fb

Πανόραμα Γερμανίας – Στρασβούργο | Καλοκαίρι 2024

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 999€

Ταυτότητα ταξιδιού

Οκτώ ημέρες σε ένα συνδυαστικό πανόραμα γερμανικής και γαλλικής πανδαισίας, που καλύπτει το Μόναχο με τις Βαυαρικές Άλπεις, τον Μέλανα Δρυμό, πόλεις του Ρομαντικού Δρόμου, το Ρόττενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, το Βισμπάντεν και την Κομπλέντζ με κρουαζιέρα στον Ρήνο, σε συνδυασμό με την Αλσατία, το Στρασβούργο και τα χαρακτηριστικά χωριά της Αλσατίας Κολμάρ, Ρικβίρ, Έγκισχαϊμ. Με την κρουαζιέρα στον Ρήνο να αποτελεί ένα από τα highlights του ταξιδιού μας, απολαμβάνουμε ένα γαλλογερμανικό ντελίριο, όπου συμπλέκονται ονειρικά μεσαιωνικά δουκάτα και δροσερά κελάρια, με προηγμένες πολιτείες και απαστράπτουσα κουλτούρα.  Στο Στρασβούργο κτυπά η καρδιά των ευρωπαϊκών θεσμών, στη Χαϊδελβέργη μεσουρανεί το Πανεπιστήμιο ως κιβωτός σοφίας, στο Μαύρο Δάσος (Μέλανας Δρυμός) μάστορες σμιλεύουν κούκους με απαράμιλλη τεχνικά, ελάφια αλωνίζουν στα γύρω δάση, γεράκια αιωρούνται στις πανύψηλες βουνοκορφές, τα κρασοχώρια στα Βόσγια Όρη μοιάζουν σαν μπιμπελό, στο Μπάντεν-Μπάντεν οι θεατρικές σκηνές, τα Spa και τα τυχερά παιχνίδια γεμίζουν από μεγιστάνες. Διόλου λοιπόν τυχαία η αύρα του Γουτεμβέργιου και του Γκαίτε εκεί! Ελάτε με το Versus Travel να σας τα δείξουμε, όπως εμείς ξέρουμε!

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Μόναχο, Κάστρα Βαυαρίας, Νοϊσβανστάιν, Στρασβούργο, Κολμάρ, Έγκισχαϊμ, Ρικβίρ, Χαϊδελβέργη, Μπάντεν Μπάντεν,  Λίμνη Τίτι, Φράιμπουργκ, Μέλανας Δρυμός, Κρουαζιέρα Ρήνου

Οκτώ ημέρες σε ένα συνδυαστικό πανόραμα γερμανικής και γαλλικής πανδαισίας, που καλύπτει το Μόναχο με τις Βαυαρικές Άλπεις, τον Μέλανα Δρυμό, πόλεις του Ρομαντικού Δρόμου, το Ρόττενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, το Βισμπάντεν και την Κομπλέντζ με κρουαζιέρα στον Ρήνο, σε συνδυασμό με την Αλσατία, το Στρασβούργο και τα χαρακτηριστικά χωριά της Αλσατίας Κολμάρ, Έγκισχαϊμ, Ρικεβίρ. Ένα γαλλογερμανικό ντελίριο, όπου συμπλέκονται ονειρικά μεσαιωνικά δουκάτα και δροσερά κελάρια, με προηγμένες πολιτείες και απαστράπτουσα κουλτούρα. Στο Στρασβούργο κτυπά η καρδιά των ευρωπαϊκών θεσμών, στη Χαϊδελβέργη μεσουρανεί το Πανεπιστήμιο ως κιβωτός σοφίας, στο Μαύρο Δάσος (Μέλανας Δρυμός) μάστορες σμιλεύουν κούκους με απαράμιλλη λεπτομέρεια, ελάφια αλωνίζουν στα γύρω δάση, γεράκια αιωρούνται στις πανύψηλες βουνοκορφές, τα κρασοχώρια στα Βόσγια Όρη μοιάζουν σαν μπιμπελό, στο Μπάντεν-Μπάντεν οι θεατρικές σκηνές, τα Spa και τα τυχερά παιχνίδια γεμίζουν από μεγιστάνες. Διόλου λοιπόν τυχαία η αύρα του Γουτεμβέργιου και του Γκαίτε εκεί! Ελάτε με το Versus Travel να σας τα δείξουμε, όπως εμείς ξέρουμε!

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα νέο, εκτενέστερο, 8ήμερο ταξίδι, που καλύπτει περιοχές της Γερμανίας και της Γαλλίας από το Μόναχο και κατά μήκος του Ρήνου στον Ρομαντικό Δρόμο, μέχρι την περιοχή της Αλσατίας και το Στρασβούργο. Ένα Γαλλογερμανικό πανόραμα!

Επιλέγουμε διαμονή στη Χαϊδελβέργη

Το Versus, οπαδός των ποιοτικών προγραμμάτων, επιλέγει διαμονή στην πανέμορφη αυτή γραφική πόλη που, λόγω κόστους, συνήθως περιορίζεται σε ημερήσια εκδρομή. 

Αλσατία & Ρομαντικός Δρόμος

Δύο ταξίδια σε ένα. Γαλλικός Δρόμος του Κρασιού με ορμητήριο το Στρασβούργο & γερμανικός Ρομαντικός Δρόμος με επίσκεψη στο μοναδικό Ρότενμπουργκ.

Μεσαιωνικά αλσατικά χωριά

Εκδρομή στα ξεχωριστά οινικά χωριά Ρικβίρ, Κολμάρ και Έγκισχαϊμ που το Versus έχει επιλέξει και ξεχωρίζουν στον αλσατικό Δρόμο του Κρασιού.

Γιατί μας αρέσει

Συνδυάζουμε τον μεσαιωνικό αλσατικό Δρόμο του Κρασιού και με τον ποιητικό Ρομαντικό Δρόμο της Γερμανίας. Απολαμβάνουμε τα ομορφότερα και διασημότερα οινικά χωριά της Αλσατίας και τη Γερμανία της καταπράσινης φύσης και του Γκαίτε.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει

 • Απ’ ευθείας πτήσεις με Lufthansa. Με πρωινή άφιξη στο Μόναχο και βραδινή επιστροφή στην Αθήνα με απογευματινή πτήση από Φρανκφούρτη.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, στο Μόναχο, σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*.
 • ΜΟΝΟ ΣΤΟ VERSUS, τρεις (3) σπάνιες διανυκτερεύσεις στην πανέμορφη Χαϊδελβέργη, σε ξενοδοχείο 4*.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο κουκλίστικο Στρασβούργο, σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*.
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
 • Επίσκεψη στα μοναδικά χαρακτηριστικά χωριά της Αλσατίας, Κολμάρ, Έγκισχαϊμ, Ρικεβίρ.
 • Κρουαζιέρα στο σημαντικότερο τμήμα του Ρήνου.
 • Επίσκεψη σε χωριά του Ρομαντικού Δρόμου και στο μοναδικό Ρόττενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ.
 • Επίσκεψη στο Φράιμπουργκ.
 • Εκδρομή στην περιοχή του Μέλανα Δρυμού και τη Λίμνη Τίτιζεε.
 • Το ταξίδι συνοδεύει αρχηγός του γραφείου μας.

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΟΝΑΧΟ (περιήγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μόναχο, η πρωτεύουσα της Βαυαρίας.
Το Μόναχο, είναι χτισμένο στις όχθες του Ίζαρ, ενός από τους μεγαλύτερους παραποτάμους του επάνω ρου του Δούναβη. Μετά το Βερολίνο και το Αμβούργο, το Μόναχο είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας. Αποτελεί σημαντικό οικονομικό, βιομηχανικό, αλλά και πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Μια πόλη ανάμεσα σε μεγάλες βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας και σε υπαίθριες μπυραρίες, ανάμεσα στην τέχνη, τον πολιτισμό, τη δημιουργικότητα και τις ήσυχες γωνιές, ανάμεσα στο μπαρόκ και το μοντέρνο. Δεν πρόκειται για αντιφάσεις, αλλά για τυπικά χαρακτηριστικά του Μονάχου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
Θα ξεκινήσουμε σήμερα, την πανοραμική μας περιήγηση στα σημαντικότερα σημεία της και στη συνέχεια θα κάνουμε μια βόλτα με τα πόδια στο ιστορικό της κέντρο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων, το εμπορικό κέντρο γύρω από τον κόμβο Στάχους, την Όπερα, τον ποταμό Ίζαρ με τις νησίδες, τις πύλες και τους μεσαιωνικούς προμαχώνες του, το επιβλητικό Δημαρχείο με το ρολόι και τις φιγούρες από τον γάμο του Δούκα Γουλιέλμου να μπαινοβγαίνουν, τον Καθεδρικό Ναό κ.ά. Περίπατος σε πεζόδρομους της παλιάς πόλης για φωτογραφίες, αγορές κλπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

2η ημέρα: ΜΟΝΑΧΟ: Ολοήμερη εκδρομή στις Βαυαρικές Άλπεις (Κάστρο Νοϊσβανστάιν, Ομπεραμεργάου, Γκάρμις Παρτενκίρχεν)

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την επονομαζόμενη "Ρομαντική Οδό" (Romantischen Strasse), μέσα από ονειρεμένους δρυμούς, στεφανωμένους από ένδοξα φρούρια και διακοπτόμενους από κελαριστά ρυάκια, με άφθονους κυνηγότοπους, μυστικά ξέφωτα κι απότομα φαράγγια.  Θα φθάσουμε στο Φύσσεν, τέως φέουδο του βασιλιά Λουδοβίκου Β’, στον παραμυθένιο Πύργο του οποίου, το Νοϊσβανστάιν ("Νέος Λίθος του Κύκνου"), ανεβαίνουμε για ωριαία περιήγηση(εξωτερικά). Στη συνέχεια θα σταματήσουμε στο δίδυμο Γκάρμις-Παρτενκίρχεν για να πάρουμε μια γεύση από έναν απαστράπτοντα συνδυασμό γαλήνης και ευδαιμονίας, ενώ κατά την επιστροφή μας θα περάσουμε από το Ομπεραμεργκάου (Oberammergau), ένα χωριό όχι ιδιαίτερα μεγάλο, αλλά παγκοσμίως ξακουστό για τις θεατρικές αναπαραστάσεις με τα Πάθη του Χριστού. Επιστροφή στο Μόναχο και στο ξενοδοχείο μας όπου θα διανυκτερεύσουμε.

3η ημέρα: ΜΟΝΑΧΟ – ΡΟΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ ΟΜΠ ΝΤΕΡ ΤΑΟΥΜΠΕΡ – ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ – ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ

 

Κατά τη σημερινή μας ημέρα θα ακολουθήσουμε τον παραδοσιακό "Ρομαντικό Δρόμο" για το μεσαιωνικό Ρότενμπουρκ του κρατιδίου της Βαυαρίας, στην περιοχή της Φραγκονίας. Είναι μία από τις πιο γραφικές πόλεις της Γερμανίας με χαρακτηριστικές μεσαιωνικές πύλες. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα τείχη, την εκκλησία του Νοσοκομείου, το Δημαρχείο, την αίθουσα που στέγαζε το Δημοτικό συμβούλιο και τον Καθεδρικό ναό. Παραμονή και χρόνος ελεύθερος στα γραφικά δρομάκια της πόλης. Συνεχίζουμε για τη γραφική Χαϊδελβέργη από τις λίγες πόλεις που δεν βομβαρδίστηκαν κατά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο. Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νέκαρ και αποτελεί την πιο αγαπημένη πόλη των νέων και των καλλιτεχνών. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

4η ημέρα: ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ (περιήγηση) – ΜΠΑΝΤΕΝ ΜΠΑΝΤΕΝ – ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ – ΛΙΜΝΗ ΤΙΤΙ – ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ

Αναχώρηση από τη Χαϊδελβέργη και πρώτος προορισμός μας για σήμερα το Μπάντεν Μπάντεν, τον φημισμένο προορισμό ιαματικών λουτρών, καταφύγιο εύπορων, στολισμένο με κρήνες, πινακοθήκες, θέατρα και καζίνο κλπ.
Ύστερα θα οδηγηθούμε στις περιοχές του Μέλανα Δρυμού (Schwarzwald). Θα γνωρίσουμε πόλεις και περιοχές του Μέλανος Δρυμού, το δάσος που καλύπτει τεράστιες εκτάσεις της Βυρτεμβέργης έως τα σύνορα Γερμανίας - Ελβετίας και Γαλλίας.
Κατόπιν συνεχίζουμε για την αγαπημένη πόλη του Νίκου Καζαντζάκη, το Φράιμπουργκ, που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ντραϊζαμ, στην οποία θα δούμε μεταξύ άλλων το Πανεπιστήμιο, το Θέατρο, το Δημαρχείο, καθώς και το επιβλητικό Μίνστερ στην καρδιά του ιστορικού της κέντρου.
Επόμενος προορισμός μας, το Τίτιζεε με τη λίμνη, τα σαλέ και τις καταπράσινες βουνοκορφές με τα ερυθροέλατα. Άφιξη και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε τον καφέ μας με θέα τη λίμνη ή για μια προαιρετική πλεύση με πλοιάριο.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Χαϊδελβέργη όπου θα διανυκτερεύσουμε.

 

5η ημέρα: ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ – ΜΠΑΚΑΡΑ – ΚΟΜΠΛΕΝΤΣ (Κρουαζιέρα Ρήνου) – ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ

Πρωινή αναχώρηση για το Μπακαρα, του κρατιδίου της Έσσης.
Άφιξη και επιβίβαση για την 3ωρη κρουαζιέρα μας με το ποταμόπλοιο (οι ταξιδιώτες που δεν επιθυμούν την κρουαζιέρα μπορούν να συνεχίσουν με το πούλμαν μέχρι την πόλη Κόμπλεντς).
Άφιξη στην Κόμπλεντς, πόλη χτισμένη επάνω στη συμβολή των ποταμών Μοζέλα και Ρήνου. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε το μνημείο-σύμβολο της Γερμανικής ενότητας του Βίλχελμ Κάιζερ, τον Καθεδρικό ναό του Άγιου Κάστορα και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στα μαγαζάκια με τα σουβενίρ και τα εστιατόρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Χαϊδελβέργη για να διανυκτερεύσουμε.

6η ημέρα: ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ (περιήγηση) – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ (περιήγηση)

 

Σήμερα θα γνωρίσουμε την πόλη της Χαϊδελβέργης, μία από τις πιο αυθεντικά γραφικές πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης. Μετάβαση στο επιβλητικό κάστρο, την έδρα των Παλατινών, χτισμένο πάνω από την παλιά πόλη με τα καλντερίμια, τα παλιά σπίτια, τις εκκλησίες, για να απολαύσουμε τη θέα της πόλης με τα κωδωνοστάσια και τις στέγες των σπιτιών και στη συνέχεια επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο με τον Καθεδρικό ναό του Άγιου Πνεύματος, το ομορφότερο κτίσμα της πόλης, τον εμπορικό πεζόδρομο Χάουπτ Στράσσε, το Πανεπιστήμιο που χρονολογείται από το 1386 και είναι το αρχαιότερο της Γερμανίας, την Όπερα, κ.ά.
Προορισμός της σημερινής μας ημέρας είναι το Στρασβούργο, στη Γαλλία, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ίλ, παραπόταμου του Ρήνου.  Κατά την διάρκεια της γνωριμίας μας με την πόλη, θα δούμε το Συμβούλιο της Ευρώπης και το ιστορικό κέντρο με τον Καθεδρικό ναό Νότρ Νταμ, τα γραφικά Αλσατικά σπίτια και τις γέφυρες και τη φημισμένη συνοικία της Μικρής Γαλλίας.

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

7η ημέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΕΓΚΙΣΧΑΙΜ – ΚΟΛΜΑΡ – ΡΙΚΒΙΡ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ολοήμερης διαδρομής θα γνωρίσουμε τα εκπληκτικά χωριά της Αλσατίας, όπως την Κολμάρ, το «στολίδι της Αλσατίας», και αδιαμφισβήτητη κορωνίδα των Δρόμων του Κρασιού.
Με μια βόλτα στο παραμυθένιο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε τον Καθεδρικό ναό, τη συνοικία Μικρή Βενετία που διασχίζει ο Λαχ, παραπόταμος του Ιλλ, καθώς και το σπίτι του γλύπτη Φρεντερίκ Μπαρτολντί (FrédéricBartholdi)· αν το όνομά του δεν σας λέει πολλά, είναι εκείνος που φιλοτέχνησε το Άγαλμα της Ελευθερίας που το γαλλικό κράτος δώρισε στις Ηνωμένες Πολιτείες!
Επισκεπτόμαστε επίσης το Ρικβίρ, με τα παραδοσιακά του σπίτια, και το γραφικό Έγκισχαϊμ, πριν επιστρέψουμε στο Στρασβούργο όπου θα διανυκτερεύσουμε.