Πληροφορίες για: Τατζικιστάν

Τατζικιστάν και σύνορα
είναι το μικρότερο έθνος της Κεντρικής Ασίας, που το επισκέπτονται λίγοι τουρίστες, κυρίως για αναρρίχηση και χειμερινά σπορ. Συνορεύει με την Κίνα, το Αφγανιστάν, την Κιργιζία και το Ουζμπεκιστάν και ήταν μέλος της Σοβιετικής Ένωσης μέχρι το 1991.


Είναι η φτωχότερη χώρα
από τα πρώην σοβιετικά κράτη, η φτωχότερη χώρα στην Κεντρική Ασία και μία από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, κυρίως λόγω του εμφυλίου που ξέσπασε λίγο μετά την ανεξαρτησία της το 1991.

Ξενάγηση στο Τατζικιστάν
Τα σημεία που θα πρέπει  να επισκεφθείτε είναι οι τέσσερις σημαντικές πόλεις: την πρωτεύουσα Ντουσάμπε, με το αρχαιολογικό μουσείο της που αναδυκνευει μοναδικά κειμήλια του έλληνα-βακτριανου βασιλείου, την «Αλεξάνδρεια Εσχάτη» (Χουτζάτ)στις όχθες του Σιρ Ντάρια (Ιαξάρτη), την αρχαία Κυρούπολη (Ισταραβσάν) και την πόλη Πεντζικετ της Σογδιάνης

Ντουσάμπε

Η πρωτεύουσα της μικρής αυτής και πιο πρωτόγονης χώρας είναι το σημείο που αναδεικνύει την ιδιότυπη περσική κουλτούρα. Κοντά στις οροσειρές του Παμίρ και στα σύνορα με την Κίνα, η Ντουσάμπε, ένα απομακρυσμένο διοικητικό κέντρο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, κρατά ζωντανή της περσόφωνη πολιτιστική κληρονομιά αυτής της "γωνιάς" της αρχαίας αυτοκρατορίας του Δαρείου.

Πεντζικέντ

Στο Πεντζικέντ, θα δείτε τα ερείπια της αρχαίας Σογδιανής και το μνημείο του ποιητή Ρουντακί, πατέρα της περσικής ποίησης. Σε όλες τις διαδρομές, θα έχετε συνοδό το πανέμορφο ορεινό τοπίο και το φιλόξενο χαμόγελο των ντόπιων χωρικών.

Κουτζάντ

Η Κουτζάντ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Τατζικιστάν, κτισμένη στο σημείο που βρισκόταν η Αλεξάνδρεια Εσχάτη.

Με μια ματιά

Το Τατζικιστάν, είναι μόνη περσόφωνη χώρα της πρώην ΕΣΣΔ
Και την κοινή Ελληνική λαλιά ως μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ως τους Ινδους
Κ.Καβάφης

Χάρτης Ταξιδιού Τατζικιστάν

Προτεινόμενα Ομαδικά Ταξίδια