fb

Εθνικά Πάρκα Δυτικών ΗΠΑ - Άγρια Δύση | Καλοκαίρι 2024

Διάρκεια: 17 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 5590€

Ταυτότητα ταξιδιού

Τα σπουδαιότερα Εθνικά Πάρκα των ΗΠΑ συγκεντρωμένα σε ένα πλήρες οδοιπορικό στην αμερικανική Άγρια Δύση. Το εκπληκτικό Πάρκο Mesa Verde, το αχανές Γκραν Κάνυον, το υποβλητικό Γέλοουστοουν, το εντυπωσιακό Γιοσέμιτι και το εξωπραγματικό Φαράγγι της Αντιλόπης συνθέτουν το όνειρο κάθε ταξιδιώτη και στόχος ζωής για τους φωτογράφους όλου του πλανήτη! Μα δεν είναι μόνο αυτά: το Φαράγγι Μπράις, η Μόνιουμεντ Βάλεϊ, το Πάρκο Κάνιονλαντς, το Εθνικό Πάρκο Άρτσες, το Flaming Gorge και το Πάρκο Γκραν Τέτον είναι προορισμοί που ο καθένας ξεχωριστά θα άξιζε ένα δικό του ταξίδι! Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να είναι μία σχετικά νεαρή χώρα, τα θαύματα της αμερικανικής φύσης ωστόσο μετρούν εκατομμύρια χρόνια ζωής και μαγνητίζουν τους ταξιδιώτες. Τα επισκεπτόμαστε με εκτενείς ξεναγήσεις και προσεκτικά επιλεγμένες διαμονές, τόσο σε μεγάλες πόλεις, όπως το Ντένβερ, η Σάντα Φε και το Σολτ Λέικ Σίτι αλλά και στις περιοχές των ίδιων των Εθνικών Πάρκων ώστε να ζήσουμε στο έπακρο κάθε στιγμή αυτού του μοναδικού ταξιδιού. Η διαδρομή μας καταλήγει στην Καλιφόρνια και το κοσμοπολίτικο Σαν Φρανσίσκο, μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα σας γεμίσει εικόνες και αλησμόνητες εμπειρίες!

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Στο θαμπό φως της αυγής η πρώτη εικόνα μπροστά μας μοιάζει σχεδόν με επίπεδη ζωγραφική σύνθεση. Σταδιακά, όπως ο ουρανός γίνεται μπλε και κόκκινος, το χρυσό φως του ήλιου αρχίζει να τονίζει τις λεπτομέρειες. Όσο ο ήλιος ανεβαίνει αποκαλύπτονται όλο και περισσότερα. Φωτίζεται μια μοναδική συλλογή από απόκοσμες ανάγλυφες μορφές που συνθέτουν βαθιά φαράγγια, φυσικές αψίδες από βράχους και επιβλητικούς ψαμμιτικούς πύργους, που σε διάστημα μεγαλύτερο των 100 εκατομμυρίων ετών σμίλεψαν με μοναδικό τρόπο το νερό, ο πάγος, οι υπόγειες μετακινήσεις των αλάτων και οι ακραίες θερμοκρασίες.

Στη διάρκεια της «μέρας», αυτού του σπάνιου και εκτεταμένου οδοιπορικού θα παρακολουθήσουμε το τοπίο να αλλάζει χρώματα, μαγεμένοι με την απόκοσμη ομορφιά και τη δύναμη της φύσης ως καλλιτέχνη. Θα γνωρίσουμε το Ντένβερ, πόλη των ανθρακωρύχων στο Κολοράντο και θα μας αφήσει άφωνους το Εθνικό Πάρκο Mesa Verde και το Κολοράντο Σπρινγς. Θα εξερευνήσουμε το Νέο Μεξικό σε ένα διαφορετικό και ξεχωριστό οδοιπορικό με την Κοιλάδα Τάος και την πόλη Σάντα Φε σε ένα πλήρες πρόγραμμα  όπως μόνο το Versus σας έχει συνηθίσει‒ το οποίο περνάει μέσα από την περίφημη Route 66, που έγινε σύμβολο της αναζήτησης της γενιάς του Τζακ Κέρουακ. Θα θαυμάσουμε από κοντά το απολιθωμένο δάσος του Μπράις Κάνυον ‒ίσως ακόμα εντυπωσιακότερο και από το Γκραν Κάνυον‒, τους πανύψηλους κόκκινους πέτρινους βράχους στο Μόνιουμεντ Βάλεϊ, θα επισκεφθούμε τα διάσημα lodges όπου έμενε και ο Τζον Γουέιν στα κινηματογραφικά του γυρίσματα. Θα γευθούμε τα αυθεντικά αμερικάνικα BBQ, χαζεύοντας τους μαγευτικούς ορίζοντες, θα διασχίσουμε τις περιοχές των Ινδιάνων Ναβάχο, Απάτσι και Ανασάζι, θα κάνουμε βόλτα στη λίμνη Πάουελ με φόντο τα κατακόκκινα βράχια και τα γειτονικά φαράγγια. Θα απολαύσουμε τη θέα από λιγότερο γνωστά, αλλά εξαιρετικά πάρκα, όπως το Φαράγγι της Αντιλόπης με θαυμάσια έργα τέχνης της φύσης ή από το Γέλοουστοουν, όπου κρύβεται όλη η γεωλογία του πλανήτη.

Φυσικά ένα ταξίδι στις Δυτικές ΗΠΑ δεν ολοκληρώνεται ποτέ χωρίς την κορωνίδα του, το Σαν Φρανσίσκο. Και εμείς το «ντύσαμε» όπως του άξιζε. Χωρίς συμβιβασμούς και χωρίς διάθεση περικοπών, δίνοντας μια εκτεταμένη Versus άποψη της Καλιφόρνια, με το διάσημο Πάρκο Γιοσέμιτι.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.
 
Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.
 

Ταξίδι ζωής στα σπουδαιότερα Εθνικά Πάρκα των Δυτικών ΗΠΑ σε ένα πλήρες οδοιπορικό στην αμερικανική Άγρια Δύση, μία ολοκληρωμένη πρόταση που θα σας γεμίσει εικόνες και αλησμόνητες εμπειρίες!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν πρόκειται για ένα ταξίδι που επισκέπτεται απλά τις πόλεις των Δυτικών ΗΠΑ με ένα γρήγορο ολίγων διανυκτερεύσεων πέρασμα στα εθνικά πάρκα. Αποτελεί μια πραγματική εξερεύνηση της άγριας Δύσης αφιερώνοντας 11 διανυκτερεύσεις από το Ντένβερ (Κολοράντο) και τη Σάντα Φε στο Νέο Μεξικό μέχρι το Σολτ Λέικ Σίτι. Από εκεί συνεχίζουμε για την Καλιφόρνια αφιερώνουμε εκτεταμένο χρόνο στο Σαν Φρανσίσκο (4 ημέρες/3 διανυκτερεύσεις) και δεν το προσπερνάμε σε μόνο μία ημέρα επειδή η διαμονή εκεί είναι πολύ ακριβή. Αλλά δεν περιοριζόμαστε σε αυτό…Αφιερώνουμε μια διαμονή στο Οκχάρστ για να γνωρίσουμε την πανέμορφη περιοχή, εκεί που βρίσκεται και το Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι με τις κατακόρυφες γρανιτένιες βουνοπλαγιές, συμπληρώνοντας έτσι τα Εθνικά Πάρκα των ΗΠΑ.

Ειδικότερα:

 • Εξαιρετικές πτήσεις με Lufthansa.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* στις πόλεις (Ντένβερ, Ντουράνγκο, Σάντα Φε, Φλάγκσταφ, Μοάμπ, Σολτ Λέικ Σίτι, Σαν Φρανσίσκο) και σε ξενοδοχεία 3* στην περιοχή των πάρκων και των Κάνυονς.
 • Κατανομή διανυκτερεύσεων: Ντένβερ (1), Ντουράνγκο (1), Σάντα Φε (1), Φλάγκσταφ (1), Πέιτζ (2), Μοάμπ (1), Ροκ Σπρινγκς (1), Γέλοουστοουν (2), Σολτ Λέικ Σίτι (1), Οκχάρστ (1), Σαν Φρανσίσκο (3).
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Επίσκεψη στα καταπληκτικά Εθνικά Πάρκα των Δυτικών ΗΠΑ. Συγκεκριμένα:
  • Εθνικό Πάρκο Mesa Verde (Μέσα Βέρντε)
  • Γκραν Κάνυον
  • Φαράγγι Αντιλόπης
  • Φαράγγι Μπράις
  • Μόνιουμεντ Βάλεϊ
  • Εθνικό Πάρκο Κάνιονλαντς
  • Εθνικό Πάρκο Άρτσες
  • Flaming Gorge (Φλεγόμενο Φαράγγι)
  • Κοιλάδα Τζάκσον Χολ
  • Εθνικό Πάρκο Γκραν Τέτον
  • Εθνικό Πάρκο Γέλοουστοουν
  • Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι
  • Βόλτα στο Πάρκο Γιοσέμιτι και περιήγηση στα πιο ωραία τοπία του.
 • Διαδρομή στον μεγαλειώδη αυτοκινητόδρομο Route 66 ταξιδεύοντας από το Νέο Μεξικό για την Αριζόνα.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Έλληνας αρχηγός-συνοδός με εμπειρία στο συγκεκριμένο ταξίδι.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΝΤΕΝΒΕΡ

Πτήση και άφιξη στην πόλη του Ντένβερ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΝΤΕΝΒΕΡ - ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ ΣΠΡΙΝΓΚΣ – Κήπος των Θεών – ΝΤΟΥΡΑΝΓΚΟ

Μετά το πρωινό μας,  και αφού κάνουμε μια γνωριμία με την πόλη, που ιδρύθηκε ως πόλη των ανθρακωρύχων, το Ντένβερ, για να δούμε τα βασικά αξιοθέατα, μέσα από μια γραφική διαδρομή θα φτάσουμε στο Κολοράντο Σπρινγκς (Colorado Springs). Θα θαυμάσουμε τον Κήπο των Θεών ή αλλιώς Garden of Gods, όπου θα απολαύσουμε ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα τοπία. Φανταστείτε εντυπωσιακή θέα στους πρόποδες και πανύψηλους κόκκινους βραχώδεις σχηματισμούς ψαμμίτη μήκους 300 ποδιών με φόντο τη χιονισμένη κορυφή Pikes Peak και τον υπέροχο γαλάζιο ουρανό. Συνεχίζουμε προς το Ντουράνγκο όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΝΤΟΥΡΑΝΓΚΟ – Εθνικό Πάρκο Mesa Verde –Τάος – ΣΑΝΤΑ ΦΕ

Αφήνουμε πίσω μας το Ντουράνγκο και από εκεί περνάμε στο μαγευτικό Εθνικό Πάρκο Mesa Verde (Μέσα Βέρντε), έναν ανακηρυγμένο Εθνικό Δρυμό των ΗΠΑ έκτασης 53.000 στρεμμάτων. Εκεί θα δούμε και το σήμα-κατατεθέν του Mesa Verde, το λεγόμενο Cliff Palace, που θεωρείται η μεγαλύτερη σκαλιστή σε βράχο κατοικία στη χώρα. Μετά το Mesa Verde, είμαστε έτοιμοι να διασχίσουμε την κοιλάδα Τάος, εκεί όπου ζει η μοναδική εν ζωή κοινότητα ιθαγενών της Αμερικής και που έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO και Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο, το Taos Pueblo. Τα πολυώροφα πλίθινα κτήριά του κατοικούνται συνεχώς για πάνω από 1.000 χρόνια.

Κατευθυνόμενοι νότια κατά μήκος του Rio Grande θα φτάσουμε στη Σάντα Φε. Η Σάντα Φε είναι μία από τις πιο παλιές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Βρίσκεται στα 2.134 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Είναι ένα σημείο όπου συναντιούνται διαφορετικοί πολιτισμοί: ο μεξικανικός, ο ινδιάνικος, αλλά και ο αμερικανικός. Και οι τρεις έχουν αφήσει τα σημάδια τους στην αρχιτεκτονική και την κουλτούρα της περιοχής.

4η ημέρα: ΣΑΝΤΑ ΦΕ – Γκάλλοπ - Chinle – Canyon de Chelly – ΦΛΑΓΚΣΤΑΦ

Αναχωρούμε από τη Σάντα Φε μέσω του Turquoise Trail, την Εθνική γραφική οδό που συνδέει τη Σάντα Φε με την Albuquerque και πήρε το όνομά της από τα πλούσια κοιτάσματα τυρκουάζ που βρίσκονται σε όλη την περιοχή. Συνεχίζουμε προς Γκάλλοπ και από εκεί μπαίνουμε στην περίφημη Route 66. Μέσω του πανέμορφου Canyon de Chelly φτάνουμε στο Φλάγκσταφ. Το Φλάγκσταφ βρίσκεται κοντά στο νοτιοδυτικό άκρο του Υψιπέδου του Κολοράντο, κατά μήκος της δυτικής πλευράς μεγάλου πευκοδάσους, του μεγαλύτερου συνεχούς δάσους βαριάς πεύκης των ΗΠΑ Διασχίζοντας το Canyon de Chelly θα δούμε κάποια hogans, δηλαδή τα τυπικά σπίτια των Νάβαχο.

Διανυκτέρευση στο Φλάγκσταφ.

5η ημέρα: ΦΛΑΓΚΣΤΑΦ – Γκραν Κάνυον – Horseshoe Bend – ΠΕΪΤΖ

Πρωινή αναχώρηση για το μεγαλειώδες Γκραν Κάνυον. Θα κατευθυνθούμε προς τη νότια είσοδο (South Rim) του Μεγάλου Φαραγγιού.

Το γεωλογικό αυτό θαύμα, που διασχίζει ο ποταμός Κολοράντο, έχει μήκος 446 χιλιόμετρα, πλάτος μεταξύ 6,5 και 29 χιλιομέτρων και βάθος που φθάνει τα 1,83 χιλιόμετρα. Το μεγαλύτερο μέρος του αποτελεί το Εθνικό Πάρκο του Γκραν Κάνυον, ένα από τα πρώτα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Στην περιοχή ζούσαν φυλές ιθαγενών, κυρίως οι «Pueblos», πριν από τον αποικισμό της Αμερικής από τους Ευρωπαίους. Το φαράγγι ήταν ιερό για αυτούς. Από το 1.200 έφτιαχναν τα καταλύματά τους στις σπηλιές του φαραγγιού. Απόγονοι των αρχαίων αυτών φυλών είναι οι Ινδιάνοι Ναβάχο.

Για το Γκραν Κάνυον έχουν γραφτεί πολλά, αλλά καμία περιγραφή δεν είναι ικανή να αποδώσει το εσωτερικό δέος και τα απίστευτα συναισθήματα που γεννά στον επισκέπτη η πρώτη επαφή με το γεωλογικό αυτό θαύμα σε μια τιτάνια κλίμακα δημιουργίας. Διότι είναι ακριβώς αυτά τα συναισθήματα και το «κόψιμο της ανάσας» που προκαλεί η θέα του, στα οποία οφείλεται η παγκόσμια φήμη του. Η επίσκεψή μας θα είναι απολαυστική: Θα το προσεγγίσουμε από διαφορετικούς εξώστες, θα το θαυμάσουμε, θα το αφουγκραστούμε και θα το φωτογραφίσουμε. Στη συνέχεια, περνάμε από το Horseshoe Bend έναν εντυπωσιακό όγκο βράχου στον ποταμό Κολοράντο της Αριζόνα, ο οποίος μοιάζει με πέταλο αλόγου. Αν και καθηλωμένοι από το μεγαλείο και την ομορφιά όσων έχουμε δει, θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας για την πόλη Πέιτζ, στις όχθες της τεχνητής λίμνης Πάουελ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Αργότερα έξοδος στην πόλη, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα δείπνου και περιπάτου. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΠΕΪΤΖ – Φαράγγι της Αντιλόπης – Εθνικό Πάρκο Μπράις – Λίμνη Πάουελ – ΠΕΪΤΖ

Άλλη μια συγκλονιστική ημέρα μάς περιμένει σήμερα. Θα επισκεφθούμε το περίφημο Φαράγγι της Αντιλόπης. Νεαροί ξεναγοί Ινδιάνοι Ναβάχο (βρισκόμαστε στην εδαφική δικαιοδοσία της φυλής τους) θα μας οδηγήσουν στο πιο εντυπωσιακό φαράγγι, με στενές διαβάσεις, υπέροχα σμιλεμένες σε ροδόχρωμους κατακόρυφους βράχους, στην πιο φωτογενή και περιπετειώδη διαδρομή του ταξιδιού μας!

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε βορειοδυτικά, θα περάσουμε στην πολιτεία της Γιούτα (Utah) και θα οδηγηθούμε στην είσοδο ενός άλλου εντυπωσιακού φαραγγιού με πολύ πρωτότυπους σχηματισμούς. Το Φαράγγι Μπράις (Bryce Canyon), που είναι στην ουσία ένα τεράστιο αμφιθέατρο χωμένο στη γη, με χαρακτηριστικούς, μυτερούς, πέτρινους πυργίσκους, εκατοντάδες σε αριθμό, που δημιούργησε ο χρόνος δίνοντάς τους υπέροχους χρωματισμούς. «Χούντους» ονομάζονται οι σχηματισμοί και θα τους απολαύσουμε από τους φωτογραφικούς εξώστες.

Στον δρόμο της επιστροφής δεν μπορούμε να παραλείψουμε μια στάση στο ξακουστό Κανάμπ ή «Little Hollywood», όπως αλλιώς είναι γνωστό. Εδώ, στο πανδοχείο «Parry Lodge» διανυκτέρευσαν μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ, όπως ο Τζον Γουέιν, ο Τσάρλτον Ίστον, η Άβα Γκάρντνερ, στα γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών με φόντο την κοιλάδα του ποταμού Colorado και την Άγρια Δύση. Με την επιστροφή μας στο Πέιτζ, θα περάσουμε δίπλα στη λίμνη Πάουελ για να θαυμάσουμε την ομορφιά του τοπίου και το υδροηλεκτρικό φράγμα καθώς πλησιάζει το ηλιοβασίλεμα. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΠΕΪΤΖ – Μόνιουμεντ Βάλεϊ – Κάνυονλαντς – ΜΟΑΜΠ

Πρωινή αναχώρηση για την κοιλάδα των Ινδιάνων Ναβάχο, γνωστή για τα μοναδικά απόμακρα και αφιλόξενα τοπία της, με έντονο άρωμα γουέστερν, την κοιλάδα-μνημείο, τη Μόνιουμεντ Βάλεϊ. Με Ινδιάνους οδηγούς-ξεναγούς θα κατηφορίσουμε για να εξερευνήσουμε ενδελεχώς την κοιλάδα με τους κόκκινους βράχους και την καθηλωτική ομορφιά, να μάθουμε για τις ασχολίες και τις παραδοσιακές χειροτεχνίες των γυναικών, να φωτογραφίσουμε καουμπόηδες που καλπάζουν και να γίνουμε και εμείς μέρος αυτής της άγριας και νοσταλγικής αυτής ατμόσφαιρας. Αργότερα θα συνεχίσουμε για μια απέραντη περιοχή που διαμορφώνεται από διαδοχικά φαράγγια (canyons) και μας προσφέρει μια σπάνια για την έκτασή της εντυπωσιακή θέα: το Εθνικό Πάρκο Κάνυον Λαντς (Canyonlands). Θα σταθούμε για φωτογραφίες σε πανοραμικούς εξώστες, όπου θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα πάνω στη συμβολή των δύο ποταμών Green River και Colorado και θα διασχίσουμε την απίστευτης γραφικότητας περιοχή που φέρει το γοητευτικό όνομα «Island in the sky».

Έπειτα από μια σύντομη στάση στο κέντρο επισκεπτών, για να συμπληρώσουμε την ενημέρωσή μας σχετικά με τη γεωλογία της περιοχής, θα συνεχίσουμε για το Μοάμπ, που θα μας φιλοξενήσει για απόψε το βράδυ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΜΟΑΜΠ – Εθνικό Πάρκο Άρτσες – Φαράγγι Φλέιμινγκ Γκορτζ – ΡΟΚ ΣΠΡΙΝΓΚΣ

Θα αναχωρήσουμε σήμερα το πρωί για το Εθνικό Πάρκο Άρτσες ή «Πάρκο των Αψίδων». Δεκάδες γιγάντιες πέτρινες αψίδες διαμορφώνουν ένα σκηνικό εξωπραγματικό, σε μια τεράστια έκταση 310 τετρ. χλμ. Θα φωτογραφηθούμε μαζί τους και θα περπατήσουμε μέχρι τον εξώστη για να θαυμάσουμε την πλέον φημισμένη από όλες, την περίφημη Delicate Arch. Η απεραντοσύνη των εκτάσεων κάτω από τον ατελείωτο ορίζοντα κάνουν το «Πάρκο των Αψίδων» ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα των ΗΠΑ.

Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας προς τα βόρεια και διασχίζοντας εκτεταμένες περιοχές εντυπωσιακής φυσικής ομορφιάς θα φτάσουμε σε ένα ακόμη ιδιαίτερο Εθνικό πάρκο, το Flaming Gorge η «Φλεγόμενο Φαράγγι». Έχει πάρει το όνομά του από το έντονο κόκκινο χρώμα των βράχων που το σχηματίζουν και αποτελεί εθνική περιοχή για αθλητικές εξορμήσεις και δραστηριότητες αναψυχής.

Αμέσως μετά θα σταθούμε για λίγο στο κέντρο επισκεπτών για να δούμε το εντυπωσιακό υδροηλεκτρικό φράγμα πάνω στον ποταμό Green River, ο οποίος σχηματίζει το φαράγγι, και στη συνέχεια θα οδηγηθούμε στον εξώστη Red Canyon View Point, από όπου θα απολαύσουμε την ωραιότερη θέα της περιοχής, που δικαιολογεί και την ονομασία του φαραγγιού. Η ημέρα μας θα καταλήξει στο Ροκ Σπρινγκς για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΡΟΚ ΣΠΡΙΝΓΚΣ – Τζάκσον Χολ – Εθνικό Πάρκο Γκραν Τέτον – ΓΕΛΟΟΥΣΤΟΟΥΝ

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για την κοιλάδα Τζάκσον Χολ, όπου θα αλλάξουμε ατμόσφαιρα και θα βρεθούμε σε ένα πραγματικά αλπικό τοπίο. Το Τζάκσον Χολ είναι μια πανέμορφη κοιλάδα που περιτριγυρίζεται από πανύψηλα βουνά κοντά στα πολιτεία του Αϊντάχο. Θα σταματήσουμε για να χαρούμε την πολύ συμπαθητική μικρή πόλη Jackson Hole με τον κοσμοπολίτικο αέρα, τις ωραίες εξοχικές κατοικίες και τα ιδιαίτερα μικρά ξενοδοχεία για τους πλούσιους επισκέπτες που έρχονται για ορεινές εξορμήσεις και χειμερινό σκι.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Γκραν Τέτον (GrandTeton), όπου λίμνες με πεντακάθαρα νερά, άγρια ζώα, ψηλά βουνά με χιονισμένες βουνοκορφές στον ορίζοντα και πολυποίκιλη βλάστηση δημιουργούν ένα υπέροχο σκηνικό. Θα σταθούμε σε επιλεγμένα σημεία για να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα, να θαυμάσουμε τη μοναδική θέα της οροσειράς Grand Teton Range και να απορροφήσουμε την ακηλίδωτη ομορφιά του τοπίου.

Κατόπιν θα συνεχίσουμε βόρεια και σε μικρή απόσταση θα ζήσουμε τη μεγάλη στιγμή του ταξιδιού, το περίφημο και διάσημο Εθνικό Πάρκο Γέλοουστοουν! Ομαδική φωτογραφία μπρος στην πινακίδα της νότιας εισόδου και ατέρμονη οπτική απόλαυση της διαδρομής μέχρι το μεγαλύτερο αξιοθέατο του πάρκου, τον θρυλικό θερμοπίδακα Old Faithfull. Είναι ο μεγαλύτερος θερμοπίδακας στον κόσμο, εκτινάσσει σχεδόν με πιστότητα κάθε 90 λεπτά -σε αυτό οφείλει, βεβαίως, την ονομασία του- τεράστιες ποσότητες καυτού νερού πάνω από 50 μ. από το έδαφος και ενίοτε χαρίζει ένα από τα ομορφότερα «ουράνια τόξα της Γης»... Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και καφεδάκι στο ιστορικό πανδοχείο Old Faithful Inn. Η απολαυστική διαδρομή μας όμως δεν τελειώνει εδώ, αλλά θα συνεχιστεί μέχρι να φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια. 

10η ημέρα: Εθνικό Πάρκο Γέλοουστοουν

Σήμερα η ημέρα μας θα είναι αφιερωμένη στη μοναδική και ανεπιτήδευτη ποικίλη ομορφιά του Εθνικού Πάρκου Γέλοουστοουν, που δημιουργήθηκε πριν από 600.000 χρόνια και είναι ίσως το διασημότερο πάρκο των Ηνωμένων Πολιτειών. Στις διαδρομές μας πολύ πιθανόν να συναντήσουμε μικρές αγέλες άγριων ζώων που ζουν στο πάρκο, όπως βίσωνες και ελάφια, διάφορα πουλιά και πολλές αγριόπαπιες να κολυμπούν στα νερά των ποταμών. Θα διασχίσουμε την όμορφη και ήσυχη κοιλάδα που σχηματίζει ο ποταμός Madison, προσφέροντας ειδυλλιακή ομορφιά, θα επισκεφθούμε τις θερμές πηγές στο Grand Prismatic Springs και θα περπατήσουμε τις κυκλικές ξύλινες διαδρομές για τους επισκέπτες, θαυμάζοντας τη γεωλογική δραστηριότητα και τα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά των πηγών. Θα απολαύσουμε τη δροσιστική αύρα πολλών θεαματικών καταρρακτών στο Gibbon Falls και στο Artists Point και θα εκπλαγούμε από την παράξενη κοιλότητα με τα λασπώδη ηφαίστεια (Mud Volcanos). Το μεσημέρι θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για αναμνηστικά και σνακ στο κέντρο επισκεπτών του Canyon Village και θα συνεχίσουμε τη γνωριμία μας με τις ατέλειωτες φυσικές ομορφιές του Γέλοουστοουν. Πλήρως γοητευμένοι και ικανοποιημένοι από τη μεστή μας ημέρα, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Εθνικό Πάρκο Γέλοουστοουν – ΣΟΛΤ ΛΕΙΚ ΣΙΤΙ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό τον Νότο και την ξεχωριστή πόλη Σολτ Λέικ Σίτι, πρωτεύουσα της πολιτείας της Γιούτα (Utah). Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες της ομώνυμης «Αλμυρής Λίμνης», είναι πατρίδα της ιδιαίτερης χριστιανικής σέκτας των μορμόνων και εντυπωσιάζει ευχάριστα τον επισκέπτη με τις πολύ πλατιές λεωφόρους, τις καταπράσινες αλέες και τα ιδιαιτέρως περιποιημένα κτίρια.

Στην περιήγηση θα επισκεφθούμε την κεντρική πλατεία του Τεμένους (Temple Square), την πανεπιστημιούπολη της Γιούτα, το κυβερνείο και άλλα δημόσια κτίρια, καθώς και το μνημείο των μορμόνων (Brigham Young Memorial). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΣΟΛΤ ΛΕΙΚ ΣΙΤΙ – ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ - Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι - ΟΚΧΑΡΣΤ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Σολτ Λέικ Σίτι και πτήση για το Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια. Αμέσως μετά την προσγείωση θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν και θα ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας προς τα ανατολικά και τη δυτική είσοδο του αγαπημένου Εθνικού Πάρκου Γιοσέμιτι της Καλιφόρνια. Ένα από το πιο διάσημα Εθνικά Πάρκα των ΗΠΑ, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, με έκταση 761.266 στρεμμάτων που προσελκύει ετησίως εκατομμύρια επισκέπτες για τις εκπληκτικές φυσικές ομορφιές του. Εντυπωσιακές κατακόρυφες βουνοπλαγιές από γρανίτη, ορμητικοί καταρράκτες, σκηνικά ποτάμια, χείμαρροι και σπουδαία βιοποικιλότητα είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά του.

Θα ξεκινήσουμε την επίσκεψή μας από το Yosemite Valley Lodge, θα κάνουμε έναν ευχάριστο περίπατο για να δούμε από κοντά τον καταρράκτη και στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στα πιο ωραία τοπία του πάρκου, να δούμε από κοντά τον El Capitan (ο μεγαλύτερος μονόλιθος από γρανίτη στον κόσμο, με ύψος 1,200 μ.), να θαυμάσουμε τον διάσημο σχηματισμό Half Dome και να πάρουμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες από τους εθελοντές Rangers. Αργότερα θα αποχαιρετήσουμε το Γιοσέμιτι και θα κινηθούμε προς την πόλη Οκχάρστ όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

13η ημέρα: ΟΚΧΑΡΣΤ – ΜΟΝΤΕΡΕΙ – ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ

Μετά το πρωινό μας και ακολουθώντας μια εκπληκτική διαδρομή θα φτάσουμε στην ιστορική πόλη Μοντερέι. Η παραλία Cannery Row, το μικρό λιμάνι με τις γραφικές ψαροταβέρνες, το μνημείο στον αείμνηστο συγγραφέα Τζον Στάινμπεκ, τα κονσερβοποιεία παλιάς εποχής, μαζί με την αύρα και το άρωμα του Ειρηνικού Ωκεανού, θα μας γοητεύσουν. Στη συνέχεια θα φύγουμε για το Σαν Φρανσίσκο, την πρωτεύουσα της Καλιφόρνια που θα μας γοητεύσει τις επόμενες ημέρες.

Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

14η ημέρα: ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ (Ξενάγηση) – ΣΟΣΑΛΙΤΟ

Ολοήμερη ξενάγηση στην πόλη και στα περίχωρα του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο σήμερα. Κατά τη διάρκειά της θα δούμε, μεταξύ άλλων, την κεντρική πλατεία Union Square, το Δημαρχιακό Μέγαρο που μοιάζει με το Καπιτώλιο της Ουάσιγκτον, την περίφημη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τη φημισμένη Όπερα, τη συνοικία China Town, που είναι η μεγαλύτερη κινεζική πόλη εκτός Κίνας, και τις Δίδυμες Κορυφές (twin peaks), απ’ όπου θα έχουμε μια πανοραμική θέα της πόλης. Εν συνεχεία θα διασχίσουμε την πασίγνωστη, μήκους 1.272 μέτρων, Χρυσή Γέφυρα (Golden Gate), που συνδέει το Σαν Φρανσίσκο με την κομητεία Μαρίν. Στο άλλο άκρο της γέφυρας θα απολαύσουμε και θα απαθανατίσουμε το υπέροχο σκηνικό που απλώνεται μπροστά μας, με επίκεντρο το γνωστό νησί-φυλακή Αλκατράζ. Αμέσως μετά θα σταματήσουμε για περίπατο στο γραφικό παραθαλάσσιο χωριό Σοσαλίτο, που εντυπωσιάζει με τη μεσογειακού τύπου ομορφιά του.

Αφού περάσουμε από τη γέφυρα Σαν Ραφαέλ θα σταματήσουμε στην Πανεπιστημιούπολη του Μπέρκλεϊ και στο Όκλαντ (Oakland) (αν το επιτρέπουν τα χρονικά περιθώρια) και αμέσως μετά θα διασχίσουμε την τρίτη κρεμαστή γέφυρα (BayBridge) και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.

Μόλις νυχτώσει, ένα δείπνο σε εστιατόριο της Φίσερμανς Γουόρφ (Fishermans Warf, προβλήτα των ψαράδων) - τη γνωστή παραθαλάσσια συνοικία με τις ταβέρνες- θα είναι η καλύτερη πρόταση, μια και εκεί θα μπορέσετε να απολαύσετε, όσοι θέλετε, το δείπνο σας με θαλασσινά και να γευθείτε τα γιγάντια καβούρια του Ατλαντικού. Διανυκτέρευση.

15η ημέρα: ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ (Ημέρα ελεύθερη)

Η μέρα στο Σαν Φρανσίσκο είναι όλη δική μας και ελεύθερη για να εξερευνήσουμε την πόλη και να συλλέξουμε τις τελευταίες εμπειρίες πριν την επιστροφή μας. Το Αλκατράζ είναι μια από τις καλές επιλογές για να δει κανείς σήμερα ενώ οι λάτρεις του κρασιού μπορούν να κάνουν μια ξενάγηση με οινογευσία στην Napa Valley. Διανυκτέρευση.

16η ημέρα: ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Τελευταία μας ημέρα σήμερα στο γοητευτικό Σαν Φρανσίσκο. Μετά το πρόγευμα θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος που πάντα χρειάζεται για να συμπληρώσουμε τις απαραίτητες αγορές και τα σουβενίρ για τα αγαπημένα πρόσωπα που μας περιμένουν στην επιστροφή. Αφού αποχαιρετήσουμε την κεντρική Union Square και την μποέμικη ατμόσφαιρα της πόλης του Ειρηνικού θα μεταφερθούμε στο διεθνές αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

17η ημέρα: ΆΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Υπερπλήρεις εικόνων, γνώσεων και εμπειριών επιστρέφουμε σπίτι μας, έτοιμοι να ξαναφτιάξουμε βαλίτσες για τον επόμενο προορισμό.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5590 € 1190 €
Twin Room 5590 € 1190 €
Triple Room 5590 € 1190 €
Single Room 7710 € 1190 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5810 € 1190 €
Twin Room 5810 € 1190 €
Triple Room 5810 € 1190 €
Single Room 7930 € 1190 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν από την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Aπαιτούνται δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για τη διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 7030 € 0 €
Twin Room 7030 € 0 €
Triple Room 7030 € 0 €
Single Room 9150 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

LH 1757

13/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:00

07:40

LH 480

13/08/2024

ΜΟΝΑΧΟ – ΝΤΕΝΒΕΡ

11:55

14:20

LH 459

28/08/2024

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ – ΜΟΝΑΧΟ

21:05

17:05 (+1)

LH 1756

29/08/2024

ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ

19:20

22:45

Πρόγραμμα 16 ημερών με 15 διανυκτερεύσεις.

Επιστροφή στην Αθήνα τη 17η ημέρα (29.08.2024).

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Μετακινήσεις: με αεροπλάνα, πούλμαν.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 4* sup. στις πόλεις (Φλαγκστάφ, Σολτ Λέικ Σίτι, Σαν Φρανσίσκο) και σε lodge 3* sup.στην περιοχή των πάρκων και των κάνυονς.
 • Αρχηγός με εμπειρία στο συγκεκριμένο ταξίδι.
 • Μετακινήσεις, επισκέψεις είσοδοι σε αξιοθέατα και εθνικά πάρκα, που αναφέρονται στο πρόγραμμα ότι επισκεπτόμαστε.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 1.190€.

Το Versus αναλαμβάνει την έκδοση ESTA (άδεια εισόδου στις ΗΠΑ) για λογαριασμό των πελατών του. Για τον σκοπό αυτό είναι απαραίτητη –εκτός από την προσκόμιση του διαβατηρίου σας– και η συμπλήρωση του ειδικού εντύπου μας με τα στοιχεία που απαιτούνται και που ζητά η Αμερικάνικη Υπηρεσία Μετανάστευσης.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Η κράτηση γίνεται μόνο με την αποστολή του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει.

Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.

Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

Οι ταξιδιώτες των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα απαλλαγής από VISA για τις ΗΠΑ, με την έκδοση της ESTA, δεν μπορούν πλέον να κάνουν χρήση της δυνατότητας αυτής εάν έχουν ταξιδέψει ή βρίσκονται στο Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία, Υεμένη ή Κούβα στις ή μετά την 1η Μαρτίου 2011.
Τα άτομα που δεν μπορούν πλέον να ταξιδέψουν με ESTA μπορούν να κάνουν αίτηση για μη-μεταναστευτική βίζα σε οποιαδήποτε Πρεσβεία ή Προξενείο των Η.Π.Α.
Ενημερώστε το Versus εάν υπάρχει σφραγίδα των χωρών αυτών στο τρέχον διαβατήριο σας.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τους πωλητές, στο γραφείο μας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ

 • Καλό θα είναι να δηλώνετε την επιθυμία σας για Twin (2 κρεβάτια) ή Double Room (ένα μεγάλο διπλό κρεβάτι) στο Γραφείο μας κατά την κράτησή σας και οπωσδήποτε πριν την αναχώρηση της εκδρομής.
 • Στις Η.Π.Α. δεν υπάρχουν τρίκλινα δωμάτια. Τα standard δωμάτια είναι πάντα με ένα μεγάλο διπλό κρεβάτι (King Bed) ή με 2 διπλά κρεβάτια (Twin King ή Queen  beds).
 • Στις περιπτώσεις που 3 ή 4 άτομα κάνουν χρήση αυτών των δωματίων τυγχάνουν και μεγάλης έκπτωσης.
 • Τρίκλινο με την προσθήκη έξτρα κρεββατιού δεν υπάρχει στην standard κατηγορία και χρειάζεται άλλος τύπος δωματίου με διαφορετική (υψηλότερη) τιμή και χωρίς την έκπτωση.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
 • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
 • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
 • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
 • 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Aπαιτούνται δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για τη διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

Σημείωση: Οι τιμές για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Κύπρο είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τις τιμές των εισιτηρίων μετάβασης στην Αθήνα. Οι τελικές τιμές διαμορφώνονται κατά την κράτησή σας, κατόπιν διαθεσιμότητας. Στην περίπτωση των ταξιδιωτών που αναχωρούν από την Κύπρο, υπάρχει δυνατότητα αναχώρησης από τη Λάρνακα χωρίς πέρασμα από την Αθήνα. Κατά τη στιγμή της κράτησής σας, διερευνούμε κατά πόσο αυτό συμφέρει οικονομικά τον ταξιδιώτη και του το προτείνουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.
 
Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.
 

Ταξίδι ζωής στα σπουδαιότερα Εθνικά Πάρκα των Δυτικών ΗΠΑ σε ένα πλήρες οδοιπορικό στην αμερικανική Άγρια Δύση, μία ολοκληρωμένη πρόταση που θα σας γεμίσει εικόνες και αλησμόνητες εμπειρίες!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν πρόκειται για ένα ταξίδι που επισκέπτεται απλά τις πόλεις των Δυτικών ΗΠΑ με ένα γρήγορο ολίγων διανυκτερεύσεων πέρασμα στα εθνικά πάρκα. Αποτελεί μια πραγματική εξερεύνηση της άγριας Δύσης αφιερώνοντας 11 διανυκτερεύσεις από το Ντένβερ (Κολοράντο) και τη Σάντα Φε στο Νέο Μεξικό μέχρι το Σολτ Λέικ Σίτι. Από εκεί συνεχίζουμε για την Καλιφόρνια αφιερώνουμε εκτεταμένο χρόνο στο Σαν Φρανσίσκο (4 ημέρες/3 διανυκτερεύσεις) και δεν το προσπερνάμε σε μόνο μία ημέρα επειδή η διαμονή εκεί είναι πολύ ακριβή. Αλλά δεν περιοριζόμαστε σε αυτό…Αφιερώνουμε μια διαμονή στο Οκχάρστ για να γνωρίσουμε την πανέμορφη περιοχή, εκεί που βρίσκεται και το Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι με τις κατακόρυφες γρανιτένιες βουνοπλαγιές, συμπληρώνοντας έτσι τα Εθνικά Πάρκα των ΗΠΑ.

Ειδικότερα:

 • Εξαιρετικές πτήσεις με Lufthansa.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* στις πόλεις (Ντένβερ, Ντουράνγκο, Σάντα Φε, Φλάγκσταφ, Μοάμπ, Σολτ Λέικ Σίτι, Σαν Φρανσίσκο) και σε ξενοδοχεία 3* στην περιοχή των πάρκων και των Κάνυονς.
 • Κατανομή διανυκτερεύσεων: Ντένβερ (1), Ντουράνγκο (1), Σάντα Φε (1), Φλάγκσταφ (1), Πέιτζ (2), Μοάμπ (1), Ροκ Σπρινγκς (1), Γέλοουστοουν (2), Σολτ Λέικ Σίτι (1), Οκχάρστ (1), Σαν Φρανσίσκο (3).
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Επίσκεψη στα καταπληκτικά Εθνικά Πάρκα των Δυτικών ΗΠΑ. Συγκεκριμένα:
  • Εθνικό Πάρκο Mesa Verde (Μέσα Βέρντε)
  • Γκραν Κάνυον
  • Φαράγγι Αντιλόπης
  • Φαράγγι Μπράις
  • Μόνιουμεντ Βάλεϊ
  • Εθνικό Πάρκο Κάνιονλαντς
  • Εθνικό Πάρκο Άρτσες
  • Flaming Gorge (Φλεγόμενο Φαράγγι)
  • Κοιλάδα Τζάκσον Χολ
  • Εθνικό Πάρκο Γκραν Τέτον
  • Εθνικό Πάρκο Γέλοουστοουν
  • Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι
  • Βόλτα στο Πάρκο Γιοσέμιτι και περιήγηση στα πιο ωραία τοπία του.
 • Διαδρομή στον μεγαλειώδη αυτοκινητόδρομο Route 66 ταξιδεύοντας από το Νέο Μεξικό για την Αριζόνα.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Έλληνας αρχηγός-συνοδός με εμπειρία στο συγκεκριμένο ταξίδι.

 

Highlights

 • Η έρημος της Αριζόνα, σκηνικό σε αναρίθμητες κλασικές ταινίες γουέστερν!
 • Οι κόκκινοι ενεργειακοί βράχοι της Σεντόνα
 • Ο μεγαλειώδης αυτοκινητόδρομος Route 66, το όνειρο κάθε ταξιδιώτη.
 • Το Γκραν Κάνυον, το μεγαλύτερο φαράγγι του κόσμου!
 • Η εξωπραγματική ομορφιά στο Φαράγγι της Αντιλόπης, στην πολιτεία της Αριζόνα.
 • Οι αλλόκοτοι πέτρινοι πυργίσκοι «Χούντους» στο Φαράγγι Μπράις
 • Το Εθνικό Πάρκο Κάνιονλαντς στη συμβολή των ποταμών Green River και Κολοράντο
 • Οι γιγάντιες πέτρινες αψίδες στο Εθνικό Πάρκο Άρτσες (Πάρκο των Αψίδων)
 • Το «φλεγόμενο φαράγγι» Flaming Gorge, με τους χαρακτηριστικούς κόκκινους βράχους.
 • Το Εθνικό Πάρκο Γκραν Τέτον με την εντυπωσιακή οροσειρά.
 • Η εμπειρία του να περιμένεις τον Old Faithful στο Γέλοουστοουν να δικαιολογήσει ακόμα μία φορά το όνομά του!
 • Η απίστευτη ποικιλία τοπίων, χρωμάτων εικόνων στο Γέλοουστοουν
 • Το εντυπωσιακό Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι, με τις κατακόρυφες γρανιτένιες βουνοπλαγιές
 • Η ειδυλλιακή διαδρομή των 17 Μιλίων (17 Miles Drive) στις ακτές του Ειρηνικού
 • Το κοσμοπολίτικο Σαν Φρανσίσκο, από τις πιο αγαπημένες πόλεις των ΗΠΑ
 • Η διαδρομή στον διάσημο Αυτοκινητόδρομο 1, καθοδόν προς το Σαν Φρανσίσκο.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Μόνο στο Versus εξερευνούμε το ΝΕΟ ΜΕΞΙΚΟ και το Εθνικό Πάρκο Mesa Verde, και φτάνουμε ως το Σαν Φρανσίσκο και την ευρύτερη περιοχή του Γιοσέμιτι.
 • Εξαιρετικές πτήσεις με Lufthansa.
 • Διαδρομή στον μεγαλειώδη αυτοκινητόδρομο Route 66 ταξιδεύοντας από το Νέο Μεξικό για την Αριζόνα.

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

13/08Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Εθνικά Πάρκα Δυτικών ΗΠΑ - Άγρια Δύση | Καλοκαίρι 2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info