fb

Οι ανθισμένες λεβάντες της Προβηγκίας και τα διαμάντια της Νότιας Γαλλίας | 01.07.2024

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1199€

Ταυτότητα ταξιδιού

Πάντα οπαδός των ιδιαίτερων ταξιδιών, το Versus Travel ταξιδεύει στη νότια Γαλλία και την περιοχή της Προβηγκίας για να δούμε από κοντά τις περίφημες ανθισμένες λεβάντες.

Ένα ταξίδι-ορισμός του πληθωρικού, σχεδιασμένο ειδικά για τους ταξιδιώτες που ακόμα και στην Ευρώπη θέλουν τα ταξίδια τους «εξερευνητικά». Η διαμονή στις Κάννες είναι επιπλέον στοιχείο ενός ευρηματικά προγραμματισμένου ταξιδιού, που ξεφεύγει από τις εύκολες λύσεις.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα-προπύργιο της «άλλης» Ευρώπης του Versus Travel. Ένα υπέροχο ταξίδι, σχεδιασμένο όπως πρέπει να είναι μια ολοκληρωμένη επίσκεψη σε μια περιοχή, με γεμάτες ημέρες, χωρίς προαιρετικές εκδρομές, με διαμονή σε ιστορικές πόλεις και έμφαση στην ιστορία και τον πολιτισμό. Από τους κοσμοπολίτικους προορισμούς Μόντε Κάρλο και Κάννες μέχρι την Αρλ και την Αβινιόν.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινάμε από τις Κάννες που θα μας φιλοξενήσουν για τα επόμενα τέσσερα βράδια. Με αφετηρία τις Κάννες, ερχόμαστε στο θρυλικό Σαιν Τροπέ, επισκεπτόμαστε την καστρόπολη Εζ (αγαπημένη του Νίτσε), το κοσμοπολίτικο πριγκιπάτο του Μονακό, την αγαπημένη καστρόπολη της υψηλής διανόησης και τέχνης της Γαλλίας, Σαιν Πολ ντε Βανς και βέβαια την Αντίμπ του Νίκου Καζαντζάκη. Highlight του ταξιδιού μας είναι φυσικά οι εκτάσεις με τις ανθισμένες λεβάντες στη Βαλενσόλ, ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά και αγαπημένα τοπία της Προβηγκίας. Μένουμε στη γραφικότατη Γκρου λε Μπεν από όπου περιηγούμαστε στις ιστορικές πόλεις-διαμάντια της Προβηγκίας, Αρλ και Αβινιόν, αλλά και στην υπέροχη Νιμ, για να ολοκληρώσουμε στην ιστορική Μασσαλία, στην οποία περιηγούμαστε πριν αναχωρήσουμε για την επιστροφή μας.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Ένα σπάνιο ταξίδι στην Προβηγκία την περίοδο με τις ανθισμένες λεβάντες, για να απολαύσουμε τη φύση της Νότιας Γαλλίας σε όλο της το μεγαλείο. Ένα σωστά σχεδιασμένο, μελετημένο, πλούσιο και συγχρόνως άνετο ταξίδι, με τίποτα προαιρετικό για να έχετε εξαρχής προκαθορισμένο κόστος.

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Μία (1) σπανιότατη διαν/ση σε εξαιρετικό ξενοδοχείο τοπικού χρώματος στη Γκρου Λε Μπεν στο οροπέδιο Βαλενσόλ, για να είμαστε διπλά στα λιβάδια με τις ανθισμένες λεβάντες.
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στις Κάννες σε εξαιρετικό κεντρικό ξενοδοχείο για χαλαρές βόλτες και καθημερινές εξορμήσεις στις γειτονικές πόλεις της Κυανής Ακτής.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Νιμ.
 • Εξαιρετικά ξενοδοχεία:
  • Στις Κάννες: Eden Hotel & Spa 4*
  • Στη Νιμ: Novotel Atria Nimes Centre 4*
  • Στην Γκρου λε Μπεν: Villa Castellane 4*
 • Επίσκεψη στη Βαλενσόλ για να δούμε τα λιβάδια με τις ανθισμένες λεβάντες.
 • Επίσκεψη στην Αιξ Αν Προβάνς με το ιστορικό της κέντρο με τα δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια καθηλώνει τον επισκέπτη.
 • Επισκέψεις σε σημαντικές πόλεις, όπως στην Αβινιόν, την «πύλη της Προβηγκίας», στην Άρλ, το πιο χαρακτηριστικό δείγμα διατηρημένης πόλης με τέλεια ρωμαϊκή υποδομή, βασισμένη στις αρχές της Ελληνικής Ιπποδάμειας Αρχιτεκτονικής, και στη Νιμ με τον σπουδαίο αρχιτεκτονικό πλούτο.
 • Επίσκεψη στα γραφικά μεσαιωνικά χωριά Εζ και Σεν Πωλ ντε Βανς.
 • Διαδρομή με πλοιάριο από το Σαιν Μαξίμ στο Σεν Τροπέ.
 • Επίσκεψη στο πριγκιπάτο του Μονακό.
 • Το ταξίδι συνοδεύει έμπειρος ξεναγός-συνοδός του γραφείου μας.
 • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – πτήση για τη ΝΙΚΑΙΑ – ΚΑΝΝΕΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για τη Νίκαια, το «Παρίσι της Μεσογείου». Με την άφιξή μας αναχωρούμε οδικώς για τις Κάννες, την πιο διάσημη λουτρόπολη της Κυανής Ακτής, την πόλη-μύθο της 7ης Τέχνης, χάρη στο ετήσιο Φεστιβάλ των Καννών που ιδρύθηκε το 1939. Μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα, οι Κάννες ήταν ένα μικρό χωριό αγροτών και ψαράδων, γύρω από το λόφο Λε Σικέ. Από το 1830 και μετά, μέλη της αριστοκρατίας της Γαλλίας και άλλων χωρών άρχισαν να χτίζουν στην περιοχή εξοχικές κατοικίες, με αποτέλεσμα να μετατραπούν οι Κάννες σε δημοφιλές θέρετρο. Τότε άρχισαν να χτίζονται και τα μεγαλειώδη ξενοδοχεία της παραλιακής λεωφόρου Κρουαζέτ.

Άφιξη στις Κάννες, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ήρθε η στιγμή να ανακαλύψουμε τι είναι αυτό που εδώ και τόσες δεκαετίες έχει καταστήσει τις Κάννες τοπ προορισμό για το διεθνές τζετ σετ. Προτείνουμε βόλτα στο ιστορικό κέντρο των Καννών με τρενάκι, το οποίο αναχωρεί δίπλα από το μέγαρο όπου κάθε Μάιο γίνεται το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών. Για το σούρουπο, μια πολύ ενδιαφέρουσα βόλτα είναι αυτή στον λόφο των Καννών Le Suquet, στην παλιά πόλη, για να θαυμάσουμε τη θέα των νησιών στον κόλπο των Καννών.  Η περιοχή ανήκε στο τάγμα των Κιστεριανών Μοναχών από τον 4ο μέχρι τον 16ο αιώνα.  Στο νησί Saint Marguerite λειτουργούσε φυλακή με διάσημους κρατούμενους όπου λέγεται ότι φυλακίστηκε ο περίφημος «άνδρας με το σιδηρούν προσωπείο».  Στη βάση του λόφου απλώνεται η περιοχή με τα εστιατόρια για κάθε άποψη και κάθε βαλάντιο όπου και θα απολαύσετε το δείπνο σας χαζεύοντας τη θάλασσα και τους περαστικούς. Διανυκτέρευση στις Κάννες.

2η ημέρα: ΚΑΝΝΕΣ – ΠΟΡΤ ΓΚΡΙΜΟ – ΣΕΝ ΜΑΞΙΜ – ΣΕΝ ΤΡΟΠΕ – ΚΑΝΝΕΣ

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδρομή στην κοσμοπολίτικη Κυανή Ακτή. Θα ξεκινήσουμε κατευθυνόμενοι προς το Σεν Τροπέ, με πρώτη στάση στο Πορτ Γκριμό (απόσταση 80 χιλιόμετρα), ένα μικρό χωριό-φρούριο των Γκριμάλντι, σκαρφαλωμένο στους βράχους με θέα τον κόλπο του Σαιν Τροπέ.

Το Πορτ Γκριμό, είναι ένα πανέμορφο ψαροχώρι, που σχεδιάστηκε τη δεκαετία του 1960 από τον αρχιτέκτονα Φρανσουά Σποερί στο παραδοσιακό στυλ του Σεν Τροπέ με χρωματιστά σπίτια και γραφικά σοκάκια, χτισμένο στις εκβολές του ποταμού Γκρις, πάνω σε μικρά κανάλια (όπως η Βενετία), στα οποία κυκλοφορούν οι ψαρόβαρκες. Δε θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε τον ιερό Ναό του Φραγκίσκου της Ασίζης, εφόσον είναι ανοιχτός, και να ανεβούμε στο καμπαναριό, με ένα μικρό εισιτήριο, για να θαυμάσουμε τη θέα.

Αφού περιδιαβούμε τα κανάλια με τα χρωματιστά σπίτια που καθρεφτίζονται μέσα στο νερό, θα πάμε στο χωριουδάκι Σεν Μαξίμ για να πάρουμε το τοπικό πλοιάριο για μια απόσταση 20 λεπτών με προορισμό το γειτονικό Σαιν Τροπέ, στην αντίπερα όχθη του κόλπου. (Το καλοκαίρι η οδική πρόσβαση στο Σαιν Τροπέ είναι αδύνατη λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης και το πλοιάριο είναι η καλύτερη λύση).

Το Σεν Τροπέ είναι το πιο διάσημο θέρετρο της Νότιας Γαλλίας. Η ονομασία του ενδεχομένως να ανάγεται στα χρόνια του Νέρωνα αλλά η μεγάλη δόξα του ήρθε τον 20ο αιώνα.  Η τουριστική κίνηση στο Σεν Τροπέ άρχισε τη δεκαετία του 1920, τη δεκαετία του '50 όμως συνέβη το μεγάλο μπαμ, με τη Μπριζίτ Μπαρντό και την ταινία «Ο Θεός έπλασε τη γυναίκα» που γυρίστηκε εκεί. Ανάλογα συνέβαλε και ο Λουί ντε Φινές με τη σειρά ταινιών «Ο Χωροφύλακας του Σεν Τροπέ».

To καραβάκι μας θα αγκυροβολήσει ανάμεσα στις εντυπωσιακές θαλαμηγούς και τα πολυτελή γιοτ των διασημότερων jet-setters της υφηλίου.  Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το κάστρο με ένα μικρό εισιτήριο, το εστιατόριο των διάσημων Senequier στο λιμάνι καθώς και τον διάσημο εμπορικό δρόμο με τις φίρμες Francois Sibilli (Dior, Chanel, Louis Vuitton κ.α.).  Το τοπικό παζάρι στην Place des Lices παραμένει ανοιχτό για ντόπιους και επισκέπτες περίπου μέχρι το μεσημέρι. Αφού ξεναγηθούμε στο πανέμορφο και γραφικό Σεν Τροπέ με τα χρωματιστά σπίτια και τα γραφικά δρομάκια θα μεταφερθούμε με το πλοιάριο στο Σεν Μαξίμ και από εκεί θα επιστρέψουμε οδικώς στις Κάννες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΚΑΝΝΕΣ – ΕΖ (αρωματοποιείο στη Φραγκουάρ) – ΜΟΝΑΚΟ – ΚΑΝΝΕΣ

Πρωινή αναχώρηση για να γνωρίσουμε την ανατολική περιοχή της Κυανής Ακτής. Πρώτος σταθμός μας είναι η Εζ (Εze), ένα χωριό-μεσαιωνικό στολίδι αλώβητο από τον χρόνο, που βρίσκεται σε ένα απόκρημνο τοπίο. Η Εζ οχυρώθηκε τον 14ο αιώνα από τον Οίκο της Σαβοΐας. Πρόκειται για έναν πανέμορφο οικισμό, χτισμένο πάνω σε λόφο, με απίστευτη θέα από παντού στην Κυανή Ακτή. Πέρα από τα καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά σοκάκια, στα οποία θα περπατήσουμε, η Εζ έχει 3 χαρακτηριστικά αξιοθέατα: τον ναό του Τιμίου Σταυρού του 14ου αιώνα, τον Εξωτικό Κήπο που είναι γεμάτος με τεράστιους κάκτους (όπως άλλωστε και ολόκληρη η πόλη) και το… Μονοπάτι του Νίτσε. Ο Γερμανός φιλόσοφος έμεινε στην Εζ από τον Δεκέμβριο του 1883 έως τον Απρίλιο του 1884, με σκοπό να ξεκουραστεί και να σκεφτεί. Όπως είπε ο ίδιος, στην Εζ κοιμήθηκε πολύ, γέλασε πολύ και ανέκτησε ζωντάνια και υπομονή. Καθημερινά στη βόλτα του ανεβοκατέβαινε το συγκεκριμένο μονοπάτι, που οι κάτοικοι της πόλης τελικά του έδωσαν το όνομά του. Ο Νίτσε στην Εζ συνέλαβε τον τρίτο τόμο του «Τάδε έφη Ζαρατούστρα». Ακολουθεί επίσκεψη σε αρωματοποιείο στη Φραγκουάρ.

Σειρά έχει το Πριγκιπάτο του Μονακό και η πρωτεύουσά του, το Μόντε Κάρλο. Πολλοί λαοί υπήρξαν διαχρονικά κύριοι της περιοχής, μέχρι τον 13ο αιώνα όταν οι Γενοβέζοι την παραχώρησαν στον Οίκο των Γκριμάλντι. Στην περιήγησή μας θα δούμε από ψηλά τη μαρίνα με τα πανάκριβα γιοτ, θα κατεβούμε στο υπόγειο parking με το πούλμαν μας, θα πάρουμε το ασανσέρ και θα περπατήσουμε να θαυμάσουμε το περίφημο Καζίνο του Μόντε Κάρλο, χτισμένο στα τέλη του 19ου αιώνα από τον Charles Garnier, το παρακείμενο ιστορικό ξενοδοχείο Hotel de Paris με το βραβευμένο με αστέρια Michelin εστιατόριο του διάσημου Alain Ducasse και την Όπερα του Μόντε Κάρλο, στην οποία έχει τραγουδήσει η Μαρία Κάλλας.

Εν συνεχεία θα ανεβούμε στην κορυφή του λόφου, δίπλα στο Ωκεανογραφικό Μουσείο Ζακ Υβ Κουστώ (είσοδος προαιρετική λόγω του μεγάλου χρόνου που απαιτείται για την επίσκεψη). Θα πάμε στους Εξωτικούς Κήπους που σχεδιάστηκαν το 1933 και βρίσκονται στην κορυφή του λόφου ακριβώς δίπλα στο Ωκεανογραφικό Μουσείο.

Ακολουθεί εξωτερική επίσκεψη πεζή στο παλάτι των Γκριμάλντι (πιθανόν να δούμε την αλλαγή φρουράς) και είσοδος στο νεορωμανικό Καθεδρικό Ναό όπου είναι θαμμένη η Γκρέις Κέλλυ (εφόσον είναι ανοιχτός ο Ναός).

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στις Κάννες και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΚΑΝΝΕΣ – ΝΙΚΑΙΑ – ΣΕΝ ΠΩΛ ΝΤΕ ΒΑΝΣ – ΑΝΤΙΜΠ – ΚΑΝΝΕΣ

Πάμε σήμερα να γνωρίσουμε τη Νίκαια, την πόλη που ίδρυσαν Έλληνες από τη Μασσαλία γύρω στο 350 π.Χ. προς τιμήν της θεάς Νίκης. Στο δεύτερο μισό του 18ου αιώνα, η φυσική ομορφιά της περιοχής και το ήπιο μεσογειακό περιβάλλον προσέλκυσαν την προσοχή των βρετανικών ανώτερων τάξεων οπότε και ένας αυξανόμενος αριθμός αριστοκρατικών οικογενειών άρχισε να περνάει τους χειμώνες στη Νίκαια, μεταξύ αυτών και η βασίλισσα Βικτόρια. Όμως το κλίμα και η ομορφιά των τοπίων και της πόλης προσέλκυσαν και πλήθος καλλιτεχνών. Τακτικοί επισκέπτες ή και μόνιμοι κάτοικοι, κατά διαστήματα, υπήρξαν οι ζωγράφοι Μαρκ Σαγκάλ,  Ανρί Ματίς, Νίκη ντε Σεν Φαλ και Αρμάν. Το έργο τους έχει τιμηθεί σε πολλά μουσεία της πόλης, όπως το Μουσείο Μάρκ Σαγκάλ, το Μουσείο Ματίς και το Μουσείο Τέχνης της Νίκαιας.

Εμείς σήμερα θα κάνουμε μία πανοραμική ξενάγηση στην πανέμορφη αυτή πόλη και φυσικά θα πάμε στη διάσημη παραλιακή λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλαί (Promenade des Anglais). Η ονομασία αυτή προέρχεται από τους βρετανούς αριστοκράτες παραθεριστές του 19ου αιώνα, οι οποίοι, με δικά τους έξοδα, κατασκεύασαν τη λεωφόρο για να απολαμβάνουν τον περίπατό τους στην παραλία.  Στο ανηφορικό κομμάτι της λεωφόρου βρίσκεται το περίφημο λογότυπο της πόλης (I love Nice) για τη χαρακτηριστική φωτογραφία ενώ η λεωφόρος συνεχίζει για το μνημείο των Ηρώων, αφιερωμένο στους 4.000 νεκρούς στη διάρκεια των δυο παγκοσμίων πολέμων, καθώς και τον Όρμο των Αγγέλων, ένα απάνεμο λιμάνι, όπου  ξεχειμώνιαζαν τα καράβια.  Εδώ περνούσε το χειμώνα ο γνωστός ζωγράφος Ματίς, εδώ έγραψε τον περίφημο «Γλάρο» του ο Τσέχωφ.  Ακριβώς δίπλα ο λόφος όπου κάποτε βρισκόταν το φρούριο της πόλης και σήμερα φιλοξενεί ένα μεγάλο πάρκο με μοναδική θέα της πόλης.  Στο κέντρο της παλιάς πόλης ο περίφημος καθεδρικός Ναός Saint Separate με την πιο γνωστή πλατεία Rosetti ακριβώς μπροστά με τα μοναδικά στενά όπως και η λαϊκή αγορά της πόλης όπου μπορείτε να δοκιμάσετε την περίφημη τηγανίτα Socca, να περιδιαβείτε την αγορά των λουλουδιών και να θαυμάσετε το μοναδικό κτίριο της όπερας.

Αμέσως μετά θα πάμε στη φημισμένη μεσαιωνική καστρόπολη Σεν Πωλ ντε Βανς, από τις αρχαιότερες στη νότια Γαλλία, χτισμένη πάνω σε λόφο απ’ όπου φαίνεται πανοραμικά ο Κόλπος της Νίκαιας. Το πιο χαρακτηριστικό αξιοθέατο στην καστρόπολη, είναι η εκκλησία Σεν Σαρλ & Σεν Κλοντ του 17ου αιώνα, η οποία περιέχει τις σύγχρονες τοιχογραφίες που φιλοτέχνησε το 2013 ο Γάλλος ζωγράφος Πολ Κοντ. 

Θα συνεχίσουμε με την Αντίμπ (αρχαία Αντίπολη), την οποία θα εξερευνήσουμε περπατώντας στα γραφικά σοκάκια της. Πόλη με μεγάλο παρελθόν (αποικία των Φοινίκων) αλλά και καταφύγιο του Νίκου Καζαντζάκη, που έζησε και έγραψε για ένα διάστημα εδώ. Θα περάσουμε από τη λαϊκή αγορά (Marche Provencal) κοντά στην πύλη των αρχαίων τειχών της πόλης, από το Μουσείο Πικάσο (εξωτερικά) και το σπίτι του Καζαντζάκη (εξωτερικά), τις συντεχνίες των βαφέων, ραπτών και βυρσοδεψείων, το αρχαιολογικό μουσείο με τις ελληνορωμαϊκές αρχαιότητες (εξωτερικά) κ.λπ.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στις Κάννες και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΚΑΝΝΕΣ – ΑΙΞ ΑΝ ΠΡΟΒΑΝΣ – ΒΑΛΕΝΣΟΛ (ανθισμένες λεβάντες) – ΓΚΡΕΟΥ ΛΕ ΜΠΕΝ

Θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό μας στην Προβηγκία με κατεύθυνση νοτιοανατολικά, προς την ιστορική ρωμαϊκή λουτρόπολη Αιξ αν Προβάνς, μία πολύ όμορφη μεσαιωνική πόλη. Τα πιο εμβληματικά αξιοθέατά της είναι το Δικαστικό Μέγαρο και το Δημαρχείο, κτίριο κλασικής αρχιτεκτονικής του 17ου αιώνα, που περιλαμβάνει περίτεχνα ξυλόγλυπτα και ταπισερί. Δίπλα του στέκεται ένας πύργος-ρολόι, που κατασκευάστηκε το 1510. Σε μικρή απόσταση βρίσκονται και οι ρωμαϊκές θερμές πηγές.

Στην περιήγησή μας θα τα δούμε όλα αυτά και φυσικά θα περπατήσουμε την κεντρική λεωφόρο Μιραμπό έναν από τους ωραιότερους ίσως ευρωπαϊκούς πεζοδρόμους, με δύο σειρές πανύψηλα πλατάνια που διατρέχουν τις άκρες του και αρχοντικά του 17ου και 18ου αιώνα. Η Μιραμπό, διακοσμημένη με πολλά σιντριβάνια, ακολουθεί τη γραμμή των αρχαίων τειχών και χωρίζει τη νέα πόλη από τη μεσαιωνική. Στη βόλτα μας θα δούμε και τη θρυλική μπυραρία Deux Garçons, που χτίστηκε το 1792, θα φωτογραφήσουμε τα δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια της πόλης που είναι γεμάτα καφέ, εστιατόρια και ακριβές μπουτίκ, θα σταθούμε να παρατηρήσουμε τις πελώριες ξυλόγλυπτες πόρτες και θα αγοράσουμε τα τοπικά σαπούνια Μασσαλίας με αρώματα λουλουδιών, τα μυρωδάτα λικέρ, την παραδοσιακή λαδόπιτα, τους χουρμάδες και τα ξερά σύκα, τα καλισόν, παραδοσιακά αμυγδαλωτά σε σχήμα κωνικό όπως και τα γλυκό κουταλιού πορτοκάλι με ολόκληρα κομμάτια πορτοκαλιού! 

Επόμενος σταθμός για σήμερα η περιοχή της Βαλενσόλ, για να δούμε σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια τις εκτάσεις με τις ανθισμένες λεβάντες, το σήμα-κατατεθέν της Προβηγκίας, που διαχρονικά έχουν εμπνεύσει αμέτρητους καλλιτέχνες. Είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να δούμε το φαινόμενο αυτό, με τις αχανείς εκτάσεις που λάμπουν από το έντονο μωβ χρώμα της ανθισμένης λεβάντας, μία εικόνα που θα εντυπωθεί για πολύ καιρό στο ταξιδιωτικό ημερολόγιο της καρδιάς μας. Θα περπατήσουμε και θα βγάλουμε φωτογραφία στα χωράφια με τις στοιχισμένες στη σειρά λεβάντες, η έκταση των οποίων είναι απέραντη!

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στην Γκρεού λε Μπεν (Greoux-les-Bains). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΓΚΡΕΟΥ ΛΕ ΜΠΕΝ – ΑΒΙΝΙΟΝ – ΑΡΛ – ΝΙΜ

Αναχωρούμε σήμερα για να επισκεφθούμε δύο από τις πιο όμορφες, και ιδιαίτερα σημαντικές, πόλεις της Προβηγκίας, την Αβινιόν και την Αρλ.

Πρώτος μας σταθμός η Αβινιόν, ή αλλιώς Πύλη της Προβηγκίας, χτισμένη κι αυτή πάνω στον Ροδανό ποταμό. Μεταξύ 1309 και 1376 υπήρξε έδρα των 7 παπών γαλλικής καταγωγής. Αυτή είναι μια περίοδος που η Δυτική Καθολική Εκκλησία αποκαλεί  «Εξορία της Αβινιόν», επειδή για την Εκκλησία ήταν πολύ επιζήμια. Αντιθέτως, βέβαια, ήταν πολύ επικερδής για την πόλη, που στα χρόνια του παπισμού, διένυσε τη χρυσή εποχή της.

Εμείς θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου μεταξύ άλλων θα δούμε εξωτερικά το μεγαλύτερο γοτθικό ανάκτορο του κόσμου, το Παπικό Ανάκτορο, του 14ου αιώνα. Πολλοί το αποκαλούν και Το Ωραιότερο Σπίτι του Κόσμου. Θα πάμε επίσης να δούμε πανοραμικά την περίφημη Γέφυρα της Αβινιόν στον Ροδανό που ενέπνευσε το διασημότερο γαλλικό παιδικό τραγούδι. Η γέφυρα μαζί με το Παπικό Ανάκτορο και τον ρωμανικό Καθεδρικό της Παναγίας (12ος αιώνας) έχουν χαρακτηριστεί μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.  Στο κέντρο της πόλης βρίσκεται η Place de lHorloges με το επιβλητικό Δημαρχείο της πόλης, την όπερα, καφέ κι εστιατόρια.

Επόμενος σταθμός στη σημερινή διαδρομή μας είναι η πόλη Αρλ, διάσημη χάρη στον Βίνσεντ Βαν Γκονγκ που έζησε εδώ για 16 μήνες, όπου και  φιλοτέχνησε 300 πίνακες και σκίτσα. Η πόλη της Αρλ είναι χτισμένη στις όχθες του Ροδανού Ποταμού.  Είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα διατηρημένης πόλης με τέλεια ρωμαϊκή υποδομή, βασισμένη στις αρχές της Ελληνικής Ιπποδάμειας Αρχιτεκτονικής:  Όλα τα μνημεία βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την κεντρική Πλατεία της Δημοκρατίας. Στη βόρεια πλευρά βρίσκεται το Δημαρχείο του 17ου αιώνα και πίσω του το Φόρουμ. Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Τροφίμου είναι μία από τις ωραιότερες ρωμανικές εκκλησίες του 12ου αιώνα – την εποχή που η Αρλ είχε γίνει μεγάλο θρησκευτικό κέντρο. Επίσης η Αρένα της πόλης είναι από τα μεγαλύτερα και πιο καλοδιατηρημένα ρωμαϊκά στάδια στην Προβηγκία, χωρητικότητας 22.000 θεατών, αντίγραφο του Κολοσσαίου της Ρώμης.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στο στη Νιμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΝΙΜ – Εκδρομή στο ΜΟΝΠΕΛΙΕ – ΝΙΜ

Ξεκινάμε την ημέρα μας στη Νιμ, πόλη με πλούσια αξιοθέατα. Η Νιμ ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Αύγουστο, σύμφωνα με τα ρωμαϊκά πρότυπα. Στην περιήγηση στην πόλη θα δούμε μεταξύ άλλων το ρωμαϊκό αμφιθέατρο (Les Arènes) του 1ου αιώνα μ.Χ., ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα ρωμαϊκά αμφιθέατρα στον κόσμο. Έχει μήκος 133 μ. και πλάτος 101 μ., ενώ η πρόσοψή του έχει ύψος 21 μ. και αναπτύσσεται σε δύο ορόφους με 60 καμάρες ο καθένας. Στο εσωτερικό χωρούσαν περίπου 25.000 θεατές, οι οποίοι παρακολουθούσαν μονομαχίες και αγώνες ζώων, όπως στη Ρώμη. Θα δούμε επίσης τον αρχαίο ναό Maison Carrée (τετράγωνος οίκος), ο οποίος κτίστηκε από τον Μάρκο Αγρίππα, γαμπρό του Αυγούστου, σε ελληνιστικό ρυθμό με διαστάσεις 26 μ. μήκος, 15 μ. πλάτος και 17 μ. ύψος. Κτισμένος πάνω σε ένα βάθρο, χάρη στο οποίο δέσποζε στην αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά, είναι ο μόνος πλήρως διατηρημένος αρχαίος ναός σε ολόκληρο τον κόσμο. Τέλος, θα δούμε την πύλη του Αυγούστου γνωστή και ως "πύλη της Αρλ", μια από τις κύριες πύλες της ρωμαϊκής πόλης, καθώς και τον καθεδρικό ναό Νοτρ Νταμ.

Εκδρομή στην πανέμορφη πόλη του Μονπελιέ, γνωστή για τη μεσαιωνική της παράδοση, τα δαιδαλώδη καλντερίμια της, τον αρχιτεκτονικό πλούτο αλλά και τη φρεσκάδα που της χαρίζουν οι χιλιάδες φοιτητές. Θα γνωρίσουμε την πόλη απολαμβάνοντας τη βόλτα μας.  Στο Πανεπιστήμιο της πόλης φοίτησαν ο Πετράρχης, ο Νοστράδαμος και ο Ραμπελαί.  Σήμερα υπολογίζεται ότι το ¼ του πληθυσμού αποτελείται από φοιτητές.  Το περίφημο υδραγωγείο της πόλης Saint Clement χτίστηκε το 1776.  Οι εκκλησίες της πόλης μάς θυμίζουν τους θρησκευτικούς πολέμους Καθολικών και Ουγενότων. Must αποτελεί μια επίσκεψη στους τοπικούς φούρνους για να δοκιμάσετε τα χειροποίητα κρουασάν, το ελιόψωμο και πλήθος ειδών από γαλλική σφολιάτα!  Επιστροφή στη Νιμ και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΝΙΜ – ΜΑΣΣΑΛΙΑ (πανοραμική περιήγηση) – Πτήση επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και φεύγουμε για την πρωτεύουσα της Προβηγκίας, τη Μασσαλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, μετά το Παρίσι, και το τρίτο σημαντικότερο λιμάνι της Ευρώπης. Η πόλη ιδρύθηκε από Έλληνες Φωκαείς περί το 600 π.Χ. και ήταν η πρώτη πόλη-κράτος της αρχαίας Ελλάδας στο σημερινό γαλλικό έδαφος. Είναι γενέτειρα του Έλληνα γεωγράφου και εξερευνητή Πυθέα (4ος π.Χ. αιώνας) και του διάσημου χορογράφου Μορίς Μπεζάρ (1927-2007).

Φθάνοντας, θα ξεκινήσουμε την πανοραμική περιήγηση γνωριμίας μας με την πόλη. Θα ανεβούμε τα σκαλοπάτια για να δούμε τη βασιλική Νοτρ Νταμ ντε λα Γκαρντ (Notre Dame de la Garde), που είναι για τη Μασσαλία ό,τι η Sacre Coeur της Μονμάρτρης για το Παρίσι. Από το ύψωμα του ομώνυμου λόφου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα στη μεσογειακή μεγαλούπολη και στο νησάκι Ιφ με το φρούριο που έχτισε ο Φραγκίσκος Α’ το 1516 για να προστατεύσει το λιμάνι. Το κάστρο μετατράπηκε αργότερα σε φυλακή πολιτικών κρατούμενων και ανάμεσα στους διάσημους θρυλείται ότι ήταν και το φανταστικό πρόσωπο Κόμης Μοντεχρίστος στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά. Θα περπατήσουμε στο λιμάνι της Πόλης όπου βρίσκεται το Δημαρχείο καθώς και το εμπορικό κέντρο της πόλης.  Σε κοντινό σημείο, σα να είναι σε μια πλατεία κρυμμένη, η Όπερα της πόλης.  Ανηφορικά στενά δρομάκια διασχίζουν την παλιά πόλη.

Στη συνέχεια μεταφερόμαστε έγκαιρα στο αεροδρόμιο της Μασσαλίας, όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας.

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1199 € 420 €
Twin Room 1199 € 420 €
Triple Room 1199 € 420 €
Single Room 1789 € 420 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1349 € 420 €
Twin Room 1349 € 420 €
Triple Room 1349 € 420 €
Single Room 1939 € 420 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται μία (1) διανυκτέρευση στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1819 € 0 €
Twin Room 1819 € 0 €
Triple Room 1819 € 0 €
Single Room 2409 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50€ το άτομο με μεταφορές.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 690

01/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΝΙΚΑΙΑ

16:35

18:10

Α3 695

08/07/2024

ΜΑΣΣΑΛΙΑ – ΑΘΗΝΑ

18:55

22:30

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με απευθείας πτήσεις. 
 • 4 διανυκτερεύσεις στις Κάννες, στο ξενοδοχείο Eden Hotel & Spa 4*.
 • 1 διανυκτέρευση στην Γκρεού λε Μπεν, στο Villa Castellane 4*.
 • 2 διανυκτερεύσεις στη Νιμ, στο ξενοδοχείο Novotel Atria Nimes Centre 4*.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Βόλτα-μεταφορά  με πλοιάριο από το Σεν Μαξίμ στο Σεν Τροπέ.
 • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με  πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο              
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από

 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
 • Έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  €
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
 • Έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.   
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το VersusTravel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Ένα σπάνιο ταξίδι στην Προβηγκία την περίοδο με τις ανθισμένες λεβάντες, για να απολαύσουμε τη φύση της Νότιας Γαλλίας σε όλο της το μεγαλείο. Ένα σωστά σχεδιασμένο, μελετημένο, πλούσιο και συγχρόνως άνετο ταξίδι, με τίποτα προαιρετικό για να έχετε εξαρχής προκαθορισμένο κόστος.

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Μία (1) σπανιότατη διαν/ση σε εξαιρετικό ξενοδοχείο τοπικού χρώματος στη Γκρου Λε Μπεν στο οροπέδιο Βαλενσόλ, για να είμαστε διπλά στα λιβάδια με τις ανθισμένες λεβάντες.
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στις Κάννες σε εξαιρετικό κεντρικό ξενοδοχείο για χαλαρές βόλτες και καθημερινές εξορμήσεις στις γειτονικές πόλεις της Κυανής Ακτής.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Νιμ.
 • Εξαιρετικά ξενοδοχεία:
  • Στις Κάννες: Eden Hotel & Spa 4*
  • Στη Νιμ: Novotel Atria Nimes Centre 4*
  • Στην Γκρου λε Μπεν: Villa Castellane 4*
 • Επίσκεψη στη Βαλενσόλ για να δούμε τα λιβάδια με τις ανθισμένες λεβάντες.
 • Επίσκεψη στην Αιξ Αν Προβάνς με το ιστορικό της κέντρο με τα δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια καθηλώνει τον επισκέπτη.
 • Επισκέψεις σε σημαντικές πόλεις, όπως στην Αβινιόν, την «πύλη της Προβηγκίας», στην Άρλ, το πιο χαρακτηριστικό δείγμα διατηρημένης πόλης με τέλεια ρωμαϊκή υποδομή, βασισμένη στις αρχές της Ελληνικής Ιπποδάμειας Αρχιτεκτονικής, και στη Νιμ με τον σπουδαίο αρχιτεκτονικό πλούτο.
 • Επίσκεψη στα γραφικά μεσαιωνικά χωριά Εζ και Σεν Πωλ ντε Βανς.
 • Διαδρομή με πλοιάριο από το Σαιν Μαξίμ στο Σεν Τροπέ.
 • Επίσκεψη στο πριγκιπάτο του Μονακό.
 • Το ταξίδι συνοδεύει έμπειρος ξεναγός-συνοδός του γραφείου μας.
 • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

 

Highlights

 • Απολαύστε τα ατελείωτα λιβάδια με τις ανθισμένες λεβάντες στη Βαλενσόλ.
 • Εξερευνήστε την Αρλ, την αγαπημένη πόλη του Βίνσεντ Βαν Γκονγκ.
 • Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια της Αντίμπ.
 • Θυμηθείτε παλιές ταινίες τον Λουί ντε Φινές στο Σαιν Τροπέ.
 • Αναζητήστε το μεσαιωνικό χωριό Εζ.
 • Περιηγηθείτε στην ιστορική Νιμ.
 • Απολαύστε τη θέα του Μόντε Κάρλο από την κορυφή του λόφου.
 • Γνωρίστε το γραφικό χωριό Σαιν Πωλ ντε Βανς.
 • Κάντε τη βόλτα σας κατά μήκος της περίφημης Promenade des Anglais, στη Νίκαια.

 

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Μία (1) σπανιότατη διαν/ση σε εξαιρετικό ξενοδοχείο τοπικού χρώματος στη Γκρου Λε Μπεν στο οροπέδιο Βαλενσόλ, για να είμαστε διπλά στα λιβάδια με τις ανθισμένες λεβάντες.
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στις Κάννες σε εξαιρετικό κεντρικό ξενοδοχείο.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Νιμ.

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

01/07Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Οι ανθισμένες λεβάντες της Προβηγκίας και τα διαμάντια της Νότιας Γαλλίας | 01.07.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info