fb

Πληροφορίες για: Πανγκόρ & Πανγκόρ Λοτ

Ο “Βράχος της Τίγρης”
Στο Πανγκόρ επισκεφθείτε τον “Βράχο της Τίγρης”, ένα παλαιό Ολλανδικό οχυρό που χρησιμοποιούνταν για αποθήκευση κασσίτερου, αλλά και έναν παλαιό Κινέζικο ναό, όπου στην οροφή του θα δείτε χαραγμένα τα 12 κινέζικα ζώδια.

Μαγευτικά ειδυλλιακά νησάκια
Πρόκειται στην ουσία για δύο μικρά νησάκια, το νησάκι Pangkor και το δίδυμό του Pangkor Laut. Είναι νησάκια ειδυλλιακά, που προσφέρονται για ανέμελες και χαλαρωτικές διακοπές. Δίνουν έντονα την αίσθηση της απομόνωσης και έχουν αναμφίβολα από τους ωραιότερους κολπίσκους και παραλίες της Δυτικής Μαλαισίας.

Ζεστά γαλαζοπράσινα νερά
Οι κατάφυτοι λόφοι τους, οι κάτασπρες παραλίες τους και τα ζεστά γαλαζοπράσινα νερά τους στα στενά της Μάλακκας στον Ινδικό ωκεανό, δημιουργούν ένα τοπίο πραγματικά μαγευτικό. Οι δραστηριότητες και τα θαλάσσια σπορ, όπως καταδύσεις, σνόρκελινγκ, ψάρεμα, θα κάνουν τη διαμονή σας ακόμα πιο απολαυστική.

Πανγκόρ

Η πόλη έχει μερικά ενδιαφέροντα καταστήματα που πωλούν τα προϊόντα και τις προμήθειες, όπως προϊόντα περιποίησης, λίγα καφέ και εστιατόρια και ένα εξαιρετικό κατάστημα με αντίκες ακριβώς στην άκρη της πόλης. Οι βιτρίνες καταστημάτων είναι επενδεδυμένες με κουτιά που περιέχουν μια μεγάλη ποικιλία από αποξηραμένα ψάρια, φρέσκα φρούτα μπορούν να αγοραστούν σε καταστήματα ή πάγκους, και υπάρχει ένα κατάστημα που κάνει ζυμαρικά και κάνει όλη την προετοιμασία στον δρόμο.

Batu Bersurat

Από την προκυμαία στο Teluk Gedong, 3 χλμ νότια της πόλης , βρίσκεται αυτός ο ''τεράστιος'' πέτρινος και λαξευμένος βράχος, με περίτεχνα γκράφιτι. Ένα από τα χαρακτηριστικά γράφιτι είναι η απεικόνιση μιας τίγρης που κλέβει ένα παιδί . Ιστορίες λένε, ότι το παιδί ήταν ενός Ολλανδού αξιωματούχου, που εξαφανίστηκε ενώ έπαιζε κοντά στο βράχο. Στους Ολλανδούς η ιδέα ''απαγωγής'' παιδιού από μια τίγρη ήταν κάτι μυθικό, αλλά στους ντόπιους δεν άρεσε και τόσο πολύ αυτή η εκδοχή.

Πανγκόρ Λοτ

Το δίδυμο αδερφάκι του Πανγκόρ. Ένα ειδυλιακό νησάκι, ήσυχο ρομαντικό που ενδείκνυται για αυτούς που θέλουν γεμίσουν τις μπαταρίες τους. Να ξεκουραστούν και να αφεθούν στα γαλαζοπράσινα νερά. Στο νησί αυτό μπορείς να απολαύσεις τα κοκτέηλ σου ατενίζοντας και θαυμάζοντας τα χρώματα που παίζουν καθώς δύει ο ήλιος.

Πληροφορίες για τις Χώρες

Μαλαισία

Η Μαλαισία είναι ομοσπονδιακό κράτος στην Νοτιοανατολική Ασία. Εκτείνεται σε δύο ανεξάρτητες γεωγραφικές περιοχές, τη Μαλαισιανή χερσόνησο (όπου συνορεύει με την Ταϊλάνδη) και το νησί Βόρνεο (όπου συνορεύει με την Ινδονησία και το Μπρουνέι). Έχει πληθυσμό 25.715.819 (εκτ. 2009) και έκταση 329.750 km². Αρχηγός του Κράτους από το 2006 είναι ο Μιζάν Ζαϊνάλ Αμπεντίν και πρωθυπουργός ο Νατζίμπ Ραζάκ. Η λέξη Μαλαισία είναι ένας συνδυασμός δύο Ταμίλ / σανσκριτικών λέξεων, του ονόματος της Μαλαισίας το malay ή malai που σημαίνει (λόφος) και του ur που σημαίνει (πόλη) . Το όνομα μπήκε σε χρήση όταν μπήκαν διάφορα ινδικά βασίλεια στην παρούσα Μαλαισία που χρονολογούνται από το 3ο αιώνα. Ως εκ τούτου, το λατινικό /ελληνικό επίθημα - sia/-σία, κάνει το όνομα Μαλαισία, σημαίνοντας κυριολεκτικά το έδαφος των ανθρώπων της Μαλαισίας.

Γεωγραφία

Η επικράτεια της Μαλαισίας είναι κατανεμημένη σε δύο διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές, τη Μαλαϊκή χερσόνησο και το νησί Βόρνεο. Η Δυτική Μαλαισία, η οποία βρίσκεται στη Μαλαϊκή χερσόνησο, διασχίζεται από αρκετές οροσειρές που έχουν κατεύθυνση από βορρά προς νότο, σημαντικότερη από τις οποίες είναι η οροσειρά Μπάφαλο (ή Κεντρική). Το ανάγλυφο είναι περισσότερο έντονο στο βορρά, όπου βρίσκονται και οι υψηλότερες κορυφές Γκούνονγκ Τάχαν (2.187 μ.), Κορπού (2.184 μ.) και Τσάμαχ (2.170 μ.). Το υπόλοιπο τμήμα της χερσονήσου παρουσιάζει ομαλό ανάγλυφο με κάποιες ορεινές εξάρσεις στις δυτικές ακτές (όρος Μάξγουελ, 1.036 μ.) και τα Υψίπεδα Κάμερον. Εκατέρωθεν της Κεντρικής Οροσειράς εκτείνονται τα παράκτια βαθύπεδα. Τα βουνά κατεβαίνουν ομαλά και στις δύο πλευρές της χερσονήσου, δημιουργώντας αξιόλογες πεδινές εκτάσεις. Νοτιότερα ακόμη, οι εδαφικές εξάρσεις εκφυλίζονται σε μια λοφώδη περιοχή, για να καταλήξουν στη συνέχεια ομαλά στη θάλασσα.


Το ανάγλυφο της Ανατολικής Μαλαισίας αποτελείται στα δυτικά από μια σειρά παράκτιες πεδιάδες πλάτους 32 έως 64 χλμ., οι οποίες ανέρχονται βαθμιαία σχηματίζοντας αρχικά μια λοφώδη περιοχή (με υψόμετρο μέχρι 300 μ.) και στη συνέχεια μια ορεινή περιοχή (οροσειρά Πεγκουνονγκάν) που αναπτύσσεται κατά μήκος των συνόρων με το ινδονησιακό τμήμα του νησιού. Στο ανατολικό άκρο του κρατιδίου του Σαράβακ, κοντά στα σύνορα με την Ινδονησία, η κορυφή Μουρούντ φτάνει σε ύψος τα 2.423 μ. και βορειότερα η κορυφή Πάγκον τα 1.850 μ. Οι παράκτιες πεδιάδες του κρατιδίου Σάμπα, το οποίο βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του Βόρνεο, έχουν πλάτος 16 έως 32 χλμ. και ανέρχονται βαθμιαία σχηματίζοντας ένα συμπαγή κεντρικό ορεινό όγκο (όρος Κιναμπαλού), ο οποίος διακλαδίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις. Η κορυφή του όρους Κιναμπαλού φτάνει τα 4.101 μ. και αποτελεί το ψηλότερο σημείο της χώρας.

περισσότερα

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

Αφήστε οι νύχτες σας να γεμίσουν από τους ήχους του κύματος σε κάποια εξωτική παραλία, κάτω από τη σκιά ενός φοίνικα υπό το σεληνόφως...

Αφεθείτε στο πιο εξωπραγματικό κομμάτι γης, με την εμπειρία του Versus!

Χάρτης Ταξιδιού Πανγκόρ & Πανγκόρ Λοτ