Πληροφορίες για: Παναμάς

Παρθένα τροπικά νησιά
Το αρχιπέλαγος Μπόκας Ντελ Τόρο βρίσκεται στα βόρεια του Παναμά και αποτελείται από 6 νησιά καλυμμένα με τροπικά δάση. Η προσγείωσή σας γίνεται στο κυρίως νησί Μπόκας Ίσλα. Από την πρώτη στιγμή θα νιώσετε μια γαλήνια ατμόσφαιρα. Όλα σας μεταφέρουν πίσω στο χρόνο, αφού πρόκειται για ένα μέρος γνήσιο, μη τουριστικοποιημένο, έναν ανέγγιχτο παράδεισο. Δεν θα ξεχάσετε ποτέ τη νωχελική, άλλων εποχών, περατζάδα των ντόπιων στον κεντρικό, με έντονο χρώμα Καραϊβικής, δρόμο του Μπόκας Ίσλα, τα μικρά τοπικά μπαράκια με ρυθμούς ρέγκε και θαλασσινή αύρα, αλλά και τα εστιατόρια δίπλα στη θάλασσα. Εικόνες που όλο και περισσότερο σπανίζουν στα ταξίδια.

Απομονωμένες φυλές
Το ίδια τα νησιά είναι ένας επίγειος παράδεισος. Ένας προορισμός μοναδικού φυσικού κάλλους. Ένας νησιωτικός τόπος με τεράστιες παραλίες με άσπρη άμμο, που βρέχονται από τα καταγάλανα νερά της Καραϊβικής, δημιουργώντας τοπία ειδυλλιακά. Τα τυρκουάζ νερά του Μπόκας Ντελ Τόρο και οι δαντελωτές ακτές του, φιλοξενούν ένα οικοσύστημα με παρθένους κοραλλιογενείς υφάλους και σπάνια θαλάσσια ζωή και είναι ιδανικές για εξερεύνηση του βυθού με μάσκα, για καταδύσεις ή απλά για κολύμπι στα δροσερά νερά της περιοχής. Δικαίως ονομάζονται “τα Galapagos του 21ου αιώνα”.

Το αρχιπέλαγος Μπόκας Ντελ Τόρο

διαθέτει και αρκετά μικρά, απομονωμένα χωριά, διάσπαρτα σε όλα τα νησιά, όπου εξακολουθούν να ζουν πολλές αυτόχθονες φυλές ιθαγενών, όπως οι Ngobe, οι Naso και οι Bribri.

Πόλη του Παναμά

Το ταξίδι αυτό μπορεί να επεκταθεί στην Πόλη του Παναμά με τους ουρανοξύστες, μία από τις πιο κοσμοπολίτικες πρωτεύουσες του κόσμου, περικυκλωμένη από αξιοθέατα απίστευτου πλούτου και ομορφιάς. Μια πόλη με εξαιρετική νυχτερινή ζωή, μουσικές, φαγητό, ελιτίστικη ατμόσφαιρα και φοβερή θέα προς τους ουρανοξύστες. Μην παραλείψετε να πάτε για φαγητό, live jazz και κεντρο-αμερικάνικη μουσική στο Panama Viejo!

Αρχιπέλαγος Bocas Del Toro

Το αρχιπέλαγος Μπόκας Ντελ Τόρο αποτελείται από 6 νησιά καλυμμένα με τροπικά δάση. Η προσγείωσή μας γίνεται στο κυρίως νησί Μπόκας Ίσλα. Από την πρώτη στιγμή νοιώθουμε μια γαλήνια ατμόσφαιρα. Όλα μας μεταφέρουν πίσω στο χρόνο, αφού πρόκειται για ένα μέρος γνήσιο, μη τουριστικοποιημένο, έναν ανέγγιχτο παράδεισο. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη νωχελική, άλλων εποχών, περατζάδα των ντόπιων στον κεντρικό, με έντονο χρώμα Καραϊβικής, δρόμο του Μπόκας Ίσλα, τα μικρά τοπικά μπαράκια με ρυθμούς reggae και θαλασσινή αύρα, αλλά και τα εστιατόρια δίπλα στη θάλασσα. Εικόνες που όλο και περισσότερο σπανίζουν στα ταξίδια μας.

 

Το ίδια τα νησιά είναι ένας επίγειος παράδεισος. Ένας προορισμός μοναδικού φυσικού κάλλους. Ένας νησιωτικός τόπος με τεράστιες παραλίες με άσπρη άμμο, που βρέχονται από τα καταγάλανα νερά της Καραϊβικής, δημιουργώντας τοπία ειδυλλιακά. Τα τυρκουάζ νερά του Bocas del Toro και οι δαντελωτές ακτές του, φιλοξενούν ένα οικοσύστημα με παρθένους κοραλλιογενείς υφάλους και σπάνια θαλάσσια ζωή και είναι ιδανικές για εξερεύνηση του βυθού με μάσκα, για καταδύσεις ή απλά για κολύμπι στα δροσερά νερά της περιοχής. Δικαίως ονομάζονται "τα Galapagos του 21ου αιώνα".

Αρχιπέλαγος Bocas Del Toro

Προτείνουμε οπωσδήποτε εκδρομή στη μοναδική παραλία Boca de Dragon με τους φοίνικες σχεδόν σε οριζόντια στάση, να ξεκουράζονται πάνω στη θάλασσα, αλλά και στα παραδεισένια νησάκια Ζαπατίνας (παπούτσια στα ισπανικά, λόγω του σχήματός τους) για να χαράξετε το όνομά σας στην κατάλευκη άμμο – κάπως έτσι δεν έχετε φανταστεί την Καραϊβική;

Μην παραλείψετε το Εθνικό Πάρκο Bastimentos, που φιλοξενεί πολλά είδη άγριας ζωής της Καραϊβικής – στις σπηλιές τέσσερα είδη θαλάσσιας χελώνας και σε κάποιους ορμίσκους δελφίνια, τα οποία ο ντόπιος βαρκάρης θα προσκαλέσει (θα δείτε πως) να βγουν από τις υδάτινες κρυψώνες τους.

Δείτε την Playa Estrella, μια λεπτή λωρίδα άμμου στη νήσο Colon, όπου στα πεντακάθαρα νερά της μπορείτε να θαυμάσετε τεράστιους αστερίες, αλλά και τις πανέμορφες παραλίες Playa Bluff (νήσος Colon), Playa Large (νήσος Bastimentos).

 

Το αρχιπέλαγος Μπόκας Ντελ Τόρο διαθέτει αρκετές ερημικές, παραμυθένιες παραλίες, αλλά και μικρά, απομονωμένα χωριά, διάσπαρτα σε όλα τα νησιά, όπου εξακολουθούν να ζουν πολλές αυτόχθονες φυλές ιθαγενών, όπως οι Ngobe, οι Naso και οι Bribri.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΜΑ

Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην Πόλη του Παναμά μπορείτε να ξεναγηθείτε στη διάσημη Διώρυγα που συνδέει τον Ατλαντικό με τον Ειρηνικό. Προτείνουμε να πραγματοποιήσετε πλεύση της διώρυγας (και όχι μόνο ξενάγηση από τη στεριά), για να δείτε τον τρόπο με τον οποίο τα πλοία, αλλάζοντας δεξαμενές, μεταφέρονται από τον ένα ωκεανό στον άλλο.

Μια επίσης ενδιαφέρουσα εκδρομή, που καλό είναι να συνδυαστεί με μια ή και δυο διανυκτερεύσεις, είναι στα νησάκια Σαν Μπλας στην Καραϊβική, τις κουκίδες με τις κάτασπρες αμμουδιές και τους κοκκοφοίνικες στα γαλαζοπράσινα νερά του υφάλου, όπου ζουν οι ανεξάρτητοι ινδιάνοι Κούνας. Θα διανυκτερεύσετε σε ένα από τα νησάκια, σε ειδικά λοντζ που είναι φτιαγμένα για τουρίστες και θα έχετε μια από τις έντονες εμπειρίες της ζωής σας!

 

Ινδιάνους μιας άλλης φυλής, τους Εμπέρα, μπορείτε να δείτε σε ειδική εκδρομή λίγο έξω από την Πόλη του Παναμά, στη ζούγκλα που περιβάλει το κανάλι.

Πληροφορίες για τις Χώρες

Παναμάς

Η Δημοκρατία του Παναμά είναι ανεξάρτητο κράτος της Κεντρικής Αμερικής, το οποίο βρίσκεται στον ισθμό που ενώνει τη Νότια με την Κεντρική και Βόρεια Αμερική. Ιδρύθηκε το 1903 και εξαιτίας της γεωπολιτικής της σημασίας ήταν πάντα υπό τον, περισσότερο ή λιγότερο έμμεσο, έλεγχο των ΗΠΑ. Συνορεύει δυτικά με την Κόστα Ρίκα και ανατολικά με την Κολομβία, ενώ βρέχεται βόρεια από τη θάλασσα της Καραϊβικής και νότια από τον Ειρηνικό ωκεανό. Έχει έκταση 78.200 τ. χλμ. (περιλαμβανομένης της Ζώνης της Διώρυγας του Παναμά) και πληθυσμό 2.882.329 κατ. (2002), με πυκνότητα 36,8 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Πρωτεύουσα του Παναμά είναι η πόλη του Παναμά.

Γεωγραφία

Ο Παναμάς είναι μια ορεινή χώρα, κατά μήκος της οποίας αναπτύσσονται αρκετές οροσειρές. Στο δυτικό άκρο της χώρας υψώνεται η οροσειρά Τσιρίκι, η ψηλότερη κορυφή της οποίας είναι ηφαιστειακή και φτάνει σε ύψος 3.475 μ. Ανατολικά της οροσειράς Τσιρίκι σχηματίζεται, σε παράλληλη κατεύθυνση με τη θάλασσα, η οροσειρά Ταμπασάρα, που εκτείνεται ως το κεντρικό τμήμα της χώρας. Στο ανατολικό ήμισυ του Παναμά υψώνονται βόρεια οι οροσειρές Σαν Μπλας και Νταριέν και νότια οι παράλληλες οροσειρές Μάχε, Χουνγκουρούδ και Σάπο, που φτάνουν ως τα σύνορα με την Κολομβία. Ανάμεσα στις οροσειρές αυτές εκτείνονται οροπέδια, εύφορες κοιλάδες και μικρές πεδιάδες. Στις νότιες ακτές της χώρας, στον Ειρηνικό ωκεανό, σχηματίζεται η χερσόνησος Ασουέρο, όπου υψώνεται το όρος Σέρο Καμπουτάλ.

περισσότερα

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

? Το αρχιπέλαγος Μπόκας Ντελ Τόρο είναι ένα σύμπλεγμα παρθένων τροπικών νησιών με αμμώδεις παραλίες και με την αίγλη της Πόλης του Παναμά να πλαισιώνει το μοναδικό αυτό ταξίδι.

Χάρτης Ταξιδιού Παναμάς

Προτεινόμενα Ομαδικά Ταξίδια