fb

Χριστούγεννα στη Λαπωνία με 2 διανυκτερεύσεις σε γυάλινο ιγκλού στο Ροβανιέμι! | Χριστούγεννα 2022

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3290€

Ταυτότητα ταξιδιού

Με αυτό το αποκλειστικό, συναρπαστικό οδοιπορικό του Versus, θα ανακαλύψουμε εκπληκτικές ομορφιές της Λαπωνίας και του Αρκτικού Κύκλου, ζώντας τα Χριστούγεννα στο πιο «χριστουγεννιάτικο» μέρος του κόσμου! Με το χωριό του Άι-Βασίλη και τη διαμονή σε ιγκλού στην καρδιά της λαπωνικής υπαίθρου, το γιορτινό παραμύθι δεν αργεί να πάρει σάρκα και οστά. Ένα σπάνιο πρόγραμμα στη Λαπωνία, για να την εξερευνήσουμε σε βάθος, να γνωρίσουμε τους Σάμι, να απολαύσουμε την αναζωογονητική φύση της σουηδικής και φινλανδικής Λαπωνίας, να κάνουμε βόλτες με έλκηθρα και Χάσκι, με παγοθραυστικά, με snowmobiles... Και βέβαια να κυνηγήσουμε το Βόρειο Σέλας, ίσως το πιο φαντασμαγορικό υπερθέαμα που μας προσφέρει η φύση!

Όλες οι εκδρομές, παροχές, μετακινήσεις, δραστηριότητες, επισκέψεις και ξεναγήσεις, εντάσσονται στην τελική τιμή. Δεν παρέχεται τίποτα προαιρετικά και δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά, για να έχετε απόλυτο έλεγχο του κόστους από την Αθήνα. Αυτό το πρόγραμμα είναι πολύ εξειδικευμένο και αποκλειστικό. Το Versus, πιστό στη φιλοσοφία του, προσφέρει το τέλειο τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες του και εγγυάται μια αξέχαστη χριστουγεννιάτικη εμπειρία. 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινάμε από το παραθαλάσσιο Κέμι, με το κάστρο από πάγο, και συνεχίζουμε για το χριστουγεννιάτικο Ροβανιέμι, με τη μοναδική εμπειρία της διανυκτέρευσης σε ιγκλού στην ύπαιθρο της Λαπωνίας. Απολαμβάνουμε σαφάρι με χάσκις και snowmobile, συναντάμε αυτόχθονες Λάπωνες, μπαίνουμε στο ξενοδοχείο από πάγο στην Κίρουνα και εξερευνούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης Λούλεο, μνημείο της UNESCO. Στη Λούλεο, ιστορικό λιμάνι του Βοθνιακού Κόλπου, απολαμβάνουμε κρουαζιέρα με παγοθραυστικό και κυνηγάμε το Βόρειο Σέλας, προσπαθώντας να γίνουμε αυτόπτες μάρτυρες σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά υπερθέαματα του πλανήτη! 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΑ SNOWMOBILES

Ο οδηγός του snowmobile πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης!

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Μόνο στο Versus, το πιο εξειδικευμένο και συναρπαστικό χριστουγεννιάτικο οδοιπορικό στη Λαπωνία, την οποία εξερευνούμε στο κομμάτι της Φινλανδίας και της Σουηδίας. Με απίστευτες παροχές και δραστηριότητες που αποκλείονται από τα συνήθη προγράμματα λόγω κόστους, ενταγμένες στην τελική τιμή από την Αθήνα (τοπικά κοστίζουν πανάκριβα!). Με δύο σπάνιες διανυκτερεύσεις σε υπέροχο γυάλινο ιγκλού στο χριστουγεννιάτικο Ροβανιέμι που θα μας δώσουν μια εντελώς διαφορετική ματιά στο ταξίδι και θα μας χαρίσουν εξαιρετική απόλαυση της λαπωνικής φύσης. Και φυσικά με ιδανικές μετακινήσεις και με Έλληνα αρχηγό, ο οποίος είναι μαζί σας σε όλο το ταξίδι.

Το πρόγραμμα αυτό είναι επικεντρωμένο στην Λαπωνία με άφιξη και αναχώρηση από το Ροβανιέμι και όχι με πολλές περιττές διανυκτερεύσεις στο Ελσίνκι ή χάσιμο πολλών ημερών με οδικές μεταφορές από το Ελσίνκι στο Ροβανιέμι και τμηματικές διανυκτερεύσεις χωρίς νόημα. Αντιθέτως εκτός από τις διανυκτερεύσεις στο Ιγκλού, απολαμβάνουμε διανυκτερεύσεις στην πραγματική Λαπωνία όπως στο Κέμι στο Λούλεο αλλά και στο «Ροβανιέμι» της Σουηδίας, την εκπληκτική Κίρουνα με επίσκεψη στο εντυπωσιακό ξενοδοχείο από πάγο. Επιπλέον ακριβές δραστηριότητες περιλαμβάνονται γεμίζοντας το πρόγραμμα μας με αξέχαστες εμπειρίες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!


Ειδικότερα:

 • Τέλειες, σπάνιες πτήσεις με άφιξη στο Ροβανιέμι και επιστροφή επίσης από Ροβανιέμι. Μας εξασφαλίζουν περισσότερο χρόνο για υπέροχες ξεναγήσεις.
 • Δύο (2) διανυκτερέυσεις σε εξαιρετικό ξενοδοχείο με γυάλινα ιγκλού στη λαπωνική ύπαιθρο, το Santa’s Igloos Arctic Circle, στο Ροβανιέμι, πολύ κοντά στο χωριό του Άι-Βασίλη!
 • Εξαιρετικές διανυκτερεύσεις σε άριστα ξενοδοχεία, με ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Περιλαμβάνεται Χριστουγεννιάτικο δείπνο τις 25/12.
 • Ειδική αναζήτηση και διαδρομή για να απολαύσουμε το φαντασμαγορικό Βόρειο Σέλας.
 • Πλεύση με παγοθραυστικό, που περιλαμβάνεται στην τιμή (αξίας €200 για τις 11 πρώτες συμμετοχές), μαζί με ειδικό εξοπλισμό που θα σας παρασχεθεί στο παγοθραυστικό.
 • Αποκλειστική διείσδυση στην καρδιά της Σουηδικής Λαπωνίας, για να επισκεφτούμε το αυθεντικό Χωριό των Ταράνδων, μέσα στο δάσος, όπου κατοικούν οι Σάμι (Λάπωνες). Θα πάμε στις ξύλινες καλύβες τους, που είναι επενδυμένες με δέρμα ταράνδου, θα μιλήσουμε μαζί τους και θα απολαύσουμε ζεστό καφέ, τσάι και τοπικές λιχουδιές.
 • Περιλαμβάνεται διασκεδαστικό σαφάρι με έλκηθρα που σέρνουν τα πανέμορφα σκυλιά Χάσκι στο χιόνι. Στο κέντρο του σαφάρι, θα μας παρασχεθεί ο ειδικός εξοπλισμός.
 • Εξαιρετικής διάρκειας βόλτα με huskies (μισή με μία ώρα) και όχι απλή δοκιμή!
 • Επίσκεψη στο Χωριό του Άι-Βασίλη στο Ροβανιέμι.
 • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Λαπωνία!
 • Επισκεψη και είσοδος στο Snowman World, με πολλές χειμερινές δραστηριότητες, στο χιόνι και στον πάγο!
 • Ειδική επίσκεψη του Άγιου Βασίλη στο ξενοδοχείο μας που έχουμε κανονίσει ειδικά και μόνο για το γκρουπ μας.  
 • Σαφάρι πλούσιας διάρκειας με snowmobile.
 • Περιλαμβάνεται είσοδος και ξενάγηση στο μεγαλύτερο παγοξενοδοχείο του κόσμου, στο γραφικό χωριό Γούκασγιαρβι (σουηδική Λαπωνία). Το ξενοδοχείο χτίζεται κι διακοσμείται κάθε χειμώνα εξ ολοκλήρου από πάγο, από τους τοίχους και τα κρεβάτια στα δωμάτια, μέχρι τα τραπέζια και τα σερβίτσια. Το καλοκαίρι λιώνει…
 • Είσοδος στον Αρκτικό Ζωολογικό Κήπο Ράνουα.
 • Είσοδος στο Arktikum στο Ροβανιέμι.
 • Δύο (2) διανυκτερέυσεις και ξενάγηση στην Κωνσταντινούπολη με ημιδιατροφή και διαμονή στο ξενοδοχείο Marmara Pera 5*.  Πρόκειται για ολόκληρες ημέρες για να γνωρίσουμε την Πόλη να απολαύσουμε τις ομορφιές της και τις αγορές της. Μια πολιτιστική παρένθεση σε ένα υπέροχο ταξίδι στον Αρκτικό κύκλο.
 • Δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά και δεν υπάρχει τίποτα προαιρετικό, για να έχετε απόλυτα ελεγχόμενο τελικό κόστος από την Αθήνα. Μια μοναδική παροχή του Versus, που εξασφαλίζει απίστευτες αποκλειστικότητες!
 • Με εμπειρότατο και ειδικά καταρτισμένο, στην περιοχή, Έλληνα αρχηγό από την Αθήνα, που θα σας συνοδεύει σε όλο το ταξίδι.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ξενάγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την κωνσταντινούπολη. Άφιξη, ξενάγηση στην Κωνσταντινούπολη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ – ΚΕΜΙ: Κυνήγι Βόρειου Σέλαος

Μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Φινλανδία και το Ροβανιέμι. Άφιξη στην πόλη το Άϊ-Βασίλη και άμεση αναχώρηση οδικώς για την παραθαλάσσια πόλη Κέμι για να δούμε από κοντά κάτι το πραγματικά σπάνιο: ένα κάστρο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από χιόνι! Πρόκειται για μία παράδοση που ξεκίνησε το 1996 με την κατασκευή ενός κάστρου χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη αυτό που αφθονεί εδώ, το χιόνι! Το κάστρο χτίζεται ξανά εξ αρχής κάθε χειμώνα, από διαφορετικό κάθε φορά αρχιτέκτονα, και στη μέγιστη έκτασή του φτάνει και τα 20.000 τ.μ. Διαθέτει κάποια σταθερά κτίρια, όπως το παρεκκλήσι, ένα ξενοδοχείο και ένα εστιατόριο, ενώ πολλές φορές έχει αποτελέσει τη σκηνή για παραστάσεις όπερας και χορού!
Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα εξορμήσουμε στη λαπωνική ύπαιθρο για να «κυνηγήσουμε» το Βόρειο Σέλας, από τα πιο συναρπαστικά υπερθεάματα στον πλανήτη. Διανυκτέρευση στο Κέμι.

3η ημέρα: ΚΕΜΙ – ΑΡΚΤΙΚΟΣ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΡΑΝΟΥΑ – ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ: SNOWMAN WORLD – ΧΩΡΙΟ ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗ – ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΕ IGLOO

Μέσα από μια διαδρομή μέσα στο κατάλευκο τοπίο,  θα φτάσουμε στον Βορειότερο Ζωολογικό Κήπο της Ευρώπης, την Ranua, γνωστό και ως Αρκτικός Ζωολογικός Κήπος! Εδώ θα γνωρίσουμε από κοντά όλα τα ζώα που ζουν σε αρκτικές συνθήκες και στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως λύκους, αγριόγατους, κόκκινες αλεπούδες, λευκές κουκουβάγιες, καθώς και το Βασιλιά της Αρκτικής, την πολική αρκούδα! Απέναντι από το ζωολογικό πάρκο της Ranua,  βρίσκεται το πρατήριο με τις γνωστές σοκολάτες και καραμέλες Fazer! Μην χάσετε την ευκαιρία να πάρετε μια γεύση!

Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για το παραμυθένιο χωριό του Αϊ Βασίλη, ακριβώς πάνω στον -νοητό- Αρκτικό Κύκλο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί του, να φωτογραφηθούμε και ίσως να του εκφράσουμε κάποια ευχή μας!

Πρώτη στάση όλων είναι, φυσικά, το «Γραφείο» του Αη Βασίλη, όπου μια παρέα χαρούμενων ξωτικών καλωσορίζει τον κόσμο και τον προσκαλεί στο εσωτερικό για μια μικρή κουβεντούλα και μια φωτογραφία με τον Πατέρα των Χριστουγέννων. Εξίσου δημοφιλές είναι και το «Ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη», όπου οι μικροί βοηθοί του διαβάζουν τις χριστουγεννιάτικες παραγγελίες εκατομμυρίων παιδιών απ’ όλο τον κόσμο. Ακόμη κι αν έχετε αφήσει εδώ και πολλές δεκαετίες την παιδική σας ηλικία, αποκλείεται να μην μπείτε στον πειρασμό να στείλετε στους φίλους σας μια χριστουγεννιάτικη κάρτα με το αυθεντικό γραμματόσημο Santa Claus! Στο ταχυδρομείο θα βρείτε επίσης μεγάλη ποικιλία χριστουγεννιάτικων CDs και αναμνηστικών, όλα με θέμα φυσικά τον Αϊ Βασίλη. Όσοι θέλουν μπορούν να επισκεφθούν το Santa Park, ψυχαγωγικό πάρκο με θέμα φυσικά τα Χριστούγεννα, το οποίο αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή για τους μικρότερους φίλους μας!

Ακόμα, θα μπούμε στον Snowman World, μάλλον η πιο συναρπαστική πλευρά στο χωριό του Άι-Βασίλη, όπου θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε πολλές χειμερινές δραστηριότητες, στο χιόνι και στον πάγο!
Για το βράδυ μας περιμένει μία πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία: θα διανυκτερεύσουμε σε πολυτελή, γυάλινα ιγκλού, στο χωριό του Άι-Βασίλη στο Ροβανιέμι, στην καρδιά της Λαπωνίας!

4η ημέρα: ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ: ΦΑΡΜΑ ΤΑΡΑΝΔΩΝ – ΤΕΛΕΤΗ ΔΙΑΣΧΙΣΗΣ ΑΡΚΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ – ΒΟΛΤΑ ΜΕ SNOWMOBILE – ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΠΛΗΞΗ - ΚΥΝΗΓΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΕΛΑΟΣ – ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΕ IGLOO

Πρωινό και στη συνέχεια αναχωρούμε για καινούρια εξόρμηση στη λαπωνική ύπαιθρο. Με ειδικό εξοπλισμό που μας παρέχεται θα κινηθούμε στο χιόνι, και στη συνέχεια πάμε στο πάρκο των ταράνδων όπου θα χαϊδέψουμε και θα ταΐσουμε τα συμπαθέστατα τετράποδα του Αι Βασίλη και θα έχουμε τη χαρά να οδηγήσουμε έλκηθρο με ταράνδους μέσα στο δάσος, έναν ακόμα παραδοσιακό τρόπο μετακίνησης των Λαπώνων από τα πολύ παλιά χρόνια.  Προσέχουμε πολύ να έχουμε ντυθεί άνετα και ζεστά. Απαραίτητη προϋπόθεση για τον οδηγό του οχήματος είναι να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης. Παρακαλείστε να έχετε μαζί σας το δίπλωμα, για την περίπτωση που σας ζητηθεί.  Εδώ θα συμμετέχουμε επίσης και στην τελετή Διάσχισης του Αρκτικού Κύκλου, για την οποία μάλιστα θα πάρουμε και τη σχετική βεβαίωση συμμετοχής!

Ύστερα, φοράμε τις ειδικές στολές, τα κράνη, τα γάντια και ακολουθώντας τις οδηγίες των τοπικών αρχηγών θα συμμετάσχουμε σε ένα σαφάρι με snowmobiles πάνω από παγωμένες λίμνες και ποτάμια μέσα στο δάσος. Στη Λαπωνία, η μακριά περίοδος χιονιού και οι φυσικές ευκολίες των μονοπατιών κάνουν το σπορ αυτό ακαταμάχητο! Το πελώριο δίκτυο διαδρομών, το οποίο περνά από περιοχές άγριας φυσικής ομορφιάς, δασών, παγωμένων λιμνών και πάνω από δύσβατες επιφάνειες χιονιού και παγωμένα ποτάμια, προσδίδει ακόμα περισσότερη ομορφιά στην εμπειρία!
Καθώς πέφτει το βράδυ, μας περιμένει μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη έκπληξη αλλά και δεύτερη εξόρμηση στην ύπαιθρο της Λαπωνίας για να «κυνηγήσουμε» το Βόρειο Σέλας! Για να κλείσει ιδανικά η ημέρα μας, μας περιμένει και Χριστουγεννιάτικο δείπνο και φυσικά ακόμα μία διανυκτέρευση σε ιγκλού στο χωριό του Άι-Βασίλη.

5η ημέρα: ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ – ARKTIKUM – ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΕΛΚΗΘΡΟ ΜΕ ΧΑΣΚΙΣ – ΚΙΡΟΥΝΑ (Σουηδία)

Μετά το πρωινό μας επισκεπτόμαστε το Arktikum, ένα επιστημονικό κέντρο-μουσέιο στο Ροβανιέμι, για να μάθουμε πολλά για τον Αρκτικό Κύκλο.
Κατόπιν μεταφερόμαστε σε μια φάρμα με χάσκις. Με την άφιξή μας στη φάρμα, τα υπέροχα, και αξιολάτρευτα σε όλους, χάσκι Σιβηρίας μας περιμένουν με ανυπομονησία για να μας γαυγίσουν φιλικά και να παίξουν μαζί μας κουνώντας μας την ουρά! Θα ακούσουμε ιστορίες από τους φροντιστές τους και θα αγαπήσουμε και εμείς αυτά τα καταπληκτικά ζώα. Η βόλτα με έλκηθρο, ένα παραδοσιακό μεταφορικό μέσο που προέρχεται από την περιοχή της Σιβηρίας, είναι αξέχαστη εμπειρία.
Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη γειτονική Σουηδία και την πόλη της Κίρουνα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΚΙΡΟΥΝΑ: ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΠΟ ΠΑΓΟ – ΚΥΝΗΓΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΕΛΑΟΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και συνεχίζουμε για μία ξεχωριστή επίσκεψη! Στην περιοχή της Κίρουνα λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια το διάσημο Ice Hotel Jukkasjärvi, ένα ξενοδοχείο αποκλειστικά φτιαγμένο από πάγο, το μεγαλύτερο στο είδος του στον κόσμο!
Το εγχείρημα ξεκίνησε ανεπίσημα το 1989, όταν είχε φιλοξενηθεί εδώ μία έκθεση με γλυπτά από πάγο και κάποιοι επισκέπτες έμειναν για ένα βράδυ σε ένα ιγκλού που είχε φτιαχτεί για τις ανάγκες της έκθεσης. Επισήμως άνοιξε τις πύλες του το 1990, απλώνεται σε μια έκταση 6.000 τ.μ., διαθέτει 55 δωμάτια (και κάποια «συμβατικά», για όσους δεν αντέχουν και τόσο το κρύο), δέκα εστιατόρια, Ice bar, ακόμα και εκκλησία – όλα φτιαγμένα από πάγο. Το ξενοδοχείο λειτουργεί ολόκληρο το χρόνο, με τεχνολογική υποστήριξη του πάγου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Όπως καταλαβαίνετε, ο πάγος είναι πάγος, ευαίσθητος δηλαδή στις μεταβολές της θερμοκρασίας, γι’ αυτό και το ξενοδοχείο «αλλάζει μορφή» και ουσιαστικά ξαναφτιάχνεται κάθε χρόνο!
Το βράδυ μάς περιμένει ακόμη μία εξόρμηση για να «κυνηγήσουμε» το Βόρειο Σέλας! Διανυκτέρευση στην Κίρουνα.

7η ημέρα: ΚΙΡΟΥΝΑ – ΧΩΡΙΟ ΛΑΠΩΝΩΝ – ΛΟΥΛΕΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και συνεχίζουμε με επίσκεψη σε χωριό Λαπώνων για να γνωρίσουμε καλύτερα την τοπική κουλτούρα της Λαπωνίας. Θα συνομιλήσουμε μαζί τους, θα πιούμε μαζί καφέ γύρω από τη φωτιά και θα μάθουμε πολλά, και από πρώτο χέρι, για την τόσο ιδιαίτερη αυτή φυλετική ομάδα που έχει μάθει να ζει σε μάλλον αντίξοες συνθήκες.
Επόμενος σταθμός της ημέρας μας είναι η πόλη Λούλεο (Luleå), στον Βορρά της χώρας και συγκεκριμένα στη σουηδική Λαπωνία. Άφιξη και γνωριμία μ’ αυτή την πόλη με τον διττό χαρακτήρα: Η Λούλεο είναι γνωστή ως η πόλη με το πιο σημαντικό τεχνολογικό πανεπιστήμιο στη Σουηδία, πρωτοπόρος στη βόρεια Ευρώπη σε θέματα τεχνολογίας, έρευνας και καινοτομίας. Ωστόσο έφτασε να φιγουράρει στις πρώτες σελίδες του διεθνούς Τύπου όταν την επέλεξε το Facebook για να στεγάσει εδώ την πρώτη του έδρα επί ευρωπαϊκού εδάφους. Παράλληλα, η Λούλεο διατηρεί και το παραδοσιακό της χρώμα, με την παλιά της πόλη να αποτελεί μνημείο της UNESCO. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΛΟΥΛΕΟ: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΜΕ ΠΑΓΟΘΡΑΥΣΤΙΚΟ – ΚΥΝΗΓΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΕΛΑΟΣ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την περιοχή του Πιτέο (Piteå). Εδώ θα επιβιβαστούμε σε παγοθραυστικό πλοίο για μία δίωρη κρουαζιέρα στην. Κατά τη διάρκειά της θα ξεναγηθούμε από τη γέφυρα του καπετάνιου μέχρι και το μηχανοστάσιο του παγοθραυστικού. Αν το… λέει η καρδιά σας, μπορείτε να κάνετε και μπάνιο στα παγωμένα νερά, φορώντας φυσικά την ειδική στολή που θα μας παρέχει το πλοίο. Σημειώστε πως όποιος κολυμπήσει στα παγωμένα νερά, θα λάβει και σχετικό πιστοποιητικό!
Το βράδυ μας περιμένει ακόμα μία ευκαιρία να εξορμήσουμε στην περιοχή για να «κυνηγήσουμε» το Βόρειο Σέλας, ελπίζοντας πως θα είμαστε τυχεροί για να δούμε ένα από τα πιο συναρπαστικά φυσικά υπερθεάματα στον πλανήτη! Ακόμα και αν δεν μπορέσουμε να δούμε το βόρειο σέλας, θα έχουμε μια μοναδική εμπειρία της αρκτικής νύχτας.
Διανυκτέρευση στη Λούλεο.

9η ημέρα: ΛΟΥΛΕΟ – ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ – πτήση για ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και κατόπιν αναχωρούμε οδικώς για τη Φινλανδία και το αεροδρόμιο του Ροβανιέμι για την πτήση μας για Κωνσταντινούπολη. Άφιξη στην Πόλη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (γνωριμία της Πόλης με τον αρχηγό μας) – Πτήση Επιστροφής

Πρωινό ελεύθερο και γνωριμία της Κωνσταντινούπολης με τον αρχηγό μας. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. (Check out 12:00).

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα

Αφιξης

ΤΚ 1844

21/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

09:50

12:15

ΤΚ 1749

22/12/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ

09:25

13:05

ΤΚ 1750

29/12/2022

ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

16:10

21:40

ΤΚ 1845

30/12/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

19:55

20:25

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (περιλαμβάνεται Χριστουγεννιάτικο δείπνο στις 25/12)
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* (τοπική κατηγοριοποίηση)
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε γυάλινο ιγκλού στο Santa’s Igloos Arctic Circle
 • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Λαπωνία! Πρόκειται για ένα γεμάτο πρόγραμμα με ακριβές δραστηριότητες να περιλαμβάνονται.
 • Επίσκεψη στο Χωριό των Ταράνδων
 • Εξαιρετικής διάρκειας βόλτα με huskies (μισή με μία ώρα) και όχι απλή δοκιμή!
 • Είσοδος στο Ice Hotel Jukkasjärvi στην Κίρουνα, ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο αποκλειστικά από πάγο, που λιώνει το καλοκαίρι και ξαναφτιάχνεται κάθε χρόνο σχεδόν από την αρχή.
 • Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό στο Λούλεο και μπάνιο με ειδικά σκάφανδρα
 • Σαφάρι με snowmobiles.
 • Είσοδος στο Arktikum στο Ροβανιέμι.
 • Όλες οι ημέρες είναι γεμάτες με ακριβές δραστηριότητες!
 • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 450
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα εκτός από αυτά που αναφέρονται στα περιλαμβανόμενα

ΕΙΔΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ THERMAL CLOTHES: Οι ισοθερμικές στολές παρέχονται για 2 συγκεκριμένες ημέρες, από το Versus Travel. Συστήνουμε, για λόγους υγιεινής, να έχετε μαζί σας δική σας ισοθερμική στολή και παπούτσια apres ski, ώστε να μην υπάρχει καμία καθυστέρηση αλλαγής ρούχων και να ξεκινάτε την ημέρα με τα δικά σας ρούχα.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: 

Λόγω των καιρικών συνθηκών της περιοχής, η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρλετηση του γκρουπ.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Σε περίπτωση που ταξιδεύει παιδί με τον ένα φυσικό γονέα, απαιτείται έγγραφη και υπογεγραμμένη δήλωση συναίνεσης του άλλου γονέα, από αστυνομική αρχή. Η δήλωση αυτή απαιτείται από την ασφάλεια του αεροδρομίου.

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ Ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ.

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Μόνο στο Versus, το πιο εξειδικευμένο και συναρπαστικό χριστουγεννιάτικο οδοιπορικό στη Λαπωνία, την οποία εξερευνούμε στο κομμάτι της Φινλανδίας και της Σουηδίας. Με απίστευτες παροχές και δραστηριότητες που αποκλείονται από τα συνήθη προγράμματα λόγω κόστους, ενταγμένες στην τελική τιμή από την Αθήνα (τοπικά κοστίζουν πανάκριβα!). Με δύο σπάνιες διανυκτερεύσεις σε υπέροχο γυάλινο ιγκλού στο χριστουγεννιάτικο Ροβανιέμι που θα μας δώσουν μια εντελώς διαφορετική ματιά στο ταξίδι και θα μας χαρίσουν εξαιρετική απόλαυση της λαπωνικής φύσης. Και φυσικά με ιδανικές μετακινήσεις και με Έλληνα αρχηγό, ο οποίος είναι μαζί σας σε όλο το ταξίδι.

Το πρόγραμμα αυτό είναι επικεντρωμένο στην Λαπωνία με άφιξη και αναχώρηση από το Ροβανιέμι και όχι με πολλές περιττές διανυκτερεύσεις στο Ελσίνκι ή χάσιμο πολλών ημερών με οδικές μεταφορές από το Ελσίνκι στο Ροβανιέμι και τμηματικές διανυκτερεύσεις χωρίς νόημα. Αντιθέτως εκτός από τις διανυκτερεύσεις στο Ιγκλού, απολαμβάνουμε διανυκτερεύσεις στην πραγματική Λαπωνία όπως στο Κέμι στο Λούλεο αλλά και στο «Ροβανιέμι» της Σουηδίας, την εκπληκτική Κίρουνα με επίσκεψη στο εντυπωσιακό ξενοδοχείο από πάγο. Επιπλέον ακριβές δραστηριότητες περιλαμβάνονται γεμίζοντας το πρόγραμμα μας με αξέχαστες εμπειρίες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!


Ειδικότερα:

 • Τέλειες, σπάνιες πτήσεις με άφιξη στο Ροβανιέμι και επιστροφή επίσης από Ροβανιέμι. Μας εξασφαλίζουν περισσότερο χρόνο για υπέροχες ξεναγήσεις.
 • Δύο (2) διανυκτερέυσεις σε εξαιρετικό ξενοδοχείο με γυάλινα ιγκλού στη λαπωνική ύπαιθρο, το Santa’s Igloos Arctic Circle, στο Ροβανιέμι, πολύ κοντά στο χωριό του Άι-Βασίλη!
 • Εξαιρετικές διανυκτερεύσεις σε άριστα ξενοδοχεία, με ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Περιλαμβάνεται Χριστουγεννιάτικο δείπνο τις 25/12.
 • Ειδική αναζήτηση και διαδρομή για να απολαύσουμε το φαντασμαγορικό Βόρειο Σέλας.
 • Πλεύση με παγοθραυστικό, που περιλαμβάνεται στην τιμή (αξίας €200 για τις 11 πρώτες συμμετοχές), μαζί με ειδικό εξοπλισμό που θα σας παρασχεθεί στο παγοθραυστικό.
 • Αποκλειστική διείσδυση στην καρδιά της Σουηδικής Λαπωνίας, για να επισκεφτούμε το αυθεντικό Χωριό των Ταράνδων, μέσα στο δάσος, όπου κατοικούν οι Σάμι (Λάπωνες). Θα πάμε στις ξύλινες καλύβες τους, που είναι επενδυμένες με δέρμα ταράνδου, θα μιλήσουμε μαζί τους και θα απολαύσουμε ζεστό καφέ, τσάι και τοπικές λιχουδιές.
 • Περιλαμβάνεται διασκεδαστικό σαφάρι με έλκηθρα που σέρνουν τα πανέμορφα σκυλιά Χάσκι στο χιόνι. Στο κέντρο του σαφάρι, θα μας παρασχεθεί ο ειδικός εξοπλισμός.
 • Εξαιρετικής διάρκειας βόλτα με huskies (μισή με μία ώρα) και όχι απλή δοκιμή!
 • Επίσκεψη στο Χωριό του Άι-Βασίλη στο Ροβανιέμι.
 • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Λαπωνία!
 • Επισκεψη και είσοδος στο Snowman World, με πολλές χειμερινές δραστηριότητες, στο χιόνι και στον πάγο!
 • Ειδική επίσκεψη του Άγιου Βασίλη στο ξενοδοχείο μας που έχουμε κανονίσει ειδικά και μόνο για το γκρουπ μας.  
 • Σαφάρι πλούσιας διάρκειας με snowmobile.
 • Περιλαμβάνεται είσοδος και ξενάγηση στο μεγαλύτερο παγοξενοδοχείο του κόσμου, στο γραφικό χωριό Γούκασγιαρβι (σουηδική Λαπωνία). Το ξενοδοχείο χτίζεται κι διακοσμείται κάθε χειμώνα εξ ολοκλήρου από πάγο, από τους τοίχους και τα κρεβάτια στα δωμάτια, μέχρι τα τραπέζια και τα σερβίτσια. Το καλοκαίρι λιώνει…
 • Είσοδος στον Αρκτικό Ζωολογικό Κήπο Ράνουα.
 • Είσοδος στο Arktikum στο Ροβανιέμι.
 • Δύο (2) διανυκτερέυσεις και ξενάγηση στην Κωνσταντινούπολη με ημιδιατροφή και διαμονή στο ξενοδοχείο Marmara Pera 5*.  Πρόκειται για ολόκληρες ημέρες για να γνωρίσουμε την Πόλη να απολαύσουμε τις ομορφιές της και τις αγορές της. Μια πολιτιστική παρένθεση σε ένα υπέροχο ταξίδι στον Αρκτικό κύκλο.
 • Δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά και δεν υπάρχει τίποτα προαιρετικό, για να έχετε απόλυτα ελεγχόμενο τελικό κόστος από την Αθήνα. Μια μοναδική παροχή του Versus, που εξασφαλίζει απίστευτες αποκλειστικότητες!
 • Με εμπειρότατο και ειδικά καταρτισμένο, στην περιοχή, Έλληνα αρχηγό από την Αθήνα, που θα σας συνοδεύει σε όλο το ταξίδι.

 

Highlights

 • Απολαύστε το Βόρειο Σέλας στη λαπωνική φύση.
 • Χαρείτε πλεύση με παγοθραυστικό κοντά στην πόλη Λούλεο, και βουτήξτε στα παγωμένα νερά (με ειδικό εξοπλισμό)
 • Διεισδύστε στην καρδιά της Σουηδικής Λαπωνίας, στο αυθεντικό Χωριό των Ταράνδων μέσα στο δάσος, όπου κατοικούν οι Σάμι (Λάπωνες)
 • Η διαμονή στην ύπαιθρο της Λαπωνίας, σε γυάλινο ιγκλού πολύ κοντά στο χωριό του ?ι-Βασίλη στο Ροβανιέμι.
 • Διασκεδάστε στο σαφάρι με έλκηθρα 2 ατόμων, που σέρνουν τα πανέμορφα σκυλιά Χάσκι στο χιόνι.  
 • Απολαύστε το πνεύμα των Χριστουγέννων στο χωριό του Άι-Βασίλη στο Ροβανιέμι.
 • Μπείτε στο μεγαλύτερο παγοξενοδοχείο του κόσμου, στο γραφικό χωριό Γούκασγιέρβι (Σουηδική Λαπωνία)
 • Απολαύστε σαφάρι με snowmobiles στη λαπωνική ύπαιθρο!
 • Γνωρίστε τους Σάμι, τους αυτόχθονες κατοίκους της Λαπωνίας.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Τέλειες, σπάνιες πτήσεις με άφιξη στο Ροβανιέμι και επιστροφή επίσης από Ροβανιέμι
 • Ημιδιατροφή καθημερινά. Περιλαμβάνεται Χριστουγεννιάτικο δείπνο τις 25/12
 • Δύο (2) διανυκτερέυσεις σε εξαιρετικό ξενοδοχείο με γυάλινα ιγκλού στη λαπωνική ύπαιθρο
 • Πλεύση με παγοθραυστικό, που περιλαμβάνεται στην τιμή

Χάρτης Ταξιδιού Χριστούγεννα στη Λαπωνία με 2 διανυκτερεύσεις σε γυάλινο ιγκλού στο Ροβανιέμι! | Χριστούγεννα 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info