fb

Οι κρυφές ομορφιές της Κεντρικής και Βόρειας Ιταλίας - Ταξίδι βγαλμένο από ταινία | Ιούλιος - Νοέμβριος 2024

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1369€

Ταυτότητα ταξιδιού

Σε αυτό το ιδιαίτερο και σπάνιο ταξίδι-εμπειρία, του Versus, στην κινηματογραφική Κεντρική και Βόρεια Ιταλία, καλύπτουμε τις περιφέρειες Ούμπρια, Τοσκάνη, Λιγουρία (Ιταλική Ριβιέρα), Εμίλια Ρομάνια, Βένετο και Λομβαρδία.

Πιστοί στη φιλοσοφία μας να εξερευνούμε με τον δικό μας τρόπο την Ευρώπη, ξεφεύγουμε εντελώς τα από τα τυπικά προγράμματα και, ακολουθούμε τους ξεχωριστούς αρχαίους παραθεριστικούς και μεσαιωνικούς προσκυνηματικούς δρόμους της Ούμπρια για να ανιχνεύσουμε την πλούσια κουλτούρα και την ειδυλλιακή ομορφιά μιας «άλλης» Ιταλίας. Διανυκτερεύουμε σε ακριβές πόλεις (Περούτζια, Φλωρεντία, Λούκα, Πάντοβα) και κάνουμε απίθανες εκδρομές. Πάμε στην πεδιάδα της Τοσκάνης με τους διάσημους αμπελώνες της Κοιλάδας ντ’ Όρτσια (μνημείο της UNESCO). Καλύπτουμε τις σημαντικότερες μεσαιωνικές πόλεις της περιοχής Εμίλια Ρομάνια (Μπολόνια και Φεράρα). Ανεβαίνουμε στο Βένετο και επισκεπτόμαστε τη Βενετία, τη Βιτσέντσα και τη Βερόνα. Φτάνουμε ως τη Λομβαρδία, και πάμε στη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας, τη Γκάρντα, με τις ρωμαϊκές θερμές πηγές.

Επίσης προσφέρουμε έξτρα παροχές, που δεν θα δείτε σε ανάλογα προγράμματα: Στην Τοσκάνη επισκεπτόμαστε το οινοχώρι-φρούριο Μονταλτσίνο, τα οποία παραλείπονται συνήθως, λόγω κόστους. Στην Ιταλική Ριβιέρα, οργανώνουμε κρουαζιέρες και ατμοσφαιρικές διαδρομές με τρένο για να δούμε τον Κόλπο των Ποιητών και τα πανέμορφα πολύχρωμα κρεμαστά χωριά Τσίνκουε Τέρρε. Στο Βένετο κάνουμε επίσης μια ακριβή κρουαζιέρα για να δούμε τα πολύ ιδιαίτερα νησιά Μουράνο και Μπουράνο. Ως επιστέγασμα των παραπάνω, μπαίνουμε με προαγορασμένα εισιτήρια στο πρώτο μουσείο της ιστορίας, την Πινακοθήκη Ουφίτσι, στη Φλωρεντία, όπου ξεναγούμαστε με διπλωματούχο τοπικό ξεναγό, στα μεγαλύτερα αριστουργήματα της ιταλικής τέχνης. Συνήθως οι επισκέπτες της Φλωρεντίας, λόγω κόστους, βλέπουν την πινακοθήκη μόνο απ’ έξω… Εμείς αντίθετα, ξεναγούμαστε με τοπικό ξεναγό, επιπλέον του Έλληνα αρχηγού, και στο πλούσιο ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας – για να μην περιοριστεί η ξενάγησή μας, στην απίθανη αυτή πόλη, μόνο μέσα στο πούλμαν. Όλα αυτά (είσοδοι, εισιτήρια, ακριβοί φόροι πόλεων και ξενοδοχείων) περιλαμβάνονται στην τελική τιμή του προγράμματος και δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως. 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει από την περιφέρεια της Ούμπρια με επίσκεψη στο Σπολέτο, από όπου συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Ούμπρια, την Περούτζια, όπου και διανυκτερεύουμε. Εν συνεχεία επισκεπτόμαστε τη μεσαιωνική Ασίζη και το Αρέτσο, στο οποίο γυρίστηκε η ταινία «Η ζωή είναι ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι, και καταλήγουμε στη Φλωρεντία την πρωτεύουσα της Τοσκάνης. Μπαίνουμε (με προαγορασμένη είσοδο) στη διάσημη Γκαλερία Ουφίτσι και εξερευνούμε την Κοιλάδα ντ’ Όρτσια, το πιο όμορφο τμήμα της πεδιάδας της Τοσκάνης με επίσκεψη στο Μονταλτσίνο και στην ιστορική Σιένα. Περιηγούμαστε στην Ιταλική Ριβιέρα στην παραθαλάσσια Σάντα Μαργαρίτα, κι από κει πλέουμε στο κοσμοπολίτικο θέρετρο Πορτοφίνο. Μπαίνουμε στην περιφέρεια της Λιγουρίας με πρώτο σταθμό μας τη Λα Σπέτσια, από την οποία κάνουμε κρουαζιέρα στον Κόλπο των Ποιητών και φτάνουμε ως τα Τσίνκουε Τέρρε. Μεταφερόμαστε στη μεσαιωνική Λούκα από όπου εκδράμουμε στην Πίζα με τον πασίγνωστο κεκλιμένο πύργο-μνημείο της UNESCO, και το Σαν Τζιμινιάνο με τους πανύψηλους μεσαιωνικούς πύργους, και φτάνουμε στην Εμίλια Ρομάνια με την εκπληκτική Μπολόνια και τη μεσαιωνική Φεράρα,και προχωράμε στο Βένετο, όπου διανυκτερεύουμε στην Πάντοβα. Πάμε και στη Βερόνα της Ιουλιέτας και στη Βιτσέντσα με τις εντυπωσιακές βίλες του αρχιτέκτονα Παλλάδιου. Μετά καταλήγουμε στη Λομβαρδία, για να δούμε τη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας, τη Γκάρντα. Φυσικά, στο Βένετο επισκεπτόμαστε τη Βενετία και κάνουμε κρουαζιέρα στα νησιά Μουράνο και Μπουράνο. πριν μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Βενετίας για την πτήση της επιστροφής μας.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ταξίδι διαφορετικό στην Ιταλία με έντονα άρωμα Versus.  Περιλαμβάνονται καραβάκια, τρένα, είσοδοι που αναφέρονται παρακάτω καθώς επίσης και είσοδοι πόλεων και φόροι ξενοδοχείων. Ένα μεγάλο κόστος που περιλαμβάνεται στην τιμή μας και το οποίο δεν πληρώνετε τοπικά. Έτσι έχετε προκαθορισμένο κόστος από την Αθήνα. Ταξιδεύετε βλέπετε με το Versus. Πλούσια 11 ήμερη διάρκεια που χτενίζει σπάνιες ομορφιές της κεντρικής και Βόρειας Ιταλίας που δεν θα βρείτε στα συνήθη τουριστικά προγράμματα.

Ειδικότερα:

 • Επισκεπτόμαστε την Τοσκάνη σε βάθος. Εκδρομή σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Τοσκάνης στα μαγευτικά μεσαιωνικά της Ιταλίας που συνήθως παρακάμπτονται, όπως το γεμάτο κήπους Μονταλτσίνο. Είναι απολαυστικό να περπατάς στα χωριά της Τοσκάνης. Συμμετέχετε και εσείς σε μια ταινία που γυρίζεται με πρωταγωνιστή εσάς.
 • Τρεις διανυκτερεύσεις στη μεσαιωνική Λούκα, απ’ όπου θα εξορμήσουμε στην ακτή της Λιγυρίας.
 • Με καραβάκι από τη Λα Σπέτσια θα θαυμάσουμε τα κρεμαστά χωριά στην περιοχή Τσίνκουε Τέρρε, το Πόρτο Βένερε και στη Λα Σπέτσια (περιλαμβάνεται το κόστος για το καραβάκι και το τραίνο).
 • Η εξερεύνησή μας στην ακτή της Λιγυρίας και της Ιταλικής Ριβιέρας συνεχίζει με την Σάντα Μαργαρίτα ντε Μαργαρίτα ντε Λιγκουίρα και με το διάσημο ψαροχώρι Πόρτο Φίνο, γιατί ταξιδεύετε με το Versus και δεν μπορείτε να έχετε προαιρετικές εκδρομές στο πρόγραμμά σας, ούτε επίσης θέλετε να γνωρίζουμε πλημμελώς και με εκπτώσεις ένα τόπο. Η είσοδος στο Πορτοφίνο περιλαμβάνεται.
 • Για όλη την εξερεύνηση της ακτής της Λιγυρίας  οι είσοδοι από τα καραβάκια, το τρένο (διπλή διαδρομή) και το Πόρτο Φίνο, ένα κόστος άνω των €60.
 • Περιλαμβάνεται προαγορασμένη είσοδος (περίπου 35 €), στην Γκαλερία Ουφίτσι, πολύ βασικό για να αποφύγουμε τις ουρές αλλά και για να μπούμε στη θαυμάσια  πινακοθήκη της Φλωρεντίας και όχι να την θαυμάσουμε απέξω. Έχουμε επίσης οργανώσει ειδική ξενάγηση με διπλωματούχο τοπικό ξεναγό, επιπλέον του Έλληνα αρχηγού.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στη Φλωρεντία στην κορωνίδα των πόλεων της Τοσκάνης.
 • Επίσκεψη στη μεσαιωνική πόλη Σιένα.
 • Επίσκεψη στο Σαν Τζιμινιάνο με τους αγέρωχους πύργους.
 • Επίσκεψη στην Ασίζη και το Σπολέτο για να περπατήσουμε στα μαγευτικά́ λιθόστρωτα σοκάκια των μεσαιωνικών πόλεων.
 • Εκδρομή στο Αρέτσο (Arezzo). Εύκολα θα αναγνωρίσουμε εδώ τη μεγάλη πλατεία που είδαμε στο «Η ζωή είναι ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι. Κάποιοι την κατατάσσουν μάλιστα και ως την ωραιότερη πλατεία στην Τοσκάνη! Είναι από τις πιο παλιές πόλεις της Ιταλίας, με εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό πλούτο.
 • Περιήγηση στη μεσαιωνική Φερράρα.
 • Διαμονή και περιήγηση στην ιστορική Πάντοβα.
 • Εκδρομή στη Βενετία.
 • Εκδρομή με πλοιάριο στα μαγευτικά νησιά Μουράνο και Μπουράνο. Σπάνια θα βρείτε προγράμματα να  προσφέρουν αυτήν την εμπειρία, λόγω των ακριβών μετακινήσεων. Το ταξίδι αυτό όμως είναι ταξίδι Versus και δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει γωνιές που έχουν μείνει αναλλοίωτες.
 • Ολοήμερη εκδρομή προς τη λίμνη Γκάρντα, με στάση στη Βιτσέντζα με τον αρχιτεκτονικό πλούτο και τα αριστουργήματα του Παλλάδιο.
 • Διαμονή και στο Σιρμιόνε, το πιο γραφικό χωριό της λίμνης Γκάρντα.
 • Επίσκεψη και περιήγηση στη Μπολόνια, μια από τις πιο σημαντικές μεσαιωνικές πόλεις της Ιταλίας.
 • Διαμονή σε άριστα ξενοδοχεία 4* (ο φόρος περιλαμβάνεται, δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά).
 • Τοπικούς διπλωματούχους ξεναγούς επιπλέον του Έλληνα αρχηγού σε Ρώμη και Φλωρεντία, για εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις και εκτός του πούλμαν.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά έκδοσης Versus Travel.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΡΩΜΗ – ΣΠΟΛΕΤΟ – ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Ρώμη. Άφιξη και αναχώρηση για το Σπολέτο, πολύ ιστορική πόλη ήδη από τα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.  Η σημασία του Σπολέτο, είχε να κάνει με την τοποθεσία του. Βρισκόταν πάνω στη Φλαμινία Οδό που συνέδεε τη Ρώμη με τα Απέννινα Όρη στη Λιγουρία (δηλαδή στην Ιταλική Ριβιέρα) αλλά και με την Αδριατική Θάλασσα. Μέσω της Φλαμινίας Οδού διεξάγονταν το ναυτικό εμπόριο και οι ναυτικές εκστρατείες και επίσης, μέσω αυτής, οι πατρίκιοι της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας πήγαιναν στις παραθεριστικές επαύλεις τους κάθε καλοκαίρι. Οπότε το Σπολέτο, ήταν πάντα ένας σταθμός σε αυτές τις διαδρομές.

Στην πανοραμική ξενάγησή μας εμείς σήμερα θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, ρωμαϊκά και μεσαιωνικά, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν το ανακαινισμένο Θέατρο, η Γέφυρα του Αίματος του 1ου αιώνα και ο παλαιοχριστιανικός ναός Σαν Σαλβατόρε του 4ου αιώνα, που είναι μνημείο της UNESCO.

Και φυσικά το κάστρο Ρόκα, το οποίο δεσπόζει πάνω στον λόφο του Σπολέτο, και χτίστηκε τον 14ο αιώνα. Αρχικά στο κάστρο κατοικούσε ο κυβερνήτης με τη φρουρά του. Τον 18ο αιώνα, όμως, μετατράπηκε σε φυλακή, η οποία λειτουργούσε ως τις αρχές του 20ού. Σήμερα, μετά από εκτεταμένες επισκευές, το κάστρο Ρόκα είναι μουσείο.

Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας στο Σπολέτο, θα αναχωρήσουμε για τη φοιτητούπολη Περούτζια, πρωτεύουσα της Ούμπριας. Είναι χτισμένη, πάνω σε έναν γραφικότατο λόφο, στην κοιλάδα του Τίβερη και στην αρχαιότητα ονομαζόταν Περουσία. Παρότι διαθέτει αρκετά ρωμαϊκά μνημεία, η πρώτη εντύπωση που θα αποκομίσουμε όταν τη δούμε είναι ότι πρόκειται για μια όμορφη μεσαιωνική πόλη. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ιστορικό Πανεπιστήμιο, το οποίο ιδρύθηκε τον 14o αιώνα και είναι ένα από τα διασημότερα της Ευρώπης. Η Περούτζια είναι και η γενέτειρα του διάσημου αναγεννησιακού ζωγράφου Περουτζίνο, ο οποίος υπήρξε δάσκαλος του Ραφαήλ και ο καλλιτέχνης που σηματοδότησε τη μετάβαση από την πρώιμη στην ύστερη αναγεννησιακή ζωγραφική. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Περούτζια.

2η ημέρα: ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ – ΑΣΙΖΗ – ΑΡΕΤΣΟ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Σήμερα το πρόγραμμά μας ξεκινά με περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Περούτζια. Τα σημαντικότερα αξιοθέατα αυτής της όμορφης πόλης είναι: Ο γοτθικός καθεδρικός ναός του Αγίου Λαυρεντίου (14ος αιώνας), ο οποίος βρίσκεται στην κεντρική πλατεία, μπροστά από τη μεσαιωνική φοντάνα Ματζόρε, που είναι το έμβλημα της πόλης. Ο ναός περιλαμβάνει μουσείο στο οποίο εκτίθενται σημαντικά έργα θρησκευτικής τέχνης. Ακολουθεί το Ανάκτορο των Ηγούμενων (13ος αιώνας), επίσης στην κεντρική πλατεία, το οποίο στεγάζει τις Δημοτικές Αρχές και την Εθνική Πινακοθήκη της Ούμπρια.

Φεύγοντας από την Περούτζια, ερχόμαστε στην Ασίζη τη γενέτειρα του Αγίου Φραγκίσκου (κεντρικός ήρωας της δραματοποιημένης βιογραφίας «Ο φτωχούλης του Θεού» του Νίκου Καζαντζάκη), που είναι ο πολιούχος της Ασίζης και ολόκληρης της Ιταλίας. Ως εκ τούτου εδώ και αιώνες η Ασίζη είναι πόλος έλξης για τους προσκυνητές, απ’ όλη της Ιταλία, που επισκέπτονται τη Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου αλλά και τη Βασιλική της Αγίας Κλάρας, η οποία υπήρξε μία από τις πρώτες μαθήτριές του. Στους δύο αυτούς ναούς αντίστοιχα βρίσκονται οι τάφοι των δύο αγίων. Εμείς θα τους επισκεφτούμε και μετά θα κάνουμε μία μεγάλη βόλτα στα γραφικά μεσαιωνικά στενά του ιστορικού κέντρου (μνημείο της UNESCO).

Συνεχίζουμε για το γειτονικό Αρέτσο. Το Αρέτσο είναι από τις πιο παλιές πόλεις της Ιταλίας, με εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό πλούτο, παρότι υπέστη σοβαρές καταστροφές κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ανάμεσα στα αξιοθέατά του ξεχωρίζουν η Μεγάλη Πλατεία, το Ανάκτορο των Μεδίκων και η κατοικία του μεσαιωνικού ποιητή Πετράρχη. Στην ξενάγησή μας θα αναγνωρίσουμε και το σκηνικό από την πολυβραβευμένη ταινία του Ρομπέρτο Μπενίνι με τίτλο «Η ζωή είναι ωραία» − πρόκειται για τη Μεγάλη Πλατεία, που θεωρείται ίσως η ωραιότερη σε όλη την Τοσκάνη.

Κλείνουμε τη μέρα με την άφιξή μας στη Φλωρεντία, τη μεγαλειώδη πρωτεύουσα της Τοσκάνης. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Φλωρεντία.

3η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ: εκδρομή στα χωριά της Τοσκάνης: ΜΟΝΤΑΛΤΣΙΝΟ – ΣΙΕΝΑ

Ξεκινάμε για μια περιήγηση στην κοιλάδα της Βαλ ντ’ Όρτσια, ίσως το ομορφότερο κομμάτι της Τοσκάνης, με τους πολυφωτογραφημένους λόφους που είναι γεμάτοι με αμπέλια. Θα επισκεφτούμε επίσης τα διάσημα μεσαιωνικά χωριά της περιοχής. Πρώτη στάση μας το γραφικό Μονταλτσίνο. Πρόκειται φυσικά για ένα οινοπαραγωγό χωριό, το οποίο έχει δώσει το όνομά του στο περίφημο κρασί της περιοχής, το Brunello di Montalcino. Θα κάνουμε μία βόλτα μέσα στο χωριό, με τα μεσαιωνικά παλάτσο, όπως το Πιέρι και θα ξεναγηθούμε στο κάστρο του, τη Φορτέτσα ντι Μονταλτσίνο αλλά και στους όμορφους νεοκλασικούς ναούς του. Θα αφήσουμε πίσω μας το χωριό και τους αμπελώνες του, θα περάσουμε μέσα από την Κοιλάδα ντ’ Όρτσια. Εκεί θα κάνουμε βόλτα σε δρόμους, σοκάκια και πλατείες, ανάμεσα σε κτίρια της Αναγέννησης, ωραία μαγαζιά και μπουτίκ ντελικατέσεν.

Επόμενος σταθμός η Σιένα μία από  τις ομορφότερες πόλεις της Ιταλίας, με τεράστια παράδοση στην αρχιτεκτονική, τον πολιτισμό και τις τέχνες! Θα κάνουμε τη βόλτα μας στην πόλη για να πάρουμε μια εικόνα από την ατμόσφαιρα της Σιένα και θα επιστρέψουμε στη Φλωρεντία. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ: περιήγηση στην πόλη και ΓΚΑΛΕΡΙΑ ΟΥΦΙΤΣΙ

Σήμερα θα επισκεφτούμε την πιο σημαντική πινακοθήκη της Ιταλίας και το πρώτο μουσείο που ιδρύθηκε στον κόσμο, την Πινακοθήκη Ουφίτσι, όπου θα δούμε πολύ διάσημα έργα ζωγραφικής του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης τα οποία ανήκαν στη συλλογή των αριστοκρατών, τραπεζιτών και πολιτικών, Μεδίκων. Η Πινακοθήκη Ουφίτσι άρχισε να λειτουργεί τον 16ο αιώνα και στεγάζεται στο οικογενειακό κτίριο των Μεδίκων, το οποίο είχε κατασκευαστεί αρχικά για τα γραφεία και τις υπηρεσίες της δυναστείας. Εξ ου και η ονομασία «ουφίτσι» που σημαίνει «γραφεία».

Η συλλογή της Πινακοθήκης Ουφίτσι έγινε δημοσίως προσβάσιμη το 1769, αν και ήταν ανοιχτή για το κοινό, κατόπιν αίτησης, ήδη από τον 16ο αιώνα. Σήμερα εκεί εκτίθενται κατά κύριο λόγο έργα ζωγραφικής. Μερικά από τα ονόματα που θα δούμε είναι: Φιλίππο Λίππι, Πιέρο ντέλα Φραντσέσκα, Λεονάρντο ντα Βίντσι, Σάντρο Μποτιτσέλι, Περουτζίνο, Πιέρο ντι Κόζιμο, Ραφαήλ, Τζορτζόνε, Τισιανός, Τιντορέτο, Βερονέζε, Μιχαήλ Άγγελος, Καραβάτζιο, Τζιανμπατίστα Τιέπολο, Καναλέτο. Στην πινακοθήκη εκτίθενται και ζωγράφοι από άλλες χώρες, πλην της Ιταλίας (Φλαμανδοί, Γερμανοί, Ολλανδοί), οι οποίοι εργάστηκαν για τους Μεδίκους, όπως οι Ντίρερ, Κράναχ, Χόλμπαϊν, Ρούμπενς, Ρέμπραντ, Βαν Ντάικ, Ελ Γκρέκο, Βελάθκεθ, Ντελακρουά.

Μετά την Πινακοθήκη Ουφίτσι, θα κάνουμε και μία ενδελεχή ξενάγηση στην πανέμορφη Φλωρεντία με τοπικό ξεναγό, επιπλέον του Έλληνα αρχηγού μας. Θα γνωρίσουμε καλά αυτή την πόλη-μουσείο, η οποία είναι ολόκληρη ένα μνημείο της UNESCO. Θα πάμε στην Πλατεία ντε λα Σινιορία, όπου δεσπόζει αντίγραφο του Δαυίδ του Μιχαήλ Άγγελου (εκεί είχε τοποθετηθεί αρχικά, όταν ολοκληρώθηκε το γλυπτό, το 1501). Το πρωτότυπο εκτίθεται σήμερα στην Πινακοθήκη της Ακαδημίας της Φλωρεντίας.

Θα πάμε επίσης στην εντυπωσιακή εκκλησία του Τίμιου Σταυρού που είναι τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντιανών, όπως ο Γαλιλαίος, ο Δάντης, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα δούμε, ακόμη, τη διάσημη Πόντε Βέκιο, τη μεσαιωνική γέφυρα με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, καθώς και την ιστορική Πλατεία Ντουόμο με τον καθεδρικό της Παναγίας των Λουλουδιών που άρχισε να χτίζεται το 1296 και ολοκληρώθηκε το 1436. Στον καθεδρικό θα δούμε το εκπληκτικό καμπαναριό του Τζιότο, τον τρούλο του Μπρουνελέσκι και το ιστορικό Βαπτιστήριο.

Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε τη συνοικία όπου έζησε ο πατέρας της ιταλικής γλώσσας και φιλόσοφος της Αναγέννησης, Δάντης Αλιγκέρι. Δεν θα παραλείψουμε βεβαίως να περάσουμε από την περίφημη Πλατεία Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli (από το 1733) και Paszkowski (από τον 19ο αιώνα), καθώς και από την Αψίδα του Θριάμβου του 18ου αι. Διανυκτέρευση στη Φλωρεντία.

5η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΛΑ ΣΠΕΤΣΙΑ – ΤΣΙΝΚΟΥΕ ΤΕΡΡΕ – ΛΟΥΚΑ

Αφήνουμε σήμερα την υπέροχη Φλωρεντία, με πρώτο σταθμό της διαδρομής μας η ιστορική πόλη-λιμάνι Λα Σπέτσια (La Spezia). Από τη Λα Σπέτσια προσεγγίζουμε οδικώς τα κρεμαστά χωριά Πόρτο Βένερε, Φετσάνο και Λε Γκράτσιε. Τα χωριά αυτά κλείνουν τον περίφημο Κόλπο των Ποιητών, που δεν είναι άλλος από τον Κόλπο της Λα Σπέτσια ο οποίος πήρε αυτή την ονομασία λόγω πολλών διάσημων ποιητών που βρέθηκαν εκεί, και εμπνεύστηκαν από την ομορφιά του. Ο κόλπος έχει πολλά σπήλαια, στα οποία κάθονταν και έγραφαν οι ποιητές που περιηγούνταν στην Ιταλία τον 19ο αιώνα.

Συνεχίζουμε για να εξερευνήσουμε την περιοχή Τσίνκουε Τέρρε (Cinque Terre). H περιοχή των πέντε χωριών, οι «πέντε γαίες», όπως μεταφράζεται, είναι μια βραχώδης δαντελωτή παραλιακή ζώνη, με πέντε μικρά χωριά ασύγκριτης ομορφιάς κτισμένα στα απόκρημνα βράχια της Λιγυρίας, στην Ιταλική Ριβιέρα. Τα πέντε αυτά χωριά, Ριοματζόρε, Μαναρόλα, Κορνίλια, Βερνάτσα και Μοντερόσο, έχουν ανακηρυχθεί από την Unesco τόπος Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Και όχι άδικα: είναι ένας καλά κρυμμένος παράδεισος, ξεχασμένος από τον χρόνο, με τη γνήσια ομορφιά του να προκαλεί μια ανέμελη διάθεση. Τα πολύχρωμα σπίτια με τα μικρά μπαλκονάκια διακοσμημένα με γλάστρες βασιλικού αλλάζουν συνεχώς χρώμα στο φως του ηλίου.

Θα έρθουμε στη Μαναρόλα, το παλαιότερο από τα κρεμαστά χωριά, με την εξαιρετική οινοπαραγωγή και τη δική του τοπική διάλεκτο, τα μαναρολέζε. Θα απολαύσουμε τον καφέ ή το ποτό μας στο χωριό και στη συνέχεια θα συνεχίσουμε για τον τελικό μας προορισμό για σήμερα, τη Λούκα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

(Σημείωση: ο χρόνος παραμονής μας σε κάθε στάση θα εξαρτηθεί από τα δρομολόγια των τραίνων).

6η ημέρα: ΛΟΥΚΑ – ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΓΚΕΡΙΤΑ – ΠΟΡΤΟΦΙΝΟ – ΡΑΠΑΛΟ – ΛΟΥΚΑ

Στο επίκεντρο της περιήγησής μας σήμερα είναι οι ομορφιές της Ιταλικής Ριβιέρας στη μητροπολιτική περιοχή της Γένοβας.  Άφιξη στη Σάντα Μαργαρίτα της Λιγουρίας (Santa Margherita Ligure), το παλιό Πόρτο Ναπολεόνε, που μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο εξελίχθηκε σε παραθαλάσσιο θέρετρο. Από εκεί θα μεταβούμε με πλοιάριο στο κοσμοπολίτικο Πόρτο Φίνο, ένα πανέμορφο ψαροχώρι που αναπτύσσεται γύρω από το λιμάνι του και στον λόφο του δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με πανοραμική θέα. Επιστροφή στη Σάντα Μαργαρίτα της Λιγουρίας, όπου θα απολαύσουμε μια όμορφη βόλτα στο λιμάνι. Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για την επιστροφή μας στη Λούκα. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΛΟΥΚΑ: εκδρομή σε ΠΙΖΑ – ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ

Πρωινό και μεταφερόμαστε στη διάσημη Πίζα. Η πόλη είναι χτισμένη πάνω στον ποταμό Άρνο και εικάζεται ότι ο πρώτος οικισμός χτίστηκε από τους αρχαίους Έλληνες. Μνημεία δεν έχουν βρεθεί, ωστόσο είναι βέβαιο ότι η πόλη διατηρούσε στενές εμπορικές σχέσεις με την Ελλάδα και τη Γαλατία. Τα δε ρωμαϊκά αρχεία βεβαιώνουν ότι η Πίζα ήταν μια αρχαία πόλη, πολύ παλαιότερη από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Φυσικά το διασημότερο αξιοθέατό της είναι η Πλατεία των Θαυμάτων (μνημείο της UNESCO) με τον μαρμάρινο κεκλιμένο πύργο, ύψους 56 μέτρων, με 6 ορόφους, ο οποίος χτιζόταν από τον 12ο μέχρι τον 15ο αιώνα. Ο Πύργος είναι το καμπαναριό του Καθεδρικού της Πίζας. Στην ίδια πλατεία, ένα ακόμη αξιοσημείωτο αξιοθέατο είναι το Μνημειακό Κοιμητήριο, στο οποίο, έχει μεταφερθεί χώμα από τον λόφο της Σταύρωσης του Χριστού στα Ιεροσόλυμα. Η μεταφορά έγινε κατά την 4η Σταυροφορία. Σύμφωνα με τον θρύλο, όποιος θαβόταν έκτοτε σε αυτό το κοιμητήριο, με το αγιασμένο χώμα, έλιωνε μέσα σε 24 ώρες… Η Πίζα, πέρα από τον πύργο της, είναι γνωστή και για το μεσαιωνικό πανεπιστήμιό της, το οποίο ιδρύθηκε τον 12ο αιώνα, αλλά και για το Πανεπιστήμιο Νορμάλε Σουπεριόρε, που ίδρυσε το 1810 ο Ναπολέοντας. Επίσης στην πόλη αυτή, τον 18ο αιώνα υπήρχε ισχυρή ελληνική παροικία, η οποία υποστήριξε θερμά τη Φιλική Εταιρεία και ενίσχυσε με πολλούς τρόπους την Επανάσταση του 1821.

Τελευταία μας επίσκεψη είναι στο φημισμένο Σαν Τζιμινιάνο, το «Μανχάταν» της Τοσκάνης. Ψηλοί, αγέρωχοι πύργοι –σύμβολα δόξας, πλούτου και αντιπαράθεσης μεταξύ οικογενειών, όταν η κάθε μία ανταγωνιζόμενη την άλλη, έκτιζε τον ένα πύργο ψηλότερο απ' τον άλλο– μας καλωσορίζουν από μακριά, δίνοντας στην πόλη μια παραμυθένια όψη. Επιστροφή στη Λούκα και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΛΟΥΚΑ – ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΦΕΡΡΑΡΑ – ΠΑΝΤΟΒΑ

Αφήνουμε σήμερα τη Λούκα και αναχωρούμε οδικώς με τελικό μας προορισμό την Πάντοβα. Πρώτος σταθμός της ημέρας είναι η Μπολόνια, η μεγάλη πρωτεύουσα της Εμίλια-Ρομάνια, στον ιταλικό βορρά, μία από τις πιο σημαντικές μεσαιωνικές πόλεις της Ιταλίας.

Τη λένε «Bologna la Dotta, la Grassa, la Rossa, la Turrita», κλείνοντας μέσα σε 4 λέξεις τις αντίστοιχες πτυχές της πόλης που σφυρηλάτησαν τον χαρακτήρα της. La Dotta, η Σοφή, χάρη στο πανεπιστήμιό της, το πρώτο του Δυτικού κόσμου (1088), με την πρώτη έδρα σπουδών Νομικής, και La Grassa για την αδυναμία της στις εκλεκτές γεύσεις: τορτελίνια, μορταδέλα, λαζάνια, ταλιατέλες είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά προϊόντα της Μπολόνια. La Rossa, η Κόκκινη, όχι μόνο για το πολιτικό της παρελθόν ως προπύργιο της μεταπολεμικής ιταλικής Αριστεράς αλλά και για τα τείχη και τα μεσαιωνικά της σπίτια με τις στέγες από τερρακότα που «ντύνουν την πόλη» με το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα. Και La Turrita, για τους πάνω από εκατό πύργους που στο παρελθόν ανέβαιναν μέχρι τον ουρανό της Μπολόνια, με περίπου δέκα από αυτούς να έχουν επιβιώσει μέχρι σήμερα, μετά από θυελλώδεις αιώνες ιστορίας.

Αφού περιηγηθούμε στο υπέροχο ιστορικό κέντρο της και δούμε και το φημισμένο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, θα συνεχίσουμε στη Φεράρα. Εκεί θα δούμε το μεσαιωνικό δημαρχείο της πόλης, το ανάκτορο των πριγκίπων  Έστε που συνδέονταν με τις βασιλικές οικογένειες της Βρετανίας και της Γερμανίας, και τον περίφημο καθεδρικό ναό. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας προς την ευρύτερη περιοχή της Βενετίας με τελικό προορισμό την Πάντοβα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και βόλτα στην πόλη εφόσον το επιτρέπει ο χρόνος. Διανυκτέρευση στην Πάντοβα.

9η ημέρα: ΠΑΝΤΟΒΑ – ΒΙΤΣΕΝΤΖΑ (Βίλες Παλλάντιο) – ΒΕΡΟΝΑ – ΛΙΜΝΗ ΓΚΑΡΝΤΑ – ΣΙΡΜΙΟΝΕ – ΠΑΝΤΟΒΑ

Ολοήμερη εκδρομή στη λίμνη Γκάρντα. Η πρώτη μας στάση θα γίνει στη Βιτσέντζα, με τον σπάνιο αρχιτεκτονικό της πλούτο και τα έργα του περίφημου αρχιτέκτονα του 16ου αιώνα, Αντρέα Παλάντιο, όπως είναι η Βίλα Ροτόντα και το Θέατρο Ολίμπικο, τα οποία και θα δούμε στην περιήγησή της στην πόλη. Θα συνεχίσουμε για τη Βερόνα, την πόλη της Ιουλιέτας, όπου θα έχουμε χρόνο για περιήγηση. Η συνέχεια της διαδρομής θα μας φέρει στο Σιρμιόνε, ίσως το πιο γραφικό χωριό στη λίμνη Γκάρντα, που βρίσκεται πάνω σε μια χερσόνησο. Θα απολαύσουμε μία βόλτα στο χωριό και στη συνέχεια θα μεταβούμε στον τελικό μας προορισμό την Πάντοβα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και εφόσον το επιτρέπει ο χρόνος βόλτα με τον αρχηγό μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση στην Πάντοβα.

10η ημέρα: ΠΑΝΤΟΒΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ – ΠΑΝΤΟΒΑ

Ημέρα αφιερωμένη στην πολυθρύλητη Βενετία, την οποία επισκεπτόμαστε σε μια ολοήμερη εξόρμηση από την Πάντοβα. Ξεκινώντας από την πλατεία του Αγίου Μάρκου, θα γνωρίσουμε την πόλη με τα 118 νησάκια, τα 160 κανάλια και τις 400 γέφυρες, την πατρίδα του Καζανόβα και του ταξιδευτή Μάρκο Πόλο, η ίδρυση της οποίας χρονολογείται τον 5ο αιώνα. Η γέφυρα των Στεναγμών, ο Πύργος του Ρολογιού, η βασιλική του Αγίου Μάρκου και η ομώνυμη πλατεία με το παλάτι των Δόγηδων, θα σας ενθουσιάσουν. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα έργο τέχνης και τα κτίρια της, σε βενετσιάνικο - γοτθικό ρυθμό, θα σας αφήσουν άφωνους. Θα επισκεφθούμε τα νησάκια Μουράνο και Μπουράνο, και θα έχουμε χρόνο για να απολαύσουμε την αξεπέραστη αυτή πόλη. Σπάνια θα βρείτε προγράμματα να  προσφέρουν αυτήν την εμπειρία, λόγω των ακριβών μετακινήσεων. Το ταξίδι αυτό όμως είναι ταξίδι Versus. Επιστροφή στην Πάντοβα και διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΠΑΝΤΟΒΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ – Πτήση Επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βενετίας για την πτήση επιστροφής μας.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1429 € 460 €
Twin Room 1429 € 460 €
Triple Room 1429 € 460 €
Single Room 2179 € 460 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1459 € 460 €
Twin Room 1459 € 460 €
Triple Room 1459 € 460 €
Single Room 2209 € 460 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1459 € 460 €
Twin Room 1459 € 460 €
Triple Room 1459 € 460 €
Single Room 2209 € 460 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1369 € 460 €
Twin Room 1369 € 460 €
Triple Room 1369 € 460 €
Single Room 2119 € 460 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1579 € 460 €
Twin Room 1579 € 460 €
Triple Room 1579 € 460 €
Single Room 2329 € 460 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1609 € 460 €
Twin Room 1609 € 460 €
Triple Room 1609 € 460 €
Single Room 2359 € 460 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1609 € 460 €
Twin Room 1609 € 460 €
Triple Room 1609 € 460 €
Single Room 2359 € 460 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1519 € 460 €
Twin Room 1519 € 460 €
Triple Room 1519 € 460 €
Single Room 2269 € 460 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2089 € 0 €
Twin Room 2089 € 0 €
Triple Room 2089 € 0 €
Single Room 2839 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2119 € 0 €
Twin Room 2119 € 0 €
Triple Room 2119 € 0 €
Single Room 2869 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2119 € 0 €
Twin Room 2119 € 0 €
Triple Room 2119 € 0 €
Single Room 2869 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2029 € 0 €
Twin Room 2029 € 0 €
Triple Room 2029 € 0 €
Single Room 2779 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 650

18/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

07:35

08:35

Α3 671  

28/07/2024

ΒΕΝΕΤΙΑ – ΑΘΗΝΑ

18:45

21:55

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 650

01/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

07:35

08:35

Α3 671  

11/08/2024

ΒΕΝΕΤΙΑ – ΑΘΗΝΑ

18:45

21:55

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 650

22/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

07:35

08:35

Α3 671  

01/09/2024

ΒΕΝΕΤΙΑ – ΑΘΗΝΑ

18:45

21:55

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 650

01/11/2024

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

08:35

09:40

Α3 671  

11/11/2024

ΒΕΝΕΤΙΑ – ΑΘΗΝΑ

15:20

18:30

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Πολύ καλά ξενοδοχεία 4*.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Οι βαρκάδες και η διαδρομή με το τρένο.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο        
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 460
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 400 €.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο site μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται δυο διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την αναχώρηση 01.11,  απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας .Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ταξίδι διαφορετικό στην Ιταλία με έντονα άρωμα Versus.  Περιλαμβάνονται καραβάκια, τρένα, είσοδοι που αναφέρονται παρακάτω καθώς επίσης και είσοδοι πόλεων και φόροι ξενοδοχείων. Ένα μεγάλο κόστος που περιλαμβάνεται στην τιμή μας και το οποίο δεν πληρώνετε τοπικά. Έτσι έχετε προκαθορισμένο κόστος από την Αθήνα. Ταξιδεύετε βλέπετε με το Versus. Πλούσια 11 ήμερη διάρκεια που χτενίζει σπάνιες ομορφιές της κεντρικής και Βόρειας Ιταλίας που δεν θα βρείτε στα συνήθη τουριστικά προγράμματα.

Ειδικότερα:

 • Επισκεπτόμαστε την Τοσκάνη σε βάθος. Εκδρομή σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Τοσκάνης στα μαγευτικά μεσαιωνικά της Ιταλίας που συνήθως παρακάμπτονται, όπως το γεμάτο κήπους Μονταλτσίνο. Είναι απολαυστικό να περπατάς στα χωριά της Τοσκάνης. Συμμετέχετε και εσείς σε μια ταινία που γυρίζεται με πρωταγωνιστή εσάς.
 • Τρεις διανυκτερεύσεις στη μεσαιωνική Λούκα, απ’ όπου θα εξορμήσουμε στην ακτή της Λιγυρίας.
 • Με καραβάκι από τη Λα Σπέτσια θα θαυμάσουμε τα κρεμαστά χωριά στην περιοχή Τσίνκουε Τέρρε, το Πόρτο Βένερε και στη Λα Σπέτσια (περιλαμβάνεται το κόστος για το καραβάκι και το τραίνο).
 • Η εξερεύνησή μας στην ακτή της Λιγυρίας και της Ιταλικής Ριβιέρας συνεχίζει με την Σάντα Μαργαρίτα ντε Μαργαρίτα ντε Λιγκουίρα και με το διάσημο ψαροχώρι Πόρτο Φίνο, γιατί ταξιδεύετε με το Versus και δεν μπορείτε να έχετε προαιρετικές εκδρομές στο πρόγραμμά σας, ούτε επίσης θέλετε να γνωρίζουμε πλημμελώς και με εκπτώσεις ένα τόπο. Η είσοδος στο Πορτοφίνο περιλαμβάνεται.
 • Για όλη την εξερεύνηση της ακτής της Λιγυρίας  οι είσοδοι από τα καραβάκια, το τρένο (διπλή διαδρομή) και το Πόρτο Φίνο, ένα κόστος άνω των €60.
 • Περιλαμβάνεται προαγορασμένη είσοδος (περίπου 35 €), στην Γκαλερία Ουφίτσι, πολύ βασικό για να αποφύγουμε τις ουρές αλλά και για να μπούμε στη θαυμάσια  πινακοθήκη της Φλωρεντίας και όχι να την θαυμάσουμε απέξω. Έχουμε επίσης οργανώσει ειδική ξενάγηση με διπλωματούχο τοπικό ξεναγό, επιπλέον του Έλληνα αρχηγού.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στη Φλωρεντία στην κορωνίδα των πόλεων της Τοσκάνης.
 • Επίσκεψη στη μεσαιωνική πόλη Σιένα.
 • Επίσκεψη στο Σαν Τζιμινιάνο με τους αγέρωχους πύργους.
 • Επίσκεψη στην Ασίζη και το Σπολέτο για να περπατήσουμε στα μαγευτικά́ λιθόστρωτα σοκάκια των μεσαιωνικών πόλεων.
 • Εκδρομή στο Αρέτσο (Arezzo). Εύκολα θα αναγνωρίσουμε εδώ τη μεγάλη πλατεία που είδαμε στο «Η ζωή είναι ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι. Κάποιοι την κατατάσσουν μάλιστα και ως την ωραιότερη πλατεία στην Τοσκάνη! Είναι από τις πιο παλιές πόλεις της Ιταλίας, με εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό πλούτο.
 • Περιήγηση στη μεσαιωνική Φερράρα.
 • Διαμονή και περιήγηση στην ιστορική Πάντοβα.
 • Εκδρομή στη Βενετία.
 • Εκδρομή με πλοιάριο στα μαγευτικά νησιά Μουράνο και Μπουράνο. Σπάνια θα βρείτε προγράμματα να  προσφέρουν αυτήν την εμπειρία, λόγω των ακριβών μετακινήσεων. Το ταξίδι αυτό όμως είναι ταξίδι Versus και δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει γωνιές που έχουν μείνει αναλλοίωτες.
 • Ολοήμερη εκδρομή προς τη λίμνη Γκάρντα, με στάση στη Βιτσέντζα με τον αρχιτεκτονικό πλούτο και τα αριστουργήματα του Παλλάδιο.
 • Διαμονή και στο Σιρμιόνε, το πιο γραφικό χωριό της λίμνης Γκάρντα.
 • Επίσκεψη και περιήγηση στη Μπολόνια, μια από τις πιο σημαντικές μεσαιωνικές πόλεις της Ιταλίας.
 • Διαμονή σε άριστα ξενοδοχεία 4* (ο φόρος περιλαμβάνεται, δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά).
 • Τοπικούς διπλωματούχους ξεναγούς επιπλέον του Έλληνα αρχηγού σε Ρώμη και Φλωρεντία, για εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις και εκτός του πούλμαν.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά έκδοσης Versus Travel.

Highlights

 • Επισκεπτόμαστε με προαγορασμένα εισιτήρια και τοπικό διπλωματούχο ξεναγό, επιπλέον του Έλληνα αρχηγού, το πρώτο μουσείο στην ιστορία, την Πινακοθήκη Ουφίτσι στη Φλωρεντία. Συνεχίζουμε την περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας, με τοπικό ξεναγό, για να μην περιορίσουμε την ξενάγησή μας μόνο μέσα στο πούλμαν.
 • Επισκεπτόμαστε το πιο όμορφο τμήμα των αμπελώνων της Τοσκάνης, την Κοιλάδα ντ’ Όρτσια (μνημείο της UNESCO) με το οινοχώρι-φρούριο Μονταλτσίνο.
 • Στην Ιταλική Ριβιέρα εξερευνούμε με κρουαζιέρα και με το ατμοσφαιρικό τοπικό τρένο τον Κόλπο των Ποιητών μέχρι τα κρεμαστά χρωματιστά χωριά Τσίνκουε Τέρρε.
 • Στην Ιταλική Ριβιέρα κάνουμε επίσης κρουαζιέρα στο αριστοκρατικό, κοσμοπολίτικο θέρετρο Πορτοφίνο.
 • Από τη Βενετία κάνουμε την τρίτη κρουαζιέρα του ταξιδιού, στα νησιά Μουράνο και Μπουράνο.
 • Πηγαίνουμε στη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας, την Γκάρντα, όπου επισκεπτόμαστε την αρχαία ρωμαϊκή λουτρόπολη Σερμιόνε όπου και διαμένουμε.
 • Βλέπουμε το μπαλκόνι της Ιουλιέτας στη Βερόνα και τις βίλες του Παλλάδιου στη Βιτσέντσα.
 • Ξεναγούμαστε την Πλατεία των Θαυμάτων, το ξακουστό μνημείο της UNESCO, στην Πίζα, με τον κεκλιμένο πύργο, τον Καθεδρικό Ναό και το Μνημειακό Κοιμητήριο με το χώμα από τον λόφο της Σταύρωσης στα Ιεροσόλυμα.
 • Το υπέροχο Σαν Τζιμινιάνο με τους πανύψηλους πύργους.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Επισκεπτόμαστε την Τοσκάνη σε βάθος, με 3 διαν/σεις στην Φλωρεντία.
 • Τρεις διανυκτερεύσεις στη μεσαιωνική Λούκα.
 • Επίσκεψη στην Γκαλερία Ουφίτσι, με προαγορασμένη είσοδος (περίπου 35 €).
 • Επίσκεψη στη μεσαιωνική πόλη Σιένα, στο Σαν Τζιμινιάνο με τους αγέρωχους πύργους, στην Ασίζη και το Σπολέτο.

 

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2024
 • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2024

Αναχωρήσεις

18/07, 01/08, 22/08, 01/11Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Οι κρυφές ομορφιές της Κεντρικής και Βόρειας Ιταλίας - Ταξίδι βγαλμένο από ταινία | Ιούλιος - Νοέμβριος 2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info