fb

Περού – Exploring Machu Picchu: Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας – Rainbow Mountain Αρχαία Αλατωρυχεία στο Μάρας | Μάιος - Νοέμβριος 2024

Διάρκεια: 10,11,12 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1899€

Ταυτότητα ταξιδιού

Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν και οι φωτογραφικές μηχανές μικρές για να αποτυπώσουν τη μαγεία που μόνο η ψυχή μπορεί να δει στο Μάτσου Πίτσου. Ένα θαύμα που κόβει την ανάσα, φωλιασμένο ψηλά στα βουνά των Άνδεων του Περού, αποτελεί απόδειξη της ευρηματικότητας και της λαμπρότητας των αρχαίων πολιτισμών. Συχνά αναφέρεται ως η «χαμένη πόλη των Ίνκας». Αυτός ο αρχαιολογικός χώρος που προκαλεί δέος μόλις τον αντικρίζει κανείς έχει γοητεύσει ταξιδιώτες και ιστορικούς για αιώνες. Δημιουργήσαμε, λοιπόν, το ιδιαίτερο αυτό ταξίδι, που επικεντρώνεται στην Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας και στο Μάτσου Πίτσου, διότι είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να εμβαθύνουμε σε όσα με τρόπο θεϊκό δημιούργησαν η φύση και ο άνθρωπος σε μια ερωτική στιγμή.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε το πρόγραμμα αυτό "ένα ταξίδι-ύμνο στον πολιτισμό των Ίνκας". Ένα ταξίδι πέρα από τα καθιερωμένα, που συνδυάζει αρχαίες πόλεις και αρχαιολογικά πάρκα γεμάτα θησαυρούς των Ίνκας με σύγχρονες πόλεις και γεωλογικά φαινόμενα που μόνο ως θαύματα της φύσης μπορούν να ερμηνευτούν.

Από την πρωτεύουσα του Ισπανικού Αντιβασιλείου της Αμερικής και σημερινή πρωτεύουσα του Περού, τη Λίμα, στην "αρχαιολογική πρωτεύουσα της αμερικανικής ηπείρου", το Κούσκο και στις σημαντικότερες πόλεις που έχτισαν οι Ίνκας κατά μήκος της Ιερής κοιλάδας Πίσακ, Ογιανταϊτάμπο και το μαγευτικό Μάτσου Πίτσου! Από τους αρχαιολογικούς χώρους των Μάρας και Μοράι με τις προκολομβιανές αλυκές και τις αινιγματικές κυκλικές πλατφόρμες, στο εντυπωσιακό… πολύχρωμο βουνό Βινικούνκα. Τι λέτε; Πάμε να βαδίσουμε στα χνάρια των Ίνκας;

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική εταιρεία. Γιαυτό και βλέπετε διαφορετικές πτήσεις για κάθε μια από τις ημερομηνίες αναχώρησης. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Δύο δεκαετίες εμπειρία και εξειδίκευση στον προορισμό

Ένα ταξίδι στο Περού είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Απαιτεί άριστη γνώση του προορισμού αλλά και αντιμετώπισης πιθανών δυσκολιών. Για περισσότερες από δύο δεκαετίες ιχνηλατούμε τη Λατινική Αμερική δημιουργώντας χιλιάδες ευχαριστημένους ταξιδιώτες. Τι είναι αυτό όμως που έχει κάνει τους ταξιδιώτες να λένε: “Περού μόνο με το Versus”;

Εξειδικευμένοι αρχηγοί

Μετά από εκατοντάδες αναχωρήσεις στον προορισμό, έχουμε σχηματίσει μια ομάδα απόλυτα εξειδικευμένων αρχηγών σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι. 

Με εσωτερικές πτήσεις και όχι τεράστιες οδικές διαδρομές στις Άνδεις

Πραγματοποιούμε δύο (2) εσωτερικές πτήσεις όταν άλλα προγράμματα χρησιμοποιούν μόνο μία, κάνοντας χιλιάδες χιλιόμετρα με το πούλμαν. Το Versus Travel, πιστό στα γεμάτα και ποιοτικά προγράμματα, ελαχιστοποιεί τις οδικές διαδρομές στις απαραίτητες και ουσιώδεις, χρησιμοποιώντας αεροπλάνο και έτσι αφήνει χρόνο για να δούμε πολύ πιο άνετα τις πόλεις, τα χωριά και τους αρχαιολογικούς χώρους. Ιδιαίτερα στο Περού των μεγάλων υψομέτρων και των δύσκολων οδικών διαδρομών πάνω στις Άνδεις, η επιλογή αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική.  Έτσι, το πρόγραμμα έχει αρκετές οδικές διαδρομές και διαδρομές με τρένο για να γνωρίσουμε τη χώρα σε βάθος, αλλά κι αρκετές αεροπορικές για να μην περάσουμε το ταξίδι μας στον δρόμο.

Οι πτήσεις μας

Τα ταξίδια του Versus Travel δεν είναι εικονική πραγματικότητα. Προαγοράζουμε τις πτήσεις των ταξιδιών μας και τις  ανακοινώνουμε όπως θα δείτε και εδώ, αντίθετα με τη συνήθη πρακτική της αγοράς. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, αποφεύγοντας έτσι απογοητεύσεις της τελευταίας στιγμής.

Οι εμπειρίες δεν σταματούν ποτέ σε ένα ταξίδι Versus

Το  ταξίδι αυτό περιλαμβάνει επιπλέον τις παρακάτω εμπειρίες:

 • Επισκεπτόμαστε τα εντυπωσιακά αρχαία αλατωρυχεία στο Μάρας, που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται όπως την εποχή των Ίνκας!
 • Απολαμβάνουμε ολοήμερη εκδρομή στο εντυπωσιακό βουνό Ουράνιο Τόξο (Rainbow Mountain), που το National Geographic έχει κατατάξει στα 100 μέρη που πρέπει να δει κανείς έστω και μία φορά στη ζωή του.

Τα προγράμματα του Versus Travel    
ξεχωρίζουν για τα παρακάτω:

Δημιουργήσαμε ένα ταξίδι-αφιέρωμα στον μοναδικό πολιτισμό των Ίνκας και στα εντυπωσιακά θαύματα της φύση που κοσμούν το ξεχωριστό αυτό κομμάτι του πλανήτη. Ένα πρόγραμμα που επικεντρώνεται στην Ιερή Κοιλάδα και στο Μάτσου Πίτσου, που κοιτάει με σεβασμό και δέος τις παραδόσεις αιώνων, τα εξωπραγματικά γεωλογικά φαινόμενα και έναν πολιτισμό που όμοιός του δεν υπάρχει πουθενά. Αυτός είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να εμβαθύνουμε σε όσα με τρόπο θεϊκό δημιούργησαν η φύση και ο άνθρωπος σε μια ερωτική στιγμή.

Ειδικότερα:

 • Σπάνιες εξασφαλισμένες πτήσεις με την KLM και την Air France.
 • Δύο (2) σπάνιες διανυκτερεύσεις στην Ιερή Κοιλάδα, για να έχουμε τον χρόνο να απολαύσουμε την περιοχή όπου οι Ίνκας έχτισαν τις σημαντικότερες πόλεις τους. Με τον τρόπο αυτό, όπως θα δείτε στο πρόγραμμα, εκτελούμε και άλλες ψαγμένες επισκέψεις, που θα βρείτε μόνο στα προγράμματα του Versus, όπως η επίσκεψη στα αρχαία αλατωρυχεία των Ίνκας, έναν εμβληματικό χώρο που το Versus ανοίγοντας δρόμο ενέταξε στα προγράμματά του.
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στην περιοχή του Κούσκο – έναν τόπο-κόσμημα, από τους σημαντικότερους στη Λατινική Αμερική.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Λίμα για να απολαύσουμε την πολύ όμορφη πρωτεύουσα του Περού. Άλλωστε η περιοχή που έχουμε επιλέξει για τη διαμονή μας είναι η καλύτερη της Λίμα και ενδείκνυται για περιπάτους με θέα τον ωκεανό.
 • Επιλεγμένα πολύ καλά ξενοδοχεία
 • το Hilton Garden Inn 4* superior στο Κούσκο
 • το Iberostar Lima Hotel 5* στη Λίμα
 • το Aranwa Sacred Valley Hotel & Wellness 5* στην Ιερή Κοιλάδα
 • Ολοήμερη εκδρομή στο εντυπωσιακό βουνό Ουράνιο Τόξο (Rainbow Mountain) στις Άνδεις, που το National Geographic έχει κατατάξει στα 100 μέρη που πρέπει να δει κανείς μία φορά στη ζωή του.
 • Επίσκεψη στην εμβληματική περιοχή των αρχαίων αλατωρυχείων στο Μάρας (Salinas de Maras), όπου υπάρχουν και λειτουργούν ακόμα τα «τηγάνια» του αρχαίου αλατωρυχείου, απ’ όπου οι Ίνκας προμηθεύονταν το αλάτι τους – ένα πραγματικά εντυπωσιακό και σπάνιο αξιοθέατο.
 • Περιήγηση στον αινιγματικό χώρο των Ίνκας Μοράι (Moray), με τα μυστηριώδη κυκλικά επίπεδα, αλλά και στο Ογιανταϊτάμπο, τη θαυμαστή ακρόπολη με ιερό αφιερωμένο στον θεό Ήλιο που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορική πορεία της αυτοκρατορίας και στην οριστική πτώση της στα χέρια των Ισπανών κατακτητών.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Ξενάγηση στη Λίμα για να γνωρίσουμε την πανέμορφη πόλη που ατενίζει τον Ειρηνικό από ψηλά.
 • Αφιερώνουμε όλη την ημέρα για την επίσκεψη του Μάτσου Πίτσου χωρίς να έχουμε άλλη ξενάγηση εκείνη την ημέρα. Έτσι θα νιώσετε ότι χορτάσατε τον απίθανο αρχαιολογικό χώρο της Αμερικής. Οι ώρες που μπορεί να επισκεφτεί κάποιος τον αρχαιολογικό χώρο είναι πολύ συγκεκριμένες και δεν μπορεί να πάει όποτε θέλει, ούτε να παραμείνει στον αρχαιολογικό χώρο όσο θέλει.
 • Το πρόγραμμα έχει αρκετές οδικές διαδρομές για να γνωρίσετε σε βάθος τις χώρες αλλά και αρκετές αεροπορικές για να μην περάσουμε το χρόνο μας μέσα σε ένα πούλμαν.
 • Η τιμή του ταξιδιού αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι χρειάζεται μεράκι, εξειδίκευση, έμπειρο αρχηγό και πολλή φαντασία. Το Versus Travel διαθέτει τεράστια εμπειρία στον συγκεκριμένο προορισμό. Γι’ αυτό, όλοι οι ταξιδιώτες που πραγματοποίησαν το ταξίδι αυτό μαζί μας, λένε ότι ήταν η σημαντικότερη εμπειρία της ζωής τους και ότι έζησαν πολλά περισσότερα απ’ όσα τους υποσχεθήκαμε!!!
 • Οι αναχωρήσεις του Versus πραγματοποιούνται! Τα ταξιδιωτικά γραφεία έχουν φοβίσει τους ταξιδιώτες με τις συνεχείς ακυρώσεις μακρινών ταξιδιών. Το Versus Travel πολύ σπάνια ακυρώνει ταξίδι και αυτό για δύο λόγους: Γιατί πραγματοποιεί αναχωρήσεις με Έλληνα αρχηγό ακόμα και με μικρή συμμετοχή και γιατί έχει πολύ προσιτή τιμή.
 • Εξαιρετικός έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο Versus Travel στα Ελληνικά.

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΛΙΜΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Περού και τη Λίμα, την πρωτεύουσα του Ισπανικού Αντιβασιλείου της Αμερικής, που ιδρύθηκε από τον Φρανσίσκο Πιθάρο στα μέσα του 16ου αιώνα. Άφιξη στη Λίμα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Εφόσον το επιτρέπει ο χρόνος, ίσως μπορέσουμε να κάνουμε μια σύντομη βόλτα για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΛΙΜΑ – πτήση για ΚΟΥΣΚΟ (Ξενάγηση στην πόλη και στους αρχαιολογικούς χώρους έξω απ? αυτήν)

Αποχαιρετάμε σήμερα προσωρινά τη Λίμα και πετάμε για το περίφημο Κούσκο. Για τον ιστορικό, τον αρχαιολόγο, τον κοινωνιολόγο, τον εθνολόγο, τον καλλιτέχνη, τον φωτογράφο και τον κάθε ταξιδιώτη, το Κούσκο προσφέρει ανεξάντλητο υλικό.

Ο τόπος όπου άκμασε και καταλύθηκε ο πολιτισμός των Ίνκας διατηρεί μέσα στα πέτρινα τείχη και τις οχυρώσεις του ιστορικά μνημεία, ερείπια, μύθους και παραδόσεις. Είναι μια κλασική ισπανική πόλη χτισμένη στα τείχη και τα θεμέλια των Ίνκας. Από το 1983 έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Αφού φτάσουμε στο Κούσκο και τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας ξεκινάμε ξενάγηση στην πόλη. Πρώτη μας επίσκεψη η Κορικάντσα, ο σημαντικότερος Ναός των Ίνκας στο Κούσκο, τόπος λατρείας του Ήλιου και των Ουράνιων σωμάτων, με θαυμαστή αρχιτεκτονική. Οι Δομινικανοί μοναχοί έχτισαν εδώ τον Ναό και το Μοναστήρι του Σάντο Ντομίνγκο.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την ομορφότερη πλατεία του Περού, την Πλατεία των Όπλων, στο κέντρο της πόλης. Η μοναδική πολεοδομική ικανότητα των Ίνκας δημιούργησε μία από τις ωραιότερες πλατείες του κόσμου, σήμα κατατεθέν του Κούσκο. Εδώ βρίσκεται ο αριστουργηματικός Καθεδρικός Ναός, χτισμένος στη θέση που βρισκόταν το αυτοκρατορικό ανάκτορο των Ίνκας. Υπέροχος ναός, με μοναδικά δείγματα πρώιμης χριστιανικής αγιογραφίας της ζωγραφικής σχολής του Κούσκο.

Συνεχίζουμε προς τον αρχαιολογικό χώρο λίγο έξω και πάνω από το Κούσκο, αφού από τα 3.300 μ. όπου βρίσκεται η πόλη, θα φθάσουμε 3.560 μ., για να επισκεφθούμε το επιβλητικό φρούριο Σαξαχουαμάν, με το τριπλό κυκλώπειο τείχος, ένα μεγαλιθικό μνημείο αλησμόνητης ομορφιάς και θρησκευτικής σημασίας. Εδώ λατρευόταν ο θεός Ήλιος και ο Κεραυνός, σε τελετές που γίνονται ακόμη και σήμερα κατά τη διάρκεια του χειμερινού ηλιοστασίου.

Επόμενη στάση μας είναι στο Κένκο (λαβύρινθος), ναός της Μητέρας-Γης και του Πούμα, που είναι λαξεμένος πάνω σε έναν βράχο. Περνώντας από την Πούκα Πουκάρα, ένα από τα πολλά οχυρά του αυτοκρατορικού στρατού, χτισμένα σε τακτά διαστήματα γύρω από το Κούσκο, καταλήγουμε στο Ταμποματσάι, ένα επίσης μεγαλιθικό μνημείο με τις τρεις ιερές πηγές των Ίνκας, στο οποίο καταλήγουν οι προσκυνητές του ιερού πάρκου. Η ημέρα μας δεν τελειώνει εδώ.

Αφού επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για λίγη ξεκούραση, θα ξεκινήσουμε με τα πόδια προς την πλατεία των Όπλων, για να την απολαύσουμε φωταγωγημένη και να μεταβούμε στη συνέχεια σε εστιατόριο της πόλης, στο οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη μουσικοχορευτική παράδοση του Κούσκο. Υπερπλήρεις εντυπώσεων απ’ όλη την ημέρα, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 

3η ημέρα: ΚΟΥΣΚΟ – ΙΕΡΗ ΚΟΙΛΑΔΑ (Πίσακ – Ογιανταϊτάμπο)

Σειρά σήμερα έχει η Ουρουμπάμπα ή Ιερή κοιλάδα, κατά μήκος της οποίας οι Ίνκας έχτισαν τις σημαντικότερες πόλεις τους. Μία από αυτές είναι το Πίσακ, εμπορικό κέντρο της περιοχής τότε και τώρα. Πολύχρωμη, πολύβουη, πολυπληθής πολυ...πάζαρη, η αγορά του Πίσακ προσφέρεται για είδη λαϊκής περουβιανής τέχνης. Μάλλινα ριχτάρια και καλύμματα, πήλινα αντικείμενα, αντίκες, ξύλινα, δερμάτινα και βέβαια φύλλα κόκας, είναι τα αγαθά που μπορείτε να διαλέξετε από αυτήν την αγορά. Μην παραλείψετε να γευθείτε μια εμπανάδα και τσίτσα μοράδα. Τι είναι αυτά; Θα σας εξηγήσει ο ξεναγός σας.

Μία από τις πιο καλοδιατηρημένες πόλεις των Ίνκας, η πόλη του Ογιαντάυ ή Ογιανταϊτάμπο, μας περιμένει στη συνέχεια για να μας δείξει τη θαυμαστή ακρόπολή της με ιερό αφιερωμένο στον θεό Ήλιο. Πόλη με πολύ πλούσια ιστορία, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορική πορεία της αυτοκρατορίας και στην οριστική πτώση της στα χέρια των Ισπανών κατακτητών.

 

4η ημέρα: ΙΕΡΗ ΚΟΙΛΑΔΑ (Τσιντσέρο – Αρχαία Αλατωρυχεία των Ίνκας – Μοράι)

Οι εικόνες και τα τοπία εξωπραγματικής ομορφιάς συνεχίζονται σήμερα, καθώς θα επισκεφτούμε αρχαίες πόλεις και αρχαιολογικούς χώρους που μετρούν αιώνες ζωής.

Πρώτος μας σταθμός η πολύχρωμη και γραφική πόλη Τσιντσέρο στην Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας, στις περουβιανές Άνδεις. Σκαρφαλωμένη σε υψόμετρο 3.780 μέτρων και στεφανωμένη από τις πάντα χιονισμένες βουνοκορφές των ορεινών όγκων Σαλκαντάι, Βερόνικα και Σοράι, το Τσιντσέρο είναι γνωστό και ως η «γη του ουράνιου τόξου», λόγω της συχνότητας του φαινομένου κατά την περίοδο των βροχών.

Ερχόμενοι στο Τσιντσέρο θα νιώσουμε ότι ο χρόνος δεν έχει περάσει από ‘δω. Οι παραδόσεις των Ίνκας είναι ακόμα ζωντανές και ο πολιτισμός τους πανταχού παρών. Οι κάτοικοι της πόλης ασχολούνται με την καλλιέργεια της γης και την κτηνοτροφία, ενώ τα περίφημα υφαντά φτιάχνονται ακόμα με τον παραδοσιακό τρόπο, χειροποίητα και με φυτικές βαφές. Θα δούμε την κεντρική πλατεία, όπου η αρχιτεκτονική των Ίνκας συνυπάρχει με την αποικιακή αρχιτεκτονική. Θα θαυμάσουμε τα ερείπια του παλατιού του αυτοκράτορα Túpac Yupanqui, στα τείχη του οποίου είναι χτισμένη η εκκλησία του Τσιντσέρο.

Το αρχαιολογικό πάρκο Τσιντσέρο είναι ένας ελάχιστα γνωστός προορισμός στην Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας. Ωστόσο, η ιστορική σημασία του τόπου καθιστά την τοποθεσία αυτή μία από τις σημαντικότερες στην περιοχή. Οι πλατφόρμες σε διάφορα υψομετρικά επίπεδα και οι πέτρινες κατασκευές του διατηρούν τα ίχνη που άφησαν όχι μόνο οι Ίνκας αλλά και οι πολιτισμοί που προηγήθηκαν.

Οι εμπειρίες όμως στο Versus δεν τελειώνουν εδώ. Η ημέρα μας συνεχίζεται στα εντυπωσιακά αλατωρυχεία στο Μάρας, που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται όπως την εποχή των Ίνκας! Παρότι εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τη θάλασσα, η περιοχή τροφοδοτούσε τον ντόπιο πληθυσμό με αλάτι ήδη πριν από την εποχή των Ίνκας, χάρη στα υψηλής αλατότητας νερά των υπόγειων ρευμάτων που διατρέχουν την περιοχή. Οι ντόπιοι το αντιλήφθηκαν πριν πολλούς αιώνες, και κατασκεύασαν στις πλαγιές πολυάριθμες μικρές δεξαμενές που λειτουργούν ως αλατωρυχεία: σχεδόν όλες αυτές οι δεξαμενές είναι τετράγωνου σχήματος, περίπου 4x4, με βάθος που συνήθως δεν ξεπερνά τα τριάντα εκατοστά, και προσεκτική ροή νερού που ελέγχεται σχολαστικά από τους απασχολούμενους εδώ.

Επόμενος σταθμός μας ο αρχαιολογικός χώρος Μοράι που δεσπόζει σε οροπέδιο ύψους περίπου 3.500 μέτρων και γοητεύει τους ερευνητές και τους ταξιδιώτες εδώ και δεκαετίες.

Εδώ θα θαυμάσουμε από κοντά τις ομόκεντρες βαθμίδες, η μεγαλύτερη από τις οποίες έχει βάθος περίπου 30 μέτρα. Ο σκοπός τους δεν είναι βέβαιος, αλλά το βάθος, ο σχεδιασμός και ο προσανατολισμός τους συνηγορούν στο ότι πιθανότατα χρησιμοποιούνταν ως κέντρο έρευνας για τις αγροτικές εργασίες. 

Τόσο οι Ίνκας όσο και ο σημερινός λαός του Περού φημίζονται για την ικανότητά τους στην καλλιέργεια του ορεινού τοπίου τους. Η εφευρετικότητά τους τους οδήγησε στο να δοκιμάσουν καλλιέργειες σε μια ποικιλία μικροκλιμάτων. Οι διαφορές στο υψόμετρο και το άμεσο ηλιακό φως έχουν ως αποτέλεσμα μια ευρύτερη ποικιλία συνθηκών καλλιέργειας.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Ιερή Κοιλάδα.

 


 

5η ημέρα: ΙΕΡΗ ΚΟΙΛΑΔΑ – Μάτσου Πίτσου – ΚΟΥΣΚΟ

Η σημαντικότερη ανάμνηση του ταξιδιού μας θα είναι σε λίγες ώρες πραγματικότητα. Αφού πραγματοποιήσουμε μία διαδρομή με πούλμαν, επιβιβαζόμαστε στο τρένο που τρέχει παράλληλα με τον Ιερό Ποταμό, κατά μήκος της Ιερής Κοιλάδας, μέχρι την περιοχή Άγουας Καλλιέντες. Από εδώ θα επιβιβαστούμε σε άλλο πούλμαν, που θα μας φέρει στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου του Μάτσου Πίτσου. Οι λέξεις είναι φτωχές να πουν και οι  φωτογραφικές μηχανές να αποτυπώσουν τη μαγεία που μόνο η ψυχή μπορεί να δει. Φωτισμένα μυαλά επέλεξαν τον χώρο στην άκρη της Ιερής Κοιλάδας για να χτίσουν την ιερή πόλη των Ίνκας, που εγκαταλείφθηκε λίγο πριν μπουν οι Ισπανοί στην αυτοκρατορία, διατηρώντας έτσι την απόλυτη μυστικότητά της μέχρι το 1911, όταν την ανακάλυψε ο Χάιραμ Μπίνγκαμ.

Ένα σύνολο από σιωπηλά πέτρινα ερείπια ναών, ανακτόρων, σπιτιών, υδραγωγείων και πύργων, θεμελιωμένων στην κάθετη ορθοπλαγιά, μαρτυρούν το μεγαλείο ενός μοναδικού πολιτισμού. Απολαύστε τη μαγεία του τοπίου και γνωρίστε την ιστορία της πόλης από τον έμπειρο ξεναγό μας.

Η επιστροφή μας στο Κούσκο με τα ίδια μεταφορικά μέσα είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να καταλαγιάσουν στον νου και στην καρδιά μας όσα είδαμε και μάθαμε σήμερα, όσα με τρόπο θεϊκό δημιούργησαν η φύση και ο άνθρωπος σε μία ερωτική στιγμή. Διανυκτέρευση.

 

 

6η ημέρα: ΚΟΥΣΚΟ – Βουνό «Ουράνιο Τόξο» – ΚΟΥΣΚΟ

Είστε έτοιμοι να δείτε από κοντά ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, από αυτά που αποδεικνύουν ότι η φύση είναι ο καλύτερος καλλιτέχνης; Ο λόγος για το πιο πολύχρωμο βουνό στον κόσμο, το περίφημο Βινικούνκα, γνωστό και ως Βουνό Ουράνιο Τόξο ή Βουνό των 7 Χρωμάτων. Πολύχρωμες «λωρίδες» στις αποχρώσεις του κόκκινου, πράσινου, κίτρινου, κόκκινου και μωβ θα κάνουν τις φωτογραφικές σας μηχανές να «πάρουν φωτιά».

Το εντυπωσιακό αυτό γεωλογικό φαινόμενο ήταν εντελώς «κρυμμένο» μέχρι το 2013. Όταν έλιωσε το μόνιμο στρώμα πάγου κάλυπτε το βουνό, τα χρώματα της επιφάνειας της γης αποκαλύφθηκαν. Πώς, όμως, εξηγείται αυτή η εξωπραγματική παλέτα χρωμάτων που κοσμεί το βουνό Βινικούνκα;

Ειδικοί υποστηρίζουν ότι οφείλεται στις μεταβολές του φλοιού της γης και στην κίνηση των τεκτονικών πλακών, σε συνδυασμό με τις αλλαγές που επιφέρει το περιβάλλον, το κλίμα και άλλα εξωτερικά στοιχεία.

Άλλη εξήγηση κάνει λόγο για την αντίδραση που πραγματοποιείται όταν λιώνει ο πάγος, μεταξύ νερού, μετάλλων και χώματος. Κάπως έτσι, λοιπόν, δημιουργούνται αυτά τα υπέροχα χρώματα που βλέπουμε σήμερα.

Το Βουνό Ουράνιο Τόξο στις Άνδεις έχει υψόμετρο 5.200 μέτρα και αποτελεί Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, ενώ το National Geographic το έχει κατατάξει στα 100 μέρη που πρέπει ο καθένας μας να δει μία φορά στη ζωή του.

Αναχωρούμε, λοιπόν, από το Κούσκο νωρίς το πρωί και ακολουθώντας μια οδική διαδρομή 3 περίπου ωρών προς τον Νότο. Με την άφιξή μας θα ξεκινήσουμε πεζοπορία διάρκειας 2,5 ωρών σε μονοπάτι 4 χλμ για να… κατακτήσουμε το Βουνό Ουράνιο Τόξο.

Θα περπατήσουμε δίπλα στους ντόπιους κατοίκους της περιοχής με την παραδοσιακή ενδυμασία, θα συναντήσουμε λάμα και αλπακά και όταν φτάσουμε στο σημείο θέασης που προσφέρει θέα 360 μοιρών σε ολόκληρο το εξωπραγματικό αυτό τοπίο, θα συνειδητοποιήσουμε γιατί άξιζε τον κόπο η απαιτητική ανάβαση. Απαθανατίστε την εικόνα και κρατήστε για πάντα στο μυαλό και την καρδιά σας το εντυπωσιακό αυτό θέαμα. Επιστροφή στο Κούσκο. Διανυκτέρευση.

Σημείωση: Για την ανάβαση στο Βουνό Ουράνιο Τόξο απαιτείται καλή φυσική κατάσταση. Για όποιον δεν επιθυμεί/δύναται να πραγματοποιήσει την πεζοπορία, προτείνεται να παραμείνει στο Κούσκο, καθώς το σημείο όπου αποβιβαζόμαστε για την ανάβαση, δεν προσφέρει θέα στο βουνό.

7η ημέρα: ΚΟΥΣΚΟ (ημέρα ελεύθερη)

Ημέρα ελεύθερη στο Κούσκο για να απολαύσουμε τις βόλτες μας στην πόλη και να την εξερευνήσουμε ακόμα περισσότερο, με τους δικούς μας ρυθμούς. Ευκαιρία να χαλαρώσουμε και να επεξεργαστούμε τις απίστευτες εμπειρίες και τις μαγευτικές εικόνες που ήδη έχουμε αποκομίσει.

 

 

8η ημέρα: ΚΟΥΣΚΟ – πτήση για ΛΙΜΑ

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο, απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση με προορισμό τη Λίμα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΛΙΜΑ (Ξενάγηση, Μουσείο Λάρκο Χερέρα) – πτήση για ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Σήμερα θα γνωρίσουμε τη Λίμα, την πρωτεύουσα του Περού, μέσα από ξενάγηση στην πόλη. Θα δούμε τις αριστοκρατικές συνοικίες Σαν Ισίδρο και Μιραφλόρες, τις πλατείες Γκράου, Σαν Μαρτίν και Άρμας, το Προεδρικό Μέγαρο, το Δημαρχείο, τον ποταμό Ρίμακ που έδωσε το όνομά του στην πόλη και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό και το μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου που φιλοξενεί το πρώτο νεκροταφείο-κατακόμβη της Λίμας.

Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο «Πουέμπλο Λίμπρε», το ελεύθερο χωριό, όπου πρωτοσυναντήθηκαν οι δύο ελευθερωτές του Περού, ο Χοσέ ντε Σαν Μαρτίν και ο Σιμόν Μπολίβαρ. Εδώ βρίσκεται το εξαιρετικό μουσείο Λάρκο Χερρέρα, που συγκαταλέγεται στα 10 κορυφαία της Νότιας Αμερικής και περιλαμβάνει καταπληκτικές συλλογές από χρυσά, ασημένια, πήλινα και υφαντά αντικείμενα. Ανάμεσα στα άλλα, το μουσείο διαθέτει τη μεγαλύτερη ανοιχτή αποθήκη της Νότιας Αμερικής με 45.000 αντικείμενα.  

Μετά το τέλος της ξενάγησής μας στην πόλη, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο, όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση της επιστροφής μας μέσω Άμστερνταμ.

 

10η ημέρα: Άφιξη στο ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – Πτήση για ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Άφιξη στο Άμστερνταμ και επιβίβαση στην πτήση για Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα την επόμενη ημέρα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Σημαντικές παρατηρήσεις:

 • Η αναχώρηση της 14.05 είναι 11ήμερο πρόγραμμα με μια παραπάνω διαν/ση στη Λίμα. Η αναχώρηση 13.06 είναι 12ήμερο πρόγραμμα με μια επιπλέον διανυκτέρευση στην Λίμα και μια στο Κούσκο. Η Λίμα είναι μια υπέροχη πόλη, ιδιαίτερα η περιοχή που μένουμε, το Μιραφλόρες είναι το πιο ωραίο προάστιο, μπροστά στον ωκεανό με υπέροχα εμπορικά κέντρα, ποδηλατοδρόμους για να την εξερευνήσουμε ιδανικά με ποδήλατο, τεράστια εμπορικά κέντρα, στιλάτα μπαρ και κλαμπ και υπέροχα εστιατόρια. Μην ξεχνάτε ότι η Λίμα είναι η γαστρονομική πρωτεύουσα της νότιας Αμερικής.
 • Παρακαλούμε όπως ζητήσετε το Πρωτόκολλο της εκδρομής από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο.
 • Δεν υπάρχουν τρίκλινα δωμάτια στο Περού. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να βρεθεί δίκλινο δωμάτιο + πτυσσόμενο κρεβάτι.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2190 € 970 €
Twin Room 2190 € 970 €
Triple Room 2190 € 970 €
Single Room 2960 € 970 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1899 € 970 €
Twin Room 1899 € 970 €
Triple Room 1899 € 970 €
Single Room 2569 € 970 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1899 € 970 €
Twin Room 1899 € 970 €
Triple Room 1899 € 970 €
Single Room 2569 € 970 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1899 € 970 €
Twin Room 1899 € 970 €
Triple Room 1899 € 970 €
Single Room 2569 € 970 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2410 € 970 €
Twin Room 2410 € 970 €
Triple Room 2410 € 970 €
Single Room 3180 € 970 €
Σημείωση:

Ειδική τιμή για κρατήσεις έως 15/02 με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων της προσφοράς!

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται δυο διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2119 € 970 €
Twin Room 2119 € 970 €
Triple Room 2119 € 970 €
Single Room 2789 € 970 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν από την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα –Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για τη διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2119 € 970 €
Twin Room 2119 € 970 €
Triple Room 2119 € 970 €
Single Room 2789 € 970 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν από την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα –Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για τη διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2119 € 970 €
Twin Room 2119 € 970 €
Triple Room 2119 € 970 €
Single Room 2789 € 970 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν από την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα –Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για τη διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3410 € 0 €
Twin Room 3410 € 0 €
Triple Room 3410 € 0 €
Single Room 4180 € 0 €
Σημείωση:

Ειδική τιμή για κρατήσεις έως 15/02 με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων της προσφοράς!

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3119 € 0 €
Twin Room 3119 € 0 €
Triple Room 3119 € 0 €
Single Room 3789 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3119 € 0 €
Twin Room 3119 € 0 €
Triple Room 3119 € 0 €
Single Room 3789 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3119 € 0 €
Twin Room 3119 € 0 €
Triple Room 3119 € 0 €
Single Room 3789 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό και θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF1033

14/05/2024

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:55

AF 486

14/05/2024

ΠΑΡΙΣΙ  – ΛΙΜΑ

10:10

15:40

AF 483

23/05/2024

ΛΙΜΑ – ΠΑΡΙΣΙ

18:00

13:25 +1

AF1032

24/05/2024

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

20:10

00:20 +1

11ήμερο πρόγραμμα με μία (1) επιπλέον διανυκτέρευση στη Λίμα

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF1033

13/06/2024

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:55

AF 486

13/06/2024

ΠΑΡΙΣΙ  – ΛΙΜΑ

10:10

15:40

AF 483

23/06/2024

ΛΙΜΑ – ΠΑΡΙΣΙ

18:00

13:25 +1

AF1032

24/06/2024

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

20:10

00:20 +1

12ήμερο πρόγραμμα με μία (1) επιπλέον διανυκτέρευση στη Λίμα και μια (1) επιπλέον διανυκτέρευση στο Κούσκο

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1952

22/11/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:35

KL 743

22/11/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΛΙΜΑ

11:40

18:10

KL 744

30/11/2024

ΛΙΜΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

20:10

14:05 +1

KL 1957

01/12/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:05 +1

10ήμερο πρόγραμμα με 8 διανυκτερεύσεις

Πρόγραμμα όπως περιγράφεται

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1952

27/11/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:35

KL 743

27/11/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΛΙΜΑ

11:40

18:10

KL 744

05/12/2024

ΛΙΜΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

20:10

14:05 +1

KL 1957

06/12/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:05 +1

10ήμερο πρόγραμμα με 8 διανυκτερεύσεις

Πρόγραμμα όπως περιγράφεται

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1952

28/11/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:35

KL 743

28/11/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΛΙΜΑ

11:40

18:10

KL 744

06/12/2024

ΛΙΜΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

20:10

14:05 +1

KL 1957

07/12/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:05 +1

10ήμερο πρόγραμμα με 8 διανυκτερεύσεις

Πρόγραμμα όπως περιγράφεται


 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Επιλεγμένα πολύ καλά ξενοδοχεία, το Hilton Garden Inn 4* superior στο Κούσκο, το Iberostar Lima Hotel 5* στη Λίμα και το Aranwa Sacred Valley Hotel & Wellness 5* στην Ιερή Κοιλάδα.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο              
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από  Φόροι που πληρώνονται τοπικά, περίπου 15 $ ή σε τοπικό νόμισμα.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ   

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 970€

Φόροι που πληρώνονται τοπικά, περίπου 15 $


ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη
 H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα –Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για τη διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

** Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική εταιρεία. Γιαυτό και βλέπετε διαφορετικές πτήσεις για κάθε μια από τις ημερομηνίες αναχώρησης. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Δύο δεκαετίες εμπειρία και εξειδίκευση στον προορισμό

Ένα ταξίδι στο Περού είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Απαιτεί άριστη γνώση του προορισμού αλλά και αντιμετώπισης πιθανών δυσκολιών. Για περισσότερες από δύο δεκαετίες ιχνηλατούμε τη Λατινική Αμερική δημιουργώντας χιλιάδες ευχαριστημένους ταξιδιώτες. Τι είναι αυτό όμως που έχει κάνει τους ταξιδιώτες να λένε: “Περού μόνο με το Versus”;

Εξειδικευμένοι αρχηγοί

Μετά από εκατοντάδες αναχωρήσεις στον προορισμό, έχουμε σχηματίσει μια ομάδα απόλυτα εξειδικευμένων αρχηγών σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι. 

Με εσωτερικές πτήσεις και όχι τεράστιες οδικές διαδρομές στις Άνδεις

Πραγματοποιούμε δύο (2) εσωτερικές πτήσεις όταν άλλα προγράμματα χρησιμοποιούν μόνο μία, κάνοντας χιλιάδες χιλιόμετρα με το πούλμαν. Το Versus Travel, πιστό στα γεμάτα και ποιοτικά προγράμματα, ελαχιστοποιεί τις οδικές διαδρομές στις απαραίτητες και ουσιώδεις, χρησιμοποιώντας αεροπλάνο και έτσι αφήνει χρόνο για να δούμε πολύ πιο άνετα τις πόλεις, τα χωριά και τους αρχαιολογικούς χώρους. Ιδιαίτερα στο Περού των μεγάλων υψομέτρων και των δύσκολων οδικών διαδρομών πάνω στις Άνδεις, η επιλογή αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική.  Έτσι, το πρόγραμμα έχει αρκετές οδικές διαδρομές και διαδρομές με τρένο για να γνωρίσουμε τη χώρα σε βάθος, αλλά κι αρκετές αεροπορικές για να μην περάσουμε το ταξίδι μας στον δρόμο.

Οι πτήσεις μας

Τα ταξίδια του Versus Travel δεν είναι εικονική πραγματικότητα. Προαγοράζουμε τις πτήσεις των ταξιδιών μας και τις  ανακοινώνουμε όπως θα δείτε και εδώ, αντίθετα με τη συνήθη πρακτική της αγοράς. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, αποφεύγοντας έτσι απογοητεύσεις της τελευταίας στιγμής.

Οι εμπειρίες δεν σταματούν ποτέ σε ένα ταξίδι Versus

Το  ταξίδι αυτό περιλαμβάνει επιπλέον τις παρακάτω εμπειρίες:

 • Επισκεπτόμαστε τα εντυπωσιακά αρχαία αλατωρυχεία στο Μάρας, που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται όπως την εποχή των Ίνκας!
 • Απολαμβάνουμε ολοήμερη εκδρομή στο εντυπωσιακό βουνό Ουράνιο Τόξο (Rainbow Mountain), που το National Geographic έχει κατατάξει στα 100 μέρη που πρέπει να δει κανείς έστω και μία φορά στη ζωή του.

Τα προγράμματα του Versus Travel    
ξεχωρίζουν για τα παρακάτω:

Δημιουργήσαμε ένα ταξίδι-αφιέρωμα στον μοναδικό πολιτισμό των Ίνκας και στα εντυπωσιακά θαύματα της φύση που κοσμούν το ξεχωριστό αυτό κομμάτι του πλανήτη. Ένα πρόγραμμα που επικεντρώνεται στην Ιερή Κοιλάδα και στο Μάτσου Πίτσου, που κοιτάει με σεβασμό και δέος τις παραδόσεις αιώνων, τα εξωπραγματικά γεωλογικά φαινόμενα και έναν πολιτισμό που όμοιός του δεν υπάρχει πουθενά. Αυτός είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να εμβαθύνουμε σε όσα με τρόπο θεϊκό δημιούργησαν η φύση και ο άνθρωπος σε μια ερωτική στιγμή.

Ειδικότερα:

 • Σπάνιες εξασφαλισμένες πτήσεις με την KLM και την Air France.
 • Δύο (2) σπάνιες διανυκτερεύσεις στην Ιερή Κοιλάδα, για να έχουμε τον χρόνο να απολαύσουμε την περιοχή όπου οι Ίνκας έχτισαν τις σημαντικότερες πόλεις τους. Με τον τρόπο αυτό, όπως θα δείτε στο πρόγραμμα, εκτελούμε και άλλες ψαγμένες επισκέψεις, που θα βρείτε μόνο στα προγράμματα του Versus, όπως η επίσκεψη στα αρχαία αλατωρυχεία των Ίνκας, έναν εμβληματικό χώρο που το Versus ανοίγοντας δρόμο ενέταξε στα προγράμματά του.
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στην περιοχή του Κούσκο – έναν τόπο-κόσμημα, από τους σημαντικότερους στη Λατινική Αμερική.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Λίμα για να απολαύσουμε την πολύ όμορφη πρωτεύουσα του Περού. Άλλωστε η περιοχή που έχουμε επιλέξει για τη διαμονή μας είναι η καλύτερη της Λίμα και ενδείκνυται για περιπάτους με θέα τον ωκεανό.
 • Επιλεγμένα πολύ καλά ξενοδοχεία
 • το Hilton Garden Inn 4* superior στο Κούσκο
 • το Iberostar Lima Hotel 5* στη Λίμα
 • το Aranwa Sacred Valley Hotel & Wellness 5* στην Ιερή Κοιλάδα
 • Ολοήμερη εκδρομή στο εντυπωσιακό βουνό Ουράνιο Τόξο (Rainbow Mountain) στις Άνδεις, που το National Geographic έχει κατατάξει στα 100 μέρη που πρέπει να δει κανείς μία φορά στη ζωή του.
 • Επίσκεψη στην εμβληματική περιοχή των αρχαίων αλατωρυχείων στο Μάρας (Salinas de Maras), όπου υπάρχουν και λειτουργούν ακόμα τα «τηγάνια» του αρχαίου αλατωρυχείου, απ’ όπου οι Ίνκας προμηθεύονταν το αλάτι τους – ένα πραγματικά εντυπωσιακό και σπάνιο αξιοθέατο.
 • Περιήγηση στον αινιγματικό χώρο των Ίνκας Μοράι (Moray), με τα μυστηριώδη κυκλικά επίπεδα, αλλά και στο Ογιανταϊτάμπο, τη θαυμαστή ακρόπολη με ιερό αφιερωμένο στον θεό Ήλιο που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορική πορεία της αυτοκρατορίας και στην οριστική πτώση της στα χέρια των Ισπανών κατακτητών.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Ξενάγηση στη Λίμα για να γνωρίσουμε την πανέμορφη πόλη που ατενίζει τον Ειρηνικό από ψηλά.
 • Αφιερώνουμε όλη την ημέρα για την επίσκεψη του Μάτσου Πίτσου χωρίς να έχουμε άλλη ξενάγηση εκείνη την ημέρα. Έτσι θα νιώσετε ότι χορτάσατε τον απίθανο αρχαιολογικό χώρο της Αμερικής. Οι ώρες που μπορεί να επισκεφτεί κάποιος τον αρχαιολογικό χώρο είναι πολύ συγκεκριμένες και δεν μπορεί να πάει όποτε θέλει, ούτε να παραμείνει στον αρχαιολογικό χώρο όσο θέλει.
 • Το πρόγραμμα έχει αρκετές οδικές διαδρομές για να γνωρίσετε σε βάθος τις χώρες αλλά και αρκετές αεροπορικές για να μην περάσουμε το χρόνο μας μέσα σε ένα πούλμαν.
 • Η τιμή του ταξιδιού αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι χρειάζεται μεράκι, εξειδίκευση, έμπειρο αρχηγό και πολλή φαντασία. Το Versus Travel διαθέτει τεράστια εμπειρία στον συγκεκριμένο προορισμό. Γι’ αυτό, όλοι οι ταξιδιώτες που πραγματοποίησαν το ταξίδι αυτό μαζί μας, λένε ότι ήταν η σημαντικότερη εμπειρία της ζωής τους και ότι έζησαν πολλά περισσότερα απ’ όσα τους υποσχεθήκαμε!!!
 • Οι αναχωρήσεις του Versus πραγματοποιούνται! Τα ταξιδιωτικά γραφεία έχουν φοβίσει τους ταξιδιώτες με τις συνεχείς ακυρώσεις μακρινών ταξιδιών. Το Versus Travel πολύ σπάνια ακυρώνει ταξίδι και αυτό για δύο λόγους: Γιατί πραγματοποιεί αναχωρήσεις με Έλληνα αρχηγό ακόμα και με μικρή συμμετοχή και γιατί έχει πολύ προσιτή τιμή.
 • Εξαιρετικός έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο Versus Travel στα Ελληνικά.

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

Highlights

 • Επισκεφθείτε το εξαιρετικό μουσείο Λάρκο Χερρέρα, από τα 10 κορυφαία της Νότιας Αμερικής.
 • Θαυμάστε το εξωπραγματικό Rainbow Mountain, το βουνό των Άνδεων που είναι «ντυμένο» στα χρώματα του ουράνιου τόξου.
 • Εξερευνήστε το μοναδικό Κούσκο, τον "Ομφαλό της Γης".
 • Περιηγηθείτε στο επιβλητικό φρούριο Σαξαχουαμάν με το τριπλό κυκλώπειο τείχος.
 • Απολαύστε τη μαγεία του Μάτσου Πίτσου, της ιερής πόλης των Ίνκας.
 • Ανακαλύψτε τις πόλεις Πίσακ και Ογιανταϊτάμπο στην Ιερή κοιλάδα των Ίνκας.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ταξιδέψτε στο Περού με τους ειδικούς. Ταξίδια που πραγματοποιούμε για 15 ολόκληρα χρόνια με χιλιάδες ενθουσιασμένους ταξιδιώτες και τα οποία έχουν καλύψει δύο κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης!
 • Σπάνιες εξασφαλισμένες πτήσεις με την KLM & την Air France.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Ολοήμερη εκδρομή στο εντυπωσιακό βουνό Ουράνιο Τόξο! 

 

Περίοδοι

 • Μάιος - Ιούνιος 2024
 • Καλοκαίρι 2024
 • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2024

Αναχωρήσεις

13/06, 22/11, 27/11, 28/11Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Περού – Exploring Machu Picchu: Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας – Rainbow Mountain Αρχαία Αλατωρυχεία στο Μάρας | Μάιος - Νοέμβριος 2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info