Πληροφορίες για: Μαλαισία

Μαλαισία... η συναρπαστική!
Οι χίλιοι τόνοι πράσινου της πληθωρικής φύσης, το κρυστάλλινο μπλε της Κινεζικής Θάλασσας, η θαυματουργή συνύπαρξη φυλών και θρησκειών, αποτελούν τα κύρια συστατικά ενός ταξιδιού στη Μαλαισία.

Η Μαλαισία προσφέρει στον επισκέπτη συναρπαστικές εικόνες.
Παραλίες με υπέροχη άμμο, ειδυλλιακά νησιά και παραμυθένιους κοραλλιογενείς ύφαλους, φυτείες τσαγιού και καουτσούκ με πανέμορφα σπίτια αποικιακού ρυθμού πνιγμένα στο πράσινο, δάση γεμάτα μαϊμούδες και θρυλικά ζώα, όπως ο ουρακοτάγκος.

Σύγχρονες μεγαλουπόλεις
Δίπλα σε όλα αυτά, αναδύονται υπερμοντέρνες πόλεις που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις πόλεις της Δύσης. Παρ’ όλες τις διαφορετικές φυλές που κατοικούν στη Μαλαισία, είναι εντυπωσιακό να παρατηρήσει κανείς την αρμονική συνύπαρξη και τον αμοιβαίο σεβασμό των διάφορων εθνών, που διατηρούν τα ήθη και έθιμά τους, με κινέζικους ναούς να βρίσκονται πλάι σε μαυριτανικά τζαμιά.

Κουάλα Λουμπούρ

Η πρωτεύουσα της χώρας προσφέρει μια πλήρη εικόνα της μοντέρνας Μαλαισίας, ένα συνονθύλευμα αξιοθέατων, ικανών να ενθουσιάσουν τον οποιοδήποτε: το βασιλικό παλάτι, τα τζαμιά, η Chinatown, οι ζωολογικοί κήποι, η φουτουριστική τεχνολογία των Petronas Towers και των πύργων Menara, που είναι ανάμεσα στους ψηλότερους στον κόσμο. Μοντέρνοι ουρανοξύστες αντιπαρατίθενται με ναούς και τζαμιά, ενώ υπέροχα στολισμένοι κήποι στολίζουν παλιές κατοικίες από την εποχή της αποικιοκρατίας. Η λεγόμενη και “πρωτεύουσα-κήπος”, η Κουάλα Λουμπούρ, είναι μια από τις δυναμικότερες πόλεις σε ολόκληρο τον ασιατικό κόσμο.

Οι πύργοι Petronas

Με 88 ορόφους από ατσάλι και γυαλί και συνολικό ύψος 452 μέτρα, οι πύργοι Petronas είναι ιδιοκτησία της ομώνυμης ιδιωτικής πετρελαϊκής εταιρίας. Η πρόσβαση στη γέφυρα που ενώνει τους 2 πύργους, που βρίσκεται στον 41ο όροφο, γίνεται με ελεγχόμενη είσοδο.

Σπηλιές Μπατού

Επισκεφθείτε τις σπηλιές με τα 272 σκαλοπάτια και τον Ινδουιστικό ναό στο εσωτερικό τους, με τα μαϊμουδάκια να κρεμιούνται στα σκαλοπάτια και στο ναό.

Πληροφορίες για τις Χώρες

Μαλαισία

Η Μαλαισία είναι ομοσπονδιακό κράτος στην Νοτιοανατολική Ασία. Εκτείνεται σε δύο ανεξάρτητες γεωγραφικές περιοχές, τη Μαλαισιανή χερσόνησο (όπου συνορεύει με την Ταϊλάνδη) και το νησί Βόρνεο (όπου συνορεύει με την Ινδονησία και το Μπρουνέι). Έχει πληθυσμό 25.715.819 (εκτ. 2009) και έκταση 329.750 km². Αρχηγός του Κράτους από το 2006 είναι ο Μιζάν Ζαϊνάλ Αμπεντίν και πρωθυπουργός ο Νατζίμπ Ραζάκ. Η λέξη Μαλαισία είναι ένας συνδυασμός δύο Ταμίλ / σανσκριτικών λέξεων, του ονόματος της Μαλαισίας το malay ή malai που σημαίνει (λόφος) και του ur που σημαίνει (πόλη) . Το όνομα μπήκε σε χρήση όταν μπήκαν διάφορα ινδικά βασίλεια στην παρούσα Μαλαισία που χρονολογούνται από το 3ο αιώνα. Ως εκ τούτου, το λατινικό /ελληνικό επίθημα - sia/-σία, κάνει το όνομα Μαλαισία, σημαίνοντας κυριολεκτικά το έδαφος των ανθρώπων της Μαλαισίας.

Γεωγραφία

Η επικράτεια της Μαλαισίας είναι κατανεμημένη σε δύο διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές, τη Μαλαϊκή χερσόνησο και το νησί Βόρνεο. Η Δυτική Μαλαισία, η οποία βρίσκεται στη Μαλαϊκή χερσόνησο, διασχίζεται από αρκετές οροσειρές που έχουν κατεύθυνση από βορρά προς νότο, σημαντικότερη από τις οποίες είναι η οροσειρά Μπάφαλο (ή Κεντρική). Το ανάγλυφο είναι περισσότερο έντονο στο βορρά, όπου βρίσκονται και οι υψηλότερες κορυφές Γκούνονγκ Τάχαν (2.187 μ.), Κορπού (2.184 μ.) και Τσάμαχ (2.170 μ.). Το υπόλοιπο τμήμα της χερσονήσου παρουσιάζει ομαλό ανάγλυφο με κάποιες ορεινές εξάρσεις στις δυτικές ακτές (όρος Μάξγουελ, 1.036 μ.) και τα Υψίπεδα Κάμερον. Εκατέρωθεν της Κεντρικής Οροσειράς εκτείνονται τα παράκτια βαθύπεδα. Τα βουνά κατεβαίνουν ομαλά και στις δύο πλευρές της χερσονήσου, δημιουργώντας αξιόλογες πεδινές εκτάσεις. Νοτιότερα ακόμη, οι εδαφικές εξάρσεις εκφυλίζονται σε μια λοφώδη περιοχή, για να καταλήξουν στη συνέχεια ομαλά στη θάλασσα.


Το ανάγλυφο της Ανατολικής Μαλαισίας αποτελείται στα δυτικά από μια σειρά παράκτιες πεδιάδες πλάτους 32 έως 64 χλμ., οι οποίες ανέρχονται βαθμιαία σχηματίζοντας αρχικά μια λοφώδη περιοχή (με υψόμετρο μέχρι 300 μ.) και στη συνέχεια μια ορεινή περιοχή (οροσειρά Πεγκουνονγκάν) που αναπτύσσεται κατά μήκος των συνόρων με το ινδονησιακό τμήμα του νησιού. Στο ανατολικό άκρο του κρατιδίου του Σαράβακ, κοντά στα σύνορα με την Ινδονησία, η κορυφή Μουρούντ φτάνει σε ύψος τα 2.423 μ. και βορειότερα η κορυφή Πάγκον τα 1.850 μ. Οι παράκτιες πεδιάδες του κρατιδίου Σάμπα, το οποίο βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του Βόρνεο, έχουν πλάτος 16 έως 32 χλμ. και ανέρχονται βαθμιαία σχηματίζοντας ένα συμπαγή κεντρικό ορεινό όγκο (όρος Κιναμπαλού), ο οποίος διακλαδίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις. Η κορυφή του όρους Κιναμπαλού φτάνει τα 4.101 μ. και αποτελεί το ψηλότερο σημείο της χώρας.

περισσότερα

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

Η πληθωρική πριγκίπισσα της Ασίας, με την πλούσια βλάστηση, την πληθώρα πολιτιστικών αξιοθέατων και τη μοντέρνα σύγχρονη πρωτεύουσα.

Χάρτης Ταξιδιού Μαλαισία

Προτεινόμενα Ατομικά Ταξίδια

Προτεινόμενα Ομαδικά Ταξίδια