Πληροφορίες για: Κίνα

Η μεγαλοπρεπής πρωτεύουσα.
Η φημισμένη πρωτεύουσα της Κινέζικης ιστορίας, κατέχει με υπερηφάνεια ένα πλήθος πολιτιστικών μνημείων, δικαιολογώντας απόλυτα τον χαρακτηρισμό “πόλη – ιστορικό μουσείο”. Το σύγχρονο Πεκίνο είναι σήμερα σαν ένα δοχείο τήξης, όπου αναμιγνύονται όλες οι πολιτιστικές τάσεις με την παράδοση. Σε καμιά άλλη πόλη η τοπική παράδοση δεν έχει εισαχθεί στην καθημερινότητα του λαού με τόσο απόλυτο τρόπο, όσο η Κινέζικη παράδοση στο Πεκίνο.

Δυναστείες των πανίσχυρων αυτοκρατόρων
H Απαγορευμένη Πόλη, το περιβόητο Σινικό Τείχος, η ιστορική πλατεία Τιεν Αν Μεν, το μαγευτικό Γκουιλίν, ο Πήλινος Στρατός στο Ξιάν, είναι σημεία μνημειώδους αναφοράς, ενώ το Πεκίνο, η Καντόνα, η Σαγκάη και το αποκαλυπτικό, επηρεασμένο από το δυτικό τρόπο ζωής Χονγκ Κονγκ, είναι πόλεις που συμπληρώνουν μια φαντασμαγορική εικόνα, που δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε συναισθήματα άκρατου θαυμασμού.

Το πάντρεμα του παλιού και του νέου
Οι δυο μοντέρνες μεγαλουπόλεις, Πεκίνο και Σαγκάη, μας μεταφέρουν στη σύγχρονη Κίνα ενώ το Χανγκτσόου με την ήρεμη λίμνη, τις παγόδες και τα πέτρινα γεφύρια του, το μεσαιωνικό υδάτινο Ξιτάνγκ και το γεμάτο πλωτά κανάλια Σουτσόου, μας μεταφέρουν στην παλιά Κίνα. Ένα πάντρεμα του παλιού και του νέου που θα μας μαγέψει.

Πεκίνο

Η μεγαλοπρεπής πρωτεύουσα!

Ως μια φημισμένη πρωτεύουσα της Κινέζικης ιστορίας, κατέχει με υπερηφάνεια ένα πλήθος πολιτιστικών μνημείων, δικαιολογώντας απόλυτα τον χαρακτηρισμό "πόλη – ιστορικό μουσείο".

Το σύγχρονο Πεκίνο είναι σήμερα σαν ένα δοχείο τήξης, όπου αναμιγνύονται όλες οι πολιτιστικές τάσεις με την παράδοση. Σε καμιά άλλη πόλη η τοπική παράδοση δεν έχει εισαχθεί στην καθημερινότητα του λαού με τόσο απόλυτο τρόπο, όσο η Κινέζικη παράδοση στο Πεκίνο.

Μερικά από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης είναι οι ναοί της Γης, του Φεγγαριού, του Ηλίου, του Ουρανού και της Γεωργίας, ο ναός του Κομφούκιου, το Βασιλικό Παλάτι (Απαγορευμένη Πόλη), τα καλοκαιρινά διαμερίσματα της βασιλικής οικογένειας (περίπου 12 km βόρεια της πόλης), το Μεγάλο Σινικό Τείχος (υποβλητικό έργο, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε γύρω στον 5ο αιώνα), οι τάφοι της δυναστείας των Ming, η Ιερή Οδός, η πλατεία Tian’ Anmen - μία από τις μεγαλύτερες του κόσμου - στην καρδιά της πόλης, με τα σοσιαλιστικά κτίρια της δεκαετίας του ’50, οι υπερσύγχρονες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, το κτίριο της Όπερας και η λεωφόρος Τσανκ’αν των 35 χιλιομέτρων!

Μια μεγαλοπρεπής πρωτεύουσα με 20.000.000 κατοίκους και 8.000.000 ποδήλατα!

 

Σαγκάη

Το μαργαριτάρι της Ανατολής!

Η πόλη – φάρος στο δρόμο του εκσυγχρονισμού της Κίνας. Η επιβλητική εικόνα μιας θάλασσας από ουρανοξύστες που αγγίζουν τον ουρανό, ο ποταμός Χουάνγκ που τη χωρίζει σε δύο τμήματα και η πυκνή κίνηση στις εναέριες λεωφόρους, δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία ότι εδώ ξύπνησε ένας γίγαντας. Οι ξένες επιρροές την κατέστησαν ένα κοσμοπολίτικο κέντρο και της χάρισαν το όνομα "Παρίσι της Ανατολής".

Η Σαγκάη που κάποτε ήταν από τις πιο αμαρτωλές πόλεις της Ασίας, απέκτησε τη χαμένη αίγλη της και είναι σήμερα η οικονομική πρωτεύουσα του κινέζικου εμπορίου και το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Στα πλαίσια μιας κινέζικης τακτικής, που αποσκοπεί στην επίδειξη εθνικής υπεροχής, οι αρχές της πόλης δεν κατεδάφισαν τα τεκμήρια της αποικιοκρατικής εποχής. Απλώς, δημιούργησαν έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω τους, κάνοντάς τα να δείχνουν παντελώς ασήμαντα. Οι πιο εντυπωσιακοί ουρανοξύστες είναι ο Oriental Pearl TV Tower και ο 88 ορόφων Jim Mao Tower.

Το κέντρο της Σαγκάης διατηρεί μέρος της αυστηρότητας και του αέρα που είχε στο παρελθόν.

Μερικοί από τους πιο ατμοσφαιρικούς δρόμους βρίσκονται ανάμεσα στους παλιούς κήπους Γιου-Γιουάν (Yu Yuan, Κήποι από Νεφρίτη) και το ποτάμι. Σκιερές λιμνούλες, βραχόκηποι και παγόδες δημιουργούν ένα καταφύγιο γαλήνης στη θορυβώδη πόλη. Η ατμόσφαιρα μόλις που επηρεάζεται από το παραδοσιακό παζάρι του Γιου Γιουάν.

Σάνυα

Το νησί της Κίνας

Το νησί Sanya είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Κίνας. Πρόκειται για ένα ηφαιστειογενές τροπικό νησί, με την πρωτεύουσά του Hai να εδρεύει στο βόρειο τμήμα του. Το Sanya μπορεί εύκολα να συγκριθεί με τα νησιά της Χαβάης. Ένα μεγάλο νησί με γαλαζοπράσινα νερά και τροπική βλάστηση, τριγυρισμένο από παραλίες με ψιλή και απαλή άμμο, για όσους θέλουν να περάσουν παραθαλάσσιες διακοπές σε νέους προορισμούς. Το νησί διαθέτει άριστης ποιότητας εγκαταστάσεις φιλοξενίας, ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες.

Γκουιλίν

Γνωστό για το μοναδικό τοπίο της φύσης του, με τους εκατοντάδες καταπράσινους λόφους και βουνά ηλικίας 300 εκατομμυρίων χρόνων και τον ποταμό Λι που τα διασχίζει. Οφείλει τ’ όνομά του στα δάση με τις κάσιες που υπάρχουν εδώ, καθώς Γκουιλίν σημαίνει κατά λέξη “φλοιός της κάσιας”. Οι ορυζώνες είναι ένα άλλο μαγευτικό στοιχείο της περιοχής. Με ένα άνετο ποταμόπλοιο μπορείτε να διασχίσετε ένα τμήμα του ποταμού Λι ανάμεσα στα “κομψότερα βουνά κάτω από τον ουρανό” όπου ένας τεράστιος πίνακας πράσινου αποκαλύπτεται στα βλέμματά σας. Θρύλοι και παραμύθια γράφονται στον ορίζοντα καθώς θα περνάτε ανάμεσα από πετρωμένα άλογα και καμήλες, ελέφαντες και κοκορομαχίες, δάση από μπαμπού και μπανανιές, χωριά ιθαγενών.

Ξιάν


Η πόλη - θησαυροφυλάκιο του Κινεζικού πολιτισμού, με τα τείχη της δυναστείας των Μινγκ και το μεγαλύτερο ταφικό κτέρισμα της ανθρωπότητας, τους 6.000 πήλινους στρατιώτες. Ο χώρος αποτελείται από τρία σκάμματα όπου το πρώτο είναι το μεγαλύτερο, καθώς περιλαμβάνει περίπου 6.000 πήλινους στρατιώτες και άλογα από τους συνολικά 8.000 που έχουν αποκαλυφθεί. Είναι τοποθετημένοι σε σειρές σε θέση μάχης και ανάμεσά τους υπάρχουν χωμάτινα τείχη ύψους 2,5 μέτρων. Στραμμένοι στην Ανατολή, ο καθένας έχει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο και η αμφίεση του δηλώνει τη φυλή και την καταγωγή του. Στα τείχη θα ανεβείτε από πέτρινες σκάλες σε διάφορα σημεία, κυρίως από τη νότια πλευρά.

Γιουνάν

Με φυλές και εθνοτικές ομάδες που είναι διεσπαρμένες στα 3/5 περίπου ολόκληρης της έκτασης της χώρας και διατηρούν ατόφιες τις παραδόσεις, μεταφέροντας σας σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στην άγνωστη Νότια Κίνα. Ταξιδέψτε στο Κουνμίνγκ και το περίφημο πέτρινο δάσος, το Τσενγκτού, πρωτεύουσα της επαρχίας Σιτσουάν και των αρκουδιών Πάντα – την είσοδο στο μαγευτικό Θιβέτ.

Λιτζιάνγκ

Το Λιτζιάνγκ, ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν, βρίσκεται στους πρόποδες του όρους του Νεφριτένιου Δράκου, το οποίο είναι καλυμμένο από χιόνι όλο τον χρόνο. Ένα μυθικός προορισμός με τα κανάλια του και τη μητριαρχική φυλή των Ναξί. Ο καθαρός αέρας, τα κρυστάλλινα ρυάκια και εκπληκτικά χιονισμένα βουνά, προσφέρουν ένα γαλήνιο περιβάλλον με φιλικούς κατοίκους. Η επίσκεψη μας στην αρχαία πόλη Λιτζιάνγκ θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, καθώς θα εξερευνήσετε την καλοδιατηρημένη αρχιτεκτονική και τον πολιτισμό της εθνότητας Να Σι.

Θιβέτ

Η “στέγη του κόσμου”, η χώρα του Δαλάι Λάμα, είναι ένας τόπος μακρινός, γεμάτος μυστήριο για τον Δυτικό άνθρωπο, που ακούγοντας και μόνο το όνομά του, αφήνει ελεύθερη τη φαντασία του και ονειρεύεται κατάλευκα από χιόνι όρη, σιωπηλούς μοναχούς, μυστηριακά μοναστήρια. του Βουδισμού. Το Θιβέτ υπήρξε πάντοτε μία μεγαλειώδης περιοχή, ένας ιερός τόπος. Η ιστορία του συνδέεται άμεσα με το Βουδισμό. Εκτός από την πρωτεύουσα Λάσα και το παλάτι της Ποτάλα, που είναι ένα μεγαλοπρεπές οικοδόμημα 13 ορόφων και 1000 δωματίων, χτισμένο στην κορυφή του Κόκκινου Λόφου, μπορείτε να θαυμάσετε πολλά βουδιστικά μοναστήρια φωλιασμένα στις βουνοκορφές των Ιμαλαΐων, που θα σας μυήσουν στη γαλήνια θεωρία και πρακτική του Βουδισμού.

Χονγκ Κονγκ


Η επίσκεψη στο Χονγκ Κονγκ μοιάζει με μια διαδρομή σε κινηματογραφικό σκηνικό επικού έργου. Οι εικόνες ατέλειωτες και οι αντιθέσεις μοναδικές: ξύλινες βάρκες που λικνίζονται στα νερά του λιμανιού πλάι στα υπερωκεάνια, φθαρμένα σπίτια δίπλα σε υπερσύγχρονους ουρανοξύστες, παραμελημένα δρομάκια πίσω από πολυτελή ξενοδοχεία, γέροντες Κινέζοι που σπρώχνουν τα καρότσια τους με τις Rolls-Royce να τους προσπερνούν, μικροπωλητές που πουλούν μπουτάκια κοτόπουλο, αποξηραμένες σουπιές και καλαμάρια ενώ ταυτόχρονα μιλάνε στο κινητό τους.

ΠΕΚΙΝΟ

Μην παραλείψετε να παρακολουθήσετε την "Όπερα του Πεκίνου", να δείτε τη συνοικία του παλιού Πεκίνου, το διάσημο Χουτόνγκ, αλλά και να δοκιμάσετε τη νοστιμότατη πάπια Πεκίνου.

Επισκεφθείτε το Ζωολογικό κήπο με τα γιγαντιαία Πάντα.

Κάντε μια βόλτα στην πρωτότυπη αγορά φαγητού στην περιοχή Wangfujing, που φημίζεται για τα παράξενα φαγητά της, όπως: ιππόκαμποι, αστερίες, φίδια, γρύλοι και άλλα λιγότερα ευχάριστα στο άκουσμα έντομα.

Μην παραλείψετε να θαυμάσετε τον αυτοκρατορικό Βουδιστικό Ναό – Μοναστήρι Lama, όπου υπάρχουν τα μεγαλύτερα σκαλισμένα σπίτια στον κόσμο από ένα μοναδικό κομμάτι ατόφιου ξύλου, καθώς και το ύψους 26 m άγαλμα του Βούδα από λευκό σανδαλόξυλο.

Τέλος, δοκιμάστε το παραδοσιακό κινέζικο τσάι από τοπικά εργαστήρια, το οποίο χρησιμοποιήθηκε αρχικά για θεραπευτικούς σκοπούς.

 

ΣΑΓΚΑΗ

Μην παραλείψετε να δείτε ένα θέαμα με ακροβατικό σόου.

Επισκεφθείτε τα τεράστια εμπορικά κέντρα και τη διάσημη λεωφόρο Μπαντ.

Μην παραλείψετε να περιηγηθείτε στο Πάρκο Αγαλμάτων, γύρω από την τεχνητή λίμνη και να θαυμάστε τα υπαίθρια έργα τέχνης.

Απολαύστε μια ήσυχη βόλτα κατά μήκος του ποταμού Χουάνγκ, απέναντι από την παλιά πόλη 

Επισκεφθείτε το Ναό του Jade Buddha, όπου μαζί με τους Κινέζους πιστούς θα απολαύσετε την κατανυκτική ομορφιά των αγαλμάτων του Βούδα και θα ακούσετε τις ψαλμωδίες των νεαρών μοναχών

Κάντε ημερήσιες εκδρομές στις υδάτινες πόλεις που βρίσκονται κοντά στη Σαγκάη - το Σουτσόου και τη μεσαιωνική, ονειρεμένη πόλη Ξιτάνγκ με τα υδάτινα κανάλια της.

 

Πληροφορίες για τις Χώρες

Κίνα

Η Λαϊκή δημοκρατία της Κίνας είναι χώρα της Ανατολικής Ασίας. Είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο, 1.343.239.923 κατοίκους. Η έκτασή της είναι 9.596.961 χλμ². Πρωτεύουσα της Κίνας είναι το Πεκίνο. Γεωγραφικά είναι η μεγαλύτερη χώρα στην περιοχή της Ανατολικής Ασίας και η τέταρτη μεγαλύτερη στον κόσμο μετά την Ρωσία, τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Συνορεύει με 14 κράτη: Βιετνάμ, Λάος, Βιρμανία, Ινδία, Μπουτάν, Νεπάλ, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Τατζικιστάν, Κιργιζία, Καζακστάν, Ρωσία, Μογγολία και Βόρεια Κορέα. Από την ίδρυση της, το 1949, κυβερνάται από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας (ΚΚΚ). Η Κίνα είναι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, αν θεωρήσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση ως ενιαία οικονομική εντότητα και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αγαθών. Η Κίνα είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη χώρα, με μεσαίο κατά κεφαλήν εισόδημα. Το πιο σημαντικό λιμάνι τις χώρας είναι η Σαγκάη. Το ΑΕΠ της χώρας είναι 10,119 τρισεκατομμύρια δολάρια και το κατά κεφαλήν είναι 7.544 αμερικάνικα δολάρια. Ο ρυθμός ανάπτυξης της Κινεζικής οικονομίας είναι υψηλός και το 2011 ήταν 9,2%. Ο ρυθμός αυτός ανάπτυξης είναι σταθερός από το 1978 με μέσο όρο 8%, οπότε και η οικονομία απελευθερώθηκε και η ανέργια άρχισε να μειώνεται. Παρά αυτήν την ανάπτυξη όμως, μεγάλο μέρος του αγροτικού πληθυσμού παραμένει φτωχό. To 47% του ΑΕΠ προέρχεται από τη βιομηχανία, το 43% από τις υπηρεσείς και το 10% από γεωργικές εργασίες. Σε μια διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Κίνα προβάλλει κυριαρχικά δικαιώματα για την Ταϊβάν και κάποια γειτονικά νησιά, από τη διεκδίκηση των οποίων η Κίνα δεν παραιτήθηκε ποτέ.

Γεωγραφία

Ο ορεινός όγκος των Ιμαλαΐων έχει άπειρες λίμνες. Από την περιοχή αυτή πηγάζουν και τα δύο μεγάλα ποτάμια της Κίνας, ο Γιανγκ - Τσε - Κιανγκ και ο Χουάνγκ - Χο. Τα δύο αυτό ποτάμια ενώνονται μεταξύ τους με τεράστια διώρυγα. Το σύστημα των διωρύγων εφαρμοζόταν από τα πανάρχαια χρόνια για το πότισμα των χωραφιών και γιατί αποτελούσε μέσο επικοινωνίας μεταξύ των διάφορων περιοχών. Εκτός απ' τους δυο ποταμούς που αναφέραμε, πρέπει ν' αναφερθούν ο Μεκόγκ, ο Ινδός, ο Μπραχμαπούτρα, ο Λουάν χο, ο Σουγκάρι και ο Αμούρ, που αποτελεί μέχρι ένα σημείο τα σύνορα με τη Σοβιετική Ένωση.
Τα ποτάμια αυτά, με τις πλημμύρες τους, προκαλούσαν και προκαλούν τεράστιες καταστροφές. Σήμερα όμως εκτελούνται τεράστια αντιπλημμυρικά έργα, για να τα τιθασέψουν. Η κοιλάδα του Γιανγκ - Τσε - Κιάνγκ χαρακτηρίζεται από τους μεγάλους ορυζώνες. Στο νότο επικρατεί τροπική βλάστηση, με μεγάλα δάση που παράγουν πολύτιμη ξυλεία. Στην περιοχή του Θιβέτ υπάρχουν κωνοφόρα. Το βόρειο και κεντρικό τμήμα χαρακτηρίζονται από τις άγονες περιοχές, που διακόπτονται όμως από πολυάριθμες οάσεις.

περισσότερα

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

Χρώματα και εικόνες που σε ταξιδεύουν! Μαγικές μυρωδιές και ανεπανάλληπτα συναισθήματα ηρεμίας, γαλήνης αλλά και δέους σε κατακλύζουν.

Απολαύστε ένα ονειρικό κομμάτι γης, με την εμπειρία του Versus!

Χάρτης Ταξιδιού Κίνα

Προτεινόμενα Ομαδικά Ταξίδια