fb

Ινδικός Ωκεανός - ΚΟΜΟΡΕΣ, ΜΑΓΙΟΤ, ΡΕΟΥΝΙΟΝ, ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ, ΣΕΫΧΕΛΛΕΣ: ΜΑΧΕ-ΠΡΑΛΕΝ-ΛΑ ΝΤΙΓΚ | Αύγουστος - Νοέμβριος 2024

Διάρκεια: 16 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 6990€

Ταυτότητα ταξιδιού

Αυτό το ταξίδι του Versus Travel στον Ινδικό Ωκεανό απευθύνεται σε πολύ απαιτητικούς και συνειδητοποιημένους ταξιδιώτες, οι οποίοι αναζητούν τον αληθινό εξωτισμό της εποχής των πρώτων εξερευνητών, μακριά από τον μαζικό τουρισμό. Είναι ένα εξαιρετικά πλούσιο και σπάνιο ταξίδι, με πολύ ακριβή οργάνωση, σε νησιά άγνωστα και απάτητα, με άγρια φύση, ενεργά ηφαίστεια, εύρωστη οικονομία και κρεολικό πολιτισμό. Κομόρες, Μαγιότ, Ρεϋνιόν, Μαυρίκιος και σπάνιες Σεϋχέλλες (Πραλέν, Λα Ντιγκ). Πρόκειται για νησιά που πρώτοι ανακάλυψαν οι Άραβες έμποροι αλλά λόγω των δύσκολων συνθηκών δεν τα κατοίκησαν. Η ιστορία τους αρχίζει τον 17ο  αιώνα όταν Ευρωπαίοι θαλασσοπόροι βρέθηκαν εκεί λόγω των τυφώνων του Ινδικού Ωκεανού. Εκείνοι τα χρησιμοποίησαν αρχικά ως σταθμούς εμπορίου μπαχαρικών και σκλάβων από την Αφρική. Αλλά σύντομα ανακάλυψαν τον άφατο πλούτο των ηφαιστειακών εδαφών τους. Παρά τις συνεχείς εκρήξεις της λάβας καλλιέργησαν τις ζούγκλες τους. Και σε αυτά τα νησιά σήμερα βλέπουμε απέραντες φυτείες από τα πιο πολύτιμα μπαχαρικά και λουλούδια του κόσμου. Στη βικτοριανή εποχή ένα από αυτά, το Πραλέν, θεωρήθηκε ότι είναι ο βιβλικός κήπος της Εδέμ. Τότε κάποιοι πίστεψαν ότι ο καρπός του Καλού και του Κακού δεν ήταν το μήλο που πρόσφερε η Εύα στον Αδάμ αλλά το αλλόκοτο Κοκό ντε Μερ… Το 1719 ο Ντάνιελ Νταφόε, τοποθέτησε τον παγκοσμίως διάσημο ήρωά του, τον Ροβινσώνα Κρούσο, σε ένα νησί του Ειρηνικού. Όμως αυτό το απάτητο νησί σήμερα βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό και συγκεκριμένα στο άγνωστο Λα Ντιγκ των Σεϋχελλών. Η φιλοσοφία λοιπόν αυτού του ταξιδιού μπορεί να συνοψιστεί στο εξής: ο αληθινός εξωτισμός υπάρχει αλλά ελάχιστοι μπορούν να τον προσεγγίσουν. Είναι αυτοί που τον γνωρίζουν και τον κατανοούν. Αυτοί που στη λάβα βλέπουν την ευλογία και αυτοί που στο άγνωστο βλέπουν τη γνώση.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Πρώτος σταθμός του εξερευνητικού ταξιδιού μας είναι το Μορονί, η πρωτεύουσα της Μεγάλης Κομόρας. Από εκεί εξερευνούμε για δύο μέρες από βορρά προς νότο ολόκληρο αυτό το άγνωστο νησί, με τη μοναδική άγρια φύση και το πιο επικίνδυνο ηφαίστειο του κόσμου.

Εν συνεχεία πετάμε για Μαγιότ, δύο ακόμη παντελώς άγνωστα εξωτικά νησιά, που γεννήθηκαν μέσα από τις ηφαιστειακές εκρήξεις. Πρόκειται για τα λιγότερο ταξιδεμένα μέρη στον κόσμο!

Ακολουθεί η επίσης απόλυτα άγνωστη και πολύ ακριβή Ρεϋνιόν – γαλλική κτήση με παράξενη ιστορία που συνδέεται με τις γαλλικές επαναστάσεις. Σήμερα είναι ο παράδεισος της βανίλιας, των μπαχαρικών και των αιθερίων ελαίων. Εκεί το Versus Travel οργανώνει δύο μοναδικές εκδρομές εξερεύνησης ολόκληρου του νησιού – από τις παραμυθένιες παραλίες με τα κρεολικά αρχοντικά μέχρι τους κατάφυτους κρατήρες της ενδοχώρας με τα πανάκριβα SPA του 19ου αιώνα και τις θεραπευτικές θερμές πηγές.

Μετά πηγαίνουμε στον Μαυρίκιο για δύο διανυκτερεύσεις. Την πρώτη μέρα την αφιερώνουμε σε μία λεπτομερή ξενάγηση της άγριας φύσης του και τη δεύτερη απολαμβάνουμε τις μαγικές παραλίες του.

Κι από κει πετάμε για Σεϋχέλλες, με πρώτη διανυκτέρευση στο πανέμορφο Μαέ. Ακολουθούν τρεις εξαιρετικά σπάνιες διανυκτερεύσεις στο πανάκριβο και εξωπραγματικό Πραλέν και μία αξέχαστη ολοήμερη εκδρομή στο άγνωστο διαμάντι των Σεϋχελλών, το νησί Λα Ντιγκ. Εκεί περνάμε την ημέρα μαζί με τις γιγάντιες χελώνες στη φυτεία καρύδας του 17ου αιώνα, ξεναγούμαστε στο σπίτι των πρώτων γαιοκτημόνων και στα παλιά εργαστήρια επεξεργασίας της καρυδόψιχας και καταλήγουμε στη Νο 1 παραλία του κόσμου, την Πηγή του Ασημιού, όπου γυρίστηκαν όλες οι ταινίες του Ροβινσώνα Κρούσου!

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus travel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Ο Ινδικός Ωκεανός του Versus Travel δεν έχει καμία σχέση με τα άλλα οργανωμένα ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς οι οποίοι έχουν αλωθεί από τον μαζικό τουρισμό. Πρόκειται για ένα καθαρά εξερευνητικό και εξαιρετικά σπάνιο ταξίδι, στα άγνωστα νησιά των μπαχαρικών και της αρωματοποιίας. Κομόρες, Μαγιότ, Ρεϋνιόν, Μαυρίκιος και Μάχε, Πραλέν, Λα Ντιγκ στις Σεϋχέλλες. Ορισμένα από αυτά τα νησιά είναι παντελώς άγνωστα. Είναι ακόμη γαλλικές κτήσεις… Όλα είναι ηφαιστειογενή. Όλα κατοικούνται από Κρεολούς. Όλα έχουν ζούγκλες και ενεργά ηφαίστεια. Όλα παραπέμπουν άμεσα στην αληθινή ιστορία του Ροβινσώνα Κρούσου. Όλα αποτελούν αντικείμενο μελέτης των επιστημόνων για την άγρια ηφαιστειακή φύση τους και όλα είναι προστατευόμενα. Μιλάμε για ένα ταξίδι απόλυτης εξερευνητικής εμπειρίας, το οποίο είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν ελάχιστα πρακτορεία παγκοσμίως εξαιτίας της δυσκολίας στις μεταφορές και του πολύ υψηλού κόστους. Όμως το Versus Travel καινοτομεί και το οργανώνει άρτια – με άνετες μετακινήσεις αλλά και στιγμές αξέχαστης πολυτέλειας.

Ειδικότερα:

 • To ταξίδι δεν κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα. Αφιερώνουμε 3 διανυκτερεύσεις σε ένα από τα πιο ακριβά και τα πιο όμορφα νησιά στον πλανήτη, το Πραλέν σε resort πάνω σε μια από τις καλύτερες παραλίες του νησιού αξίας 720 ευρώ το βράδυ. Η άμμος που θα βρείτε να διακοσμεί την reception των γραφείων μας στο Σύνταγμα είναι από την παραλία αυτή.
 • Εξερευνούμε απ’ άκρη σε άκρη τις άγνωστες Κομόρες με τις απέραντες φυτείες και τα ενεργά ηφαίστεια.
 • Πηγαίνουμε στα άγνωστα νησιά Μαγιότ και μελετάμε την παράξενη φύση και τον κρεολικό πολιτισμό τους.
 • Μένουμε τρία (3) βράδια στην πανάκριβη Ρεϋνιόν και την εξαντλούμε ολόκληρη σε δύο απίθανες εκδρομές από τα τιρκουάζ παράλια μέχρι τους κατάφυτους κρατήρες των ηφαιστείων της με τις θερμές πηγές.
 • Απολαμβάνουμε τον Μαυρίκιο τόσο στη μοναδική ενδοχώρα του όσο και στις παραμυθένιες παραλίες του.
 • Γνωρίζουμε τις Σεϋχέλλες και διανυκτερεύουμε για τρεις (3) νύχτες στο πανάκριβο Πραλέν.
 • Περνάμε μία ολόκληρη μέρα στο εξαιρετικά σπάνιο και πολύ ακριβό Λα Ντιγκ, όπου το εξερευνούμε με παλιό, παραδοσιακό φορτηγό μέχρι να καταλήξουμε στην αληθινή παραλία του Ροβινσώνα Κρούσου!
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός.

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ιδιαίτερου αυτού προγράμματος

Σπάνια διαμονή στον Μαυρίκιο (!) Έτσι θα απολαύσουμε παραδεισένια, εξωτική και πολυτελή εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη…

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο πλήρης Ινδικός Ωκεανός!

Αυτό το πρόγραμμα το προτείνει πρώτο το Versus στο ελληνικό ταξιδιωτικό κοινό.

Για πρώτη φορά ένα ταξίδι που συνδυάζει όλα των σημαντικά νησιά του Ινδικού Ωκεανού. Αν εξαιρέσουμε τις Μαλδίβες και τη Μαδαγασκάρη που είναι ανεξάρτητοι προορισμοί και ορίζονται ως δυο ξεχωριστά ταξίδια, με αυτό το πρόγραμμα επισκεπτόμαστε και εξερευνούμε σε βάθος όλα τα άλλα νησιά του Ινδικού.

Και τα γνωρίζουμε πιθαμή προς πιθαμή, με τον τρόπο που σας έχει συνηθίσει το Versus. Δεν πάμε εκεί απλά για να βάλουμε μια πινέζα στον χάρτη… Ούτε διανυκτερεύουμε μόνο μία νύχτα, για να πούμε ότι διανυκτερεύσαμε.

Το αντίθετο!

Οργανώνουμε πολυήμερες διαμονές με πλούσιες εξερευνήσεις και άρτιες ξεναγήσεις και σας επιφυλάσσουμε υπέροχες εκπλήξεις που θα σας μείνουν αξέχαστες.

 Στο Versus ζούμε μαζί σας την εμπειρία του ταξιδιού και δημιουργούμε μοναδικές αναμνήσεις, χάρη στην τέλεια οργάνωση, την απόλυτη γνώση μας για τον κάθε προορισμό, εν προκειμένω τον Ινδικό Ωκεανό, και την τεράστια εμπειρία μας στα πλούσια και απαιτητικά εξερευνητικά υπερπόντια ταξίδια!

Δεν βάζουμε νερό στο κρασί μας!

Δεν εκμεταλλευόμαστε τη δικαιολογία του κόστους, για να κατεβάσουμε το επίπεδο των υπηρεσιών μας… Απεναντίας!

Διανυκτερεύουμε στο πανάκριβο νησί-κόσμημα Πραλέν στις Σεϋχέλλες και δεν το περιορίζουμε, σε μία κουραστική ημερήσια εκδρομή, όπως συμβαίνει συνήθως. Με το Versus αφιερώνουμε τρεις σπάνιες διανυκτερεύσεις και θα απολαύσουμε αυτόν τον επίγειο παράδεισο όπως του αξίζει.

Εμπειρίες από το ταξίδι

Ημέρα 0:

Συγκέντρωση με την ταξιδιωτική ομάδα το βράδυ με προορισμό τις Κομόρες, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Μορονί (Νησιά Κομόρες)

Αναχώρηση από την Αθήνα και θα φτάσουμε την ίδια μέρα στη Μεγάλη Κομόρα. Άφιξη στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Μορονί, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Βρισκόμαστε σε έναν πάρα πολύ σπάνιο τουριστικό προορισμό. Μιλάμε για έναν παράδεισο, ωστόσο επειδή οι μεταφορές είναι δύσκολες και περίπλοκες στα Νησιά Κομόρες, ελάχιστοι τουρίστες φτάνουν ως εδώ. Ξεχάστε τον μαζικό τουρισμό. Σε αυτό το ταξίδι είμαστε εξερευνητές σε μία σπάνια αποστολή στον Ινδικό Ωκεανό. Αρχίζουμε λοιπόν…

Οι Κομόρες, επισήμως Ένωση των Κομορών είναι ένα ηφαιστειογενές σύμπλεγμα τριών νησιών που αποτελούν το ομώνυμο αρχιπέλαγος και σήμερα ανεξάρτητη χώρα. Τα Νησιά Κομόρες είναι η Ντζαζίτζα, που από τους ναυτικούς λέγεται και Μεγάλη Κομόρα, η Μοελί και η Ανζουάνη. Βρίσκονται στον Δυτικό Ινδικό Ωκεανό, μεταξύ της Μαδαγασκάρης και των ανατολικών ακτών της Αφρικής.

2η ημέρα: Μεγάλη Κομόρα (Νησιά Κομόρες)

Η ημέρα είναι αφιερωμένη σε μία φαντασμαγορική εξερεύνηση της Μεγάλης Κομόρας. Αμέσως μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, θα ξεκινήσουμε οδικώς για έναν μεγάλο γύρο στο βόρειο τμήμα του νησιού. Στη διαδρομή θα περάσουμε μέσα από εντυπωσιακές φυτείες και γραφικά ψαροχώρια.

Πρώτος σταθμός μας είναι η Ιτσάντρα, μία πανέμορφη πόλη χτισμένη πάνω στον ωκεανό η οποία είναι και η αρχαία πρωτεύουσα του νησιού. Εκεί θα δούμε το μεσαιωνικό φρούριο αλλά και τους βασιλικούς τάφους που μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν της.

Εν συνεχεία θα ανεβούμε στις πλαγιές του ηφαιστείου Καρθάλα, απ΄όπου θα απολαύσουμε μία πανοραμική θέα στο όμορφο χωριό Μπαχάνι. Το Καρθάλα καταλαμβάνει το 60% της επιφάνειας του νησιού και θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα ηφαίστεια στον κόσμο. Ο λόγος είναι πως εσωτερικά είναι γεμάτο με νερό που βράζει και είναι μονίμως έτοιμο να εκραγεί…

Από το Καρθάλα θα συνεχίσουμε για το οροπέδιο Ντιμποϊνί, το οποίο περιβάλλεται από 7 ανενεργά ηφαίστεια. Ακολουθεί η παραδεισένια παραλία Χομόνι όπου μπορούμε να κάνουμε μία βουτιά και μετά θα πάμε στον αγροτικό συνεταιρισμό της Μπένι. Κατ’ αρχάς η Μπένι, είναι μία παραλιακή πόλη, από τις ομορφότερες του νησιού. Από την άλλη, τα νησιά λόγω των ηφαιστείων έχουν εξαιρετικά εύφορο έδαφος για καλλιέργειες. Στις Κομόρες καλλιεργούνται πολύ το ζαχαροκάλαμο, η βανίλια, το ιλάνγκ-ιλάνγκ και το γαρίφαλο (μπαχαρικό).

Μετά τον συνεταιρισμό με τα μεθυστικά μυρωδικά, ακολουθεί η διάσημη παραλία Μπούνι όπου θα βουτήξουμε και θα απολαύσουμε ένα υπέροχο πικνίκ κάτω από τα εξωτικά φοινικόδεντρα και πάνω στην αστραφτερή άμμο. Από εκεί θα πάμε στους Βράχους του Δράκου, απ’ όπου θα ατενίσουμε το Νησί των Χελωνών.

Ακολουθεί μία ακόμη μαγευτική παραλία, η Ντρούντε με λευκή άμμο και κοκοφοίνικες και η Γκουτσινί, η Αλμυρή Λίμνη. Πρόκειται για μία ηφαιστειακή λίμνη πάνω σε κρατήρα μεγάλου βάθους η οποία λατρεύεται εδώ και αιώνες από τους ντόπιους. Αν τους ρωτήσετε θα σας πουν ότι δεν έχει πυθμένα και ότι δύο πολύ έμπειροι δύτες βούτηξαν πρόσφατα για να εξερευνήσουν το βάθος της και δεν ξαναβγήκαν ποτέ στην επιφάνεια. Το θέμα είναι πως η λίμνη έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι και ως εκ τούτου το νερό της έχει σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες σε δερματικές παθήσεις. Προσοχή όμως! Αν έχετε πληγές και γρατζουνιές μην τις βρέξετε γιατί θα υποφέρετε από το τσούξιμο!

Και μετά την Αλμυρή Λίμνη θα πάμε στο αποστακτήριο του ιλάνγκ-ιλάνγκ (οι Κομόρες καλύπτουν το 65% των αιθέριων ελαίων ιλάνγκ-ιλάνγκ, γιασεμιού και πορτοκαλιού που χρησιμοποιούνται στην παγκόσμια αρωματοποιία!). Αλλά θα περάσουμε και από την περιοχή Ντομόνι με τις εκτάσεις που καλύπτονται από μανγκρόβια δέντρα (με τις ρίζες τους μέσα στο νερό) και δέντρα μπαομπάμπ (ανάποδα δέντρα, με τα κλαδιά τους να μοιάζουν με… ρίζες). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για χαλάρωση και δείπνο. Διανυκτέρευση στη Μορονί.

3η ημέρα: Μεγάλη Κομόρα (Νησιά Κομόρες)

Σήμερα θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην Παλαιά Πόλη της Μορονί, δηλαδή τη μεσαιωνική Μεντίνα (=Πόλη) με τα στενά δρομάκια και τα γραφικά μαγαζιά με τα πολύχρωμα εμπορεύματα. Έπειτα, θα εξερευνήσουμε το νότιο τμήμα του νησιού. Πρώτος σταθμός μας είναι ο τελευταίος μεγάλος καταρράκτης λάβας στο νησί, ο οποίος παράχθηκε Όταν εξερράγη το ηφαίστειο το 1977 καταστρέφοντας 200 σπίτια στον τοπικό οικισμό.

Θα συνεχίζουμε την οδική διαδρομή μας προς τις αγροτικές περιοχές Σιμπούσα και Ουρόβε. Στην τελευταία θα δούμε τα εντυπωσιακά δίδυμα δέντρα μπαομπάμπ και θα κάνουμε μία στάση στη μαγευτική παραλία Τσιντίνι όπου και θα γευματίσουμε.

Μετά θα ακολουθήσουμε τη λεωφόρο με τα δέντρα μπαομπάμπ προς το χωριό Τζαχάτζου και θα σταματήσουμε στην πόλη Σινγκάνι η οποία το 1977 είχε καταστραφεί κατά το 80% από την έκρηξη του ηφαιστείου. Σήμερα γίνονται προσπάθειες ανοικοδόμησης στην περιοχή, αλλά εμείς εδώ θα γίνουμε μάρτυρες ενός άλλου, μοναδικού φυσικού θαύματος. Το θαύμα αυτό ονομάζεται κοιλάκανθος και είναι ένα προϊστορικό ψάρι ηλικίας 400 εκατομμυρίων ετών! Το πώς αυτό το προϊστορικό πλάσμα υπάρχει ακόμη είναι ένα μυστήριο για τους επιστήμονες. Το θέμα είναι πως στη Σινγκάνι βρίσκεται το Θαλάσσιο Πάρκο του Κοιλάκανθου, το οποίο είναι προστατευόμενο και χώρος σημαντικών επιστημονικών ερευνών. Θα επισκεφτούμε το πάρκο, θα δούμε τους πανάρχαιους κοιλάκανθους και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.

Διανυκτέρευση στη Μορονί.

4η ημέρα: Μεγάλη Κομόρα (Νησιά Κομόρες) – πτήση και άφιξη στη Μαγιότ

Σήμερα αμέσως μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε από το αεροδρόμιο της Μορονί για το νησί Πετίτ Τερ (=Μικρή Γη) το οποίο ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα Μαγιότ. Εδώ έχουμε άλλον έναν εξαιρετικά σπάνιο προορισμό λόγω της δύσκολης και περίπλοκης μεταφοράς αλλά και της ελλιπούς τουριστικής υποδομής. Ελάχιστα πρακτορεία παγκοσμίως πραγματοποιούν αυτό το ταξίδι, οπότε εμείς είμαστε από τους πολύ λίγους που έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε και να εξερευνήσουμε αυτούς τους άγνωστους και απάτητους τόπους. Το Μαγιότ αποτελείται από δύο νησιά (Γκραν Τερ και Πετίτ Τερ) και πολλές νησίδες γύρω από αυτά. Γεωγραφικά υπάγεται στις Κομόρες και μαζί με τις Κομόρες και τη Μαδαγασκάρη υπήρξε γαλλικό

προτεκτοράτο από το 1927 έως το 1961. Το 1974 όταν ανεξαρτητοποιήθηκαν οι Κομόρες και η Μαδαγασκάρη η Γαλλία καταδίκασε τα ψηφίσματα του ΟΗΕ υπέρ της κομοριανής κυριαρχίας στα νησιά Μαγιότ και έτσι μέχρι σήμερα αυτά αποτελούν υπερπόντια περιοχή της Γαλλίας.

Πρωτεύουσα της Υπερπόντιας Περιοχής του Μαγιότ από το 1977 είναι η Μαμουτζού στην Γκραν Τερ (Μεγάλη Γη). Έως τότε ήταν η Τζαούτζι  στην Πετίτ Τερ. Με φεριμπότ θα πλεύσουμε απέναντι, στη Μαμουτζού (Γκραν Τερ) Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Μαμουτζού.

5η ημέρα: Μαγιότ

Θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με το νησί: ξεκινώντας από την Οδό Εμπορίου της πρωτεύουσας Μαμουτζού. Εκεί συγκεντρώνονται όλα τα διοικητικά κτίρια αλλά και τα καταστήματα που πωλούν τα πάντα − από φρούτα και λαχανικά μέχρι κοσμήματα. Mεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η παραδοσιακή αγορά μπαχαρικών, όπου με τον ξεναγό σας θα ανακαλύψετε τα κύρια ιδιαίτερα φρούτα, λαχανικά και μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται στην τοπική μαγειρική, όπως η μανιόκα, η πράσινη μπανάνα και η κανέλα. Θα ανακαλύψουμε πτυχές του πολιτισμού και των παραδόσεων της Μαγιότ. Αρχικά, θα δούμε τη βιοτεχνία της Σάντα με τα περίφημα κοσμήματα από χρυσό φιλιγκράν, όπου θα γίνετε μάρτυρας της μαεστρίας παραδοσιακών τεχνικών χρυσοχοΐας που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά, καθώς οι τεχνίτες διαμορφώνουν πολύτιμα μέταλλα σε εκπληκτικά κοσμήματα χρησιμοποιώντας πανάρχαιες πατροπαράδοτες μεθόδους. Η Λεπτή δουλειά με φιλιγκράν, τα περίπλοκα μοτίβα και σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια κάνουν κάθε δημιουργία αληθινό έργο τέχνης. Κάθε κομμάτι αντικατοπτρίζει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Μαγιότ, με μοτίβα εμπνευσμένα από τη φυσική ομορφιά του νησιού και τον παραδοσιακό συμβολισμό. Συνεχίζουμε προς το πολυτελές καταπράσινο εσωτερικό της Λίλι, με τις φυτείες λιάνγκ-λιάνγκ, τα δάση και τον βοτανικό κήπο της Κοκονί. Εκεί, μπορείτε να Περιπλανηθείτε σε ονειρικούς σχολαστικά διατηρημένους εκθεσιακούς κήπους που στεγάζουν μια εκπληκτική συλλογή από τοπικά εξωτικά είδη φυτών μαθαίνοντας για την ποικιλόμορφη χλωρίδα και τη φαρμακευτική, πολιτιστική και οικολογική σημασία της για τους κατοίκους της Μαγιότ. Έπειτα, θα επιστρέψουμε στην ακτή κάνοντας στάση για να δούμε το μεγαλύτερο baobab της Λιλί και το μουσείο οικολογικού αλατιού, όπου να μάθουμε για την παραγωγή αλατιού από τις γυναίκες του χωριού Μπαντρέλ. Θα ερευνήσετε την ιστορία και τη σημασία του αλατιού μέσα από ενημερωτικά εκθέματα που παρουσιάζουν τις ιδιαίτερες τοπικές τεχνικές και εργαλεία που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή του, ενώ θα ανακαλύψετε παράλληλα τον ρόλο του αλατιού στην τοπική κουζίνα, το εμπόριο και την καθημερινή ζωή.

Επιστροφή και Διανυκτέρευση στη Μαμουτζού.

6η ημέρα: Μαγιότ

Πάμε σήμερα να ανακαλύψουμε τη μαγευτική λιμνοθάλασσα του Μαγιότ, μέσα από μια αξέχαστη κρουαζιέρα! Αφού φτάσουμε στην προβλήτα, θα επιβιβαστούμε σε σκάφος με το οποίο θα πλεύσουμε για περίπου 30 λεπτά στο περίφημο πέρασμα S του Μαγιότ. Πρόκειται για ένα πέρασμα υφάλου σε σχήμα υδάτινου φιδιού μήκους 4 χιλιομέτρων που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νησιού. Εδώ η θερμοκρασία του νερού κυμαίνεται από 26 έως 27 βαθμούς Κελσίου και ο βυθός είναι από τους πιο πλούσιους σε ολόκληρο το Μαγιότ, γι’ αυτό και αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά σημεία καταδύσεων.  Φτάνοντας στη λιμνοθάλασσα, μία από τις μεγαλύτερες λιμνοθάλασσες στον κόσμο, θα θαυμάσουμε τα πανέμορφα χρώματα του νερού σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου. Θα δούμε το κατάλευκο «νησί της λευκής άμμου» και θα απολαύσουμε από κοντά τα εξωτικά ψάρια και τα δελφίνια του θαλάσσιου πάρκου του Μαγιότ.

Στη συνέχεια θα φτάσουμε στο νησάκι Bandrélé, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για κολύμπι με αναπνευστήρα (προαιρετικά), αλλά και γεύμα σε μία απομονωμένη παραλία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.   Θα προσφερθεί ελαφρύ γεύμα.

Αργά το μεσημέρι θα επιστρέψουμε. Διανυκτέρευση στη Μαμουτζού.

7η ημέρα: Μαυρίκιος: Πτήση και άφιξη στο Μαυρίκιο

Σήμερα θα αναχωρήσουμε αεροπορικώς από το αεροδρόμιο της Μαγιότ με προορισμό τον Μαυρίκιο. Ο Μαυρίκιος είναι ένα ηφαιστειακό νησιωτικό κράτος του Ινδικού ωκεανού ανατολικά της Μαδαγασκάρης. Μαζί με τα νησιά Ρεϋνιόν και Ροντρίγκες, αποτελεί το νησιωτικό συγκρότημα Μασκαρέν. Το Αρχιπέλαγος Μασκαρέν δημιουργήθηκε από μία σειρά υποθαλάσσιων ηφαιστειακών εκρήξεων πριν από περίπου 10 εκατομμύρια χρόνια. Η χώρα έχει πληθυσμό περίπου 1,3 εκατομμυρίων κατοίκων και χαρακτηρίζεται από την πολυπολιτισμική κοινωνία της, με επιρροές από ινδική, αφρικανική, κινεζική και ευρωπαϊκή κουλτούρα. Ο Μαυρίκιος είναι επίσης γνωστός για τη βιοποικιλότητά του, με μοναδική χλωρίδα και πανίδα, συμπεριλαμβανομένου του εξαφανισμένου πτηνού Ντόντο. Η οικονομία του Μαυρικίου καθοδηγείται κυρίως από τον τουρισμό, και η εξαιρετική του ζήτηση τον έχει μετατρέψει σε μία από τις πιο ευημερούσες χώρες της Αφρικής.

 Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

8η ημέρα: Μαυρίκιος

Tο πρόγραμμά μας περιλαμβάνει μία σε βάθος γνωριμία με τον εξωτικό και πανέμορφο Μαυρίκιο. Θα εστιάσουμε κυρίως στο βόρειο τμήμα του. Πρώτος σταθμός μας ο Βοτανικός Κήπος που δημιουργήθηκε πριν από 300 χρόνια, ως οι προσωπικός κήπος του Γάλλου κυβερνήτη. Στις αχανείς εκτάσεις του φύονται πάνω από 650 είδη φυτών και δέντρων, ανάμεσά τους τα μπαομπάμπ, τα νούφαρα-γίγαντες και δεκάδες θεραπευτικά βότανα. Ακολουθεί το Κτήμα-Μουσείο της Ζάχαρης, μία τεράστια έκταση περίπου 5.000 τ.μ., όπου θα μάθουμε τα πάντα για τη σπορά, την καλλιέργεια, την παραγωγή και την επεξεργασία της ζάχαρης. Από τη ζάχαρη του Μαυρίκιου παράγεται ένα εξαιρετικής ποιότητας ρούμι, που θα έχουμε την ευκαιρία να βρούμε στο κτήμα.

Τελευταίος σταθμός μας για σήμερα είναι η πρωτεύουσα Πορτ Λουί. Πρόκειται για μία καθαρόαιμη αποικιακή πόλη, με όλο το μεγαλείο που συνεπάγεται η εύρωστη οικονομία του νησιού. Στη βόλτα μας θα δούμε υπέροχα κτίρια γαλλικής αποικιακής αρχιτεκτονικής όπως το θέατρο, τους δύο καθεδρικούς ναούς, το Ανώτατο Δικαστήριο, την τοπική αγορά, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το φρούριο του 18ου αιώνα καθώς και την προκυμαία Κοντάν, όπου υπάρχουν καταστήματα με όλες τις διεθνείς φίρμες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στον Μαυρίκιο.

9η ημέρα: Μαυρίκιος – πτήση για Σεν Ντενί (Ρεϋνιόν)

Μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο του Μαυρικίου με προορισμό τη γειτονική Ρεϋνιόν (=Επανένωση). Η Ρεϋνιόν είναι ένα ηφαιστειογενές νησί στον Ινδικό ωκεανό, ανατολικά της Μαδαγασκάρης και νοτιοδυτικά του Μαυρίκιου. Αποτελεί υπερπόντια περιοχή της Γαλλίας από το 1946 και έχει πρωτεύουσα τη Σαιν-Ντενί. Είναι επίσης η πιο απομακρυσμένη περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ως νόμισμα το ευρώ. Η Ρεϋνιόν είναι ένας εξαιρετικά σπάνιος προορισμός λόγω του ότι είναι πολύ ακριβός και απομακρυσμένος. Είμαστε από τους ελάχιστους ταξιδιώτες παγκοσμίως που έχουμε τη δυνατότητα να τον εξερευνήσουμε και αυτό θα το κάνουμε με τρεις μοναδικές και πολύ λεπτομερείς ειδικές εκδρομές. Ποια είναι όμως η ιστορία αυτού του νησιού με το παράξενο όνομα;

Οι πρώτοι Ευρωπαίοι που έφτασαν εδώ, και δεν βρήκαν κατοίκους, ήταν οι Πορτογάλοι το 1635, οι οποίοι έδωσαν στο νησί την ονομασία Σάντα Απολλόνια.

Ακολούθησαν οι Γάλλοι το 1638. Η Σάντα Απολλόνια επίσημα προσαρτήθηκε στη Γαλλία το 1642, όταν αποβιβάστηκαν στο νησί Γάλλοι κατάδικοι από τη Μαδαγασκάρη. Το 1649 η ονομασία άλλαξε σε Νησί Μπουρμπόν, προς τιμήν του βασιλικού Οίκου των Βουρβόνων.

Η ονομασία Ρεϋνιόν δόθηκε στο νησί το 1793 μετά την πτώση του Οίκου των Βουρβόνων στη Γαλλία, για να τιμηθεί η Επανένωση (réunion στα γαλλικά) των επαναστατών από τη Μασσαλία με την Εθνική Φρουρά στο Παρίσι. Το 1801, το νησί ονομάστηκε Νήσος Βοναπάρτη, προς τιμήν του Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Μετά όμως από τη γαλλική Επανάσταση του Φεβρουαρίου, το 1848, επέστρεψε στην ονομασία Ρεϋνιόν.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Ρεϋνιόν.

10η ημέρα: Ρεϋνιόν: Εκδρομή στο ηφαίστειο

Η ημέρα είναι αφιερωμένη στο επιβλητικό ηφαίστειο Πιτόν ντε λα Φουρνές, το οποίο βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Ρεϋνιόν προς τα νοτιοανατολικά του νησιού. Το Πιτόν ντε λα Φορνές aυτή τη στιγμή είναι ένα από τα πιο ενεργά και υπερμεγέθη ηφαίστεια στον κόσμο: Η πιο πρόσφατη έκρηξη συνέβη στις 7 Δεκεμβρίου 2020! Οι κάτοικοι της Ρεϋνιόν μερικές φορές αναφέρονται στο Piton de la Fournaise απλώς ως λε βολκάν («το ηφαίστειο»).

Θα Θαυμάσετε τις απόκρημνες ηφαιστειακές κορυφές, τους βαθείς κρατήρες και τα σεληνιακά τοπία του. Θα νιώσετε δέος καθώς δείτε τα ίχνη προηγούμενων εκρήξεων και τη συνεχώς μεταβαλλόμενη όψη αυτού του ζωντανού ηφαιστείου. Από τις σκληρυμένες ροές λάβας μέχρι τις ατμιστές φουμάρες, κάθε βήμα αποκαλύπτει τη δύναμη και την ομορφιά των αρχέγονων δυνάμεων της Γης.

Διανυκτέρευση στη Ρεϋνιόν.

11η ημέρα: Ρεϋνιόν: Κοιλάδα Μπρα ντε Σιλάος

Σήμερα θα επισκεφτούμε στην Κοιλάδα Μπρα ντε Σιλάος και θα ακολουθήσουμε τον δρόμο με τις 400 στροφές. Ναι, βρισκόμαστε πάνω στο βουνό και οι στροφές είναι πολλές, ωστόσο το μαγικό τοπίο που θα αντικρίζουμε σε κάθε στροφή θα μας αποζημιώνει με το παραπάνω.

Καταπράσινες κοιλάδες θα εναλλάσσονται με κουκλίστικα χωριά όπως το Πέτερ Μποθ και το Παλμίστ Ρουζ, στενά τούνελ θα μας βγάζουν σε μεγαλειώδη κατάφυτα ανοίγματα με μυτερές βουνοκορφές και βράχια που ορθώνονται μέσα από την πυκνή βλάστηση και μοιάζουν με οχυρά. Πραγματικά στη διαδρομή αυτή ο χρόνος χάνεται, όπως και οι στροφές…

Και τελικά θα φτάσουμε στον προορισμό μας, στον παράδεισο που ονομάζεται Σιρκ ντε Σιλάος. Πρόκειται για έναν πανέμορφο ορεινό οικισμό στα 1.300 μέτρα που είναι διάσημος για τις θερμές ηφαιστειακές πηγές του που έχουν ανάλογες θεραπευτικές ιδιότητες με εκείνες του Βισί στη Γαλλία. Φυσικά επειδή οι Γάλλοι ξέρουν από πηγές και υδροθεραπείες, ήδη από τον 19ο αιώνα έκαναν έρευνες για το νερό του Σιλάος και έχτισαν το πρώτο SPA. Όμως ο οικισμός διαθέτει και αμπελώνες (τους πιο υψομετρικούς σε γαλλικό έδαφος) που παράγουν εξαιρετικό κρασί. Η αίσθηση που αφήνει η βόλτα μας σε αυτό το ονειρεμένο χωριό είναι σαν να περπατάμε στο δίδυμο αδερφάκι του Σαμονί. Από τον Θαυμάσιο Βράχο, δημοφιλές παρατηρητήριο της περιοχής, θα δούμε πανοραμικά όλη την κοιλάδα με τους γκρεμούς, τους αμπελώνες, τον κουκλίστικο οικισμό και το θέαμα πραγματικά είναι θαυμάσιο. Θα απολαύσουμε ένα αυθεντικό κρεολικό γεύμα και θα ξεκινήσουμε για την κάθοδό μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

Προσοχή! Θα βρεθούμε σε μεγάλο υψόμετρο, ως 1.300 μέτρα και οι θερμοκρασίες που θα συναντήσουμε κυμαίνονται από τους 12οC έως τους 24οC. Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλή πεζοπορία, οπότε πρέπει απαραιτήτως να έχετε μαζί σας καλά παπούτσια για περπάτημα, αδιάβροχο, ζεστό τζάκετ τύπου fleece, αντηλιακό και εντομοαπωθητικό.

12η ημέρα: Σαλαζί (Ρεϋνιόν) – Πτήση για Σευχέλλες – Μάχε (Σεϋχέλλες)

Ξεκινάμε οδηγώντας προς τον μαγευτικό οικισμό Σαλαζί της Ρεϋνιόν, μία μοναδική αποικιακή κωμόπολή κτισμένη στο κέντρο μίας καταπράσινης ηφαιστειακής καλντέρας. Εκεί θα θαυμάσετε το εμβληματικό Βουαλ ντε λα μαριέ (Πέπλο της Νύφης), ένα γραφικό καταρράκτη που ρέει με χάρη από τους βράχους του βουνού, και το Ρότσε Μερβειλεζ με τους υπέροχους δίδυμους καταρράκτες του.

Θα δούμε Το Μεζόν Φόλιο, ένα μουσείο αφιερωμένο στην προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του Σαλαζί μέσω παραδοσιακών τεχνουργημάτων, και τις τοπικές φυτείες βανίλιας. Εκεί, θα Ανακαλύψετε τα μυστικά πίσω από ένα από τα πιο περιζήτητα μπαχαρικά στον κόσμο, τη βανίλια. Θα περιπλανηθείτε στις καταπράσινες φυτείες παρατηρώντας τη διαδικασία καλλιέργειας και την τέχνη της παραγωγής του μπαχαρικού, ενώ θα μάθετε για τις περίπλοκες τεχνικές επικονίασης και τη διαδικασία σκλήρυνσης που δίνει στη βανίλια το χαρακτηριστικό άρωμα και τη γεύση της.

Αμέσως μετά, θα κατευθυνθούμε προς το αεροδρόμιο της Ρεϋνιόν από όπου θα λάβουμε πτήση για το γρανιτικό νησί Μάχε των Σευχελλών. Το Μάχε είναι το μεγαλύτερο νησί του Αρχιπελάγους των Σεϋχελλών. Πρόκειται κυριολεκτικά για έναν επίγειο παράδεισο, με 65 κατάλευκες παραλίες και ένα δάσος βροχής που φτάνει μέχρι την άμμο.

Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Βικτόρια, η οποία φημίζεται για την κρεολική αρχιτεκτονική και την πολύχρωμη σκεπαστή αγορά της. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να δούμε την πρωτεύουσα, να κάνουμε πεζοπορία στο δάσος και φυσικά να απολαύσουμε τις υπέροχες παραλίες του νησιού.  Η μέρα ολοκληρώνεται με μεταφορά, δείπνο και διανυκτέρευση στο Πραλέν.

13η ημέρα: Σεϋχέλλες: Πραλέν

Δεύτερη ημέρα στις Σεϋχέλλες και σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα νησί-έκπληξη. Βρισκόμαστε στο Πραλέν, έναν από τους ακριβότερους ταξιδιωτικούς προορισμούς στον κόσμο! Εδώ δεν υπάρχει καθόλου μαζικός τουρισμός και εμείς είμαστε από τους ελάχιστους εκλεκτούς που έχουν το προνόμιο όχι μόνο να εξερευνήσουν αυτόν τον παράδεισο αλλά και να διανυκτερεύσουν στα υπερπολυτελή ξενοδοχεία του.

Το Πραλέν αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο γρανιτικό νησί τω Σεϋχελλών. Δεν έχει τόσο ορεινή μορφολογία εδάφους όσο το Μάχε, αλλά έχει παρόμοιους γρανιτικούς βράχους που περιβάλλονται από μαγευτικές παραλίες.

Ανάμεσά τους η Λάτσιο, η οποία συγκαταλέγεται στις 5 ομορφότερες παραλίες του κόσμου! Φυσικά εμείς θα απολαύσουμε το μπάνιο μας σε αυτή τη ροζ παραλία η οποία περιβάλλεται από γρανιτικούς βράχους, έχει πυκνή βλάστηση και, παραδόξως για τον Μαυρίκιο, στα νερά της δεν υπάρχουν κοράλλια. Το άλλο σούπερ αξιοθέατο του σπάνιου Πραλέν είναι η, προστατευόμενη από την UNESCO, Κοιλάδα ντε Μαΐ. Πρόκειται για ένα μοναδικό σε βλάστηση δάσος βροχής πλούσιο σε άγρια ζωή με πολλά ενδημικά είδη φυτών, ζώων και πτηνών.

Επίσης εδώ ευδοκιμούν τα ενδημικά φοινικόδεντρα Κοκό ντε Μερ. Τα δέντρα αυτά φτάνουν μέχρι τις παραλίες και οι καρποί τους (διπλές καρύδες που ζυγίζουν ως 30 κιλά) συχνά πέφτουν στο νερό – εξου και η ονομασία τους. Υπάρχει όμως και μία αστεία… ερωτική ιστορία για τα Κοκό ντε Μερ. Τα δέντρα χωρίζονται σε αρσενικά και θηλυκά. Τα αρσενικά αναπτύσσονται δίπλα από τα θηλυκά και τα κλαδιά τους περιπλέκονται… Γι’ αυτό και χαρακτηρίζονται ως ερωτικά δέντρα. Από την άλλη, οι καρποί τους αντιστοίχως φέρουν σχήματα που παραπέμπουν ευθέως στην ανθρώπινη γενετήσια ζώνη. Το 1881, όταν ο βρετανός στρατηγός Τσαρλς Τζορτζ Γκόρντον επισκέφτηκε την Κοιλάδα ντε Μαΐ στο νησί Πραλέν και είδε τους καρπούς Κοκό ντε Μερ, σκανδαλίστηκε! Μιλάμε για την βικτοριανή εποχή, δηλαδή την εποχή της μεγάλης σεμνοτυφίας, της θρησκοληψίας και της ερωτικής καταπίεσης στη Βρετανία. Όταν λοιπόν ο στρατηγός περπάτησε μέσα στην παραμυθένια βλάστηση της Κοιλάδας ντε Μαΐ πίστεψε ότι βρίσκεται στον βιβλικό Κήπο της Εδέμ. Και θεώρησε ότι οι καρποί Κοκό ντε Μερ ήταν το πραγματικό απαγορευμένο φρούτο του Καλού και του Κακού που πρόσφερε η Εύα στον Αδάμ. Θα επισκεφτούμε το φυσικό πάρκο της Κοιλάδας ντε Μαΐ του Πραλέν, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, οπού θα περπατήσετε ανάμεσα στους πανάρχαιους φοίνικες κοκό ντε μερ που φέρουν αυτούς τους εξαιρετικούς καρπούς μαθένοντας για τον συναρπαστικό κύκλο ζωής, τη φυσική ιστορία και την πολιτιστική σημασία τους, ένα πραγματικό θαύμα της φύσης. Θα Περιπλανηθείτε σε καλά σηματοδοτημένα μονοπάτια καθώς σας περιβάλλουν πανύψηλοι φοίνικες, εξωτικά πουλιά και πολύχρωμες ορχιδέες. Θα Ζήσετε τη γαλήνη και θα θαυμάσετε τη βιοποικιλότητα αυτού του τροπικού παραδείσου, όπου η κοκό ντε μερ βρίσκεται στο επίκεντρο.

Συνεχίζουμε προς την παραλία Άντε Λάzιο, ένα κρυμμένο στολίδι του Πράλεν. Αυτό το ειδυλλιακό παράκτιο καταφύγιο καλεί τους ταξιδιώτες που αναζητούν ένα γαλήνιο και γραφικό τοπίο. Η παραλία Άντε Λάτσιο, γνωστή και ως Άνσε Λάτσιο, φημίζεται για την άψογη καρτ ποστάλ ομορφιά της. Πλαισιώνεται από εντυπωσιακούς ογκόλιθους γρανίτη, δίνοντάς της μια απομονωμένη και προσωπική ατμόσφαιρα. Εδώ, μπορείτε να ξεφύγετε από τα πλήθη και να ζήσετε την εμπειρία ενός τροπικού παραδείσου όπως κανένας άλλος. Διανυκτέρευση στο Πραλέν.

14η ημέρα: Σεϋχέλλες: Λα Ντιγκ

Σήμερα φτάνουμε στην κορύφωση αυτού του εξαιρετικά σπάνιου ταξιδιού στον Ινδικό Ωκεανό. Και σας επιφυλάσσουμε έναν σπανιότατο προορισμό, απίστευτης ομορφιάς και φύσης. Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για το πιο γοητευτικό νησί όλων των Σεϋχελλών, το περίφημο Λα Ντιγκ, που έχει παραμείνει απόλυτα παρθένο. Θα αφιερώσουμε όλη την ημέρα στο Λα Ντιγκ, όπου θα μεταφερθούμε με φεριμπότ από το Πραλέν. Το Λα Ντιγκ έχει πληθυσμό 2.000 κατοίκους, οι ρυθμοί του είναι απολύτως χαλαροί και τελείως ανέγγιχτοι από τον χρόνο και το άγχος της σύγχρονης ζωής. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνουν και τα παραδοσιακά μέσα μεταφοράς, όπως τα ποδήλατα, οι βοϊδάμαξες αλλά και τα παλιά, ανοιχτά φορτηγά με

τα ιδιαίτερα σκέπαστρα. Με ένα τέτοιο λοιπόν θα εξερευνήσουμε και εμείς την περιοχή!

Πρώτος προορισμός μας στο νησί είναι το Κτήμα της Ένωσης. Στην αποικιοκρατική ιστορία του Λα Ντιγκ, το νησί ήταν γεμάτο από καλλιέργειες κοκοφοίνικα και βανίλιας. Το κτήμα λοιπόν, είναι ένα μοναδικό δείγμα αυτής της ιστορίας του νησιού. Πέρα από τις πανέμορφες εκτάσεις που καλλιεργούνται ακόμη, διαθέτει το σπίτι των πρώτων Γάλλων καλλιεργητών που έφτασαν το 1789 μαζί με τους Αφρικανούς σκλάβους τους. θα επισκεφθούμε και τη φυτεία καρύδας των πρώτων γαιοκτημόνων του 17ου αιώνα όπου δούμε τη διαδικασία επεξεργασίας του πυρήνα της καρύδας: από την επίπονη αφαίρεση του φλοιού της καρύδας, την εξαγωγή της πρώτης ύλης και τη χρήση του μύλου που λειτουργεί με τη δύναμη των βοδιών ώστε να εξαχθεί το τελικό έλαιο.

Θα κάνουμε βόλτα απ’ άκρη σ’ άκρη, θα φτάσουμε μέχρι τους γρανιτένιους βράχους που περιβάλλουν το κτήμα και αποτελούν τον φυσικό φράχτη του. Κι από κει θα βγούμε στην ιδιωτική παραλία του, την παγκοσμίως διάσημη Πηγή του Ασημιού που έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο φαντασμαγορικές στον κόσμο! Αν είμαστε τυχεροί, θ θα δούμε και τις τεράστιες χελώνες που υπάρχουν στην περιοχή!

Εκεί θα απολαύσουμε τυπικό κρεολέζικο γεύμα αλλά και πολλές αξέχαστες βουτιές και στιγμές απόλυτης χαλάρωσης κάτω από τα φοινικόδεντρα και πάνω στην κατάλευκη άμμο. Στην Πηγή του Ασημιού έχουν γυριστεί πολλές κινηματογραφικές ταινίες, όπως οι «Πειρατές» του Ρομάν Πολάνσκι με τον Ουόλτερ Ματάου, ο «Ροβινσών Κρούσος – Αληθινή Ιστορία» του Καλέμπ Ντεσανέλ, ο «Ναυαγός» του Ρόμπερτ Ζεμέκις με τον Τομ Χανκς καθώς και διαφημιστικά σποτ, μεταξύ των οποίων του Bacardi και του Bounty. Αφού χορτάσουμε λοιπόν αυτή την υπέροχη παραλία και μία ολόκληρη μέρα στο Λα Ντιγκ θα επιστρέψουμε πάλι με φεριμπότ στο Πραλέν.

Διανυκτέρευση στο Πραλέν.

15η ημέρα: Αναχώρηση

Το ταξίδι μας στους εξωτικούς παραδείσους του Ινδικού ωκεανού έχει πλέον ολοκληρωθεί, και ετοιμαζόμαστε να επιστρέψουμε πίσω στη Λάρνακα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με βαλίτσες γεμάτες νέες μαγικές αναμνήσεις και εμπειρίες. Θα έχετε ζήσει ένα σπανιότατο ταξίδι σε πολύ ιδιαίτερους προορισμούς τους οποίους η πλειονότητα των ταξιδιωτικών πρακτορείων αποσιωπά σε ανάλογες εξορμήσεις, και μπορούμε να σας εγγυηθούμε πως οι εμπειρίες που θα συλλέξετε κατά τη διάρκειά του θα σας συνοδεύουν για μιά ζωή.

16η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/ Λάρνακα

Ενδεικτική ημέρα άφιξης κατά προσέγγιση της ολοκλήρωσης των πτήσεων επιστροφής μας.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6990 € 1280 €
Twin Room 6990 € 1280 €
Triple Room 6990 € 1280 €
Single Room 9490 € 1280 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6990 € 1280 €
Twin Room 6990 € 1280 €
Triple Room 6990 € 1280 €
Single Room 9490 € 1280 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6990 € 1280 €
Twin Room 6990 € 1280 €
Triple Room 6990 € 1280 €
Single Room 9490 € 1280 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 7210 € 1280 €
Twin Room 7210 € 1280 €
Triple Room 7210 € 1280 €
Single Room 9710 € 1280 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 7210 € 1280 €
Twin Room 7210 € 1280 €
Triple Room 7210 € 1280 €
Single Room 9710 € 1280 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 7210 € 1280 €
Twin Room 7210 € 1280 €
Triple Room 7210 € 1280 €
Single Room 9710 € 1280 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 8520 € 0 €
Twin Room 8520 € 0 €
Triple Room 8520 € 0 €
Single Room 11020 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 8520 € 0 €
Twin Room 8520 € 0 €
Triple Room 8520 € 0 €
Single Room 11020 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 8520 € 0 €
Twin Room 8520 € 0 €
Triple Room 8520 € 0 €
Single Room 11020 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Είσοδοι σε όλα τα αξιοθέατα που περιγράφουμε ότι τα επισκεπτόμαστε,  συμπεριλαμβανομένης και της εισόδου στη φυτεία στο Λαντίκ, το κτήμα από την εποχή της αποικιοκρατίας.
 • Διανυκτερεύσεις σε πολύ καλά ξενοδοχεία 4* ακόμη και στο πολύ ακριβό νησί Πραλέν (Σεϋχέλλες) και στα καλύτερα διαθέσιμα στις Κομόρες, στα νησιά Μαγιότ και στη Ρεϋνιόν διαμονή σε ξενοδοχεία 3* (τοπικής κατηγοριοποίησης, με απλές ανέσεις και τοπικό χρώμα)
 • Ημιδιατροφή
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα. Συμπεριλαμβάνονται οι εσωτερικές πτήσεις, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και η ξενάγηση με «φορτηγό» στο νησί Λα Ντιγκ
 • Τοπικός ξεναγός
 • Η βίζα για τις Κομόρες
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 1.280€.

 

 

Προετοιμασία

Σε αυτό το ταξίδι, δεν θα απολαύσουμε μόνο τα μπάνια μας στη θάλασσα. Θα κινηθούμε σε μεγάλα υψόμετρα, που ξεπερνούν τα 2.000 μέτρα και θα συναντήσουμε και χαμηλές θερμοκρασίες. Επίσης θα εξερευνήσουμε δάση βροχής. Οπότε εκτός από μαγιό, πρέπει απαραιτήτως να έχετε μαζί σας καλά και αδιάβροχα παπούτσια για περπάτημα, αδιάβροχο μπουφάν, ζεστό τζάκετ τύπου fleece, αντηλιακό και εντομοαπωθητικό.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Σε περίπτωση που ταξιδεύει παιδί με τον ένα φυσικό γονέα, απαιτείται έγγραφη και υπογεγραμμένη δήλωση συναίνεσης του άλλου γονέα, από αστυνομική αρχή. Η δήλωση αυτή απαιτείται από την ασφάλεια του αεροδρομίου.

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ Ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus travel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Ο Ινδικός Ωκεανός του Versus Travel δεν έχει καμία σχέση με τα άλλα οργανωμένα ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς οι οποίοι έχουν αλωθεί από τον μαζικό τουρισμό. Πρόκειται για ένα καθαρά εξερευνητικό και εξαιρετικά σπάνιο ταξίδι, στα άγνωστα νησιά των μπαχαρικών και της αρωματοποιίας. Κομόρες, Μαγιότ, Ρεϋνιόν, Μαυρίκιος και Μάχε, Πραλέν, Λα Ντιγκ στις Σεϋχέλλες. Ορισμένα από αυτά τα νησιά είναι παντελώς άγνωστα. Είναι ακόμη γαλλικές κτήσεις… Όλα είναι ηφαιστειογενή. Όλα κατοικούνται από Κρεολούς. Όλα έχουν ζούγκλες και ενεργά ηφαίστεια. Όλα παραπέμπουν άμεσα στην αληθινή ιστορία του Ροβινσώνα Κρούσου. Όλα αποτελούν αντικείμενο μελέτης των επιστημόνων για την άγρια ηφαιστειακή φύση τους και όλα είναι προστατευόμενα. Μιλάμε για ένα ταξίδι απόλυτης εξερευνητικής εμπειρίας, το οποίο είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν ελάχιστα πρακτορεία παγκοσμίως εξαιτίας της δυσκολίας στις μεταφορές και του πολύ υψηλού κόστους. Όμως το Versus Travel καινοτομεί και το οργανώνει άρτια – με άνετες μετακινήσεις αλλά και στιγμές αξέχαστης πολυτέλειας.

Ειδικότερα:

 • To ταξίδι δεν κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα. Αφιερώνουμε 3 διανυκτερεύσεις σε ένα από τα πιο ακριβά και τα πιο όμορφα νησιά στον πλανήτη, το Πραλέν σε resort πάνω σε μια από τις καλύτερες παραλίες του νησιού αξίας 720 ευρώ το βράδυ. Η άμμος που θα βρείτε να διακοσμεί την reception των γραφείων μας στο Σύνταγμα είναι από την παραλία αυτή.
 • Εξερευνούμε απ’ άκρη σε άκρη τις άγνωστες Κομόρες με τις απέραντες φυτείες και τα ενεργά ηφαίστεια.
 • Πηγαίνουμε στα άγνωστα νησιά Μαγιότ και μελετάμε την παράξενη φύση και τον κρεολικό πολιτισμό τους.
 • Μένουμε τρία (3) βράδια στην πανάκριβη Ρεϋνιόν και την εξαντλούμε ολόκληρη σε δύο απίθανες εκδρομές από τα τιρκουάζ παράλια μέχρι τους κατάφυτους κρατήρες των ηφαιστείων της με τις θερμές πηγές.
 • Απολαμβάνουμε τον Μαυρίκιο τόσο στη μοναδική ενδοχώρα του όσο και στις παραμυθένιες παραλίες του.
 • Γνωρίζουμε τις Σεϋχέλλες και διανυκτερεύουμε για τρεις (3) νύχτες στο πανάκριβο Πραλέν.
 • Περνάμε μία ολόκληρη μέρα στο εξαιρετικά σπάνιο και πολύ ακριβό Λα Ντιγκ, όπου το εξερευνούμε με παλιό, παραδοσιακό φορτηγό μέχρι να καταλήξουμε στην αληθινή παραλία του Ροβινσώνα Κρούσου!
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός.

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ιδιαίτερου αυτού προγράμματος

Σπάνια διαμονή στον Μαυρίκιο (!) Έτσι θα απολαύσουμε παραδεισένια, εξωτική και πολυτελή εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη…

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο πλήρης Ινδικός Ωκεανός!

Αυτό το πρόγραμμα το προτείνει πρώτο το Versus στο ελληνικό ταξιδιωτικό κοινό.

Για πρώτη φορά ένα ταξίδι που συνδυάζει όλα των σημαντικά νησιά του Ινδικού Ωκεανού. Αν εξαιρέσουμε τις Μαλδίβες και τη Μαδαγασκάρη που είναι ανεξάρτητοι προορισμοί και ορίζονται ως δυο ξεχωριστά ταξίδια, με αυτό το πρόγραμμα επισκεπτόμαστε και εξερευνούμε σε βάθος όλα τα άλλα νησιά του Ινδικού.

Και τα γνωρίζουμε πιθαμή προς πιθαμή, με τον τρόπο που σας έχει συνηθίσει το Versus. Δεν πάμε εκεί απλά για να βάλουμε μια πινέζα στον χάρτη… Ούτε διανυκτερεύουμε μόνο μία νύχτα, για να πούμε ότι διανυκτερεύσαμε.

Το αντίθετο!

Οργανώνουμε πολυήμερες διαμονές με πλούσιες εξερευνήσεις και άρτιες ξεναγήσεις και σας επιφυλάσσουμε υπέροχες εκπλήξεις που θα σας μείνουν αξέχαστες.

 Στο Versus ζούμε μαζί σας την εμπειρία του ταξιδιού και δημιουργούμε μοναδικές αναμνήσεις, χάρη στην τέλεια οργάνωση, την απόλυτη γνώση μας για τον κάθε προορισμό, εν προκειμένω τον Ινδικό Ωκεανό, και την τεράστια εμπειρία μας στα πλούσια και απαιτητικά εξερευνητικά υπερπόντια ταξίδια!

Δεν βάζουμε νερό στο κρασί μας!

Δεν εκμεταλλευόμαστε τη δικαιολογία του κόστους, για να κατεβάσουμε το επίπεδο των υπηρεσιών μας… Απεναντίας!

Διανυκτερεύουμε στο πανάκριβο νησί-κόσμημα Πραλέν στις Σεϋχέλλες και δεν το περιορίζουμε, σε μία κουραστική ημερήσια εκδρομή, όπως συμβαίνει συνήθως. Με το Versus αφιερώνουμε τρεις σπάνιες διανυκτερεύσεις και θα απολαύσουμε αυτόν τον επίγειο παράδεισο όπως του αξίζει.

Highlights

 • Εξερευνούμε το Καρθάλα, το πιο επικίνδυνο ηφαίστειο του κόσμου στη Μεγάλη Κομόρα.
 • Παρατηρούμε τα αναποδογυρισμένα δέντρα μπαομπάμπ που τα κλαδιά τους μοιάζουν με ρίζες
 • Κάνουμε πεζοπορία στα ενεργά ηφαίστεια των άγνωστων νησιών Μαγιότ και βλέπουμε τους θερμοπίδακες να βγάζουν ατμούς από τη θάλασσα
 • Γνωρίζουμε σε βάθος ολόκληρη την άγνωστη και πανάκριβη Ρεϋνιόν και παρατηρούμε απόκοσμους σχηματισμούς της λάβας που καλύπτει δρόμους και χωριά και ξεπηδάει σε κωνικά σχήματα μέσα από τις παραδεισένιες παραλίες
 • Επισκεπτόμαστε πανέμορφα κρεολικά χωριά με γαλλικού τύπου κήπους σε όλα τα νησιά
 • Κάνουμε βόλτα σε απέραντες φυτείες βανίλιας και ιλάνγκ-ιλάνγκ
 • Ξεναγούμαστε σε κρεολικές επαύλεις και SPA του 19ου αιώνα που είναι χτισμένα μέσα στους κρατήρες και στις κοιλάδες των ηφαιστείων στη Ρεϋνιόν
 • Απολαμβάνουμε την άγρια φύση και την ωραιότερη παραλία του Μαυρίκιου
 • Πηγαίνουμε στο νησί-ορόσημο Μάχε στις Σεϋχέλλες
 • Περνάμε τρεις μέρες στο πανάκριβο και εξαιρετικά σπάνιο νησί Πραλέν των Σεϋχελλών και εξερευνούμε τη ζούγκλα με τα Κοκό ντε Μερ και τους λείους γρανιτικούς βράχους στις παραλίες του
 • Οργανώνουμε μία καταπληκτική και πολύ ακριβή εκδρομή στον άγνωστο παράδεισο Λα Ντιγκ. Εξερευνούμε τη φυτεία καρύδας των πρώτων γαιοκτημόνων του 17ου αιώνα με παραδοσιακό ανοιχτό φορτηγό και απολαμβάνουμε την ωραιότερη παραλία του κόσμου (αν είμαστε τυχεροί θα δούμε και τις τεράστιες χελώνες!), την Πηγή του Ασημιού, στην οποία γυρίστηκαν όλες οι ταινίες του Ροβινσώνα Κρούσου!

 

Παρόμοιοι Προορισμοί

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2024
 • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2024

Αναχωρήσεις

26/08, 07/10, 18/11Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Ινδικός Ωκεανός - ΚΟΜΟΡΕΣ, ΜΑΓΙΟΤ, ΡΕΟΥΝΙΟΝ, ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ, ΣΕΫΧΕΛΛΕΣ: ΜΑΧΕ-ΠΡΑΛΕΝ-ΛΑ ΝΤΙΓΚ | Αύγουστος - Νοέμβριος 2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info