fb

Πληροφορίες για: Πενάνγκ

Το μαργαριτάρι της Νοτιοανατολικής Ασίας
Το Πενάνγκ είναι ένα νησί της Μαλαισίας που βρίσκεται απέναντι από τη νοτιοδυτική ακτή της Μαλαϊκής χερσονήσου. Χάρη στις υπέροχες παραλίες, τα εξωτικά τοπία και την εξαιρετική κουζίνα του, αποτελεί εδώ και χρόνια έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στη Νοτιοανατολική Ασία.

Κράμα παράδοσης και εκμοντερνισμού
Το νησί, ένα εκπληκτικό χαρμάνι Ανατολής και Δύσης, αγκαλιάζει τον σύγχρονο κόσμο, διατηρώντας ταυτόχρονα τις παραδόσεις του και τη γοητεία του. Αυτό καθρεφτίζεται στον πολυεθνικό πληθυσμό του και στα καλοδιατηρημένα κτίρια της Georgetown.

Georgetown η πολιτιστική
Η UNESCO ανακήρυξε πρόσφατα την πρωτεύουσα του νησιού τόπο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Άλλωστε, για πολλούς ταξιδιώτες, το Πενάνγκ είναι συνώνυμο με την ιστορική πρωτεύουσά του, με τις κινέζικες παγόδες, και τα περίτεχνα τζαμιά που περιμένουν τα ανακαλύψετε! 

H πρωτεύουσα Πενάνγκ

Η πρωτεύουσα βρίσκεται στα βορειοανατολικά του νησιού, ενώ οι καλύτερες παραλίες απλώνονται στις βόρειες ακτές του.

Η ειδυλλιακή παραλία Batu Ferringhi

Η διάσημη, ειδυλλιακή παραλία Batu Ferringhi, με τρία χιλιόμετρα λευκής άμμου, αναρίθμητα φοινικόδεντρα και καταγάλανα νερά, προσφέρεται για κολύμπι, ηλιοθεραπεία, καταδύσεις, ιστιοπλοΐα, windsurfing και για πολλά ακόμα θαλάσσια σπορ. Η παραλία αυτή είναι διάσπαρτη από πολυτελή ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ και φιλοξενεί μια πολύ καλή νυχτερινή αγορά.

Οι δυτικές παραλίες του νησιού

Αν κινηθείτε προς τα δυτικά, θα βρείτε και άλλες όμορφες παραλίες (Teluk Bahang, Teluk Duyung, Pantai Kerachut, Pantai Mas), όπου θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε το μπάνιο σας πιο απομονωμένοι. Στην καρδιά του νησιού υψώνεται ο λόφος του Πενάνγκ.

Πληροφορίες για τις Χώρες

Μαλαισία

Η Μαλαισία είναι ομοσπονδιακό κράτος στην Νοτιοανατολική Ασία. Εκτείνεται σε δύο ανεξάρτητες γεωγραφικές περιοχές, τη Μαλαισιανή χερσόνησο (όπου συνορεύει με την Ταϊλάνδη) και το νησί Βόρνεο (όπου συνορεύει με την Ινδονησία και το Μπρουνέι). Έχει πληθυσμό 25.715.819 (εκτ. 2009) και έκταση 329.750 km². Αρχηγός του Κράτους από το 2006 είναι ο Μιζάν Ζαϊνάλ Αμπεντίν και πρωθυπουργός ο Νατζίμπ Ραζάκ. Η λέξη Μαλαισία είναι ένας συνδυασμός δύο Ταμίλ / σανσκριτικών λέξεων, του ονόματος της Μαλαισίας το malay ή malai που σημαίνει (λόφος) και του ur που σημαίνει (πόλη) . Το όνομα μπήκε σε χρήση όταν μπήκαν διάφορα ινδικά βασίλεια στην παρούσα Μαλαισία που χρονολογούνται από το 3ο αιώνα. Ως εκ τούτου, το λατινικό /ελληνικό επίθημα - sia/-σία, κάνει το όνομα Μαλαισία, σημαίνοντας κυριολεκτικά το έδαφος των ανθρώπων της Μαλαισίας.

Γεωγραφία

Η επικράτεια της Μαλαισίας είναι κατανεμημένη σε δύο διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές, τη Μαλαϊκή χερσόνησο και το νησί Βόρνεο. Η Δυτική Μαλαισία, η οποία βρίσκεται στη Μαλαϊκή χερσόνησο, διασχίζεται από αρκετές οροσειρές που έχουν κατεύθυνση από βορρά προς νότο, σημαντικότερη από τις οποίες είναι η οροσειρά Μπάφαλο (ή Κεντρική). Το ανάγλυφο είναι περισσότερο έντονο στο βορρά, όπου βρίσκονται και οι υψηλότερες κορυφές Γκούνονγκ Τάχαν (2.187 μ.), Κορπού (2.184 μ.) και Τσάμαχ (2.170 μ.). Το υπόλοιπο τμήμα της χερσονήσου παρουσιάζει ομαλό ανάγλυφο με κάποιες ορεινές εξάρσεις στις δυτικές ακτές (όρος Μάξγουελ, 1.036 μ.) και τα Υψίπεδα Κάμερον. Εκατέρωθεν της Κεντρικής Οροσειράς εκτείνονται τα παράκτια βαθύπεδα. Τα βουνά κατεβαίνουν ομαλά και στις δύο πλευρές της χερσονήσου, δημιουργώντας αξιόλογες πεδινές εκτάσεις. Νοτιότερα ακόμη, οι εδαφικές εξάρσεις εκφυλίζονται σε μια λοφώδη περιοχή, για να καταλήξουν στη συνέχεια ομαλά στη θάλασσα.


Το ανάγλυφο της Ανατολικής Μαλαισίας αποτελείται στα δυτικά από μια σειρά παράκτιες πεδιάδες πλάτους 32 έως 64 χλμ., οι οποίες ανέρχονται βαθμιαία σχηματίζοντας αρχικά μια λοφώδη περιοχή (με υψόμετρο μέχρι 300 μ.) και στη συνέχεια μια ορεινή περιοχή (οροσειρά Πεγκουνονγκάν) που αναπτύσσεται κατά μήκος των συνόρων με το ινδονησιακό τμήμα του νησιού. Στο ανατολικό άκρο του κρατιδίου του Σαράβακ, κοντά στα σύνορα με την Ινδονησία, η κορυφή Μουρούντ φτάνει σε ύψος τα 2.423 μ. και βορειότερα η κορυφή Πάγκον τα 1.850 μ. Οι παράκτιες πεδιάδες του κρατιδίου Σάμπα, το οποίο βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του Βόρνεο, έχουν πλάτος 16 έως 32 χλμ. και ανέρχονται βαθμιαία σχηματίζοντας ένα συμπαγή κεντρικό ορεινό όγκο (όρος Κιναμπαλού), ο οποίος διακλαδίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις. Η κορυφή του όρους Κιναμπαλού φτάνει τα 4.101 μ. και αποτελεί το ψηλότερο σημείο της χώρας.

περισσότερα

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

Το Πενάνγκ, ένα εκπληκτικό χαρμάνι Ανατολής και Δύσης κράμα αυθεντικότητος και εκμοντερνισμού θα σαγηνεύσει και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη!
Απολαύστε τις κατάλευκες ακτές και τα τιρκουάζ νερά!

Χάρτης Ταξιδιού Πενάνγκ