fb

Οι κρυφές ομορφιές της Νοτιοδυτικής Γαλλίας | Ιούλιος-Αύγουστος 2023

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1569€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα γνήσιο εξερευνητικό ταξίδι στην άγνωστη Νοτιοδυτική Γαλλία, που θα σας μείνει αξέχαστο! Το Versus για μία ακόμη φορά ξεπερνάει τον εαυτό του, και οργανώνει ένα βαθειά πολιτιστικό και πολύ ευχάριστο οδοιπορικό στο καλά κρυμμένο διαμάντι της Γαλλίας (Ακουιτανία & Οξιτανία), με τους αρχαίους ρωμαϊκούς αμπελώνες, τα μεσαιωνικά χωριά-σταθμούς του προσκυνηματικού δρόμου, του 11ου αιώνα, προς το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, τα προϊστορικά σπήλαια Λεσκώ και Πες Μερλ με τις βραχογραφίες της Παλαιολιθικής Εποχής, το Κανάλι του Μιντί, που είναι το μέγιστο θαύμα της αρχαίας ρωμαϊκής υδραυλικής μηχανικής, το οποίο ενώνει τον Ατλαντικό με τη Μεσόγειο.

Και επειδή ταξιδεύετε με Versus, όλες οι παροχές αυτού του υπερ-προγράμματος περιλαμβάνονται στην τιμή και δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά. Στα συν του ταξιδιού: ζούμε την εμπειρία μιας πολυτελούς οινογνωσίας σε αληθινό σατώ, κάνουμε κρουαζιέρα με ιστιοφόρο γκαμπάρ του 18ου αιώνα στον ποταμό Ντορντόν και επισκεπτόμαστε το φαντασμαγορικό εργοστάσιο συναρμολόγησης των διώροφων αεροπλάνων Airbus, το οποίο καταλαμβάνει έκταση 7.000 στρεμμάτων στα περίχωρα της Τουλούζης! Επιπλέον, διανυκτερεύουμε στο Μπορντώ, την Τουλούζη αλλά και σε σπάνια, άγνωστα και πανάκριβα μεσαιωνικά οινικά χωριά, που θεωρούνται τα ομορφότερα του κόσμου…

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει από το Μπορντώ, το μεγαλύτερο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Ακολουθεί το μεσαιωνικό οινοχώρι Σεντ Εμιλιόν, όπου θα απολαύσουμε οινογνωσία σε αυθεντικό σατώ στους αμπελώνες της περιοχής Μπορντώ. Επόμενος σταθμός μας θα είναι η άγνωστη Σαρλά, που θεωρείται η κορυφαία μεσαιωνική πόλη παγκοσμίως. Από εκεί θα κάνουμε κρουαζιέρα στον ποταμό Ντορντόν, αλλά θα επισκεφτούμε και τα προϊστορικά σπήλαια βραχογραφιών Λασκώ και Πες Μερλ. Εν συνεχεία θα πάμε στη θρυλική Ροκαμαντούρ με το θαυματουργό μοναστήρι. Ακολουθούν οι μεσαιωνικές πόλεις-χωριά Καόρ και Κορντ σιρ Σιέλ και φτάνουμε στην πανέμορφη Αλμπί, τη γενέτειρα του ζωγράφου των καμπαρέ της Μπελ Επόκ, Τουλούζ Λοτρέκ. Μετά θα περάσουμε από την εξωπραγματική Καρκασόν με τα άριστα διατηρημένα τριπλά τείχη (ρωμαϊκό, μεσαιωνικό, αναγεννησιακό) και θα καταλήξουμε στη ροζ… Τουλούζη. Από εκεί θα επισκεφτούμε το γιγάντιο εργοστάσιο συναρμολόγησης των διώροφων αεροσκαφών Airbus.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα άρτια οργανωμένο και δομημένο πρόγραμμα του Versus, για την απόλυτη εξερεύνηση της άγνωστης Νοτιοδυτικής Γαλλίας. Με απίστευτες παροχές (οινογνωσία, κρουαζιέρα, επίσκεψη σε 2 προϊστορικά σπήλαια, μουσείο Airbus) που περιλαμβάνονται στην τιμή(!) και μοναδικές διανυκτερεύσεις σε μεσαιωνικές πόλεις και χωριά που θα λατρέψετε!

Ειδικότερα:

 • Επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4* σε μεσαιωνικές πόλεις και χωριά που δεν θα πιστεύετε ότι υπάρχουν!
 • Εξαιρετική ξενάγηση στο Μπορντώ (το μεγαλύτερο μνημείο της UNESCO παγκοσμίως) αλλά και στους αρχαίους ρωμαϊκούς αμπελώνες του
 • Περιλαμβάνεται σπάνια οινογνωσία σε σατώ του Σεντ Εμιλιόν, για να δοκιμάσουμε το καλύτερο κρασί του κόσμου
 • Ξεναγήσεις σε άγνωστα μεσαιωνικά χωριά, που θεωρούνται τα ωραιότερα του πλανήτη!
 • Περιλαμβάνεται η είσοδος στο Μουσείο Βραχογραφιών του προϊστορικού σπηλαίου Λασκώ
 • Περιλαμβάνεται η είσοδος στο προϊστορικό σπήλαιο Πες Μερλ (είναι επισκέψιμο) όπου θα δούμε τις αυθεντικές βραχογραφίες της Παλαιολιθικής Εποχής
 • Περιλαμβάνεται κρουαζιέρα με γκαμπάρ (ιστιοφόρο του 18ου αιώνα) στον ποταμό Ντορντόν, για να δούμε τα ασβεστολιθικά κάστρα μέσα στους αμπελώνες και τα απίθανα κρυφά μεσαιωνικά χωριά Μπεϊνάκ & Ντομ
 • Επίσκεψη στη θρυλική Ροκαμαντούρ με τη θαυματουργή ξυλόγλυπτη Μαύρη Παναγία και το επικό αήττητο σπαθί του Ρολάνδου
 • Ξενάγηση στη μεσαιωνική Αλμπί, τη γενέτειρα του Γάλλου ζωγράφου των καμπαρέ, Τουλούζ Λοτρέκ
 • Διαμονή και ξενάγηση στη… ροζ Τουλούζη
 • Περιλαμβάνεται επίσκεψη στο εργοστάσιο συναρμολόγησης των διώροφων αεροπλάνων Airbus, το οποίο καλύπτει 7.000 στρέμματα, στα περίχωρα της Τουλούζης
 • Έμπειρος και εξαιρετικά καταρτισμένος, στην περιοχή, Έλληνας αρχηγός/ξεναγός που είναι συνεχώς μαζί σας από την Αθήνα και όχι τοπικός συνοδός για μία ξενάγηση που μετά δεν τον ξαναβλέπετε

Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων, των ξενοδοχείων και τα checkpoints, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΠΟΡΝΤΩ (ΠΤΗΣΗ, ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για το Μπορντώ, την πόλη που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι παράγει μερικά από τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο! Η «la belle dormante», η «ωραία κοιμωμένη» όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν για την ηρεμία της οι Γάλλοι, η πόλη που από την εποχή των Ρωμαίων ορίζει την τύχη της από το κρασί, ολοκλήρωσε ένα φιλόδοξο σχέδ ιο ανάπλασης και συντήρησης των ιστορικών κτιρίων της του 18ου αιώνα, των πλατειών, των δρόμων, των αρχοντικών της, μετέτρεψε πρώην αποθήκες σε μουσεία, δημιούργησε πάρκα, κήπους και ποδηλατοδρόμους, αποτελώντας πλέον μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης.

Σήμερα το Μπορντώ διαθέτει 362 ιστορικά μνημεία, συμπεριλαμβανομένων των ρωμαϊκών. Πολλά από αυτά θα τα δούμε στην πανοραμική ξενάγησή μας. Το πιο λαμπρό απ΄όλα, είναι το Λιμάνι του Φεγγαριού, δηλαδή το λιμάνι του Μπορντώ, το οποίο είναι και μνημείο της UNESCO. Η ονομασία οφείλεται στο σχήμα του, μέσα στον ποταμό Γαρούνα – μοιάζει με μισοφέγγαρο. Γύρω από το λιμάνι ορθώνονται πανέμορφα κλασικά και νεοκλασικά μέγαρα του 18ου αιώνα, σε μία τεράστια έκταση 18.000 στεμμάτων. Όλη αυτή η περιοχή, η οποία καταλαμβάνει το 40% της πόλης, μνημειοποιήθηκε – το Μπορντώ είναι το μεγαλύτερο μνημείο στην παγκόσμια λίστα της UNESCO.

Ένα από αυτά τα κτίρια είναι το Χρηματιστήριο, που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο αποβάθρες. Εδώ λοιπόν έχουμε το άλλο μεγάλο αξιοθέατο της πόλης: ανάμεσα στις αποβάθρες το λιμάνι εκχερσώθηκε και κατασκευάστηκε μία τεράστια πισίνα (3.450 τ.μ.), βάθους μόλις 2 εκ. με γρανιτένιο πυθμένα. Αυτή η πισίνα ονομάζεται Υδάτινος Καθρέφτης και εγκαινιάστηκε το 2006. Είναι το μεγαλύτερο ανάλογο έργο στον κόσμο και έχει χαρακτηριστεί, επίσης, μνημείο της UNESCO. Όταν το νερό είναι ήρεμο, καθρεφτίζει το Χρηματιστήριο και οτιδήποτε άλλο υπάρχει στην πλατεία και το θέαμα είναι μαγικό. Κάθε 15 λεπτά όμως, ένας μηχανισμός αναταράσσει το νερό και ξεσηκώνει σταγονίδια που μοιάζουν με ατμό… Τότε η κατάσταση γίνεται παραμυθένια.

Αυτά και άλλα πολλά θα δούμε σήμερα στην ξενάγησή μας στο Μπορντώ. Όπως για παράδειγμα το Μεγάλο Θέατρο (μνημείο UNESCO), που χτίστηκε το 1780, σε νεοκλασικό στυλ, με 12 κολώνες κορινθιακού ρυθμού. Εκεί έκανε πρεμιέρα η Κακοφυλαγμένη Κόρη το 1789, το πρώτο μπαλέτο που έχει ως θέμα τη ζωή καθημερινών ανθρώπων. Επίσης το Μεγάλο Θέατρο ήταν η νεανική καλλιτεχνική στέγη, του πρώτου σταρ χορογράφου όλων των εποχών, Μαριούς Πετιπά.

Θα δούμε όμως στο Μπορντώ και τρεις σημαντικούς ναούς: τον καθεδρικό του Αγίου Ανδρέα, τη βασιλική του Αρχάγγελου Μιχαήλ και τη βασιλική Σεν Σερέν. Αυτοί οι 3 ναοί (μνημεία της UNESCO), είναι τμήμα του προσκυνηματικού δρόμου που τον μεσαίωνα οδηγούσε στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα στην Ισπανία. Αυτό κρατήστε το ως στοιχείο – εξηγεί πολλά για την ιστορία της απίθανης αυτής γαλλικής περιοχής που εξερευνούμε σε αυτό το ταξίδι.

Διανυκτέρευση στο Μπορντώ.

 

 

 

2η ημέρα: ΜΠΟΡΝΤΩ – ΣΕΝΤ ΕΜΙΛΙΟΝ (ΟΙΝΟΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ) – ΣΑΡΛΑ

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας το Μπορντώ και θα οδεύσουμε βορειοανατολικά στους περίφημους αμπελώνες της Ακουιτανίας. Πρώτος σταθμός μας θα είναι το μεσαιωνικό χωριό Σεντ Εμιλιόν. Είναι το πιο φημισμένο οινοχώρι περιοχής, το οποίο παράγει κρασιά παγκοσμίου φήμης. Επίσης είναι η πατρίδα των γλυκισμάτων μακαρόν, και των ντελικατέσεν πατέ και φουαγκρά.

Εμείς σήμερα θα ξεναγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα του χωριού και της περιοχής. Σε αυτά συγκαταλέγονται: Το ερημητήριο του Εμιλιόν και η μονολιθική εκκλησία που είναι σκαμμένη μέσα σε βράχο και έχει καμπαναριό που φτάνει τα 68 μέτρα. Οι μοναστικές κατακόμβες του Μεσαίωνα και η συλλογική εκκλησία με το μοναστήρι της. Όλο το παραπάνω σύνολο ομαδοποιείται γύρω από το κέντρο προσκυνήματος του ερημίτη. Σώζονται επίσης: Ο Πύργος του Βασιλιά, ένα ακροπύργιο του 1237 κατασκευασμένο για τον Ερρίκο Γ΄ της Αγγλίας και δούκα της Ακουιτανίας. Τμήματα του Παλατιού των Αρχιεπισκόπων και τμήματα παλαιών οχυρώσεων. Αλλά θα κάνουμε και μία βόλτα μέσα στο μεσαιωνικό χωριό, που διατηρείται άριστα, με τα στενά δρομάκια και τις μικρές πλατείες και μοιάζει με σκηνικό κινηματογραφικής ταινίας εποχής.

Εν συνεχεία, θα επισκεφτούμε ένα πανέμορφο σατώ στους αμπελώνες για να δοκιμάσουμε τα εκλεκτά Merlot και Cabernet Franc που παράγονται στο Σεν Εμιλιόν και θεωρούνται κορυφαία παγκοσμίως.

Μετά την οινογνωσία, θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας προς τον τελικό προορισμό της ημέρας, τη Σαρλά. Μία καταπληκτική μεσαιωνική πόλη, που είναι η γενέτειρα του Γάλλου συγγραφέα και πολιτικού Αντρέ Μαλρώ και η πατρίδα της μαύρης τρούφας… Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Σαρλά.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΡΛΑ – ΜΠΕΪΝΑΚ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ – ΣΑΡΛΑ

Το σημερινό πρόγραμμα θα αρχίσει με ξενάγηση στη Σαρλά, η Σαρλά-λα-Κανεντά, όπως είναι το πλήρες όνομά της. Η πόλη είναι μικρή, ωστόσο το ιστορικό κέντρο της είναι ένα από τα σημαντικότερα στον κόσμο και το πιο αντιπροσωπευτικό της γαλλικής αρχιτεκτονικής του 14ου αιώνα.

Στην ξενάγησή μας σήμερα, μέσα στο ιστορικό κέντρο της Σαρλά, θα δούμε ένα ζωντανό μεσαιωνικό και αναγεννησιακό σκηνικό που διαμορφώθηκε από τον 13ο έως τον 16ο αιώνα. Θα αντικρύσουμε έναν λαβύρινθο από δρομάκια, γραφικά στενά και μικρές πλατείες που περιβάλλονται από παλιά πέτρινα αρχοντικά με, επίσης, πέτρινη στέγη. Ένα από αυτά είναι το σπίτι του δικαστή και αναρχικού φιλοσόφου Ετιέν ντε Λα Μποεσί (1530-1563). Στο κέντρο της πόλης βρίσκεται η Πλατεία της Ελευθερίας. Εκεί από τον μεσαίωνα στήνεται το ιστορικό εβδομαδιαίο παζάρι, όπου πωλούνται τοπικές σπεσιαλιτέ: φουά γκρα, τρούφες, σύκα και ξηροί καρποί. Στην προέκταση της πλατείας βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός (μεγάλο αβαείο των Βενεδικτίνων) και το παλάτι των επισκόπων.

Όπως θα αντιληφθούμε, η Σαρλά αναπτύχθηκε, ως πόλη, γύρω από το αβαείο τον 8ο αιώνα. Αυτό ήταν ένα από τα 6 μεγάλα αβαεία του Περιγκόρ. Ο Σάσερδος, στον οποίο είναι αφιερωμένο, ήταν μοναχός της περιοχής. Το αβαείο του Σάδερδου όπως και ολόκληρη η Σαρλά δεν καταστράφηκαν ποτέ από τους Βίκινγκς – γι’ αυτό εμείς μπορούμε να τα δούμε σήμερα σε τόσο καλή κατάσταση.  

Μετά την ξενάγησή μας σας επιφυλάσσουμε μία έκπληξη. Θα κάνουμε μία εξαιρετική κρουαζιέρα στον ποταμό Ντορντόν για να δούμε τα ασβεστολιθικά κάστρα αλλά και δύο κορυφαία χωριά από τη λίστα με τα ωραιότερα της Γαλλίας: το Μπεϊνάκ και το Ντομ. Είναι χτισμένα από πέτρα πάνω σε λόφους, περιβάλλονται από τείχη και υπέροχη φύση, είναι πνιγμένα στα λουλούδια – είναι ένα όνειρο! Η κρουαζιέρα περιλαμβάνεται στην τιμή και είναι ημερήσια. Θα γίνει με ιστιοφόρο γκαμπάρ του 18ου αιώνα. Τα γκαμπάρ στην Αναγέννηση, ήταν τα μεταφορικά μέσα εμπορευμάτων και ξυλείας στους ποταμούς της Ακουιτανίας και της Οξιτανίας. 

Διανυκτέρευση στη Σαρλά.

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΡΛΑ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΑΣΚΟ (ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ) – ΡΟΚΑΜΑΝΤΟΥΡ-ΚΑΟΡ

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας τη Σαρλά και θα κινηθούμε βόρεια. Θα πάμε στο προϊστορικό Σπήλαιο Λασκώ, το οποίο ανακαλύφθηκε τυχαία από εφήβους το 1940 και περιέχει 6.000 βραχογραφίες που απλώνονται έκταση σε 900 τ.μ. Οι βραχογραφίες (ζωγραφική και ανάγλυφα) χρονολογούνται πριν από 17.000 χρόνια. Το συγκεκριμένο σπήλαιο υπερτερεί κατά πολύ των άλλων ανάλογων που βρέθηκαν στη Γαλλία και στα Πυρηναία και αυτό οφείλεται αφενός στο τεράστιο μέγεθός του και αφετέρου στις εξαιρετικά διατηρημένες βραχογραφίες, οι οποίες αναπαριστούν βοοειδή, βίσωνες και άλογα. Υπάρχουν και ορισμένα ίχνη αναπαράστασης ανθρώπων. Ο λόγος για τον οποίο διατηρήθηκαν τόσο καλά αυτά τα προϊστορικά έργα τέχνης στο Λασκώ, ήταν ο άριστος φυσικός εξαερισμός του.

Έτσι εμείς σήμερα θα δούμε την πιστή αναπαράσταση σχεδόν όλων των βραχογραφιών στο παρακείμενο μουσείο-σπήλαιο Lascaux IV, που εγκαινιάστηκε το 2016. (Η είσοδος περιλαμβάνεται).

Θα συνεχίσουμε το οδικό ταξίδι μας ανατολικά, όπου θα επισκεφθούμε την πόλη των μεσαιωνικών θρύλων, Ροκαμαντούρ. Η Ροκαμαντούρ βρίσκεται στην ιστορική περιοχή της Οξιτανίας. Είναι ένα εντυπωσιακό μεσαιωνικό σύμπλεγμα σκαλισμένο πάνω σε βράχο ύψους 300 μέτρων, στη χαράδρα της κοιλάδας Αλζού (παραπόταμος του Ντορντόν).

Επόμενος σταθμός μας, θα είναι η Καόρ, η πρωτεύουσα του οξιτανικού νομού Λοτ, η οποία είναι χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού. Στην ξενάγησή μας, θα ανακαλύψουμε άλλη μία, μεγάλης ιστορικής σημασίας μεσαιωνική πόλη, η οποία υπήρξε σταθμός στον προσκυνηματικό δρόμο για το Στιαντιάγο ντε Κομποστέλα και στήριξε τη μεσαιωνική οικονομία της στην παραγωγή κρασιού από τους μοναχούς.

Έμβλημα της Καόρ είναι η περίτεχνη και πολύ εντυπωσιακή οχυρωμένη μεσαιωνική Γέφυρα Βαλαντρέ (14ος αιώνας) από την οποία περνούσαν οι προσκυνητές. Η γέφυρα είναι μνημείο της UNESCO, λόγω της αρχιτεκτονικής της αλλά και της σημασίας της στη διαδρομή του προσκυνήματος. Πέρα από τη Βαλαντρέν, θα δούμε το μεσαιωνικό ιστορικό κέντρο της Καόρ, με τα στενά δρομάκια, τα αρχοντικά και το κάστρο. Στην περιοχή σώζεται και αρχαίο ρωμαϊκό Αμφιθέατρο. Διανυκτέρευση στη Καόρ.

Σημείωση: Ανάλογα την ημερομηνία αναχώρησης η διανυκτέρευση θα γίνει ή στη Καόρ ή στο Ροκαμαντούρ.

 

5η ημέρα: ΚΑΟΡ – ΠΕΣ ΜΕΡΛ (Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΣΠΗΛΙΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ) – ΚΟΡΝΤΣ ΣΟΥΡ ΣΙΕΛ – ΑΛΜΠΙ

Σήμερα θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό μας στην Οξιτανία και η πρώτη στάση μας θα γίνει στο έτερο, τεράστιας σημασίας, προϊστορικό σπήλαιο της περιοχής, το Πες Μερλ. Αυτό είναι ένα από τα ελάχιστα στη Γαλλία που είναι ανοιχτά στους επισκέπτες.

Το Πες Μερλ έχει 7 υπόγειους χώρους με βραχογραφίες που εικονίζουν 25 μαμούθ, 13 βίσωνες, 9 άλογα, 7 ούρους, 4 ελάφια, έναν μεγαλόκερο, 2 αγριοκάτσικα, 2 ψάρια, μία αγριόγατα, μία αρκούδα και 5 φανταστικά ζώα. Οι ανθρώπινες φιγούρες είναι είτε ρεαλιστικές (3 γυναίκες και 1 άντρας) είτε συμβολικές (9 γυναίκες-βίσωνες). Ίχνη παιδικών ποδιών βρέθηκαν επίσης σε βάθος πάνω από 800 μέτρα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις βραχογραφίες που θα δούμε παρουσιάζουν τα λεγόμενα Στικτά Άλογα, τα οποία μοιάζουν εξαιρετικά με τη ράτσα Απαλούζα που απαντάται στις Βόρειες ΗΠΑ. Οι αρχαιολόγοι όμως δεν συμφωνούν για το κατά πόσο οι καλλιτέχνες ζωγράφισαν στικτά άλογα που είχαν δει ή αν πρόσθεσαν από τη φαντασία τους τα στίγματα ως σύμβολα.

Σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το Πες Μερλ υπάρχουν 10 ακόμη σπήλαια με βραχογραφίες της Κατώτερης Παλαιολιθικής Εποχής (2,5 εκατ. χρόνια π.Χ.), αλλά κανένα από αυτά δεν είναι ανοιχτό στο κοινό. Οι επισκέψεις στο Πες Μερλ οργανώνονται κατά περιορισμένες ομάδες. (Η είσοδος περιλαμβάνεται)

Επόμενη στάση μας στην Οξιτανία θα είναι η Κορντ σιρ Σιέλ, η οποία χτίστηκε ως οχυρωματική πόλη πάνω σε λόφο το 1222, από τον Ρεϊμόνδο 7ο, Κόμη της Τουλούζης, για την προστασία του οικισμού από τις επιδρομές. Η ονομασία της πόλης σημαίνει Βράχος στον Ουρανό.

Η Κορντ σιρ Σιέλ φημίζεται για τον απόλυτα μεσαιωνικό χαρακτήρα της. Στη βόλτα μας μέσα στο ιστορικό κέντρο θα περπατήσουμε σε στενά δρομάκια, θα δούμε γοτθικά σπίτια με καστρόπορτες, μικρά όμορφα καταστήματα, καφέ και εστιατόρια και καθώς θα ανεβαίνουμε προς την κορυφή του λόφου, θα δούμε τρεις πολύ εντυπωσιακές γοτθικές επαύλεις: του Μεγάλου Γητευτή Γερακιών, του Μεγάλου Γαιοκτήμονα και του Μεγάλου Κυνηγού. Η τελευταία ξεχωρίζει γιατί στην πρόσοψη υπάρχει μία εντυπωσιακή ανάγλυφη σκηνή κυνηγιού.

Μετά την ξενάγησή μας και στην Κορντ σιρ Σιέλ θα καταλήξουμε στην Αλμπί, τη γενέτειρα του διάσημου γάλλου ζωγράφου της Μπελ Επόκ, Τουλούζ Λοτρέκ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Διανυκτέρευση στην Αλμπί.

6η ημέρα: ΑΛΜΠΙ – ΚΑΡΚΑΣΟΝ – ΤΟΥΛΟΥΖΗ

Σήμερα το πρόγραμμά μας αρχίζει με μία ξενάγηση στην ιστορική Αλμπί. Είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ταρν και είναι επίσης η πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού. Η περιοχή πρωτοκατοικήθηκε από τους Γαλάτες. Σήμερα η πόλη χωρίζεται στην παλαιά και στη νέα. Το ιστορικό κέντρο της είναι μνημείο της UNESCO. Ολόκληρο είναι χτισμένο από κόκκινα-ροζ τούβλα που μοιάζουν με ρωμαϊκά. Τα τούβλα αυτά ονομάζονται φορέν, κατασκευάζονται τοπικά από τον μεσαίωνα, και αντικατέστησαν τα ρωμαϊκά.

Το ιστορικό κέντρο αναπτύσσεται γύρω από τον γοτθικό καθεδρικό ναό της Αγίας Καικιλίας. Ο ναός, που χτιζόταν για… 2,5 αιώνες, από το 1277 μέχρι το 1512, εξωτερικά μοιάζει με φρούριο. Εσωτερικά όμως, είναι γεμάτος με λεπτοδουλεμένα σκαλίσματα και χρωματιστά αγάλματα. Συνολικά τα γλυπτά εντός του ναού είναι 200. Στη βόλτα μας θα δούμε επίσης το Επισκοπικό Ανάκτορο του 14ου αιώνα, που είναι οχυρωμένο και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο αφιερωμένο στον Τουλούζ Λοτρέκ. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα σωζόμενα κάστρα στη Γαλλία. Το 3ο ξεχωριστό αξιοθέατο της Αλμπί είναι η Παλαιά Γέφυρα, που χτίστηκε το 1035 και είναι ακόμη σε λειτουργία. Έχει μήκος 151 μέτρα, διαθέτει 8 καμάρες και επίσης είναι οχυρωμένη.

Μετά την Αλμπί, στο πρόγραμμά μας, ακολουθεί η καστρόπολη Καρκασόν. Η Κάρσα, όπως την αποκαλούν οι κάτοικοί της, είναι, κι αυτή, ολόκληρη ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Χαρακτηριστικό της είναι οι εξαιρετικά καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές οχυρώσεις της, οι οποίες άρχισαν να χτίζονται από τους Ρωμαίους, συνεχίστηκαν από τους Βησιγότθους και εξακολούθησαν να συμπληρώνονται από τους Άραβες και τους Γάλλους στους ύστερους μεσαιωνικούς χρόνους.

Οι οχυρώσεις αυτές, οι οποίες αποκαταστάθηκαν άρτια και βάσει σχεδίου τον 19ο αιώνα, περιλαμβάνουν διπλά τείχη και ένα φρούριο, το οποίο περιβάλλεται επίσης από οχυρώσεις που εκτείνονται σε συνολικό μήκος τριών χιλιομέτρων. Η γραμμή των οχυρώσεων ακολουθεί τις παλαιότερες ρωμαϊκές. Πέρα όμως από τις οχυρώσεις, διατηρείται άρτια και το μεσαιωνικό ιστορικό κέντρο της πόλης.

Η Καρκασόν χωρίζεται σε δύο τμήματα από τον ποταμό Ωντ. Στη μία όχθη βρίσκεται η οχυρωμένη Πολιτεία της Καρκασόν και στην άλλη η, εκτός των οχυρώσεων, Κάτω Πόλη. Τα δύο αυτά τμήματα της Καρκασόν ενώνονται με την Παλιά Γέφυρα. Ανάμεσα στα αξιοθέατα ξεχωρίζει ο Καθεδρικός Ναός του Σεν Ναζέρ, που χρονολογείται από το 925. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε με διάφορες προσθήκες τον 12ο αιώνα.

Το ενδιαφέρον με αυτόν τον ναό είναι ότι, επειδή ανακατασκευάστηκε πολλές φορές, συνδυάζει διαφορετικά αρχιτεκτονικά στυλ. Φυσικά στην ξενάγησή μας θα πάμε και στο κάστρο, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο των οχυρώσεων και χτίστηκε τον 12ο αιώνα ως έσχατη άμυνα. Από την Καρκασόν, περνάει και το απίστευτο έργο της ρωμαϊκής υδρομηχανικής, το περίφημο Κανάλι του Μιντί, το οποίο συνδέει τη Μεσόγειο Θάλασσα με τον Ατλαντικό Ωκεανό. Πρόκειται για ένα ακόμη μνημείο της UNESCO. Τέλος θα δούμε την Πύλη της Ναρμπόν, την πλέον εντυπωσιακή μεσαιωνική κατασκευή της καστροπολιτείας. Η πύλη περιβάλλεται από δύο τεράστιους πύργους, με μυτερές κορυφές.

Τελευταίος σταθμός μας για σήμερα θα είναι η Τουλούζη. Ή αλλιώς Ροζ Πόλη, αφού και εδώ σχεδόν όλα τα κτίρια στο ιστορικό κέντρο είναι χτισμένα με κοκκινο-ροζ τούβλα. Η Τουλούζη βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Γαρούνα, ανάμεσα στη Μεσόγειο Θάλασσα και τον Ατλαντικό Ωκεανό, κοντά στα Πυρηναία και τα σύνορα με την Ισπανία. Είναι η 4η πολυπληθέστερη μητροπολιτική περιοχή στη Γαλλία (μετά το Παρίσι, τη Μασσαλία και τη Λυών) και η ταχύτερα αναπτυσσόμενη σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ιδρύθηκε τον 2ο αιώνα π.Χ. από τους Ρωμαίους και από τον 6ο αιώνα, όταν πέρασε οριστικά στη γαλλική κυριαρχία, έγινε η πρωτεύουσα της Ακουιτανίας.

Στην ξενάγησή μας στην Τουλούζη θα δούμε ένα πολύ ενδιαφέρον μείγμα αρχιτεκτονικής. Από ρωμανικούς και γοτθικούς ναούς μέχρι νεοκλασικά μέγαρα και πολυτελείς αναγεννησιακές κατοικίες. Όλο το ιστορικό κέντρο είναι διατηρητέο και είναι μία από τις μεγαλύτερες προστατευόμενες αστικές περιοχές στη Γαλλία.Επίσης η Τουλούζη φημίζεται για 3 μνημεία της UNESCO: Το Κανάλι του Μιντί, που ενώνει τον Ατλαντικό με τη Μεσόγειο περνάει και από εδώ. Τον καθεδρικό Σεν Σερμέν που χτίστηκε το 1120 και είναι το μεγαλύτερο δείγμα ρωμανικής αρχιτεκτονικής στην Ευρώπη. Στον ναό, φυλάσσονται 200 λείψανα αγίων (περισσότερα έχει μόνο ο Άγιος Πέτρος στη Ρώμη). Τα λείψανα αυτά τα είχε δωρίσει ο Καρλομάγνος στη βασιλική του πρώιμου μεσαίωνα, πάνω στην οποία χτίστηκε ο καθεδρικός. Το τρίτο μνημείο στην Τουλούζ είναι το Νοσοκομείο Θεού – Αγίου Ιακώβου. Το νοσοκομείο πρωτολειτούργησε τον 12ο αιώνα και ήταν μαζί με τον καθεδρικό σταθμός στον προσκυνηματικό δρόμο για το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα. Βρίσκεται στην αριστερή όχθη του Γαρούνα και ήταν θεραπευτήριο ως το 1987. Σήμερα στεγάζει τη διοίκηση των Γαλλικών Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων.

Διανυκτέρευση στην Τουλούζη.

 

7η ημέρα: ΤΟΥΛΟΥΖΗ – AIRBUS (Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ)

Σήμερα θα γνωρίσουμε το βιομηχανικό και τεχνολογικό πρόσωπο της Τουλούζης. Η πόλη αυτή είναι το μεγαλύτερο κέντρο δορυφορικής τεχνολογίας και αστροναυτικής βιομηχανίας της Ευρώπης, καθώς και έδρα της αεροναυπηγικής εταιρίας Airbus.

Το πρόγραμμά μας λοιπόν περιλαμβάνει μία συναρπαστική επίσκεψη στο 7.000 στρεμμάτων εργοστάσιο συναρμολόγησης των περίφημων διώροφων αεροπλάνων. Εκεί θα μάθουμε όλη την ιστορία της αεροπλοΐας στην Τουλούζη, θα κάνουμε περιήγηση στο εργοστάσιο, θα δούμε από κοντά τη συναρμολόγηση του μεγάλου μοντέλου A350 με τουρμπίνες XWB και θα μας κάνουν λεπτομερή παρουσίαση της διαδικασίας κατασκευής ενός αεροπλάνου. Επίσης θα επισκεφτούμε το Μουσείο Αεροσκοπίας, στο οποίο θα δούμε και το μοντέλο Concorde. Ίσως δούμε και δοκιμαστική πτήση από την πλατφόρμα παρακολούθησης. 

Μετά και από αυτή την ανεπανάληπτη εμπειρία θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη Τουλούζη. Διανυκτέρευση στη Τουλούζη.

 

8η ημέρα: ΤΟΥΛΟΥΖΗ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο απ’ όπου θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3-696

20/07/2023

ΑΘΗΝΑ – ΜΠΟΡΝΤΩ

09:30

12:00

A3-699

27/07/2023

ΤΟΥΛΟΥΖΗ – ΑΘΗΝΑ

17:45

21:40

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3-696

31/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΜΠΟΡΝΤΩ

09:30

12:00

A3-699

07/09/2023

ΤΟΥΛΟΥΖΗ – ΑΘΗΝΑ

17:45

21:40

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* & 4*.
 • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Επίσκεψη σε σατώ για μια μοναδική γευσιγνωσία κρασιού.
 • Επίσκεψη στο μουσείο Λασκώ, στο σπήλαιο στο Πες Μερλ, με τις προϊστορικές σπηλαιογραφίες.
 • Κρουαζιέρα στον ποταμό Ντορντόν σε παραδοσιακή γκαμπάρ.
 • Επίσκεψη στο εργοστάσιο συναρμολόγησης των διώροφων αεροπλάνων Airbus.
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Έμπειρος αρχηγός, συνοδός, ξεναγός του Γραφείου μας σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση ( ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φόροι πόλεων, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  330

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 350 €.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

 • Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
 • Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
 • Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα άρτια οργανωμένο και δομημένο πρόγραμμα του Versus, για την απόλυτη εξερεύνηση της άγνωστης Νοτιοδυτικής Γαλλίας. Με απίστευτες παροχές (οινογνωσία, κρουαζιέρα, επίσκεψη σε 2 προϊστορικά σπήλαια, μουσείο Airbus) που περιλαμβάνονται στην τιμή(!) και μοναδικές διανυκτερεύσεις σε μεσαιωνικές πόλεις και χωριά που θα λατρέψετε!

Ειδικότερα:

 • Επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4* σε μεσαιωνικές πόλεις και χωριά που δεν θα πιστεύετε ότι υπάρχουν!
 • Εξαιρετική ξενάγηση στο Μπορντώ (το μεγαλύτερο μνημείο της UNESCO παγκοσμίως) αλλά και στους αρχαίους ρωμαϊκούς αμπελώνες του
 • Περιλαμβάνεται σπάνια οινογνωσία σε σατώ του Σεντ Εμιλιόν, για να δοκιμάσουμε το καλύτερο κρασί του κόσμου
 • Ξεναγήσεις σε άγνωστα μεσαιωνικά χωριά, που θεωρούνται τα ωραιότερα του πλανήτη!
 • Περιλαμβάνεται η είσοδος στο Μουσείο Βραχογραφιών του προϊστορικού σπηλαίου Λασκώ
 • Περιλαμβάνεται η είσοδος στο προϊστορικό σπήλαιο Πες Μερλ (είναι επισκέψιμο) όπου θα δούμε τις αυθεντικές βραχογραφίες της Παλαιολιθικής Εποχής
 • Περιλαμβάνεται κρουαζιέρα με γκαμπάρ (ιστιοφόρο του 18ου αιώνα) στον ποταμό Ντορντόν, για να δούμε τα ασβεστολιθικά κάστρα μέσα στους αμπελώνες και τα απίθανα κρυφά μεσαιωνικά χωριά Μπεϊνάκ & Ντομ
 • Επίσκεψη στη θρυλική Ροκαμαντούρ με τη θαυματουργή ξυλόγλυπτη Μαύρη Παναγία και το επικό αήττητο σπαθί του Ρολάνδου
 • Ξενάγηση στη μεσαιωνική Αλμπί, τη γενέτειρα του Γάλλου ζωγράφου των καμπαρέ, Τουλούζ Λοτρέκ
 • Διαμονή και ξενάγηση στη… ροζ Τουλούζη
 • Περιλαμβάνεται επίσκεψη στο εργοστάσιο συναρμολόγησης των διώροφων αεροπλάνων Airbus, το οποίο καλύπτει 7.000 στρέμματα, στα περίχωρα της Τουλούζης
 • Έμπειρος και εξαιρετικά καταρτισμένος, στην περιοχή, Έλληνας αρχηγός/ξεναγός που είναι συνεχώς μαζί σας από την Αθήνα και όχι τοπικός συνοδός για μία ξενάγηση που μετά δεν τον ξαναβλέπετε

Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων, των ξενοδοχείων και τα checkpoints, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

 

Highlights

 • Κορυφαία οινογνωσία σε αυθεντικό σατώ (περιλαμβάνεται στην τιμή)
 • Κρουαζιέρα με ιστορικό ιστιοφόρο γκαμπάρ του 18ου αιώνα, στον ποταμό Ντορντόν, για να δούμε τους αμπελώνες με τα ασβεστολιθικά κάστρα και τα κρυφά χωριά-κοσμήματα Μπεϊνάκ και Ντομ (περιλαμβάνεται στην τιμή)
 • Είσοδος στο Μουσείο Βραχογραφιών του προϊστορικού σπηλαίου Λασκώ. Το Σπήλαιο Λασκώ δεν είναι επισκέψιμο, αλλά θα το δούμε εξωτερικά (Βόλτα και είσοδος περιλαμβάνονται στην τιμή)
 • Είσοδος στο προϊστορικό σπήλαιο Πες Μερλ (είναι επισκέψιμο) όπου θα δούμε τις αυθεντικές βραχογραφίες της Παλαιολιθικής Εποχής (Περιλαμβάνεται στην τιμή)
 • Επίσκεψη στο εργοστάσιο συναρμολόγησης των διώροφων αεροπλάνων Airbus, το οποίο καλύπτει 7.000 στρέμματα, στα περίχωρα της Τουλούζης (Περιλαμβάνεται στην τιμή)
 • Διαμονή και ξεναγήσεις στα μεσαιωνικά χωριά που υπήρξαν σταθμοί στον προσκυνηματικό δρόμο για το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα τον 11ο αιώνα. Αυτά τα χωριά θεωρούνται τα ομορφότερα στον κόσμο!
 • Βλέπουμε, στην Καρκασόν και στην Τουλούζη, το Κανάλι του Μιντί. Είναι το κορυφαίο θαύμα της αρχαίας ρωμαϊκής υδραυλικής μηχανικής, το οποίο ενώνει τον Ατλαντικό με τη Μεσόγειο

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4* σε μεσαιωνικές πόλεις και χωριά που δεν θα πιστεύετε ότι υπάρχουν!
 • Με εισόδους, οινογνωσία, ειδικές επισκέψεις και κρουαζιέρα που θα βρείτε μόνο στο Versus!

Χάρτης Ταξιδιού Οι κρυφές ομορφιές της Νοτιοδυτικής Γαλλίας | Ιούλιος-Αύγουστος 2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info