fb

Ινδία - Η «Χαμένη Εδέμ»: Εξωτικές Παραλίες Γκόα - Σπήλαια Αγιάντα και Ελλόρα - Το μυστήριο των Ναών της Καρνάτακα | Οκτώβριος - Νοέμβριος 2024

Διάρκεια: 14 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2699€

Ταυτότητα ταξιδιού

Στη μέση της δυτικής ακτής της Ινδίας, στη μοναδική Γκόα, υπάρχει μια περιοχή μαγική, με ορυζώνες, με μεγάλα ποτάμια να αυλακώνουν την πυκνή βλάστηση, με απέραντες παραλίες γεμάτες κοκοφοίνικες. Εκκλησίες, ναοί και οχυρά, όμορφα παλιά μέγαρα και βίλες, γραφικά χωριά, όλα τμήμα της συναρπαστικής κληρονομιάς της περιοχής αυτής της Δυτικής Ινδίας, απλώνονται τριγύρω σε μια μαγευτική διαδρομή από Γκόα προς Χούμπλι, Χόσπετ, Χασάν και Μπανγκαλόρ, πρωτεύουσα της επαρχίας Καρνάτακα, που εξερευνήσαμε και σας την προτείνουμε. Ένα από τα highlights του ταξιδιού, η διαμονή μας στο Αουρανγκαμπάντ, απ’ όπου θα επισκεφτούμε τα εξωπραγματικά σπήλαια Αγιάντα και Ελλόρα, άριστα δείγματα βουδιστικής πίστης και καλλιτεχνικής δημιουργίας.

 Μια «χαμένη Εδέμ» μόνο για σας!

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα ταξίδι που συνδυάζει ημέρες χαλάρωσης στο κέντρο της δυτικής ακτής της Ινδίας, στην ονειρική περιοχή της Γκόα με πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα σε αρχαιολογικούς χώρους, περίτεχνα ναϊκά συγκροτήματα και πόλεις από μια «άλλη Ινδία».

Ξεκινάμε από το Μουμπάι, την άλλοτε Βομβάη, και από εκεί πετάμε για το Αουρανγκαμπάντ, όπου επισκεπτόμαστε τα συγκλονιστικά σπήλαια Αγιάντα και Ελλόρα. Με δεύτερη εσωτερική πτήση φτάνουμε στην Γκόα, που αποτελεί αναμφισβήτητα ένα κράμα Ινδουισμού και Καθολικισμού, επηρεασμένο και από τους γείτονες μουσουλμάνους, αλλά και έναν ακαταμάχητο συνδυασμό των ινδικών ριζών με τη μεσογειακή ψυχή. Συνεχίζουμε στο Χόσπετ και το Μπαντάμι με τους υπέροχους ναούς της δυναστείας Τσαλούκια και από εκεί στα γκοπουράμ των σιβαϊκών θρησκευτικών χώρων του Μπελούρ και του Χαλεμπίτ.

Το ταξίδι μας ολοκληρώνεται με τη Μυσόρη με το επιβλητικό της παλάτι, και την άφιξή μας στο Μπανγκαλόρ, πρωτεύουσα της επαρχίας Καρνάτακα, που οριοθετεί τον ινδοαρειανό Βορρά από το Δραβικό Νότο και είναι μία από τις γρηγορότερα αναπτυσσόμενες πόλεις της Ινδίας, λόγω της βιομηχανίας ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Μια νέα ταξιδιωτική πρόταση του Versus Travel που συνδυάζει τις ζαχαρένιες παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά της Γκόα με τον πολιτιστικό πλούτο της Νοτιοδυτικής Περιφέρειας Καρνάτακα και τα κομμένα στον βράχο βουδιστικά μνημεία, Αγιάντα και Ελλόρα, Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Ένα ταξίδι που θα θυμάστε σε όλη σας τη ζωή!

Περιλαμβάνει:

 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* (ινδικής κατηγοριοποίησης, για εμάς 4* sup.) και τα καλύτερα διαθέσιμα στις επαρχιακές πόλεις.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Η ακριβή εκδρομή Αουρανγκαμπάντ και τα μοναδικά στον πλανήτη σπήλαια της Αγιάντα και της Ελλόρα, αυτή η διήμερη εκδρομή από μόνη της στοιχίζει 700€.
 • Εσωτερικές πτήσεις από το Μουμπάι για το Αουρανγκαμπάντ και από το Αουρανγκαμπάντ για την Γκόα, για να αποφύγουμε μεγάλες οδικές αποστάσεις.
 • Επίσκεψη στα διάσημα σπήλαια της Αγιάντα και της Ελλόρα, από τα εντυπωσιακότερα αξιοθέατα παγκοσμίως, με μοναδικές νωπογραφίες! Θα θαυμάσουμε από κοντά τα κομμένα στον βράχο βουδιστικά μνημεία που χρονολογούνται από τον 2ο αιώνα π.Χ. και θεωρούνται αριστουργήματα της βουδιστικής θρησκευτικής τέχνης
 • Πλούσιες ξεναγήσεις και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
 • Ξενάγηση στην Παντζίμ (ή Πάνατζι), την πρωτεύουσα της πολιτείας της Γκόα.
 • Η Παλιά Γκόα, με τη Βασιλική του Μπομ Ζεσούς, μνημείο της UNESCO.
 • Επισκέψεις στα σπήλαια-ναούς Μπαντάμι των ηγεμόνων Τσαλούκια.
 • Η πόλη της Νίκης Βιτζαγιανάγκαρ, η ένδοξη πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας που ίδρυσαν οι πρίγκιπες Τελουγκάν.
 • Επίσκεψη στο Ναό Τσανεκάσαβα με τα υπέροχα ανάγλυφα.
 • Επίσκεψη στην Μπανγκαλόρ, ή Μπενγκαλουρού, πόλη-πρωτοπόρος στην παγκόσμια σκηνή της πληροφορικής.
 • Η Μυσόρη, η πόλη των μαχαραγιάδων του Νότου, με το επιβλητικό παλάτι της.
 • Επίσκεψη στο καταπληκτικό Μουσείο του πρίγκιπα της Ουαλίας στο Μουμπάι.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΟΥΜΠΑΪ (ΒΟΜΒΑΗ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Βομβάη, ή όπως λέγεται πλέον, το Μουμπάι. Όπως και να την αποκαλεί κανείς, η πόλη αποτελεί διαχρονικά ένα πολύ σπουδαίο λιμάνι, στο δυτικό τμήμα της Ινδίας, με τεράστια σημασία για το εμπόριο ολόκληρης της νοτιοανατολικής Ασίας. Μία πόλη αχανής, με πληθυσμό διπλάσιο της Ελλάδας, πολύβουη, πολύχρωμη, με έντονες αντιθέσεις και με εμφανή την τάση της υπερβολής σε πολλές εκφράσεις της καθημερινότητας.

2η ημέρα: ΜΟΥΜΠΑΪ (περιήγηση στην πόλη)

Άφιξη στο Μουμπάι νωρίς το πρωί, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αφού ξεκουραστούμε, ξεκινάμε την εξερεύνηση της τεράστιας αυτής πόλης. To Μουμπάι είναι χτισμένο πάνω σε μια σειρά από νησάκια, με πολλαπλές γέφυρες να διευκολύνουν την επικοινωνία τους. Στην περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε πανέμορφα και επιβλητικά αποικιακά κτίρια, που θυμίζουν την εποχή που οι Άγγλοι και οι Πορτογάλοι κυριαρχούσαν στην περιοχή, όπως την Πύλη της Ινδίας, την αγορά Crawford, το καταπληκτικό Μουσείο του πρίγκιπα της Ουαλίας, τον σταθμό Βικτόρια, το Dhobi Ghat, την παραλιακή λεωφόρο Marine Drive κ.ά.  Διανυκτέρευση στο Μουμπάι.

3η ημέρα: ΜΟΥΜΠΑΪ – πτήση για ΑΟΥΡΑΝΓΚΑΜΠΑΝΤ: σπήλαια Αγιάντα

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Αουρανγκαμπάντ (Aurangabad). Με την άφιξή μας αναχωρούμε για την Αγιάντα (Ajanta), όπου θα επισκεφθούμε τα εκπληκτικά της σπήλαια γεμάτα γλυπτά και νωπογραφίες. Άριστα δείγματα βουδιστικής πίστης και καλλιτεχνικής δημιουργίας, μας ταξιδεύουν πίσω στον 2ο αι. π.Χ., όταν οι σημερινές τεχνικές και η τεχνολογία ήταν ακόμα άγνωστες. Και όμως, η άφθαρτη εικόνα τους παραπέμπει περισσότερο σε "σύγχρονο μουσείο", όπως η UNESCO υπέδειξε. Επιστροφή στο Αουρανγκαμπάντ. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΑΟΥΡΑΝΓΚΑΜΠΑΝΤ (Σπήλαια Ελλόρα, Φρούριο Νταουλαταμπάντ)

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την Ελλόρα (Ellora), στα σπήλαια της οποίας θα δούμε τους περίφημους Βουδιστικούς, Ινδουιστικούς και Τζαϊνιστικούς ναούς, που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Το χαρακτηριστικό στοιχείο τους είναι οι εξαιρετικές βραχογραφίες, που «εκφράζουν» τη θρησκευτική αρμονία που βίωνε η Ινδία από τον 5ο έως και τον 11ο αιώνα.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το φρούριο Νταουλαταμπάντ (Daulatabad Fort), πρωτεύουσα της δυναστείας Yadavas, από τον 9ο αιώνα έως τον 14ο αιώνα. Μετά το πέρας της επίσκεψής μας επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο στο Αουρανγκαμπάντ. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΑΟΥΡΑΝΓΚΑΜΠΑΝΤ – πτήση για ΜΟΥΜΠΑΪ (ή ΧΑΪΝΤΕΡΑΜΠΑΝΤ) – πτήση για ΓΚΟΑ

Πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο, όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση για τη Γκόα, μέσω Μουμπάι (ή Χαϊντεραμπάντ).

Οι Πορτογάλοι, που είχαν αναγνωρίσει τη στρατηγική θέση της Γκόα, την είχαν υπό τον έλεγχό τους για σχεδόν 500 χρόνια. Αποχωρώντας μόλις στα μέσα του περασμένου αιώνα, άφησαν πίσω τους δεκάδες αντιπροσωπευτικά κτίσματα της λαμπρής αυτοκρατορίας τους και τη βαριά κληρονομιά που φέρει κάθε λαός της Μεσογείου. Έτσι η Γκόα δεν θυμίζει σε τίποτα την υπόλοιπη Ινδία. Η Ανατολή εδώ γίνεται ένα με τη Δύση και το μίγμα είναι εκρηκτικό...

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, στους δικούς μας ρυθμούς. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΓΚΟΑ: ξενάγηση

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την εξερεύνηση της περιοχής: σήμερα και αύριο έχουμε όλο τον χρόνο στη διάθεσή μας για να απολαύσουμε τις χάρες του επίγειου αυτού παραδείσου.

Οι ατελείωτες παραλίες της απλώνονται στις άκρες των φοινικόδασων. Μια περιοχή όπου μπορείς να έρθεις σε επαφή με τη φύση, να διασκεδάσεις ή να απομονωθείς, να κάνεις πολλά θαλάσσια σπορ και να έρθεις σε επαφή με τον πραγματικό ινδικό τρόπο ζωής. Η περιοχή έγινε ευρύτερα γνωστή τη δεκαετία του ’60 χάρη στους hippies με τα ξέφρενα parties και με σύνθημα την επιστροφή στη φύση.

Όμως, πλέον η Γκόα δεν είναι μόνο αυτό. Στην ενδοχώρα θα ανακαλύψετε μια έκταση που όμοιά της δεν υπάρχει σε ολόκληρη την υφήλιο. Στην επικράτειά της υπάρχουν περίπου 350 γραφικά χωριουδάκια, με το δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα, τα οποία αξίζει να εξερευνήσετε. Οι μεγαλύτερες πόλεις απλώνονται γύρω από λιμάνια και δεν ξεπερνούν σε πληθυσμό τους 100.000 κατοίκους. Θα σας ταξιδέψουν πίσω στο ένδοξο παρελθόν, τότε που αποτελούσαν απαραίτητο σταθμό για Ευρωπαίους, Ασιάτες και Άραβες εμπόρους.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα επισκεφθούμε την πρωτεύουσα Παντζί, με τα παλιά κάστρα, τα ευρωπαϊκά αρχοντικά, τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό της Παναγίας και τις πολυάριθμες κατάλευκες εκκλησίες και μοναστήρια, ενώ στα στενά της σοκάκια θα ανακαλύψουμε την αποικιακή Πορτογαλία του 19ου αιώνα.

Στην Παλιά Γκόα, εμπορικό και διοικητικό κέντρο του 17ου αιώνα, θα θαυμάσουμε πολλές εκκλησίες μπαρόκ, ανάμεσα στις οποίες τη Βασιλική Bom Jesus, που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Τα μαρμάρινα πατώματα και τα ψηφιδωτά της με τους πολύτιμους λίθους αποπνέουν το μεγαλείο μιας περασμένης εποχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΓΚΟΑ: ελεύθερη ημέρα

Ελεύθερη ημέρα στις παραλίες της Γκόα, η τέλεια ευκαιρία για χαλάρωση και απόλαυση των αισθήσεων. Οι εικόνες από τις παραλίες αλλά κυρίως η αίσθηση και η εμπειρία του να βρίσκεσαι εδώ και να απολαμβάνεις στο έπακρο τη φύση είναι πέραν περιγραφής… Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΓΚΟΑ – ΧΟΥΜΠΛΙ

Απολαμβάνουμε το πρωί στην παραλία της Γκόα, για να κρατήσουμε μέσα μας όση περισσότερη από την ενέργεια αυτού του απίστευτου μέρους…

Κατόπιν αναχωρούμε για την ενδοχώρα και το Χούμπλι, που μας «εισάγει» στην Πολιτεία Καρνάτακα. Μαζί με τη δίδυμη αδελφή-πόλη Νταρβάντ αποτελούν τη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας μετά την Μπανγκαλόρ. Σημαντικό εμπορικό κέντρο της Βόρειας Καρνάτακα, το Χούμπλι βασίζει την οικονομία του στις καλλιέργειες βαμβακιού, τσίλι και αράπικων φιστικιών. Εδώ βρίσκονται επίσης τα κεντρικά γραφεία των Ινδικών Σιδηροδρόμων καθώς και η διοίκηση των οδικών μετακινήσεων και μεταφορών της νοτιοδυτικής περιφέρειας του κράτους.

Ενώ σε πολλές άλλες χώρες το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι σχεδόν εγκαταλειμμένο, η Ινδία έχει επενδύσει πολλά σε αυτό το μεταφορικό μέσο. Ο Σιδηρόδρομος Κόνκαν, ένα κατασκευαστικό θαύμα, καλύπτει σχεδόν 1.000 χλμ. περνώντας μέσα από τρεις πολιτείες - της Μαχαράστρα, της Γκόα και της Καρνάτακα - και φτάνει έως το Μπανγκαλόρ. Η ευρύτερη περιοχή είναι πολύ εύφορη λόγω της παρουσίας μεγάλων ποταμών όπως οι Γκοντάβαρι, Κρίσνα και Κόβερι που, αφού αρδεύσουν το γόνιμο έδαφος του οροπεδίου Ντεκάν, εκβάλλουν στον Κόλπο της Βεγγάλης. Άφιξη στο Χούμπλι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΧΟΥΜΠΛΙ – Σπήλαια ΜΠΑΝΤΑΜΙ – ΧΟΣΠΕΤ

Η Καρνάτακα είναι εντυπωσιακή και παρουσιάζει μεγάλη ποικιλομορφία: από τη μια γιγάντιοι ογκόλιθοι, που είναι σαν να τους έριξαν οι θεοί πάνω στους άγονους λόφους και από την άλλη ορυζώνες και φυτείες καφέ. Εδώ θα συναντήσουμε επιβλητικά μνημεία, τα οποία μαρτυρούν τις περιπέτειες των μεγάλων ινδουιστικών και μουσουλμανικών δυναστειών, που οι αγώνες τους για εξουσία σώζονται στις ιστορίες των ντόπιων. Από τον 17ο έως τον 18ο αιώνα πολλές αυτοκρατορίες ανήλθαν και κατήλθαν στην εξουσία.

Μεταξύ των γεγονότων που ξεχωρίζουν είναι η ήττα της τελευταίας μεγάλης ινδουιστικής αυτοκρατορίας των Βιτζαγιανάγκαρ το 1565 και ο θάνατος του ήρωα Τίπου Σουλτάν το 1799.

Πρωινή αναχώρηση με κατεύθυνση προς τα ανατολικά με προορισμό το Χόσπετ, που απλώνεται νωχελικά πάνω στον ποταμό Τουνγκαμπάντρα. Καθ’ οδόν θα επισκεφτούμε το Μπαντάμι όπου θα απολαύσουμε τους αρχαιότερους ινδουιστικούς ναούς σκαλισμένους στον βράχο, αφιερωμένους στους θεούς Σίβα και Βίσνου. Τα εντυπωσιακά γλυπτά του 6ου αιώνα θα μας εντυπωσιάσουν με την εκπληκτική ζωντάνια που τα χαρακτηρίζει, αλλά και τη διακόσμηση στους κίονες, στα κιονόκρανα και στις οροφές, που περιλαμβάνει φιγούρες, φυλλώματα, κοσμήματα και γιρλάντες.

Μετά την επίσκεψή μας στους ναούς-σπήλαια Μπαντάμι, θα συνεχίσουμε για το Χόσπετ, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

10η ημέρα: ΧΟΣΠΕΤ: ολοήμερη εκδρομή στο Χάμπι

Ολοήμερη εκδρομή στο Χάμπι (ή Βιτζαγιανάγκαρ, που σημαίνει η πόλη της νίκης), την πάλαι ποτέ ένδοξη πρωτεύουσα της μεγαλύτερης αυτοκρατορίας στην Ινδία που ίδρυσαν οι πρίγκιπες Τελουγκάν το 1336, αφού κατέλαβαν τα εδάφη των Χοϊσάλα στη Νότια Καρνάτακα και ανέκτησαν τα περισσότερα από τα εδάφη που είχαν χάσει από τους σουλτάνους του Δελχί. Έτσι εξασφάλισαν την υποταγή των νεοαπελευθερωμένων ηγεμόνων ολόκληρης της περιοχής μέχρι το Τάμιλ Νάντου, εκτός από το μεγαλύτερο μέρος της ακτής του Μάλαμπαρ και ήλεγχαν σχεδόν ολόκληρη τη Νότια Ινδία, απωθώντας τους μουσουλμάνους έως το 1565. Οι τεράστιοι φόροι που προέκυψαν χρησιμοποιήθηκαν από τους ηγεμόνες για τη δημιουργία της αυτοκρατορικής τους πρωτεύουσας.

Τα ερείπια του Βιτζαγιανάγκαρ, καταχωρισμένα στη λίστα της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1986, θεωρούνται από πολλούς ισάξια της Πέτρας στην Ιορδανία. Εντυπωσιακά κτίρια, ανάμεσα σε τεράστια βράχια δίπλα στον ποταμό Τουνγκαμπάντρα, ήταν ξεχασμένα μέχρι να τα ανακαλύψουν οι αρχαιολόγοι το 1960. Σήμερα η πρώην πόλη είναι γεμάτη βασιλικά, θρησκευτικά και δημοτικά κτίρια, διάσπαρτα ανάμεσα σε μπανανοφυτείες, ορυζώνες και μικρά χωριά.

Θα περιηγηθούμε στον αχανή αρχαιολογικό χώρο με τα διάσπαρτα μνημεία, ξεκινώντας από το παζάρι του χωριού με το Ναό Βιρουπάξα -ο μόνος ναός που χρησιμοποιείται ακόμη- και το Ναό Βιτάλα του 16ου αιώνα, που προστατεύεται από την UNESCO για την αρχιτεκτονική του, τις ανάγλυφες παραστάσεις, τους αψιδοστάτες με τα σκαλιστά ζώα και τους αναβάτες. Κοντά στο Ναό Ατσιουτάραγια, στους πρόποδες του λόφου Ματάνγκα, βρίσκεται η σπηλιά όπου πιστεύεται ότι ο Σουγκρίβα έκρυψε το κόσμημα της Σίτα. Στον βασιλικό περίβολο ξεχωρίζει το περίτεχνα σκαλισμένο παλάτι του Λωτού και οι στάβλοι των ελεφάντων.

Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Χόσπετ. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΧΟΣΠΕΤ – ΧΑΣΑΝ

Πρωινή αναχώρηση για το Χασάν. Πόλη γνωστή για τους παλιούς ναούς της όπως Lakshmi Narsimba, Kedareshwar Temple, Hoysala Temple, ναοί με ιδιαίτερη σημασία στην ιστορία και τον πολιτισμό του Χασάν.

Άφιξη στο Χασάν, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ξενάγηση στους διάσημους ναούς (εάν ο χρόνος δεν το επιτρέπει η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη μέρα το πρωί). Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΧΑΣΑΝ – ΜΥΣΟΡΗ

Αναχώρηση από το Χασάν με προορισμό μας για σήμερα τη Μυσόρη, την πόλη των μαχαραγιάδων του Νότου. Η Μυσόρη βρίσκεται σε υψόμετρο 756 μέτρων και πέρα από το καλό της κλίμα παραμένει μια όμορφη πόλη με πλούσια κληρονομιά.

Τα θέλγητρά της δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο: υπέροχα παλάτια, ναοί, πάρκα, καλοδιατηρημένα δημόσια κτίρια και καθαροί δενδροφυτεμένοι δρόμοι.

Όλα αυτά θα τα δούμε στην ξενάγησή μας στην πόλη και κατόπιν θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

13η ημέρα: ΜΥΣΟΡΗ – ΣΡΙΡΑΝΓΚΑΠΑΤΝΑ – ΜΠΕΝΓΚΑΛΟΥΡΟΥ

Επόμενος σταθμός στο οδοιπορικό μας είναι το Μπενγκαλόρ ή Μπενγκαλουρού, όπως λέγεται πλέον, μία από τις σημαντικότερες πόλεις παγκοσμίως όσον αφορά την πληροφορική. Η πολύβουη, εμπορική πόλη είναι επίσης η ινδική πρωτεύουσα του λογισμικού, με εξαγωγές που αυξάνονται συνεχώς ετησίως.
Καθ’ οδόν θα κάνουμε μια στάση στη Σριρανγκαπάτνα, τη μικρή πόλη-νησί που βρίσκεται καταμεσής του ποταμού Κάβερι. Πρόκειται για προορισμό εκτός πεπατημένης, με τεράστια θρησκευτική, πολιτιστική και ιστορική σημασία, γεγονός που έχει χαρίσει στην πόλη την υποψηφιότητα για το χρίσμα του μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η Σριρανγκαπάτνα είναι διάσημη για τον επιβλητικό, αρχαίο ναό αφιερωμένο στον Σρι Ρανγκαναθασουάμι.
Συνεχίζουμε για το Μπενγκαλουρού, την πόλη που άρχισε να ακμάζει και παρέμεινε σημαντικό κέντρο έως την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας. Η διαχρονική ομορφιά του Μπενγκαλουρού οφείλεται στα αποικιακά κτίρια - κληρονομιά της πολύχρονης βρετανικής παρουσίας - καθώς και στους δυο πνεύμονες πρασίνου που διαθέτει: το Πάρκο Κιούμπιον και το Ιπποδρόμιο. Οι Βοτανικοί Κήποι Λάλμπαγκ, τους οποίους ίδρυσε το 1760 ο Χαϊντάρ Άλι, φιλοξενούν σπάνια δέντρα και φυτά, βρετανικά περίπτερα και θερμοκήπια.

14η ημέρα: ΜΠΕΝΓΚΑΛΟΥΡΟΥ – Πτήση Επιστροφής

Τις πρώτες πρωινές ώρες μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΠΡΟΣΟΧΗ

 • Στην Ινδία ΔΕΝ επιτρέπεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Αν το βρουν πάνω σας ή στην αποσκευή, το κατάσχουν.
 • Τα power-bank στη χειραποσκευή και μόνον. Όχι στην αποσκευή!
 • Επιτρέπεται μία αποσκευή κατ’ άτομο 23kg + 1 χειραποσκευή.
 • Στις εσωτερικές πτήσεις στην Ινδία η αποσκευή πρέπει να ζυγίζει έως 15 κιλά.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2699 € 850 €
Twin Room 2699 € 850 €
Triple Room 2699 € 850 €
Single Room 3679 € 850 €
Extras

+ Βίζα Ινδίας :  35 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2699 € 850 €
Twin Room 2699 € 850 €
Triple Room 2699 € 850 €
Single Room 3679 € 850 €
Extras

+ Βίζα Ινδίας :  35 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2919 € 850 €
Twin Room 2919 € 850 €
Triple Room 2919 € 850 €
Single Room 3899 € 850 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

Extras

+ Βίζα Ινδίας :  35 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2919 € 850 €
Twin Room 2919 € 850 €
Triple Room 2919 € 850 €
Single Room 3899 € 850 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

Extras

+ Βίζα Ινδίας :  35 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3799 € 0 €
Twin Room 3799 € 0 €
Triple Room 3799 € 0 €
Single Room 4779 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

 

Extras

+ Βίζα Ινδίας :  35 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3799 € 0 €
Twin Room 3799 € 0 €
Triple Room 3799 € 0 €
Single Room 4779 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

Extras

+ Βίζα Ινδίας :  35 €


Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

GF 945

1η ημέρα

ΑΘΗΝΑ – ΜΠΑΧΡΕΪΝ

11:20

18:15

GF 068

1η ημέρα

ΜΠΑΧΡΕΪΝ – ΜΟΥΜΠΑΪ

23:00

04:55 +1

GF 271

14η ημέρα

ΜΠΕΝΓΚΑΛΟΥΡΟΥ – ΜΠΑΧΡΕΪΝ

04:55

07:35

GF 041

14η ημέρα

ΜΠΑΧΡΕΪΝ – ΑΘΗΝΑ

09:45

14:15

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Εσωτερικές πτήσεις από το Μουμπάι για το Αουρανγκαμπάντ και από το Αουρανγκαμπάντ για την Γκόα
 • Ξενοδοχεία 5* στη Γκόα (ευρωπαϊκή κατηγοριοποίηση: 4* sup.) και στις μικρές, επαρχιακές πόλεις από τα καλύτερα που υπάρχουν (στις μικρές πόλεις τα ξενοδοχεία είναι πιο απλά).
 • Η ακριβή εκδρομή Αουρανγκαμπάντ και τα μοναδικά στον πλανήτη σπήλαια της Αγιάντα και της Ελλόρα.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Βίζα Ινδίας: 35€

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 850 €
 • Βίζα Ινδίας: 35 € (πληροφορίες δείτε παρακάτω).

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Στην Ινδία ΔΕΝ επιτρέπεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Αν το βρουν πάνω σας ή στην αποσκευή, το κατάσχουν.
 • Τα power-bank στη χειραποσκευή και μόνον. Όχι στην αποσκευή!
 • Επιτρέπεται μία αποσκευή κατ’ άτομο 23kg + 1 χειραποσκευή.
 • Στις εσωτερικές πτήσεις στην Ινδία η αποσκευή πρέπει να ζυγίζει έως 15 κιλά.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1000€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το VersusTravel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτεσχετικά από τοτμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΙΝΔΙΑΣ

Σας πληροφορούμε ότι η τουριστική βίζα για την Ινδία από 26/2/2016 εκδίδεται online για τα ελληνικά διαβατήρια.

Για την έκδοσή της (την οποία αναλαμβάνει το Versus Travel για εσάς) απαιτείται να μας αποστείλετε τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν την αναχώρησή σας, με e-mail τα κάτωθι δικαιολογητικά:

 1. ένα (1) έγχρωμο και καθαρό αντίγραφο του διαβατηρίου σας
 2. μία (1) έγχρωμη φωτογραφία ταυτότητας
 3. μία (1) έγχρωμη φωτογραφία (όχι διαβατηρίου) σε μορφή .jpeg (min 1KB, max 1MB) σε λευκό φόντο. Ελάχιστη διάσταση φωτογραφίας: 350 x 350 pixels (ύψος, πλάτος).
 4. Πλήρως συμπληρωμένη τη φόρμα που θα σας σταλεί.

Η έκδοση της βίζας δεν περιλαμβάνεται στο κόστος της εκδρομής.

Το κόστος της είναι 35 €/άτομο.

Για πληροφορίες σχετικά με τα επιπλέον δικαιολογητικά που αφορούν σε ανηλίκους και σπουδαστές, επικοινωνήστε με το γραφείο μας .

Για περισσότερες πληροφορίες και για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε απευθυνθείτε στους πωλητές μας στα γραφεία μας

Στην Λευκωσία (Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 82Ε Τ.Κ. 1077, Τηλ 22449977, Φαξ: 22449978),

στην Αθήνα (Φιλελλήνων 7, Πλατεία Συντάγματος, Τ.Κ. 10557, Τηλ.: 210 3232800, Φαξ: 210 3232450) και

στη Θεσσαλονίκη (Καλαποθάκη 7-9, δίπλα στην Πλατεία Αριστοτέλους, Τ.Κ.54624, Τηλ.: 2310 230001, Φαξ: 2310 230777)

Τα προγράμματα της Ινδίας έχουν ιδιαιτερότητες έναντι των άλλων προγραμμάτων, λόγω ιδιομορφίας της χώρας και της ζωής των κατοίκων της. Δεν είναι ταξίδια ξεκούρασης ή χαλάρωσης. Ο ταξιδιώτης πρέπει να επιλέξει την Ινδία όταν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να γνωρίσει τον τρόπο ζωής των κατοίκων της, τις παραδόσεις τους και τον πολιτισμό τους.

Οι συνθήκες του ταξιδιού είναι δύσκολες: Δρόμοι που διανύονται αργά λόγω της μεγάλης συμφόρησης από κάθε λογής όχημα και ζώο, πτήσεις που ακυρώνονται χωρίς ιδιαίτερο λόγο, οπότε οι αντίστοιχες διαδρομές πρέπει να γίνουν οδικά, εξαθλιωμένοι άνθρωποι που ζουν σε πολύ άσχημες συνθήκες. Το ταξίδι στην Ινδία απευθύνεται στον ενημερωμένο ταξιδιώτη. Η Ινδία είναι μια απαιτητική χώρα που αξιώνει σεβασμό, υπομονή, ανεκτικότητα, τεντωμένες κεραίες και γερό στομάχι!!!

Κατά τη γνώμη μας είναι μια μοναδική χώρα και το ταξίδι σε αυτήν θα μείνει βαθιά χαραγμένο στη σκέψη σας, αρκεί να είστε προετοιμασμένοι να αποδεχτείτε τις ιδιομορφίες της.

 

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Μια νέα ταξιδιωτική πρόταση του Versus Travel που συνδυάζει τις ζαχαρένιες παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά της Γκόα με τον πολιτιστικό πλούτο της Νοτιοδυτικής Περιφέρειας Καρνάτακα και τα κομμένα στον βράχο βουδιστικά μνημεία, Αγιάντα και Ελλόρα, Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Ένα ταξίδι που θα θυμάστε σε όλη σας τη ζωή!

Περιλαμβάνει:

 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* (ινδικής κατηγοριοποίησης, για εμάς 4* sup.) και τα καλύτερα διαθέσιμα στις επαρχιακές πόλεις.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Η ακριβή εκδρομή Αουρανγκαμπάντ και τα μοναδικά στον πλανήτη σπήλαια της Αγιάντα και της Ελλόρα, αυτή η διήμερη εκδρομή από μόνη της στοιχίζει 700€.
 • Εσωτερικές πτήσεις από το Μουμπάι για το Αουρανγκαμπάντ και από το Αουρανγκαμπάντ για την Γκόα, για να αποφύγουμε μεγάλες οδικές αποστάσεις.
 • Επίσκεψη στα διάσημα σπήλαια της Αγιάντα και της Ελλόρα, από τα εντυπωσιακότερα αξιοθέατα παγκοσμίως, με μοναδικές νωπογραφίες! Θα θαυμάσουμε από κοντά τα κομμένα στον βράχο βουδιστικά μνημεία που χρονολογούνται από τον 2ο αιώνα π.Χ. και θεωρούνται αριστουργήματα της βουδιστικής θρησκευτικής τέχνης
 • Πλούσιες ξεναγήσεις και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
 • Ξενάγηση στην Παντζίμ (ή Πάνατζι), την πρωτεύουσα της πολιτείας της Γκόα.
 • Η Παλιά Γκόα, με τη Βασιλική του Μπομ Ζεσούς, μνημείο της UNESCO.
 • Επισκέψεις στα σπήλαια-ναούς Μπαντάμι των ηγεμόνων Τσαλούκια.
 • Η πόλη της Νίκης Βιτζαγιανάγκαρ, η ένδοξη πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας που ίδρυσαν οι πρίγκιπες Τελουγκάν.
 • Επίσκεψη στο Ναό Τσανεκάσαβα με τα υπέροχα ανάγλυφα.
 • Επίσκεψη στην Μπανγκαλόρ, ή Μπενγκαλουρού, πόλη-πρωτοπόρος στην παγκόσμια σκηνή της πληροφορικής.
 • Η Μυσόρη, η πόλη των μαχαραγιάδων του Νότου, με το επιβλητικό παλάτι της.
 • Επίσκεψη στο καταπληκτικό Μουσείο του πρίγκιπα της Ουαλίας στο Μουμπάι.

Highlights

 • Διαμένουμε στην εξαιρετική Γκόα, με τις ζαχαρένιες παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά.
 • Ανακαλύπτουμε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Βόρειας Γκόα, με την έντονη ζωή και τη διασκέδαση, αλλά και της νότιας, με τις ήσυχες παραλίες.
 • Διανύουμε απίθανες διαδρομές με φυτείες, γραφικά χωριά και μοναδικούς ναούς στην περιοχή της Καρνάτακα.
 • Περιηγούμαστε στην πρωτεύουσα της Γκόα Παντζίμ αλλά και στα ερείπια της Παλιάς Γκόα.
 • Επισκεπτόμαστε την Μπανγκαλόρ, κοιτίδα της υψηλής τεχνολογίας της Ινδίας.
 • Θαυμάζουμε το μεγαλείο των σπηλαίων Αγιάντα και Ελλόρα στο Αουρανγκαμπάντ

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Η Παλιά Γκόα, με τη Βασιλική του Μπομ Ζεσούς, μνημείο της UNESCO.
 • Επίσκεψη στα διάσημα σπήλαια της Αγιάντα και της Ελλόρα, από τα εντυπωσιακότερα αξιοθέατα παγκοσμίως.
 • Πλούσιες ξεναγήσεις και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2024

Αναχωρήσεις

13/10, 24/11Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Ινδία - Η «Χαμένη Εδέμ»: Εξωτικές Παραλίες Γκόα - Σπήλαια Αγιάντα και Ελλόρα - Το μυστήριο των Ναών της Καρνάτακα | Οκτώβριος - Νοέμβριος 2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info