fb

Τα «πετράδια» της Περσίας | 29.07.2024

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 849€

Ταυτότητα ταξιδιού

Είκοσι τρεις αιώνες μετά το πέρασμα του Μέγα Αλέξανδρου, που είχε μείνει έκθαμβος από τους θησαυρούς της Περσίας, η γεωγραφική καρδιά της περσικής αυτοκρατορίας διατηρεί ζωντανή την παράδοση του πανάρχαιου πολιτισμού της. Αυτό ακριβώς μας αποκαλύπτει το εξαιρετικό αυτό 11ήμερο οδοιπορικό του Versus Travel στα Πετράδια της Περσίας.

Πρόκειται για ένα μεγαλειώδες ταξίδι πίσω στον χρόνο, στις απαρχές της ιστορίας, η οποία συνεχίστηκε ολόλαμπρη μέχρι τον 20ό αιώνα. Εξερευνούμε σε βάθος (και όχι επιδερμικά) την περιοχή που συγκέντρωνε για χιλιετίες όλο τον εμπορικό πλούτο, τις τέχνες και τα γράμματα της περσικής αυτοκρατορίας. Πετράδια, αμύθητοι θησαυροί, ολάνθιστοι κήποι, παλάτια, βιτρό, αριστουργηματικά ζωγραφισμένα πλακάκια, πολύτιμα χαλιά, σπουδαία αρχιτεκτονική, αισθαντική ποίηση, καινοτομίες της αρχαιότητας, όλα απλώνονται μπροστά μας και μας δείχνουν το αναπάντεχο μεγαλείο αυτής της χώρας.

Με τέλεια δομή, το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει ακριβώς τις διανυκτερεύσεις που χρειάζονται σε κάθε πόλη που επισκεπτόμαστε, ώστε να έχουμε επαρκή χρόνο για να απολαύσουμε τους άγνωστους θησαυρούς της Περσίας, αποφεύγοντας άσκοπες οδικές διαδρομές και ατελείωτα χιλιόμετρα.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα συναρπαστικό οδοιπορικό σε μία από τις πιο λαμπρές αρχαίες αυτοκρατορίες της Ασίας, την Περσία, που μας οδηγεί σε πόλεις ένδοξες και μαγευτικές. Ξεκινάμε από την πρωτεύουσα Τεχεράνη με τους πολιτισμικούς θησαυρούς, από όπου, μέσω του Κασάν φτάνουμε στην παραμυθένια Ισφαχάν, μια πόλη-θρύλο, που γοητεύει τον επισκέπτη με τα συγκλονιστικά της μνημεία. Αφού περάσουμε από την κωμόπολη Μεϊμπόντ και το κάστρο Ναρίν φτάνουμε στη Γιαζντ όπου αφιερώνουμε επαρκή χρόνο για να τη γνωρίσουμε και να την απολαύσουμε. Συνεχίζουμε με την ένδοξη Περσέπολη, την «πλουσιοτάτη των υπό τον ήλιον πόλεων», τον πιο επιβλητικό ιστορικό χώρο του Ιράν, και τις Πασαργάδες, πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του Κύρου του Μέγα, από όπου και  καταλήγουμε στην «πόλη των ρόδων και των αηδονιών», τη Σιράζ.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

20 χρόνια ταξίδια Versus στην Περσία !

Δύο δεκαετίες ιχνηλατούμε τη μυθική αυτή χώρα. Την έχουμε περπατήσει εκατοντάδες φορές και έχουμε ταξιδέψει χιλιάδες ταξιδιώτες. Δεν ισχυριζόμαστε ότι είναι εύκολη, αλλά τουλάχιστον γνωρίζουμε τις δυσκολίες της και τις ιδιαιτερότητές της.

Τι χρειάζεται ένα επιτυχημένο ταξίδι στην Περσία.

Σωστή κατανομή διανυκτερεύσεων για να εξερευνήσουμε το μεγαλύτερο δυνατό κομμάτι της τεράστιας αυτής χώρας, χρόνο για να την απολαύσουμε, και εξαιρετικό αρχηγό που θα μας μυήσει σε μια χώρα που τα έχει όλα: υπέρλαμπρη Ιστορία, μυστήριο, εντυπωσιακά μνημεία, ιδιαίτερο φυσικό ανάγλυφο και καλοσυνάτους ανθρώπους που μας ανοίγουν, ιδιαίτερα σε εμάς τους Έλληνες, μια μεγάλη αγκαλιά. 

Το ταξίδι του Versus έχει και τα τρία παραπάνω συστατικά!

Εξειδικευμένοι αρχηγοί

Μετά από εκατοντάδες αναχωρήσεις στον προορισμό, έχουμε σχηματίσει μια ομάδα απόλυτα εξειδικευμένων αρχηγών σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι. Αρχηγοί που γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της χώρας και δεν αποτελούν ευκαιριακές επιλογές. Εσείς απλά αφεθείτε σε έναν ωκεανό Ιστορίας και πολιτισμού.

Σωστός σχεδιασμός που δεν προσπερνά την Τεχεράνη

Έχουμε σχεδιάσει έτσι το πρόγραμμα και επιλέγουμε τις συγκεκριμένες πτήσεις, έτσι ώστε να έχετε δύο ολόκληρες ημέρες στην Τεχεράνη, και όχι μία. Έτσι, στο πλαίσιο της πλούσιας 11ήμερης διάρκειας, μόνο στο Versus θα βρείτε 2ήμερη ξενάγηση στην Τεχεράνη και όχι απλά ξενάγηση μιας ημέρας, σε μια πόλη που κρύβει απίθανους θησαυρούς. Με τον τρόπο αυτό δεν «προσπερνάμε» την πρωτεύουσα την Περσίας.  

Χρόνος για απόλαυση 

Ένα πρόγραμμα που επισκέπτεται με λεπτομέρεια τα πιο σημαντικά σημεία της Περσίας, χωρίς να αναλώνεται σε πολύωρες εξοντωτικές διαδρομές που έχουν ως αποτέλεσμα να μη βλέπουμε τελικά τίποτα. Έτσι αφιερώνουμε 2 νύχτες στην Τεχεράνη, πραγματοποιούμε 3 ολόκληρες διανυκτερεύσεις στη μαγευτική Ισφαχάν, 2 διανυκτερεύσεις στη Σιράζ, την «πόλη των ρόδων και των αηδονιών», και 2 διανυκτερεύσεις στη Γιαζντ για να απολαύσουμε την αυθεντική πόλη της Περσίας αλλά και για να έχουμε χρόνο να δούμε τα «διαμάντια» της χώρας.

Διαμάντια της Περσίας που εισήγαγε πρώτο το Versus

Με μεγάλη επιτόπια έρευνα αναζητήσαμε κρυμμένα μυστικά και τα περιλαμβάνουμε:

 • Μεϊμπόντ, μία παλιά κωμόπολη 1.800 ετών, με παμπάλαια κτίσματα από πηλό, ένα διαμαντάκι στις παρυφές της ερήμου.
 • Ναρίν, ένα υπέροχο κάστρο της ερήμου που χτίστηκε πριν 2.000 χρόνια.
 • Φαράι (Fahraj), ένας οικισμός πέντε χιλιάδων ετών στην έρημο, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε και το ανακαινισμένο caravanserai.

Επιπλέον, το πρόγραμμα μας ξεχωρίζει για τα παρακάτω:

 • Πολύ καλές πτήσεις με την Turkish Airlines μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
 • Δεν χρησιμοποιούμε εσωτερική πτήση με τοπικές αερογραμμές.
 • Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ημιδιατροφή, 9 δείπνα συνολικά.
 • Τρεις (3) εξαιρετικές διανυκτερεύσεις στο «σμαράγδι της Περσίας», την Ισφαχάν. Μένουμε σε νεόκτιστο ξενοδοχείο 5*, στην πιο ιστορική και διάσημη λεωφόρο της πόλης, γνωστή ως «Σανζ Ελιζέ της Ισφαχάν!
 • Μόνο στο Versus δύο (2) διανυκτερεύσεις και 2 ολόκληρες ημέρες ξεναγήσεων στην Τεχεράνη, για να μην προσπεράσουμε την πρωτεύουσα της Περσίας, που κρύβει απίθανους θησαυρούς.
 • Με 2 διανυκτερεύσεις στη Γιαζντ, μία περισσότερη από συνηθισμένα προγράμματα, ώστε να έχουμε όλο τον χρόνο για να ζήσουμε την πόλη αυτή με τη φοβερή ατμόσφαιρα, χωρίς να χάνουμε χρόνο καλύπτοντας υπερβολικά χιλιόμετρα.
 • Με 2 διανυκτερεύσεις στη Σιράζ, την «πόλη των ρόδων και των αηδονιών», για να γνωρίσουμε και να απολαύσουμε την πλούσια Ιστορία της.
 • Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης και το Μουσείο Χαλιών στην Τεχεράνη.
 • Επίσκεψη στη Μεϊμπόντ, μία παλιά κωμόπολη 1.800 ετών, με παμπάλαια κτίσματα από πηλό που διατηρούνται άρτια, ένα διαμαντάκι στις παρυφές της ερήμου.
 • Η διαδρομή μας προς την Ισφαχάν διανθίζεται με περισσότερες ενδιαφέρουσες στάσεις και επισκέψεις, όπως η πόλη-κόσμημα Κασάν, που έδωσε το όνομά της στα περίφημα περσικά ζωγραφιστά πλακάκια.
 • Δεν χρησιμοποιούμε εσωτερική πτήση για να απολαύσουμε τα απίθανα ορεινά και ερημικά τοπία και να γνωρίσουμε σε βάθος την Περσία. Όμως κάνουμε τις διαδρομές που πρέπει, χωρίς υπερβολές, ώστε να μην είμαστε στην ουσία μέσα σε ένα πούλμαν στους δύσκολους δρόμους της χώρας.
 • Εξειδικευμένος Έλληνας αρχηγός-συνοδός, που είναι μαζί σας σε όλο το ταξίδι από την Αθήνα.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά του Versus Travel.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Πτήση για Τεχεράνη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Τεχεράνη.

 

2η ημέρα: Άφιξη στην Τεχεράνη (1η ξενάγηση)

Φτάνουμε πρωί στην ιρανική πρωτεύουσα και ξεκινάμε την εξερεύνηση της Τεχεράνης: Το ενδιαφέρον των ηγεμόνων της Περσίας για την Τεχεράνη άρχισε στα μέσα του 18ου αιώνα, αλλά η πραγματική πολεοδομική της ανάπτυξη άρχισε μετά το 1791, όταν η πόλη έγινε πρωτεύουσα του Αγά Μουχάμαντ, της δυναστείας των Κατζάρων. Με την πάροδο των χρόνων στολίστηκε με ανάκτορα, τζαμιά και πολυάριθμα μνημεία.

Σήμερα, λοιπόν, στην ξενάγησή μας στην Τεχεράνη, θα εξερευνήσουμε την αυτοκρατορική ιστορία της πόλης από την αρχαιότητα έως τον 19ο αιώνα. Θα αρχίσουμε από το ανακτορικό συγκρότημα Σα Νταμπάντ, εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα. Χτίστηκε από τη δυναστεία Καζάρ και περιλαμβάνει φυσικό δάσος, δρόμους, παραδοσιακές δεξαμενές νερού για κλιματισμό (κανάτ), εκθεσιακούς χώρους, βασιλικές κατοικίες και μουσεία. Τη δεκαετία του 1920 κατοικήθηκε από τον Σάχη Ρεζά Παχλεβί, ο οποίος έκανε σημαντικές επεκτάσεις. Ο γιος του, Μοχαμάντ Ρεζά, το κατοίκησε τη δεκαετία του 1970. Το 1978, όταν τον επισκέφθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ, για να δηλώσει τη στήριξή του στο καθεστώς, φιλοξενήθηκε εκεί. Μετά την Ισλαμική Επανάσταση το ανάκτορο έγινε μουσείο.

Επόμενος σταθμός μας θα είναι τα Ανάκτορα Νιαβαράν. Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα το οποίο περιλαμβάνει ανάκτορα των δυναστειών Καζάρ (18-19ος αιώνας) και Παχλεβί (1925-1979). Το ανάκτορο-κατοικία των Παχλεβί ολοκληρώθηκε το 1967. Η βασιλική οικογένεια άφησε τα πάντα πίσω της μέσα στο ανάκτορο το 1979.

Αφού επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση λίγων ωρών, συνεχίζουμε την εξερεύνηση της Τεχεράνης και πάμε να θαυμάσουμε (εξωτερικά) τον πύργο Μιλάντ που μαζί με τον πύργο Αζάντι εντάσσεται στο πρόγραμμα ριζικού εκμοντερνισμού από τον τελευταίο Σάχη. Ο Πύργος Μιλάντ, παρότι σχεδιάστηκε το 1975 από τον Παχλεβί, τελικά ολοκληρώθηκε το 2007. Έχει ύψος 435 μέτρα και είναι το Διεθνές Συνεδριακό και Εμπορικό Κέντρο της Τεχεράνης. Αυτός ο νέος πύργος προβάλλεται από τη σύγχρονη κυβέρνηση ως το αντίπαλον δέος στον Αζάντι και στον Σάχη.

Τελευταίος σταθμός μας για σήμερα η περίφημη «Γέφυρα της Φύσης», η μεγαλύτερη πεζογέφυρα της Τεχεράνης, με μήκος 270 μέτρα, που ενώνει δύο τεράστια δημόσια πάρκα. Η πολυβραβευμένη γέφυρα και «καμάρι» του Ιράν είναι μια μοντέρνα κατασκευή τριών επιπέδων. Το τρίτο και ψηλότερο επίπεδο προσφέρει μαγευτική θέα σε ολόκληρη την πόλη. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο σχεδιασμός της έγινε από γυναίκα, και μάλιστα πολύ νεαρής ηλικίας. Διανυκτέρευση στην Τεχεράνη.

3η ημέρα: Τεχεράνη (2η ξενάγηση)

Σήμερα, στη δεύτερη ξενάγησή μας στην Τεχεράνη, θα εξερευνήσουμε την αυτοκρατορική ιστορία της πόλης από την αρχαιότητα ως τον 19ο αιώνα. Θα αρχίσουμε από το Μουσείο Χαλιών, το ιδανικό μέρος για να μάθουμε πολλά για ένα από τα πιο χαρακτηριστικά εξαγώγιμα προϊόντα της Περσίας. Ακολουθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης: στο πρώτο θα πάρουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα της προϊσλαμικής Περσίας από την 5η χιλιετία π.Χ. μέχρι και τα μέσα του 7ου μ.Χ. αιώνα και στο δεύτερο θα δούμε λαμπρά δείγματα της ισλαμικής τέχνης.

Μετά θα πάμε στο παλάτι Γκολεστάν (μνημείο της UNESCO), του 18ου αιώνα. Περιλαμβάνει κήπους και 17 κτίρια, μεταξύ των οποίων, παλάτια, μουσεία και μέγαρα. Τα πρώτα κτίρια χτίστηκαν τον 16ο αιώνα και εντάσσονταν μέσα στην περιτοιχισμένη Τεχεράνη. Όλα όσα όμως θα δούμε σήμερα κατασκευάστηκαν στα 131 χρόνια της δυναστείας Καζάρ. Στα παλάτια του Γκολεστάν γίνονταν εθιμοτυπικά οι στέψεις. Εκεί διατηρούνται επίσης όλα τα αρχεία του κράτους, η βιβλιοθήκη των ιστορικών χειρόγραφων και το φωτογραφικό αρχείο της αυτοκρατορίας. Ανάμεσα σε άλλα θα θαυμάσουμε και τον Μαρμάρινο Θρόνο.

Τελευταίος σταθμός μας για σήμερα θα είναι ο πύργος Αζάντι, από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης, το οποίο θα θαυμάσουμε εξωτερικά. Ο πύργος Αζάντι βρίσκεται στη δυτική είσοδο της πόλης. Χτίστηκε το 1971 για τον εορτασμό των 2500 χρόνων της Περσικής Αυτοκρατορίας. Είναι ολόκληρος καλυμμένος από μάρμαρο, έχει ύψος 45 μέτρα και είναι τμήμα του Πολιτιστικού Συγκροτήματος Αζάντι που περιλαμβάνει και υπόγειο μουσείο. Διανυκτέρευση στην Τεχεράνη.

4η ημέρα: Τεχεράνη – Κασάν – Νατάνζ – Ισφαχάν

Σήμερα αφήνουμε πίσω μας την Τεχεράνη και αναχωρούμε με τελικό μας προορισμό την εξωτική Ισφαχάν.

Καθοδόν όμως θα κάνουμε μία στάση στην Κασάν, μία πανάρχαια πόλη-κόσμημα στα βόρεια περίχωρα της Ισφαχάν. Η ονομασία της, σύμφωνα με τους ιστορικούς προέρχεται από τους πρώτους κατοίκους της περιοχής, τους Κασιανούς. Στον αρχαιολογικό χώρο Ταπέχ Σιάλκ, λίγο έξω από την Κασάν, βρέθηκαν ευρήματα που χρονολογούνται 9.000 χρόνια πριν το σήμερα. Πάντως από τον 12ο έως τον 14ο αιώνα η Κασάν φημιζόταν για τα εργαστήρια κεραμικών και πλακιδίων. Συγκεκριμένα η λέξη πλακάκι (=κάσι), στα ιρανικά, έχει τη ρίζα της στην Κασάν.

Η πόλη χωρίζεται σε δύο μέρη, ένα ορεινό και ένα ερημικό. Στην ανατολική πλευρά της Κασάν απλώνεται η έρημος Μαραντζάμπ. Εκεί σώζεται και το αρχαίο καραβανσεράι δίπλα σε μία λίμνη άλατος.

Τα αξιοθέατα της Κασάν είναι πολλά και μαρτυρούν τον εμπορικό πλούτο της. Μιλάμε για απίστευτους κήπους και επαύλεις που μοιάζουν με παλάτια. Ο πιο διάσημος κήπος της πόλης είναι ο Φιν, ο οποίος διαμορφώθηκε το 1590 και είναι ο αρχαιότερος που σώζεται σήμερα στο Ιράν. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές επαύλεις, την οποία και θα επισκεφτούμε, είναι ο Οίκος Ταμπαταμπάι, που χτίστηκε το 1880 κατά παραγγελία του πολύ ισχυρού εμπόρου Ταμπαταμπάι, ως κατοικία της οικογένειάς του. Το μέγεθος του κτίσματος είναι 5.000 τ.μ. Περιλαμβάνει σαράντα δωμάτια, τέσσερις αυλές και  τρεις κήπους και αποτελεί ένα λαμπρό αριστούργημα της παραδοσιακής περσικής αρχιτεκτονικής. Θα επισκεφτούμε επίσης το τέμενος και τον μεντρεσέ Agha Bozorg, καθώς και το λουτρό του σουλτάνου Amir Ahmad, πριν συνεχίσουμε τη διαδρομή μας.

Επόμενος σταθμός μας η πόλη Νατάνζ, όπου θα επισκεφθούμε το Τέμενος της Παρασκευής, ένα αμάλγαμα ιστορίας και αρχιτεκτονικής. Το τζαμί φιλοξενεί μια σειρά από σημαντικά θρησκευτικά κτίρια, καθένα από τα οποία χρονολογείται σε διαφορετικές ημερομηνίες. Όλα όμως κατασκευάστηκαν τον 12ο και 13ο αιώνα, επί βασιλείας της δυναστείας Ολτζάιτου.

Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας φτάνουμε στην Ισφαχάν, μια πόλη-θρύλος, που γοητεύει τον επισκέπτη με τα συγκλονιστικά μνημεία της, αληθινά κοσμήματα αρμονίας και κομψότητας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ισφαχάν (1η ξενάγηση)

Πάμε σήμερα να γνωρίσουμε την Ισφαχάν, που αναμφισβήτητα είναι η ωραιότερη και πιο πράσινη πόλη του Ιράν, αλλά και το καλλιτεχνικό θησαυροφυλάκιο της χώρας από την αρχαιότητα έως τους νεότερους χρόνους. Πρόκειται για μία πόλη παραμυθένια, βγαλμένη κατευθείαν από τις «Χίλιες και μία νύχτες», γεμάτη με μεγαλοπρεπή παλάτια, υπέροχα τζαμιά με βαθυκύανους τρούλους που κυριαρχούν στον ορίζοντα, παραδοσιακά χάνια, μεντρεσέδες, γραφικά παζάρια, τεϊοποτεία (τσαϊχανέ), πανέμορφους κήπους, δεντροφυτεμένους βαθύσκιωτους δρόμους και πολλές σκεπαστές γέφυρες στον ποταμό Ζαγιαντέ που διατρέχει την πόλη. Επίσης είναι γεμάτη με τριανταφυλλιές! Θα έχετε ακουστά το περίφημο ρόδο της Ισφαχάν, που είναι ροζ και πολύ αρωματικό.

Πρώτος σταθμός στη σημερινή μας ξενάγηση είναι η τεράστια κεντρική πλατεία Ναγκίς-ε-Τζαχάν (Πλατεία του Ιμάμη), η οποία σχεδιάστηκε το 1528. Είναι η μεγαλύτερη του κόσμου, βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης και περιστοιχίζεται από τέσσερα πολύ εντυπωσιακά κτίρια: το Βασιλικό Τέμενος (ή Τέμενος του Ιμάμη), ένα αριστούργημα της ισλαμικής αρχιτεκτονικής και τέχνης του 17ου αιώνα, το εξαώροφο αυτοκρατορικό ανάκτορο Αλί Καπού του 16ου αιώνα, το τζαμί του σεΐχη Λoτφoλάχ του 17ου αιώνα και τη Μεγάλη Αγορά, που είναι σκεπαστή και χτίστηκε επίσης τον 17ο αιώνα. Αυτό είναι το ωραιότερο παζάρι του Ιράν. Ολόκληρη η πλατεία, μαζί με τα κτίριά της έχει χαρακτηριστεί μνημείο της UNESCO.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Μουσείο Μουσικής, ενώ το απόγευμα θα δούμε το αξιοθέατο-σταθμό της πόλης, τη μεγαλύτερη σκεπαστή γέφυρα της Ισφαχάν, Σι-ο-σε Πολ, η οποία συνδέει το ιστορικό κέντρο με την αρμένικη συνοικία. Χτίστηκε τον 16ο αιώνα, έχει μήκος 300 μέτρα και διαθέτει 33 καμάρες. Το εσωτερικό της, όταν χτίστηκε, ήταν διακοσμημένο με τοιχογραφίες που έχουν χαρακτηριστεί ερωτικές. Θα δούμε επίσης και την γέφυρα Καγιού, κατασκευασμένη το 1650. Οι σκεπαστές γέφυρες της Ισφαχάν θεωρούνται χαρακτηριστικό δείγμα της περσικής αρχιτεκτονικής. Διανυκτέρευση στην Ισφαχάν.

6η ημέρα: Ισφαχάν (2η ξενάγηση)

Συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με την Ισφαχάν και σήμερα θα περάσουμε στην αρμένικη συνοικία Νέα Χούλφα, με το πολύ ιδιαίτερο χρώμα. Οι Αρμένιοι συγκεντρώθηκαν στην Ισφαχάν στα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και αρχικά κατοικούσαν στη συνοικία που ονομαζόταν Παλιά Χούλφα. Τον 17ο αιώνα χτίστηκε η Νέα Χούλφα και η κοινότητα, την οποία απάρτιζαν 150.000 άτομα, μεταφέρθηκε εκεί υποχρεωτικά. Οι Αρμένιοι έχαιραν καλής μεταχείρισης από τον Σάχη, επειδή διακρίνονταν ιδιαίτερα στο εμπόριο του μεταξιού. Σήμερα η Νέα Χούλφα είναι μία από τις αρχαιότερες και ισχυρότερες αρμένικες συνοικίες στον κόσμο. 

Εδώ δεσπόζει και ο Καθεδρικός του Σωτήρος, αρμένικος ναός που συνήθως αναφέρεται ως Vank που στα Αρμενικά σημαίνει μοναστήρι, ενώ είναι γνωστός και ως Εκκλησία των Αγίων Αδερφών. Ο Καθεδρικός Van συνδυάζει διαφορετικά αρχιτεκτονικά στοιχεία και ξεχωρίζει για τον πλούσιο εσωτερικό του διάκοσμο.

Ακολουθεί το Τζαμί της Παρασκευής (εξωτερική επίσκεψη), ένα από τα αρχαιότερα και σημαντικότερα αρχιτεκτονήματα της Περσίας. Θεμελιώθηκε το 771 και έκτοτε αναπαλαιωνόταν και εμπλουτιζόταν ως κτίσμα, μέχρι τα τέλη του 20ού αιώνα. Συνδέεται με το τέρμα της Μεγάλης Αγοράς και έχει χαρακτηριστεί μνημείο της UNESCO.

Τελευταίος σταθμός μας για σήμερα είναι το μεγαλόπρεπο βασιλικό περίπτερο Τσεχέλ Σοτούν (το Παλάτι με τις 40 Κολώνες). Η πρώτη γραπτή αναφορά σε αυτό χρονολογείται τον 14ο αιώνα. Είναι ένα αριστούργημα της περσικής αρχιτεκτονικής, που βρίσκεται στις όχθες μίας λίμνης μέσα στον ομώνυμο τεράστιο κήπο. Η χρήση του κτίσματος ήταν ξεκάθαρα για την αυτοκρατορική αναψυχή. Η πρόσοψή του στηρίζεται σε δώδεκα κολόνες, οι οποίες αντανακλούν μέσα στο νερό και φαίνονται σαν 40. Όλο το εσωτερικό ήταν καλυμμένο με κεραμικές τοιχογραφίες. Πολλές από αυτές όμως αφαιρέθηκαν και πλέον κοσμούν μουσεία του δυτικού κόσμου. Τόσο το παλάτι-περίπτερο, όσο και ο κήπος του, έχουν χαρακτηριστεί μνημεία της UNESCO. Διανυκτέρευση στην Ισφαχάν.

7η ημέρα: Ισφαχάν – Ναΐν – Μεϊμπόντ – Γιαζντ

Αφήνουμε σήμερα πίσω μας την υπέροχη Ισφαχάν και αναχωρούμε με τελικό μας προορισμό τη Γιαζντ. Πρώτος σταθμός της ημέρας είναι η γραφική πόλη Ναΐν, 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Ισφαχάν, με τα χαρακτηριστικά κτίρια από πηλό και ένα από τα παλαιότερα τζαμιά στο Ιράν που χρονολογείται στον 10ο αιώνα. Εδώ θα επισκεφτούμε εργαστήριο χαλιών για να δούμε πως υφαίνονται τα περίφημα χαλιά Ναΐν.

Επόμενος σταθμός μας η Μεϊμπόντ (Meybod), μια παλιά κωμόπολη που μετρά πάνω από 1.800 χρόνια Ιστορίας! Εδώ θα δούμε το τοπικό caravanserai, ένα παμπάλαιο χάνι-σταθμός καραβανιών, που χτίστηκε το 1689 κατά τη διάρκεια της εποχής των Σαφαβιδών (1501-1726), όπως και πολλά ακόμη παρόμοια χάνια στην Περσία. Στα χρόνια της ακμής του αποτελούσε σταθμό που παρείχε πολλές ανέσεις σε όσους σταματούσαν εδώ, ακόμη και για διαμονή αρκετών ημερών.

Στην πόλη θα δούμε επίσης το Κάστρο Ναρίν, ηλικίας 2.000 – 6.000 ετών, που διαθέτει τέσσερις πύργους και περιλάμβανε, όπως φαίνεται, κάποιο πρώιμο σύστημα υδραυλικών εγκαταστάσεων. Θα επισκεφτούμε τον Πύργο των Περιστεριών της Μεϊμπόντ, το τριώροφο κυλινδρικό κτίσμα που κάποτε στέγαζε 4.000 περιστέρια και σκοπός του ήταν η συλλογή των περιττωμάτων τους, τα οποία χρησιμοποιούσαν μεταξύ άλλων ως λίπασμα. Η παράδοση της φιλοξενίας των αποδημητικών περιστεριών στην Περσία καλλιεργείται από την αρχαιότητα. Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, υπάρχει εδώ και τουλάχιστον 1000 χρόνια. Θα συνεχίσουμε στην τοπική αγορά με κεραμικά είδη, καθώς και στο τοπικό «γιακτσάλ» ή Ice House, ένα αρχαίο κτίσμα χωρητικότητας έως και 5.000 κυβικών μέτρων που χρησίμευε ως «ψυγείο», για την αποθήκευση δηλαδή φαγητού και πάγου εν μέσω της ερήμου.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στη Γιαζντ, την πόλη των «ζωροαστρών», την πόλη των «ζωροαστρών», την «καλή και ευγενή πόλη της ερήμου». Πριν μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας, θα επισκεφτούμε το αθλητικό κέντρο της πόλης όπου πραγματοποιούνται παραστάσεις της αρχαίας πολεμικής τέχνης της Περσίας, Ζουρκανέ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Γιαζντ – Φαράι – Γιαζντ (ξενάγηση)

Μετά από το πρωινό μας στο ξενοδοχείο αναχωρούμε για το χωριουδάκι Φαράι (Fahraj), έναν οικισμό πέντε χιλιάδων ετών στην έρημο, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το ανακαινισμένο caravanserai και το Μεγάλο Τζαμί του Φαράι, που χρονολογείται από την πρώιμη ισλαμική περίοδο. Το τζαμί βρίσκεται στο κέντρο του σημερινού οικισμού και είναι ένα από τα παλαιότερα τζαμιά που σώζονται στην Περσία.

Επιστροφή στη Γιαζντ και ξενάγηση στην πανάρχαια αυτή πόλη, που αποτελεί μνημείο της UNESCO. Η παλιά πόλη, χτισμένη από πηλό, αποτελεί υπόδειγμα μεσαιωνικής περσικής πόλης. Τα θολωτά της σπίτια με τα μπαντγκίρ (τα «κλιματιστικά» της ερήμου ή «ανεμοπαγίδες», που διοχετεύουν στο εσωτερικό του κτιρίου ακόμα και την πιο ανάλαφρη αύρα), τα στενά, ελικοειδή δρομάκια της που σε πολλά τους τμήματα είναι σκεπαστά για προστασία από τον ήλιο, τα τζαμιά και οι μιναρέδες που υψώνονται παντού δημιουργούν ένα σκηνικό ανατολίτικου παραμυθιού.

Εμείς θα θαυμάσουμε εξωτερικά το Τζαμί της Παρασκευής του 14ου αιώνα και τους εγκαταλελειμμένους «Πύργους της Σιωπής» του 17ου αι., όπου οι νεκροί μεταφέρονταν για να αποσυντεθούν και να γίνουν βορά στα όρνεα, για να μη μολυνθεί το χώμα από την ταφή τους ή ο αέρας από την καύση τους.

Θα επισκεφθούμε τους κήπους Ντοουλάτ Αμπάντ του 18ου αιώνα, καθώς και τον Ζωροαστρικό Ναό της Φωτιάς, τον κυριότερο εν λειτουργία ναό της πόλης, με την άσβεστη ιερή φωτιά των ζωροαστρών, που σύμφωνα με την παράδοση καίει από το 470 μ.Χ. Ο ναός της Γιαζντ είναι ο μοναδικός ναός της φωτιάς στο Ιράν και ένας από τους 167 ζωροαστρικούς ναούς της φωτιάς που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Τέλος, θα δούμε το τέμενος Σιγιέντ Τζαφέρ, διακοσμημένο με χιλιάδες απαστράπτοντα πλακίδια. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Γιαζντ – Πασαργάδες – Νεκρόπολη (Νάγκσε Ροστάμ) – Περσέπολη – Σιράζ

Αναχωρούμε σήμερα από τη Γιαζντ με πρώτο σταθμό της διαδρομής μας τις Πασαργάδες, αρχαία πόλη που ιδρύθηκε στα μέσα του 6ου π.Χ. αι. από τον Κύρο τον Μέγα. Οι Πασαργάδες υπήρξαν η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του και η πόλη όπου γίνονταν οι στέψεις των Περσών βασιλιάδων. Η περσική αυτοκρατορία των Αχαιμενιδών υπό τον Κύρο τον Μέγα (559-529) και τον Δαρείο Α’ (521-485) κυριάρχησε σε όλη τη Μέση και Εγγύς Ανατολή έως τον Ινδό ποταμό, περιλαμβάνοντας την Αίγυπτο, την Κυρηναϊκή, τον Πόντο, τη Θράκη και την Ιωνία. Επί δύο αιώνες ο αρχηγός του τεράστιου αυτού κράτους, ο Μέγας Βασιλεύς, έριχνε τη σκιά του στον ελληνικό κόσμο. Επίσκεψη στον χώρο για να δούμε τον τάφο του Κύρου, που αποτελεί το πιο ενδιαφέρον μνημείο των Πασαργάδων, καθώς και το ανάκτορό του.

Συνεχίζουμε για τη νεκρόπολη Νάγκσε Ροστάμ, που δεσπόζει στην πεδιάδα της Περσέπολης και αποτελείται από τέσσερις λαξεμένους βασιλικούς τάφους: του Ξέρξη Α’, του Δαρείου Α’, του Αρταξέρξη Α’ και του Δαρείου Β’.

Επόμενη στάση μας στη σημερινή διαδρομή η ένδοξη Περσέπολη, η «πλουσιότατη των υπό τον ήλιο πόλεων». Είναι χωρίς αμφιβολία ο πιο επιβλητικός ιστορικός χώρος του Ιράν και από τους σπουδαιότερους του κόσμου. Η πόλη κτίστηκε από το 518 έως το 460 π.Χ. (Δαρείος Α’, Ξέρξης και Αρταξέρξης Α’). Η τεχνική των Περσών αρχιτεκτόνων και κυρίως η αισθητική τους δημιούργησαν μία από τις πιο περίλαμπρες πρωτεύουσες που γνώρισε ο κόσμος. Τα μεγαλοπρεπή ανάκτορα πυρπολήθηκαν το 331 π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο. Τα ερείπια της Περσέπολης, όπως η Πύλη των Εθνών, η αίθουσα ακροάσεων, το παλάτι του Ξέρξη και του Δαρείου, που υψώνονται αγέρωχα ενισχύοντας τις ιστορικές μνήμες, θα μας προσφέρουν μια μοναδική εντύπωση της αίγλης, του πλούτου και του μεγαλείου της πρωτεύουσας των Αχαιμενιδών.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στη Σιράζ, την «πόλη των ρόδων και των αηδονιών». Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Σιράζ (ξενάγηση)

Μετά το πρωινό μας πάμε να γνωρίσουμε τη Σιράζ, τη γενέτειρα πόλη των ποιητών Σααδή (13ος αι.) και Χαφέζ (14ος αι.): ο Σααδή έγραψε ποιήματα διδακτικού περιεχομένου, καθώς και στίχους που χαρακτηρίζονται για τη θρησκευτική τους ευλάβεια. Ο Χαφέζ ήταν λυρικός ποιητής και μυστικιστής. Στα περίπου 60.000 ποιήματά του εξυμνεί τα νιάτα και την ομορφιά, την οποία θεωρεί αντανάκλαση του θείου.

Στην ξενάγησή μας θα δούμε μεταξύ άλλων τα μαυσωλεία και των δύο ποιητών, Σααδή και Χαφέζ, τους κήπους Εράμ και Ναραντζεστάν, το τέμενος Νασίρ-ολ-Μολκ, το συγκρότημα Βακίλ και το Οχυρωμένο Παλάτι Αργκ, καθώς και το Μαυσωλείο των Καθρεπτών (Shah e Cheragh: «Βασιλιάς του Φωτός»), που είναι από τα ιερότερα του σιιτικού μουσουλμανικού κόσμου (εξωτερική επίσκεψη). Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.

11η ημέρα: Σιράζ – πτήση για ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.


Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 849 € 850 €
Twin Room 849 € 850 €
Triple Room 849 € 850 €
Single Room 1299 € 850 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΠΕΡΣΙΑΣ :  60 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1069 € 850 €
Twin Room 1069 € 850 €
Triple Room 1069 € 850 €
Single Room 1519 € 850 €
Σημείωση:

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ ΒΙΖΑ ΠΕΡΣΙΑΣ :  60 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1949 € 0 €
Twin Room 1949 € 0 €
Triple Room 1949 € 0 €
Single Room 2399 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50€ το άτομο με μεταφορές.

 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΠΕΡΣΙΑΣ :  60 €


Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΤΚ 1846

29/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

21:05

22:35

ΤΚ 870

30/07/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΤΕΧΕΡΑΝΗ

03:05

06:35

ΤΚ 885

08/08/2024

ΣΙΡΑΖ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

01:45

05:20

ΤΚ 1843

08/08/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

07:40

09:05

11 ημέρες / 9 διανυκτερεύσεις

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Ξενοδοχεία 5* και 4* sup. (τα ξενοδοχεία δεν ανταποκρίνονται στα διεθνή στάνταρ. Εμείς πάντως διαθέτουμε από τα καλύτερα ξενοδοχεία στην κάθε περιοχή). Στην Ισφαχάν διαμονή σε νεόκτιστο ξενοδοχείο 5*.
 • Ημιδιατροφή (τα δείπνα του προγράμματος περιορίζονται σε παραλλαγές κεμπάπ και σαλάτες).
 • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Εξειδικευμένος Έλληνας αρχηγός-συνοδός.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια προσφορά του Versus.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά του Versus Travel. 

Αναχωρήσεις από Κύπρο      

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, Βίζα, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:
 •  Βίζα Περσίας: 60 €

 

_______________________________________

Σύμφωνα με τους κανόνες ενδυμασίας της lρανικής Δημοκρατίας επιβάλλεται οι γυναίκες να καλύπτουν τα μαλλιά τους με μαντήλι, να φορούν φαρδιά μακριά ρούχα ή καμπαρτίνα ώστε να μη διαγράφεται το σχήμα του σώματός τους και σκούρες κάλτσες καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους στη χώρα. Οι άνδρες δεν μπορούν να φοράνε σορτς.

________________________________________

Για την έκδοση βίζας Ιράν απαιτούνται το διαβατήριο με 6μηνη ισχύ (χωρίς σφραγίδα Ισραήλ) και 2 πρόσφατες φωτογραφίες (σε λευκό φόντο). Παρακαλείσθε όπως ελέγξετε όλες τις σελίδες το διαβατηρίου σας, εάν τυχόν υπάρχει σφραγίδα Ισραήλ. Αποτελεί δική σας ευθύνη, καθώς δεν θα σας ζητηθεί να προσκομίσετε το στέλεχος του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.

Ζητήστε μας το πρωτόκολλο της εκδρομής με αναλυτική επεξήγηση αναφορικά με τα έγγραφα που απαιτούνται για την έκδοση της βίζας, καθώς και τους χρόνους της διαδικασίας αυτής. Κόστος βίζας: 60 € (κόστος εκπρόθεσμης βίζας: 120 €)

________________________________________

Επισημαίνουμε ότι η διατροφή στην Περσία συνίσταται κυρίως σε κεμπάπ, κοτόπουλο, ρύζι, δύο είδη μελιτζάνας, σούπα (με κρέας ή χωρίς), πατάτες τηγανητές και σε ορισμένες περιπτώσεις ψάρι.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΝ

 

Το κράτος του Ιράν έχει αυστηροποιήσει τις διαδικασίες εισόδου στη χώρα.

Πλέον, τα έγγραφα που απαιτούνται για την έκδοση βίζας σε Έλληνες πολίτες θα πρέπει να έχουν κατατεθεί στις αρχές του Ιράν τουλάχιστον 20 εργάσιμες ημέρες πριν την άφιξή στο Ιράν. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως τα έγγραφα αυτά θα πρέπει να έχουν κατατεθεί από τους ενδιαφερόμενους ταξιδιώτες στο Versus Travel τουλάχιστον 25 εργάσιμες ημέρες πριν από την ημερομηνία άφιξής στο Ιράν, ώστε να ελεγχθούν εγκαίρως ως προς την ορθότητά τους.

Το Visa Coordination Office του Ιράν, αρμόδιο για την έκδοση βίζας εισόδου στη χώρα, διαμηνύει πως αν για οποιοδήποτε λόγο δεν έχει τα εν λόγω έγγραφα στην κατοχή του τουλάχιστον 20 εργάσιμες ημέρες πριν την άφιξή στο Ιράν διατηρεί το δικαίωμα να απορρίψει τις εκπρόθεσμες αιτήσεις.

Το Versus Travel δεν μπορεί να επέμβει σε αυτή τη διαδικασία, επομένως παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι ταξιδιώτες να φροντίσουν για την έγκαιρη προσκόμιση όλων των στοιχείων τους και των απαραίτητων εγγράφων για τη διαδικασία έκδοσης βίζας για την είσοδο στο Ιράν.

Η νέα αυτή συνθήκη έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζεται και τηρείται απαρέγκλιτα και χωρίς εξαιρέσεις.

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα η πτήση είναι απευθείας και δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

20 χρόνια ταξίδια Versus στην Περσία !

Δύο δεκαετίες ιχνηλατούμε τη μυθική αυτή χώρα. Την έχουμε περπατήσει εκατοντάδες φορές και έχουμε ταξιδέψει χιλιάδες ταξιδιώτες. Δεν ισχυριζόμαστε ότι είναι εύκολη, αλλά τουλάχιστον γνωρίζουμε τις δυσκολίες της και τις ιδιαιτερότητές της.

Τι χρειάζεται ένα επιτυχημένο ταξίδι στην Περσία.

Σωστή κατανομή διανυκτερεύσεων για να εξερευνήσουμε το μεγαλύτερο δυνατό κομμάτι της τεράστιας αυτής χώρας, χρόνο για να την απολαύσουμε, και εξαιρετικό αρχηγό που θα μας μυήσει σε μια χώρα που τα έχει όλα: υπέρλαμπρη Ιστορία, μυστήριο, εντυπωσιακά μνημεία, ιδιαίτερο φυσικό ανάγλυφο και καλοσυνάτους ανθρώπους που μας ανοίγουν, ιδιαίτερα σε εμάς τους Έλληνες, μια μεγάλη αγκαλιά. 

Το ταξίδι του Versus έχει και τα τρία παραπάνω συστατικά!

Εξειδικευμένοι αρχηγοί

Μετά από εκατοντάδες αναχωρήσεις στον προορισμό, έχουμε σχηματίσει μια ομάδα απόλυτα εξειδικευμένων αρχηγών σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι. Αρχηγοί που γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της χώρας και δεν αποτελούν ευκαιριακές επιλογές. Εσείς απλά αφεθείτε σε έναν ωκεανό Ιστορίας και πολιτισμού.

Σωστός σχεδιασμός που δεν προσπερνά την Τεχεράνη

Έχουμε σχεδιάσει έτσι το πρόγραμμα και επιλέγουμε τις συγκεκριμένες πτήσεις, έτσι ώστε να έχετε δύο ολόκληρες ημέρες στην Τεχεράνη, και όχι μία. Έτσι, στο πλαίσιο της πλούσιας 11ήμερης διάρκειας, μόνο στο Versus θα βρείτε 2ήμερη ξενάγηση στην Τεχεράνη και όχι απλά ξενάγηση μιας ημέρας, σε μια πόλη που κρύβει απίθανους θησαυρούς. Με τον τρόπο αυτό δεν «προσπερνάμε» την πρωτεύουσα την Περσίας.  

Χρόνος για απόλαυση 

Ένα πρόγραμμα που επισκέπτεται με λεπτομέρεια τα πιο σημαντικά σημεία της Περσίας, χωρίς να αναλώνεται σε πολύωρες εξοντωτικές διαδρομές που έχουν ως αποτέλεσμα να μη βλέπουμε τελικά τίποτα. Έτσι αφιερώνουμε 2 νύχτες στην Τεχεράνη, πραγματοποιούμε 3 ολόκληρες διανυκτερεύσεις στη μαγευτική Ισφαχάν, 2 διανυκτερεύσεις στη Σιράζ, την «πόλη των ρόδων και των αηδονιών», και 2 διανυκτερεύσεις στη Γιαζντ για να απολαύσουμε την αυθεντική πόλη της Περσίας αλλά και για να έχουμε χρόνο να δούμε τα «διαμάντια» της χώρας.

Διαμάντια της Περσίας που εισήγαγε πρώτο το Versus

Με μεγάλη επιτόπια έρευνα αναζητήσαμε κρυμμένα μυστικά και τα περιλαμβάνουμε:

 • Μεϊμπόντ, μία παλιά κωμόπολη 1.800 ετών, με παμπάλαια κτίσματα από πηλό, ένα διαμαντάκι στις παρυφές της ερήμου.
 • Ναρίν, ένα υπέροχο κάστρο της ερήμου που χτίστηκε πριν 2.000 χρόνια.
 • Φαράι (Fahraj), ένας οικισμός πέντε χιλιάδων ετών στην έρημο, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε και το ανακαινισμένο caravanserai.

Επιπλέον, το πρόγραμμα μας ξεχωρίζει για τα παρακάτω:

 • Πολύ καλές πτήσεις με την Turkish Airlines μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
 • Δεν χρησιμοποιούμε εσωτερική πτήση με τοπικές αερογραμμές.
 • Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ημιδιατροφή, 9 δείπνα συνολικά.
 • Τρεις (3) εξαιρετικές διανυκτερεύσεις στο «σμαράγδι της Περσίας», την Ισφαχάν. Μένουμε σε νεόκτιστο ξενοδοχείο 5*, στην πιο ιστορική και διάσημη λεωφόρο της πόλης, γνωστή ως «Σανζ Ελιζέ της Ισφαχάν!
 • Μόνο στο Versus δύο (2) διανυκτερεύσεις και 2 ολόκληρες ημέρες ξεναγήσεων στην Τεχεράνη, για να μην προσπεράσουμε την πρωτεύουσα της Περσίας, που κρύβει απίθανους θησαυρούς.
 • Με 2 διανυκτερεύσεις στη Γιαζντ, μία περισσότερη από συνηθισμένα προγράμματα, ώστε να έχουμε όλο τον χρόνο για να ζήσουμε την πόλη αυτή με τη φοβερή ατμόσφαιρα, χωρίς να χάνουμε χρόνο καλύπτοντας υπερβολικά χιλιόμετρα.
 • Με 2 διανυκτερεύσεις στη Σιράζ, την «πόλη των ρόδων και των αηδονιών», για να γνωρίσουμε και να απολαύσουμε την πλούσια Ιστορία της.
 • Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης και το Μουσείο Χαλιών στην Τεχεράνη.
 • Επίσκεψη στη Μεϊμπόντ, μία παλιά κωμόπολη 1.800 ετών, με παμπάλαια κτίσματα από πηλό που διατηρούνται άρτια, ένα διαμαντάκι στις παρυφές της ερήμου.
 • Η διαδρομή μας προς την Ισφαχάν διανθίζεται με περισσότερες ενδιαφέρουσες στάσεις και επισκέψεις, όπως η πόλη-κόσμημα Κασάν, που έδωσε το όνομά της στα περίφημα περσικά ζωγραφιστά πλακάκια.
 • Δεν χρησιμοποιούμε εσωτερική πτήση για να απολαύσουμε τα απίθανα ορεινά και ερημικά τοπία και να γνωρίσουμε σε βάθος την Περσία. Όμως κάνουμε τις διαδρομές που πρέπει, χωρίς υπερβολές, ώστε να μην είμαστε στην ουσία μέσα σε ένα πούλμαν στους δύσκολους δρόμους της χώρας.
 • Εξειδικευμένος Έλληνας αρχηγός-συνοδός, που είναι μαζί σας σε όλο το ταξίδι από την Αθήνα.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά του Versus Travel.

 

Highlights

 • Περιηγηθείτε στην πόλη-θρύλο Ισφαχάν, το καλλιτεχνικό θησαυροφυλάκιο της Περσίας, με τα υψηλής αρμονίας και κομψότητας μνημεία.
 • Απολαύστε το διαμάντι της ερήμου, την πανέμορφη πόλη Γιαζντ με τη μοναδική αρχιτεκτονική.
 • Δείτε τον σημαντικότερο εν λειτουργία ζωροαστρικό Ναό της Φωτιάς, με τη φλόγα που μένει άσβεστη εδώ και αιώνες…
 • Γνωρίστε την παραμυθένια Σιράζ, την πόλη των ποιητών, των ρόδων και των αηδονιών με τους κήπους που θα σας κλέψουν το μυαλό.
 • Επισκεφτείτε τις μεγαλειώδεις αρχαίες πρωτεύουσες του Κύρου και του Δαρείου, Πασαργάδες και Περσέπολη, και θυμηθείτε τα μαθήματα Ιστορίας των σχολικών σας χρόνων.
 • Μαγευτείτε από την ομορφιά των παλατιών της Τεχεράνης, Γκολεστάν και Νιαβαράν.
 • Δείτε το τέμενος της Παρασκευής στη Νατάνζ, ένα μοναδικό αμάλγαμα ιστορίας και αρχιτεκτονικής.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Πολύ καλές πτήσεις με την Turkish Airlines μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
 • Τρεις (3) εξαιρετικές διανυκτερεύσεις στο «σμαράγδι της Περσίας», την Ισφαχάν. Μένουμε σε νεόκτιστο ξενοδοχείο 5*, στην πιο ιστορική και διάσημη λεωφόρο της πόλης, γνωστή ως «Σανζ Ελιζέ της Ισφαχάν!

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

29/07Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Τα «πετράδια» της Περσίας | 29.07.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info