουηδία και τη Φινλανδία, με πολλές και ακριβές δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα!  Για τους οπαδούς της περιπέτειας (κι όχι μόνον), αυτό το ταξίδι προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη να «χαθεί» μέσα στην απεραντοσύνη αυτής της πανέμορφης και μοναδικής –στον κόσμο– περιοχής!

 

Ένα σπάνιο πρόγραμμα που θα βρείτε μόνο στο Versus, φτιαγμένο από τα καλύτερα υλικά, χωρίς εκπτώσεις!

 

Ειδικότερα:

 • Τέλειες πτήσεις με άφιξη και επιστροφή από Στοκχόλμη, που μας εξασφαλίζουν χρόνο για υπέροχες ξεναγήσεις. Εσωτερική πτήση από τη Στοκχόλμη για το Λούλεο (με επιστροφή), για να αποφύγουμε πολύωρες οδικές μετακινήσεις.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός από τη Στοκχόλμη: πρωινό)
 • Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό στο Λούλεο και μπάνιο με ειδικά σκάφανδρα αξίας 200 € (Δώρο για τις 11 πρώτες συμμετοχές)
 • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Λαπωνία! Πρόκειται για ένα γεμάτο πρόγραμμα με ακριβές δραστηριότητες να περιλαμβάνονται.
 • Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στη Λαπωνία
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Ροβανιέμι για να το απολαύσουμε στην πιο γιορτινή περίοδο!
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Κίρουνα, στη Σουηδία, εξαιρετική βάση για αξέχαστες δραστηριότητες στην ύπαιθρο της Λαπωνίας!
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* (τοπική κατηγοριοποίηση της κάθε χώρας)
 • Εορταστικά δείπνα παραμονής Χριστουγέννων στη Στοκχόλμη, και παραμονής Πρωτοχρονιάς στη Λούλεο.
 • Παραδοσιακό σουηδικό δείπνο (Smörgåsbord) σε τοπικό εστιατόριο στη Λούλεο.
 • Επίσκεψη σε φάρμα ταράνδων και διαδρομή με έλκηθρο που το σέρνουν τάρανδοι
 • Συμμετοχή σε τελετή Διάσχισης Αρκτικού Κύκλου
 • Εξαιρετικής διάρκειας βόλτα με Χάσκις (μισή με μία ώρα) και όχι απλή δοκιμή!
 • Επίσκεψη στο Χωριό του Άι-Βασίλη και στο Snowman World στο Ροβανιέμι
 • Μεγάλη διαδρομή με snowmobile, και όχι απλά δοκιμή. Πρόκειται για διαδρομή 2 ωρών με snowmobile
 • Δύο διανυκτερεύσεις στη Στοκχόλμη και όλες οι άλλες στη Λαπωνία. Δε σπαταλάμε τις διαμονές στις πρωτεύουσες για μείωση κόστους.
 • Διαφορετική ξενάγηση στη Στοκχόλμη. Ακόμα και αν έχετε δει τη σουηδική πρωτεύουσα το καλοκαίρι, το χειμώνα είναι τελείως διαφορετική και έχουμε σχεδιάσει διαφορετική ξενάγηση που θα σας δώσει άλλη εικόνα.
 • Είσοδος στο Ice Hotel Jukkasjärvi στην Κίρουνα, ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο αποκλειστικά από πάγο, που λιώνει το καλοκαίρι και ξαναφτιάχνεται κάθε χρόνο σχεδόν από την αρχή.
 • Είσοδος στο Ranua Zoo, τον Αρκτικό Ζωολογικό Κήπο στο Κέμι.
 • Επίσκεψη σε χωριό Σάμι, όπου θα γνωρίσουμε τους αυτόχθονες Λάπωνες και θα πιούμε μαζί τους καφέ γύρω από τη φωτιά.
 • Όλες οι ημέρες είναι γεμάτες με ακριβές δραστηριότητες!
 • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.
 • Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για τη Στοκχόλμη. Άφιξη στη σουηδική πρωτεύουσα, μια πόλη χτισμένη πάνω σε μια συστάδα από νησάκια στον μυχό της λιμνοθάλασσας Μέλαρεν (Mälaren). Το όνομά της μάλιστα σημαίνει «πόλη ανάμεσα σε γέφυρες», ιδιαίτερα εύστοχο βλέποντας την εικόνα της πόλης, με τα κανάλια και τους υδάτινους δρόμους. Η Παλιά Πόλη της Στοκχόλμης, η Γκάμλα Στον (Gamla Stan) είναι ένα μεσαιωνικό κομψοτέχνημα, γεμάτη μεγαλοπρεπείς ναούς, μουσεία και αρχοντικά κτίρια.
Με την άφιξή μας στη Στοκχόλμη θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση. Το βράδυ μάς περιμένει δείπνο παραμονής Χριστουγέννων. Διανυκτέρευση στη Στοκχόλμη.

2η ημέρα: ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – πτήση για ΛΟΥΛΕΟ – ΚΕΜΙ (Φινλανδία)

Μετάβαση στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης από όπου θα μεταβούμε αεροπορικώς στο Λούλεο, στη σουηδική Λαπωνία. Με την άφιξή μας αναχωρούμε οδικώς για τη γειτονική Φινλανδία και την παραθαλάσσια πόλη Κέμι για να δούμε από κοντά κάτι το πραγματικά σπάνιο: ένα κάστρο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από χιόνι! Πρόκειται για μία παράδοση που ξεκίνησε το 1996 με την κατασκευή ενός κάστρου χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη αυτό που αφθονεί εδώ, το χιόνι! Το κάστρο χτίζεται ξανά εξ αρχής κάθε χειμώνα, από διαφορετικό κάθε φορά αρχιτέκτονα, και στη μέγιστη έκτασή του φτάνει και τα 20.000 τ.μ. Διαθέτει κάποια σταθερά κτίρια, όπως το παρεκκλήσι, ένα ξενοδοχείο και ένα εστιατόριο, ενώ πολλές φορές έχει αποτελέσει τη σκηνή για παραστάσεις όπερας και χορού!
Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Κέμι.

3η ημέρα: ΚΕΜΙ – ΑΡΚΤΙΚΟΣ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΡΑΝΟΥΑ – ΧΩΡΙΟ ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗ (SNOWMAN WORLD) – ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ

Αναχωρούμε από το Κέμι και μέσα από μια διαδρομή μέσα στο κατάλευκο τοπίο,  θα φτάσουμε στον Βορειότερο Ζωολογικό Κήπο της Ευρώπης, την Ranua, γνωστό και ως Αρκτικός Ζωολογικός Κήπος! Εδώ θα γνωρίσουμε από κοντά όλα τα ζώα που ζουν σε αρκτικές συνθήκες και στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως λύκους, αγριόγατους, κόκκινες αλεπούδες, λευκές κουκουβάγιες, καθώς και το Βασιλιά της Αρκτικής, την πολική αρκούδα! Απέναντι από το ζωολογικό πάρκο της Ranua,  βρίσκεται το πρατήριο με τις γνωστές σοκολάτες και καραμέλες Fazer! Μην χάσετε την ευκαιρία να πάρετε μια γεύση!
Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για το παραμυθένιο χωριό του Αϊ Βασίλη, ακριβώς πάνω στον -νοητό- Αρκτικό Κύκλο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί του, να φωτογραφηθούμε και ίσως να του εκφράσουμε κάποια ευχή μας!
Πρώτη στάση όλων είναι, φυσικά, το «Γραφείο» του Αη Βασίλη, όπου μια παρέα χαρούμενων ξωτικών καλωσορίζει τον κόσμο και τον προσκαλεί στο εσωτερικό για μια μικρή κουβεντούλα και μια φωτογραφία με τον Πατέρα των Χριστουγέννων. Εξίσου δημοφιλές είναι και το «Ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη», όπου οι μικροί βοηθοί του διαβάζουν τις χριστουγεννιάτικες παραγγελίες εκατομμυρίων παιδιών απ’ όλο τον κόσμο. Ακόμη κι αν έχετε αφήσει εδώ και πολλές δεκαετίες την παιδική σας ηλικία, αποκλείεται να μην μπείτε στον πειρασμό να στείλετε στους φίλους σας μια χριστουγεννιάτικη κάρτα με το αυθεντικό γραμματόσημο Santa Claus! Στο ταχυδρομείο θα βρείτε επίσης μεγάλη ποικιλία χριστουγεννιάτικων CDs και αναμνηστικών, όλα με θέμα φυσικά τον Αϊ-Βασίλη. Όσοι θέλουν μπορούν να επισκεφθούν το Santa Park, ψυχαγωγικό πάρκο αφιερωμένο στα Χριστούγεννα, ιδανική επιλογή για τους μικρότερους φίλους μας!
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ: ΦΑΡΜΑ ΤΑΡΑΝΔΩΝ – ΤΕΛΕΤΗ ΔΙΑΣΧΙΣΗΣ ΑΡΚΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ – ΕΛΚΗΘΡΟ ΜΕ ΤΑΡΑΝΔΟΥΣ – ΒΟΛΤΑ ΜΕ SNOWMOBILE

Πρωινό και στη συνέχεια αναχωρούμε για το πάρκο των ταράνδων όπου θα χαϊδέψουμε και θα ταΐσουμε τα συμπαθέστατα τετράποδα του Αι Βασίλη και θα έχουμε τη χαρά να οδηγήσουμε έλκηθρο με ταράνδους μέσα στο δάσος, έναν ακόμα παραδοσιακό τρόπο μετακίνησης των Λαπώνων από τα πολύ παλιά χρόνια. Προσέχουμε πολύ να έχουμε ντυθεί άνετα και ζεστά. Απαραίτητη προϋπόθεση για τον οδηγό του οχήματος είναι να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης. Παρακαλείστε να έχετε μαζί σας το δίπλωμα, για την περίπτωση που σας ζητηθεί.  Εδώ θα συμμετέχουμε επίσης και στην τελετή Διάσχισης του Αρκτικού Κύκλου, για την οποία μάλιστα θα πάρουμε και τη σχετική βεβαίωση συμμετοχής!
Ύστερα, φοράμε τις ειδικές στολές, τα κράνη, τα γάντια και ακολουθώντας τις οδηγίες των τοπικών αρχηγών θα συμμετάσχουμε σε ένα σαφάρι με snowmobiles πάνω από παγωμένες λίμνες και ποτάμια μέσα στο δάσος. Στη Λαπωνία, η μακριά περίοδος χιονιού και οι φυσικές ευκολίες των μονοπατιών κάνουν το σπορ αυτό ακαταμάχητο! Το πελώριο δίκτυο διαδρομών, το οποίο περνά από περιοχές άγριας φυσικής ομορφιάς, δασών, παγωμένων λιμνών και πάνω από δύσβατες επιφάνειες χιονιού και παγωμένα ποτάμια, προσδίδει ακόμα περισσότερη ομορφιά στην εμπειρία!
Επιστροφή στο Ροβανιέμι και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ – ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΕΛΚΗΘΡΟ (ΧΑΣΚΙΣ) – ΚΙΡΟΥΝΑ

Μετά το πρωινό μας μεταφερόμαστε σε μια φάρμα με χάσκις. Με την άφιξή μας στη φάρμα, τα υπέροχα, και αξιολάτρευτα σε όλους, χάσκι Σιβηρίας μας περιμένουν με ανυπομονησία για να μας γαυγίσουν φιλικά και να παίξουν μαζί μας κουνώντας μας την ουρά! Θα ακούσουμε ιστορίες από τους φροντιστές τους και θα αγαπήσουμε και εμείς αυτά τα καταπληκτικά ζώα. Η βόλτα με έλκηθρο, ένα παραδοσιακό μεταφορικό μέσο που προέρχεται από την περιοχή της Σιβηρίας, είναι αξέχαστη εμπειρία.
Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη γειτονική Σουηδία και την πόλη της Κίρουνα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΚΙΡΟΥΝΑ: ΨΑΡΕΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΠΟ ΠΑΓΟ

Σήμερα αφήνουμε τον πολιτισμό και πηγαίνουμε κατά μήκος της παγωμένης κοιλάδας του ποταμού προς την ερημιά και την Καληδονιακή οροσειρά. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής με το λεωφορείο βλέπουμε πώς το δάσος και το έλος μετατρέπονται σε χιονισμένα βουνά σε μια κοιλάδα ποταμού που σχηματίζεται από τον πάγο της ενδοχώρας.
Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να ψαρέψουμε από τρύπες από τρύπες ανοιγμένες στον πάγο. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού βιώνουμε την ατμόσφαιρα της ερημιάς και του χειμώνα, ανάβουμε φωτιά, καθόμαστε σε δέρμα ταράνδου, πίνουμε από ξύλινα κύπελλα και γευόμαστε τοπικά προϊόντα.
Συνεχίζουμε για μία ξεχωριστή επίσκεψη! Στην περιοχή της Κίρουνα λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια το διάσημο Ice Hotel Jukkasjärvi, ένα ξενοδοχείο αποκλειστικά φτιαγμένο από πάγο, το μεγαλύτερο στο είδος του στον κόσμο!
Το εγχείρημα ξεκίνησε ανεπίσημα το 1989, όταν είχε φιλοξενηθεί εδώ μία έκθεση με γλυπτά από πάγο και κάποιοι επισκέπτες έμειναν για ένα βράδυ σε ένα ιγκλού που είχε φτιαχτεί για τις ανάγκες της έκθεσης. Επισήμως άνοιξε τις πύλες του το 1990, απλώνεται σε μια έκταση 6.000 τ.μ., διαθέτει 55 δωμάτια (και κάποια «συμβατικά», για όσους δεν αντέχουν και τόσο το κρύο), δέκα εστιατόρια, Ice bar, ακόμα και εκκλησία – όλα φτιαγμένα από πάγο. Το ξενοδοχείο λειτουργεί ολόκληρο το χρόνο, με τεχνολογική υποστήριξη του πάγου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Όπως καταλαβαίνετε, ο πάγος είναι πάγος, ευαίσθητος δηλαδή στις μεταβολές της θερμοκρασίας, γι’ αυτό και το ξενοδοχείο «αλλάζει μορφή» και ουσιαστικά ξαναφτιάχνεται κάθε χρόνο!
Διανυκτέρευση στην Κίρουνα.

7η ημέρα: ΚΙΡΟΥΝΑ – ΧΩΡΙΟ ΣΑΜΙ – ΛΟΥΛΕΟ (Παλιά Πόλη)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και συνεχίζουμε με επίσκεψη σε χωριό των Σάμι, των αυτόχθονων κατοίκων της Λαπωνίας για να γνωρίσουμε καλύτερα την τοπική κουλτούρα της Λαπωνίας. Θα συνομιλήσουμε μαζί τους, θα πιούμε μαζί καφέ γύρω από τη φωτιά και θα μάθουμε πολλά, και από πρώτο χέρι, για την τόσο ιδιαίτερη αυτή φυλετική ομάδα που έχει μάθει να ζει σε μάλλον αντίξοες συνθήκες.
Επόμενος σταθμός της ημέρας μας είναι η πόλη Λούλεο (Luleå), στον Βορρά της χώρας και συγκεκριμένα στη σουηδική Λαπωνία.
Άφιξη και γνωριμία μ’ αυτή την πόλη με τον διττό χαρακτήρα: Η Λούλεο είναι γνωστή ως η πόλη με το πιο σημαντικό τεχνολογικό πανεπιστήμιο στη Σουηδία, πρωτοπόρος στη βόρεια Ευρώπη σε θέματα τεχνολογίας, έρευνας και καινοτομίας. Ωστόσο έφτασε να φιγουράρει στις πρώτες σελίδες του διεθνούς Τύπου όταν την επέλεξε το Facebook για να στεγάσει εδώ την πρώτη του έδρα επί ευρωπαϊκού εδάφους. Παράλληλα, η Λούλεο διατηρεί και το παραδοσιακό της χρώμα, με την παλιά της πόλη να αποτελεί μνημείο της UNESCO. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μάς περιμένει παραδοσιακό σουηδικό δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΛΟΥΛΕΟ: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΜΕ ΠΑΓΟΘΡΑΥΣΤΙΚΟ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την περιοχή του Πιτέο (ή στο Κάλιξ). Εδώ θα επιβιβαστούμε σε παγοθραυστικό πλοίο για μία δίωρη κρουαζιέρα στην. Κατά τη διάρκειά της θα ξεναγηθούμε από τη γέφυρα του καπετάνιου μέχρι και το μηχανοστάσιο του παγοθραυστικού. Αν το… λέει η καρδιά σας, μπορείτε να κάνετε και μπάνιο στα παγωμένα νερά, φορώντας φυσικά την ειδική στολή που θα μας παρέχει το πλοίο. Σημειώστε πως όποιος κολυμπήσει στα παγωμένα νερά, θα λάβει και σχετικό πιστοποιητικό!
Το βράδυ μάς περιμένει δείπνο παραμονής Πρωτοχρονιάς! Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΛΟΥΛΕΟ – πτήση για ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ (περιήγηση)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Λούλεο από όπου θα πετάξουμε για τη Στοκχόλμη.
Αν θεωρείτε υπερβολή ότι η Στοκχόλμη είναι η ωραιότερη πόλη του κόσμου, τότε σίγουρα θα παραδεχθείτε ότι είναι μια από τις ομορφότερες.
Κατά τη διάρκεια της βόλτας μας θα δούμε μεταξύ άλλων την Γκάμλα Σταν, την παλιά πόλη, τις ιστορικές εκκλησίες, το φημισμένο Δημαρχείο του 16ου αι. με την χρυσή του αίθουσα, όπου γίνεται η δεξίωση προς τιμήν των βραβευθέντων με Νόμπελ, την Βουλή, την Όπερα, καθώς και το εντυπωσιακό, μονοθεματικό μουσείο Βάσα με το ομώνυμο πλοίο, που βυθίστηκε στο πρώτο του ταξίδι κατά τον 17ο αι. και ανελκύθηκε μετά από 333 χρόνια παραμονής στον βυθό του λιμανιού της Στοκχόλμης.
Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – Πτήση Επιστροφής

Μεταφορά νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης για την πτήση επιστροφής μας.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΓΚΡΟΥΠ 2: ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

SK 1834

24/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

14:05

16:50

SK 1833

02/01/2023

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΑΘΗΝΑ

06:30

11:05

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Εξαιρετικές πτήσεις με την SAS.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά [Στη Στοκχόλμη (1 νύχτα): πρωινό]
 • Εορταστικό δείπνο παραμονής Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
 • Παραδοσιακό σουηδικό δείπνο (Smörgåsbord) σε τοπικό εστιατόριο στη Λούλεο.
 • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Λαπωνία! Πρόκειται για ένα γεμάτο πρόγραμμα με ακριβές δραστηριότητες να περιλαμβάνονται. ΔΕΝ πρόκειται για ένα πρόγραμμα με ελευθερες ημέρες και προαιρετικές εκδρομές.
 • Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό στο Λούλεο και μπάνιο με ειδικά σκάφανδρα (για τις 11 πρώτες συμμετοχές)
 • Επίσκεψη σε φάρμα ταράνδων και δοκιμή διαδρομή με έλκηθρο που το σέρνουν τάρανδοι
 • Εξαιρετικής διάρκειας βόλτα με huskies (μισή με μία ώρα) και όχι απλή δοκιμή!
 • Επίσκεψη στο Χωριό του Άι-Βασίλη στο Ροβανιέμι.
 • Επίσκεψη στο ξενοδοχείο από πάγο Jukkasjärvi στην Κίρουνα, ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο αποκλειστικά από πάγο, που λιώνει το καλοκαίρι και ξαναφτιάχνεται κάθε χρόνο σχεδόν από την αρχή.
 • Μεγάλη διαδρομή με snowmobile, και όχι απλά δοκιμή. Πρόκειται για διαδρομή 2 ωρών με snowmobile.
 • Διαφορετική ξενάγηση στη Στοκχόλμη. Ακόμα και αν έχετε δει τη σουηδική πρωτεύουσα το καλοκαίρι, το χειμώνα είναι τελείως διαφορετική και έχουμε σχεδιάσει διαφορετική ξενάγηση που θα σας δώσουν άλλη εικόνα.
 • Είσοδος στο Ranua Wildlife Park.
 • Επίσκεψη στους Σάμι, τους αυθεντικούς κατοίκους της Λαπωνίας.
 • Τελετή διάσχισης του Αρκτικού Κύκλου.
 • Όλες οι ημέρες είναι γεμάτες με ακριβές δραστηριότητες!
 • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €450
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα εκτός από αυτά που αναφέρονται στα περιλαμβανόμενα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: 

Λόγω των καιρικών συνθηκών της περιοχής, η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρλετηση του γκρουπ.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Σε περίπτωση που ταξιδεύει παιδί με τον ένα φυσικό γονέα, απαιτείται έγγραφη και υπογεγραμμένη δήλωση συναίνεσης του άλλου γονέα, από αστυνομική αρχή. Η δήλωση αυτή απαιτείται από την ασφάλεια του αεροδρομίου.

 

ΕΙΔΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ THERMAL CLOTHES Οι ισοθερμικές στολές παρέχονται για 2 συγκεκριμένες ημέρες από το Versus Travel. Συστήνουμε, για λόγους υγιεινής, να έχετε μαζί σας δική σας ισοθερμική στολή και παπούτσια apres ski, ώστε να μην υπάρχει καμία καθυστέρηση αλλαγής ρούχων και να ξεκινάτε την ημέρα με τα δικά σας ρούχα.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 800€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

 • Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
 • Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
 • Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Ένα ξεχωριστό 10ήμερο απολαυστικό ταξίδι για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, που περιλαμβάνει εις βάθος γνωριμία με τη Λαπωνία στη Σουηδία και τη Φινλανδία, με πολλές και ακριβές δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα!  Για τους οπαδούς της περιπέτειας (κι όχι μόνον), αυτό το ταξίδι προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη να «χαθεί» μέσα στην απεραντοσύνη αυτής της πανέμορφης και μοναδικής –στον κόσμο– περιοχής!

 

Ένα σπάνιο πρόγραμμα που θα βρείτε μόνο στο Versus, φτιαγμένο από τα καλύτερα υλικά, χωρίς εκπτώσεις!

 

Ειδικότερα:

 • Τέλειες πτήσεις με άφιξη και επιστροφή από Στοκχόλμη, που μας εξασφαλίζουν χρόνο για υπέροχες ξεναγήσεις. Εσωτερική πτήση από τη Στοκχόλμη για το Λούλεο (με επιστροφή), για να αποφύγουμε πολύωρες οδικές μετακινήσεις.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός από τη Στοκχόλμη: πρωινό)
 • Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό στο Λούλεο και μπάνιο με ειδικά σκάφανδρα αξίας 200 € (Δώρο για τις 11 πρώτες συμμετοχές)
 • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Λαπωνία! Πρόκειται για ένα γεμάτο πρόγραμμα με ακριβές δραστηριότητες να περιλαμβάνονται.
 • Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στη Λαπωνία
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Ροβανιέμι για να το απολαύσουμε στην πιο γιορτινή περίοδο!
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Κίρουνα, στη Σουηδία, εξαιρετική βάση για αξέχαστες δραστηριότητες στην ύπαιθρο της Λαπωνίας!
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* (τοπική κατηγοριοποίηση της κάθε χώρας)
 • Εορταστικά δείπνα παραμονής Χριστουγέννων στη Στοκχόλμη, και παραμονής Πρωτοχρονιάς στη Λούλεο.
 • Παραδοσιακό σουηδικό δείπνο (Smörgåsbord) σε τοπικό εστιατόριο στη Λούλεο.
 • Επίσκεψη σε φάρμα ταράνδων και διαδρομή με έλκηθρο που το σέρνουν τάρανδοι
 • Συμμετοχή σε τελετή Διάσχισης Αρκτικού Κύκλου
 • Εξαιρετικής διάρκειας βόλτα με Χάσκις (μισή με μία ώρα) και όχι απλή δοκιμή!
 • Επίσκεψη στο Χωριό του Άι-Βασίλη και στο Snowman World στο Ροβανιέμι
 • Μεγάλη διαδρομή με snowmobile, και όχι απλά δοκιμή. Πρόκειται για διαδρομή 2 ωρών με snowmobile
 • Δύο διανυκτερεύσεις στη Στοκχόλμη και όλες οι άλλες στη Λαπωνία. Δε σπαταλάμε τις διαμονές στις πρωτεύουσες για μείωση κόστους.
 • Διαφορετική ξενάγηση στη Στοκχόλμη. Ακόμα και αν έχετε δει τη σουηδική πρωτεύουσα το καλοκαίρι, το χειμώνα είναι τελείως διαφορετική και έχουμε σχεδιάσει διαφορετική ξενάγηση που θα σας δώσει άλλη εικόνα.
 • Είσοδος στο Ice Hotel Jukkasjärvi στην Κίρουνα, ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο αποκλειστικά από πάγο, που λιώνει το καλοκαίρι και ξαναφτιάχνεται κάθε χρόνο σχεδόν από την αρχή.
 • Είσοδος στο Ranua Zoo, τον Αρκτικό Ζωολογικό Κήπο στο Κέμι.
 • Επίσκεψη σε χωριό Σάμι, όπου θα γνωρίσουμε τους αυτόχθονες Λάπωνες και θα πιούμε μαζί τους καφέ γύρω από τη φωτιά.
 • Όλες οι ημέρες είναι γεμάτες με ακριβές δραστηριότητες!
 • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.
 • Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Highlights

 • Το ξενοδοχείο από πάγο Jukkasjärvi στην Κίρουνα.
 • Το παραμυθένιο χωριό του Άι-Βασίλη στο Ροβανιέμι, ένα όνειρο για μικρούς και μεγάλους.
 • Η εξαιρετικής διάρκειας βόλτα με τα σκυλιά χάσκις!
 • Η κρουαζιέρα με το παγοθραυστικό.
 • Η συνάντηση με τους Σάμι, τους αυτόχθονες κατοίκους της Λαπωνίας.
 • Η επίσκεψη στον Αρκτικό Ζωολογικό Κήπο Ρούνεα.
 • Βόλτα με snowmobiles!
 • Η βόλτα στην Γκάμλα Στον, την Παλιά Πόλη της Στοκχόλμης.
 • Η φάρμα ταράνδων, όπου θα κάνουμε βόλτα με έλκηθρο!

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Τέλειες πτήσεις με άφιξη και επιστροφή από Στοκχόλμη, που μας εξασφαλίζουν χρόνο για υπέροχες ξεναγήσεις
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός από τη Στοκχόλμη που έχει μόνο πρωινό)
 • Εορταστικά δείπνα παραμονής Χριστουγέννων στη Στοκχόλμη, και παραμονής Πρωτοχρονιάς στη Λούλεο

 

Χάρτης Ταξιδιού Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στη Λαπωνία του Versus - Σουηδία - Φινλανδία | Χριστούγεννα 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info