fb

Θιβέτ – Ανάβαση στη «Στέγη του Κόσμου» | Αύγουστος - Οκτώβριος 2024

Διάρκεια: 11, 12 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2199€

Ταυτότητα ταξιδιού

Το συγκλονιστικό αυτό ταξίδι μας στο Θιβέτ ξεκινάει από τη Λάσα όπου θα έχουμε μια βαθιά πρώτη γνωριμία με τον μυστηριακό κόσμο του Θιβέτ. Το πρόγραμμά μας εκεί περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων το καθηλωτικό ανάκτορο Ποτάλα, τον ναό Τζοκάνγκ και τα Θερινά Ανάκτορα Νορμπουλίγκα. Επόμενη στάση μας η παλιά πόλη Γκιαντσέ. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα περάσουμε δίπλα από την πανέμορφη λίμνη Γιαμντρόγκ, την «τιρκουάζ λίμνη» και θα συνεχίσουμε για το Σιγκάτσε, το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο του Θιβέτ. Θα επισκεφθούμε επίσης τα περίφημα μοναστήρια Ντρεπούνγκ και Σέρα στα περίχωρα της πρωτεύουσας Λάσα.

Στο δεύτερο μέρος του ταξιδιού μας οδηγούμαστε στο Τσενγκτού που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά οικονομικά, μεταφορικά και επικοινωνιακά κέντρα στην Δυτική Κίνα. Πηγαίνουμε, επίσης, στο Λεσάν κάτω από το ήρεμο βλέμμα του Βούδα, ύψους 71 μέτρων.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το Θιβέτ, αυτή η αχανής χώρα με τα οροπέδια και τις ογκώδεις βουνοκορφές, γοήτευε από παλιά τους εξερευνητές και ταξιδευτές ανά τον κόσμο. «Στέγη του κόσμου», «Σάνγκρι-λα» και «Γη του χιονιού» είναι μόνο μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που του έχουν αποδοθεί. Αφ’ ότου ο βουδισμός καθιερώθηκε ως επίσημη θρησκεία τον 7ο αιώνα, το Θιβέτ αφιερώθηκε στον πνευματισμό.

Οι εποχές όμως άλλαξαν και σημαντικά γεγονότα στα μέσα του 20ού αιώνα συνετέλεσαν σε μεγάλες αλλαγές στον τρόπο ζωής αυτού του απλού, υπέροχου νομαδικού λαού. Ωστόσο η πίστη, βαθιά ριζωμένη στην ψυχή του κάθε Θιβετιανού, είναι ανεξάντλητη πηγή ενέργειας προκειμένου να καταφέρει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα ζωής.

Ένα ταξίδι στο Θιβέτ είναι μια μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσει κανείς τον τρόπο ζωής και σκέψης ενός λαού που προσπαθεί με «νύχια και με δόντια» να διατηρήσει τον πολιτισμό του και την πίστη του, αλλά δεν είναι βέβαιο για το πόσο ακόμα καιρό θα το καταφέρνει, καθώς οι επιρροές από τον κινεζικό τρόπο ζωής είναι εμφανείς σε όλους τους τομείς.

 Ξεκινάμε το ταξίδι μας με το Τσενγκντού, πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν, έναν σχετικά άγνωστο, αλλά πανέμορφο προορισμό στη Νοτιοδυτική Κίνα. Από εκεί φτάνοντας στο Θιβέτ, την «κορυφή του κόσμου», ο καθένας βιώνει την ενέργεια αυτού του ιερού χώρου με διαφορετικό τρόπο.

Τις επόμενες ημέρες δεν αρκούμαστε μόνο σε επισκέψεις στα αξιοθέατα της Λάσα, της ιερής πρωτεύουσας που διαφυλάσσει τη φλόγα της θιβετιανής κληρονομιάς που τρεμοσβήνει αλλά δεν χάνεται: ταξιδεύουμε και στην επαρχία για να επισκεφθούμε ιστορικές πόλεις όπως το Τσετάνγκ, το Γκιαντσέ και το Σιγκάτσε. Επισκεπτόμαστε ιστορικά μοναστήρια που χτίστηκαν πριν από αιώνες, βουβοί μάρτυρες του παρελθόντος. Στα σωθικά τους κρύβουν ακόμα τους θησαυρούς που κατάφεραν να επιβιώσουν από τη «μεγάλη προλεταριακή πολιτιστική επανάσταση» χάρη στην ευρηματικότητα κάποιων μοναχών.

Η κάθε διαδρομή στο Θιβέτ είναι μια μοναδική εμπειρία, καθώς στο διάβα μας συναντούμε πανέμορφες λίμνες, χιονισμένες βουνοκορφές και τοπία απίστευτης ομορφιάς.

Το πρόγραμμα αυτό, όπως σας έχουμε συνηθίσει στα πολιτιστικά ταξίδια Versus, είναι άρτια σχεδιασμένο, με σκοπό η αναρρίχηση στο οροπέδιο του Θιβέτ να είναι ταυτόχρονα και μύηση στη μυστηριακή του ατμόσφαιρα και η «ανάβαση» να μην είναι μόνο σωματική...Αυτός είναι και ο λόγος που επιλέγουμε ως αρχηγό βουδιστή εξειδικευμένο στον θιβετιανό πολιτισμό αλλά και αεροπορική μετάβαση από και προς το Θιβέτ προκειμένου να είμαστε ήρεμοι και ξεκούραστοι όπως απαιτεί η εμβάθυνση στο ταξίδι αυτό.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα από τα πιο ξεχωριστά και ιδιαίτερα ταξίδια που θα κάνετε στη ζωή σας, πάντα με την οργάνωση του Versus που προσέχει την κάθε λεπτομέρεια σε κάθε προορισμό. Ένα μοναδικό οδοιπορικό στο Θιβέτ, στην «Πύλη της Γης» όπως το αποκαλούν για να έρθουμε σε επαφή με έναν ξεχωριστό πολιτισμό, να ανακαλύψουμε μυστικά και να μυηθούμε σε καθηλωτικές εμπειρίες. Ακολουθούμε διαδρομές περισσότερο και λιγότερο δημοφιλείς, εντάσσοντας όχι μόνο τα πολύ γνωστά αξιοθέατα αλλά εμπλουτίζοντας το πρόγραμμά μας με εμπειρίες και εικόνες καθηλωτικές. Ένας συνδυασμός φυσικού τοπίου, κουλτούρας και πολιτισμού σε μια γωνιά του κόσμου όπου ο καθένας βιώνει την ενέργεια του ιερού χώρου με διαφορετικό τρόπο.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Σπάνιες πτήσεις οι οποίες μας φτάνουν στο Θιβέτ με δυο μόνο πτήσεις.
 • Επίσκεψη στο κέντρο Προστασίας Πάντα στο Τσενγκντού.
 • Το σημαντικότερο αξιοθέατο της Σιγκάτσε, το μοναστήρι Τασιλούνπο, που ιδρύθηκε το 1447 από τον πρώτο Δαλάι Λάμα.
 • Επίσκεψη στο ανάκτορο Ποτάλα.
 • Ξενάγηση στο Τσενγκντού.
 • Δείπνο με παραδοσιακούς χορούς σε τοπικό εστιατόριο στη Λάσα.
 • Την μοναδική οκταγωνική Στούπα Κουμπούμ (Τόπος των Χιλίων Εικόνων).
 • Ξενοδοχεία 5* στο Τσενγκντού, 4* στη Λάσα, τα καλύτερα διαθέσιμα στο υπόλοιπο Θιβέτ όπου η υποδομή είναι χαμηλή.

Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Λάσα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Λάσα, την επιβλητική πρωτεύουσα του Θιβέτ.

 

2η ημέρα: Άφιξη στη Λάσα

Άφιξη στη Λάσα. Χτισμένη σε οροπέδιο, η Λάσα υπήρξε μέχρι το 1959 η έδρα του Δαλάι Λάμα, θρησκευτικού και πνευματικού ηγέτη του Θιβέτ.

Lha στα θιβετιανά σημαίνει «ιερή» και sa «γη». Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Λάσα (Ποτάλα, Τζοκάνγκ, Μπαρκόρ, Θερινά Ανάκτορα Νορμπουλίγκα)

Μια επίσκεψη στη Λάσα είναι το όνειρο κάθε Θιβετιανού από την επαρχία του Θιβέτ. Πιστοί ξεκινούν από κάθε γωνιά του Θιβέτ για να πάνε στη Λάσα για προσκύνημα, διανύοντας πεζή εκατοντάδες χιλιόμετρα κάτω από εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες. Για εμάς η επίσκεψη στο ανάκτορο Ποτάλα θα είναι πολύ πιο εύκολη υπόθεση. Το Ποτάλα είναι ένα μεγαλοπρεπές οικοδόμημα 13 ορόφων και 1.000 δωματίων που δεσπόζει στις πλαγιές του Κόκκινου Βουνού. Η κατασκευή του παλατιού άρχισε το 1645 από τον πέμπτο Δαλάι Λάμα και ολοκληρώθηκε το 1694. Στη συνέχεια μας περιμένει ο ναός Τζοκάνγκ, ο σπουδαιότερος του Θιβέτ. Στο εσωτερικό του φυλάσσεται το άγαλμα του Βούδα σε νεαρή ηλικία, το οποίο μετέφερε η πριγκίπισσα Γουέντσεν όταν έφτασε στο Θιβέτ για να παντρευτεί τον Σονγκτσέν Γκαμ-πό. Το άγαλμα θεωρείται το πιο ιερό σε όλο το Θιβέτ. Εκατοντάδες πιστοί πηγαίνουν από το ένα ιερό στο άλλο προσφέροντας λιωμένο βούτυρο, το οποίο χρησιμοποιείται αντί κεριών, για να φωτιστεί ο χώρος. Φεύγοντας από τον ναό, θα βιώσουμε μια μοναδική εμπειρία: θα συμμετάσχουμε στην «κόρα», την προσκυνηματική διαδρομή γύρω από το ιερό Τζόκανγκ. Σε αυτήν τη διαδρομή οι πιστοί κινούνται με τη φορά των δεικτών του ρολογιού ψάλλοντας χαμηλόφωνα «μάντρα» (προσευχές), τα οποία μετρούν με τη βοήθεια του «μάλα» (κομποσκοίνι). Με το άλλο χέρι γυρίζουν τον μύλο των προσευχών. Εκεί, όπου έμποροι και μικροπωλητές δημιουργούν μια φασαριόζικη πολυχρωμία, είναι το ιδανικό μέρος για να αγοράσετε θρησκευτικά σουβενίρ. Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα Νορμπουλίγκα, που στη θιβετιανή γλώσσα σημαίνει «Πάρκο του θησαυρού». Πρόκειται για μια τεράστια έκταση με κήπους, ναούς και εξοχικές κατοικίες των Δαλάι Λάμα στα δυτικά προάστια της πρωτεύουσας, στις όχθες του ποταμού Koυίτσου, που χρονολογείται από το 1740 μ.Χ. Ακολουθεί δείπνο με παραδοσιακούς χορούς σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Λάσα – Γκιαντσέ

Η πυξίδα του Versus σήμερα δείχνει την παλιά πόλη Γκιαντσέ. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα περάσουμε δίπλα από την πανέμορφη λίμνη Γιαμντρόγκ, την «τιρκουάζ λίμνη», μία από τις τρεις ιερές λίμνες του Θιβέτ. Σε αυτήν καταλήγουν ρυάκια από τα χιόνια των γύρω βουνών που λιώνουν. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε ένα από τα πιο όμορφα μέρη του Θιβέτ και θα θαυμάσουμε τον παγετώνα Κάρε-λα. Άφιξη στο Γκιαντσέ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Γκιαντσέ (Μοναστήρι Πελκόρ, Στούπα Κουμπούμ) – Σιγκάτσε

Το πρωί θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Πελκόρ, το οποίο ιδρύθηκε τον 15ο αιώνα. Εντός των τειχών της μονής ορθώνεται η μοναδική οκταγωνική Στούπα Κουμπούμ (Τόπος των Χιλίων Εικόνων). Όπως υποδηλώνει και το όνομά της, η στούπα αυτή διαθέτει υπέροχες τοιχογραφίες. Η στούπα είναι μια τρισδιάστατη αρχιτεκτονική απόδοση του σύμπαντος. Καθώς ο πιστός πλησιάζει προς το κέντρο μέσα από τους διαδρόμους, φτάνει στο τέλος αυτής της διαδρομής στην ουσία. Ο πιστός ανεβαίνει τόσο κυριολεκτικά (καθ' ύψος) όσο και μεταφορικά (δυναμώνει η αντίληψή του) και σταδιακά φτάνει στην «καρδιά» της ύλης, που, στην προκειμένη περίπτωση, είναι η κορυφή της στούπας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Σιγκάτσε, το δεύτερο μεγάλο κέντρο του Θιβέτ και έδρα του Πάντσεν Λάμα, ο οποίος θεωρείται μετενσάρκωση του Αμιτάμπα (ο Βούδας του άπειρου φωτός) - ο δεύτερος υψηλότερος τίτλος του θιβετιανού βουδισμού, μετά τον Δαλάι Λάμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Σιγκάτσε – Λάσα

Σήμερα θα επισκεφθούμε το σημαντικότερο αξιοθέατο της Σιγκάτσε, το μοναστήρι Τασιλούνπο, που ιδρύθηκε το 1447 από τον πρώτο Δαλάι Λάμα. Εδώ βρίσκεται το εξαιρετικά εντυπωσιακό άγαλμα του Μελλοντικού Βούδα Μαϊτρέγια, ύψους 26 μέτρων. Εννιακόσιοι τεχνίτες εργάστηκαν επί 9 χρόνια για να το ολοκληρώσουν. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Λάσα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Λάσα (Μοναστήρια Ντρεπούνγκ και Σέρα)

Για μια καλύτερη γνωριμία με τον μυστηριακό κόσμο του Θιβέτ θα επισκεφθούμε τα περίφημα μοναστήρια Ντρεπούνγκ και Σέρα στα περίχωρα της πρωτεύουσας. Πρόκειται για δύο από τα πιο ιερά βουδιστικά μοναστήρια ολόκληρης της χώρας στα οποία συρρέουν εκατοντάδες πιστοί για να προσκυνήσουν. Το μοναστήρι Ντρεπούνγκ ήταν κάποτε το μεγαλύτερο του κόσμου και φιλοξενούσε 10.000 μοναχούς. Ήταν επίσης η έδρα του εκάστοτε Δαλάι Λάμα μέχρι να ολοκληρωθεί το παλάτι Ποτάλα. Σήμερα ζουν εδώ περίπου 600 μοναχοί, αλλά είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι το μοναστήρι κατάφερε

και γλίτωσε στο πέρασμα των αιώνων από εμφύλιους πολέμους, επιδρομές Μογγόλων και από την πολιτιστική επανάσταση. Επόμενος σταθμός μας είναι το μοναστήρι Σέρα. Εδώ θα δούμε την κεντρική αίθουσα των συνελεύσεων όπου υπάρχουν αναρτημένα τεράστια λάβαρα. Εκτός από το παραδοσιακό τυπογραφείο με ξύλινες πλάκες-σφραγίδες για το τύπωμα των ιερών κειμένων «σούτρα», στη μονή λειτουργούν ακόμη τρεις σχολές που είναι αφιερωμένες στη σπουδή του αποκρυφιστικού ταντρισμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Λάσα – Τσενγκντού (πτήση)

Η μεταφορά μας στο αεροδρόμιο και η πτήση επιστροφής από τη Λάσα στο Τσενγκντού είναι συγχρόνως και ένα ταξίδι επιστροφής από τη «στέγη του κόσμου» σε μια πιο γήινη πραγματικότητα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Τσενγκντού - Κέντρο Προστασίας Πάντα – Λεσάν – Τσενγκντού

Πρώτη επίσκεψη της ημέρας στο Κέντρο Προστασίας Πάντα, για να γνωρίσουμε τα χνουδωτά ασπρόμαυρα αρκουδάκια της Κίνας, που από κοντά είναι σαν ψεύτικα. Η επόμενη διαδρομή μας, μας φέρνει στο Λεσάν κάτω από το ήρεμο βλέμμα του Βούδα, ύψους 71 μέτρων. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο πέτρινο Βούδα του κόσμου και άρχισε να σμιλεύεται στο βουνό το 713 μ.Χ. προκειμένου να συγκρατηθούν τα ορμητικά νερά των τριών ποταμών που κατέστρεφαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Το άγαλμα ολοκληρώθηκε 90 χρόνια αργότερα. Μάλιστα λέγεται ότι από τις εργασίες έπεσαν τόσοι βράχοι στο νερό που άλλαξαν τα ρεύματα και τα ποτάμια ηρέμησαν... Από το 1996 το άγαλμα αυτό έχει ενταχθεί στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Επιστροφή στο Τσενγκντού και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Τσενγκντού (ξενάγηση) – πτήση επιστροφής

Πρωινό και βόλτα στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τον ναό Βενσού, το Πάρκο του Λαού, ενώ θα επισκεφθούμε και ένα τοπικό τεϊοποτείο. Το απόγευμα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για τη συλλογή των τελευταίων αναμνήσεων από το ταξίδι αυτό… Δείπνο και το βράδυ μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. 

11η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Επιστρέφουμε σπίτι μας υπερπλήρεις σε εικόνες και εμπειρίες που θα μας συντροφεύουν για μια ζωή, έτοιμοι για τον επόμενο προορισμό που θα μας καταπλήξει και μόνο το Versus Travel ξέρει πως να πραγματοποιήσει.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2499 € 980 €
Twin Room 2499 € 980 €
Triple Room 2499 € 980 €
Single Room 3349 € 980 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ :  128 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2299 € 980 €
Twin Room 2299 € 980 €
Triple Room 2299 € 980 €
Single Room 3079 € 980 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ :  128 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2399 € 980 €
Twin Room 2399 € 980 €
Triple Room 2399 € 980 €
Single Room 3179 € 980 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ :  128 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2299 € 980 €
Twin Room 2299 € 980 €
Triple Room 2299 € 980 €
Single Room 3149 € 980 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ :  128 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2199 € 980 €
Twin Room 2199 € 980 €
Triple Room 2199 € 980 €
Single Room 2979 € 980 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ :  128 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2719 € 980 €
Twin Room 2719 € 980 €
Triple Room 2719 € 980 €
Single Room 3569 € 980 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ :  128 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2519 € 980 €
Twin Room 2519 € 980 €
Triple Room 2519 € 980 €
Single Room 3299 € 980 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ :  128 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2619 € 980 €
Twin Room 2619 € 980 €
Triple Room 2619 € 980 €
Single Room 3399 € 980 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ :  128 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2519 € 980 €
Twin Room 2519 € 980 €
Triple Room 2519 € 980 €
Single Room 3369 € 980 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ :  128 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2419 € 980 €
Twin Room 2419 € 980 €
Triple Room 2419 € 980 €
Single Room 3199 € 980 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ :  128 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3729 € 0 €
Twin Room 3729 € 0 €
Triple Room 3729 € 0 €
Single Room 4579 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ :  128 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3529 € 0 €
Twin Room 3529 € 0 €
Triple Room 3529 € 0 €
Single Room 4309 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ :  128 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3629 € 0 €
Twin Room 3629 € 0 €
Triple Room 3629 € 0 €
Single Room 4409 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ :  128 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3529 € 0 €
Twin Room 3529 € 0 €
Triple Room 3529 € 0 €
Single Room 4379 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ :  128 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3429 € 0 €
Twin Room 3429 € 0 €
Triple Room 3429 € 0 €
Single Room 4209 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ :  128 €


Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

CA 864

03/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΠΕΚΙΝΟ

14:15

05:20 (+1)

CA 4125

04/08/2024

ΠΕΚΙΝΟ – ΛΑΣΑ

07:45

12:05

CA 4402

10/08/2024

 ΛΑΣΑ – ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ

11:25

13:40

CA 1408

13/08/2024

ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ  –  ΠΕΚΙΝΟ

21:00

23:45

CA 863

14/08/2024

ΠΕΚΙΝΟ –  ΑΘΗΝΑ

02:30

09:00

12ήμερο πρόγραμμα με 8 διανυκτερεύσεις.

Περιλαμβάνει μια επιπλέον διανυκτέρευση στο Τσενγκτού.

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

CA 864

09/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΠΕΚΙΝΟ

14:15

05:20 (+1)

CA 4125

10/08/2024

ΠΕΚΙΝΟ – ΛΑΣΑ

07:45

12:05

CA 4402

16/08/2024

 ΛΑΣΑ – ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ

11:25

13:40

CA 1408

18/08/2024

ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ  –  ΠΕΚΙΝΟ

21:00

23:45

CA 863

19/08/2024

ΠΕΚΙΝΟ –  ΑΘΗΝΑ

02:30

09:00

11ήμερο πρόγραμμα με 8 διανυκτερεύσεις.

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

CA 864

14/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΠΕΚΙΝΟ

14:15

05:20 (+1)

CA 4125

15/08/2024

ΠΕΚΙΝΟ – ΛΑΣΑ

07:45

12:05

CA 4402

21/08/2024

 ΛΑΣΑ – ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ

11:25

13:40

CA 1408

23/08/2024

ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ  –  ΠΕΚΙΝΟ

21:00

23:45

CA 863

24/08/2024

ΠΕΚΙΝΟ –  ΑΘΗΝΑ

02:30

09:00

11ήμερο πρόγραμμα με 8 διανυκτερεύσεις.

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

CA 864

19/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΠΕΚΙΝΟ

14:15

05:20 (+1)

CA 4125

20/08/2024

ΠΕΚΙΝΟ – ΛΑΣΑ

07:45

12:05

CA 4402

26/08/2024

 ΛΑΣΑ – ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ

11:25

13:40

CA 1408

29/08/2024

ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ  –  ΠΕΚΙΝΟ

21:00

23:45

CA 863

30/08/2024

ΠΕΚΙΝΟ –  ΑΘΗΝΑ

02:30

09:00

12ήμερο πρόγραμμα με 8 διανυκτερεύσεις.

Περιλαμβάνει μια επιπλέον διανυκτέρευση στο Τσενγκτού.

 

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

CA 864

18/10/2024

ΑΘΗΝΑ – ΠΕΚΙΝΟ

14:15

05:20 (+1)

CA 4125

19/10/2024

ΠΕΚΙΝΟ – ΛΑΣΑ

07:45

12:05

CA 4402

25/10/2024

 ΛΑΣΑ – ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ

11:25

13:40

CA 1408

27/10/2024

ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ  –  ΠΕΚΙΝΟ

21:00

23:45

CA 863

28/10/2024

ΠΕΚΙΝΟ –  ΑΘΗΝΑ

02:30

09:00

11ήμερο πρόγραμμα με 8 διανυκτερεύσεις.

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ημιδιατροφή (κυρίως κινέζικου τύπου γεύματα)
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Ξενοδοχεία 5* στο Τσενγκντού, 4* στη Λάσα, τα καλύτερα διαθέσιμα στο υπόλοιπο Θιβέτ όπου η υποδομή είναι χαμηλή.
 • Έλληνας αρχηγός – συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

Δεν περιλαμβάνονται 

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).
 • Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  980
 • Βίζα Κίνας: 128€

 

ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ: Απαιτείται βίζα για την είσοδο στην Κίνα για τους κατόχους ελληνικών διαβατηρίων, για την διαδικασία απόκτηση της θα ενημερωθείτε από το αντίστοιχο πρωτόκολλο που θα σας αποσταλεί. Το ποσό καταβάλλεται στην Αθήνα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Για όποιο ταξιδιώτη έχει στο διαβατήριό του σφραγίδα εισόδου στην Ταϊβάν, δεν επιτρέπεται η έκδοση βίζας για την Κίνα και κατά συνέπεια η είσοδός του στη χώρα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000 €.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ στην κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί σωστά στην κράτησή σας και στο φάκελό σας.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το VersusTravel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από τοτμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα από τα πιο ξεχωριστά και ιδιαίτερα ταξίδια που θα κάνετε στη ζωή σας, πάντα με την οργάνωση του Versus που προσέχει την κάθε λεπτομέρεια σε κάθε προορισμό. Ένα μοναδικό οδοιπορικό στο Θιβέτ, στην «Πύλη της Γης» όπως το αποκαλούν για να έρθουμε σε επαφή με έναν ξεχωριστό πολιτισμό, να ανακαλύψουμε μυστικά και να μυηθούμε σε καθηλωτικές εμπειρίες. Ακολουθούμε διαδρομές περισσότερο και λιγότερο δημοφιλείς, εντάσσοντας όχι μόνο τα πολύ γνωστά αξιοθέατα αλλά εμπλουτίζοντας το πρόγραμμά μας με εμπειρίες και εικόνες καθηλωτικές. Ένας συνδυασμός φυσικού τοπίου, κουλτούρας και πολιτισμού σε μια γωνιά του κόσμου όπου ο καθένας βιώνει την ενέργεια του ιερού χώρου με διαφορετικό τρόπο.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Σπάνιες πτήσεις οι οποίες μας φτάνουν στο Θιβέτ με δυο μόνο πτήσεις.
 • Επίσκεψη στο κέντρο Προστασίας Πάντα στο Τσενγκντού.
 • Το σημαντικότερο αξιοθέατο της Σιγκάτσε, το μοναστήρι Τασιλούνπο, που ιδρύθηκε το 1447 από τον πρώτο Δαλάι Λάμα.
 • Επίσκεψη στο ανάκτορο Ποτάλα.
 • Ξενάγηση στο Τσενγκντού.
 • Δείπνο με παραδοσιακούς χορούς σε τοπικό εστιατόριο στη Λάσα.
 • Την μοναδική οκταγωνική Στούπα Κουμπούμ (Τόπος των Χιλίων Εικόνων).
 • Ξενοδοχεία 5* στο Τσενγκντού, 4* στη Λάσα, τα καλύτερα διαθέσιμα στο υπόλοιπο Θιβέτ όπου η υποδομή είναι χαμηλή.

Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Highlights

 • Ζήστε την εμπειρία σε ένα από τα πλέον εντυπωσιακά οικοδομήματα του κόσμου, το Παλάτι Ποτάλα.
 • Γνωρίστε την Λάσα, την ιερή πόλη των Βουδιστών.
 • Γνωρίστε από κοντά τα χαριτωμένα χνουδωτά ζώα, στο Κέντρο Προστασίας Πάντα.
 • Επισκεφθείτε ένα τοπικό τεϊοποτείο.
 • Γευτείτε παραδοσιακές κινέζικες γεύσεις και παραδοσιακές συνταγές.
 • Θαυμάστε την «τιρκουάζ λίμνη», μία από τις τρεις ιερές λίμνες του Θιβέτ.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Το σημαντικότερο αξιοθέατο της Σιγκάτσε, το μοναστήρι Τασιλούνπο, που ιδρύθηκε το 1447 από τον πρώτο Δαλάι Λάμα.
 • Επίσκεψη στο κέντρο Προστασίας Πάντα στο Τσενγκντού.
 • Δείπνο με παραδοσιακούς χορούς σε τοπικό εστιατόριο στη Λάσα.

 

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

03/08, 09/08, 14/08, 19/08, 18/10Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Θιβέτ – Ανάβαση στη «Στέγη του Κόσμου» | Αύγουστος - Οκτώβριος 2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info