fb

Κεντρική Ασία - Στις εσχατιές του Μέγα Αλέξανδρου | Καλοκαίρι - Οκτώβριος 2021

Διάρκεια: 15 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2690€

Ταυτότητα ταξιδιού

Στις εσχατιές του Μέγα Αλέξανδρου

«Σκύθες – Μασσαγέτες – Σογδιανοί»

Φύση – Ιστορία – Πολιτισμός
Στέπες – Βουνά του Ουρανού – Αρχαία Σογδιανή – Καζακστάν – Κιργιστάν – Τατζικιστάν

Ενα οδοιπορικό γεμάτο από  ιστορικά μυστήρια και μύθους. Μια πορεία πάνω στα βήματα του Μ. Αλεξάνδρου και στον «δρόμο του μεταξιού». Στις εσχατιές του αρχαίου γνωστού κόσμου, εκεί όπου ο Ηρόδοτος τοποθετούσε την πατρίδα μυστήριων πληθυσμών και αλλόκοτων εθνών. Αυτή είναι η άγνωστη Κεντρική Ασία και σας καλούμε να την ανακαλύψετε μαζί μας.
Ένα πρωτότυπο οδοιπορικό από το Versus, με ένα γεμάτο πρόγραμμα, με εμπειρίες που θα μείνουν αξέχαστες, όπως το κυνήγι με γεράκι, το παραδοσιακό παιχνίδι με άλογα «burkashi» ή μια σπάνια διαμονή στην Ος, αλλοτινό σταθμό στον «δρόμο του μεταξιού», η οδική μεταφορά από την Αλεξάνδρεια την Εσχάτη μέχρι την Ντουσαμπέ με μια ενδιάμεση διανυκτέρευση στο Πεντζικέντ, μέσα από παγετώνιες λίμνες και ορεινά περάσματα, η οδική διάσχιση των συνόρων Καζακστάν - Κιργιστάν και Κιργιστάν - Τατζικιστάν μέσα από σπάνιες διαδρομές.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.


Το ταξίδι μας

 • Ξενοδοχείο 5* στις περιοχές Αστάνα, Αλμάτι, Μπισκέκ και Ντουσανμπέ. Στην Ισίκ Κουλ και στο Κουτζάντ, απλά ξενοδοχεία τοπικής κατηγοριοποίησης 4* από τα καλύτερα διαθέσιμα. Στην Ος 3* από τα καλύτερα διαθέσιμα.
 • Οι διανυκτερεύσεις στις τοποθεσίες Καρακόλ και Πεντζικέντ γίνονται σε ξενώνες-επαρχιακά ξενοδοχεία με βασικές ανέσεις, καθώς μόνο αυτά διατίθενται στην περιοχή.
 • Οι μετακινήσεις στο Τατζικιστάν θα πραγματοποιηθούν με οχήματα περίπου 6-7 θέσεων (δεν υπάρχουν μεγάλα λεωφορεία), κάτι που σημαίνει ότι στις διαδρομές η ομάδα θα είναι μοιρασμένη σε οχήματα, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων.
 • Ημιδιατροφή (πρωινό, βραδινό)
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η - 2η ημέρα: Πτήση για Αστάνα (Καζακστάν)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αστάνα, πρωτεύουσα του Καζακστάν από το 1997. Άφιξη κατά τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αστάνα και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για ανάπαυση. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα επισκεφθούμε την Πλατεία της Ανεξαρτησίας, όπου βρίσκονται πολλά σημαντικά μνημεία, όπως το Παλάτι των Τεχνών Σαμπίτ, το Παλάτι της Ανεξαρτησίας και το Μουσείο Ιστορίας.

Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Αστάνα (ξενάγηση)

Σήμερα θα επισκεφθούμε τα μνημεία Kαζάκ Ελί και Triumphal Arch. Θα περπατήσουμε στην πιο αριστοκρατική συνοικία της Αστάνα, την Green Water Boulevard. Στο μνημείο Αστάνα Μπαϊτερέκ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ανελκυστήρα για να ανέβετε και να απολαύσετε την πανοραμική θέα της πόλης. Επόμενη στάση μας, το εμπορικό κέντρο Καν Σατίρ, όπου μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Αστάνα - Άλμα Άτα (Καζακστάν)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρώην πρωτεύουσα του Καζακστάν, την Άλμα Άτα (Άλματι) μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Η Άλμα Άτα είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καζακστάν, πρωτεύουσα της χώρας μέχρι το 1997 και σημαντικό οικονομικό και εμπορικό κέντρο.

Θα επισκεφθούμε το Πάρκο Πανφίλοφ και τον Καθεδρικό Ναό Ζένκοφ. Το Εθνικό Μουσείο, τα τεράστια μέγαρα και μνημεία και η κεντρική πλατεία θα ολοκληρώσουν το πρώτο τμήμα της ξενάγησής μας. Το απόγευμα θα βγούμε από τις κεντρικές γειτονιές της πόλης για να γνωρίσουμε καλύτερα την τοπογραφία της, κατευθυνόμενοι προς το φαράγγι Μεντέο. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Άλμα Άτα - Φαράγγι Τσαρίν - Κεγκέν Καρακόλ (Κιργιστάν)

Σήμερα επιλέγουμε μια μοναδική διαδρομή που πολύ σπάνια εντάσσεται σε τουριστικά προγράμματα. Θα κατευθυνθούμε προς τα ανατολικά από την Άλμα Άτα και θα φτάσουμε κοντά στα σύνορα με την Κίνα. Εκεί θα γνωρίσουμε ένα από τα πιο όμορφα τοπία της περιοχής, το φαράγγι Τσαρίν.

Από εκεί θα συνεχίσουμε για το συνοριακό φυλάκιο Κεγκέν, για να περάσουμε στο μικρό και ορεινό Κιργιστάν. Τελικός προορισμός μας, θα είναι το Καρακόλ, που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της λίμνης Ισίκ Κουλ, στη σκιά των «βουνών του ουρανού» Τιεν Σαν, που ορίζουν την κινεζική μεθόριο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Καρακόλ (Επίδειξη κυνηγιού με αετό ή γεράκι) - Βόρεια ακτή Λίμνης Ισίκ Κουλ και μια έκπληξη για το απόγευμα...

Άλλη μια διαφορετική στιγμή του Versus περιλαμβάνει η σημερινή ημέρα. Έχουμε οργανώσει και περιλαμβάνουμε μια επίδειξη κυνηγιού με γεράκι ή αετό, άλλη μια διαφορετική και σπάνια κεντροασιατική εμπειρία. Η ημέρα μας είναι αφιερωμένη στη βόρεια πλευρά της λίμνης, όπου θα επισκεφθούμε ένα τζαμί κινεζικής-ουιγουρικής τεχνοτροπίας και λίγο πιο μακριά μια ξύλινη ρωσική εκκλησία. Αμέσως μετά θα κατευθυνθούμε προς τον βασικό οικισμό Τσολπόν Άτα, δίπλα στη λίμνη του «Ζεστού Νερού» (αυτό σημαίνει το όνομα Ισίκ Κουλ), η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ορεινή λίμνη στον κόσμο μετά την Τιτικάκα στις Άνδεις. Μια και βρισκόμαστε εδώ, σας έχουμε μια έκπληξη, για να περάσουμε όμορφα... Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Ισίκ Κουλ (Αγώνες με άλογα) - Μπουράνα - Μπισκέκ

Παραμένοντας στην περιοχή της μεγάλης λίμνης θα επισκεφθούμε το ανοιχτό μουσείο των πετρογλυφικών. Εκεί βρίσκονται περίπου 42 βράχοι με χαραγμένα σύμβολα και σχέδια που χρονολογούνται από το 800 π.Χ. Ακόμα μία ενδιαφέρουσα οδική διαδρομή ακολουθεί, με κατεύθυνση την πρωτεύουσα του Κιργιστάν, το Μπισκέκ. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής στο πρόγραμμα του Versus περιλαμβάνεται ακόμα μία κεντροασιατική εμπειρία, το περίφημο παιχνίδι Μπουζκάσι, μια ιδιαίτερη στιγμή επίδειξης ιππευτικών ικανοτήτων. Στα περίπου 80 χλμ. πριν από το Μπισκέκ θα επισκεφθούμε τον περίφημο Μιναρέ Μπουράνα. Στην ίδια κοιλάδα βλέπει κανείς και τα περίφημα «μπαλμπάλ», προϊσλαμικές στήλες αφιερωμένες σε πολεμιστές της εποχής. Άφιξη το απόγευμα στο Μπισκέκ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Μπισκέκ (ξενάγηση και μουσική έκπληξη)

Χτισμένο σε υψόμετρο 800 μέτρων, το Μπισκέκ είναι μια ευχάριστη πόλη με φαρδιές λεωφόρους και επιβλητικά κτίρια σοσιαλιστικής αρχιτεκτονικής. Ιδρύθηκε το 1825 και το 1926 μετονομάστηκε σε Φρούνζε, προς τιμήν του στρατηγού Φρούνζε, στενού συνεργάτη του Λένιν. Το 1991 η πόλη ξαναπήρε το ιστορικό της όνομα. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε το Κρατικό Μουσείο, που δίνει μια πλήρη εικόνα της ιστορίας και της λαογραφίας της χώρας, το Πάρκο της Νίκης και το Μνημείο του έφιππου Μανάς. Δεν θα σταθούμε όμως μόνο στα κλασικά αξιοθέατα της πόλης. Επισκεπτόμενοι το Μπισκέκ, θα χαρούμε περισσότερο την καθημερινότητα που εκτυλίσσεται γύρω μας. Μια μουσική έκπληξη σας έχουμε ετοιμάσει για σήμερα. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Μπισκέκ – Πτήση για Ος

Το πρωί θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για να πετάξουμε για την πόλη Ος, έναν από τους ιστορικούς σταθμούς του «Δρόμου του Μεταξιού». Η Ος είναι η δεύτερη πόλη σε πληθυσμό, αλλά εκείνο που αξίζει να επισημάνουμε είναι η τοποθεσία της: ελάχιστα χιλιόμετρα από τα σύνορα του Ουζμπεκιστάν και την εύφορη κοιλάδα Φεργκάνα, πολύ κοντά στα βουνά της Αρχαίας Σογδιανής, όπου αρχίζει το Τατζικιστάν, πάνω στον δρόμο για το Κασγκάρ της Κίνας. Η πόλη βρίσκεται σε υψόμετρο 950 μ. και από τα σημεία ενδιαφέροντός της ξεχωρίζουν το Ιστορικό Μουσείο και το ιερό όρος Σουλεϊμάν που θεωρείται το ιερό βουνό της Κιργιζίας. Υπήρξε ένας από τους κύριους τόπους προσκυνήματος των μουσουλμάνων και είναι η μόνη περιοχή της χώρας που ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Ος - Σύνορα Τατζικιστάν - Xουτζάντ (Αλεξάνδρεια η Εσχάτη)

Σήμερα θα πραγματοποιήσουμε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες διαδρομές του ταξιδιού μας, μέσα από ορεινά περάσματα και κοιλάδες. Προορισμός μας είναι το συνοριακό φυλάκιο του Τατζικιστάν και η επαρχία Σουγκντ, δηλαδή η Σογδιανή! Από την άλλη μεριά μάς περιμένει το Τατζικιστάν, η πιο φτωχή, αλλά ίσως και η πιο αυθεντική χώρα της Κεντρικής Ασίας. Διασχίζοντας χωριά και καλλιεργημένες εκτάσεις, θα συνεχίσουμε οδικώς για την Χουτζάντ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Τατζικιστάν, χτισμένη στο σημείο όπου βρισκόταν η Αλεξάνδρεια η Εσχάτη, στις όχθες του Σιρ Νταριά - Ιαξάρτη. Η ιδέα και μόνο ότι βρισκόμαστε στην πιο μακρινή από τις «Αλεξάνδρειες» είναι γοητευτική για κάθε ταξιδιώτη που μελετά την Ιστορία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: Xουτζάντ - Σαράζμ – Πεντζικέντ

Πρωινή ξενάγηση στο Χουτζάντ, με επίκεντρο το Ιστορικό-Αρχαιολογικό Μουσείο που στεγάζεται δίπλα στα ερείπια των αρχαίων οχυρώσεων. Στο μουσείο, πέρα από τα στοιχεία και τα ευρήματα της τοπικής ιστορίας, παρουσιάζεται σε μια μεγάλη αίθουσα η ζωή και η εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ένα πολύ ωραίο σημείο της πόλης είναι η πλατεία της αγοράς, που πλαισιώνεται από όμορφα θρησκευτικά κτίρια. Μόλις αφήσουμε το Χουτζάντ θα κατευθυνθούμε νότια, με προορισμό το Πεντζικέντ. Στη διαδρομή θα περάσουμε από ακόμα μία ιστορική πόλη, το Ισταραβσάν, την αρχαία Κυρούπολη, κόμβο της Αρχαίας Σογδιανής από την εποχή των Αχαιμενιδών.

Έχοντας πλησιάσει εκ νέου τα σύνορα του Ουζμπεκιστάν, θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο του Σαράζμ, το πρώτο μνημείο της χώρας που ενεγράφη στη λίστα της UNESCO το 2010. Πρόκειται για τα ερείπια ενός οικισμού που αναπτύχθηκε από την 4η χιλιετία π.Χ. κι έπειτα. Φτάνοντας στο Πεντζικέντ το απόγευμα, θα δούμε τα μνημεία της αρχαίας αυτής σογδιανής πόλης, μεταξύ αυτών και το μαυσωλείο του ποιητή Ρουντακί, πατέρα της περσικής ποίησης. Η διανυκτέρευσή μας στο Πεντζικέντ θα γίνει σε ξενώνα.

12η ημέρα: Πεντζικέντ - Λίμνη Ισκαντέρ Κουλ - Ντουσαμπέ

Από το σημαντικό γεωγραφικό πέρασμα του Πεντζικέντ που οδηγεί προς τη Σαμαρκάνδη στα δυτικά φεύγουμε και πάμε ανατολικά για να θαυμάσουμε ακόμα μία ορεινή διαδρομή του Τατζικιστάν. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα τοπία της διαδρομής μας είναι η ορεινή λίμνη Ισκαντέρ Κουλ («λίμνη του Μεγαλέξανδρου») που βρίσκεται στην οροσειρά Φαν. Πρόκειται για μια παγετώνια λίμνη σε υψόμετρο 2.200 μ. και στολίζει ένα από τα ομορφότερα τοπία της Κεντρικής Ασίας. Χρόνος για περπάτημα στις όχθες της λίμνης και αναχώρηση για την πρωτεύουσα Ντουσαμπέ μέσα από το ορεινό πέρασμα Ανζόμπ στα 3.300 μ. Θα περάσουμε, επίσης, το μεγάλο τούνελ Ιστικλάλ που παρακάμπτει ένα μέρος του ορεινού δρόμου και θα φτάσουμε στην πρωτεύουσα των Τατζίκων, την Ντουσαμπέ. Άφιξη και διανυκτέρευση. 

13η ημέρα: Ντουσαμπέ (Ξενάγηση) - Χισάρ - Ντουσαμπέ

Στις χώρες της Κεντρικής Ασίας ο προσδιορισμός «τατζίκ» σημαίνει «Πέρσης». Η πρωτεύουσα της μικρής αυτής χώρας είναι και το σημείο που αναδεικνύει την ιδιότυπη περσική κουλτούρα. Κοντά στις οροσειρές του Παμίρ και στα σύνορα με την Κίνα, η Ντουσαμπέ, ένα απομακρυσμένο διοικητικό κέντρο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, κρατά ζωντανή την πολιτιστική κληρονομιά της αυτοκρατορίας του Δαρείου. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στην πόλη, με κύρια σημεία το Εθνικό Μουσείο, το παζάρι και το Κάστρο Χισάρ, 35 χλμ. δυτικά της πόλης. 

Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

14η ημέρα: Ντουσαμπέ - Λίμνη Νουρέκ - Ντουσαμπέ

Άλλη μια διαφορετική διαδρομή σε μέρη απάτητα περιλαμβάνει η σημερινή ημέρα. Θα εκδράμουμε στην πόλη του Νουρέκ και στην ομώνυμη λίμνη και θα γνωρίσουμε τη ζωή στην περιφέρεια της Ντουσαμπέ. Με την επίσκεψη αυτή κλείνει ένα πολύπλευρο και ενδιαφέρον οδοιπορικό που μας έφερε οδικώς από τις στέπες του Καζακστάν, στις παρυφές του Παμίρ και στο περσόφωνο Τατζικιστάν.

15η ημέρα: Ντουσαμπέ – Αθήνα/Θεσσαλονίκη/ Λάρνακα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με ανάποδη φορά από το Ντουσάνμπε στην Αστάνα

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΤΚ 1850

13/08/2021

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:35

17:10

ΤΚ 254

13/08/2021

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΤΑΖΙΚΙΣΤΑΝ

21:00

03:40

ΤΚ 355

27/08/2021

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

03:30

06:00

ΤΚ 1845

27/08/2021

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

07:15

08:45

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΤΚ 1850

23/09/2021

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:35

17:10

ΤΚ 354

23/09/2021

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ

18:40

02:30

ΤΚ 255

07/10/2021

ΤΑΖΙΚΙΣΤΑΝ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

05:10

08:30

ΤΚ 1849

07/10/2021

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

13:10

14:45

 

Περιλαμβάνονται
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχείο 5* στις περιοχές Αστάνα, Αλμάτι, Μπισκέκ και Ντουσανμπέ. Στην Ισίκ Κουλ και στο Κουτζάντ, απλά ξενοδοχεία τοπικής κατηγοριοποίησης 4* από τα καλύτερα διαθέσιμα. Στην Ος και στο Πεντζικέντ 3* από τα καλύτερα διαθέσιμα.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (αρχίζει με βραδινό την 2η ημέρα και τελειώνει με πρωινό την 14η ημέρα)
 • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Σόου με αγώνες αλόγων - έκπληξη από το Versus Travel
 • Βαρκάδα στην λίμνη Ισίκ Κουλ.
 • Φολκλορική βραδιά με παραδοσιακά όργανα και μουσική στο Κιργιστάν.
 • Επίδειξη κυνηγιού με αετό ή γεράκι στο Καρακόλ (Κιργιστάν).
 • Τοπικός ξεναγός
 • Έλληνας αρχηγός 
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

Αναχωρήσεις από Κύπρο      

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

 

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων, βίζες,  επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 540 €

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.


Το ταξίδι μας

 • Ξενοδοχείο 5* στις περιοχές Αστάνα, Αλμάτι, Μπισκέκ και Ντουσανμπέ. Στην Ισίκ Κουλ και στο Κουτζάντ, απλά ξενοδοχεία τοπικής κατηγοριοποίησης 4* από τα καλύτερα διαθέσιμα. Στην Ος 3* από τα καλύτερα διαθέσιμα.
 • Οι διανυκτερεύσεις στις τοποθεσίες Καρακόλ και Πεντζικέντ γίνονται σε ξενώνες-επαρχιακά ξενοδοχεία με βασικές ανέσεις, καθώς μόνο αυτά διατίθενται στην περιοχή.
 • Οι μετακινήσεις στο Τατζικιστάν θα πραγματοποιηθούν με οχήματα περίπου 6-7 θέσεων (δεν υπάρχουν μεγάλα λεωφορεία), κάτι που σημαίνει ότι στις διαδρομές η ομάδα θα είναι μοιρασμένη σε οχήματα, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων.
 • Ημιδιατροφή (πρωινό, βραδινό)
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

 

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ημιδιατροφή (πρωινό, βραδινό)
 • Σόου με αγώνες αλόγων - έκπληξη από το Versus Travel
 • Φολκλορική βραδιά με παραδοσιακά όργανα και μουσική στο Κιργιστάν.
 • Επίδειξη κυνηγιού με αετό ή γεράκι στο Καρακόλ (Κιργιστάν).

 

Χάρτης Ταξιδιού Κεντρική Ασία - Στις εσχατιές του Μέγα Αλέξανδρου | Καλοκαίρι - Οκτώβριος 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info