fb

Γουατεμάλα - Ονδούρα - Μπελίζ - Ελ Σαλβαδόρ, παρθένες παραλίες – εξωτικά νησιά – ηφαιστειακή ζούγκλα – αρχαίες πόλεις των Μάγια | 17.08.2024

Διάρκεια: 18 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3790€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα ξεχωριστό οδοιπορικό του Versus στην Κεντρική Αμερική από εκείνα που θα μείνουν για πάντα χαραγμένα βαθιά μέσα στο μυαλό και την ψυχή μας. Το πρόγραμμά μας ξεκινάει από το σπάνια επισκεπτόμενο Ελ Σαλβαδόρ για να «χαθούμε» στο πλούσιο Σέρρο Βέρντε και να δούμε από κοντά την «Πομπηία της Αμερικής», αλλά και την αρχαία πόλη Χόγια ντε Σερέν ενώ συνεχίζεται με αποκλειστικές επισκέψεις και διαδρομές σε πυκνές ζούγκλες της απάτητης Γουατεμάλα, μπάνιο σε τιρκουάζ λίμνες πάνω σε φυσική γέφυρα στην κοιλάδα Σεμούκ Τσαμπέι, επίσκεψη στο καθόλου τουριστικό λιμάνι Λίβινγκστον στην Καραϊβική και βαρκάδα στον ποταμό Ρίο Ντούλσε που διατρέχει την πόλη. Δεν μένουμε όμως μόνο εκεί. Ερχόμαστε στην Ονδούρα για να δούμε τον αρχαιολογικό χώρο στο Κοπάν (με διανυκτέρευση), από τους πιο συγκλονιστικούς στην Κεντρική Αμερική, κάνουμε μπάνιο και σνόρκελινγκ στην Καραϊβική και τον εκπληκτικό κοραλλιογενή ύφαλο στο Μπελίζ, με 2 διανυκτερεύσεις στον εξωτικό Σαν Πέδρο, για να επιστρέψουμε στην Γουατεμάλα και λίγο πριν αποχωρήσουμε να βρεθούμε στην ηφαιστειακή Αντίγουα και την εντυπωσιακή λίμνη Ατιτλάν.

Με ξεναγήσεις σε εκπληκτικές ολόκληρες αρχαίες πόλεις των Μάγια, απίστευτα πλούσια φύση και ηφαιστειακές ζούγκλες, αποικιακά διαμάντια αρχιτεκτονικής και ανεξερεύνητους παραδείσους, συλλέγουμε εμπειρίες που θα μας συνοδεύουν για μια ζωή!

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει από το Ελ Σαλβαδόρ, με το πλούσιο Εθνικό Πάρκο Σέρρο Βέρντε και την αρχαία πολιτείa Χόγια ντε Σερέν. Μετά σειρά έχει η αρχαία και πανίσχυρη πόλη Κοπάν, στα σύνορα της Γουατεμάλας με την Ονδούρα και ακολουθεί η απάτητη Λίβινγκστον, το λιμάνι της Γουατεμάλας στην Καραϊβική, στο οποίο μπορούμε να φτάσουμε μόνο με πλοιάριο, μέσω Ρίο Ντούλσε. Από εκεί μπαίνουμε στο Μπελίζ  όπου μένουμε για δύο νύχτες στο μαγευτικό νησί Σαν Πέδρο, και απολαμβάνουμε μπάνιο και σνόρκελινγκ στον κοραλλιογενή ύφαλο! Έπειτα επισκεπτόμαστε την κοιλάδα-φυσικό μνημείο Σεμούκ Τσαμπέι, την αρχαία πόλη των Μάγια, Φλόρες, που είναι χτισμένη πάνω σε νησάκι στη Λίμνη Πετέν και τον αρχαιολογικό χώρο των Μάγια, Τικάλ. Επόμενος σταθμός μας θα είναι η Κομπάν, ορεινή πόλη στην Κεντρική Γουατεμάλα, χτισμένη μέσα στη ζούγκλα και σε απέραντες φυτείες καφέ και κάρδαμου. Ακολουθεί η Λίμνη Ατιτλάν στην οποία κάνουμε κρουαζιέρα και επισκεπτόμαστε το πιο γραφικό από τα 13 παρόχθια χωριά, το Σαντιάγο Ατιτλάν. Για τέλος έχουμε αφήσει την πόλη-μνημείο της UNESCO, Αντίγουα, λίγο πριν  μεταβούμε στην Πόλη της Γουατεμάλας για να ολοκληρώσουμε το ταξίδι μας μέσω διανυκτέρευσης στη Μαδρίτη.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Προσοχή!

Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα άρτια οργανωμένο εξερευνητικό ταξίδι του Versus που συνδυάζει άψογα 4 από τις ομορφότερες χώρες της Κεντρικής Αμερικής: Γουατεμάλα, Ονδούρα, Μπελίζ και Ελ Σαλβαδόρ.

Για πάνω από δυο ολόκληρες εβδομάδες θα απολαύσουμε την πλούσια ηφαιστειακή φύση, την παράδοση και τα έθιμα των Μάγια, ενώ θα βρεθούμε σε απίστευτες προκολομβιανές πόλεις και θα κολυμπίσουμε στα γαλαζοπράσινα νερά της εξωτικής Καραϊβικής. Κορυφαία highlight του ταξιδιού μας είναι η σπάνια επίσκεψη στο εκπληκτικό Σεμούκ Τσαμπέι με τους καταρράκτες και τις λίμνες στην ηφαιστειακή ζούγκλα, αλλά και η τριήμερη διαμονή μας στο εντυπωσιακό νησάκι Σαν Πέδρο, που εντυπωσίασε τόσο μέχρι και την Μαντόνα ώστε να αποτελέσει έμπνευση για ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια της, το La Isla Bonita (Το όμορφο νησί)! Δύο αποκλειστικές καινοτομίες του Versus, που θα σας κλέψουν την καρδιά.

«I fell in love with San Pedro»...

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Αποκλειστικότητα του Versus: Επίσκεψη στην άγνωστη κοιλάδα Σεμούκ Τσαμπέι, που είναι πνιγμένη μέσα στην ηφαιστειακή ζούγκλα και μπάνιο στις ασβεστολιθικές τυρκουάζ πισίνες της φυσικής γέφυρας
 • Μια σπάνια εμπειρία: Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Σαν Πέδρο, το πανέμορφο εξωτικό νησάκι στον κοραλλιογενή ύφαλο του Μπελίζ, για να κάνουμε μπάνιο και σνόρκελινγκ στον μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο του Βορείου Ημισφαιρίου!
 • Εξαιρετικές διανυκτερεύσεις στα καλύτερα διαθέσιμα ξενοδοχεία ανά πόλη και περιοχή στη Γουατεμάλα, την Ονδούρα, το Μπελίζ (σε νησάκι στον κοραλλιογενή ύφαλο) και το Ελ Σαλβαδόρ. Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στη Μαδρίτη.
 • Δυο (2) διανυκτερεύσεις στην πόλη-μνημείο της UNESCO, Αντίγουα.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός από τη Μαδρίτη).
 • Κρουαζιέρα στη λίμνη Ατιτλάν και επίσκεψη στο σημαντικότερο από τα 13 ψαροχώρια των Μάγια, το Σαντιάγο Ατιτλάν.
 • Επίσκεψη σε απίθανους αρχαιολογικούς χώρους της Κεντρικής Αμερικής:
 • αρχαιολογικό πάρκο Τικάλ (Γουατεμάλα)
 • Κοπάν (Ονδούρα)
 • Χόγια ντε Σερέν (Ελ Σαλβαδόρ)
 • Διάπλους με σκάφος του ποταμού Ρίο Ντούλσε που εκβάλλει στην Καραϊβική.
 • Έλληνας αρχηγός, εξαιρετικά έμπειρος και πολύ καλά καταρτισμένος, μαζί σας σε όλο το ταξίδι από την Αθήνα.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Μαδρίτη. Άφιξη στην ισπανική πρωτεύουσα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ – ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΔΟΡ (Ελ Σαλβαδόρ)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης και πτήση για το Ελ Σαλβαδόρ και πιο συγκεκριμένα την πρωτεύουσα, Σαν Σαλβαδόρ. Η χώρα του Ελ Σαλβαδόρ βρίθει από ηφαίστεια, λίμνες και αποικιακές πόλεις. Αποκαλείται «η γη των ηφαιστείων», καθώς στη χώρα εντοπίζονται πάνω από 20 ηφαίστεια, κάποια από τα οποία είναι ακόμη ενεργά.

Άφιξη στο Σαν Σαλβαδόρ, η πιο ανεπτυγμένη βιομηχανικά πόλη της Κεντρικής Αμερικής. Mεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: : ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΔΟΡ: ΧΟΓΙΑ ΝΤΕ ΣΕΡΕΝ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΕΡΡΟ ΒΕΡΝΤΕ

Σήμερα ξεκινάμε την ημέρα μας με μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Χόγια ντε Σερέν (Joya de Cerén). Πρόκειται για έναν αγροτικό οικισμό των Μάγια που είναι διάσημος ως «η Πομπηία της Αμερικής», για τους λόγους που φαντάζεστε. Ο χώρος καταστράφηκε περίπου το 600 μ.Χ. όταν ηφαιστειακή στάχτη κάλυψε τα πάντα, σβήνοντας τη ζωή στην περιοχή αλλά παράλληλα διατηρώντας μέχρι σήμερα σχεδόν ανέπαφη τη δομή του οικισμού, παρέχοντάς μας έτσι ένα εξαιρετικό δείγμα της Κλασικής Περιόδου των Μάγια.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Σέρρο Βέρντε (Πράσινος Λόφος), μια προστατευόμενη περιοχή που εκτείνεται πάνω από τη λίμνη Κοατεπέκ. Η ίδια η λίμνη αποτελεί ένα ανενεργό ηφαίστειο: πάντως για 2.500 χρόνια το ηφαίστειο έβγαζε καπνό και λάβα, κερδίζοντας το προσωνύμιο «Ο φάρος του Ειρηνικού», για να σταματήσει τη δραστηριότητά του το 1957. Σήμερα η ευρύτερη περιοχή αποτελεί εθνικό πάρκο και προσφέρει ατμοσφαιρική θέα στη λίμνη και το ηφαίστειο Ισάλκο. Με πλούσια βλάστηση από πεύκα, συκιές, κάκτους και φτέρες, αποτελεί το καταφύγιο πολλών από τa 400 είδη πουλιών που καταγράφονται στο Ελ Σαλβαδόρ, ανάμεσά τους το σπάνιο κετσάλ και το τουκάν, με τη χαρακτηριστικά μακριά μύτη.

Επιστρέφουμε στην πόλη του Σαν Σαλβαδόρ και το απόγευμα έχουμε αρκετό χρόνο για να περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο με τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό, τα Ανάκτορα, το Εθνικό Θέατρο χτισμένο σε γαλλικό αναγεννησιακό στυλ (εθνικό μνημείο από το 1979), την Εκκλησία Ελ Ροζάριο, την πλατεία Λιμπερτάδ, την παραδοσιακή αγορά χειροτεχνίας και τη Δημοτική Αγορά Αντίγουο Κασκατλάν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

4η ημέρα: ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΔΟΡ (Ελ Σαλβαδόρ) – ΚΟΠΑΝ (Ονδούρα)

Αφήνουμε σήμερα το εντυπωσιακό Σαν Σαλβαδόρ και μέσω Γουατεμάλας κατευθυνόμαστε οδικώς στη γειτονική Ονδούρα, με πρώτο σταθμό μας τον αρχαιολογικό χώρο του Κοπάν. Η διαδρομή μας θα είναι μακρά, αλλά με όμορφα τοπία και πολύ ενδιαφέρουσες εικόνες που θα μας συνοδεύσουν μέχρι τον τελικό μας προορισμό. Ο αρχαιολογικός χώρος του Κοπάν με τα εντυπωσιακά ερείπια των Μάγια τα οποία εγκαταλείφθηκαν τον 10ο αιώνα, βρίσκεται στις όχθες του ομώνυμου ποταμού μέσα σε ζούγκλα. Μεταφορά και τακτοποί­ηση στο ξενοδοχείο μας κοντά στον αρχαιολογικό χώρο όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

5η ημέρα: ΚΟΠΑΝ – ΛΙΒΙΝΓΚΣΤΟΝ (Γουατεμάλα)

Θα αφήσουμε πίσω μας το πανέμορφο Κοπάν, και θα φύγουμε για την πόλη Λίβινγκστον στη Γουατεμάλα. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι πανέμορφη. Θα απολαύσουμε μοναδικά φυσικά τοπία και οργιώδη ηφαι­στειακή βλάστηση. Η πόλη βρίσκεται στις ακτές της Καραϊβικής, στις εκβολές του ποταμού Ρίο Ντούλσε, στον Κόλπο της Ονδούρας. Είναι το πρώην βασικό λιμάνι της Γουατεμάλα στην Καραϊβική, μέχρι που κατασκευάστηκε το Πουέρτο Μπά­ριος. Το Λίβινγκστον είναι μια πολύ γραφική πόλη που περιβάλλεται από ζούγκλα και ο μόνος τρόπος να την προσεγγίσει κανείς είναι με πλοιάριο. Φημίζεται για την όμορφη φύση της και τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των κατοίκων της, που ονομάζονται Γκαριφούνα. Θα φτάσουμε οδικώς μέχρι το Πουέρτο Μπά­ριος και από εκεί θα αρχίσει μια εντυπωσιακή κρουαζιέρα που θα μας φέρει στον τελικό προορισμός μας. Θα πλεύσουμε στον πο­ταμό και θα απολαύσουμε την πυκνή ζούγκλα και το βαθύ ε­ντυπωσιακό φαράγγι του, που είναι καταπράσινο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Λίβινγκστον.

6η ημέρα: ΛΙΒΙΝΓΚΣΤΟΝ – ΜΠΕΛΙΖ ΣΙΤΙ – ΣΑΝ ΠΕΔΡΟ (Μπελίζ)

Αφήνουμε για λίγο την Γουατεμάλα και μεταβαίνουμε στα σύνορα με το Μπελίζ, τη μόνη αγγλοφωνη χώρα της Κεντρικής Αμερικής. Διασχίζοντας τα σύνορα της Γουατεμάλας με το Μπελίζ, φτάνουμε στην Πόλη του Μπελίζ ή Μπελίζ Σίτι. Από εκεί με πλοιάριο φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας στο νησάκι Σαν Πέδρο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΣΑΝ ΠΕΔΡΟ: σνόρκελινγκ στον Ύφαλο

Το Μπελίζ είναι ένας από τους τοπ προορισμούς στον κόσμο για σνόρκελινγκ και αυτό ακριβώς θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε σήμερα. Η υποθαλάσσια ομορφιά της περιοχής είναι πέραν πάσης περιγραφής, και μας παρουσιάζεται η δυνατότητα να το διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι. Το Χολ Τσαν, το θαλάσσιο τμήμα του Υφάλου που θα απολαύσουμε, προστατεύεται από το 1987 ενώ ολόκληρη η έκταση αποτελεί τον μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο στο Βόρειο Ημισφαίριο! Θα κολυμπήσουμε επίσης στο Shark Ray Alley, που παρά το όνομά του είναι απόλυτα ασφαλές αλλά και άκρως εντυπωσιακό! Στην εκδρομή μας αυτή θα κάνουμε και μία στάση στο κοραλλιογενές νησάκι Κέι Κόλκερ.  Διανυκτέρευση στο Σαν Πέδρο.

8η ημέρα: ΣΑΝ ΠΕΔΡΟ – ΦΛΟΡΕΣ (Γουατεμάλα)

Φεύγουμε από το εξωτικό Σαν Πέδρο και την υπέροχη Μπελίζ, και κατευθυνόμαστε προς την πολύ γραφική πόλη Φλόρες της Γουατεμάλα, που είναι χτισμένη πάνω σε ένα νησάκι της λίμνης Πετέν. Η Φλόρες ήταν μία πόλη των Μάγια, η οποία όμως κατελήφθη από τους Ισπανούς το 1697, ύστερα από πολλή προσπάθεια. Μετά την ήττα, οι καταληψίες κατέστρεψαν ό,τι υπήρχε από τον οικι­σμό – όσοι Μάγια επιβίωσαν, κατέφυγαν και εγκαταστάθηκαν στη ζούγκλα. Αμέσως μετά την κατάληψη, οι Ισπανοί έχτισαν την καινούργια πόλη – αυτήν που θα δούμε σήμερα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας όπου θα διανυκτερεύσουμε.

9η ημέρα: ΦΛΟΡΕΣ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΙΚΑΛ – ΦΛΟΡΕΣ

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας τη Φλόρες και τη Λίμνη Πετέν και οδεύουμε βόρεια με πρώτο προορισμό το Αρχαιολογικό Πάρκο Τικάλ.

Η Τικάλ, είναι αρχαία πόλη των Μάγια. Βρίσκεται στη Βόρεια Γουατεμάλα, είναι πνιγμένη μέσα στη ζούγκλα και θεωρείται έ­νας από τους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς και φυσικούς θησαυρούς παγκοσμίως. Γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο βρίσκονται υγροβιότοποι, σαβάνα και τροπικά δάση.

Αυτό που θα δούμε εμείς σήμερα στο Αρχαιολογικό Πάρκο Τι­κάλ ξεπερνάει κάθε φαντασία. Στον πυρήνα του αρχαιολογι­κού χώρου, βρίσκεται η μνημειακή Μεγάλη Πλατεία, με δύο με­γάλους ναούς-πυραμίδες στην ανατολική και δυτική πλευρά. Στη βόρεια πλευρά της πλατείας στέκει η Βόρεια Ακρόπολη και στη νότια η Νότια Ακρόπολη. Δυτικά της Νότιας Ακρόπολης απλώνεται η Πλατεία των 7 Ναών και ακόμη πιο δυτικά το συ­γκρότημα του Χαμένου Κόσμου. Άλλα ενδιαφέροντα σημεία είναι οι Διπλές Πυραμίδες, καθώς και οι εξαιρετικά προηγμένες δομές ύδρευσης.

Μετά την επίσκεψή μας στο Τικάλ, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας όπου θα διανυκτερεύσουμε.

10η ημέρα: ΦΛΟΡΕΣ – ΚΟΜΠΑΝ

Αναχωρούμε οδικώς για την ορεινή πόλη Κομπάν. Καθοδόν θα κάνουμε στάση στο σπήλαιο de Candelaria. Είναι ένα μεγάλο φυσικό σύστημα σπηλαίων και φημίζονται για την σημασία τους για την ιστορία των Μάγια.

Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για τη πόλη Κομπάν, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 1320 μέτρα και φημίζεται για τις τεράστιες φυτείες καφέ και κάρδαμου που καλλιεργούνται από τον 19ο αιώνα.

Η Κομπάν περιβάλλεται από βουνά, με πλούσια βλάστηση, που είναι γεμάτα με ορχιδέες. Έμβλημα της πόλης είναι η σπά­νια λευκή ορχιδέα με την ονομασία Μόνχα. Η πόλη, λόγω της τοποθεσίας της και της εντυπωσιακής φύσης, θεωρείται ση­μαντικός οικοτουριστικός  προορισμός. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξε­νοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Κομπάν.

11η ημέρα: ΚΟΜΠΑΝ: εκδρομή στο ΣΕΜΟΥΚ ΤΣΑΜΠΕΪ

Σήμερα το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει μία απίθανη και πολύ σπάνια ημερήσια εκδρομή στο Φυσικό Μνημείο Σεμούκ Τσαμπέι, που στη γλώσσα των Μάγια σημαίνει «Εκεί όπου ο Ποταμός Κρύβεται Κάτω από τις Πέτρες». Η περιοχή βρίσκεται κοντά στην πόλη των Μάγια, Κεκτσί.

Πρόκειται για μία κατα­πράσινη κοιλάδα, σφηνωμένη μέσα στα βουνά, η οποία έχει μία φυσική γέφυρα από ασβεστόλιθο, μήκους 300 μέτρων. Κάτω από τη γέφυρα ρέει ο ποταμός Καχαμπόν. Πάνω στη γέφυρα, σχηματίζονται πολλές μικρές φυσικές πισίνες, η μία δίπλα στην άλλη σε σειρά, που προσφέρονται για κολύμπι.

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι πολύ καλά κρυμμένη, τη γνωρί­ζουν οι ντόπιοι αλλά ελάχιστοι τουρίστες φτάνουν ως εκεί. Ε­μείς σήμερα θα την απολαύσουμε σε όλο της το μεγαλείο. Το καλύτερο σημείο για να δούμε το υπερθέαμα της κοιλάδας εί­ναι το παρατηρητήριο Ελ Μιραδόρ. Η θέα από εκεί είναι κατα­πληκτική, ωστόσο απαιτείται πεζοπορία μέσα στη ζούγκλα για περίπου 45 λεπτά.

Αφού χαρούμε το κολύμπι μας και την πλούσια βλάστηση της Σεμούκ Τσαμπέι, θα επιστρέψουμε στη βάση μας. Διανυκτέρευση στην Κομπάν.

12η ημέρα: ΚΟΜΠΑΝ – ΒΙΟΤΟΠΟΣ ΚΕΤΖΑΛ – ΛΙΜΝΗ ΑΤΙΤΛΑΝ (Παναχατσέλ)

Μετά το πρωινό μας αφήνουμε το Κομπάν και αναχωρούμε οδικώς για τη Λίμνη Ατιτλάν, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας.

Πολύ κοντά στη πόλη Κομπάν βρίσκο­νται 4 προστατευόμενα φυσικά πάρκα: το Εθνικό Πάρκο Λας Βικτόριας, το Εθνικό Αποικιακό Πάρκο Σαν Χοσέ, το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσα Λατσουά και ο Βιότοπος Μάριο Νταρί Ριβέρα ή Βιότοπος Κετζάλ. Αυτά τα πάρκα είναι γεμάτα με καταρράκτες, σπήλαια και ζούγκλα στην οποία ζουν τα πολύ σπάνια κόκκινα πουλιά της Κεντρικής Αμερικής με την ονομασία Κετζάλ. Αφού θαυμάσουμε τον Βιότοπο Κετζάλ θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας για τη λίμνη Ατιτλάν.

Η Ατιτλάν είναι η βαθύτερη λίμνη στην Κε­ντρική Αμερική, με μέγιστο βάθος 340 μέτρα, και περιβάλλεται από ηφαίστεια. Στις όχθες της υπάρχουν 13 ψαροχώρια, στα οποία κατοικούν ινδιάνοι Μάγια και τα οποία τη δεκαετία του 1960 ήταν γεμάτα με αμερικανούς χίπις... Η Ατιτλάν θεωρείται μια από τις πιο όμορφες λίμνες στο κόσμο λόγω της μεγάλης καθαρότητας αλλά και της χρωματικής εναλλαγής των νε­ρών της – στη διάλεκτο των Μάγια, Ατιτλάν σημαίνει «εκεί ό­που χρωματίζεται το ουράνιο τόξο».

Τα χωριά της λίμνης επι­κοινωνούν μεταξύ τους μόνο με πλοιάρια και με την υπό­λοιπη χώρα με δρόμους που κατεβαίνουν από τα γύρω η­φαίστεια. Στον πυθμένα έχουν ανακαλυφθεί ολόκληρες πό­λεις, της Προκλασικής Περιόδου των Μάγια.

Φτάνουμε στην πόλη Παναχατσέλ στη βόρεια όχθη της Λί­μνης Ατιτλάν. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Παναχατσέλ.

13η ημέρα: ΛΙΜΝΗ ΑΤΙΤΛΑΝ – ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ – ΑΝΤΙΓΟΥΑ

Μετά το πρωινό, επιβιβαζόμαστε σε πλοιάριο για να διασχίσουμε την Ατιτλάν φτάνοντας στο μεγα­λύτερο, πολυπληθέστερο και εντυπωσιακότερο από τα πα­ρόχθια χωριά, το Σαντιάγκο Ατιτλάν. Ο οικισμός είναι πολύ γραφικός και οι κάτοικοι φορούν παραδοσιακές φορεσιές. Οι χωρικοί του Σαντιάγο Ατιτλάν, λατρεύουν τη θεότητα Μα­ξιμόν ή αλλιώς Σαν Σιμόν. Πρόκειται για ένα μείγμα παγανι­σμού και καθολικισμού, που συμβολίζει το φως και το σκο­τάδι. Οι ρίζες της θεότητας ανάγονται στην προκολομβιανή εποχή των Μάγια. Η γέννησή της όμως, στη σημερινή μορφή, χρονολογείται τον 16ο αιώνα, με την κατάληψη της Γουατεμάλα από τους κονκισταδόρες και την υποχρεωτική διάδοση του καθολικισμού.

Από το Σαντιάγκο μεταβαίνουμε οδικώς στην πρώην πρωτεύουσα της χώρας (1541-1776), την Αντίγουα. Η Αντίγουα στα χρόνια της ακμής της ήταν κέντρο των ιεραποστολών. προσηλυτισμού των ιθαγενών. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα αρχιτεκτονικό μου­σείο που συνδυάζει καλά διατηρημένα μπαρόκ κτίρια με μου­δέχαρ. Το στυλ μουδέχαρ περιλαμβάνει στοιχεία αραβικά, ρο­μανικά, γοτθικά και αναγεννησιακά και αντικατοπτρίζει την ι­στορία της μητροπολιτικής Ισπανίας.

Σε όλα τα παραπάνω, στην Αντίγουα, προστίθενται τα εντυπωσιακά απομεινάρια των πρώτων αποικιακών εκκλησιών του 16ου αιώνα αλλά η πανσπερμία χρωμάτων στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Ινδιάνων Μάγια. Όπως αντιλαμβάνεστε ολόκληρη η πόλη έχει χαρακτηριστεί μνημείο της UNESCO. Όχι όμως μόνο για την αρχιτεκτονική της, αλλά και για τη μεγάλη θρησκευτική παρά­δοσή της στους εορτασμούς του Καθολικού Πάσχα, που βα­σίζονται σε έναν συνδυασμό του ρωμαιοκαθολικισμού με τον παγανισμό.

Άφιξη και ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη γνωριμία με την Αντίγουα. Θα περπατήσουμε σε λιθόστρωτα δρομάκια που οδηγούν σε πολύχρωμες αγορές, αποικιακές κατοικίες, ατμο­σφαιρικά ξενοδοχεία, γραφικά εστιατόρια, ανθισμένες αυλές, εντυπωσιακά μέγαρα. Στη βόλτα μας θα δούμε και παραδο­σιακά υφαντήρια. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Αντίγουα. 

14η ημέρα: ΑΝΤΙΓΟΥΑ (Ξενάγηση)

Σήμερα το πρόγραμμά μας είναι αφιερωμένο στην Αντίγουα. Μαζί με τον αρχηγό μας θα περιηγηθούμε στην πόλη για να απολαύσουμε τη μοναδική ατμόσφαιρα και την αρχιτεκτονική της και να επισκεφτούμε τα πολύ σημαντικά αξιοθέατά της.

Η Αντίγουα περιβάλλεται από 3 ηφαίστεια. Αυτό σημαίνει πως σε όλη την ιστορία της, καταστράφηκε αρκετές φορές εξαιτίας σεισμών. Στους 3 αιώνες, πάντως, στους οποίους αναπτύ­χθηκε, δομήθηκε σύμφωνα με πολεοδομικά σχέδια εμπνευ­σμένα από την Ιταλική Αναγέννηση και απέκτησε πολλά εντυ­πωσιακά μνημεία. Τα περισσότερα από τα κτίρια που θα δούμε στην ξενάγησή μας χρονολογούνται τον 17ο και τον 18ο αιώνα.

Το Κεντρικό Πάρκο, γνωστό και ως Πλατεία των Όπλων, είναι η καρδιά της πόλης. Στο κέντρο της πλατείας δεσπόζει το Σιντρι­βάνι των Σειρήνων, σχεδιασμένο από τον Μιγκέλ Πόρας το 1739. Γύρω από την πλατεία βρίσκονται, το μπαρόκ Δημαρχείο, η Αψίδα της Σάντα Καταλίνα με το ρολόι και ο Καθεδρικός Ναός του Σαν Χοσέ.

Στην πλατεία βρίσκεται και το Παλάτι του Αρχηγού-Στρατηγού, χτίστηκε το 1558 ως κατοικία του ισπανού διοικητή της Γουατε­μάλα. Αντικατοπτρίζει όλη την πολυτέλεια και την τρυφηλή ζωή του εκάστοτε κυβερνήτη, της οικογένειας και των φίλων του. Πέρα από παλάτι-κατοικία, ήταν και διοικητικό κέντρο όσο η Α­ντίγουα ήταν πρωτεύουσα. Εξαιτίας των σεισμών ανακατα­σκευάζεται τακτικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

15η ημέρα: ΑΝΤΙΓΟΥΑ (ξενάγηση) – ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ ΣΙΤΙ (ξενάγηση)

Πρωινό και συνεχίζουμε την ξενάγηση στην Αντίγουα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκκλησίες της Αντίγουα: Λας Καπουσίνας, Λα Μερσέδ και Ελ Κάρμεν. Η Καπουσίνας ή­ταν μοναστήρι των Καπουτσίνων. Κατασκευάστηκε το 1736.

Στη συνέχεια, φεύγουμε οδικώς από την Αντίγουα για την Πόλη της Γουατεμάλα, στην οποία θα κάνουμε μια σύντομη βόλτα για να δούμε μερικά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατά της.

16η ημέρα: ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ ΣΙΤΙ – πτήση για ΜΑΔΡΙΤΗ

Το ταξίδι μας φτάνει σιγά σιγά προς το τέλος του. Μεταβαίνουμε σήμερα εγκαίρως, προς το αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση μας για Μαδρίτη.

 

17η ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ

Άφιξη στην ισπανική πρωτεύουσα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος στη Μαδρίτη. Διανυκτέρευση.

18η ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ – Πτήση Επιστροφής και Άφιξη στην ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3790 € 1090 €
Twin Room 3790 € 1090 €
Triple Room 3790 € 1090 €
Single Room 4880 € 1090 €
Σημείωση:

Ειδική τιμή για κρατήσεις έως 30/3 με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων της προσφοράς!

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4010 € 1090 €
Twin Room 4010 € 1090 €
Triple Room 4010 € 1090 €
Single Room 5100 € 1090 €
Σημείωση:

Ειδική τιμή για κρατήσεις έως 30/3 με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων της προσφοράς!

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5130 € 0 €
Twin Room 5130 € 0 €
Triple Room 5130 € 0 €
Single Room 6220 € 0 €
Σημείωση:

Ειδική τιμή για κρατήσεις έως 30/3 με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων της προσφοράς!

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

Προσοχή!

Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - 
Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΙΒ 3281

17/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

20:20

23:10

ΙΒ 6341

18/08/2024

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΔΟΡ

12:15

18:00

ΙΒ 6342

01/09/2024

ΠΟΛΗ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ –ΜΑΔΡΙΤΗ

17:05

14:20 (+1)

ΙΒ 3150

03/09/2024

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

10:35

15:15

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Μαδρίτη,
μία στην αρχή και μία στο τέλος του προγράμματος.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Τα καλύτερα διαθέσιμα ξενοδοχεία ανά πόλη και περιοχή στη Γουατεμάλα, την Ονδούρα, το Μπελίζ (σε νησάκι στον κοραλλιογενή ύφαλο) και το Ελ Σαλβαδόρ. Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στη Μαδρίτη
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός από τη Μαδρίτη)
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, μεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 40 €.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 1.090€.
 • Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 40€.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1000€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Προσοχή!

Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα άρτια οργανωμένο εξερευνητικό ταξίδι του Versus που συνδυάζει άψογα 4 από τις ομορφότερες χώρες της Κεντρικής Αμερικής: Γουατεμάλα, Ονδούρα, Μπελίζ και Ελ Σαλβαδόρ.

Για πάνω από δυο ολόκληρες εβδομάδες θα απολαύσουμε την πλούσια ηφαιστειακή φύση, την παράδοση και τα έθιμα των Μάγια, ενώ θα βρεθούμε σε απίστευτες προκολομβιανές πόλεις και θα κολυμπίσουμε στα γαλαζοπράσινα νερά της εξωτικής Καραϊβικής. Κορυφαία highlight του ταξιδιού μας είναι η σπάνια επίσκεψη στο εκπληκτικό Σεμούκ Τσαμπέι με τους καταρράκτες και τις λίμνες στην ηφαιστειακή ζούγκλα, αλλά και η τριήμερη διαμονή μας στο εντυπωσιακό νησάκι Σαν Πέδρο, που εντυπωσίασε τόσο μέχρι και την Μαντόνα ώστε να αποτελέσει έμπνευση για ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια της, το La Isla Bonita (Το όμορφο νησί)! Δύο αποκλειστικές καινοτομίες του Versus, που θα σας κλέψουν την καρδιά.

«I fell in love with San Pedro»...

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Αποκλειστικότητα του Versus: Επίσκεψη στην άγνωστη κοιλάδα Σεμούκ Τσαμπέι, που είναι πνιγμένη μέσα στην ηφαιστειακή ζούγκλα και μπάνιο στις ασβεστολιθικές τυρκουάζ πισίνες της φυσικής γέφυρας
 • Μια σπάνια εμπειρία: Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Σαν Πέδρο, το πανέμορφο εξωτικό νησάκι στον κοραλλιογενή ύφαλο του Μπελίζ, για να κάνουμε μπάνιο και σνόρκελινγκ στον μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο του Βορείου Ημισφαιρίου!
 • Εξαιρετικές διανυκτερεύσεις στα καλύτερα διαθέσιμα ξενοδοχεία ανά πόλη και περιοχή στη Γουατεμάλα, την Ονδούρα, το Μπελίζ (σε νησάκι στον κοραλλιογενή ύφαλο) και το Ελ Σαλβαδόρ. Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στη Μαδρίτη.
 • Δυο (2) διανυκτερεύσεις στην πόλη-μνημείο της UNESCO, Αντίγουα.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός από τη Μαδρίτη).
 • Κρουαζιέρα στη λίμνη Ατιτλάν και επίσκεψη στο σημαντικότερο από τα 13 ψαροχώρια των Μάγια, το Σαντιάγο Ατιτλάν.
 • Επίσκεψη σε απίθανους αρχαιολογικούς χώρους της Κεντρικής Αμερικής:
 • αρχαιολογικό πάρκο Τικάλ (Γουατεμάλα)
 • Κοπάν (Ονδούρα)
 • Χόγια ντε Σερέν (Ελ Σαλβαδόρ)
 • Διάπλους με σκάφος του ποταμού Ρίο Ντούλσε που εκβάλλει στην Καραϊβική.
 • Έλληνας αρχηγός, εξαιρετικά έμπειρος και πολύ καλά καταρτισμένος, μαζί σας σε όλο το ταξίδι από την Αθήνα.

 

Highlights

 • Απολαμβάνουμε την απίστευτα πλούσια φύση στο Σέρρο Βέρντε, με τα ηφαίστεια, την πλούσια βλάστηση και τη σπάνια πανίδα!
 • Απορούμε με την εξαιρετική κατάσταση της «Πομπηίας της Αμερικής», Χόγια ντε Σερέν, στο Ελ Σαλβαδόρ.
 • Επισκεπτόμαστε την άγνωστη κοιλάδα Σεμούκ Τσαμπέι, που είναι πνιγμένη μέσα στην ηφαιστειακή ζούγκλα και μπάνιο στις ασβεστολιθικές τιρκουάζ πισίνες της φυσικής γέφυρας.
 • Θαυμάζουμε τα απίθανα αρχαιολογικά πάρκα Τικάλ (Γουατεμάλα) και Κοπάν (Ονδούρα)
 • Διασχίζουμε τη πυκνή ζούγκλα στα άδυτα της Γουατεμάλας, από την Τικάλ μέχρι την απάτητη Λίβινγκστον, το μόνο τμήμα της Γουατεμάλας που βρέχεται από την Καραϊβική.
 • Διάπλους με σκάφος του ποταμού Ρίο Ντούλσε.
 • Κολυμπάμε στα κρυστάλλινα νερά του κοραλλιογενούς υφάλου στο Μπελίζ!
 • Γνωρίζουμε την αρχαία πόλη των Μάγια, Φλόρες που είναι χτισμένη σε νησάκι της λίμνης Πετέν.
 • Απολαμβάνουμε κρουαζιέρα στη λίμνη Ατιτλάν.
 • Εξερευνούμε την Αντίγουα, πόλη-μνημείο της UNESCO, μια από τις εντυπωσιακότερες πόλεις της Γουατεμάλας.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Σαν Πέδρο, το πανέμορφο εξωτικό νησάκι στον κοραλλιογενή ύφαλο του Μπελίζ.
 • Εξερεύνηση λιμνών σε ηφαιστειακή ζούγκλα.
 • Επίσκεψη στην άγνωστη κοιλάδα Σεμούκ Τσαμπέι.
 • Δυο (2) διανυκτερεύσεις στην πόλη-μνημείο της UNESCO, Αντίγουα.

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

17/08Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Γουατεμάλα - Ονδούρα - Μπελίζ - Ελ Σαλβαδόρ, παρθένες παραλίες – εξωτικά νησιά – ηφαιστειακή ζούγκλα – αρχαίες πόλεις των Μάγια | 17.08.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info