fb

Πληροφορίες για: Ρεϋνιόν

Το “διαμάντι” του Ινδικού ωκεανού
Είναι ένα “καλά κρυμμένο μυστικό” της μητροπολιτικής Γαλλίας.Αν και άγνωστη σε πολλούς ταξιδιώτες, η Γαλλική αυτή κτήση είναι ένα από τα πιο όμορφα και ιδιόμορφα μέρη στον κόσμο, ένα νησί θεαματικών θαυμάτων της φύσης, φοβερών ορεινών σκηνικών και εξαιρετικών παραλιών.

Πόλεις με ατμόσφαιρα της παλιάς Γαλλίας
Το τοπίο της είναι απόκοσμο, σαγηνευτικό, σαν να έχει ξεπηδήσει από γκαλερί έργων τέχνης. Η φύση μοιάζει να “κάνει επίδειξη”! Πανύψηλοι μυτεροί βράχοι, περίεργα σχήματα βουνών, κρατήρες με οργιαστική βλάστηση, πετρωμένα ποτάμια λάβας, ορμητικοί καταρράκτες με κρυστάλλινα νερά, ζούγκλες, βαθύτατες χαράδρες, πανέμορφες παραλίες, κρυφοί όρμοι και απόκρημνοι γκρεμοί, που η δύναμη του ωκεανού δεν κατάφερε ακόμα να απαλύνει.

Ένα κατάπρασινο νησί
Νησί με τεράστιο ενδιαφέρον, γεννημένο από την ηφαιστειακή οργή της γης, με μια άγρια ομορφιά και έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα. Καλλιέργειες ζαχαροκάλαμου και βανίλιας, με πλούσια βλάστηση μπορείς να συναντήσεις σχεδόν σε κάθε γωνία του νησιού.

Σεν Ντενί

 

Η πρωτεύουσα του νησιού περιβάλλεται με μουσεία, γκαλερί αλλά και εξαιρετική αρχιτεκτονική, με διατηρητέα κρεολικά σπίτια και τοπικές αγορές. Η τοπική μουσική ακούγεται παντού. Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον ανακάτεμα των ρυθμών ρέγκε, σέγκα και μαλόια, με τις καλύτερες στιγμές της γαλλικής, βρετανικής και αμερικανικής ροκ και παραδοσιακής μουσικής.

Ανατολική Ακτή

Είναι διάσπαρτη από καλλιέργειες ζαχαροκάλαμου και βανίλιας, με πλούσια βλάστηση και καταρράκτες.

Δυτική Ακτή

Οι δυτικές παραλίες είναι ιδανικές για κολύμπι με εξέχουσα το Σεν Ζιλ λε Μπεν, το “Σεν Τροπέ της Ρεϋνιόν”, με τη γνωστή ατμόσφαιρα διακοπών, με θέρετρα, νυχτερινή ζωή και θαλάσσια σπορ.

Ρεϋνιόν

Συγκρίνουν συχνά τη Ρεϋνιόν με τη Χαβάη, επειδή και οι δύο διαθέτουν εξίσου εντυπωσιακά τοπία, ηφαιστειακή δραστηριότητα και ευχάριστο κλίμα.

 

Εκδρομή στο ενεργό ηφαίστειο

Επισκεφθείτε το ενεργό ηφαίστειο της Ρεϋνιόν. Σε κάποιο σημείο, ο δρόμος περνάει ακριβώς δίπλα από τη διαδρομή της λάβας και δημιουργεί ένα από τα εντυπωσιακότερα και πιο εξώκοσμα σεληνιακά τοπία που έχετε δει. Από την ύψους 2.311 μέτρων κορυφή, στην οποία θα φθάσετε με αυτοκίνητο, θα θαυμάσετε το ενεργό ηφαίστειο, το περίφημο Πιτόν ντε λα Φουρνέζ, που φροντίζει να διατηρεί σε υψηλά επίπεδα την αδρεναλίνη κατοίκων και ταξιδιωτών. Περίπου δύο φορές τη δεκαετία στέλνει μάζες λάβας προς τη θάλασσα, προσθέτοντας σταθερά λίγα τετραγωνικά μέτρα στη συνολική έκταση του νησιού.

 

Φυσικά αμφιθέατρα Cilaos και Salazie

Οι τρεις λεκάνες του νησιού, που λέγονται συνήθως και "φυσικά αμφιθέατρα", προέκυψαν από ηφαίστεια που κατάρρευσαν δημιουργώντας αρχαίους κρατήρες και αποτελούν ιδανικές τοποθεσίες για τους λάτρεις της φύσης

Όποια από τα δυο και αν επιλέξετε να δείτε (το αγαπημένο μας είναι το Cilaos) ένα θα είναι το συμπέρασμα: ο Θεός είχε πολύ κέφι όταν έφτιαξε τη Ρεϋνιόν! Η φύση στην απολυτότητά της. Μαγευτικοί καταρράκτες μέσα σε οργιώδη, τροπική βλάστηση, κοιλάδες "ντυμένες" σε όλες τις αποχρώσεις του πράσινου και βαθιά φαράγγια που αφήνουν άφωνο κάθε επισκέπτη.

Γραφικά χωριουδάκια σε υψόμετρα άνω των 1.200 μέτρων, γεμάτα πολύχρωμα λουλούδια και περιτριγυρισμένα από τις υψηλότερες κορυφές του νησιού με τα πυκνά δάση.

 

Άλλες δραστηριότητες

Κάντε καταδύσεις κοντά στο θέρετρο Σεν Ζιλ λε Μπεν, όπου ο κοραλλιογενής ύφαλος βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την ακτή.

Η πόλη St.Leu συγκεντρώνει τους φανατικούς του σέρφινγκ.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα εκδρομή είναι η αποκαλούμενη "ο άγριος νότος", στην οποία ακολουθείτε το δρόμο της λάβας προς τον ωκεανό κατά τις εκρήξεις του ηφαιστείου τα έτη 1986, 2001, 2002 και 2007 και επισκέπτεστε την πανέμορφη παραλία Grand Anse και τους Βοτανικούς Κήπους. Τις παραπάνω εκδρομές μπορείτε να κάνετε και με 4x4, για πιο εκτός δρόμου εμπειρίες.

Κάντε πτήση με ελικόπτερα για να θαυμάσετε εικόνες απαράμιλλου κάλλους.

Επισκεφθείτε επίσης  το "Σπίτι της Βανίλιας" και μάθετε για την περίτεχνη διαδικασία της γονιμοποίησης με το χέρι που ανακάλυψε ένας πρώην σκλάβος. ,

Ρεϋνιόν - Απόδραση στις Νότιες Θάλασσες

Το "διαμάντι" του Ινδικού ωκεανού είναι ένα "καλά κρυμμένο μυστικό" της μητροπολιτικής Γαλλίας.Στην εποχή του Ευρώ, η εξωτική διέξοδος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ονομάζεται ΡΕΫΝΙΟΝ. Αν και άγνωστη σε πολλούς ταξιδιώτες, η Γαλλική αυτή κτήση είναι ένα από τα πιο όμορφα και ιδιόμορφα μέρη στον κόσμο, ένα νησί θεαματικών θαυμάτων της φύσης, φοβερών ορεινών σκηνικών και εξαιρετικών παραλιών.
Ένα καταπράσινο νησί με τεράστιο ενδιαφέρον, γεννημένο από την ηφαιστειακή οργή της γης, με μια άγρια ομορφιά και έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα. Οι πόλεις της έχουν την ατμόσφαιρα της παλιάς Γαλλίας.Το τοπίο της είναι απόκοσμο, σαγηνευτικό, σαν να έχει ξεπηδήσει από γκαλερί έργων τέχνης. Η φύση μοιάζει να "κάνει επίδειξη"!
Πανύψηλοι μυτεροί βράχοι, περίεργα σχήματα βουνών, κρατήρες με οργιαστική βλάστηση, πετρωμένα ποτάμια λάβας, ορμητικοί καταρράκτες με κρυστάλλινα νερά, ζούγκλες, βαθύτατες χαράδρες, πανέμορφες παραλίες, κρυφοί όρμοι και απόκρημνοι γκρεμοί, που η δύναμη του ωκεανού δεν κατάφερε ακόμα να απαλύνει. 
Πέρα όμως από το ονειρικό θέαμα, το καλό φαγητό κατέχει περίοπτη θέση στην καθημερινότητα της Ρεϋνιόν, όπως άλλωστε αρμόζει στη γαλλική της καταγωγή. Εξάλλου, κάθε Γάλλος που σέβεται τον εαυτό του επιχειρεί, αργά ή γρήγορα, το "προσκύνημα" στο νησί αυτό του Ινδικού.

Προσανατολισμός
Όλοι οι παραθαλάσσιοι οικισμοί έχουν ονόματα Αγίων.Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Σεν Ντενί, με μουσεία, γκαλερί αλλά και εξαιρετική αρχιτεκτονική, με διατηρητέα κρεολικά σπίτια και τοπικές αγορές.
Η τοπική μουσική ακούγεται παντού. Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον ανακάτεμα των ρυθμών ρέγκε, σέγκα και μαλόια, με τις καλύτερες στιγμές της γαλλικής, βρετανικής και αμερικανικής ροκ και παραδοσιακής μουσικής.
Η ανατολική ακτή είναι διάσπαρτη από καλλιέργειες ζαχαροκάλαμου και βανίλιας, με πλούσια βλάστηση και καταρράκτες, ενώ οι δυτικές παραλίες είναι ιδανικές για κολύμπι με εξέχουσα το Σεν Ζιλ λε Μπεν, το "Σεν Τροπέ της Ρεϋνιόν", με τη γνωστή ατμόσφαιρα διακοπών, με Resorts, νυχτερινή ζωή και extreme water sports.
Η Ρεϋνιόν προσφέρει θαυμάσιες πεζοπορικές δυνατότητες και διαθέτει άριστη υποδομή, κατά τα πρότυπα των Άλπεων ή των Δολομιτών.
Συγκρίνουν συχνά τη Ρεϋνιόν με τη Χαβάη, επειδή και οι δύο διαθέτουν εξίσου εντυπωσιακά τοπία, ηφαιστειακή δραστηριότητα και ευχάριστο κλίμα.

Φυσικά αμφιθέατρα Cilaos και Salazie
Οι τρεις λεκάνες του νησιού, που λέγονται συνήθως και "φυσικά αμφιθέατρα", προέκυψαν από ηφαίστεια που κατάρρευσαν δημιουργώντας αρχαίους κρατήρες και αποτελούν ιδανικές τοποθεσίες για τους λάτρεις της φύσης. Μαγευτικοί καταρράκτες μέσα σε οργιώδη, τροπική βλάστηση, κοιλάδες "ντυμένες" σε όλες τις αποχρώσεις του πράσινου και βαθιά φαράγγια που αφήνουν άφωνο κάθε επισκέπτη. Γραφικά χωριουδάκια σε υψόμετρα άνω των 1.200 μέτρων, γεμάτα πολύχρωμα λουλούδια και περιτριγυρισμένα από τις υψηλότερες κορυφές του νησιού με τα πυκνά δάση.

...

περισσότερα

Πληροφορίες για τις Χώρες

Μαυρίκιος

Ο Μαυρίκιος είναι χώρα στον Ινδικό Ωκεανό ανατολικά της Μαδαγασκάρης. Έχει συνολική έκταση 2.040 τετρ. χλμ. και πληθυσμό, σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2009, 1.284.264 κατοίκους (151η στον κόσμο). Ονομάστηκε από τον Prins Maurits van Nassaueiland το 1598 από το Maurice Nassau (1567-1625), Stadtholder της Ολλανδίας και τον πρίγκιπα του πορτοκαλιού (1585-1625).

Γεωγραφία

Ο Μαυρίκιος είναι νησί ηφαιστειογενούς προέλευσης, το οποίο περιβάλλεται από κοραλλιογενείς σχηματισμούς. Στα βόρειο τμήμα του νησιού απλώνεται μια πεδινή έκταση, η οποία βαθμιαία ανυψώνεται και στο κέντρο του νησιού γίνεται οροπέδιο με υψόμετρο που κυμαίνεται από 270 μ. μέχρι 730 μ. Οι εδαφικές εξάρσεις είναι εντονότερες στο νότιο τμήμα του νησιού, όπου σχηματίζεται το όρος Πιτόν ντε λα Πετίτ Ριβιέρ Νουάρ (828 μ.).
Οι ποταμοί του νησιού στην πλειονότητά τους είναι χείμαρροι, με μήκος μικρότερο των 35 χλμ. Σημαντικότερος από όλους είναι ο Γκραντ Ριβιέρ Σιντ-Εστ. Στο οροπέδιο της χώρας σχηματίζονται επίσης μικρές λίμνες.

περισσότερα

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

Ιδανικές τοποθεσίες για τους λάτρεις της φύσης και τους λάτρεις της εξερεύνησης, που επιθυμούν το ξεχωριστό για τις διακοπές τους.

Απολαύστε ένα ονειρικό κομμάτι γης, με την εμπειρία του Versus!

Χάρτης Ταξιδιού Ρεϋνιόν

Προτεινόμενα Ομαδικά Ταξίδια