fb

Μπορντώ – Σαρλά με τον ποταμό Ντορντόν | 20.03.2024

Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 999€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα γνήσιο εξερευνητικό ταξίδι στην άγνωστη Νοτιοδυτική Γαλλία, που θα σας μείνει αξέχαστο! Το Versus για μία ακόμη φορά ξεπερνάει τον εαυτό του, και οργανώνει ένα βαθειά πολιτιστικό και πολύ ευχάριστο οδοιπορικό στο καλά κρυμμένο διαμάντι της Γαλλίας (Ακουιτανία & Οξιτανία), με τους αρχαίους ρωμαϊκούς αμπελώνες, τα μεσαιωνικά χωριά-σταθμούς του προσκυνηματικού δρόμου, του 11ου αιώνα, προς το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, το προϊστορικό σπήλαιο Λεσκώ με τις βραχογραφίες της Παλαιολιθικής Εποχής.

Στα συν του ταξιδιού: ζούμε την εμπειρία μιας πολυτελούς οινογνωσίας σε αληθινό σατώ! Επιπλέον, διανυκτερεύουμε στο Μπορντώ, στην Σαρλά μια από τις πιο όμορφες μεσαιωνικές πόλεις …

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει από το Μπορντώ, το μεγαλύτερο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Ακολουθεί το παραθαλάσιο θέρετρο Αρκασόν και το κομψό Καπ Φερέ με τα αγροκτήματα στρειδιών, το μεσαιωνικό οινοχώρι Σεντ Εμιλιόν, όπου θα απολαύσουμε οινογνωσία σε αυθεντικό σατώ στους αμπελώνες της περιοχής Μπορντώ. Επόμενος σταθμός μας θα είναι η άγνωστη Σαρλά, που θεωρείται η κορυφαία μεσαιωνική πόλη παγκοσμίως, και θα επισκεφτούμε και το προϊστορικό σπήλαιο βραχογραφιών Λασκώ. Θα κλείσουμε το ταξίδι μας στις ομορφιές της Νοτιοδυτικής Γαλλίας με τη θρυλική Ροκαμαντούρ με το θαυματουργό μοναστήρι της.. ένα υπέροχο γραφικό χωριό σκαλισμένο πάνω σε βράχο ύψους 300 μέτρων!

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα άρτια οργανωμένο και δομημένο πρόγραμμα του Versus, για την απόλυτη εξερεύνηση της άγνωστης Νοτιοδυτικής Γαλλίας. Με απίστευτες παροχές (οινογνωσία και επίσκεψη σε  προϊστορικό σπήλαιο) και μοναδικές διανυκτερεύσεις στο Μπορντώ και στη μεσαιωνική Σαρλά!

Ειδικότερα:

 • Επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4* σε μεσαιωνικές πόλεις και χωριά που δεν θα πιστεύετε ότι υπάρχουν!
 • Εξαιρετική ξενάγηση στο Μπορντώ (το μεγαλύτερο μνημείο της UNESCO παγκοσμίως) αλλά και στους αρχαίους ρωμαϊκούς αμπελώνες του.
 • Σπάνια οινογνωσία σε σατώ του Σεντ Εμιλιόν, εκεί που δημιουργείται το καλύτερο κρασί του κόσμου.
 • Ξεναγήσεις σε άγνωστα μεσαιωνικά χωριά, που θεωρούνται τα ωραιότερα του πλανήτη!
 • Επίσκεψη στο Μουσείο Βραχογραφιών του προϊστορικού σπηλαίου Λασκώ.
 • Επίσκεψη στη θρυλική Ροκαμαντούρ με τη θαυματουργή ξυλόγλυπτη Μαύρη Παναγία και το επικό αήττητο σπαθί του Ρολάνδου.
 • Έμπειρος και εξαιρετικά καταρτισμένος, στην περιοχή, Έλληνας αρχηγός/ξεναγός που είναι συνεχώς μαζί σας από την Αθήνα και όχι τοπικός συνοδός για μία ξενάγηση που μετά δεν τον ξαναβλέπετε.

Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων, των ξενοδοχείων και τα checkpoints, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΠΟΡΝΤΩ (ΠΤΗΣΗ, ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για το Μπορντώ, την πόλη που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι παράγει μερικά από τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο! Η «la belle dormante», η «ωραία κοιμωμένη» όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν για την ηρεμία της οι Γάλλοι, η πόλη που από την εποχή των Ρωμαίων ορίζει την τύχη της από το κρασί, ολοκλήρωσε ένα φιλόδοξο σχέδιο ανάπλασης και συντήρησης των ιστορικών κτιρίων της του 18ου αιώνα, των πλατειών, των δρόμων, των αρχοντικών της, μετέτρεψε πρώην αποθήκες σε μουσεία, δημιούργησε πάρκα, κήπους και ποδηλατοδρόμους, αποτελώντας πλέον μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης.

Σήμερα το Μπορντώ διαθέτει 362 ιστορικά μνημεία, συμπεριλαμβανομένων των ρωμαϊκών. Πολλά από αυτά θα τα δούμε στην πανοραμική ξενάγησή μας. Το πιο λαμπρό απ΄όλα, είναι το Λιμάνι του Φεγγαριού, δηλαδή το λιμάνι του Μπορντώ, το οποίο είναι και μνημείο της UNESCO. Η ονομασία οφείλεται στο σχήμα του, μέσα στον ποταμό Γαρούνα – μοιάζει με μισοφέγγαρο. Γύρω από το λιμάνι ορθώνονται πανέμορφα κλασικά και νεοκλασικά μέγαρα του 18ου αιώνα, σε μία τεράστια έκταση 18.000 στεμμάτων. Όλη αυτή η περιοχή, η οποία καταλαμβάνει το 40% της πόλης, μνημειοποιήθηκε – το Μπορντώ είναι το μεγαλύτερο μνημείο στην παγκόσμια λίστα της UNESCO.

Ένα από αυτά τα κτίρια είναι το Χρηματιστήριο, που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο αποβάθρες. Εδώ λοιπόν έχουμε το άλλο μεγάλο αξιοθέατο της πόλης: ανάμεσα στις αποβάθρες το λιμάνι εκχερσώθηκε και κατασκευάστηκε μία τεράστια πισίνα (3.450 τ.μ.), βάθους μόλις 2 εκ. με γρανιτένιο πυθμένα. Αυτή η πισίνα ονομάζεται Υδάτινος Καθρέφτης και εγκαινιάστηκε το 2006. Είναι το μεγαλύτερο ανάλογο έργο στον κόσμο και έχει χαρακτηριστεί, επίσης, μνημείο της UNESCO. Όταν το νερό είναι ήρεμο, καθρεφτίζει το Χρηματιστήριο και οτιδήποτε άλλο υπάρχει στην πλατεία και το θέαμα είναι μαγικό. Κάθε 15 λεπτά όμως, ένας μηχανισμός αναταράσσει το νερό και ξεσηκώνει σταγονίδια που μοιάζουν με ατμό… Τότε η κατάσταση γίνεται παραμυθένια.

Αυτά και άλλα πολλά θα δούμε σήμερα στην ξενάγησή μας στο Μπορντώ. Όπως για παράδειγμα το Μεγάλο Θέατρο (μνημείο UNESCO), που χτίστηκε το 1780, σε νεοκλασικό στυλ, με 12 κολώνες κορινθιακού ρυθμού. Εκεί έκανε πρεμιέρα η Κακοφυλαγμένη Κόρη το 1789, το πρώτο μπαλέτο που έχει ως θέμα τη ζωή καθημερινών ανθρώπων. Επίσης το Μεγάλο Θέατρο ήταν η νεανική καλλιτεχνική στέγη, του πρώτου σταρ χορογράφου όλων των εποχών, Μαριούς Πετιπά.

Θα δούμε όμως στο Μπορντώ και τρεις σημαντικούς ναούς: τον καθεδρικό του Αγίου Ανδρέα, τη βασιλική του Αρχάγγελου Μιχαήλ και τη βασιλική Σεν Σερέν. Αυτοί οι 3 ναοί (μνημεία της UNESCO), είναι τμήμα του προσκυνηματικού δρόμου που τον μεσαίωνα οδηγούσε στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα στην Ισπανία. Αυτό κρατήστε το ως στοιχείο – εξηγεί πολλά για την ιστορία της απίθανης αυτής γαλλικής περιοχής που εξερευνούμε σε αυτό το ταξίδι.

Διανυκτέρευση στο Μπορντώ.

 

2η ημέρα: ΜΠΟΡΝΤΩ – ΑΡΚΑΣΟΝ – ΚΑΠ-ΦΕΡΕ – ΜΠΟΡΤΝΩ

Πρωινή αναχώρηση για το Αρκασόν (Arcachon), ένα παραθαλάσσιο θέρετρο που βρίσκεται στα δυτικά του Μπορντώ και είναι γνωστό για τη συγκομιδή στρειδιών. Οι 4 συνοικίες του έχουν πάρει το όνομά τους από τις 4 εποχές. Στην άλλη πλευρά του κόλπου, βρίσκεται το Καπ – Φερέ (Cap Ferret). Μια κομψή οικιστική περιοχή με παραλίες για κολύμπι και σέρφινγκ, όπως η Plage de l'Horizon. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο φάρo του Καπ – Φερέ. Ένα από τα πιο δημοφιλή μνημεία του κόλπου του Arcachon. Η εντυπωσιακή θέα από την κορυφή του, θα σας κόψει την ανάσα καθώς απλώνεται μπροστά σας τα αγροκτήματα στρειδιών, τα κανάλια του κόλπου, ο αμμόλοφος του Pilat και ο Ατλαντικός Ωκεανός. Στη συνέχεια επιστροφή στο Μπορντώ. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΡΝΤΩ – ΣΕΝΤ ΕΜΙΛΙΟΝ (ΟΙΝΟΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ) – ΣΑΡΛΑ

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας το Μπορντώ και θα οδεύσουμε βορειοανατολικά στους περίφημους αμπελώνες της Ακουιτανίας. Πρώτος σταθμός μας θα είναι το μεσαιωνικό χωριό Σεντ Εμιλιόν. Είναι το πιο φημισμένο οινοχώρι περιοχής, το οποίο παράγει κρασιά παγκοσμίου φήμης. Επίσης είναι η πατρίδα των γλυκισμάτων μακαρόν, και των ντελικατέσεν πατέ και φουαγκρά.

Εμείς σήμερα θα ξεναγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα του χωριού και της περιοχής. Σε αυτά συγκαταλέγονται: Το ερημητήριο του Εμιλιόν και η μονολιθική εκκλησία που είναι σκαμμένη μέσα σε βράχο και έχει καμπαναριό που φτάνει τα 68 μέτρα. Οι μοναστικές κατακόμβες του Μεσαίωνα και η συλλογική εκκλησία με το μοναστήρι της. Όλο το παραπάνω σύνολο ομαδοποιείται γύρω από το κέντρο προσκυνήματος του ερημίτη. Σώζονται επίσης: Ο Πύργος του Βασιλιά, ένα ακροπύργιο του 1237 κατασκευασμένο για τον Ερρίκο Γ΄ της Αγγλίας και δούκα της Ακουιτανίας. Τμήματα του Παλατιού των Αρχιεπισκόπων και τμήματα παλαιών οχυρώσεων. Αλλά θα κάνουμε και μία βόλτα μέσα στο μεσαιωνικό χωριό, που διατηρείται άριστα, με τα στενά δρομάκια και τις μικρές πλατείες και μοιάζει με σκηνικό κινηματογραφικής ταινίας εποχής.

Εν συνεχεία, θα επισκεφτούμε ένα πανέμορφο σατώ στους αμπελώνες για να δοκιμάσουμε τα εκλεκτά Merlot και Cabernet Franc που παράγονται στο Σεν Εμιλιόν και θεωρούνται κορυφαία παγκοσμίως (η είσοδος δεν περιλαμβάνεται στην τιμή).

Μετά την οινογνωσία, θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας προς τον τελικό προορισμό της ημέρας, τη Σαρλά. Μία καταπληκτική μεσαιωνική πόλη, που είναι η γενέτειρα του Γάλλου συγγραφέα και πολιτικού Αντρέ Μαλρώ και η πατρίδα της μαύρης τρούφας… Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Σαρλά.

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΡΛΑ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΑΣΚΟ – ΣΑΡΛΑ

Το σημερινό πρόγραμμα θα αρχίσει με ξενάγηση στη Σαρλά, η Σαρλά-λα-Κανεντά, όπως είναι το πλήρες όνομά της. Η πόλη είναι μικρή, ωστόσο το ιστορικό κέντρο της είναι ένα από τα σημαντικότερα στον κόσμο και το πιο αντιπροσωπευτικό της γαλλικής αρχιτεκτονικής του 14ου αιώνα.

Στην ξενάγησή μας σήμερα, μέσα στο ιστορικό κέντρο της Σαρλά, θα δούμε ένα ζωντανό μεσαιωνικό και αναγεννησιακό σκηνικό που διαμορφώθηκε από τον 13ο έως τον 16ο αιώνα. Θα αντικρύσουμε έναν λαβύρινθο από δρομάκια, γραφικά στενά και μικρές πλατείες που περιβάλλονται από παλιά πέτρινα αρχοντικά με, επίσης, πέτρινη στέγη. Ένα από αυτά είναι το σπίτι του δικαστή και αναρχικού φιλοσόφου Ετιέν ντε Λα Μποεσί (1530-1563). Στο κέντρο της πόλης βρίσκεται η Πλατεία της Ελευθερίας. Εκεί από τον μεσαίωνα στήνεται το ιστορικό εβδομαδιαίο παζάρι, όπου πωλούνται τοπικές σπεσιαλιτέ: φουά γκρα, τρούφες, σύκα και ξηροί καρποί. Στην προέκταση της πλατείας βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός (μεγάλο αβαείο των Βενεδικτίνων) και το παλάτι των επισκόπων.Όπως θα αντιληφθούμε, η Σαρλά αναπτύχθηκε, ως πόλη, γύρω από το αβαείο τον 8ο αιώνα. Αυτό ήταν ένα από τα 6 μεγάλα αβαεία του Περιγκόρ. Ο Σάσερδος, στον οποίο είναι αφιερωμένο, ήταν μοναχός της περιοχής. Το αβαείο του Σάδερδου όπως και ολόκληρη η Σαρλά δεν καταστράφηκαν ποτέ από τους Βίκινγκς – γι’ αυτό εμείς μπορούμε να τα δούμε σήμερα σε τόσο καλή κατάσταση.

Μετά την ξενάγησή μας θα κινηθούμε βόρεια. Θα πάμε στο προϊστορικό Σπήλαιο Λασκώ, το οποίο ανακαλύφθηκε τυχαία από εφήβους το 1940 και περιέχει 6.000 βραχογραφίες που απλώνονται έκταση σε 900 τ.μ. Οι βραχογραφίες (ζωγραφική και ανάγλυφα) χρονολογούνται πριν από 17.000 χρόνια. Το συγκεκριμένο σπήλαιο υπερτερεί κατά πολύ των άλλων ανάλογων που βρέθηκαν στη Γαλλία και στα Πυρηναία και αυτό οφείλεται αφενός στο τεράστιο μέγεθός του και αφετέρου στις εξαιρετικά διατηρημένες βραχογραφίες, οι οποίες αναπαριστούν βοοειδή, βίσωνες και άλογα. Υπάρχουν και ορισμένα ίχνη αναπαράστασης ανθρώπων. Ο λόγος για τον οποίο διατηρήθηκαν τόσο καλά αυτά τα προϊστορικά έργα τέχνης στο Λασκώ, ήταν ο άριστος φυσικός εξαερισμός του. Έτσι εμείς σήμερα θα δούμε την πιστή αναπαράσταση σχεδόν όλων των βραχογραφιών στο παρακείμενο μουσείο-σπήλαιο Lascaux IV, που εγκαινιάστηκε το 2016. (Η είσοδος δεν περιλαμβάνεται.)Στη συνέχεια επιστροφή στη Σαρλά και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΣΑΡΛΑ –– ΡΟΚΑΜΑΝΤΟΥΡ – ΣΑΡΛΑ

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας , με προορισμό την πόλη των μεσαιωνικών θρύλων, Ροκαμαντούρ. Η Ροκαμαντούρ βρίσκεται στην ιστορική περιοχή της Οξιτανίας. Είναι ένα εντυπωσιακό μεσαιωνικό σύμπλεγμα σκαλισμένο πάνω σε βράχο ύψους 300 μέτρων, στη χαράδρα της κοιλάδας Αλζού (παραπόταμος του Ντορντόν). Έχει χαρακτηριστεί Μεγάλο Αξιοθέατο της Οξιτανίας και οφείλει την ονομασία της, σε έναν άγιο, τον Αμαδούρο, ο οποίος… κατά πάσα πιθανότητα δεν υπήρξε ποτέ. Το πρώτο συνθετικό της ονομασίας Ρόκα, σημαίνει βράχος.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς σήμερα θα δούμε ένα υπέροχο μεσαιωνικό αρχιτεκτονικό κόσμημα. Η Ροκαμαντούρ αναπτύσσεται σε τρία δομικά και ταξικά επίπεδα. Στο χαμηλότερο βρίσκεται το χωριό, με τα μεσαιωνικά σπίτια που κρέμονται πάνω στις πλαγιές του φαραγγιού. Εκεί κατοικούσαν οι αγρότες και οι εργάτες. Από το χωριό, αρχίζει η Μεγάλη Σκάλα, με περισσότερα από 200 σκαλοπάτια, που καταλήγει στην Ιερή Πόλη του 12ου αιώνα. Σε αυτό το δεύτερο επίπεδο υπάρχουν επτά εκκλησίες: η πιο σημαντική είναι το παρεκκλήσι της Μαύρης Παναγίας, η οποία βρίσκεται πάνω από την κρύπτη του Αμαδούρου. Η Παναγία λέγεται Μαύρη, διότι φιλοξενεί ένα μαύρο ξύλινο γλυπτό της Βρεφοκρατούσας, το οποίο θρυλείται ότι σκάλισε σε κορμό δέντρου ο Αμαδούρος. Αυτό δεν ισχύει, διότι το γλυπτό χρονολογείται τον 12ο αιώνα. Δίπλα στη Μαύρη Παναγία, υπάρχει η βασιλική του Σαιν-Σωβέρ, η οποία, μαζί με την κρύπτη, είναι μνημείο της UNESCO. Στην Ιερή Πόλη, τον μεσαίωνα, κατοικούσαν οι μοναχοί και ο κλήρος. Στην κορυφή του βράχου, στο τρίτο επίπεδο, υπάρχει κάστρο του 14ου αιώνα, όπου κατοικούσαν οι ιππότες. Επιστροφή στη Σαρλά. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΣΑΡΛΑ –ΜΠΟΡΝΤΩ -ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Μπορντώ και την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα. Άφιξη την 7η ημέρα (26/03/2024) τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 999 € 440 €
Twin Room 999 € 440 €
Triple Room 999 € 440 €
Single Room 1439 € 440 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1219 € 440 €
Twin Room 1219 € 440 €
Triple Room 1219 € 440 €
Single Room 1659 € 440 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1689 € 0 €
Twin Room 1689 € 0 €
Triple Room 1689 € 0 €
Single Room 2129 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL1572

20/03/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:35

KL1315

20/03/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ  – ΜΠΟΡΤΝΩ

10:05

11:45

KL1318

25/03/2024

ΜΠΟΡΝΤΩ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

18:05

20:00

KL1581

25/03/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:05 (+1)

Άφιξη την 7η ημέρα (26/03/2024) τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* & 4*.
 • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Επίσκεψη σε σατώ για μια μοναδική γευσιγνωσία κρασιού.
 • Επίσκεψη στο μουσείο Λασκώ, με τις προϊστορικές σπηλαιογραφίες.
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Έμπειρος αρχηγός, συνοδός, ξεναγός του Γραφείου μας σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φόροι πόλεων, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 440€
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 300€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα άρτια οργανωμένο και δομημένο πρόγραμμα του Versus, για την απόλυτη εξερεύνηση της άγνωστης Νοτιοδυτικής Γαλλίας. Με απίστευτες παροχές (οινογνωσία και επίσκεψη σε  προϊστορικό σπήλαιο) και μοναδικές διανυκτερεύσεις στο Μπορντώ και στη μεσαιωνική Σαρλά!

Ειδικότερα:

 • Επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4* σε μεσαιωνικές πόλεις και χωριά που δεν θα πιστεύετε ότι υπάρχουν!
 • Εξαιρετική ξενάγηση στο Μπορντώ (το μεγαλύτερο μνημείο της UNESCO παγκοσμίως) αλλά και στους αρχαίους ρωμαϊκούς αμπελώνες του.
 • Σπάνια οινογνωσία σε σατώ του Σεντ Εμιλιόν, εκεί που δημιουργείται το καλύτερο κρασί του κόσμου.
 • Ξεναγήσεις σε άγνωστα μεσαιωνικά χωριά, που θεωρούνται τα ωραιότερα του πλανήτη!
 • Επίσκεψη στο Μουσείο Βραχογραφιών του προϊστορικού σπηλαίου Λασκώ.
 • Επίσκεψη στη θρυλική Ροκαμαντούρ με τη θαυματουργή ξυλόγλυπτη Μαύρη Παναγία και το επικό αήττητο σπαθί του Ρολάνδου.
 • Έμπειρος και εξαιρετικά καταρτισμένος, στην περιοχή, Έλληνας αρχηγός/ξεναγός που είναι συνεχώς μαζί σας από την Αθήνα και όχι τοπικός συνοδός για μία ξενάγηση που μετά δεν τον ξαναβλέπετε.

Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων, των ξενοδοχείων και τα checkpoints, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

Highlights

 • Κορυφαία οινογνωσία σε αυθεντικό σατώ (δεν περιλαμβάνεται στην τιμή)
 • Είσοδος στο Μουσείο Βραχογραφιών του προϊστορικού σπηλαίου Λασκώ. Το Σπήλαιο Λασκώ δεν είναι επισκέψιμο, αλλά θα το δούμε εξωτερικά (Η είσοδος δεν περιλαμβάνεται στην τιμή)
 • Διαμονή και ξεναγήσεις στα μεσαιωνικά χωριά που υπήρξαν σταθμοί στον προσκυνηματικό δρόμο για το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα τον 11ο αιώνα. Αυτά τα χωριά θεωρούνται τα ομορφότερα στον κόσμο!

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 
 • Επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4* σε μεσαιωνικές πόλεις.
 • Σπάνια οινογνωσία σε σατώ του Σεντ Εμιλιόν.
 • Πρωινό καθημερινά.

 

 

Περίοδοι

 • Ιανουάριος - Μάρτιος 2024

Αναχωρήσεις

20/03Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Μπορντώ – Σαρλά με τον ποταμό Ντορντόν | 20.03.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info