fb

Το χριστουγεννιάτικο Βελιγράδι και οι κρυμμένες ομορφιές της Σερβίας | Χριστούγεννα 2021

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 495€

Ταυτότητα ταξιδιού

Στα ταξίδια του Versus Travel πάντα αναζητάμε το ξεχωριστό, επισκέψεις και αξιοθέατα που θα μας συστήσουν τον προορισμό όπως τον γνωρίζουν οι ντόπιοι. Προσπαθούμε πάντα να εμβαθύνουμε στην τοπική κουλτούρα, τον πολιτισμό, την παράδοση, τον τρόπο ζωής, παλαιότερο και σύγχρονο, ώστε να αποκομίζουμε πάντα περισσότερα από τα ταξίδια μας. Το ταξίδι αυτό στη Σερβία καταφέρνει ακριβώς αυτό τον στόχο: μέσα από την εκπληκτική φύση της Σερβίας, την πλούσια παράδοση, τον έθνικ χαρακτήρα της, την (ταραχώδη) ιστορία της που καταγράφεται με πάσα λεπτομέρεια στην ιδιοσυγκρασία και την κουλτούρα των Σέρβων, και αποκαλύπτεται ολοζώντανη σε κάθε βήμα και σταθμό του ταξιδιού μας.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινάμε το ταξίδι μας στη Σερβία φυσικά με την πρωτεύουσα, το Βελιγράδι, τη «Λευκή Πόλη» και μητρόπολη της πάλαι ποτέ ενωμένης Γιουγκοσλαβίας που θα μας φιλοξενήσει για δύο νύχτες. Πραγματοποιούμε ολοήμερη εκδρομή στον σερβικό βορρά και την περιφέρεια της Βοϊβοντίνα για να δούμε το ιστορικό Σρέμτσκι Κάρλοβτσι και το Νόβι Σαντ και θα συνεχίσουμε με τη δυτική Σερβία και το ορεινό Ζλάτιμπορ. Καθοδόν θα επισκεφθούμε την Τόπολα για να δούμε το Όπλενατς με το μαυσωλείο της δυναστείας Καραγεώργεβιτς. Μπαίνουμε στο έθνικ ξύλινο χωριό του Εμίρ Κουστουρίτσα, το Ντρβένγκραντ και απολαμβάνουμε μία υπέροχη ορεινή διαδρομή με το τρενάκι Σάργκαν 8 στη φύση του Ζλάτιμπορ. 

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

Εξασφαλίζουμε διπλανή θέση στο πούλμαν κενή, καθώς και άλλες παροχές, που θα σας κάνουν να προγραμματίσετε ανέμελα.

Άλλο ένα ταξίδι με άρωμα Versus. Για να έχετε προκαθορισμένο χρόνο με την αναχώρηση σας περιλαμβάνουμε τις εισόδους σε αξιοθέατα που θα βρείτε παρακάτω, αλλά και τη διαδρομή με το ιστορικό τρένο Σάργκαν 8.  Αυτό το ταξίδι που διοργανώνει το Versus Travel μας προσφέρει ένα εντυπωσιακό και άψογα οργανωμένο πανόραμα της δυτικής Σερβίας, με φυσικές, πολιτιστικές και ιστορικές χάρες της χώρας. Είναι ένα ταξίδι πλούσιο σε εμπειρίες και αξιοθέατα αλλά και άνετο – με ελεύθερο χρόνο για βόλτες και χαλάρωση στα πιο όμορφα μέρη της χώρας. Με άρτια συντονισμένο πρόγραμμα και εξαιρετικούς ξεναγούς που μας πηγαίνουν σε σημεία-ορόσημα και μας εξηγούν κατά γράμμα την ιστορία και τη σημασία τους.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βελιγράδι-Αθήνα
 • Διαμονή σε πολύ καλά ξενοδοχεία 4* με ημιδιατροφή. Στο Βελιγράδι διαμονή στο εξαιρετικό Mercure Excelsior 4* sup. και στο Ζλάτιμπορ το Mona 4*.
 • Σπάνια διαμονή για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στο ορεινό Ζλάτιμπορ, το αγαπημένο χειμερινό θέρετρο της Σερβίας!
 • Ξενάγηση στο Βελιγράδι για να γνωρίσουμε τα πιο καίρια αξιοθέατά του
 • Περπατάμε στα ολοζώντανα κινηματογραφικά σκηνικά-πόλη του Εμίρ Κουστουρίτσα στο Ντρβένγκραντ, το έθνικ ξύλινο χωριό που ο Σέρβος σκηνοθέτης έφτιαξε για τις ανάγκες της ταινίας του «Η ζωή είναι ένα θαύμα (2004)».
 • Εξερευνούμε τη δυτική Σερβία, μια περιοχή που πρώτη φορά είδατε στα προγράμματα του Versus. Ανεβαίνουμε στο καταπράσινο όρος Ζλάτιμπορ και ζούμε μια άλλη εποχή περιπλανώμενοι στα ιστορικά χωριά του
 • Διαδρομή με το παραδοσιακό τρενάκι Shargar 8, στα βουνά του Ζλάτιμπορ.
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
 • Ολοήμερη εκδρομή στο Νόβι Σαντ και στο Σρέμσκι Κάρλοβτσι (η είσοδος στο μουσείο της πόλης περιλαμβάνεται)
 • Περιλαμβάνονται οι φόροι πόλεων 
 • Εξαιρετικός τοπικός  Ελληνόφωνος ξεναγός σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής, που πληροί τα standards του Versus.

Με το Versus παίρνετε πάντα περισσότερα

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Βελιγράδι

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για το αεροδρόμιο Νίκολα Τέσλα του Βελιγραδίου. Φτάνουμε στο Βελιγράδι, την πιο ζωντανή πόλη της Σερβίας και είμαστε έτοιμοι να γνωρίσουμε αυτή την πόλη για την οποία οι Σέρβοι λένε «δεν είναι η πιο όμορφη, αλλά πάντα κάτι συμβαίνει!». Το Βελιγράδι είναι πόλη ιστορική με μακρά παράδοση, που αντανακλάται στη σημερινή της ταυτότητα: παλιά μπλοκ κατοικιών του σοσιαλιστικού παρελθόντος συνυπάρχουν με αριστουργηματικά αρτ-νουβώ κτίρια, απομεινάρια της κληρονομιάς των Αψβούργων και οθωμανικά κατάλοιπα. Εδώ που συναντώνται ο Δούναβης και ο ποταμός Σάβας, η καρδιά της παλιάς Γιουγκοσλαβίας κοιτάζει επίμονα προς το μέλλον και την ευρωπαϊκή της προοπτική.

Ξεκινάμε λοιπόν για μία ξενάγηση πεζή στη γοητευτική αυτή πρωτεύουσα με την ταραχώδη ιστορία. Θα επισκεφτούμε το οχυρό του Βελιγραδίου που χρονολογείται τον 3ο αιώνα π.Χ. και το οποίο περικλείει την παλιά πόλη. Μέσα στο φρούριο βρίσκεται και το Πάρκο Καλεμεγκντάν σε υψόμετρο 125 μέτρα. Το πάρκο τοποθετείται στη συμβολή των ποταμών Σάββα και Δούναβη. Η ονομασία του προέρχεται από τις τουρκικές λέξεις καλέ (=οχυρό) και μεγκντάν (=πεδίο μάχης). Μέσα στο κάστρο θα δούμε το Άγαλμα της Νίκης, που φιλοτεχνήθηκε για να δοξάσει τις νίκες της Σερβίας στον Βαλκανικό και στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Επίσης θα περπατήσουμε ως τον μεσαιωνικό πύργο Νεμπόσα, που ανεγέρθηκε τον 15ο αιώνα, είναι ο μόνος που σώζεται ακέραιος και για αιώνες λειτουργούσε ως κέντρο άμυνας στο φρούριο.

Μετά την ξενάγηση θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και προαιρετικά θα κάνουμε μια χαλαρωτική βόλτα στους δημοφιλείς πεζόδρομους Σκανταρλία και Νεζ Μιχαΐλοβα. Μπορούμε επίσης να επισκεφτούμε μερικά ακόμη αξιοθέατα όπως την αριστοκρατική περιοχή Ντεντίνιε με τις εντυπωσιακές επαύλεις, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Σάββα (ήταν ο ιδρυτής της ορθόδοξης εκκλησίας της Σερβίας), το Δημαρχείο του 19ου αιώνα που σήμερα στεγάζει τη Γιουγκοσλαβική Κινηματογραφική Αρχειοθήκη, το εντυπωσιακό Κοινοβούλιο, την Πλατεία της Δημοκρατίας με το Εθνικό Θέατρο, το Εθνικό Μουσείο και το άγαλμα του Πρίγκιπα Μιχαήλ αλλά και την ιστορική συνοικία Ντορκόλ πάνω στον Δούναβη, η οποία σύμφωνα με τον Guardian και το βρετανικό περιοδικό Time Out είναι μία από τις «50 πιο κουλ περιοχές του πλανήτη».

Διανυκτέρευση στο Βελιγράδι.

2η ημέρα: Βελιγράδι – Σρέμσκι Κάρλοβτσι – Νόβι Σαντ – Βελιγράδι

Ξεκινάμε σήμερα με ολοήμερη εκδρομή στις βόρειες περιοχές της Σερβίας, την περιφέρεια της Βοϊβοντίνα. Πρώτος μας σταθμός είναι η κωμόπολη Σρέμσκι Κάρλοβτσι: μέλι, καλό κρασί, παμπάλαια πολιτιστικά ιδρύματα της Σερβίας είναι μερικά μόνο από τα συνώνυμα που έρχονται στο νου των Σέρβων όταν μιλούν γι’ αυτήν. Χτισμένη στους πρόποδες του Εθνικού Δρυμού Φρούσκα Γκόρα, απολαμβάνει απέραντο πράσινο, ήπιο κλίμα αλλά και μια ιδιαίτερη θέση στην παράδοση και την πολιτιστική ιστορία της χώρας. Στο Σρέμσκι Κάρλοβτσι υπάρχει η έδρα της Σερβικής Μητρόπολης και η δεύτερη (ιστορικά) Θεολογική Σχολή του Ορθόδοξου Κόσμου, μετά την Πόλη. Τελικός μας προορισμός για σήμερα είναι το κάποτε πολιτιστικό κέντρο της Σερβίας, το Νόβι Σαντ, σήμερα η πρωτεύουσα της περιφέρειας της Βοϊβοντίνα. Η επίσκεψη του οχυρού Πετροβαράντιν θα σας προσφέρει την καταπληκτική θέα προς αυτήν την παραδουνάβια πόλη η οποία καμαρώνει και πολλά αξιοθέατα στο ιστορικό της κέντρο το οποίο θα γνωρίσουμε με μια σύντομη βόλτα.

Μετά την ολοήμερη εκδρομή μας, επιστρέφουμε στο Βελιγράδι. Για το βράδυ σάς προτείνουμε βόλτα στα μοντέρνα μαγαζιά της περιοχής Μπέτον χάλα, τα πλωτά μαγαζιά στους ποταμούς ή την παραδοσιακή λουλουδάτη μποέμικη Σκαντάρλιγια. Διανυκτέρευση στο Βελιγράδι.

 

3η ημέρα: Βελιγράδι – Τόπολα (Όπλενατς) – Ζλάτιμπορ

Αναχώρηση για την Τόπολα, το κέντρο της επαναστατημένης χώρας του 19ου αιώνα. Από εδώ κατάγεται η βασιλική οικογένεια των Καραγεώργηδων (Karadjordjevic στα σερβικά), οι περισσότεροι εκ των οποίων αναπαύονται στο μαυσωλείο του Όπλενατς, χτισμένο πριν από εκατό και παραπάνω χρόνια. Η απαράμιλλης ομορφιάς εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, από λευκό μάρμαρο, στο μοναστήρι Όπλενατς που θα επισκεφθούμε, μιλάει για την μοίρα των βασιλικών μελών και του σερβικού λαού υπό αυτών επί πολλά χρόνια. Από εδώ ξεκίνησε ο ξεσηκωμός εναντίον των Οθωμανών το 1804, εδώ ήταν και η κατοικία του Βασιλιά Πέτρου.

Το απόγευμα φτάνουμε στον τελικό μας προορισμό για σήμερα, το ορεινό Ζλάτιμπορ. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ζλάτιμπορ – Ντρβένγκραντ (χωριό Κουστουρίτσα) – διαδρομή με το τρένο Σάργκαν 8 (περιλαμβάνεται) – Ζλάτιμπορ

Η πλούσια φύση, τα γλυκά βουνά, οι παραδόσεις και η αμέριστη φιλοξενία των κατοίκων φέρνουν το Ζλάτιμπορ πολύ ψηλά στην εκτίμηση των Σέρβων αλλά και των ταξιδιωτών που έχουν την τύχη να το επισκέπτονται. Το όνομά του σημαίνει «χρυσό πεύκο» κι αυτό μάλλον λέει πολλά για τη φύση που το περιβάλλει, με το Εθνικό Πάρκο Τάρα στο βορρά και το βουνό Ζλάταρ προς το νότο.

Εδώ λοιπόν θα απολαύσουμε μία ρομαντική διαδρομή με το ιστορικό τρένο Σαργκάν: πρόκειται για ένα πανέμορφο, στενό τρενάκι, που συνδέει το χωριό Μόκρα με τον σταθμό Σαργκάν Βιτάσι. Η κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής έγινε κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου από τους Αυστριακούς, με σκοπό να ενωθεί η Σερβία με την Αυστρο-Ουγγαρία η οποία τότε κατείχε εδάφη της Σερβίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Το έργο έμεινε στη μέση λόγω της διάλυσης της Αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας. Εμείς θα κάνουμε τη διαδρομή απολαμβάνοντας καθοδόν την τοπική μουσική και τα πανέμορφα ορεινά τοπία και θα συνεχίσουμε για την «ξύλινη πόλη», το Ντρβένγκραντ: πρόκειται για έναν οικισμό που κατασκεύασε εξ ολοκλήρου ο Σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα ως σκηνικό για τις ανάγκες της ταινίας του «Η ζωή είναι ένα θαύμα» (2004). Εκεί θα κάνουμε μια χαλαρή βόλτα ανάμεσα στα κινηματογραφικά σκηνικά ενώ θα δούμε και τα αυτοκίνητα εποχής που βρίσκονται εδώ, το κάθε ένα με όνομα από διασημότητες όπως ο Μπρους Λι και ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την επιστροφή μας στο Ζλάτιμπορ. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Ζλάτιμπορ – Βελιγράδι – πτήση επιστροφής

Πρωινό και αναχώρηση για το Βελιγράδι και το αεροδρόμιο της πόλης για την πτήση της επιστροφής μας.

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 976

24/12/2021

ΑΘΗΝΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

13:10

13:50

A3 977

28/12/2021

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΑΘΗΝΑ

14:35

17:20

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 976

31/12/2021

ΑΘΗΝΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

13:10

13:50

A3 977

04/01/2022

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΑΘΗΝΑ

14:35

17:20

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βελιγράδι-Αθήνα.
 • Στο Βελιγράδι διαμονή στο εξαιρετικό Mercure Excelsior 4* sup. και στο Ζλάτιμπορ στο Mona 4*.
 • Διαδρομή με το τρενάκι Shargan 8, είσοδος στο χωριό του Κουστουρίτσα.  
 • Φόροι πόλεως.
 • Μεταφορές και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Εξαιρετικός τοπικός  Ελληνόφωνος ξεναγός σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ημιδιατροφή.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης..

Αναχωρήσεις από Κύπρο         

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ (δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 200 €
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει. Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας. Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας).


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

Εξασφαλίζουμε διπλανή θέση στο πούλμαν κενή, καθώς και άλλες παροχές, που θα σας κάνουν να προγραμματίσετε ανέμελα.

Άλλο ένα ταξίδι με άρωμα Versus. Για να έχετε προκαθορισμένο χρόνο με την αναχώρηση σας περιλαμβάνουμε τις εισόδους σε αξιοθέατα που θα βρείτε παρακάτω, αλλά και τη διαδρομή με το ιστορικό τρένο Σάργκαν 8.  Αυτό το ταξίδι που διοργανώνει το Versus Travel μας προσφέρει ένα εντυπωσιακό και άψογα οργανωμένο πανόραμα της δυτικής Σερβίας, με φυσικές, πολιτιστικές και ιστορικές χάρες της χώρας. Είναι ένα ταξίδι πλούσιο σε εμπειρίες και αξιοθέατα αλλά και άνετο – με ελεύθερο χρόνο για βόλτες και χαλάρωση στα πιο όμορφα μέρη της χώρας. Με άρτια συντονισμένο πρόγραμμα και εξαιρετικούς ξεναγούς που μας πηγαίνουν σε σημεία-ορόσημα και μας εξηγούν κατά γράμμα την ιστορία και τη σημασία τους.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βελιγράδι-Αθήνα
 • Διαμονή σε πολύ καλά ξενοδοχεία 4* με ημιδιατροφή. Στο Βελιγράδι διαμονή στο εξαιρετικό Mercure Excelsior 4* sup. και στο Ζλάτιμπορ το Mona 4*.
 • Σπάνια διαμονή για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στο ορεινό Ζλάτιμπορ, το αγαπημένο χειμερινό θέρετρο της Σερβίας!
 • Ξενάγηση στο Βελιγράδι για να γνωρίσουμε τα πιο καίρια αξιοθέατά του
 • Περπατάμε στα ολοζώντανα κινηματογραφικά σκηνικά-πόλη του Εμίρ Κουστουρίτσα στο Ντρβένγκραντ, το έθνικ ξύλινο χωριό που ο Σέρβος σκηνοθέτης έφτιαξε για τις ανάγκες της ταινίας του «Η ζωή είναι ένα θαύμα (2004)».
 • Εξερευνούμε τη δυτική Σερβία, μια περιοχή που πρώτη φορά είδατε στα προγράμματα του Versus. Ανεβαίνουμε στο καταπράσινο όρος Ζλάτιμπορ και ζούμε μια άλλη εποχή περιπλανώμενοι στα ιστορικά χωριά του
 • Διαδρομή με το παραδοσιακό τρενάκι Shargar 8, στα βουνά του Ζλάτιμπορ.
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
 • Ολοήμερη εκδρομή στο Νόβι Σαντ και στο Σρέμσκι Κάρλοβτσι (η είσοδος στο μουσείο της πόλης περιλαμβάνεται)
 • Περιλαμβάνονται οι φόροι πόλεων 
 • Εξαιρετικός τοπικός  Ελληνόφωνος ξεναγός σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής, που πληροί τα standards του Versus.

Με το Versus παίρνετε πάντα περισσότερα

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

 

Highlights

 • Ο Δούναβης, ο θρυλικότερος ποταμός της Ευρώπης, στο συναπάντημά του
  με τον ποταμό Σάβα.
 • Το υπέροχο Λευκό Κάστρο του Βελιγραδίου, το οχυρό Κάλεμεγκνταν.
 • Περπατάμε στα περίφημα κινηματογραφικά σκηνικά του Εμίρ Κουστουρίτσα στο Ντρβένγκραντ, το έθνικ ξύλινο χωριό που ο σερβοβόσνιος σκηνοθέτης έφτιαξε για τις ανάγκες των γυρισμάτων του
 • Βόλτα στο Νόβι Σαντ, την πρωτεύουσα της περιφέρειας της Βοϊβοντίνα, στον σερβικό βορρά.
 • Το ιστορικό Σρέμτσκι Κάρλοβτσι, έδρα της Σερβικής Ορθοδοξίας.
 • Κάνουμε βόλτα με το τρένο Σαργκάν και πηγαίνουμε πίσω στα χρόνια της Αυτοκρατορίας της Αυστροουγγαρίας (η διαδρομή με το τρένο περιλαμβάνεται)
 • Η επίσκεψη στο Όπλενατς, το ιστορικό μαυσωλείο της δυναστείας των Καραγιώργηδων.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βελιγράδι-Αθήνα
 • Διαμονή στο Βελιγράδι στο εξαιρετικό Mercure Excelsior 4* sup.
 • Πρωινό και δείπνο (χωρίς ποτά)
 • Ολοήμερη εκδρομή στο Νόβι Σαντ και στο Σρέμσκι Κάρλοβτσι

Χάρτης Ταξιδιού Το χριστουγεννιάτικο Βελιγράδι και οι κρυμμένες ομορφιές της Σερβίας | Χριστούγεννα 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info