Πληροφορίες για: Αργεντινή

Ο καφές και το ποδόσφαιρο
Η χώρα που έκανε διάσημο τον καφέ και το ποδόσφαιρο, μια πολυπολιτισμική χώρα που συγκεντρώνει ανθρώπους όλων των χρωμάτων με εκπληκτικές παραλίες.


Το παζλ της Αργεντινής
είναι απλώς σαγηνευτικό: εκτεινόμενη από τα νότια σύνορα της Βολιβίας μέχρι τη νοτιότερη μύτη της Λατινικής Αμερικής, φλερτάροντας τόσο με τον Ατλαντικό όσο και σχεδόν με τα όρια του Ανταρκτικού Κύκλου, αιχμαλωτίζει τους επισκέπτες της με φυσικά τοπία που κόβουν την ανάσα, με έναν γλυκό και φιλόξενο λαό και την κουλτούρα της, η οποία… στροβιλίζεται στο ρυθμό του μπαντονεόν και στο λάσο των gauchos.

Εξοπλιστείτε και ... φύγαμε!
Οι φυσιολάτρες δεν έχουν παρά να εφοδιαστούν με κάθε είδους εξοπλισμό. Το αδιάβροχο είναι απαραίτητο μόλις βρεθούν κάτω από το Garganta do Diabo (Λαρύγγι του Διαβόλου), για να παραδοθούν στο ξέσπασμα του «Μεγάλου Νερού», των καταρρακτών Iguacu, στα σύνορα της χώρας με τη Βραζιλία και την Ουρουγουάη.

Καταρράκτες Ιγκουασού (IGU)

Από όλη τη φυσική ομορφιά της Λατινικής Αμερικής , - και είναι πολύ πλούσια! – οι Καταρράκτες Ιγκουασού ( Cataratas do Iguaçu στα πορτογαλικά) είναι αναμφίβολα το πιο εντυπωσιακό θέαμα, χωρίς υπερβολή!  Εκεί που ο ποταμός Ιγκουασού με τα ορμητικά νερά του που πέφτουν από ύψος σχεδόν 80 μέτρων ενώνει τα σύνορα Βραζιλίας – Αργεντινής και Παραγουάης, κοντά στην πόλη Κοριτίμπα, εκεί βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά θαύματα του πλανήτη!

Μπουένος Αϊρες

Το Μπουένος Αϊρες είναι ένα αστικό και πληθυσμιακό «ψηφιδωτό» στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Αρχιτεκτονικά θυμίζει ταυτόχρονα το Παρίσι, τη Ρώμη, τη Μαδρίτη και τη Νέα Υόρκη και προσφέρει στέγη σε 12.500.000 κατοίκους -ευρωπαϊκής καταγωγής οι περισσότεροι- που διακρίνονται για το έντονο (μεσογειακό) ταμπεραμέντο τους.

Καταρράκτες Ιγκουασού στα σύνορα Βραζιλίας – Αργεντινής – Παραγουάης.

Από όλα τα φυσικά θαύματα της Νότιας Αμερικής οι γιγαντιαίοι καταρράκτες του ποταμού Ιγκουασού είναι σίγουρα το πιο εντυπωσιακό. Εδώ η φύση κάνει επίδειξη του μεγαλείου και της δύναμής της. Κανείς δεν μένει ασυγκίνητος από τα αμέτρητα ουράνια τόξα, τα γαλάζια σύννεφα και τα χιλιάδες παιχνιδίσματα που κάνει το νερό καθώς πέφτει μπροστά στα έκθαμβα μάτια του!

Απολαύστε από κοντά το τεράστιο πέταλο που σχηματίζουν οι καταρράκτες του Ιγκουασού, το "μεγάλο νερό" για τους Ινδιάνους, κατρακυλώντας από τεράστιο ύψος.

Δύο από αυτούς σχηματίζουν το πιο συγκλονιστικό σημείο τους, το περίφημο "Λαρύγγι του Διαβόλου".  

Όταν δει κανείς τους χείμαρρους να βροντούν απ΄ όλες τις πλευρές, όταν ατενίσει αυτή την αδάμαστη ομορφιά, δεν μπορεί να μην τον συναρπάσει το θέαμα της παρουσίας της φύσης σ΄ όλη της τη μεγαλοπρέπεια.

To versus travel προτείνει ξενάγηση και από τις δυο πλευρές των καταρρακτών, δηλαδή και από την πλευρά της Αργεντινής και από την πλευρά της Βραζιλίας.

Από την πλευρά της Βραζιλίας μπορεί κανείς να τους προσεγγίσει διασχίζοντας ένα μονοπάτι ή χρησιμοποιώντας ένα ειδικό ασανσέρ ή ακόμα διασχίζοντας μια γέφυρα πεζών από τσιμέντο που εκτείνεται για περίπου 2 χιλιόμετρα πάνω από τους καταρράκτες. Η θέα του νερού που πέφτει στο κενό είναι μαγευτική.

Για να έχετε μια ακόμα πιο συγκλονιστική εμπειρία και θέα σε όλο της το μεγαλείο, συστήνουμε να πετάξετε με ελικόπτερο πάνω από ολόκληρο το εθνικό πάρκο Ιγκουασού.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν το συναίσθημα όταν ακούγεται ο θόρυβος της πτώσης του νερού σε μια αμόλυντη φύση. Τα μάτια παραμένουν ακίνητα για να θαυμάσουν κάτι που δύσκολα μπορούν να ξεχάσουν.

 

Bariloche

Είναι μία από τις πιο σημαντικές περιοχές για σκι στη Νότια Αμερική με πολύ εξελιγμένα lift και καλοφτιαγμένες πίστες για όλα τα επίπεδα δυσκολίας. Επιτρέπει στους λάτρες του σκι να απολαμβάνουν το άθλημά τους ακόμα και το καλοκαίρι.

Apre Ski: Clubs, bars, restaurants και πολλά θεματικά πάρτυ κατά την περίοδο του National Snow Party.

Must: Θα πρέπει να ανεβείτε οπωσδήποτε στην κορυφή του Cerro Campanario. Η θέα είναι εκπληκτική.

 

Πληροφορίες για τις Χώρες

Αργεντινή

Η Δημοκρατία της Αργεντινής ή συνηθέστερα Αργεντινή είναι μια Ισπανόφωνη χώρα στο νότιο τμήμα της Λατινικής Αμερικής, μεταξύ των Άνδεων και του νοτίου Ατλαντικού ωκεανού. Είναι η δεύτερη σε μεγαλύτερη έκταση χώρα της Λατινικής Αμερικής μετά τη Βραζιλία. Συνορεύει με τις Ουρουγουάη, Βραζιλία, Παραγουάη, Βολιβία και Χιλή. Πρωτεύουσα της χώρας είναι το Μπουένος Άιρες, το οποίο βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της χώρας, που είναι και ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του Ατλαντικού ωκεανού. Άλλες σημαντικές πόλεις είναι οι Σάντα Φε και Ροζάριο στο κεντρικό τμήμα της χώρας, Τουκουμάν στο βόρειο και Ρίο Γκράντε στο νότιο. Πήρε την ονομασία από το «αργέντουμ» (άργυρος), ένα πολύτιμο μέταλλο το οποίο προμηθεύονταν οι πρώτες ευρωπαϊκές αποικίες στην περιοχή.

Γεωγραφία

Η συνολική έκταση της Αργεντινής (χωρίς τις εδαφικές διεκδικήσεις της στην Ανταρκτική) ανέρχεται σε 2.766.891 τετρ.χλμ, από τα οποία τα 2.736.691 είναι ξηρά και τα 30.200 επιφανειακά ύδατα. Στον άξονα βορρά-νότου η χώρα εκτείνεται κατά περίπου 3.900 χλμ, ενώ το μέγιστο εύρος της στον άξονα ανατολής-δύσης είναι 1.400 χλμ. Η Αργεντινή διακρίνεται σε τέσσερις κύριες περιοχές: τα υψίπεδα του Γκραν Τσάκο στο βορρά με το υποτροπικό κλίμα, τις γόνιμες πεδιάδες (πάμπας) στο κέντρο της χώρας, τις στεππώδεις εκτάσεις της Παταγονίας στο νότο, και την οροσειρά των Άνδεων στα δυτικά σύνορα με τη Χιλή. Το υψηλότερο σημείο της χώρας βρίσκεται στη περιοχή Μεντόζα, με την κορυφή Ακονκάγκουα στα 6.962 μέτρα να είναι το ψηλότερο βουνό σε όλη την ήπειρο της Αμερικής[4] (Βόρειας και Νότιας), καθώς και του νοτίου ημισφαιρίου[5]. Το χαμηλότερο σημείο της Αργεντινής είναι η λίμνη Λαγούνα ντελ Καρμπόν στην περιοχή Σάντα Κρους, στα -105 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας[6]. Το σημείο αυτό είναι και το χαμηλότερο στη Νότια Αμερική. Το γεωγραφικό κέντρο της χώρας βρίσκεται στη νοτιοδυτική επαρχία της Λα Πάμπα. Η Αργεντινή διεκδικεί μέρος της Ανταρκτικής, πράξη που δεν αναγνωρίζεται από καμία άλλη χώρα, και διατηρεί από το 1904 συνεχή παρουσία εκεί.

περισσότερα

Με μια ματιά

Στο Buenos Aires νιώθετε ότι δεν περπατάτε απλά αλλά χορεύετε!.
Οι κάτοικοι Μπουένος Άϊρες θεωρούνται οι αριστοκράτες της Αμερικανικής Ηπείρου
Ένα σαφάρι αισθήσεων καθώς οι εναλλαγές τοπίων και κλίματος είναι μεγάλου εύρους

Χάρτης Ταξιδιού Αργεντινή

Προτεινόμενα Ομαδικά Ταξίδια