fb

Παναμάς-Κόστα Ρίκα Αρχιπέλαγος Μπόκας ντελ Τόρο | 20.06.2024

Διάρκεια: 15 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2699€

Ταυτότητα ταξιδιού

Στο οδοιπορικό αυτό στην καρδιά της Κεντρικής Αμερικής καταφέρνουμε να συνδυάσουμε με τον καλύτερο τρόπο την εξερεύνηση σε μέρη τρόπικα και Εθνικά Πάρκα σπάνιας ομορφιάς αλλά και την ξενάγηση σε πόλεις ολοζώντανες, ασφαλείς και σύγχρονες με πλούτο και μοναδική αρχιτεκτονική.

Ο Παναμάς και η Κόστα Ρίκα διαφέρουν πολύ από τις άλλες της Λατινικής Αμερικής και εμείς καταφέρνουμε, μέσα από ένα οδοιπορικό οργανωμένο βήμα – βήμα να δούμε όλες τις πτυχές τους. Το ταξίδι μας αρχίζει από την ολοζώντανη Πάναμα Σίτι και την άκρως εντυπωσιακή Διώρυγα του Παναμά και καταλήγει στην ταυτόχρονα μπελ επόκ και υπερσύγχρονη Σαν Χοσέ της Κόστα Ρίκα.

Επισκεπτόμαστε και διανυκτερεύουμε σε απίθανα προστατευόμενα εθνικά πάρκα, που περιλαμβάνουν τη μαγική ζούγκλα Τορτουγκέρο με τις θαλάσσιες και ποταμίσιες χελώνες, το σπάνιας ομορφιάς ηφαίστειο Ποάς και το καταπράσινο Εθνικό Ηφαιστειακό Πάρκο Αρενάλ και τις ιαματικές θερμές πηγές. Δεν θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμά μας, επίσκεψη σε φυτεία καφέ, ο οικισμός των Ινδιάνων Εμπερά και το τροπικό, ανέγγιχτο Αρχιπέλαγος Μπόκας Ντελ Τόρο,  

Ένα ταξίδι-υπερθέαμα, που θα σας μείνει αξέχαστο για πάντα.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει από την όμορφη και πολύ ζωντανή Πόλη του Παναμά και φυσικά την εντυπωσιακή Διώρυγα του Παναμά που εντυπωσιάζει όλους τους επισκέπτες. Ακολουθεί το Εθνικό Πάρκο Τσάγρες όπου θα μας ξεναγήσουν οι Ινδιάνοι Εμπερά με τα παραδοσιακά κανό τους. Μετά θα πάμε στο τροπικό Αρχιπέλαγος Μπόκας ντελ Τόρο, το οποίο και θα εξερευνήσουμε απολαμβάνοντας την κρουαζιέρα μας. Επιστρέφοντας στην ηπειρωτική Κεντρική Αμερική ακολουθούμε διαδρομή μέσα από φυτείες καφέ και μπανάνας και άφιξη στην προστατευόμενη ζούγκλα Τορτουγκέρο με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Ακολουθεί το Ηφαιστειακό Πάρκο Ποάς με το ομώνυμο ηφαίστειο, περιηγούμαστε σε φυτεία καφέ στην Κόστα Ρίκα και φτάνουμε στην πρωτεύουσα της χώρας την οποία θα γνωρίσουμε σε βάθος και το Εθνικό Πάρκο Μανουέλ Αντόνιο!

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα σπάνιο εξερευνητικό οδοιπορικό του Versus στον Ισθμό της Κεντρικής Αμερικής. Σε 2 χώρες, Παναμά και Κόστα Ρίκα, με πολύ πλούσια εναλλασσόμενη τροπική φύση, μεγάλη παράδοση στην κουλτούρα των ιθαγενών, πανέμορφες αποικιακές πόλεις και γραφικά χωριουδάκια, απέραντες φυτείες εξαιρετικού καφέ και μπανάνας. Αλλά, ταυτόχρονα, και με μοναδικά επιτεύγματα της παγκόσμιας μηχανικής, όπως είναι η Διώρυγα του Παναμά. Με ειδυλλιακές διανυκτερεύσεις μέσα σε προστατευόμενα εθνικά πάρκα και στα απίθανα, ανέπαφα τροπικά νησιά Μπόκας ντελ Τόρο – μια αποκλειστική καινοτομία του Versus Travel.

Ειδικότερα:

 • Πρόκειται για μια πλήρη εξερεύνηση και τμηματικές διανυκτερεύσεις σε συγκλονιστικά σημεία και εθνικά πάρκα (αρχιπέλαγος Μπόκας Ντελ Τόρο, ζούγκλα Τορτουγκέρο, Εθνικό Πάρκο Μανουέλ Αντόνιο, ηφαίστειο Ποάς). Περνάμε οδικά από τον Παναμά στην Κόστα Ρίκα και εξερευνούμε. Δεν αναλώνουμε το ταξίδι σε πόλεις με ελεύθερες ημέρες ή ανούσιες εκδρομές. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΥΚΓΡΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις και εξερεύνηση (κρουαζιέρα), στο τροπικό αρχιπέλαγος Μπόκας ντελ Τόρο. Έναν άγνωστο παράδεισο, που πρώτο το Versus, πρότεινε στους Έλληνες ταξιδιώτες. Εκεί θα δούμε ερημικές, παραμυθένιες παραλίες, παρθένα δάση και μικρά, απομονωμένα χωριά, διάσπαρτα σε όλα τα νησιά, όπου ζουν ακόμα οι ιθαγενείς Νγκομπέ, Νάσο και Μπρίμπρι 
 • Εκδρομή στους οικισμούς των Ινδιάνων Εμπερά, στους οποίους μας μεταφέρουν οι ίδιοι με τα παραδοσιακά κανό τους, μέσα στο Εθνικό Πάρκο Τσάγρες
 • Ξενάγηση στην απίστευτη Διώρυγα του Παναμά. Επιλέγουμε το παρατηρητήριο Μιραφλόρες, για να δούμε πώς ανεβοκατεβαίνουν τα πλοία, σε διάφορα υψόμετρα, μέσα σε ειδικές δεξαμενές που γεμίζουν με νερό
 • Επισκεπτόμαστε την Παλιά Πόλη του Παναμά, με την απίθανη αποικιακή αρχιτεκτονική και την ολοζώντανη ατμόσφαιρα
 • Διανυκτερεύουμε (2 νύχτες) μέσα στο Εθνικό Πάρκο Τορτουγκέρο και εξερευνούμε τη σπάνια ζούγκλα με κανό. Φτάνουμε ως την παραλία και βλέπουμε τις προστατευόμενες χελώνες της Πράσινης Θάλασσας της Καραϊβικής
 • Πλήρης διατροφή στη ζούγκλα Τορτουγκέρο. Ένα μεσημεριανό γεύμα στα νησάκια Μπόκας ντελ Τόρο, επειδή υπάρχουν πολλές επιλογές για παραδοσιακό δείπνο σε εξωτικά εστιατόρια δίπλα στη θάλασσα. Ημιδιατροφή στο υπόλοιπο πρόγραμμα
 • Επίσκεψη σε φυτεία καφέ στην Κόστα Ρίκα
 • Εξαιρετικά ξενοδοχεία και στις 2 χώρες
 • Έμπειρος και πολύ καλά καταρτισμένος Έλληνας αρχηγός, που μας συνοδεύει και μας εξηγεί τα πάντα σε όλο το ταξίδι, και όχι τοπικός ελληνόφωνος, όπως συμβαίνει συνήθως
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ

Συγκέντρωση με την ταξιδιωτική μας ομάδα στο αεροδρόμιο και πτήση για την Πόλη του Παναμά (ή Πάναμα Σίτι), το λεγόμενο και «Χονγκ Κονγκ» της Κεντρικής Αμερικής, όπως συνηθίζεται να αποκαλείται από πολλούς, μια πόλη που σφύζει από ζωή και έχει κάτι για τον καθένα. Άφιξη στην πόλη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση στο Σαν Χοσέ.

2η ημέρα: ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ: ξενάγηση, Διώρυγα, Παλιά Πόλη

Ξεκινάμε την ξενάγησή μας σε αυτήν την εντυπωσιακή πόλη, η οποία ιδρύθηκε το 1519. Πρώτα θα δούμε το μοντέρνο τμήμα της πόλης με τους ουρανοξύστες που το skyline θυμίζει Μανχάταν και το αποικιακό της τμήμα,  όπου θα περπατήσουμε ανάμεσα στα σοκάκια με τις γραφικές κατοικίες και τα μπαλκόνια ισπανο-αποικιακής τεχνοτροπίας και θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, τη Γαλλική Πλατεία και άλλα αξιοθέατα.
Ακολουθεί η Παλιά Πόλη του Παναμά, το ιστορικό κέντρο δηλαδή, που ονομάζεται Κάσκο Βιέχο ή Σαν Φελίπε. Χτίστηκε το 1673 και συνδυάζει διάφορα αρχιτεκτονικά στυλ: ισπανικό αποικιακό, αρ ντεκό, ευρωπαϊκό μοντερνιστικό, γαλλικό μπελ επόκ και το στυλ των Αντιλλών. Το στυλ των Αντιλλών, δηλαδή της Καραϊβικής, αφορά κυρίως τα σπίτια, που χτίστηκαν την εποχή της διάνοιξης της Διώρυγας. Το ιστορικό κέντρο του Παναμά περιλαμβάνει ιστορικά 800 κτίρια και είναι μνημείο της UNESCO.
Μερικά από τα σημαντικότερα κτίρια είναι: Το Σαλόν Μπολίβαρ που σήμερα στεγάζει το Υπουργείο Εξωτερικών. Εκεί το 1826, έγινε το συνέδριο για την ένωση των χωρών της Λατινικής Αμερικής που απελευθερώθηκαν από τον Μπολίβαρ. Το Εθνικό Θέατρο, που ιδρύθηκε το 1908. Το Λας Μποβέδας, που χρησιμοποιούνταν ως αποθήκες και φυλακές. Η Πλατεία της Γαλλίας, με το μνημείο που είναι αφιερωμένο στους 22.000 Γάλλους εργάτες που πέθαναν κατά τη διάρκεια της διόρυξης της Διώρυγας από κίτρινο πυρετό. Θα δούμε επίσης τον Μητροπολιτικό Καθεδρικό.
Τέλος, θα επισκεφτούμε την περίφημη Διώρυγα του Παναμά, φτάνοντας στο σημείο θέασης του Μιραφλόρες, ιδανικό για να παρατηρήσουμε την κίνηση των πλοίων. Η Διώρυγα αποτελεί το υγρό μονοπάτι που χώρισε στην μέση μία ήπειρο για να ενώσει τους δύο ωκεανούς, τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό, και άλλαξε για πάντα το τοπίο της παγκόσμιας ναυσιπλοΐας και του εμπορίου. Ο Ισθμός του Παναμά είναι το στενότερο τμήμα ξηράς ανάμεσα στον Ειρηνικό και στον Ατλαντικό ωκεανό.

Η διάνοιξη της Διώρυγας τελείωσε το 1914 και υπολογίζεται ότι εργάστηκαν πάνω από 80.000 άνθρωποι για την αποπεράτωσή της. Συνδέει τον κόλπο του Παναμά στον Ειρηνικό ωκεανό με τον κόλπο της Λιμόν στον Ατλαντικό ωκεανό και έχει μήκος 81.300 μέτρων. Φθάνοντας σε παρατηρητήριο στη Διώρυγα, ο αρχηγός σας θα σας εξηγήσει με ποιον τρόπο τη διαπλέουν τα πλοία, από τον Ειρηνικό στον Ατλαντικό και αντίστροφα, ανεβαίνοντας δεξαμενές που γεμίζουν με νερό.
Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ: εκδρομή στο ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΣΑΓΡΕΣ – Ινδιάνοι Εμπερά

Πρωινή αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Τσάγρες, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον Πολιτισμό των Ιθαγενών Εμπέρα (ή Εμπερά). Θα δούμε από κοντά τις χειροτεχνίες τους, θα μας διδάξουν τις γνώσεις τους για τα βότανα και τα φυτά της περιοχής, θα απολαύσουμε τη μουσική και τους χορούς τους, που θα μας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο. Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να χρωματίσετε το σώμα σας, όπως κάνουν οι ίδιοι, με φυτικά χρώματα - μια τεχνική γνωστή ως Jagua.
Στην κοινότητα των Εμπερά φτάνουμε με τα παραδοσιακά κανό που οδηγούν οι ιθαγενείς διασχίζοντας τον ποταμό Τσάγρες. Για τους πιο θαρραλέους, προτείνουμε μια διαφορετική εξερεύνηση όπου θα περπατήσουμε  μέσα στην ζούγκλα στην κοίτη ενός μικρού ποταμού για να καταλήξουμε σε μια πανέμορφη λίμνη στην οποία  μπορούμε να βουτήξουμε και παράλληλα να θαυμάσουμε  τους καταρράκτες. Επιστροφή στην Πόλη του Παναμά. Για το βράδυ σας επιφυλάσσουμε μία έκπληξη! Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ – πτήση για ΜΠΟΚΑΣ ΝΤΕΛ ΤΟΡΟ

Αναχώρηση αεροπορικώς για τα νησιά Μπόκας ντελ Τόρο και το μεγαλύτερο από αυτά, το νησί Κολόν, όπου και θα διαμείνουμε. Το αρχιπέλαγος Μπόκας Ντελ Τόρο αποτελείται από 6 νησιά καλυμμένα με τροπικά δάση. Από την πρώτη στιγμή νιώθουμε μια γαλήνια ατμόσφαιρα. Όλα μας μεταφέρουν πίσω στο χρόνο, αφού πρόκειται για ένα μέρος γνήσιο, μη τουριστικοποιημένο, έναν ανέγγιχτο παράδεισο. Εδώ δεν θα συναντήσουμε τις πολλές ανέσεις που έχουμε συνηθίσει, μα μην ξεχνάμε πως δεν έχουμε έρθει γι’ αυτό: έχουμε έρθει για ένα ταξίδι στο παρελθόν, βιώνοντας μια αυθεντική νοσταλγική ατμόσφαιρα.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη νωχελική, άλλων εποχών, περατζάδα των ντόπιων στον κεντρικό, με έντονο χρώμα Καραϊβικής, δρόμο του Μπόκας Ίσλα, τα μικρά τοπικά μπαράκια με ρυθμούς reggae και θαλασσινή αύρα, αλλά και τα εστιατόρια δίπλα στη θάλασσα. Εικόνες που όλο και περισσότερο σπανίζουν στα ταξίδια μας.
Τα ίδια τα νησιά είναι ένας επίγειος παράδεισος, ένας προορισμός μοναδικού φυσικού κάλλους. Ένας νησιωτικός τόπος με τεράστιες παραλίες με άσπρη άμμο, που βρέχονται από τα καταγάλανα νερά της Καραϊβικής, δημιουργώντας τοπία ειδυλλιακά. Τα τυρκουάζ νερά του Bocas del Toro και οι δαντελωτές ακτές του, φιλοξενούν ένα οικοσύστημα με παρθένους κοραλλιογενείς υφάλους και σπάνια θαλάσσια ζωή και είναι ιδανικές για εξερεύνηση του βυθού με μάσκα, για καταδύσεις ή απλά για κολύμπι στα δροσερά νερά της περιοχής. Δικαίως ονομάζονται «τα Galapagos του 21ου αιώνα». Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Μπορείτε να χαρείτε τη βραδινή σας βόλτα στο νησί, και να τιμήσετε δεόντως τα μικρά, γραφικά εστιατόρια που σερβίρουν γεύσεις Καραϊβικής και κάθε λογής ψαρολιχουδιές. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΜΠΟΚΑΣ ΝΤΕΛ ΤΟΡΟ: εκδρομή με βάρκα

Βρισκόμαστε στην Καραϊβική, τον πρώτο λόγο λοιπόν έχει εδώ η θάλασσα, οι χρυσές παραλίες και οι εντυπωσιακοί κοραλλιογενείς σχηματισμοί. Έχουμε λοιπόν στη διάθεσή μας πολύ χρόνο στα πανέμορφα αυτά νησάκια για να ζήσουμε για λίγο κι εμείς σε έναν αληθινό παράδεισο! Περνάμε από μαγκρόβια δάση που φυτρώνουν μέσα στη θάλασσα, προστατεύουν το οικοσύστημα και προσφέρουν καταφύγιο στους χαριτωμένους βραδύποδες που θα δούμε κρεμασμένους στα κλαδιά. 
Απολαμβάνουμε εκδρομή με πλοιάριο στις παραλίες των Μπόκας ντελ Τόρο, πλέοντας σχεδόν σε ολόκληρη τη διαδρομή μας σε προστατευόμενα νερά πίσω από τους κοραλλιογενείς υφάλους, έτσι ώστε το ταξίδι μας να επηρεάζεται όσο το δυνατόν λιγότερο από τα κύματα και να μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμη και όταν πνέουν μέτριοι άνεμοι. Ξεκινήσαμε πρωί λοιπόν και ερχόμαστε πρώτα κοντά στο νησί Κριστόμπαλ και αν είμαστε τυχεροί βλέπουμε τα δελφίνια να παίζουν και να κολυμπούν δίπλα μας στο Coral Key.

Αργότερα με το πλοιάριο πάμε στο νησί Μπαστιμέντος, για να φτάσουμε στην παραλία Red Frog, μία από τις ωραιότερες των νησιών. Εκεί πρέπει να διασχίσουμε ένα ειδυλλιακό μονοπάτι μέσα στην  τροπική βλάστηση, το οποίο και θα διασχίσουμε πεζοί. Στο νησί αυτό ίσως δούμε και τον σπάνιο (όσο και δηλητηριώδη!) κόκκινο βάτραχο! Μετά το μπάνιο μας, όποιος επιθυμεί μπορεί να συμπληρώσει την υπέροχη βόλτα του με εξωτικά κοκτέιλ από το  πανέμορφο μπιτς μπαρ που βρίσκεται πάνω στην παραλία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μην παραλείψετε να έχετε μαζί σας το μαγιό σας, μια αλλαξιά ρούχα και φυσικά καπέλο και αντηλιακό!

6η ημέρα: ΜΠΟΚΑΣ ΝΤΕΛ ΤΟΡΟ (2η εκδρομή με βάρκα)

Άλλη μία γεμάτη μέρα μάς περιμένει στα παραδεισένια Μπόκας ντελ Τόρο. Στη σημερινή μας εξόρμηση ξεκινάμε από την παραλία Εστρέγια (Playa Estrella), μια λεπτή λωρίδα άμμου στο νησί Κολόν, όπου στα πεντακάθαρα νερά της μπορείτε να θαυμάσετε τεράστιους αστερίες. Επόμενη στάση μας μία από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού Κολόν, η Boca del Drago, με τους φοίνικες σχεδόν σε οριζόντια στάση, να ξεκουράζονται πάνω στη θάλασσα. Εδώ θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε το μπάνιο και τη θάλασσα, να περπατήσουμε κaι να χαζέψουμε τα παραδοσιακά στέκια με τοπική χειροτεχνία, να απολαύσουμε το γεύμα μας σε κάποιο από τα εστιατόρια αλλά και να χαλαρώσουμε σε αιώρα, ζώντας την απόλυτη ραστώνη. Κάπως έτσι δεν έχετε φανταστεί την Καραϊβική; Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΜΠΟΚΑΣ ΝΤΕΛ ΤΟΡΟ – ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΡΤΟΥΓΚΕΡΟ (Κόστα Ρίκα)

Σήμερα το πρωί αναχωρούμε από τα νησιά και αφού επιστρέψουμε ακτοπλοϊκώς στον ηπειρωτικό Παναμά, συνεχίζουμε για τα σύνορα με τη γειτονική Κόστα Ρίκα. Αφού διεκπεραιώσουμε τις τελωνειακές διατυπώσεις, συνεχίζουμε οδικώς στην Κόστα Ρίκα μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής που περνά από φυτείες καφέ, μπανάνας και ξεχασμένα χωριουδάκια, φτάνοντας στο Εθνικό Πάρκο Τορτουγκέρο. Στη διάρκεια της διαδρομής ο ξεναγός μας θα μας εξηγεί το πώς δημιουργήθηκε όλο αυτό το σκη¬νικό στο οποίο συμμετέχουμε σήμερα. Το όνομα του πάρκου σημαίνει «καταφύγιο χελωνών» και ιδρύθηκε για την προστασία της πράσινης χελώνας της Καρα¬ϊβικής. Όλο το τοπίο θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές, μιας και το σημείο αυτό είναι εντελώς απομονωμένο από τον υπόλοιπο κόσμο και έχει διατηρήσει το έ¬ντονο χρώμα της αφροκαραϊβικής κουλτούρας. Τα παιδιά τρέχουν αμέριμνα στους χωματένιους δρό¬μους του, οι άνδρες περιποιούνται τα πολύχρωμα βαρκάκια τους και οι γυναίκες καθισμένες έξω από τα μισογκρεμισμένα σπίτια τους, αλλά όμορφα στολι¬σμένα με χρώμα, χαζεύουν τους περαστικούς. Ιδιαίτερα για τους λάτρεις της γνήσιας ταυτότητας της Κεντρικής Αμερικής το μέρος αυτό είναι το ιδανικό. Η διαμονή μας γίνεται σε lodge μέσα στη ζούγκλα, πα-ρέχοντάς μας βασικές ανέσεις. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΡΤΟΥΓΚΕΡΟ: βαρκάδα στα κανάλια

Η σημερινή μας ημέρα είναι αφιερωμένη στην εξερεύνηση του Εθνικού Πάρκου του Τορτουγκέρο. Πρόκειται για ένα σύστημα φυσικών και τεχνητών καναλιών αλλά και πλεύσιμων λιμνών, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου εκτείνεται στα πεδινά, με ορεινές κορυφές ηφαιστειακής προέλευσης να οριοθετούν το δυτικό τμήμα του. Με πλοιάριο θα αναζητήσουμε τους «κατοίκους» αυτής της καταπράσινης περιοχής: 309 είδη τροπικών πουλιών, φλώροι, γεράκια, αλκυόνες και ερωδιοί, παπαγάλοι μακάο, πίθηκοι, βραδύποδες, αλιγάτορες, πίθηκοι και άλλα ζώα.
Οι οδηγοί μας θα σταματούν την πορεία μας μέσα στη ζούγκλα κάθε φορά που θα αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει κάποιος ζωντανός οργανισμός που αξίζει την παρατήρησή μας.
Η πλεύση αυτή γίνεται σε απόλυτη ησυχία, έχοντας σαν υπόκρουση τους ήχους της ζούγκλας και τα κρωξίματα των πουλιών ή τα ουρλιαχτά των πιθήκων που βουτούν με μανία στον αέρα κατά τη μεταφορά τους από το ένα δέντρο στο άλλο, και παρατηρώντας όσο το δυνατόν περισσότερα από τα ζωτικά είδη των καναλιών. Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα τροπικά δάση που έχουμε δει ποτέ στα ταξίδια μας στον κόσμο.
Επιστρέφοντας στο lodge μας θα χαλαρώσουμε περπατώντας στη φύση και ψάχνοντας στα μεγάλα φύλα των φυτών τα μικροσκοπικά πράσινα βατραχάκια με τα κόκκινα μάτια, σήμα κατατεθέν της φύσης της Κόστα Ρίκα. Μπορεί στις φωτογραφήσεις να φαίνονται μεγαλόσωμα, αλλά έχουν το μέγεθος του νυχιού μας. Όποιος τα ανακαλύψει, το επικοινωνεί και με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Όσο για το βραδινό μας στο lodge, καλό είναι να μην έχουμε πολλές προσδοκίες. Το αντιστάθμισμά μας σε αυτό θα είναι οι πολλές ιστορίες που θα έχουμε να διηγηθούμε από τη σημερινή ημέρα.

9η ημέρα: ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΡΤΟΥΓΚΕΡΟ – ΠΑΡΚΟ ΑΡΕΝΑΛ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας ξεκινάμε μια μέρα γεμάτη όμορφες εικόνες και εμπειρίες. Μεταφερόμαστε με σκάφος στην περιοχή Αρενάλ σε μια μοναδική διαδρομή που συναρπάζει. Αυτό που θα κάνει τη μέρα μας αξέχαστη, όμως, αφού έχουμε αφήσει πίσω μας την φαντασμαγορική ζούγκλα Τορτουγκέρο είναι η μοναδική εμπειρία στις θερμές πηγές!  Οι θερμές πηγές Eco Thermales στη Λα Φορτούνα είναι ο τέλειος προορισμός για αυτή τη μέρα. Οι θερμές πισίνες φτάνουν από τους 32 βαθμούς Κελσίου μέχρι και τους 41. Η θερμοκρασία του νερού χαλαρώνει τους μύες και ανοίγει τους πόρους του δέρματος, γεγονός που επιτρέπει στον οργανισμό να απορροφήσει τις μικρές ποσότητες των ευεργετικών μετάλλων που φέρει το νερό εξαιτίας των ηφαιστειακών πετρωμάτων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΡΕΝΑΛ: Πάρκο Μίστικο (εναέριες γέφυρες)

Αφού πάρουμε το πρωινό μας ξεκινάμε για μια μέρα γεμάτη ξεχωριστές εμπειρίες. Επισκεπτόμαστε το Ηφαιστειακό Πάρκο Αρενάλ στο βορειοδυτικό τμήμα της Κόστα Ρίκα. Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς που αποτελεί ταυτόχρονα το κατάλληλο σημείο για παρατήρηση της χλωρίδας και της πανίδας.
Θα ζήσουμε την περιπέτεια σε ένα φυσικό περιβάλλον που όμοιό του δεν συναντάει κανείς συχνά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας φωτογραφικές μηχανές και κάμερες για να αποτυπώσετε τη μοναδικότητα του εξαιρετικού τοπίου.
Το ηφαίστειο Αρενάλ είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο, μια ισχυρή απόδειξη πως κάτω από τον εξωτερικό της φλοιό, η Γη δεν κοιμάται
καθόλου... Μικρές εκρήξεις που συνοδεύονται από καπνούς και στάχτη είναι πολύ συχνό φαινόμενο, ενώ το θέαμα της ροής της φωτεινής κόκκινης λάβας τη νύχτα είναι σίγουρα μοναδικό. Η περιοχή καταστράφηκε το 1968 και τώρα βρίσκεται στη διαδικασία της αναγέννησης.
Επόμενος προορισμός μας είναι το καταπράσινο Πάρκο Μίστικο, το οποίο βρίσκεται ακριβώς στο μέσο της διαδρομής που ακολουθούν τα πουλιά που μεταναστεύουν μεταξύ Βόρειας και Νότιας Αμερικής, γεγονός που σημαίνει ότι θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε από πολύ κοντά περισσότερα από 50 είδη πουλιών. Πρόκειται για μια τεράστια δασική έκταση, φτιαγμένη από μονοπάτια (συνολικής απόστασης περίπου 3 χλμ.) και κρεμαστές γέφυρες, οι οποίες όμως έχουν κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρείται η απόλυτη αρμονία μεταξύ φύσης και ανθρώπου.

Κατά τη διάρκεια της βόλτας μας θα μάθουμε περισσότερα πράγματα για το δάσος και θα θαυμάσουμε τόσο την χλωρίδα όσο και την πανίδα
του τόπου. Θα γίνουμε ένα με την φύση, αλλά θα απολαύσουμε και τη μοναδική θέα προς το ηφαίστειο Αρενάλ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΑΡΕΝΑΛ - ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΠΟΑΣ – ΦΥΤΕΙΑ ΚΑΦΕ - ΣΑΝ ΧΟΣΕ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε προορισμό την πόλη του Σαν Χοσέ. Στη διαδρομή, ωστόσο, θα κάνουμε μερικές στάσεις για να ζήσουμε ωραίες εμπειρίες και να δούμε ξεχωριστά αξιοθέατα. Όπως η πόλη Σαρτσί, (ή Σάρσι) διάσημο κέντρο βιοτεχνίας της Κόστα Ρίκα. Τα πιο δημοφιλή είδη προς πώληση είναι τα "Ox Carts", περίτεχνα ζωγραφισμένα κάρα που παραδοσιακά μετέφεραν τον καφέ από τα υψίπεδα μέχρι το λιμάνι στην ακτή του Ειρηνικού. Αρχικά, κάθε περιοχή της Κόστα Ρίκα είχε το δικό της ιδιαίτερο σχέδιο, επιτρέποντας την αναγνώριση της καταγωγής του οδηγού από τα ζωγραφισμένα σχέδια στους τροχούς και το αμάξωμα.
Ενώ στις περισσότερες περιοχές της Κόστα Ρίκα τα φορτηγά και τα τρένα αντικατέστησαν τα κάρα ως κύριο μέσο μεταφοράς, τα κάρα παραμένουν ισχυρά σύμβολα του αγροτικού παρελθόντος της Κόστα Ρίκα και εξακολουθούν να πρωταγωνιστούν στις παρελάσεις και στις θρησκευτικές και κοσμικές γιορτές, λόγος για τον οποίο έχουν ανακηρυχθεί από την UNESCO ως κύριο κομμάτι της άυλης κληρονομιάς. Σήμερα, η πόλη διαθέτει περισσότερα από 200 καταστήματα και μικρά οικογενειακά εργοστάσια ξυλουργικής που παράγουν ξύλινα μπολ και άλλα επιτραπέζια σκεύη, πτυσσόμενες κουνιστές καρέκλες από ξύλο και δέρμα και μια μεγάλη ποικιλία άλλων αντικειμένων.
Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Εθνικό Πάρκο του Ηφαιστείου Ποάς, έξω από το Σαν Χοσέ, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2,708 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Εκεί έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το ηφαίστειο Ποάς, ένα «στρωματοηφαίστειο»,  κωνικού σχήματος ηφαίστειο δηλαδή, που σχηματίστηκε από πολλαπλά στρώματα λάβας και τέφρας, που χαρακτηρίζεται από έναν κρατήρα κορυφής και περιοδικά διαστήματα εκρήξεων. Η εικόνα της λίμνης στον κρατήρα του που ακόμα βγάζει καπνό είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τοπία της Κόστα Ρίκα.

Η ημέρα μας συνεχίζεται με μια μοναδική επίσκεψη σε φυτείa καφέ, όπου θα δούμε βήμα βήμα όλη την διαδικασία από την φύτευση του σπόρου, μέχρι την βλάστηση και τη συγκομιδή. Ξεναγοί μας σε αυτό θα είναι η οικογένεια Βάργκας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε αυτό τον τομέα από το 1940 και θα μας πουν τα πάντα τόσο για την ιστορία τους κτήματός τους, όσο και για τις ποικιλίες των φυτών, αλλά και τους τρόπους καλλιέργειάς τους. Θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε φρέσκο καφέ και να αφεθούμε στη μαγεία του.
Τελικός προορισμός μας το Σαν Χοσέ. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΣΑΝ ΧΟΣΕ – ΜΑΝΟΥΕΛ ΑΝΤΟΝΙΟ – ΣΑΝ ΧΟΣΕ

Αμέσως μετά το πρωινό μας ξεκινάμε οδικώς για το Εθνικό Παραλιακό Πάρκο Μανουέλ Αντόνιο, στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού. Μα¬γευτικές  παραλίες με σμαραγδένια νερά και λευκή άμμο, πυκνό τροπικό δάσος που φτάνει έως τις ακτές συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό. Το Μανουέλ Αντόνιο ανακαλύφθηκε το 1519 από τον Ισπανό εξερευ¬νητή Πόνσε ντε Λεόν (Ponce de Leon), ο οποίος κατέ¬πλευσε στις ακτές της Κόστα Ρίκα αναζητώντας το ελι¬ξίριο της νεότητας. Και ήταν τόσο σαγηνευτικό το το¬πίο, που τον έκανε να εγκαταλείψει τον αρχικό του σκοπό και να ασχοληθεί με την εξερεύνηση αυτού του επίγειου παραδείσου! Θα έχουμε την ευκαιρία να απο¬λαύσουμε σπάνια είδη πτηνών και ζώων, αλλά και υ¬πέροχων διαδρομών μέσα σε πραγματική ζούγκλα! Στο Πάρκο συμπεριλαμβάνονται επίσης 12 νησιά με εξαιρετικές παραλίες, που αποτελούν καταφύγιο για πολλά είδη θαλάσσιων πτηνών. Τέλος, υπάρχει ακόμα λιμνοθάλασσα αλλά και μαγκρόβιο δάσος. Ε¬τοιμάστε το εξερευνητικό σας ένστικτο γι’ αυτήν τη μο¬ναδική εμπειρία. Επιστροφή στο Σαν Χοσέ. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: ΣΑΝ ΧΟΣΕ: Ξενάγηση

Η σημερινή και τελευταία μας ημέρα στην Κόστα Ρίκα.  Θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της πόλης, όπως το Εθνικό Μουσείο και το Εθνικό Θέατρο (1897), στα οποία θα ξεναγηθούμε και στο εσωτερικό τους.
Θα δούμε επίσης τον φυσικό «πνεύμονα» της πρωτεύουσας, το Μητροπολιτικό Πάρκο Λα Σαμπάνα, τον Καθεδρικό Ναό, την Εθνική Βιβλιοθήκη, το εντυπωσιακό Ανώτατο Δικαστήριο, την Πανεπιστημιούπολη κ.ά.

Διανυκτέρευση.

14η ημέρα: ΣΑΝ ΧΟΣΕ – πτήση για ΠΑΡΙΣΙ

Πρωινό ελεύθερο για να απολαύσουμε τις βόλτες μας στο Σαν Χοσέ. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση της επιστροφής μας για την Αθήνα μέσω Παρισιού.

15η ημέρα: Άφιξη στο Παρίσι – Πτήση για ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Επιστρέφουμε στο σπίτι μας υπερπλήρεις σε εικόνες και εμπειρίες που θα μας συντροφεύουν για μια ζωή!

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2699 € 990 €
Twin Room 2699 € 990 €
Triple Room 2699 € 990 €
Single Room 3589 € 990 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2919 € 990 €
Twin Room 2919 € 990 €
Triple Room 2919 € 990 €
Single Room 3809 € 990 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται δυο διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3939 € 0 €
Twin Room 3939 € 0 €
Triple Room 3939 € 0 €
Single Room 4829 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

AF 1033

20/06/2024

ΑΘΗΝΑ –  ΠΑΡΙΣΙ

06:30

09:10

AF 474

20/06/2024

ΠΑΡΙΣΙ  – ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ

14:00

17:45

AF 431

03/07/2024

ΣΑΝ ΧΟΣΕ – ΠΑΡΙΣΙ

19:00

13:35 (+1)

AF 1032

04/07/2024

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

19:05

23:15

15 ήμερο πρόγραμμα με 13 διανυκτερεύσεις.

Άφιξη στην Αθήνα στις 05/07/2024 (16η ημέρα)  τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Διαμονή σε 5* στο Σαν Χοσέ και στην Πόλη του Παναμά (τοπικής κατηγοριοποίησης). Διaμονή στα Μπόκας ντελ Τόρο σε ξενοδοχείο 3* sup., από τα καλύτερα στην πόλη  Boca. Στο Τορτουγκέρο διαμονή σε όμορφο lodge. Τα lodge είναι απλών ανέσεων.
 • Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα, εκτός από τα νησάκια Μπόκας ντελ Τόρο: ένα μόνο μεσημεριανό στα νησάκια Μπόκας ντελ Τόρο, όπου υπάρχουν πολλές επιλογές για παραδοσιακό δείπνο σε εξωτικά εστιατόρια δίπλα στη θάλασσα. Πλήρης διατροφή στη ζούγκλα Τορτουγκέρο. 
 • Ξεναγήσεις, επισκέψεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).
 • Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  990

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται δυο διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Σημείωση: Οι τιμές για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Κύπρο είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τις τιμές των εισιτηρίων μετάβασης στην Αθήνα. Οι τελικές τιμές διαμορφώνονται κατά την κράτησή σας, κατόπιν διαθεσιμότητας. Στην περίπτωση των ταξιδιωτών που αναχωρούν από την Κύπρο, υπάρχει δυνατότητα αναχώρησης από τη Λάρνακα χωρίς πέρασμα από την Αθήνα. Κατά τη στιγμή της κράτησής σας, διερευνούμε κατά πόσο αυτό συμφέρει οικονομικά τον ταξιδιώτη και του το προτείνουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα σπάνιο εξερευνητικό οδοιπορικό του Versus στον Ισθμό της Κεντρικής Αμερικής. Σε 2 χώρες, Παναμά και Κόστα Ρίκα, με πολύ πλούσια εναλλασσόμενη τροπική φύση, μεγάλη παράδοση στην κουλτούρα των ιθαγενών, πανέμορφες αποικιακές πόλεις και γραφικά χωριουδάκια, απέραντες φυτείες εξαιρετικού καφέ και μπανάνας. Αλλά, ταυτόχρονα, και με μοναδικά επιτεύγματα της παγκόσμιας μηχανικής, όπως είναι η Διώρυγα του Παναμά. Με ειδυλλιακές διανυκτερεύσεις μέσα σε προστατευόμενα εθνικά πάρκα και στα απίθανα, ανέπαφα τροπικά νησιά Μπόκας ντελ Τόρο – μια αποκλειστική καινοτομία του Versus Travel.

Ειδικότερα:

 • Πρόκειται για μια πλήρη εξερεύνηση και τμηματικές διανυκτερεύσεις σε συγκλονιστικά σημεία και εθνικά πάρκα (αρχιπέλαγος Μπόκας Ντελ Τόρο, ζούγκλα Τορτουγκέρο, Εθνικό Πάρκο Μανουέλ Αντόνιο, ηφαίστειο Ποάς). Περνάμε οδικά από τον Παναμά στην Κόστα Ρίκα και εξερευνούμε. Δεν αναλώνουμε το ταξίδι σε πόλεις με ελεύθερες ημέρες ή ανούσιες εκδρομές. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΥΚΓΡΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις και εξερεύνηση (κρουαζιέρα), στο τροπικό αρχιπέλαγος Μπόκας ντελ Τόρο. Έναν άγνωστο παράδεισο, που πρώτο το Versus, πρότεινε στους Έλληνες ταξιδιώτες. Εκεί θα δούμε ερημικές, παραμυθένιες παραλίες, παρθένα δάση και μικρά, απομονωμένα χωριά, διάσπαρτα σε όλα τα νησιά, όπου ζουν ακόμα οι ιθαγενείς Νγκομπέ, Νάσο και Μπρίμπρι 
 • Εκδρομή στους οικισμούς των Ινδιάνων Εμπερά, στους οποίους μας μεταφέρουν οι ίδιοι με τα παραδοσιακά κανό τους, μέσα στο Εθνικό Πάρκο Τσάγρες
 • Ξενάγηση στην απίστευτη Διώρυγα του Παναμά. Επιλέγουμε το παρατηρητήριο Μιραφλόρες, για να δούμε πώς ανεβοκατεβαίνουν τα πλοία, σε διάφορα υψόμετρα, μέσα σε ειδικές δεξαμενές που γεμίζουν με νερό
 • Επισκεπτόμαστε την Παλιά Πόλη του Παναμά, με την απίθανη αποικιακή αρχιτεκτονική και την ολοζώντανη ατμόσφαιρα
 • Διανυκτερεύουμε (2 νύχτες) μέσα στο Εθνικό Πάρκο Τορτουγκέρο και εξερευνούμε τη σπάνια ζούγκλα με κανό. Φτάνουμε ως την παραλία και βλέπουμε τις προστατευόμενες χελώνες της Πράσινης Θάλασσας της Καραϊβικής
 • Πλήρης διατροφή στη ζούγκλα Τορτουγκέρο. Ένα μεσημεριανό γεύμα στα νησάκια Μπόκας ντελ Τόρο, επειδή υπάρχουν πολλές επιλογές για παραδοσιακό δείπνο σε εξωτικά εστιατόρια δίπλα στη θάλασσα. Ημιδιατροφή στο υπόλοιπο πρόγραμμα
 • Επίσκεψη σε φυτεία καφέ στην Κόστα Ρίκα
 • Εξαιρετικά ξενοδοχεία και στις 2 χώρες
 • Έμπειρος και πολύ καλά καταρτισμένος Έλληνας αρχηγός, που μας συνοδεύει και μας εξηγεί τα πάντα σε όλο το ταξίδι, και όχι τοπικός ελληνόφωνος, όπως συμβαίνει συνήθως
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

 

Highlights

 • Ανακαλύψτε την πολύχρωμη και γεμάτη ενέργεια Πάναμα Σίτι, που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο
 • Παρατηρήστε τον διάπλου των πλοίων από τη Διώρυγα του Παναμά καθώς αυτά ανεβοκατεβαίνουν μέσα σε δεξαμενές στα διαφορετικά υψόμετρα του ισθμού
 • Γνωρίστε τους Ινδιάνους Εμπερά, με τα ζωγραφιστά σώματα. Θα σας ξεναγήσουν οι ίδιοι με τα παραδοσιακά κανό τους μέσα στον οικισμό τους, στο Εθνικό Πάρκο Τσάγρες
 • Αφεθείτε στη μαγεία της Καραϊβικής στα τροπικά νησάκια Μπόκας ντελ  Τόρο με τις κατάλευκες παραλίες, τα πυκνά δάση και τους πολύ φιλικούς ιθαγενείς
 • Εξερευνήστε το μαγευτικό περιβάλλον της ζούγκλας Τορτουγκέρο, με τις προστατευόμενες θαλάσσιες και ποταμίσιες χελώνες
 • Πεζοπορήστε στο ηφαίστειο Ποάς και γνωρίστε το Εθνικό Πάρκο Μανουέλ Αντόνιο, ένα από τα πιο όμορφα της Κόστα Ρίκα
 • Δοκιμάστε εκλεκτό καφέ σε τοπική φυτεία στην Κόστα Ρίκα και μάθετε τα πάντα για την καλλιέργεια που σφράγισε την ιστορική πορεία των χωρών αυτών και ολόκληρης της Κεντρικής Αμερικής
 • Περιηγηθείτε στην πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα, Σαν Χοσέ, με την μπελ επόκ και την… υπερσύγχρονη αρχιτεκτονική

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Εκδρομή στους οικισμούς των Ινδιάνων Εμπερά
 • Επίσκεψη σε φυτεία καφέ στην Κόστα Ρίκα
 • 3 διαν/σεις και εξερεύνηση (κρουαζιέρα), στο τροπικό αρχιπέλαγος Μπόκας ντελ Τόρο. 

 

Περίοδοι

 • Μάιος - Ιούνιος 2024

Αναχωρήσεις

20/06Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Παναμάς-Κόστα Ρίκα Αρχιπέλαγος Μπόκας ντελ Τόρο | 20.06.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info