fb

Πληροφορίες για: Σεϋχέλλες

115 νησιά στον παράδεισο!
Βρισκόμαστε στην αγκαλιά του Ινδικού, πολύ κοντά στις ακτές της Αφρικής. Το αρχιπέλαγος των Σεϋχελλών αποτελείται από ένα σύμπλεγμα 115 νησιών, που μοιάζουν να είναι σπαρμένα σα μαργαριτάρια μέσα σε γαλαζοπράσινα νερά. Η εξωτική βλάστηση, το καθάριο χρώμα των σμαραγδένιων νερών, οι λευκές σαν πούδρα αμμουδιές και οι μεγάλοι, λείοι γρανιτένιοι βράχοι, συνθέτουν ένα μαγευτικό θησαυρό, έναν μικρό ιδιωτικό παράδεισο, όπου η πολυτέλεια και η χλιδή μας κάνουν να νοιώθουμε σαν VIP.
Μέσα σε αυτόν το φυσικό βιότοπο – καταφύγιο, υπάρχουν πάρα πολλά είδη ψαριών και πουλιών, καθώς και μοναδικά είδη λουλουδιών και άλλων φυτών.
Πανέμορφα και σπάνια είδη ζώων, όπως ο μαύρος παπαγάλος, ο ροζ φοινικόπτερος (γνωστό και ως ροζ φλαμίνγκο) κ.ά. ζουν ανενόχλητοι μέσα σε δέντρα μάνγκο, παπάγια, αβοκάντο και φοίνικες με την παράξενη ποικιλία καρύδας που ονομάζεται "coco del mar", ενώ στη θάλασσα διαβιούν μεγάλες θαλάσσιες χελώνες (περίπου 130.000 διαφορετικά είδη), ανεμώνες της θάλασσας, σπάνια είδη κοραλλιών και σφουγγαριών, καθώς και περίπου 900 ποικιλίες ποικιλόχρωμων τροπικών ψαριών, που όλα μαζί δημιουργούν ένα φανταστικό φυσικό ενυδρείο. Την ομορφιά αυτή του βυθού των Σεϋχελλών κατέγραψε ο Γάλλος εξερευνητής Ζακ Υβ Κουστώ στην ταινία του ο "Κόσμος της Σιωπής".

Πιο παρθένα δεν γίνεται!
Στα ταξίδια μας στον κόσμο συναντήσαμε πολλά εξωτικά νησιά και τροπικούς παραδείσους. Την παρθένα όμως ομορφιά των Σεϋχελλών τη θεωρούμε μοναδική. Ίσως λόγω της δύσκολης αεροπορικής πρόσβασης, αλλά και της απόφασης των πολύ καλά οργανωμένων τουριστικών αρχών της χώρας να μην ανοίξουν τις Σεϋχέλλες στον μαζικό τουρισμό, τα νησιά αυτά του Ινδικού διατηρούν εξαιρετικά υψηλό επίπεδο τουριστικών παροχών και υπηρεσιών και από την πρώτη στιγμή δίνουν την αίσθηση ανέγγιχτων παραδείσων.
Άλλωστε, τα 115 νησιά παρέμειναν μέχρι και πριν από δύο αιώνες ακατοίκητα και ακόμα και σήμερα τα περισσότερα από αυτά δεν κατοικούνται.
Τα πάντα εδώ είναι γνήσια και όχι "φτιαχτά". Τα εστιατόρια λίγα αλλά εκλεκτά, παραδοσιακά, με λαχταριστές γαλλο-κρεολέζικες γεύσεις, τα ξενοδοχεία είναι επίσης λίγα αλλά εξαιρετικά (οι οικονομικές επιλογές είναι ελάχιστες), οι παραλίες μοναδικές και χωρίς πολύ κόσμο, αποτέλεσμα της κυβερνητικής επιλογής να δημιουργηθεί ένας "πριβέ" παράδεισος.
Ο αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται τις Σεϋχέλλες σε ετήσια βάση είναι περίπου 130.000 - κάτω από το μέγιστο αριθμό των 200.000 που έχει ορίσει η κυβέρνηση - και αυτό επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα των κατοίκων του αρχιπελάγους να διατηρήσουν την υψηλή ποιότητα που τόσο απλόχερα προσέφερε η φύση στον τόπο τους. Αυτό αποδεικνύεται και από την ίδρυση πολλών προστατευόμενων περιοχών καθώς και από τον περιορισμό ίδρυσης νέων ξενοδοχείων, τα οποία μάλιστα απαγορεύεται να ξεπερνούν το ύψος των δέντρων!
Έτσι δεν είναι απίθανο που τα επιβλητικά, αυτόχθονα δέντρα tamamaka σκιάζουν ακόμα τις σημαντικότερες αμμουδιές, ενώ στις ψηλότερες κορυφές των νησιών Μάχε και Silhouette, που είναι σχεδόν πάντα τυλιγμένες από σύννεφα, τα σιωπηλά δάση ομίχλης παραμένουν αναλλοίωτα, χωρίς ζιζάνια ή άλλους εισβολείς, με βρύα και άλλα επίφυτα να καταλαμβάνουν κάθε σχισμή του κορμού των αυτοχθόνων δέντρων.
Επιπροσθέτως, η οργιώδης βλάστηση που φθάνει μέχρι τις καταπράσινες εξωτικές παραλίες, θα σας δημιουργήσει την αίσθηση ότι είστε πρωταγωνιστές στο φιλμ "Γαλάζια λίμνη" και ότι κάπου μέσα από το νησί θα ακούσετε ήχους τυμπάνων των ιθαγενών.
Μπορεί από τον γειτονικό Μαυρίκιο να κατηγορούν τους κατοίκους των Σεϋχελλών ότι ζουν ακόμα πάνω στα δέντρα και τρώνε μπανάνες, αλλά εδώ, αν ένα ξενοδοχείο μετά από ορισμένα χρόνια δεν κάνει ανακαίνιση λόγω αδυναμίας του ιδιοκτήτη του, η λειτουργία του θα διακοπεί βάσει νόμου.
Με περηφάνια οι κάτοικοι του νησιού Μάχε θα σας δείξουν το ένα και μοναδικό φανάρι της χώρας τους, που ρυθμίζει την κυκλοφορία σε μια διασταύρωση της πρωτεύουσας.
Η ευημερία του λαού, που οφείλεται κυρίως στον τουρισμό, καταμαρτυρείται και από το μεγάλο προσδόκιμο ζωής - 72 χρόνια - αλλά και από το χαμηλό ποσοστό αναλφαβητισμού.
Ο δείκτης ανθρώπινης ανάπτυξης συγκαταλέγεται ανάμεσα στις χώρες με τους ψηλότερους δείκτες του κόσμου!

Μάχε

Το Μάχε, που είναι και το μεγαλύτερο από τα νησιά, φιλοξενεί την πρωτεύουσα Βικτώρια, η οποία αποτελεί το οικονομικό και πολιτικό κέντρο ολοκλήρου του αρχιπελάγους.

Την πόλη αυτή οι Άγγλοι την προίκισαν με διάφορα κτίρια, ένα από τα οποία είναι το ρολόι - replica του Μπιγκ Μπεν.

Εδώ θα συναντήσετε περισσότερες από 70 παραλίες και φανταστικά τοπία, άριστης ποιότητας εστιατόρια, ποικιλόχρωμα μαγαζιά βιοτεχνικών προϊόντων και πολύχρωμες αγορές που σφύζουν από ζωή, στις οποίες η χαρά και η ευγένεια του ντόπιου πληθυσμού προσκαλούν τους τουρίστες σε μερικές από τις πιο ευχάριστες και διασκεδαστικές στιγμές κοινωνικών συναθροίσεων.

Η πιο αναπτυγμένη παραλία, εκεί όπου βρίσκονται και τα περισσότερα ξενοδοχεία και καταστήματα, είναι η παραλία Beau vallon Bay στα βόρεια του νησιού, αλλά φυσικά το νησί διαθέτει και πολλές άλλες, πιο απόμερες αμμουδιές.

 

Πραλέν

Στο Πραλέν μπορείτε να πάτε με μια πτήση 15 λεπτών από το Μάχε.

Αποτελεί το δεύτερο σε μέγεθος νησί του αρχιπελάγους, με έκταση 36 km2. Θεωρείται ένας πραγματικός επίγειος παράδεισος με κατάλευκες αμμουδιές και σμαραγδένιου χρώματος νερά.

Εδώ βρίσκονται οι διάσημες παραλίες με τους απίστευτων σχημάτων λείους βράχους από γρανίτη, ανάμεσα και κάτω από τους οποίους αναπτύσσονται μαγευτικές άσπρες αμμουδιές που σκιάζονται από κοκοφοίνικες, διαμορφώνοντας ένα ποιητικής ομορφιάς τοπίο.

Η Anse Lazio είναι μια από αυτές και από τις πιο αγαπημένες μας. Η παραλία αυτή βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού και έχει κατά περιόδους ψηφιστεί σαν η καλύτερη παραλία στον κόσμο. Σας προτείνουμε να γευματίσετε στο γραφικό εστιατόριο που βρέχεται από τη θάλασσα για να νοιώσετε τι σημαίνει η παρθένα, ανέγγιχτη ομορφιά των νησιών αυτών.

Άλλες εξαιρετικές παραλίες είναι η Anse Volbert (Cote D’Or), ιδανική μπάνιο, θαλάσσια σπορ και ηλιοθεραπεία, αλλά και για να μαζέψετε κάτασπρα κοχύλια από την άμμο για τη συλλογή σας (τα κοχύλια και η άμμος στις εσοχές του δαπέδου στα Γραφεία του Versus Travel είναι από την παραλία αυτή), η Anse La Blague με έναν κοραλλιογενή ύφαλο που μπορείτε να κολυμπήσετε και αν είστε τυχεροί να έχετε δίπλα σας κάποια θαλάσσια χελώνα και πολλές άλλες μοναδικές παραλίες. Ανακαλύψτε τη δικιά σας !   

 

Λα Ντικ και ιδιωτικοί παράδεισοι

Το Λα Ντίκ είναι ένα μαγικό νησί, μισή ώρα με καταμαράν από το Πραλέν. Η σύνδεση αυτών των νησιών είναι συνεχής και έτσι μπορούμε να επισκεφθούμε το Λα Ντίκ σαν ημερήσια εκδρομή από το Πραλέν.

Στο Λα Ντίκ δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα και έτσι για να το γυρίσουμε πρέπει να νοικιάσουμε ποδήλατο ή βοϊδάμαξα!

Δρομάκια μέσα σε έντονη βλάστηση θα σας οδηγήσουν σε ονειρεμένες διαδρομές μέσα στο νησί.

Εδώ ζουν οι πελώριες χελώνες των Σεϋχέλλων παρόμοιες με αυτές των νησιών  Γκαλαπάγκος. Ζυγίζουν κατά μέσω όρο 50 κιλά. Τα μεσημέρια εύκολα μπορούν να σας μεταδώσουν τη ραθυμία τους, αφού κινούνται στωικά, προκειμένου να αποφύγουν να "βράσουν" στο καβούκι τους.

Εδώ επίσης βρίσκονται οι διάσημες παραλίες με τους γρανιτένιους λείους βράχους με τα απίστευτα σχήματα.

Στο νησί αυτό θα δείτε και τις πιο πολυφωτογραφημένες παραλίες των Σεϋχελλών. Οι καλύτερες παραλίες του νησιού και από τις καλύτερες στον κόσμο, σύμφωνα με την άποψή μας, είναι η Anse source και η Anse Bonnet Carre.

Το νησί διαθέτει μόνο ένα καλό ξενοδοχείο και πολλά μικρά ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Το Σιλουέτ είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί. Μπορείτε να το επισκεφθείτε με ελικόπτερο από το Μάχε. Η πτήση διαρκεί 15 λεπτά. Το νησί κυριολεκτικά περιτριγυρίζεται από φυσικά σύνορα κοραλλιών και είναι το ιδανικότερο για όσους αγαπούν τη φύση.

Εκτός από αυτά τα κύρια νησάκια υπάρχουν και άλλα μικρότερα, ακόμα πιο παρθένα. Κάποια από αυτά έχουν ένα μόνο ξενοδοχείο και αποτελούν ανέπαφους παραδείσους για όσους έχουν τη δυνατότητα να τους ζήσουν.

Τα νησιά Denis, Alphonse, Fregate, Cousine, Cerf, North, η Νήσος των Πουλιών και η Ανώνυμη Νήσος είναι τα άλλα μικρά μαργαριτάρια που διακρίνονται για το φυσικό τους περιβάλλον και έχουν παραμείνει ανέπαφα ως δια μαγείας. Ανάμεσα στον φυσικό τους πλούτο μπορούμε να δούμε δέντρα, όπως κέδροι ή φοινικόδεντρα, που παρέχουν καταφύγιο σε εξαιρετικά σπάνιες ποικιλίες πτηνών, ενώ στις παραλίες με τη λευκή άμμο κάνουν τον περίπατό τους αξιοθαύμαστες γιγάντιες χελώνες.

 

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΧΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΛΕΝ

Πλήθος εκδρομές και δραστηριότητες προσφέρονται για ολοήμερες αποδράσεις στα γειτονικά νησιά και επαφή με την παρθένα φύση:

  • Θαλάσσια σπορ - καταδύσεις, σνόρκελινγκ, ψάρεμα - μπορείτε να κάνετε σε πολλά σημεία των νησιών.
  • Επισκέψεις σε βοτανικούς κήπους με οργιώδη βλάστηση, σε εξωτικές ζούγκλες, σε φάρμα χελωνών και μακρόβια δάση, πικ νικ στην αμμουδιά και νυκτερινά beach party.
  • Εκδρομή με ελικόπτερα πάνω από τις Σεϋχέλλες για να δείτε τον παράδεισο από ψηλά. Η εκδρομή αυτή γίνεται από το τμήμα εσωτερικών πτήσεων του αεροδρομίου του Μάχε, αλλά και από τα ελικοδρόμια του Πραλέν και του Λα Ντίκ

 

Εκδρομές από το Μάχε

Γύρος του νησιού

Μπορείτε να χαρείτε τα ψώνια σας στη Βικτώρια, να επισκεφθείτε το μουσείο φυσικής ιστορίας, το εργοστάσιο τσαγιού, το εθνικό πάρκο με την οργιώδη βλάστηση που βρίσκεται στο μέσω του νησιού και να θαυμάσετε τις υπέροχες νότιες και ανατολικές παραλίες του.

Θαλάσσια εθνικά πάρκα

Με βάρκα επισκεφθείτε κάποιο από τα εξαιρετικής ομορφιάς θαλάσσιο πάρκο με τους μαγευτικούς κοραλλιογενείς υφάλους, κολυμπήσετε και παρατηρείστε με μάσκα τον πλούσιο βυθό και τα πολύχρωμα ψάρια.

Ένα από τα καλύτερα θαλάσσια πάρκα είναι το St Anne.

Ημερήσια εκδρομή στα νησάκια Πραλέν και Λα Ντίκ

Με ελικόπτερο ή με πλοίο επισκεφθείτε τα νησάκια Πραλέν και Λα Ντικ και δείτε την παραλία Anse Lazio, το πάρκο με τους κοκκοφοίνικες, τις τεράστιες χελώνες, τους περίφημους γρανιτένιους βράχους και τις φυτείες βανίλιας και κανέλας.

Εκδρομή σε γειτονικά νησάκια

Νησάκια Cousin, Curieuse, St Pierre

Η εκδρομή γίνεται από το Πραλέν ή από το Μάχε (με αεροπορική μετάβαση από το Μάχε στο Πραλέν και πίσω στο Μάχε).

Επισκεφθείτε παραδεισένια νησιά, όπως το μοναδικό στον κόσμο Cousin με τα αναρίθμητα πουλιά - πάνω από 250.000 πουλιά γεννιούνται εκεί κάθε χρόνο. Στη συνέχεια δείτε το νησάκι Curieuse με τις γιγάντιες χελώνες και χαλαρώστε ή κάντε σνόρκελιγκ στο μαγευτικό St Pierre.

 

Εκδρομές από Πραλέν

Δάσος με τους φοίνικες Coco de Mar

Στο εσωτερικό του νησιού συναντάμε το πλούσιο προϊστορικό τροπικό δάσος Vallee de Mai, την Κοιλάδα του Μαΐου, ανακηρυγμένη από την Ουνέσκο σαν τοποθεσία παγκόσμιας κληρονομιάς, στο οποίο παράγεται, μεγαλώνει και διαφυλάσσεται η ιδιαίτερη και μοναδική ποικιλία καρύδας "coco del mar", με το ιδιαίτερο σχήμα οπισθίων κρεολέζας γυναίκας -σύμβολο για τις Σεϋχέλλες. Οι ντόπιοι χρησιμοποιούν το χυμό της συγκεκριμένης καρύδας σαν αφροδισιακό. Εκεί βρίσκεται και ο σπάνιος μαύρος παπαγάλος. Το δάσος αυτό μπορούμε να τo επισκεφθούμε με ημερήσια οργανωμένη εκδρομή από το ξενοδοχείο μας αλλά και μόνοι μας, μια και η περιήγηση μέρους του ή σε όλο του το μήκος γίνεται με τη βοήθεια χάρτη από μονοπάτι με τέλεια σήμανση.

Εκδρομή στο Λα Ντικ

Ολοήμερη εκδρομή στο παραδεισένιο νησάκι Λα Ντικ

Πληροφορίες για τις Χώρες

Σεϋχελλες

Οι Σεϋχέλλες, είναι νησιωτικό κράτος (με συνολική έκταση 455 τ.χλμ.) του Ινδικού ωκεανού, που αποτελείται από γύρω στα 115 νησιά με πρωτεύουσα τη Βικτώρια. Μεγαλύτερο σε έκταση από τα νησιά είναι το Μαέ. Το κλίμα είναι ισημερινό. Η οικονομία της χώρας βασίζεται κυρίως στον τουρισμό και στην αλιεία. Πρόεδρος είναι ο Τζέιμς Μισέλ και το πολίτευμα είναι δημοκρατία. Η τελευταία απογραφή (2005) κατέγραψε 80.699 κατοίκους, η πλειονότητα των οποίων είναι Κρεολοί γαλλικής καταγωγής. Σύμφωνα με εκτιμήσεις για το 2013, η χώρα έχει πληθυσμό 89.949[1] κατοίκους (κατατάσσεται 192η). Ο πληθυσμός της είναι ο μικρότερος στην Αφρική. Επίσημες γλώσσες είναι η αγγλική και η κρεολική Σεσελουά. Πρώτοι έφτασαν στα νησιά οι Πορτογάλοι, στις αρχές του 16ου αιώνα. Από τότε πέρασαν από τα νησιά οι Γάλλοι, στους οποίους οι Σεϋχέλλες οφείλουν το όνομά τους, και οι Άγγλοι, οι οποίοι το 1903 κήρυξαν τις Σεϋχέλλες αγγλική αποικία. Η χώρα απέκτησε την ανεξαρτησία της το 1976. Στο νησιωτικό αυτό συγκρότημα, όταν ακόμα αποτελούσε κτήση της Αγγλίας, είχαν εκτοπίσει οι Άγγλοι από τις 9 Μαρτίου 1956 τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο της Κύπρου, μαζί με τον Μητροπολίτη Κυρηνείας Κυπριανού, και τον δημοσιογράφο Πολ. Ιωαννίδη μέχρι τις 28 Μαρτίου του 1957 που επέστρεψαν στην Ελλάδα, απ' όπου και επέστρεψε στη Κύπρο, για να αναλάβει τελικά το 1960 πρώτος Πρόεδρος της ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας. Εθνική εορτή είναι η 18η Ιουνίου, οπότε το 1993 υιοθετήθηκε το ισχύον Σύνταγμα.

Γεωγραφία

Η θέση του νησιωτικού κράτους βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Μαδαγασκάρης, και γύρω στα 1.600 χλμ. ανατολικά της Κένυας. Ο αριθμός των νησιών του αρχιπελάγους αναφέρεται συχνά ως 115, ενώ στο Σύνταγμα της χώρας αναγράφονται 155 νησιά. Από γεωλογικής άποψης, οι Σεϋχέλλες παρουσιάζουν διαφορετική μορφολογία σε σχέση με άλλα νησιά της περιοχής της Μαδαγασκάρης. Τα νησιά αντιπροσωπεύουν την ανάδυση αρχαίων γρανιτικών σχηματισμών, που αποτελούν το βόρειο τμήμα της ράχης των Μασκαρένιας. Η προέλευσή τους πιθανότατα να σχετίζεται με τη διάλυση της αρχαίας ηπείρου Γκοντβάνα. Σύμφωνα με το Σύνταγμα τα νησιά διακρίνονται σε συστάδες. Συγκεκριμένα:
Υπάρχουν 42 γρανιτικά νησιά, τα οποία από το μεγαλύτερο στο μικρότερο είναι: Μαέ (όπου και το υψηλότερο σημείο του κράτους, 928 μ.), Πραλέν (Praslin), Σιλουέτ, Λα Ντιγκ, Κιριέζ, Φελισιτέ, Φρεγκάτ, Σεν Αν, Βόρειο, Σερφ, Μαριάν, Γκραν Σουρ (Sœur), Κουζέν, Κουζίν (Cousine), Λον, Ρεσίφ, Ρουντ (Πραλέν), Ανονίμ, Μαμέγ, Μογιέν, Νησί των Θαλάσσιων Αγελάδων, Λ' Ιλέτ, Μπίκον (Ιλ Σες), Κασέ, Κόκος, Ρουντ (Μαέ), L'Ilot Frégate, Μπουμπί, Σοβ Σουρί (Μαέ), Σοβ Σουρί (Πραλέν), Ιλ Λα Φους, Οντούλ, L'Ilot, Ρατ, Σουρί, Σεν Πιερ (Πραλέν), Ζαβέ, Χάρισον Ροκς (Γκραντ Ροσέ).
Βόρεια των γρανιτικών νησιών βρίσκονται τα Ντενίς, Μπερντ. Στα νότια των γρανιτικών απαντώνται τα νησιά Κετιβί (Coëtivy) και Πλατ (Platte).
Εξάλλου υπάρχουν 29 κοραλλιογενή νησιά στη συστάδα Αμιράντες, στα δυτικά των γρανιτικών: Ντερός (Desroches), Ατόλλη Πουάβρ (αποτελούμενη από τα 3 νησιά : Πουάβρ (Poivre), Φλορεντέν (Florentin) και το Νότιο Νησί), Αλφόνς, Ντ' Αρός (D'Arros), Ατόλλη Σεν Ζοζέφ (συναποτελούμενη από 14 νησιά: Σεν Ζοζέφ Ιλ ο Φουκέτ (Joseph Ile aux Fouquets), Ρεσούρς (Ressource), Πτι Καρκασά (Petit Carcassaye), Γκραν Καρκασά (Grand Carcassaye), Μπενζαμέν (Benjamin), Μπανκς Φεράρι (Bancs Ferrari), Σιεν (Chiens), Πελικάν (Pélicans), Βαρ (Vars), Ιλ Πολ (Ile Paul), Μπανκ ντε Σαμπλ (Banc de Sable), Μπανκ ο Κοκό (Banc aux Cocos) και Ιλ ο Πουλ (Ile aux Poules), Μαρί Λουίζ, Ντενέφ (Desnoeufs), Άφρικαν Μπανκς (African Banks, συναποτελούμενο από 2 νησιά: Άφρικαν Μπανκς και Νότιο Νησί), Ρεμίρ (Rémire), Σεν Φρανσουά, Μπουντέζ, Ετουάλ (Etoile), Μπιζουτιέ (Bijoutier).
Στη συστάδα Φάρκουαρ βρίσκονται 13 κοραλλιογενή νησιά, νότια και νοτιοδυτικά των Αμιράντες: Ατόλλη Φαρκουχάρ (που αποτελείται από 10 νησιά), Ατόλλη Προβιντάνς (αποτελούμενη από τα νησιά Προβιντάνς και Μπανκς Προβιντάνς) και Σεν Πιερ.
Τέλος, υπάρχουν και 67 νησιά - κοραλλιογενείς αναδύσεις στη συστάδα Αλντάμπρα, δυτικά της συστάδας Φάρκουαρ: Ατόλλη Αλντάμπρα, αποτελούμενη από 46 νησιά), Ασουμπσιόν (Assumption), Αστόβ (Astove) και την Ατόλλη Κοσμολέντο (συναποτελούμενη από 19 νησιά).
Τα νησιά Αλντάμπρα, Ντερός και οι Φάρκουαρ νήσοι επιστράφηκαν στις Σεϋχέλλες από την Αγγλία, έπειτα από την ανεξαρτησία.

περισσότερα

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

Ανακαλύψτε την δική σας εξωτική παραλία και ζήστε το όνειρο.

Απολαύστε ένα ονειρικό κομμάτι γης, με την εμπειρία του Versus!

Χάρτης Ταξιδιού Σεϋχέλλες

Προτεινόμενα Ομαδικά Ταξίδια