fb

Πληροφορίες για: Νησί Ταϊομάν

Μύθοι γύρω απο την προέλευση του
Υπάρχουν πολλοί μύθοι για την προέλευση του νησιού. Η πιο δημοφιλής ιστορία αποδίδει ότι μια πριγκίπισσα- δράκος που πετούσε πάνω από την Θάλασσα της Νότιας Κίνας καθ 'οδόν προς τη Σιγκαπούρη μαγέυτηκε από τα όμορφα νερά και αποφάσισε να είναι το τελικό σημείο ανάπαυσης της. Μια πολύ πιο πρακτική ιστορία λέει ότι πήρε το όνομα του απο μία μάινα που λεγόταν «Tiong» και  ήταν ενα κατοικίδιο ενός τοπικού ψαρά. Εξαιτίας του ότι ήταν πολύ φιλική και άριστη «τραγουδίστρια» , οι ντόπιοι αποφάσισαν να ονομάσουν το νησί «Ταϊόμαν» από το «Tiong», το όνομα της μάινας και «Θαιμάν», που σημαίνει «φίλος».


Ένας όμορφος  προορισμός της Νοτιοανατολικής Ασίας
Το νησί Ταϊομάν είναι ένα νησί στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της χερσονήσου της Μαλαισίας, αναγνωρισμένο ως γεωλογικό θαύμα, οικολογικός παράδεισος και ένας από τους πιο όμορφους ταξιδιωτικούς προορισμούς της Νοτιοανατολικής Ασίας. Βρίσκεται 32 ναυτικά μίλια στα ανοικτά του Pahang και μαγεύει τους επισκέπτες  με ζεστές παραλίες, υπέροχη θάλασσα και καταπράσινα δάση. Υπάρχουν πολυτελή θέρετρα φωλιασμένα μέσα σε ιδιωτικόυς όρμους και παραλίες. Ένα χωνευτήρι πολιτισμών,το Ταϊόμαν προσελκύει ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο για μοναδικές εμπειρίες σε αυτό το εξαιρετικό μέρος.


Το κλίμα στο νησί
Όπως η ηπειρωτική Μαλαισία, το νησί Ταϊομάν διαθέτει ένα ζεστό και υγρό κλίμα, με ηλιόλουστα μεσημέρια και ζεστά απογέυματα, αλλά δροσερές νύχτες. Οι θερμοκρασίες είναι συνήθως συνεπείς και ο ήρεμος καιρός ταρακουνιέται λίγο από σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Οι μουσώνες ξεκινούν να φυσούν από τον Οκτώβριο, φέρνουν δυνατή βροχή και ισχυρά κύματα μέχρι τον Ιανουάριο (σεζόν surfing).

Περιοχή Juara

Πρόκειται για μια πολύ ήσυχη παραλία στην ανατολική ακτή. Το χωριό απλώνεται πίσω από το μικρό κομμάτι που ακολουθεί την ακτή. Οι άνθρωποι ζουν  συνήθως σε απλές καλύβες. Το μέρος έχει  δύο παραλίες που χωρίζονται από ένα μικρό λόφο, ο οποίος λέγεται ότι είναι η «καταγωγή» του Tioman. Μερικοί ντόπιοι λένε «δεν είσαι στη Tioman, αν δεν σταθείς σε αυτά τα βράχια». Υπάρχουν τρία ποτάμια που προέρχονται από τα βουνά,μια ανατριχιαστική εναλλακτική λύση για κολύμπι στη θάλασσα και  για "ντους" από το θαλασσινό νερό. Ένα μονοπάτι οδηγεί στους καταρράκτες στη ζούγκλα, το οποίο είναι ωραίο για κολύμπι και αναρρίχηση πάνω από τα μεγάλα βράχια. 

Χωριό Genting

Το χωριό Genting βρίσκεται σε μια στενή λωρίδα χρυσής άμμου, πλαισιωμένο από σκούρους  γκρι ογκόλιθους από γρανίτη, στους πρόποδες ενός λόφου που περιέχει ένα πλούσιο τροπικό δάσος. Το χωριό απλώνεται κατά μήκος ενός μονοπατιού που ακολουθεί την ακτογραμμή και τα κτίρια φτάνουν μόλις εκατό μέτρα από την ακτή, μέσα στη ζούγκλα. Λίγα καταστήματα, εστιατόρια, καφετέριες, σαλέ, ένα ιατρείο και ένα τζαμί έρχονται να  ολοκληρώσουν τον πυρήνα του χωριού γύρω από την προβλήτα. Ξύλινα σπίτια χωρικών βρίσκονται λίγα μέτρα πιο κάτω και περιβάλλονται από ψηλά δέντρα. Μπορείτε εύκολα να περπατήσετε από το ένα άκρο του χωριού στο άλλο σε τριάντα λεπτά, ή να νοικιάσετε ένα ποδήλατο. Μπορείτε επίσης να κατευθυνθείτε προς το  χωριό Paya όπου υπάρχουν πεζογέφυρες πάνω από τα πολλά ορεινά ρέματα που καταλήγουν στον ωκεανό. Δεν παίρνει πολύ ώρα πριν να ξεκινήσετε να  «αντιμετωπίζετε» πιθήκους και να παρακολουθείτε σαύρες, ακόυγοντας μονάχα τους ήχους των πουλιών και τη φασαρία των τζιτζίκων.

Καταρράκτης Asah

Ο Αsah ή Mukut καταρράκτης είναι ένας από τους πολλούς καταρράκτες του Ταϊόμαν και έγινε γνωστός από την ταινία «Νότιος Ειρηνικός»  του 1958. Ο καταρράκτης έχει πρόσβαση απο το Kampung Asah ή με πεζοπορία από το κοντινό Kampung Mukut. 

Πληροφορίες για τις Χώρες

Μαλαισία

Η Μαλαισία είναι ομοσπονδιακό κράτος στην Νοτιοανατολική Ασία. Εκτείνεται σε δύο ανεξάρτητες γεωγραφικές περιοχές, τη Μαλαισιανή χερσόνησο (όπου συνορεύει με την Ταϊλάνδη) και το νησί Βόρνεο (όπου συνορεύει με την Ινδονησία και το Μπρουνέι). Έχει πληθυσμό 25.715.819 (εκτ. 2009) και έκταση 329.750 km². Αρχηγός του Κράτους από το 2006 είναι ο Μιζάν Ζαϊνάλ Αμπεντίν και πρωθυπουργός ο Νατζίμπ Ραζάκ. Η λέξη Μαλαισία είναι ένας συνδυασμός δύο Ταμίλ / σανσκριτικών λέξεων, του ονόματος της Μαλαισίας το malay ή malai που σημαίνει (λόφος) και του ur που σημαίνει (πόλη) . Το όνομα μπήκε σε χρήση όταν μπήκαν διάφορα ινδικά βασίλεια στην παρούσα Μαλαισία που χρονολογούνται από το 3ο αιώνα. Ως εκ τούτου, το λατινικό /ελληνικό επίθημα - sia/-σία, κάνει το όνομα Μαλαισία, σημαίνοντας κυριολεκτικά το έδαφος των ανθρώπων της Μαλαισίας.

Γεωγραφία

Η επικράτεια της Μαλαισίας είναι κατανεμημένη σε δύο διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές, τη Μαλαϊκή χερσόνησο και το νησί Βόρνεο. Η Δυτική Μαλαισία, η οποία βρίσκεται στη Μαλαϊκή χερσόνησο, διασχίζεται από αρκετές οροσειρές που έχουν κατεύθυνση από βορρά προς νότο, σημαντικότερη από τις οποίες είναι η οροσειρά Μπάφαλο (ή Κεντρική). Το ανάγλυφο είναι περισσότερο έντονο στο βορρά, όπου βρίσκονται και οι υψηλότερες κορυφές Γκούνονγκ Τάχαν (2.187 μ.), Κορπού (2.184 μ.) και Τσάμαχ (2.170 μ.). Το υπόλοιπο τμήμα της χερσονήσου παρουσιάζει ομαλό ανάγλυφο με κάποιες ορεινές εξάρσεις στις δυτικές ακτές (όρος Μάξγουελ, 1.036 μ.) και τα Υψίπεδα Κάμερον. Εκατέρωθεν της Κεντρικής Οροσειράς εκτείνονται τα παράκτια βαθύπεδα. Τα βουνά κατεβαίνουν ομαλά και στις δύο πλευρές της χερσονήσου, δημιουργώντας αξιόλογες πεδινές εκτάσεις. Νοτιότερα ακόμη, οι εδαφικές εξάρσεις εκφυλίζονται σε μια λοφώδη περιοχή, για να καταλήξουν στη συνέχεια ομαλά στη θάλασσα.


Το ανάγλυφο της Ανατολικής Μαλαισίας αποτελείται στα δυτικά από μια σειρά παράκτιες πεδιάδες πλάτους 32 έως 64 χλμ., οι οποίες ανέρχονται βαθμιαία σχηματίζοντας αρχικά μια λοφώδη περιοχή (με υψόμετρο μέχρι 300 μ.) και στη συνέχεια μια ορεινή περιοχή (οροσειρά Πεγκουνονγκάν) που αναπτύσσεται κατά μήκος των συνόρων με το ινδονησιακό τμήμα του νησιού. Στο ανατολικό άκρο του κρατιδίου του Σαράβακ, κοντά στα σύνορα με την Ινδονησία, η κορυφή Μουρούντ φτάνει σε ύψος τα 2.423 μ. και βορειότερα η κορυφή Πάγκον τα 1.850 μ. Οι παράκτιες πεδιάδες του κρατιδίου Σάμπα, το οποίο βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του Βόρνεο, έχουν πλάτος 16 έως 32 χλμ. και ανέρχονται βαθμιαία σχηματίζοντας ένα συμπαγή κεντρικό ορεινό όγκο (όρος Κιναμπαλού), ο οποίος διακλαδίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις. Η κορυφή του όρους Κιναμπαλού φτάνει τα 4.101 μ. και αποτελεί το ψηλότερο σημείο της χώρας.

περισσότερα

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

Ένα χωνευτήρι πολιτισμών, αναγνωρισμένο ως γεωλογικό θαύμα και οικολογικός παράδεισος, το Ταϊομάν προσελκύει ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο για μοναδικές εμπειρίες σε αυτό το εξαιρετικό μέρος!

Χάρτης Ταξιδιού Νησί Ταϊομάν