fb

Βόρειο Σέλας (Aurora Borealis) από την Ισλανδία - Απομονωμένοι στον μαγευτικό νότο της Ισλανδίας με Austrian Airlines | Μάρτιος - Απρίλιος 2024

Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2199€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα σπάνιο πρόγραμμα που θα βρείτε μόνο στο Versus! Δεν αρκούμαστε σε οικονομικές επιλογές, όπως διαμονή στο Ρέικιαβικ και πραγματοποίηση κουραστικών ημερήσιων εκδρομών από εκεί. Η επιλογή των τριών (3) διανυκτερεύσεων στην επαρχία της Ισλανδίας γίνεται και για έναν επιπλέον λόγο, πέρα από το να γνωρίσουμε καλύτερα τη φύση της Ισλανδίας: Μπορεί να στοιχίζει περισσότερο, καθώς απαιτείται πούλμαν (πολύ ακριβό στην Ισλανδία) και επιπλέον διαν/σεις του οδηγού, σπάνιες προαγορασμένες διαν/σεις στα λιγοστά ξενοδοχεία της επαρχίας και άλλες χρεώσεις, αλλά μας δίνει πολλά πλεονεκτήματα! Στην αραιοκατοικημένη επαρχία ο φωτισμός είναι λιγότερος και οι πιθανότητες για την θέαση του φαινομένου είναι ακόμα περισσότερες. Το σημαντικό πλεονέκτημα της εκδρομής όμως είναι η διαμονή μας γίνεται στην ευρύτερη περιοχή του εθνικού πάρκου Σκάφταφελ, στο Χοφν. Εκεί απομονωμένοι σε ένα σκηνικό εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς σε ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά πάρκα της Ευρώπης και ένα από τα λίγα μέρη στον πλανήτη με τέτοιο συνδυασμό πάγου και φωτιάς. Το θαύμα αυτό της φύσης δεν το βλέπουμε βιαστικά με κουραστική ημερήσια εκδρομή από άλλο σημείο της Ισλανδίας.

Επιπλέον, με την ημιδιατροφή που σας προσφέρουμε, έχετε το πλεονεκτήματα να έχετε προκαθορισμένο κόστος από την αναχώρησή σας στην ακριβή Ισλανδία.

Εκτός όμως όλων των παραπάνω, η μαγεία αυτού του ταξιδιού –όπως διαπίστωσαν και οι αποστολές των προηγούμενων ετών- είναι η πληρότητα σε ακριβές τοπικές δραστηριότητες: δραστηριότητες που τοπικά στοιχίζουν πολύ και σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές ή δεν υπάρχουν καθόλου. Δεν αναφερόμαστε σε εκδρομές με πούλμαν αλλά σε δραστηριότητες όπως διαδρομή σε παγετώνα με snowmobileπερπάτημα πάνω σε παγετώναείσοδος σε σπήλαιο με παγετώναμπάνιο στην Μπλε Λίμνη και πολλά άλλα!...

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μέσα στο χειμώνα στη βόρεια αυτή άκρη της Ευρώπης, είναι για το βόρειο σέλας, αλλά όχι μόνο. Το ουράνιο αυτό φαινόμενο είναι όντως μαγευτικό και χρειάζεται εμπειρία για να το πετύχει κανείς, κάτι που το Versus σας εξασφαλίζει, μαζί με απομόνωση, αλλά και λίγη τύχη. Οι ηλιακές καταιγίδες βομβαρδίζουν τη γήινη ατμόσφαιρα με σωματίδια, παράγοντας φως σε μεγάλες γαλαζοπράσινες κυματιστές λωρίδες, που διασχίζουν το στερέωμα και χορεύουν μέσα στο σκοτάδι της ισλανδικής υπαίθρου. Οι αρχαίοι λαοί πίστευαν σε πνεύματα, υπερβόρειους θεούς και εκδικητικά ξωτικά, προσπαθώντας να εξηγήσουν αυτό το υπέροχο αλλά ανεξήγητο νυχτερινό θέαμα. Σήμερα, ανοίγεται μπροστά στα μάτια μας μέσα από τα τζάμια πολυτελών ξενοδοχείων, με όλη την επιστημονική εξήγηση, αλλά και με το δώρο μιας παγωμένης φύσης.

Η μεγαλύτερη ομορφιά αυτού του ταξιδιού βρίσκεται στο πνεύμα του τόπου, που δεν είναι άλλη από την παγωμένη γη. Ο χειμώνας μεταμορφώνει την Ισλανδία σε ένα απόκοσμο, εξωγήινο ίσως τόπο, που δεν έχει σχέση με την καλοκαιρινή έκδοση του. Οι καταρράκτες αποκτούν σταλαχτίτες και σταλαγμίτες, οι δρόμοι μεταβάλλονται σε λευκές μνημειακές λεωφόρους, τα σπήλαια πάγου δείχνουν το μεγαλείο τους, οι παραλίες αποκτούν ογκόλιθους πάγου, και ένα ζεστό υπαίθριο μπάνιο σε κάνει να νιώθεις ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο. Ναι, το καλοκαίρι έχει κανείς περισσότερο φως και χρόνο, αλλά ο χειμώνας είναι που θα σας κάνει την Ισλανδία πραγματικά αξέχαστη!

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

!! Περιλαμβάνει 3 βράδια κυνήγι του βορείου Σέλαος !!

Ένα πρόγραμμα έμπνευσης Versus που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2017. Οι πρώτες 5 αποστολές που έγιναν τότε απέδειξαν ότι μπορούμε να τολμήσουμε μαζί και ότι η Ισλανδία μπορεί να χαρίσει έντονες συγκινήσεις στους ταξιδιώτες. Ακολούθησαν δεκάδες αποστολές και ανάλογου αριθμού βίντεο και φωτογραφίες και βρισκόμαστε στο σημείο να πούμε ότι διαθέτουμε ένα μελετημένο πρόγραμμα για να ζήσουμε μια εμπειρία ζωής.

Για τους οπαδούς της περιπέτειας (κι όχι μόνον), αυτό το ταξίδι προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη να «χαθεί» μέσα στην απεραντοσύνη αυτής της πανέμορφης και μοναδικής –στον κόσμο– χώρας!

Θα μπορούσαμε να είχαμε όλες ή τις περισσότερες από τις διανυκτερεύσεις στο Ρέικιαβικ –αλλά αυτό δεν θα ήταν ένα ταξίδι Versus. Επιλέγουμε τρεις (3) διαν/σεις στην ενδοχώρα της Ισλανδίας (2 από αυτές στο Χοφν, στην ευρύτερη περιοχή του Σκάφταφελ) έτσι ώστε να απολαύσουμε πραγματικά απομακρυσμένα σημεία και να ζήσουμε ένα ταξίδι σαν παραμύθι!... 

Highlight του ταξιδιού

Θα μπορούσαμε να είχαμε όλες ή τις περισσότερες από τις διανυκτερεύσεις στο Ρέικιαβικ –αλλά αυτό δεν θα ήταν ένα ταξίδι Versus. Επιλέγουμε τρεις (3) διαν/σεις στην ενδοχώρα της Ισλανδίας (2 από αυτές απομονωμένοι στο Χοφν, στην ευρύτερη περιοχή του εθνικού πάρκου Σκάφταφελ και μια στη Χέλλα) έτσι ώστε να απολαύσουμε πραγματικά απομακρυσμένα σημεία και να ζήσουμε ένα ταξίδι σαν παραμύθι!...

Τι πετυχαίνουμε με αυτές τις διανυκτερεύσεις

To εθνικό πάρκο Σκάφταφελ είναι ένα  σκηνικό εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς σε ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά πάρκα της Ευρώπης και ένα από τα λίγα μέρη στον πλανήτη με τέτοιο συνδυασμό πάγου και φωτιάς. Το θαύμα αυτό της φύσης δεν το βλέπουμε βιαστικά με κουραστική ημερήσια εκδρομή από άλλο σημείο της Ισλανδίας. Αφιερώνουμε εδώ δυο διανυκτερεύσεις για να έχουμε όλο το χρόνο να το εξερευνήσουμε αλλά και να κυνηγήσουμε εδώ το βόρειο σέλας απομονωμένοι από οποιαδήποτε πηγή φωτός.   Η επιλογή αυτή για διαμονή 3 διανυκτερεύσεων εκτός Ρέικιαβικ μας χαρίζει 4 ημέρες δραστηριότητες στην θεαματική ενδοχώρα της Ισλανδίας και πολλές ημέρες και άρα ακόμα μεγαλύτερη πιθανότητα για να δούμε το βόρειο σέλας. Γιατί κοντά στο Ρέικιαβικ υπάρχει μεγάλη φωτορύπανση και έτσι χαμηλή πιθανότητα θέασης του φαινομένου.

Γιατί συνήθως αποφεύγονται οι διανυκτερεύσεις εκτός Ρέικιαβικ και επιπλέον διανυκτερεύσεις σε τόσο απομακρυσμένα σημεία

Η Ισλανδία είναι μια από τις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης από άποψη των τουριστικών παροχών. Οι διανυκτερεύσεις εκτός Ρέικιαβικ απαιτούν πούλμαν (πολύ ακριβό στην Ισλανδία) και επιπλέον διαν/σεις του οδηγού, σπάνιες προαγορασμένες διαν/σεις στα λιγοστά ξενοδοχεία της επαρχίας και άλλες χρεώσεις. Εμείς όμως πιστοί στις αξίες μας δεν θα μπορούσαμε να τις μειώσουμε γιατί μας δίνουν πολλά πλεονεκτήματα!

Κυνηγήστε το πιο όμορφο, το πιο φαντασμαγορικό, το πιο εξωπραγματικό φαινόμενο της Φύσης!

Ένα σπάνιο πρόγραμμα που θα βρείτε μόνο στο Versus,

φτιαγμένο από τα καλύτερα υλικά, χωρίς εκπτώσεις!
 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Αποκλειστικά για την αναχώρηση 30.03: Τρεις (3) βραδινές εξορμήσεις για να κυνηγήσουμε το Βόρειο Σέλας.
 • Εξαιρετικές προαγορασμένες πτήσεις με τη Lufthansa και την Austrian Airlines.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην επαρχία της Ισλανδίας, και όχι μόνο στην πρωτεύουσα.
 • Δυο (2) διανυκτερεύσεις στο Χοφν, στην ευρύτερη περιοχή του Σκάφταφελ.
 • Μια (1) διανυκτέρευση στη Χέλλα για να βρισκόμαστε χαμένοι μέσα στη φύση, και όχι σε προάστιο του Ρέικιαβικ.
 • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Ισλανδία!
 • Με μία επιπλέον παροχή - προσφορά του Versus Travel στο συγκεκριμένο πρόγραμμα: η μοναδική εμπειρία «FlyOver Iceland».
 • Ζεστό ιαματικό μπάνιο στην απόκοσμη Μπλε Λίμνη.
 • Μοναδικής ομορφιάς καταρράκτες: Σέιγιαλαντφος, Σκόγκαφος, Γκούλφος, Σύστραφος, Φος α Σίντου.
 • Λίμνες κι εθνικά πάρκα που δεν βρίσκονται πουθενά αλλού στον κόσμο: Εθνικό Πάρκο Θίνγκβελιρ - Εθνικό Πάρκο Σκάφταφελ.
 • Θα δούμε τους πασίγνωστους πίδακες (Geyser) και τους «χρυσούς καταρράκτες» Γκούλφος.
 • Παγετώνες ασύγκριτης ομορφιάς.
 • Επίσκεψη στην εκκλησία Χόφσκιρκγια με τη στέγη εξολοκλήρου φτιαγμένη από χλοοτάπητα.
 • Διαδρομή σε παγετώνα με Snowmobiles.
 • Αποκλειστικά για την αναχώρηση 30.04: Συναρπαστική περιήγηση με Super Jeep στον παγετώνα Μύρδαλσγιοκουλ και επίσκεψη στο παγωμένο σπήλαιο κάτω από το ηφαίστειο Κάτλα, μία ακριβή δραστηριότητα που περιλαμβάνεται.
 • Περπάτημα πάνω σε παγετώνα.
 • Περιήγηση στο Ρέικιαβικ.
 • Περιήγηση στη χερσόνησο Ρεϊκιάνες.
 • Περπάτημα στην περίφημη Μαύρη Παραλία με τους παράξενους γεωλογικούς σχηματισμούς.
 • Στάση στο Dyrholaey Viewpoint με τη χαρακτηριστική φυσική αψίδα.
 • Είσοδος μέσα σε σπήλαιο παγετώνα, μία ακριβή δραστηριότητα που περιλαμβάνεται.
 • Επίσκεψη στη Διαμαντένια Παραλία και στο φαράγγι Φγιαρνταργκλιούφουρ.
 • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.
 • Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Προσοχή!!! Στην Ισλανδία όλες οι παραπάνω δραστηριότητες κι εκδρομές είναι πολύ ακριβές.Το Versus τα περιλαμβάνει όλα αυτά, έτσι ώστε να έχετε προκαθορισμένο και το δυνατόν χαμηλότερο κόστος από την αναχώρηση σας.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ΗΜΕΡΑ: Αθήνα/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για την πρωτεύουσα της Ισλανδίας και τη βορειό­τερη πρωτεύουσα της Ευρώπης, το Ρέικιαβικ. Παρότι οι ανα­τολικές ακτές του νησιού είναι κοντινότερα στη Νορβηγία και θα ήταν πιο εύκολη η εγκατάσταση, η δυτική μεριά φιλοξέ­νησε τους πρώτους μεγάλους οικισμούς, λόγω του ρεύμα­τος του Κόλπου και του ηπιότερου καιρού. Με τον αρκτικό κύκλο να βρίσκεται στις 67 περίπου μοίρες βόρειο πλάτος, το Ρέικιαβικ στις 64 μοίρες είναι όντως η βορειότερη πρωτεύ­ουσα της Ευρώπης!

Άφιξη στο Ρέικιαβικ λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΚΑΤΑΡ¬ΡΑΚΤΕΣ ΣΕΪΓΙΑΛΑΝΤΦΟΣ & ΣΚΟΓΚΑΦΟΣ – ΧΟΦΝ: Κυνήγι Βόρειου Σέλαος

Ξεκινάμε την εξερεύνηση του νότιου τμήματος της Ισλανδίας, ακολουθώντας μία διαδρομή που θα μας αποκαλύψει εντυπωσιακούς παγετώνες, ηφαίστεια και καταρράκτες.

Θα επισκεφτούμε δύο εντελώς διαφορετικούς καταρράκτες, ο καθένας με την δική του άγρια ομορφιά: τους καταρράκτες Σέιγιαλαντφος (Seljalandsfoss) και Σκόγκαφος (Skógafoss). Αν το καλοκαίρι το νερό που πέφτει σχηματίζει μόνο σύν­νεφα υδρατμών, τον χειμώνα αυτοί οι καταρράκτες γεμίζουν μικρούς και μεγάλους σταλακτίτες και σταλαγμίτες πάγου, κάνοντας το τοπίο να αστράφτει! Ο Σέιγιαλαντφος είναι μέ­ρος του ποταμού Seljands, που έχει τις ρίζες του στον παγε­τώνα Eyjafjallajökull. Αυτό που κάνει τον Σέιγιαλαντφος τόσο διάσημο και συναρπαστικό είναι ότι μπορείτε να περπατήσετε πίσω από τον Καταρράκτη! Ο Σκόγκαφος, άλλος ένας διά­σημος ισλανδικός καταρράκτης, χρησιμοποιήθηκε στις ται­νίες Thor: Ο σκοτεινός κόσμος και η μυστική ζωή του Walter Mitty.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας οδικώς στο Χοφν. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα εξορμήσουμε στην πε­ριοχή για να «κυνηγήσουμε» το Βόρειο Σέλας, ελπίζοντας πως θα είμαστε τυχεροί για να δούμε ένα από τα πιο συναρπα­στικά φυσικά υπερθεάματα στον πλανήτη!

3η ΗΜΕΡΑ: ΧΟΦΝ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΚΑΦΤΑΦΕΛ – ΧΟΦΣΚΙΡΚΓΙΑ – ΠΑΓΕΤΩΔΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΟΚΟΥΛΣΑΡΛΟΝ – ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ – ΠΑΡΚΟ ΒΑΤ-ΝΑΓΙΕΚΙΛ – ΧΟΦΝ: Κυνήγι Βόρειου Σέλαος

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Σκάφταφελ, στην ευρύτερη περιοχή του Βατναγιέκιλ (γενικά θεωρείται ως μέρος του) όπου θα περιηγηθούμε σε ένα σκηνικό εκπληκτι­κής φυσικής ομορφιάς.

Κατά τη διαδρομή μας θα κάνουμε στάση στην εκκλησία Χοφσκίρκγια (Hofkirkja), την πιο παλιά από τις έξι τελευταίες εκκλησίες στην Ισλανδία που φτιάχτηκαν με τον παλιό, παραδοσιακό τρόπο: η στέγη της είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένη από χλοοτάπητα και σίγουρα θα θυμίσει σε κάποιους τα σπίτια των… χόμπιτς!

Η υπέροχη διαδρομή σήμερα μας φέρνει στην παγετώδη λι­μνοθάλασσα του Jökulsarlon. Συνεχίζουμε για τα νό­τια και δυτικά του νησιού, διασχίζοντας όλη την παραλιακή ζώνη, μέχρι να φτάσουμε στην περιοχή της παγετωνικής λί­μνης Γιόκουλσαρλον. Θα δούμε ατελείωτες επίπεδες εκτάσεις δίπλα στη θάλασσα, που προέκυψαν από τη διασπορά υλι­κών υπο-παγετωνικών εκρήξεων. Όταν τα μεγάλα ενεργά η­φαίστεια της χώρας είναι καλυμμένα από πολλά στρώματα χιονιού και πάγου, οι εκρήξεις τους δεν μπορούν να είναι προς τον ουρανό, αλλά δημιουργούνται μεγάλα ηπειρωτικά τσουνάμι, που σαρώνουν όλες τις πλαγιές μέχρι να φτάσουν στη θάλασσα... Η δύναμη της φύσης μέσω του ηφαιστεια­κού  υπεδάφους έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της στις ακτές του νησιού, που μοιάζουν με ειδυλλιακές αμμουδερές παραλίες, αλλά είναι προϊόντα ηφαιστειακής δραστηριότητας του όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος... Η λιμνοθάλασσα αναπτύχθηκε πριν από περίπου 60 χρόνια με μια συνεχή δια­δικασία παγόβουνου που πέφτει από τη γλώσσα του παγε­τώνα Breidamerkurjökull. Τα παγόβουνα θαυμάζονται σε δύο χρώματα, έναν τύπο λευκού γάλακτος, ενώ ο άλλος τύπος έχει λαμπρό μπλε χρώμα με ένα μαγικό παιχνίδι φώτων και κρυστάλλων πάγου. Η λιμνοθάλασσα είναι γεμάτη  από ψά­ρια που προέρχονται από τη θάλασσα με παλίρροιες.

Εδώ θα δούμε και τη λεγόμενη «Διαμαντένια Παραλία»: μια πανέμορφη ακτή με εκατοντάδες κομμάτια πάγου να έρχο­νται στην παραλία, χαρίζοντάς της και το όνομά της. Η ακτή είναι επίσης δημοφιλής τόπος για τις φώκιες που συνηθίζουν να έρχονται εδώ!

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε σπηλιά πάγου (Ice Cave) στο πάρκο Vatnajökull (καιρού και συνθηκών επιτρεπόντων), μία από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες που μπορεί κανείς να ζήσει στην Ισλανδία: μια περιήγηση στα σπλάχνα του παγετώνα Vatnajökull, του μεγαλύτερου παγετώνα της ευρωπαϊκής η­πείρου! Πέρα από μία αξέχαστη εμπειρία που ο χρόνος δεν θα μπορέσει να σβήσει όσα χρόνια κι αν περάσουν, η περι­ήγηση είναι μία απίθανη ευκαιρία και για όσους θέλουν να τραβήξουν εξαιρετικές φωτογραφίες!

Αν δεν είναι δυνατή η επίσκεψη, αντικαθίσταται από άλλη εκ­δρομή.

Επιστροφή το απόγευμα στο ξενο­δοχείο μας. Το βράδυ θα εξορμήσουμε στην πε­ριοχή για να «κυνηγήσουμε» το Βόρειο Σέλας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΧΟΦΝ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΣΥΣΤΡΑΦΟΣΣ – ΦΟΣΣ Α ΣΙΝΤΟΥ – ΦΑΡΑΓΓΙ ΦΓΙΑΝΤΡΑΡΓΚΛΙΟΥΦΟΡ – ΝΤΥΡΧΟΛΕΪ – ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ – ΧΕΛΛΑ

Σήμερα θα ταξιδέψουμε μέσα από τα γραφικά χωριά της Νότιας Ισλανδίας με θέα τους παγετώνες, τα ηφαίστεια και τους καταρράκτες. Οδηγούμε δίπλα από το ηφαίστειο Χέκλα και τον παγετώνα-ηφαίστειο Eyjafjallajökull, το οποίο εξερράγη το 2010.

Πρώτος μας σταθμός είναι ο πανέμορφος καταρράκτης Σύστραφος (Systrafoss), καθώς και ο καταρράκτης Foss A Sidu, από τα πιο χαρακτηριστικά τοπία της Ισλανδίας: τα νερά του καταρράκτη πέφτουν από ύψος περίπου τριάντα μέτρων, πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους για τον Ατλαντικό. Ουσιαστικά πρόκειται για δύο καταρράκτες, πολύ κοντά ο ένας με τον άλλο, γι’ αυτό και λέγεται «Ο καταρράκτης των δύο αδελφών».

Καθώς κινούμαστε νοτιοδυτικά, μας περιμένει ο επόμενος σταθμός της διαδρομής μας, το φαράγγι Φγιαντραργκλιούφουρ (Fjadrargljufur), ένα συγκλονιστικό φαράγγι που έγινε ξαφνικά διάσημο όταν «πρωταγωνίστησε» σε βίντεοκλιπ γνωστού ποπ καλλιτέχνη. Το φαράγγι διασχίζει ο ποταμός Φγιάντρα, που με τους μαιανδρισμούς του έχει σμιλέψει με τον καιρό το φαράγγι, όπως θα διαπιστώσουμε κι εμείς στην επίσκεψή μας.

Επόμενη στάση μας είναι στο σημείο θέασης Ντύρχολεϊ (Dyrholaey). Είναι μία μικρή χερσόνησος που κάποτε αποτελούσε ξεχωριστό νησάκι και τώρα ενώνεται με την ηπειρωτική Ισλανδία. Το σημείο με τη φυσική αψίδα κάτω από την οποία περνά το θαλασσινό νερό είναι πολύ εντυπωσιακό, όσο και η θέα βέβαια στη θάλασσα!

Θα σταματήσουμε επίσης στην καταπληκτική παραλία της μαύρης άμμου Reynisfjara, μια απέραντη ακτή με σκουρόχρωμα βότσαλα και άμμο, φτιαγμένη από τα προϊόντα της έκρηξης του γειτονικού ηφαιστείου Κάτλα. Στη μια άκρη της βρίσκονται πετρωμένα τρία τρολλς, ή τουλάχιστον αυτή την εξήγηση έδωσε η λαϊκή φαντασία στην παρουσία τριών υψίκορμων πέτρινων όγκων μέσα στο νερό, που έχουν το τρομερό όνομα Ρέινσντραγκαρ (Reynisdrangar). Είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στην Ισλανδία.

Συνεχίζουμε οδικώς για τη Χέλλα, όπου θα διανυκτερεύσουμε. Το βράδυ θα εξορμήσουμε στην πε­ριοχή για να «κυνηγήσουμε» το Βόρειο Σέλας.

 

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΧΕΛΛΑ – ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ ΛΑΝΓΚΓΙΕΚΙΛ (διαδρομή με snowmobile) – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΘΙΝΓΚΒΕΛΙΡ – ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΚΕΪΖΕΡ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΓΚΟΥΛΦΟΣ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την ενδοχώρα με τα χιονισμένα ηφαίστεια που έχουμε γνωρίσει από απόσταση, φτάνοντας στην περιοχή  που είναι το σημείο εξόρμησης για τους παγετώνες. Θα φτάσουμε στον καταρράκτη Γκούλφος, απ’ όπου θα συνεχίσουμε για τον παγετώνα Λάνγκγιέκιλ (Langjökull), σε μία έκταση με καταρράκτες, ηφαίστεια, παγετώνες και παγόβουνα.

Εδώ μας περιμένει μια συναρπαστική εμπειρία: ένα μέρος του παγετώνα θα το διασχίσουμε οδηγώντας snowmobiles! Ο καιρός θα ανοίξει όταν βρεθούμε πάνω από τα σύννεφα, αλλά η θερμοκρασία θα πέσει λόγω υψομέτρου και πάγου. Οι ειδικές στολές μας θα μας προφυλάσσουν από το κρύο, ώστε να απολαύσουμε το μοναδικό υπέρλευκο τοπίο πάνω στον παγετώνα, που μόνο από αεροπλάνο θα μπορούσαμε να δούμε διαφορετικά.

Συνεχίζουμε για το λεγόμενο Golden Circle Tour, όπου θα δούμε τρία από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Ισλανδίας: το Εθνικό Πάρκο Θίνγκβελιρ, τους περίφημους πίδακες καυτού νερού Γκέιζερ και τον εντυπωσιακό καταρράκτη Γκούλφος.

Ερχόμαστε λοιπόν πρώτα στο Εθνικό Πάρκο Θίνγκβελιρ (Þingvellir National Park), που γεωγραφικά το­ποθετείται ακριβώς στο σημείο όπου συναντιούνται η βο­ρειοαμερικανική τεκτονική πλάκα με την ευρασιατική. Καθώς οι δύο πλάκες συναντώνται, χτυπά συνεχώς η μία πάνω στην άλλη, με το αποτέλεσμα να είναι εμφανείς στη γεωμορ­φία του τοπίου. Η περιοχή είναι ωστόσο σημαντική και για κάτι ακόμα, καθώς εδώ άρχισε να γράφεται η κοινοβουλευ­τική Ιστορία της Ευρώπης: στο Θίνγκβελιρ λειτούργησε το πρώτο κοινοβούλιο στην ευρωπαϊκή ήπειρο, το αποκαλού­μενο Αλθίνγκι (κοινοβούλιο με τη μορφή που το αναγνωρί­ζουμε σήμερα), το μακρινό 930 μ.Χ. Η λεγόμενη και  μεσαιω­νική βουλή των Ισλανδών, οι ντόπιοι περηφανεύονται ότι εί­ναι η αρχαιότερη δημοκρατικά εκλεγμένη εθνοσυνέλευση στην Ευρώπη.

Στην ευρύτερη γεωθερμική περιοχή του Πάρ­κου θα δούμε επίσης πολλά από τα περίφημα γκέιζερ: ένα από τα πιο ενεργά εδώ είναι το λεγόμενο Στρόκκουρ, που κάθε 6 με 10 λεπτά πετά με ένταση ψηλά στον αέρα πίδακες (όχι απλά θερμού αλλά) βραστού νερού! Η περιοχή άλλω­στε εδώ λέγεται Γκέιζιρ, από την οποία πήραν παγκοσμίως το διεθνές όνομά τους οι θερμοπίδακες (γκέιζερ).

Τέλος, άφιξη στο Ρέϊκιαβικ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ (περιήγηση & Flyover Iceland) – ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΡΕΪΚΙΑΝΕΣ – ΜΠΛΕ ΛΙΜΝΗ (ιαματικό μπάνιο) – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΕΦΛΑΒΙΚ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε την ημέρα μας με πανοραμική περιήγηση στην πόλη, κατά την οποία θα δούμε, μεταξύ άλ­λων, την εκκλησία Χάλγκριμς με το επιβλη­τικό άγαλμα του Λέιφ Έρικσον, του πρώτου Ευρωπαίου που έφτασε στην Αμερική 500 χρόνια πριν τον Κολόμβο. Θα κάνουμε στάση στο «Λευκό Σπίτι» για να δούμε την αναμνηστική πλάκα από τη συνάντηση Ρήγκαν-Γκορμπατσόφ το 1986, που αποτέλεσε το πρώτο βήμα για τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου. Θα καταλήξουμε στον εμπορικό δρόμο Laugavegur, που είναι και ο κεντρικός άξονας της παλιάς πόλης και ενώνει τις ήσυ­χες κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας. Εκεί βρίσκει κανείς καταστήματα μόδας, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία, μπα­ράκια, καφέ και εστιατόρια. Θα σταματήσουμε επίσης στο παλιό λιμάνι της πόλης, με τις ψαροταβέρνες και τα εστιατόρια.

Η συνέχεια μάς επιφυλάσσει μια επίσκεψη-έκπληξη, αποκλειστική προσφορά του Versus Travel: στον κινηματογράφο του μέλλοντος, το Fly Over Iceland, θα… πετάξουμε εικονικά πάνω από την Ισλανδία, θαυμάζοντας από ψηλά μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στον κόσμο. Καθίσματα που κινούνται, ήχοι, δονήσεις, σπέσιαλ εφέ, και μια σφαιρική οθόνη 20 μέτρων θα σας δώσουν την αίσθηση ότι πετάτε πραγματικά πάνω από την Ισλανδία!

Αναχωρούμε από το Ρέικιαβικ και πάμε να εξερευνήσουμε τη χερσόνησο Ρεϊκιάνες (Reykjanes), στα νότια του νησιού. Το ηφαιστειακό αποτύπωμα της περιοχής είναι ιδιαίτερα έντονο, με τη λάβα και το χιόνι να έχουν σμιλέψει το ασύλληπτο τοπίο της χερσονήσου. Στην περιήγησή μας θα θαυμάσουμε το βουνό Βαλαχνούκουρ, ενώ από την ακτή θα δούμε το νησί Έλντεϊ που φιλοξενεί χιλιάδες πουλιά. Η διαδρομή που ακολουθούμε θα μας φέρει στον φάρο της Ρεϊκιάνες, που είναι ο παλαιότερος της χώρας, καθώς και στις θερμές πηγές στο Γκούνχουβερ. Θα δούμε ακόμα την περίφημη γέφυρα που ενώνει δύο ηπείρους (πάνω από το σημείο όπου συναντώνται οι τεκτονικές πλάκες Αμερικής και Ευρασίας) στο Σάντβικ, στο νοτιοδυτικό άκρο της χερσονήσου.

Θα συνεχίσουμε στην πολύχρωμη γεωθερμική περιοχή Σέλτουν με την Πράσινη Λίμνη, και στους γραφικούς λόφους στο Κρίσουβικουρμπεργκ που θεωρούνται οι πιο όμορφοι της Ισλανδίας και προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες πουλιά για αναπαραγωγή. Θα δούμε τη «θαυματουργή» εκκλησία Στράντακιρκγια του 12ου αι. και θα περάσουμε και από τον παλιό αλιευτικό σταθμό Σέλατανγκαρ, ένα κρυμμένο διαμάντι της Ισλανδίας, καθώς και από την πόλη Gardur, που αποτελεί σημαντικό αλιευτικό κέντρο.

Σειρά έχει η περίφημη Μπλε Λίμνη (Blue Lagoon), ένα εκπληκτικό μνημείο της φύσης που μόνο από κοντά μπορείς να αντιληφθείς! Πρόκειται για ένα γεωθερμικό σπα με γαλακτώδη γαλάζια νερά - που διατηρούν σταθερή θερμοκρασία 37-39º C - και αποτελεί ίσως το πιο δημοφιλές αξιοθέατο στην Ισλανδία. Εκεί θα απολαύσουμε ένα ζεστό ιαματικό μπάνιο μέσα σε ένα απόκοσμο τοπίο, που το δημιουργούν οι αντιθέσεις των καταγάλανων υδάτων με τους σεληνιακούς σχηματισμούς της λάβας.

Αναζωογονημένοι και γεμάτοι πανέμορφες εικόνες θα μεταβούμε εγκαίρως στο αεροδρόμιο Κέφλαβικ για την πτήση της επιστροφής μας, με αναχώρηση λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.

7η ΗΜΕΡΑ: Πτήση επιστροφής – Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας και άφιξη στην Αθήνα.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 30.04

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Ρέικιαβικ (περιήγηση)
2η ημέρα: Ρέικιαβικ – Εθνικό Πάρκο Θίνγκβελιρ – Περιοχή Γκέιζερ – Καταρράκτες Σέιγιαλαντφος & Σκόγκαφος – Περιοχή Σκάφταφελ
3η ημέρα: Περιοχή Σκάφταφελ – Εθνικό Πάρκο Σκάφταφελ – Χοφσκίρκγια – Παγετώδης Λιμνοθάλασσα Γιόκουλσαρλον – Διαμαντένια Παραλία – Περιοχή Σκάφταφελ
4η ημέρα: Περιοχή Σκάφταφελ – Καταρράκτης Σύστραφος – Φος Α Σίντου – Φαράγγι Φγιαντραργκλιούφουρ – Ντύρχολεϊ – Μαύρη Παραλία – Παγετώνας Μύρδαλσγιοκουλ (περιήγηση με Super Jeep) – Σπήλαιο Πάγου Κάτλα – Χέλλα
5η ημέρα: Χέλλα – Καταρράκτες Γκούλφος – Παγετώνας Λανγκγιέκιλ (διαδρομή με Snowmobile) –Ρέικιαβικ
6η ημέρα: Ρέικιαβικ (Flyover Iceland) – Χερσόνησος Ρεϊκιάνες – Μπλε Λίμνη (Ιαματικό Μπάνιο) – Αεροδρόμιο Κέφλαβικ
7η ημέρα: Πτήση επιστροφής – Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

 

Τέλος Απριλίου οι πιθανότητες να δούμε το Βόρειο Σέλας είναι μικρές. Ωστόσο, η μαγευτική φύση της Ισλανδίας θα μας αποζημιώσει και θα απολαύσουμε περισσότερο χρόνο ημερήσιου φωτός.

Στην αναχώρηση 30.04 αντί για επίσκεψη στον παγετώνα Βατναγιέκιλ έχουμε επίσκεψη στο παγωμένο σπήλαιο Κάτλα και περιήγηση με super jeep στον παγετώνα Μύρδαλσγιοκουλ.
Κατά τα λοιπά, οι δραστηριότητες είναι οι ίδιες με το πρόγραμμα του Μαρτίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Οι εκδρομές και επισκέψεις στην Ισλανδία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις φυσικές και γεωλογικές διεργασίες που τυχόν συμβούν στη χώρα κατά τη διεξαγωγή του ταξιδιού.

Το Versus Travel φροντίζει ώστε – αν κριθεί απαραίτητο – οι προγραμματισμένες δραστηριότητες να αντικαθίστανται από άλλες παρόμοιες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ SNOWMOBILES

Ο οδηγός του snowmobile πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Σε περίπτωση που ταξιδεύει παιδί με τον ένα φυσικό γονέα, απαιτείται έγγραφη και υπογεγραμμένη δήλωση συναίνεσης του άλλου γονέα, από αστυνομική αρχή. Η δήλωση αυτή απαιτείται από την ασφάλεια του αεροδρομίου. Όταν το παιδί ταξιδεύει με συγγενή πρώτου βαθμού, απαιτείται και από τους δύο γονείς.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

OS 802

30/03/2024

ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ

13:25

14:45

OS 327

30/03/2024

ΒΙΕΝΝΗ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

20:30

23:50

OS 328

05/04/2024

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΒΙΕΝΝΗ

00:10

06:15

OS 801

05/04/2024

ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ

09:35

12:45

Πρόγραμμα όπως περιγράφεται παρακάτω.

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

LH 1285

30/04/2024

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

07:10

09:15

LH 856

30/04/2024

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

11:15

12:55

OS 328

06/05/2024

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΒΙΕΝΝΗ

00:10

06:15

OS 801

06/05/2024

ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ

09:35

12:45

Τέλος Απριλίου οι πιθανότητες να δούμε το Βόρειο Σέλας είναι μικρές. Ωστόσο, η μαγευτική φύση της Ισλανδίας θα μας αποζημιώσει και θα απολαύσουμε περισσότερο χρόνο ημερήσιου φωτός.

 

Στην αναχώρηση 30.04 αντί για επίσκεψη στον παγετώνα Βατναγιέκιλ έχουμε επίσκεψη στο παγωμένο σπήλαιο Κάτλα και περιήγηση με super jeep στον παγετώνα Μύρδαλσγιοκουλ.

Κατά τα λοιπά, οι δραστηριότητες είναι οι ίδιες με το πρόγραμμα του Μαρτίου.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 30.04

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Ρέικιαβικ (περιήγηση)

2η ημέρα: Ρέικιαβικ – Εθνικό Πάρκο Θίνγκβελιρ – Περιοχή Γκέιζερ – Καταρράκτες Σέιγιαλαντφος & Σκόγκαφος – Περιοχή Σκάφταφελ

3η ημέρα: Περιοχή Σκάφταφελ – Εθνικό Πάρκο Σκάφταφελ – Χοφσκίρκγια – Παγετώδης Λιμνοθάλασσα Γιόκουλσαρλον – Διαμαντένια Παραλία – Περιοχή Σκάφταφελ

4η ημέρα: Περιοχή Σκάφταφελ – Καταρράκτης Σύστραφος – Φος Α Σίντου – Φαράγγι Φγιαντραργκλιούφουρ – Ντύρχολεϊ – Μαύρη Παραλία – Παγετώνας Μύρδαλσγιοκουλ (περιήγηση με Super Jeep) – Σπήλαιο Πάγου Κάτλα – Χέλλα

5η ημέρα: Χέλλα – Καταρράκτες Γκούλφος – Παγετώνας Λανγκγιέκιλ (διαδρομή με Snowmobile) –Ρέικιαβικ

6η ημέρα: Ρέικιαβικ (Flyover Iceland) – Χερσόνησος Ρεϊκιάνες – Μπλε Λίμνη (Ιαματικό Μπάνιο) – Αεροδρόμιο Κέφλαβικ

7η ημέρα: Πτήση επιστροφής – Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 3*, 4*. Τα ξενοδοχεία εκτός Ρέικιαβικ είναι βασικών προδιαγραφών.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Ιαματικό μπάνιο στην Μπλε Λίμνη.
 • Περπάτημα σε παγετώνα και διαδρομή με snowmobile.
 • Είσοδος στο FlyOver Iceland.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Έλληνας αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 690 €
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΑ SNOWMOBILES

Ο οδηγός του snowmobile πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι εκδρομές και επισκέψεις στην Ισλανδία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις φυσικές και γεωλογικές διεργασίες που τυχόν συμβούν στη χώρα κατά τη διεξαγωγή του ταξιδιού.

Το Versus Travel φροντίζει ώστε – αν κριθεί απαραίτητο – οι προγραμματισμένες δραστηριότητες να αντικαθίστανται από άλλες παρόμοιες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ SNOWMOBILES

Ο οδηγός του snowmobile πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Σε περίπτωση που ταξιδεύει παιδί με τον ένα φυσικό γονέα, απαιτείται έγγραφη και υπογεγραμμένη δήλωση συναίνεσης του άλλου γονέα, από αστυνομική αρχή. Η δήλωση αυτή απαιτείται από την ασφάλεια του αεροδρομίου. Όταν το παιδί ταξιδεύει με συγγενή πρώτου βαθμού, απαιτείται και από τους δύο γονείς.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.). 
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει. 
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. 
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του. 
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ στην κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί σωστά στην κράτησή σας και στο φάκελό σας.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το VersusTravel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτεσχετικά από τοτμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα για την αναχώρηση 30/3, ενώ για την αναχώρηση στις 30/4 απαιτείται 1 διανυκτέρευση. 
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από

50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

!! Περιλαμβάνει 3 βράδια κυνήγι του βορείου Σέλαος !!

Ένα πρόγραμμα έμπνευσης Versus που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2017. Οι πρώτες 5 αποστολές που έγιναν τότε απέδειξαν ότι μπορούμε να τολμήσουμε μαζί και ότι η Ισλανδία μπορεί να χαρίσει έντονες συγκινήσεις στους ταξιδιώτες. Ακολούθησαν δεκάδες αποστολές και ανάλογου αριθμού βίντεο και φωτογραφίες και βρισκόμαστε στο σημείο να πούμε ότι διαθέτουμε ένα μελετημένο πρόγραμμα για να ζήσουμε μια εμπειρία ζωής.

Για τους οπαδούς της περιπέτειας (κι όχι μόνον), αυτό το ταξίδι προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη να «χαθεί» μέσα στην απεραντοσύνη αυτής της πανέμορφης και μοναδικής –στον κόσμο– χώρας!

Θα μπορούσαμε να είχαμε όλες ή τις περισσότερες από τις διανυκτερεύσεις στο Ρέικιαβικ –αλλά αυτό δεν θα ήταν ένα ταξίδι Versus. Επιλέγουμε τρεις (3) διαν/σεις στην ενδοχώρα της Ισλανδίας (2 από αυτές στο Χοφν, στην ευρύτερη περιοχή του Σκάφταφελ) έτσι ώστε να απολαύσουμε πραγματικά απομακρυσμένα σημεία και να ζήσουμε ένα ταξίδι σαν παραμύθι!... 

Highlight του ταξιδιού

Θα μπορούσαμε να είχαμε όλες ή τις περισσότερες από τις διανυκτερεύσεις στο Ρέικιαβικ –αλλά αυτό δεν θα ήταν ένα ταξίδι Versus. Επιλέγουμε τρεις (3) διαν/σεις στην ενδοχώρα της Ισλανδίας (2 από αυτές απομονωμένοι στο Χοφν, στην ευρύτερη περιοχή του εθνικού πάρκου Σκάφταφελ και μια στη Χέλλα) έτσι ώστε να απολαύσουμε πραγματικά απομακρυσμένα σημεία και να ζήσουμε ένα ταξίδι σαν παραμύθι!...

Τι πετυχαίνουμε με αυτές τις διανυκτερεύσεις

To εθνικό πάρκο Σκάφταφελ είναι ένα  σκηνικό εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς σε ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά πάρκα της Ευρώπης και ένα από τα λίγα μέρη στον πλανήτη με τέτοιο συνδυασμό πάγου και φωτιάς. Το θαύμα αυτό της φύσης δεν το βλέπουμε βιαστικά με κουραστική ημερήσια εκδρομή από άλλο σημείο της Ισλανδίας. Αφιερώνουμε εδώ δυο διανυκτερεύσεις για να έχουμε όλο το χρόνο να το εξερευνήσουμε αλλά και να κυνηγήσουμε εδώ το βόρειο σέλας απομονωμένοι από οποιαδήποτε πηγή φωτός.   Η επιλογή αυτή για διαμονή 3 διανυκτερεύσεων εκτός Ρέικιαβικ μας χαρίζει 4 ημέρες δραστηριότητες στην θεαματική ενδοχώρα της Ισλανδίας και πολλές ημέρες και άρα ακόμα μεγαλύτερη πιθανότητα για να δούμε το βόρειο σέλας. Γιατί κοντά στο Ρέικιαβικ υπάρχει μεγάλη φωτορύπανση και έτσι χαμηλή πιθανότητα θέασης του φαινομένου.

Γιατί συνήθως αποφεύγονται οι διανυκτερεύσεις εκτός Ρέικιαβικ και επιπλέον διανυκτερεύσεις σε τόσο απομακρυσμένα σημεία

Η Ισλανδία είναι μια από τις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης από άποψη των τουριστικών παροχών. Οι διανυκτερεύσεις εκτός Ρέικιαβικ απαιτούν πούλμαν (πολύ ακριβό στην Ισλανδία) και επιπλέον διαν/σεις του οδηγού, σπάνιες προαγορασμένες διαν/σεις στα λιγοστά ξενοδοχεία της επαρχίας και άλλες χρεώσεις. Εμείς όμως πιστοί στις αξίες μας δεν θα μπορούσαμε να τις μειώσουμε γιατί μας δίνουν πολλά πλεονεκτήματα!

Κυνηγήστε το πιο όμορφο, το πιο φαντασμαγορικό, το πιο εξωπραγματικό φαινόμενο της Φύσης!

Ένα σπάνιο πρόγραμμα που θα βρείτε μόνο στο Versus,

φτιαγμένο από τα καλύτερα υλικά, χωρίς εκπτώσεις!
 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Αποκλειστικά για την αναχώρηση 30.03: Τρεις (3) βραδινές εξορμήσεις για να κυνηγήσουμε το Βόρειο Σέλας.
 • Εξαιρετικές προαγορασμένες πτήσεις με τη Lufthansa και την Austrian Airlines.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην επαρχία της Ισλανδίας, και όχι μόνο στην πρωτεύουσα.
 • Δυο (2) διανυκτερεύσεις στο Χοφν, στην ευρύτερη περιοχή του Σκάφταφελ.
 • Μια (1) διανυκτέρευση στη Χέλλα για να βρισκόμαστε χαμένοι μέσα στη φύση, και όχι σε προάστιο του Ρέικιαβικ.
 • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Ισλανδία!
 • Με μία επιπλέον παροχή - προσφορά του Versus Travel στο συγκεκριμένο πρόγραμμα: η μοναδική εμπειρία «FlyOver Iceland».
 • Ζεστό ιαματικό μπάνιο στην απόκοσμη Μπλε Λίμνη.
 • Μοναδικής ομορφιάς καταρράκτες: Σέιγιαλαντφος, Σκόγκαφος, Γκούλφος, Σύστραφος, Φος α Σίντου.
 • Λίμνες κι εθνικά πάρκα που δεν βρίσκονται πουθενά αλλού στον κόσμο: Εθνικό Πάρκο Θίνγκβελιρ - Εθνικό Πάρκο Σκάφταφελ.
 • Θα δούμε τους πασίγνωστους πίδακες (Geyser) και τους «χρυσούς καταρράκτες» Γκούλφος.
 • Παγετώνες ασύγκριτης ομορφιάς.
 • Επίσκεψη στην εκκλησία Χόφσκιρκγια με τη στέγη εξολοκλήρου φτιαγμένη από χλοοτάπητα.
 • Διαδρομή σε παγετώνα με Snowmobiles.
 • Αποκλειστικά για την αναχώρηση 30.04: Συναρπαστική περιήγηση με Super Jeep στον παγετώνα Μύρδαλσγιοκουλ και επίσκεψη στο παγωμένο σπήλαιο κάτω από το ηφαίστειο Κάτλα, μία ακριβή δραστηριότητα που περιλαμβάνεται.
 • Περπάτημα πάνω σε παγετώνα.
 • Περιήγηση στο Ρέικιαβικ.
 • Περιήγηση στη χερσόνησο Ρεϊκιάνες.
 • Περπάτημα στην περίφημη Μαύρη Παραλία με τους παράξενους γεωλογικούς σχηματισμούς.
 • Στάση στο Dyrholaey Viewpoint με τη χαρακτηριστική φυσική αψίδα.
 • Είσοδος μέσα σε σπήλαιο παγετώνα, μία ακριβή δραστηριότητα που περιλαμβάνεται.
 • Επίσκεψη στη Διαμαντένια Παραλία και στο φαράγγι Φγιαρνταργκλιούφουρ.
 • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.
 • Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Προσοχή!!! Στην Ισλανδία όλες οι παραπάνω δραστηριότητες κι εκδρομές είναι πολύ ακριβές.Το Versus τα περιλαμβάνει όλα αυτά, έτσι ώστε να έχετε προκαθορισμένο και το δυνατόν χαμηλότερο κόστος από την αναχώρηση σας.

 

Highlights

 • Απολαύστε το Βόρειο Σέλας στην ισλανδική φύση.
 • Απολαύστε σαφάρι με snowmobiles στον παγετώνα Λανγκγιέκιλ.
 • Θαυμάστε την καταπληκτική μαύρη παραλία Reynisfjara, αλλά και την λεγόμενη «Διαμαντένια Παραλία» με τα εκατοντάδες κομμάτια πάγου που μοιάζουν με τεράστια διαμάντια!
 • Επισκεφθείτε τους «χρυσούς καταρράκτες» Γκούλφος.
 • «Πετάξτε» πάνω από την Ισλανδία μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας του «FlyOver Iceland»!
 • Απολαύστε ιαματικό μπάνιο στη περίφημη Μπλε Λίμνη (Blue Lagoon).
 • Εξερευνήστε την άγρια ομορφιά των καταρρακτών Σύστραφος και Φος α Σίντου.
 • Θαυμάστε τους πασίγνωστους πίδακες στη γεωθερμική περιοχή των Γκέιζερ.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Εξαιρετικές προαγορασμένες πτήσεις με τη Lufthansa και την Austrian Airlines.
 • Έξτρα παροχή η μοναδική εμπειρία «FlyOver Iceland»
 • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Ισλανδία!

Χάρτης Ταξιδιού Βόρειο Σέλας (Aurora Borealis) από την Ισλανδία - Απομονωμένοι στον μαγευτικό νότο της Ισλανδίας με Austrian Airlines | Μάρτιος - Απρίλιος 2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info