Στιγμές από το ταξίδι μας στον Πόντο

Σαφράνμπολις: Ένας εξερευνητικός περίπατος στα Οθωμανικά στενά για τσάι ή καφέ με lokum (λουκούμι) στην αγορά όπως τον έπιναν παλιά οι έμποροι ξαποσταίνοντας στο χάνι μέχρι την επόμενη μέρα του ατελείωτου ταξιδιού τους.   

Σινώπη: Θα “γελάσουμε από τα βάθη των χρυσών μας ματιών, θα είμαστε στον  δικό μας κόσμο” υμνώντας τον έρωτα και θρηνώντας την ελευθερία μέσα από τους στίχους του Νazim Hikmet περνώντας από την φυλακή που ήταν κρατούμενος.

Αμάσεια: Ιχνηλατώντας το ιστορικό νήμα φθάνουμε στους αρχαίους Πέρσες, στον Μέγα Αλέξανδρο, στους Διαδόχους αυτού και στα βασίλεια που γεννήθηκαν και αλώθηκαν από την ανείπωτη αυτή ζύμωση Δύσης και Ανατολής στους αιώνες.

Αμάσεια: Η ανάβαση θα μας ταξιδέψει στο μεγαλείο και την ματαιότητα της μνήμης μεγάλων βασιλέων που πλέον δεν είναι παρά  σκόνη στον άνεμο.

Κερασούντα: Θα ανεβούμε στην παλιά πόλη να αντικρύσουμε τα ελληνικά αρχοντικά που ακόμα διατηρούνται στην πλειοψηφία τους άθικτα, το σχολείο και από ψηλά να φυλαχθούμε από τα σμήνη των Στυμφαλίδων Ορνιθών που κοπάδια φώλιαζαν στο νησί απέναντι, άλματα νοητικά στον μύθο και την πραγματικότητα στο αρχαίο ξεχασμένο που ακόμη ζει μόνο γι’ αυτούς που μπορούν να το δουν, να το ξεχωρίσουν μέσα στον θόρυβο του νέου και πληθωρικού.


Την εμπειρία αυτή θα τη ζήσετε με το Versus

Δείτε και άλλες εμπειρίες