fb

Παραδοσιακή και Σύγχρονη Κίνα Χονγκ Κονγκ | 29.04.2024 & 01.05.2024 (Πάσχα 2024) - Ιούνιος 2024

Διάρκεια: 12, 14 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1729€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα πρωτοποριακό και διαφορετικό ταξίδι, άρτια σχεδιασμένο για ενθουσιώδεις ταξιδιώτες, από ένα γραφείο που ξέρει πολύ καλά την Κίνα. Ένα γεμάτο πρόγραμμα με όλα όσα πρέπει να δείτε για να πάρετε μια πολύ «δυνατή γεύση» της αχανούς αυτής χώρας, στην οποία είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψετε. Επιλέγουμε διανυκτέρευση στην πόλη των πόλεων, το Χονγκ Κονγκ, που συνήθως παραλείπεται λόγω της ακριβής διαμονής του. Η δική μας βέβαια επιλογή είναι το εξαιρετικό Intercontinental Grand Stanford 5* στο καλύτερο σημείο του Κοουλούν. Ένα καλοδουλεμένο ταξίδι, που εκτός από τη μεγαλούπολη του Πεκίνου και της Ξιάν με τον διάσημο πήλινο στρατό, μας μεταφέρει στην παλιά Κίνα με την προσθήκη 2 διανυκτερεύσεων στο Γιανγκσούο, με τον μαγικό ποταμό κάπου στα νότια της χώρας, που θα χαρίσουν στα μάτια μας τη χωρίς όρια φυσική ομορφιά της Κίνας με τα ρυζοχώραφα και τους λόφους να ντύνονται με ένα ατέλειωτο πέπλο ομίχλης. Η προσθήκη των γευμάτων μέσα στα ξενοδοχεία θεωρείται -ειδικά για την Κίνα- αδιαφιλονίκητο ατού του ταξιδιού.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Η Κίνα δεν είναι απλώς μια χώρα, είναι ένας αινιγματικός, απέραντος κόσμος. Ένας μακραίωνος πολιτισμός ξεδιπλώνεται στα μάτια του επισκέπτη αυτής της πανάρχαιας, αχανούς χώρας. Μάρτυρες του λαμπρού πολιτισμού της αποτελούν η παράδοση, οι τέχνες, η θαυμάσια αρχιτεκτονική και τα υπέροχα μνημεία της. Η Απαγορευμένη Πόλη, ο κυκλικός Ναός του Ουρανού, η ιστορική πλατεία Τιέν Αν Μεν, το θρυλικό Σινικό Τείχος, οι τάφοι της δυναστείας των Μινγκ, τα Θερινά Ανάκτορα, ο Πύλινος Στρατός, η μεγάλη παγόδα της Άγριας Χήνας, είναι σημεία μνημειώδους αναφοράς. Το Πεκίνο, η Ξιάν, το Γιανγκσούο, η Καντόνα και το αποκαλυπτικό, επηρεασμένο από τον δυτικό τρόπο ζωής, Χονγκ Κονγκ είναι πόλεις που συμπληρώνουν μια φαντασμαγορική εικόνα, που δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε συναισθήματα άκρατου θαυμασμού.


Ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό στη μυθική γη της Κίνας σας περιμένει!!!

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα ταξίδι άρτια σχεδιασμένο, για ενθουσιώδεις ταξιδιώτες που αναζητούν πάντα το κάτι παραπάνω. Συνδυάσαμε το νέο και το παλιό πρόσωπο της Κίνας, την ιστορία με τον μύθο, αφήσαμε χρόνο για εξερεύνηση σε κρυμμένα μυστικά της χώρας και διαμορφώσαμε αυτό το 12ήμερο (ή 14ήμερο, ανάλογα με την αναχώρηση) ταξίδι, πάντα με τις πλούσιες παροχές και τη σωστή τιμή που θα βρείτε μόνο στο Versus Travel.

 • Πολύ καλές πτήσεις με την Air France. Με τις πτήσεις με ευρωπαϊκές εταιρείες KLM/Air France το ταξίδι είναι σε πολλές περιπτώσεις συντομότερο και πιο ξεκούραστο, λόγω της μικρότερης διαδρομής που έχουν να διανύσουν τα αεροπλάνα για την Κίνα, καθώς διαγράφουν πορεία με μικρότερο μήκος τόξου λόγω της μικρότερης καμπυλότητας της Γης στον βορρά. Οι εταιρείες, για παράδειγμα, του Κόλπου διαγράφουν μεγαλύτερο τόξο διαδρομής.
 • Ένα προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα που δεν περιορίζει τις διανυκτερεύσεις σε βασικές πόλεις - κόμβους για μείωση κόστους (π.χ. Πεκίνο, Χονγκ Κονγκ), αντικαθιστώντας τις με διανυκτερεύσεις σε τρένα και ποταμόπλοια (με χαμηλού επιπέδου παροχές) ή σε πόλεις με χαμηλό κόστος διαμονής.
 • Οι διαδρομές Πεκίνο - Ξιάν και Γκουιλίν - Καντόνα γίνονται με το τρένο βολίδα (Bullet Train).
 • To πρόγραμμα περιλαμβάνει σπάνια διαμονή σε ένα πανέμορφο σημείο της Κίνας που εξερευνήσαμε και σας το προτείνουμε. Ακούει στο όνομα Γιανγκσούο, βρίσκεται κοντά στο Γκουιλίν και συγκεντρώνει τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς που ενέπνευσαν ποιητές και ζωγράφους. Πώς θα πλεύσουμε τον παραμυθένιο ποταμό Λι που βρίσκεται εδώ; Μα φυσικά με παραδοσιακό τρόπο. Πάνω σε σχεδίες από μπαμπού!  Εκεί, στο γραφικό χωριουδάκι Γιανγκσούο, θα αφιερώσουμε δύο διανυκτερεύσεις για να χορτάσουμε το καταπράσινο περιβάλλον, το εντυπωσιακό Ασημένιο Σπήλαιο και την αυθεντικότητα της καθημερινής ζωής των κατοίκων, σε μια περιοχή που περιλαμβάνεται στα μνημεία Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 2007.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει επίσης:

 • Δείπνο με πάπια Πεκίνου στο Πεκίνο και ημιδιατροφή σε όλες τις πόλεις εκτός Χονγκ Κονγκ. Μόνο το Versus Travel προσφέρει ευρωπαϊκά και κινέζικα γεύματα (και όχι μόνο κινέζικα, όπως άλλα προγράμματα).
 • ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ δίνονται μέσα στα ξενοδοχεία (εκτός από την πάπια Πεκίνου).Από την τεράστια εμπειρία μας σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας, γνωρίζουμε ότι τα γεύματα σε τοπικά εστιατόρια στην Κίνα διαφέρουν κατά πολύ από τα αντίστοιχα σε κινέζικα εστιατόρια της Ελλάδας και σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιούν τους Έλληνες ταξιδιώτες, ούτε ως προς την ποσότητα ούτε ως προς την ποιότητα.
 • Στο Χονγκ Κονγκ η διαμονή μας είναι στο ξενοδοχείο Intercontinental Grand Stanford 5*.
 • Κεντρικά ξενοδοχεία 5* σε Πεκίνο και Ξιάν.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην αχανή και άκρως ενδιαφέρουσα πρωτεύουσα της Κίνας, Πεκίνο.
 • Επίσκεψη στον πήλινο στρατό, στην Ξιάν, την πόλη-θησαυροφυλάκιο του κινεζικού πολιτισμού.
 • Το ταξίδι συνοδεύει εμπειρότατος ξεναγός, ο οποίος με τις γνώσεις του θα συμβάλλει στο να κατανοήσετε όλες τις πτυχές του πανάρχαιου κινέζικου πολιτισμού και θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε την πραγματική Κίνα.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Extra νέες επισκέψεις στο ταξίδι, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές:

 • Επίσκεψη στους τάφους της Δυναστείας των Μινγκ στο Πεκίνο.
 • Χουτόνγκ του Πεκίνου: Τα πανέμορφα γραφικά σοκάκια γύρω από την Απαγορευμένη Πόλη. Εδώ θα δείτε την παραδοσιακή εικόνα του Πεκίνου.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΕΚΙΝΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη μεγαλοπρεπή πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο.

2η ημέρα: ΠΕΚΙΝΟ (Θερινά Ανάκτορα)

Άφιξη σε μια μοντέρνα πόλη 22.000.000 κατοίκων, που ιδιαίτερα μετά το «λίφτινγκ» ολυμπιακών διαστάσεων που δέχτηκε με αφορμή τη διοργάνωση και φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων το 2008, μετετράπη σε μία όμορφη, σύγχρονη μητρόπολη, με πολύ πράσινο, μεγαλοπρεπή βουλεβάρτα και φουτουριστικά κτίρια κορυφαίων διεθνώς αρχιτεκτόνων. Με ιστορία 3.000 ετών και πλέον, ως πρωτεύουσα τους τελευταίους οχτώ αιώνες, διαθέτει σήμερα έναν άπειρο αριθμό πολιτιστικών θησαυρών που προκαλούν τη διεθνή προσοχή συνεχώς. Κέντρο πολιτικής, πολιτισμού, διεθνών σχέσεων καθώς εδώ βρίσκονται η κεντρική κυβέρνηση με τα υπουργεία της, τις εθνικές ενώσεις και οργανισμούς, τις ξένες πρεσβείες και γραφεία πολυεθνικών εταιριών.
Κατά τη σημερινή μας ξενάγηση στην πόλη θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα. Ο συνδυασμός της πρωτεύουσας στην κοιλάδα και της ξεκούρασης στα κοντινά δυτικά βουνά, εντυπωσίασε τους αυτοκράτορες της δυναστείας των Μινγκ. Έτσι, τον 16ο αιώνα διαμόρφωσαν από τα προϋπάρχοντα κτίσματα των αυτοκρατόρων Γιν και Γιουάν, τα περίφημα ως σήμερα Θερινά Ανάκτορα.
Θα περπατήσουμε στο πάρκο με τα αυτοκρατορικά περίπτερα της αυτοκράτειρας Σι Ξι, τον μακρύ διάδρομο, θα απολαύσουμε τη θέα της όμορφης λίμνης Κουνμίνγκ και θα φωτογραφηθούμε μπροστά στη μαρμάρινη βάρκα-τεϊοποτείο της Σι Ξι. Υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη στο Πεκίνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΠΕΚΙΝΟ (Σινικό Τείχος, Τάφοι των Μινγκ)

Ξεκινάμε σήμερα για το Σινικό Τείχος. Θρυλικό, παραμυθένιο, ηρωικό εγχείρημα, κατασκευαστικό επίτευγμα, δόξα των Κινέζων. Σαν ένας μεγάλος κοιμώμενος δράκος, που τεντώνεται και λιάζεται στις κορφές και τα φαράγγια ενός από τα πιο όμορφα ορεινά τοπία στον κόσμο. Μια φορά να σταθεί στο Σινικό Τείχος, είναι όνειρο κι επιταγή για κάθε Κινέζο.
Στο κοντύτερο σημείο από το Πεκίνο, στο πέρασμα «Τζιου Γιονγκ Γκουάν», ακολουθούμε το πλήθος των Κινέζων, πραγματοποιώντας έτσι κι εμείς το δικό μας όνειρο να σταθούμε και να περπατήσουμε πάνω του.
Ακολουθεί η παρακείμενη νεκρόπολη Σισανλίνγκ, όπου έχουν ταφεί, σύμφωνα με τη γεωμαντική τέχνη του Φενγκ Σούι, 13 αυτοκράτορες της δυναστείας των Μινγκ. Θα περπατήσουμε στην Ιερή Οδό με τα μυθικά ζώα-φύλακες των τάφων. Θα δούμε τη μεγαλύτερη γρανιτένια χελώνα της Κίνας, σύμβολο μακροζωίας,  και το ταφικό σύμπλεγμα του αυτοκράτορα Γιονγκ Λε. Επιστροφή το απόγευμα στο Πεκίνο. Το βράδυ θα απολαύσουμε ένα υπέροχο δείπνο εκτός ξενοδοχείου, με τη νοστιμότατη πάπια Πεκίνου. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΠΕΚΙΝΟ (Απαγορευμένη Πόλη, Χουτόνγκ)

Ολόκληρη η ημέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στην αιώνια πόλη, τη «βόρεια πρωτεύουσα» το Πεκίνο, χοάνη μίξης όλης της πολιτιστικής προσφοράς με την αρχαία παράδοση. Θα επισκεφθούμε την ιστορική πλατεία της «Ουράνιας Ειρήνης», Τιέν Αν Μεν, που είναι η μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου. Παρατηρήστε τα επιβλητικά κτίρια γύρω της: αυτό του Λαϊκού Κοινοβουλίου, απέναντί του το Εθνικό Μουσείο, στο κέντρο της το Μνημείο των Ηρώων του Λαού (έναν γρανιτένιο μονόλιθο με ανάγλυφες παραστάσεις μνημόνευσης  όσων έπεσαν για τους σκοπούς της κομμουνιστικής επανάστασης) και προς τα νότια το επιβλητικό Μαυσωλείο του προέδρου Μάο Τσε Τουνγκ. Βόρεια υπάρχει η εξωτερική πύλη των ανακτόρων από όπου ο Μάο ανήγγειλε τη δημιουργία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, την 1η Οκτωβρίου του 1949.
Περπατώντας προς την πύλη κάτω από το τεράστιο πορτραίτο του Μάο, μας αποκαλύπτεται το μεγαλύτερο στον κόσμο ανακτορικό συγκρότημα, η «Απαγορευμένη Πόλη» με τα πορφυρά τείχη και τις κίτρινες κεραμιδοσκεπές. Λέγεται έτσι γιατί ήταν εκτός των ορίων των κοινών θνητών για περίπου εφτά αιώνες. Τότε η είσοδός τους εδώ σήμαινε θάνατο. Σήμερα αρκεί ένα εισιτήριο για να εισέλθεις σ' αυτήν! Εγκαινιάστηκε το1421 από τον Γιόνγκ Λε, τον τρίτο αυτοκράτορα της δυναστείας των Μινγκ και έκτοτε διέμειναν εκεί όλοι οι επόμενοι καθώς και η κατοπινή δυναστεία των Τσινγκ (1644-1911), με τους οποίους τερματίστηκε το αυτοκρατορικό καθεστώς στην Κίνα. Υπήρξε το πολιτικό-διοικητικό κέντρο της αχανούς αυτοκρατορίας, μια πραγματική «πόλις εν πόλει». Επίσημες, όμορφες αίθουσες του χρυσού αυτοκρατορικού θρόνου, με τη μοναδική εξωτερική διακόσμηση μιας φίνας πολυχρωμίας, ιδιωτικά τμήματα με κρεβατοκάμαρες του αυτοκράτορα, της αυτοκράτειρας και των παλλακίδων του, μαρμάρινοι διάδρομοι, τοξοειδείς γέφυρες, πλακόστρωτες αυλές, μας περιμένουν να τα εξερευνήσουμε ένα-ένα στη σειρά.
Αργότερα θα επισκεφθούμε τα γραφικά χουτόνγκ, γειτονιές-απομεινάρια της παλιάς πόλης που εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα πίσω από την Απαγορευμένη Πόλη. Θα περπατήσουμε ανάμεσα στα μικρά γκρίζα σπιτάκια με τα γραφικά σοκάκια, για να γνωρίσουμε το παραδοσιακό Πεκίνο. Τελευταία επίσκεψη για σήμερα θα είναι ο Ναός του Ουρανού, το λαμπρότερο μνημείο της πόλης, το μοναδικό κυκλικό κτίσμα όλης της χώρας, εξαίρετο δείγμα της αρχιτεκτονικής των Μινγκ και ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα λατρείας της αρχαιότερης θεότητας των Κινέζων, του Ουρανού.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΠΕΚΙΝΟ – ΞΙΑΝ (διαδρομή με το τρένο-βολίδα)

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας το Πεκίνο και θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό μας στην Κίνα. Μεταφορά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Πεκίνου, από όπου θα πάρουμε το τρένο-βολίδα για την αρχαία πρωτεύουσα Ξιάν. Η διαδρομή από τον Βορρά στην κεντρική Κίνα θα σας συναρπάσει. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη που μετράει 3.100 χρόνια ιστορίας και διαθέτει πλήθος σημαντικών μνημείων και αξιοθέατων. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΞΙΑΝ (Μουσείο πήλινων στρατιωτών)

Η Ξιάν είναι η πόλη-θησαυροφυλάκιο του κινεζικού πολιτισμού, η πρώτη αρχαία πρωτεύουσα της «Αυτοκρατορίας του Κέντρου», έντεκα δυναστειών, και μία από τις σημαντικότερες μητροπόλεις του αρχαίου κόσμου. Ο «Δρόμος του Μεταξιού» ξεκινούσε από εδώ και οι ξένοι πρέσβεις και έμποροι έφερναν μαζί τους θρησκείες και πολιτισμούς ξένους. Στην πόλη έχει διατηρηθεί μια ιδιαίτερα δραστήρια μουσουλμανική κοινότητα έως τις μέρες μας.
Σήμερα είναι ο σημαντικότερος προορισμός των επισκεπτών της Κίνας, αφού εδώ έγινε το 1974 μια εκπληκτική αρχαιολογική ανακάλυψη, ίσως η σημαντικότερη του 20ού αιώνα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ταφικό κτέρισμα της ανθρωπότητας. Αυτό το θαύμα θα επισκεφτούμε σήμερα, ένα συναρπαστικό καλλιτεχνικό μνημείο: το Μουσείο των 6.000 πήλινων στρατιωτών σε φυσικό μέγεθος, που στέκουν φύλακες στο Μαυσωλείο του αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ Τι, ο οποίος πέθανε πριν από περίπου 2.300 χρόνια, καθώς και το Μουσείο με τα μπρούντζινα άρματα. Μια μαρτυρία της δύναμης, της ανάπτυξης και της ακμής της χώρας κατά την περίοδο της ολιγόχρονης Δυναστείας των Τσιν (221-206 π.Χ.).
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΞΙΑΝ – πτήση για ΓΚΟΥΙΛΙΝ – ΓΙΑΝΓΚΣΟΥΟ

Αναχωρούμε σήμερα από την Ξιάν για τον επόμενο προορισμό μας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο, λοιπόν, και επιβίβαση στην πτήση για Γκουιλίν.
Γνωστό για το μοναδικό τοπίο της φύσης του, με τους εκατοντάδες καταπράσινους λόφους και βουνά ηλικίας 300 εκατομμυρίων χρόνων, αλλά και τον ποταμό Λι Ζιάνγκ που τα διασχίζει, το Γκουιλίν δικαίως θεωρείται ένας από τους πιο εντυπωσιακούς προορισμούς στον κόσμο. Οφείλει το όνομά του στα δάση με τις κάσιες που υπάρχουν εδώ, καθώς Γκουιλίν σημαίνει κατά λέξη «φλοιός της κάσιας». Οι διάσπαρτοι ορυζώνες στην περιοχή έρχονται να συμπληρώσουν το μαγευτικό τοπίο που συναντά κανείς ερχόμενος εδώ.

Με την άφιξή μας στο Γκουιλίν αναχωρούμε οδικώς για το ονειρικό Γιανγκσούο, μια γραφική πόλη που τη «στεφανώνουν» καταπράσινα βουνά, στις όχθες του ζωογόνου ποταμού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα με τον αρχηγό μας. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΓΙΑΝΓΚΣΟΥΟ (βόλτα με σχεδίες από μπαμπού στον ποταμό Λι Ζιάνγκ)

Σήμερα το πρωί θα θαυμάσουμε τους εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες στο Ασημένιο Σπήλαιο, το μεγαλύτερο ασβεστολιθικό σπήλαιο στην περιοχή του Γκουιλίν που φανερώνει πλήρως τη γοητεία του καρστικού τοπίου στη νότια Κίνα.
Αμέτρητοι κρυσταλλοειδείς σταλακτίτες κρέμονται από την οροφή της σπηλιάς σαν αστέρια που πέφτουν από το στερέωμα του ουρανού. Τα πετρώματα του σπηλαίου έχουν ένα μοναδικό ασημί χρώμα που οφείλεται στα πολλά μεταλλεύματα που είναι εγκλωβισμένα σε αυτά. Υπάρχει άλλωστε και σχετικό ρητό που συνδέεται με το Ασημένιο Σπήλαιο: «Όποιος μπει στο Ασημένιο Σπήλαιο δεν μένει ποτέ χωρίς λεφτά».
Οι σταλακτίτες σε ζωντανά σχήματα εξαίρετης μεγαλοπρέπειας μοιάζουν με κολώνες, πύργους, καταρράκτες, κουρτίνες… ακόμη και ανθρώπινες μορφές. Λάμπουν σαν ασημένια διαμάντια κάτω από τα πολύχρωμα φώτα, συνθέτοντας ένα μαγευτικό θέαμα. Θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε την τέχνη της φύσης με την είσοδό μας σε αυτό το πανέμορφο «κρυστάλλινο παλάτι», αντικρίζοντας ένα τοπίο που μπορεί κανείς να θαυμάσει μονάχα στον ουρανό.
Η συνέχεια μάς επιφυλάσσει μια συναρπαστική εμπειρία. Θα επιβιβαστούμε σε άνετες σχεδίες από μπαμπού, με ειδικά προσαρμοζόμενες θέσεις, για να διασχίσουμε ένα τμήμα του ποταμού Λι, ανάμεσα σε βραχώδη, καταπράσινα βουνά που μας αποκαλύπτονται το ένα μετά το άλλο, με κορυφές που θαρρείς πως παίζουν μαζί μας κρυφτό. Κάπως έτσι θα απολαύσουμε το πανέμορφο αυτό τοπίο του ποταμού Λι Ζιάνγκ, μια περιοχή που περιλαμβάνεται στα μνημεία Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 2007.
Ένας τεράστιος πίνακας πράσινου ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας. Μια οργιώδης βλάστηση από ινδοκάλαμα, κάσιες, μανταρινιές, μπανανιές, μάνγκο και λίτσι. Νεροβούβαλοι δροσίζονται, κορμοράνοι κουρνιάζουν στις όχθες του ποταμού, ντόπιοι οργώνουν ριζοχώραφα. Λόφοι-βουνά συνθέτουν ένα ποιητικό παζλ, μια γκαλερί με τα πιο όμορφα τοπία του κόσμου που θα μας μαγέψει. Μια συγκινητική ιστορία εκατομμυρίων χρόνων με φόντο τα θεαματικά τοπία του Γιανγκσούο, που έχει εμπνεύσει εκατοντάδες Κινέζους ποιητές και ζωγράφους,

Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στη βάση μας. Χρόνος για εξερεύνηση στην υπαίθρια αγορά με είδη λαϊκής τέχνης, αντίκες, πίνακες, μάσκες, μεταξωτά υφάσματα, αλλά και τοπικές σπεσιαλιτέ και εξωτικά φρούτα. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΓΙΑΝΓΚΣΟΥΟ – ΓΚΟΥΙΛΙΝ – ΚΑΝΤΟΝΑ (διαδρομή με τρένο-βολίδα) – ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ (διαδρομή με τρένο)

Αφήνουμε σήμερα πίσω μας το πανέμορφο χωριό Γιανγκσούο και επιστρέφουμε στο Γκουιλίν, όπου θα επιβιβαστούμε σε τρένο-βολίδα με προορισμό την Καντόνα. Η πρωτεύουσα του Νότου και πόλη των λουλουδιών είναι χτισμένη στο Δέλτα του Μαργαριταρένιου Ποταμού.
Στη σύντομη ξενάγησή μας θα επισκεφτούμε τον βουδιστικό Ναό των 6 Δένδρων Μπάνιαν, το επιβλητικό Αρχοντικό του Οίκου των Τσεν με το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, τη Νήσο Σαμιάν στον Μαργαριταρένιο Ποταμό και την υπαίθρια Αγορά Τσιν Πινγκ.
Στη συνέχεια θα μεταβούμε στον σιδηροδρομικό σταθμό για να πάρουμε το τρένο με προορισμό το Χονγκ Κονγκ. Μια πολύ όμορφη διαδρομή θα μας φέρει στην κοσμοπολίτικη μητρόπολη της Άπω Ανατολής. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Χονγκ Κονγκ.

10η ημέρα: ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ (ξενάγηση)

Το Χονγκ Κονγκ, το «αρωματισμένο λιμάνι», όπως το όνομά του μεταφράζεται στα καντονέζικα που μιλούν οι κάτοικοί του, γνωστό και ως η «Νέα Υόρκη της Ανατολής», το πιο μεθυστικό, πολύβουο, πολύχρωμο μέρος του κόσμου, συνεχίζει να είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές μητροπόλεις διεθνώς. Ένα καλειδοσκόπιο όπου εναλλάσσονται η Ανατολή με τη Δύση, ο πλούτος με τη φτώχεια, ο ρεαλισμός με τη δεισιδαιμονία. Αποτέλεσε βρετανική αποικία από τα μέσα του 19ου αι. μέχρι το 1997 που επεστράφη στην Κίνα. Στο πλαίσιο «ένα κράτος, δύο συστήματα» παραμένει ένας συναρπαστικός τουριστικός πόλος, σαν μια «Τσάιναταουν», η μεγαλύτερη του κόσμου.
Κατά την περιήγησή μας στην πόλη θα περάσουμε το υποθαλάσσιο τούνελ για την πρωτεύουσα Βικτόρια. Θα σταθούμε στον λόφο Βικτόρια με την πανοραμική θέα των ουρανοξυστών του νησιού και του λιμανιού του. Το Χονγκ Κονγκ είναι στα πόδια μας, η Καουλούν απέναντί μας. Στη συνέχεια  θα κάνουμε στάση στην ακτή Αμπερντίν και στην ακτή Ρέπαλς, με τον πιο παράδοξο Βουδιστικό Ναό κτισμένο στην άμμο, με αμέτρητα αγάλματα του Βούδα και μορφές της κινέζικης μυθολογίας. Μην παραλείψετε να φωτογραφηθείτε κάτω από την κόκκινη γέφυρα της καλοτυχίας, να χαϊδέψετε τον θεό του πλούτου με ένα χαρτονόμισμα στο χέρι, όπως κάνουν εδώ όλοι οι προληπτικοί Ασιάτες επισκέπτες.

Το βράδυ σάς προτείνουμε ένα ποτό στο μπαρ του υπέροχου ξενοδοχείου που μας φιλοξενεί. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ – Πτήση επιστροφής

Ημέρα ελεύθερη για να απολαύσουμε την πόλη με τον αρχηγό μας (check-out στις 12:00). Ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τις άπειρες δυνατότητες για βόλτες και αγορές που προσφέρει το Χονγκ Κονγκ. Το βράδυ, με τις αποσκευές μας γεμάτες αξέχαστες εικόνες και εμπειρίες, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

12Η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1533

29/04/2024

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

15:15

17:45

AF 202

29/04/2024

ΠΑΡΙΣΙ – ΠΕΚΙΝΟ

22:20

15:25 +1

AF 185

11/05/2024

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ – ΠΑΡΙΣΙ

22:05

05:45 +1

AF 1532

12/05/2024

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

10:05

14:20

14 ημέρες / 11 διανυκτερεύσεις 

με μία επιπλέον διαν/ση στο Πεκίνο με ημιδιατροφή και μία επιπλέον διαν/ση στο Γιανγκσούο με ημιδιατροφή

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1833

01/05/2024

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

17:40

20:10

AF 202

01/05/2024

ΠΑΡΙΣΙ – ΠΕΚΙΝΟ

22:20

15:25 +1

AF 185

11/05/2024

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ – ΠΑΡΙΣΙ

22:05

05:45 +1

AF 1532

12/05/2024

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

09:15

13:30

12 ημέρες / 9 διανυκτερεύσεις

πρόγραμμα όπως περιγράφεται

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1533

06/06/2024

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

15:15

17:45

AF 202

06/06/2024

ΠΑΡΙΣΙ – ΠΕΚΙΝΟ

22:20

15:25 +1

AF 185

17/06/2024

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ – ΠΑΡΙΣΙ

22:05

05:45 +1

AF 1532

18/06/2024

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

10:05

14:20

13 ημέρες / 10 διανυκτερεύσεις

με μία επιπλέον διαν/ση στο Πεκίνο με ημιδιατροφή

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 5*. Στο Χονγκ Κονγκ διαμονή στο Hotel Intercontinental Grand Stanford 5*.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (μικτά ευρωπαϊκά & κινέζικα γεύματα) εκτός από το Χονγκ Κονγκ που είναι με πρωινό. ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ δίνονται μέσα στα ξενοδοχεία (εκτός από την πάπια Πεκίνου). Από την τεράστια εμπειρία μας σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας γνωρίζουμε ότι τα γεύματα σε τοπικά εστιατόρια στην Κίνα διαφέρουν κατά πολύ από τα αντίστοιχα σε κινέζικα εστιατόρια της Ελλάδας και σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιούν τους Έλληνες ταξιδιώτες, ούτε ως προς την ποσότητα ούτε ως προς την ποιότητα.
 • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Δείπνο με πάπια Πεκίνου στο Πεκίνο.
 • Ξεναγήσεις, επισκέψεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός (ο οποίος μπορεί να σας συνοδεύει από την Ελλάδα ή να τον συναντήσετε στην Ασία, ανάλογα με την αναχώρηση).
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Είσοδοι σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 990 €

 • Βίζα Κίνας: 128€
 • Φόροι στην Κίνα που πληρώνονται τοπικά περίπου 70€.

ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ: Απαιτείται βίζα για την είσοδο στην Κίνα για τους κατόχους ελληνικών διαβατηρίων, για την διαδικασία απόκτηση της θα ενημερωθείτε από το αντίστοιχο πρωτόκολλο που θα σας αποσταλεί. Το ποσό καταβάλλεται στην Αθήνα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Για όποιο ταξιδιώτη έχει στο διαβατήριό του σφραγίδα εισόδου στην Ταϊβάν, δεν επιτρέπεται η έκδοση βίζας για την Κίνα και κατά συνέπεια η είσοδός του στη χώρα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα …€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση. 
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα ταξίδι άρτια σχεδιασμένο, για ενθουσιώδεις ταξιδιώτες που αναζητούν πάντα το κάτι παραπάνω. Συνδυάσαμε το νέο και το παλιό πρόσωπο της Κίνας, την ιστορία με τον μύθο, αφήσαμε χρόνο για εξερεύνηση σε κρυμμένα μυστικά της χώρας και διαμορφώσαμε αυτό το 12ήμερο (ή 14ήμερο, ανάλογα με την αναχώρηση) ταξίδι, πάντα με τις πλούσιες παροχές και τη σωστή τιμή που θα βρείτε μόνο στο Versus Travel.

 • Πολύ καλές πτήσεις με την Air France. Με τις πτήσεις με ευρωπαϊκές εταιρείες KLM/Air France το ταξίδι είναι σε πολλές περιπτώσεις συντομότερο και πιο ξεκούραστο, λόγω της μικρότερης διαδρομής που έχουν να διανύσουν τα αεροπλάνα για την Κίνα, καθώς διαγράφουν πορεία με μικρότερο μήκος τόξου λόγω της μικρότερης καμπυλότητας της Γης στον βορρά. Οι εταιρείες, για παράδειγμα, του Κόλπου διαγράφουν μεγαλύτερο τόξο διαδρομής.
 • Ένα προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα που δεν περιορίζει τις διανυκτερεύσεις σε βασικές πόλεις - κόμβους για μείωση κόστους (π.χ. Πεκίνο, Χονγκ Κονγκ), αντικαθιστώντας τις με διανυκτερεύσεις σε τρένα και ποταμόπλοια (με χαμηλού επιπέδου παροχές) ή σε πόλεις με χαμηλό κόστος διαμονής.
 • Οι διαδρομές Πεκίνο - Ξιάν και Γκουιλίν - Καντόνα γίνονται με το τρένο βολίδα (Bullet Train).
 • To πρόγραμμα περιλαμβάνει σπάνια διαμονή σε ένα πανέμορφο σημείο της Κίνας που εξερευνήσαμε και σας το προτείνουμε. Ακούει στο όνομα Γιανγκσούο, βρίσκεται κοντά στο Γκουιλίν και συγκεντρώνει τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς που ενέπνευσαν ποιητές και ζωγράφους. Πώς θα πλεύσουμε τον παραμυθένιο ποταμό Λι που βρίσκεται εδώ; Μα φυσικά με παραδοσιακό τρόπο. Πάνω σε σχεδίες από μπαμπού!  Εκεί, στο γραφικό χωριουδάκι Γιανγκσούο, θα αφιερώσουμε δύο διανυκτερεύσεις για να χορτάσουμε το καταπράσινο περιβάλλον, το εντυπωσιακό Ασημένιο Σπήλαιο και την αυθεντικότητα της καθημερινής ζωής των κατοίκων, σε μια περιοχή που περιλαμβάνεται στα μνημεία Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 2007.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει επίσης:

 • Δείπνο με πάπια Πεκίνου στο Πεκίνο και ημιδιατροφή σε όλες τις πόλεις εκτός Χονγκ Κονγκ. Μόνο το Versus Travel προσφέρει ευρωπαϊκά και κινέζικα γεύματα (και όχι μόνο κινέζικα, όπως άλλα προγράμματα).
 • ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ δίνονται μέσα στα ξενοδοχεία (εκτός από την πάπια Πεκίνου).Από την τεράστια εμπειρία μας σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας, γνωρίζουμε ότι τα γεύματα σε τοπικά εστιατόρια στην Κίνα διαφέρουν κατά πολύ από τα αντίστοιχα σε κινέζικα εστιατόρια της Ελλάδας και σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιούν τους Έλληνες ταξιδιώτες, ούτε ως προς την ποσότητα ούτε ως προς την ποιότητα.
 • Στο Χονγκ Κονγκ η διαμονή μας είναι στο ξενοδοχείο Intercontinental Grand Stanford 5*.
 • Κεντρικά ξενοδοχεία 5* σε Πεκίνο και Ξιάν.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην αχανή και άκρως ενδιαφέρουσα πρωτεύουσα της Κίνας, Πεκίνο.
 • Επίσκεψη στον πήλινο στρατό, στην Ξιάν, την πόλη-θησαυροφυλάκιο του κινεζικού πολιτισμού.
 • Το ταξίδι συνοδεύει εμπειρότατος ξεναγός, ο οποίος με τις γνώσεις του θα συμβάλλει στο να κατανοήσετε όλες τις πτυχές του πανάρχαιου κινέζικου πολιτισμού και θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε την πραγματική Κίνα.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Extra νέες επισκέψεις στο ταξίδι, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές:

 • Επίσκεψη στους τάφους της Δυναστείας των Μινγκ στο Πεκίνο.
 • Χουτόνγκ του Πεκίνου: Τα πανέμορφα γραφικά σοκάκια γύρω από την Απαγορευμένη Πόλη. Εδώ θα δείτε την παραδοσιακή εικόνα του Πεκίνου.

Highlights

 • Περιηγηθείτε στο Χονγκ Κονγκ, το «αρωματισμένο λιμάνι», το λιμάνι όπου συναντώνται μοναδικά ο δυτικός εμπορικός νους και η ανατολίτικη σοφία, όπου το ταξίδι δεν τελειώνει ποτέ.
 • Αγναντέψτε το μοναδικό στον κόσμο καρστικό τοπίο του Γιανγκσούο εν πλω, με σχεδία από ινδοκάλαμα στον ποταμό Λι, ανάμεσα στα «κομψότερα βουνά κάτω από τον ουρανό».
 • Θαυμάστε τα ασυναγώνιστης ομορφιάς θαύματα-θησαυρούς στο Ασημένιο Σπήλαιο, τον «ιπτάμενο καταρράκτη του βουνού από χιόνι», την «πέτρινη οθόνη με τις μουσικές μελωδίες» και την «πισίνα από νεφρίτη της όμορφης νεράιδας».
 • Επισκεφτείτε τον εκπληκτικό πήλινο στρατό στην Ξιάν, την πόλη-θησαυροφυλάκιο του κινέζικου πολιτισμού και αφετηρία του «Δρόμου του Μεταξιού».
 • Γνωρίστε το παραδοσιακό Πεκίνο στα περίφημα χουτόνγκ, τα γραφικά σοκάκια - απομεινάρια της παλιάς γειτονιάς γύρω από την Απαγορευμένη Πόλη.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Δείπνο με πάπια Πεκίνου στο Πεκίνο. Μόνο το Versus Travel προσφέρει ευρωπαϊκά και κινέζικα γεύματα.
 • ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ δίνονται μέσα στα ξενοδοχεία (εκτός από την πάπια Πεκίνου).
 • Στο Χονγκ Κονγκ η διαμονή μας είναι στο ξενοδοχείο Intercontinental Grand Stanford 5

Περίοδοι

 • Μάιος - Ιούνιος 2024

Χάρτης Ταξιδιού Παραδοσιακή και Σύγχρονη Κίνα Χονγκ Κονγκ | 29.04.2024 & 01.05.2024 (Πάσχα 2024) - Ιούνιος 2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info