fb

Φεστιβάλ Χέμις - Βασίλειο του Λαντάκ - Κασμίρ - Πέρασμα Ιμαλαΐων | 13.07.2024

Διάρκεια: 15 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2399€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό στο Βασίλειο του Λαντάκ και στο Κασμίρ, που ξεκινά από την πρωτεύουσα Δελχί και συνεχίζει στο Λεχ, πρωτεύουσα του Λαντάκ, όπου για δυο ολόκληρες ημέρες θα απολαύσουμε το φαντασμαγορικό Φεστιβάλ Χέμις, στο ομώνυμο μοναστήρι, πριν κατευθυνθούμε οδικώς μέσα από τα άγρια τοπία στους πρόποδες των Ιμαλαΐων προς την Κοιλάδα Νούμπρα.
Οι οδικές διαδρομές στους επαρχιακούς δρόμους του Κασμίρ συνεχίζονται μέχρι την κοιλάδα του Ινδού. Έπειτα, το συγκλονιστικό οδοιπορικό μας στα Ιμαλάϊα θα μας φέρει μέχρι το Καργκίλ και από εκεί θα περάσουμε στην πρωτεύουσα του Κασμίρ, Σριναγκάρ, την επονομαζόμενη και «Βενετία της Ινδίας» χάρη στα αναρίθμητα κανάλια της, αλλά και τους γραφικούς κήπους. Και στις δυο αυτές περιοχές, αλλά και καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού μας θα επισκεφτούμε μερικά από τα πιο σημαντικά Βουδιστικά μοναστήρια και θρησκευτικούς ναούς με εξωπραγματική ομορφιά. Τέλος, επιστρέφουμε στο Δελχί για να πάρουμε μια τελευταία γεύση από την πολύβουη πρωτεύουσα της Ινδίας, πριν εγκαταλείψουμε τη χώρα.
Ένα σχολαστικά μελετημένο ταξίδι από το Versus, με κρυμμένες λεπτομέρειες που μόνο στο πρόγραμμά μας θα βρείτε, με καινοτομίες που έχουμε εντάξει χάρη στην πολύχρονη εμπειρία μας στον προορισμό αυτό!
 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Με επίκεντρο τα Ιμαλάια επισκεπτόμαστε δυο από τις πιο ιδιαίτερες περιοχές της βόρειας Ινδίας που βρίσκονται στους πρόποδες του μυθικού αυτού βουνού. Ο λόγος για το Λαντάκ, και την ευρύτερη περιοχή του Κασμίρ, τόποι με τεράστια ιστορία και το Versus έρχεται για άλλη μια φορά να σας βοηθήσει να τους ανακαλύψετε.
Ένα ταξίδι περιεκτικό, έξυπνα οργανωμένο, για ταξιδιώτες που τους αρέσουν η περιπέτεια και οι περιπλανήσεις στις λιγότερο ταξιδεμένες περιοχές του πλανήτη. Οι πολύχρωμες γιορτές Χέμις, στο ομώνυμο μοναστήρι στο Βασίλειο του Λαντάκ θα αποτελέσουν την αφορμή για ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό στην απάτητη γη του Κασμίρ. Διασχίζουμε οροπέδια και ορεινά περάσματα στα Ιμαλάια, βλέπουμε τοπία καταπράσινα αλλά και «σεληνιακά», σε ένα εκπληκτικό εξερευνητικό ταξίδι, σχεδιασμένο και δοκιμασμένο από τους πλέον ειδικούς στην περιοχή αυτή, με το οποίο επισκεπτόμαστε σπάνια μέρη με έναν μοναδικό συνδυασμό. Για 13 ημέρες θα συμμετέχουμε σε μια διαρκή αναζήτηση του πνεύματος σε τόπους εμποτισμένους από τη θρησκεία και τον μύθο, που ξυπνά την εικόνα ενός χαμένου κόσμου, ανεπηρέαστου από την πρόοδο των ανθρώπων.
Για ακόμα μια φορά το Versus ψάχνει, ανακαλύπτει και σας προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στα πιο όμορφα και απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη, μέρη μαγικά και πολλές φορές εξωπραγματικά, που μοιάζουν βγαλμένα σαν από όνειρο!

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Μόνο στο Versus ψάχνουμε και βρίσκουμε ό,τι πιο αυθεντικό και διαφορετικό υπάρχει στον κόσμο, και είμαστε πάντα σε θέση να σας προσφέρουμε μοναδικές εμπειρίες σε μέρη και χώρες που εντυπωσιάζουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. Έτσι και αυτή τη φορά, θα ταξιδέψουμε μέχρι την Ινδία, για να γνωρίσουμε δυο από τις πιο όμορφες και ιστορικές επαρχίες της μακριά από τη πεπατημένη, σε ένα περιπετειώδες οδοιπορικό στους πρόποδες των Ιμαλαΐων.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο και θεματικό ταξίδι κατά το οποίο ιχνηλατούμε τη σπουδαία γη του Λαντάκ και του Κασμίρ, παρατηρώντας με κάθε λεπτομέρεια τους θρύλους και τις παραδόσεις μέσα από το παραδοσιακό Φεστιβάλ Χέμις που γίνεται κάθε χρόνο, και επισκεπτόμαστε τα πιο απομακρυσμένα σημεία των μυθικών Ιμαλαΐων. Ένα άκρως απαιτητικό ταξίδι, για συνειδητοποιημένους ταξιδιώτες, καθώς η τουριστική υποδομή είναι ιδιαίτερα χαμηλή, οι διαδρομές στους πρόποδες του ψηλότερου βουνού στον κόσμο είναι μεγάλες, εντυπωσιακές και σε δρόμους  πολλές φορές κακοτράχαλους, που θα μας επιτρέψουν όμως να ανακαλύψουμε απομακρυσμένες περιοχές που δύσκολα βλέπει άνθρωπος.
Είναι πραγματικά ένα ταξίδι εμπειρία ζωής!

Ειδικότερα:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης, με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχείο 5* στο Δελχί ενώ στο Καργκίλ και στο Λεχ, όπου η τουριστική υποδομή είναι χαμηλή πολύ λιτά ξενοδοχεία, βασικών ανέσεων, από τα καλύτερα διαθέσιμα της περιοχής.
 • Εμπεριστατωμένη ξενάγηση για να γνωρίσουμε τις πρωτεύουσες του Κασμίρ και του Λαντάκ, Σριναγκάρ και Λεχ αντίστοιχα, καθώς και της Ινδικής πρωτεύουσας, το Δελχί.
 • Για δυο ολόκληρες ημέρες παρακολουθούμε το Φεστιβάλ Χέμις στο Λεχ.
 • Εκτενής περιήγηση του Λαντάκ για να ανακαλύψουμε μοναδικά τοπία των Ιμαλαΐων και διαδρομή στην Κοιλάδα Νούμπρα, σε ένα εκπληκτικό, απόκοσμο τοπίο.
 • Οδική διάσχιση από το Λαντάκ στο Κασμίρ μέσω εξαιρετικών περασμάτων, με επίσκεψη στο Καργκίλ.
 • Επίσκεψη στο μοναστήρι Λαμαγιούρου με το εντυπωσιακό σεληνιακό τοπίο!
 • Διανυκτέρευση σε houseboat στη λίμνη Νταλ στη Σριναγκάρ.
 • Επισκέψεις σε εκπληκτικά Βουδιστικά μοναστήρια και ναούς.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.
 • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΕΛΧΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Ινδίας, Δελχί, την οποία θα εξερευνήσουμε στο τέλος του προγράμματός μας.

2η ημέρα: ΔΕΛΧΙ – ΛΕΧ (ΛΑΝΤΑΚ)

Φτάνουμε εγκαίρως στο Δελχί και φεύγουμε αμέσως αεροπορικώς με προορισμό την πρωτεύουσα του Λαντάκ, το Λεχ. Λαντάκ σημαίνει η «χώρα των ψηλών ορεινών περασμάτων», όνομα πολύ αντιπροσωπευτικό της περιοχής, η οποία είναι γνωστή για τα τραχιά αλλά πανέμορφα τοπία. Το Λαντάκ πολλές φορές χαρακτηρίζεται και ως «Μικρό Θιβέτ», ενώ καταφέρνει να συνδυάζει άψογα τον Θιβετιανό Βουδισμό με τους Σιήτες Μουσουλμάνους, και όλοι μαζί ζουν αρμονικά.

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αφού ξεκουραστούμε επαρκώς θα κάνουμε μια πρώτη βόλτα γνωριμίας στο Λεχ, περνώντας πρώτα από την τοπική αγορά. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη στούπα Σαντί. Πρόκειται για μια βουδιστική στούπα με λευκούς θόλους, η οποία χτίστηκε το 1991 από τον Ιάπωνα βουδιστή Bhikshu Gyomyo Nakamura. Σύμφωνα με τον 14ο Δαλάι Λάμα, στην βάση της στούπας βρίσκονται λείψανα του Βούδα.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΛΕΧ: Εκδρομή στο χωριό Στοκ – ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΛΕΧ: Περιήγηση

Αμέσως μετά το πρωινό μας φεύγουμε για το κοντινό χωριό Στοκ, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι και το μουσείο. Κοντά στο μοναστήρι του χωριού θα θαυμάσουμε το πανέμορφο άγαλμα του Βούδα Shakyamuni, ύψους 12 μέτρων.

Επιστρέφουμε στη Λεχ και το απόγευμα επισκεπτόμαστε το μοναστήρι Jokhang, το οποίο βρίσκεται εντός της κεντρικής αγοράς. Επίσης θα κάνουμε βόλτες στα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης, θα δούμε τον Κόκκινο και τον Λευκό ναό στο μοναστήρι Namgyal Tsemo με τα εντυπωσιακά αγάλματα του Βούδα, ενώ τέλος θα βρεθούμε στο ξύλινο μπαλκόνι του μοναστηριού, απ’ όπου θα απολαύσουμε μια καταπληκτική θέα προς την Λεχ και την κοιλάδα που απλώνεται μπροστά μας.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η-5η ημέρα: ΛΕΧ (ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΕΜΙΣ)

Οι επόμενες δυο ημέρες είναι αφιερωμένες εξολοκλήρου στο μοναστήρι Χέμις, όπου θα παρακολουθήσουμε τις σπουδαίες ομώνυμες γιορτές που διοργανώνονται εδώ.

Το Χέμις είναι χτισμένο το 1630, μέσα σε ένα φαράγγι, στη δυτική όχθη του Ινδού ποταμού, και θεωρείται το πλουσιότερο από τα μοναστήρια του Λαντάκ. Μπορείτε επομένως να πάρετε μια ιδέα για τη λαμπρότητα των εορτασμών! Οι γιορτές είναι αφιερωμένες στον άρχοντα Παντμασαμπχάμπα, μια θεωρούμενη ενσάρκωση του Βούδα, που πιστεύεται πως γεννήθηκε τη 10η ημέρα του πέμπτου μήνα του έτους του Πιθήκου, όπως είχε προβλεφθεί από τον Βούδα Σακγιαμούνι. Η αποστολή του ήταν να βελτιώσει την πνευματική στάθμη όλων των έμβιων όντων, ενώ η παρακολούθηση των τελετουργικών θεωρείται πως προσφέρει πνευματικό σθένος και καλή υγεία! Τα τελετουργικά και οι εκδηλώσεις διαρκούν σχεδόν όλη την ημέρα, κυρίως μέσα στο κυρίως συγκρότημα του μοναστηριού και περιλαμβάνουν τεράστιες πολύχρωμες μάσκες, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Στο τέλος της κάθε ημέρας θα επιστρέφουμε στο Λεχ για διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΛΕΧ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΝΟΥΜΠΡΑ

Έπειτα από δυο γεμάτες ημέρες στο συναρπαστικό Φεστιβάλ Χέμις, σήμερα θα αναχωρήσουμε για την Κοιλάδα Νούμπρα. Θα φτάσουμε μέχρι το υψόμετρο των 5.602 μ., καθώς η διαδρομή μας ακολουθεί τον δρόμο Καρντούνγκλα, τον αυτοκινητόδρομο με το μεγαλύτερο υψόμετρο στον κόσμο. Περιττό να σημειώσουμε πως η θέα από εδώ είναι άκρως εντυπωσιακή.

Αργά το απόγευμα θα βρεθούμε στην εντυπωσιακή πόλη Χουντέρ που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Shyok, και είναι γνωστή για τους χρυσούς αμμόλοφους και τις σπάνιες βακτριανές καμήλες με τη διπλή καμπούρα, ενώ αν θέλουμε θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε και βόλτα μαζί τους.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο κατάλυμά μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΚΟΙΛΑΔΑ ΝΟΥΜΠΡΑ – ΛΕΧ

Σήμερα μετά από ένα χαλαρό πρωινό θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής προς την Λεχ. Πρώτα όμως θα κάνουμε μια στάση στην πόλη Ντισκίτ, όπου θα δούμε το παλαιότερο και μεγαλύτερο βουδιστικό μοναστήρι της περιοχής. Ανήκει σε μια συγκεκριμένη σέκτα του Θιβετιανού Βουδισμού, που ονομάζεται Gelugpa (σημαίνει Κίτρινο Καπέλο) και δημιουργήθηκε κατά τον 14ο αιώνα από τον Changzem Tserab Zangpo, μαθητή του ιδρυτή των Κίτρινων Καπέλων. Εκεί βρίσκεται και το άγαλμα του Budha Maitreya.

Άφιξη στη Λεχ, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΛΕΧ: Εκδρομή στο μοναστάρι Thiksey και το παλάτι Shey

Σήμερα έχουμε πολύ πρωινό ξύπνημα καθώς προορισμός μας είναι το μοναστήρι Thiksey και στόχος μας να προλάβουμε την πρωινή προσευχή που ονομάζεται puja και είναι στις 6.30 το πρωί. Μετά την προσευχή θα επισκεφτούμε και τους υπόλοιπους χώρους του μοναστηριού. Κατά τον γυρισμό μας στo ξενοδοχείο, θα κάνουμε μια στάση και στο παλάτι Shey.
Το απόγευμα θα είναι ελεύθερο για να το εκμεταλλευτούμε όπως θέλουμε, μπορούμε να κάνουμε μια τελευταία βόλτα στην αγορά για ψώνια και χαλάρωση.
Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΛΕΧ – ΦΓΙΑΝΓΚ – ΛΙΚΙΡ – ΑΛΤΣΙ - ΛΑΜΑΓΙΟΥΡΟΥ

Οι διαδρομές μέσα από τα άγρια τοπία του Λαντάκ συνεχίζονται, αφού σήμερα αμέσως μετά το πρωινό μας θα κατευθυνθούμε προς την Κοιλάδα του Ινδού, όπου έζησαν και μεγαλούργησαν σπουδαίοι πολιτισμοί μέσα στα χρόνια. Στο δρόμο μας θα κάνουμε στάση στα Βουδιστικά μοναστήρια Φγιάνγκ, Λικίρ και Αλτσί, όπου στο τελευταίο θα απολαύσουμε το μεσημεριανό μας γεύμα.

Το Λικίρ είναι ένα βουδιστικό μοναστήρι που ανήκει και εκείνο στους Gelugpa, το οποίο δημιουργήθηκε το 1065. Παρότι σήμερα μοιάζει κάπως απομονωμένο, κάποτε βρισκόταν στο επίκεντρο της εμπορικής οδού που περνούσε από την περιοχή. Το Αλτσί από την άλλη, ανήκει σε ένα μοναστικό συγκρότημα τεσσάρων οικοδομημάτων στο ομώνυμο χωριό, εκ των οποίων το Αλτσί Γκόμπα είναι το αρχαιότερο και πιο γνωστό. Είναι διακοσμημένο με τοιχογραφίες Βουδιστών και Ινδουιστών βασιλιάδων, ενώ κάποιες από αυτές θεωρούνται ως οι παλαιότερες σωζόμενες σε όλη την Λαντάκ.

Καθοδόν θα περάσουμε και από το Λαμαγιούρου, ένα συγκλονιστικό μοναστήρι του 11ου αιώνα, το οποίο βρίσκεται σε μια σπηλιά, ενώ όλο το γύρω τοπίο θυμίζει έντονα την Σελήνη. Γι’ αυτό το λόγο το μοναστήρι είναι γνωστό και ως «Φεγγαρότοπος». Σύμφωνα με τον μύθο, ένας τραυματισμένος βασιλιάς βρήκε καταφύγιο στο συγκεκριμένο μοναστήρι και ένας από του μοναχούς τον επανάφερε στη ζωή. Έκτοτε ο βασιλιάς κήρυξε ολόκληρο το χώρο του μοναστηριού ως ιερό, όπου κανείς δεν επιτρεπόταν να συλληφθεί.

Άφιξη στο Λαμαγιούρου, τακτοποίηση στο κατάλυμά μας και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΛΑΜΑΓΙΟΥΡΟΥ – ΑΤΙΤΣΕ – ΜΟΥΛΜΠΕΚ – ΚΑΡΓΚΙΛ

Μετά το πρωινό μας βγαίνουμε και πάλι στο δρόμο με πρώτο προορισμό ένα μικρό μοναστικό συγκρότημα, το Ατίτσε, στο οποίο βρίσκεται ένα αρχαίο σπήλαιο που ονομάζεται Ναρόπα, αλλά και ο ναός των 1000 Τάρα.

Έπειτα, θα συνεχίσουμε για το πέρασμα Fotu-La και το μοναστήρι Μουλμπέκ, το οποίο είναι χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου, περίπου 11.500 πόδια από τη θάλασσα. Είναι γνωστό για το άγαλμα του Βούδα ύψους 9 μέτρων που δεσπόζει σκαλισμένο πάνω στον λόφο.

Άφιξη στο Καργκίλ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.