fb

Δυτική Παπούα - Σουλαβέζι - Φυλή Τοράγιας - Μπαλί | Καλοκαίρι 2023

Διάρκεια: 15 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2890€

Ταυτότητα ταξιδιού

Η Ινδονησία είναι μια χώρα που συναρπάζει όλους όσοι αναζητούν προορισμούς πέρα από τα κλασικά. Από τα χιλιάδες νησιά της, επιλέξαμε για εσάς τέσσερα «μαργαριτάρια» που πλέουν πάνω στα ζαφειρένια νερά του αρχιπελάγους: το Μπαλί, το Σουλαβέζι (Κελέβη), τη Δυτική Παπούα και την Ιάβα. Στην ουσία πρόκειται για τέσσερα ταξίδια σε ένα!
Ξεκινάμε από το Μπαλί και ζούμε από κοντά τον ατόφιο εξωτισμό του και τον ολοζώντανο πολιτισμό του. Συνεχίζουμε με το Σουλαβέζι για να δούμε τους Τοράγιας και να ζήσουμε την ατμόσφαιρα με τα παράξενα ταφικά τους έθιμα. Επισκεπτόμαστε τη Δυτική Παπούα και διαμένουμε στην πανέμορφη Κοιλάδα Μπάλιεμ, όπου ερχόμαστε σε επαφή με τις φυλές Ντάνι και τις συναρπαστικές τους παραδόσεις. Καταλήγουμε στην Ιάβα και ξεναγούμαστε στην  πρωτεύουσα της Ινδονησίας, την Τζακάρτα, πριν την πτήση της επιστροφής.
Στο ταξίδι αυτό θα ζήσουμε ένα απίστευτο φάσμα εμπειριών, από τη θεϊκή απλότητα των ναών μέχρι τους καταπράσινους ορυζώνες και τις φυτείες καφέ, από τους κρεμαστούς τάφους των λαών της Κελέβης που «αιωρούνται» πάνω από τις καταπράσινες κοιλάδες μέχρι τον χορό του πολέμου των Ντάνι. Από τα πολυόροφα εμπορικά κέντρα της Τζαγιαπούρα στη Δυτική Παπούα, στα όρια του πολιτισμού της κοιλάδας Γουαμένα.
Η εναλλαγή των εικόνων και των εμπειριών είναι εντυπωσιακή. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τις απολαύσετε!

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει από το «νησί των θεών», το λαμπερό στολίδι του Ινδονησιακού Αρχιπελάγους, το Μπαλί. Έχοντας ως βάση μας το νότιο τμήμα του νησιού, θα απολαύσουμε μια σειρά από αξέχαστες εκδρομές στην ενδοχώρα, σε ναούς, γραφικά χωριά, ηφαίστεια, φυτείες καφέ και τοπία απαράμιλλης ομορφιάς! Ακολουθεί το Σουλαβέζι με τη Γη των Τοράγιας, τα ταφικά έθιμα των οποίων είναι συγκλονιστικά, και η Δυτική Παπούα, η πιο απομακρυσμένη και ανέγγιχτη περιοχή της Ινδονησίας, με τις πρωτόγονες, απομονωμένες φυλές. Το ταξίδι μας ολοκληρώνεται στην Ιάβα, όπου θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Τζακάρτα. Από εκεί παίρνουμε την πτήση της επιστροφής για την Αθήνα.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Ένα ταξίδι ζωής με τη σφραγίδα του Versus, ένα εντελώς σπάνιο οδοιπορικό στην Ανατολική Ινδονησία, το πιο απομακρυσμένο και ανέγγιχτο τμήμα της χώρας! Ένα πρόγραμμα προσεγμένο στην κάθε του λεπτομέρεια, που παντρεύει απάτητα χωριά και μεγαλουπόλεις, αρχαίες τοπικές παραδόσεις και πολυτέλεια, φυλές που διατηρούν αναλλοίωτο στους αιώνες τον τρόπο ζωής τους και εντυπωσιακούς ινδουιστικούς ναούς.
 

Δείτε αναλυτικά στο πρόγραμμά μας:

 

 • Ξενοδοχεία 5* στο Μπαλί
 • Εξαιρετικές πτήσεις με την Emirates
 • Ημιδιατροφή στο Σουλαβέζι και τη Δυτική Παπούα
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* στη Δυτική Παπούα και στο Σουλαβέζι. Στη Γουαμένα σε απλά καταλύματα, από τα καλύτερα που έχει να προσφέρει η περιοχή.
 • Τέσσερα συγκλονιστικά νησιά της Ινδονησίας (Μπαλί, Σουλαβέζι, Δυτική Παπούα, Ιάβα) σε ένα πρόγραμμα με απόλυτα ευρηματικό σχεδιασμό για να μη χάσουμε τίποτα!
 • Διαμονή και δύο ολοήμερες εκδρομές στη Γη των Τοράγιας με τα ιδιαίτερα ταφικά τους έθιμα και τις συναρπαστικές παραδόσεις
 • Ένα και μόνο ταξίδι συνδυάζει τόσες εικόνες και εμπειρίες: εξωτικές παραλίες, τοπία με τροπική βλάστηση, καταπράσινους ορυζώνες, ενεργά ηφαίστεια, μικρά παραδοσιακά χωριά με συγκλονιστικά τοπικά έθιμα και πολύχρωμες παραδόσεις, ναούς - μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, μεθυστικά αρώματα και υπέροχες γεύσεις!
 • Ολοήμερη εκδρομή στο ηφαίστειο Κινταμάνι,  στο Μπαλί, με χορούς Μπαρόνγκ
 • Εκδρομή στο Δάσος των Πιθήκων, με τον ναό Mengwi και τον ναό Τάνα Λοτ
 • Επίσκεψη στο απόλυτα αυθεντικό και εξωτικό παζάρι της τοπικής αγοράς της Τζιμπάμα, στη Γουαμένα
 • Ανάβαση στο όρος Μίλι με το εντυπωσιακό φαράγγι και τους αλμυρούς υδάτινους πόρους των Ντάνι
 • Διαμονή στη μικρή πόλη Γουαμένα, στο κέντρο της πανέμορφης Κοιλάδας Μπάλιεμ, για να βιώσουμε από κοντά την αυθεντική ζωή των ανθρώπων της περιοχής.  
 • Επίσκεψη στις φυλές Ντάνι, όπου θα παρακολουθήσουμε τον «χορό του πολέμου».
 • Κρουαζιέρα με μηχανοκίνητη βάρκα στη λίμνη Σεντάνι και επίσκεψη στα χωριουδάκια Αγιάπο και Άσεϊ.
 • Έλληνας αντιπρόσωπος του γραφείου μας θα σας περιμένει στο Μπαλί. Στο Μπαλί θα σας συνοδεύει κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων και θα είναι στη διάθεσή σας για πληροφορίες και συμβουλές. Στη Δυτική Παπούα και στο Σουλαβέζι θα είναι συνεχώς μαζί σας.
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις με τοπικό αγγλόφωνο ξεναγό.
 • Άφιξη στο Μπαλί και αναχώρηση από Τζακάρτα, αποφεύγοντας τα πισωγυρίσματα και την ταλαιπωρία
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΜΠΑΛΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μπαλί μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η ημέρα: ΜΠΑΛΙ

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για μια πρώτη επαφή με το νησί. Το Μπαλί βρίσκεται στη μέση της Ινδονησίας, απέναντι από το ανατολικότερο σημείο της Ιάβας. Λόγω της θέσης του ανάμεσα στον Ισημερινό και τον Τροπικό του Καρκίνου, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 20˚-35˚C, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για διακοπές και ξεκούραση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το νησί αυτό αποτελεί έναν ξεχωριστό τόπο και όχι μόνο για τα, πέρα από κάθε φαντασία, μαγευτικά τοπία του. Φτάνει μόνο να αναλογιστεί κανείς ότι μέσα στο μουσουλμανικό αρχιπέλαγος της Ινδονησίας, το Μπαλί είναι το μοναδικό στο οποίο επικρατεί η Ινδουιστική θρησκεία. Κι αυτό είναι σίγουρα κάτι που το κάνει τόσο διαφορετικό και ενδιαφέρον.
 Δικαίως ονομάζεται και «νησί των θεών», καθώς όντας ένας καθ’ όλα μυστικιστικός τόπος, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα στο Μπαλί είναι οι ναοί του, που αποτελούν μέσο επικοινωνίας των κατοίκων με τα θεία πνεύματα, μέσω της προσευχής και της προσφοράς.
 Τις «άγιες μέρες», όταν σύμφωνα με τον μύθο, οι θεότητες και τα πνεύματα κατεβαίνουν στη γη, οι ναοί γίνονται κέντρα πολυπληθών εκδηλώσεων λατρείας. Τα φεστιβάλ των ναών είναι οδηγός εξαγνισμού και σ’ αυτά παίρνουν μέρος όλες οι κοινότητες, προσφέροντας καλάθια με φαγητό και πανέμορφα εξωτικά λουλούδια.
 Διανυκτέρευση στο Μπαλί.

3η ημέρα: ΜΠΑΛΙ: ξενάγηση, Ηφαίστειο Κινταμάνι

Ολοήμερη εκδρομή στο εσωτερικό του πανέμορφου νησιού. Περνώντας εξωτικά τοπία μέσα από ορυζώνες και δάση φοινίκων κατευθυνόμαστε προς το κέντρο του νησιού, όπου βρίσκεται το Κινταμάνι. Πρώτος σταθμός το χωριό Σινγκαπαντού, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία παράσταση χορών Μπαρόνγκ και συνεχίζουμε για το χωριό Μας γνωστό για τα ξυλόγλυπτά του. Συνεχίζουμε προς το σπήλαιο ελεφάντων Goa Gajah, ένας ναός που χρονολογείται από τον 9ο αιώνα. Στην είσοδο του ναού υπάρχουν γλυπτά διαφόρων όψεων λαξευμένα σε βράχο. Το κύριο σκάλισμα μοιάζει με το πρόσωπο ενός ελέφαντα, γι’ αυτό το ιερό είναι επίσης γνωστό ως «το σπήλαιο των ελεφάντων» και διαθέτει μεγάλη πισίνα, σιντριβάνια και αυλή.
 Επόμενη στάση σε φυτεία καλλιέργειας καφέ. Συνεχίζουμε και φθάνουμε στο Κινταμάνι, το οποίο είναι σκαρφαλωμένο σε ύψος 1.500 μέτρων στην άκρη της Καλντέρας Batur, έχει θέα στην υπέροχη λίμνη και προσφέρει πανοραμική θέα στο ενεργό ηφαίστειο.
 Τέλος θα επισκεφθούμε τον ναό Tirta Empul, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Tampaksiring στο χωριό Manukaya. Το χωριό απέχει 30 λεπτά οδικώς από το βόρειο τμήμα του Ubud. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους ναούς νερού στην Ινδονησία. Ο ναός ιδρύθηκε το 926 μ.Χ. και είναι αφιερωμένος στον Βισνού, ο οποίος είναι ο Ινδού Θεός του νερού. Το όνομα του ναού στην πραγματικότητα σημαίνει «πηγή αγιασμού» στα Μπαλινέζικα.
 Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΜΠΑΛΙ: εκδρομή Δάσος των πιθήκων, Ναός Mengwi, Τάνα Λοτ

Αναχώρηση για μία εκδρομή στο εσωτερικό του νησιού. Θα επισκεφθούμε τον εντυπωσιακό ναό Taman Ayun του 17oυ αι., που περιβάλλεται από μία μεγάλη τάφρο δίνοντας την εντύπωση πως στέκεται εν μέσω λίμνης!
 Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Alas Kedaton, το ιερό δάσος των πιθήκων, όπου εκατοντάδες "πειθήνιοι" και πολύ άτακτοι πίθηκοι ζουν στο δάσος γύρω από τον ναό. Θα καταλήξουμε σε έναν από τους επτά «θαλάσσιους» ναούς του Μπαλί, τον ινδουιστικό Τάνα Λοτ (Tanah Lot).
 Κτισμένος στην κορυφή ενός μεγάλου βράχου, περιβάλλεται, κατά τη διάρκεια της παλίρροιας, από τα νερά του Ινδικού Ωκεανού. Σύμφωνα με την παράδοση, θαλάσσια δηλητηριώδη φίδια είναι φύλακες του ναού.
 Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΜΠΑΛΙ (ελεύθερη ημέρα)

Ημέρα ελεύθερη για μπάνιο και ξεκούραση. Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε ακόμη περισσότερο το νησί, έναν τόπο με βαθιές παραδόσεις και πολιτισμό.
 Εναλλακτικά προτείνουμε να ακολουθήσετε προαιρετικά μια κρουαζιέρα στα νησάκια Lembongan Nusa Penida ή ocean rafting γύρω από τους βράχους και τις σπηλιές του Nusa Penida, ενώ για εκείνους που προτιμούν την ξηρά, ένα σαφάρι με πολυτελή land cruise 4x4 είναι η ιδανική ευκαιρία για να ανακαλύψουν απομονωμένα μονοπάτια και περιοχές απρόσιτες για πολλούς.

6η ημέρα: ΜΠΑΛΙ – ΜΑΚΑΣΑΡ (ΟΥΖΟΥΝΓΚ ΠΑΝΤΑΝΓΚ)

Σήμερα αναχωρούμε από το Μπαλί με προορισμό το Σουλαβέζι, όπως ονομάζεται σήμερα η εξωτική Κελέβη. Μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο του Μπαλί, απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση για την πρωτεύουσα του Σουλαβέζι, το Μακασάρ (Ουζούνγκ Πατάνγκ). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΜΑΚΑΣΑΡ – Πάρε Πάρε – ΓΗ ΤΩΝ ΤΟΡΑΓΙΑΣ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, κάνουμε check out και αναχωρούμε για την περιοχή των Τοράγιας, οι επικήδειες τελετές των οποίων είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που φέρνει τους ταξιδιώτες στο νησί. Η συναρπαστική διαδρομή μας μέσα από τοπία απαράμιλλης ομορφιάς ακολουθεί αρχικά την ακτή έως την πόλη-λιμάνι Πάρε-Πάρε, όπου κάνουμε μια στάση, πριν ανηφορίσουμε προς την ορεινή ενδοχώρα του νησιού.
 Επόμενος σταθμός μας το Πουνκάκ Λακαουάνγκ (Puncak Lakawang), όπου θα απολαύσουμε τον καφέ μας και… κυρίως την ανυπέρβλητη πανοραμική θέα ολόκληρης της περιοχής από ψηλά.
 Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας, φτιαγμένο σαν παραδοσιακό «χωριό», που βρίσκεται στην καρδιά της Γης των Τοράγιας, στο οποίο και θα διανυκτερεύσουμε.

8η ημέρα: ΓΗ ΤΩΝ ΤΟΡΑΓΙΑΣ (ολοήμερη εκδρομή)

Οι δύο επόμενες ημέρες είναι αφιερωμένες στην Τάνα Τοράτζα (Γη των Τοράγιας), για να απολαύσουμε στο έπακρο τις μαγευτικές εικόνες και εμπειρίες που έχει να προσφέρει αυτό το κομμάτι της Ινδονησίας. Θα γνωρίσουμε την κουλτούρα των Τοράγιας και τα μοναδικά ταφικά έθιμά τους, με επισκέψεις σε χωριά της γύρω περιοχής. Θα ξεκινήσουμε με την επίσκεψή μας στο Λέμο, όπου θα δούμε από κοντά τους κρεμαστούς τάφους και την ιδιαίτερη συλλογή από προγονικά ξύλινα ομοιώματα, τα τάου τάου. Θα συνεχίσουμε με τη Λόντα, όπου θα θαυμάσουμε τα αρχαία ταφικά μνημεία σε πολυδαίδαλες σπηλιές. Στη συνέχεια μας περιμένει το Κέτε Κέσου, με τους ορυζώνες και τα χαρακτηριστικά σπίτια των Τοράτζα, τα περίφημα τονγκονάν με τις καραβόσχημες στέγες, ένα θαυμάσιο χωριό που φημίζεται για την ξυλογλυπτική τέχνη των κατοίκων του. Θα σταματήσουμε επίσης στο Ραντεπάο, με την εξωτική αγορά του, μεγάλο τμήμα της οποίας είναι το παζάρι των νεροβούβαλων (σύμβολο ευμάρειας και κοινωνικού στάτους για κάθε Τοράτζα).
 Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για να διαθέσουμε όπως θέλουμε. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΓΗ ΤΩΝ ΤΟΡΑΓΙΑΣ (ολοήμερη εκδρομή)

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο αναχωρούμε για άλλη μια συναρπαστική ολοήμερη εξερεύνηση της Γης των Τοράγιας. Επισκεπτόμαστε το Μπατουτουμόνγκα με την υπέροχη θέα στο Ραντεπάο και τις γύρω κοιλάδες. Συνεχίζουμε στο Παλάγουα, το μικρό χωριουδάκι που στέκει στην κορυφή ενός λόφου, με τα χαρακτηριστικά σπίτια των Τοράτζα, τους ορυζώνες και τις σιταποθήκες. Επόμενος σταθμός μας το Σαντάν, το θαυμάσιο χωριό με τα πολύχρωμα παραδοσιακά υφαντά. Κάνουμε στάση για φαγητό στο Ραντεπάο πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΓΗ ΤΩΝ ΤΟΡΑΓΙΑΣ – πτήση για ΤΖΑΓΙΑΠΟΥΡΑ (ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΠΟΥΑ)

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, κάνουμε check out και αναχωρούμε για το αεροδρόμιο. Προορισμός μας η Τζαγιαπούρα, η πρωτεύουσα της Δυτικής Παπούα (Ινδονησιακή Παπούα). Η Νέα Γουινέα είναι το 2ο μετά τη Γροιλανδία μεγαλύτερο νησί της Γης. Σήμερα είναι χωρισμένη περίπου στη μέση με μια κάθετη γραμμή: η ανατολική της πλευρά λέγεται Παπούα-Νέα Γουινέα ή Παπουασία και είναι ανεξάρτητη χώρα, ενώ η δυτική της πλευρά ονομάζεται Δυτική Παπούα (Ίριαν Τζάγια) και αποτελεί τμήμα της Ινδονησίας. Η Δυτική Παπούα είναι η πιο απομακρυσμένη και ανέγγιχτη περιοχή της Ινδονησίας, ένα από τα τελευταία παρθένα μέρη στον πλανήτη. Το μεγαλύτερο μέρος της καλύπτεται από τροπικές αδιαπέραστες ζούγκλες και βάλτους, όπου ζουν φυλές για τις οποίες ο χρόνος έχει σταματήσει. Χιονοσκεπή βουνά που φτάνουν τα 5.000 μ. και στα οποία διατηρούνται παγετώνες (αν και βρίσκεται μόλις 20 νότια του Ισημερινού), ορεινά δάση, άγρια ποτάμια, βάλτοι και φαράγγια συμπληρώνουν μαζί με τα τροπικά δάση την αλλόκοτη γεωγραφία της περιοχής.

11η ημέρα: Άφιξη ΤΖΑΓΙΑΠΟΥΡΑ – ΓΟΥΑΜΕΝΑ

Άφιξη τα ξημερώματα στην Τζαγιαπούρα και άμεση ανταπόκριση με πτήση διάρκειας περίπου 45’, που θα μας φέρει στο κέντρο του νησιού και συγκεκριμένα στην πανέμορφη Κοιλάδα Μπάλιεμ. Η κοιλάδα αυτή, με έκταση περίπου 1.250 τετρ. χλμ. αποτελεί καταφύγιο για αρκετές φυλές, οι οποίες είναι γνωστές ως «Ντάνι». Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη μικρή πόλη Γουαμένα, στο κέντρο της κοιλάδας και επίσκεψη στην τοπική αγορά της Τζιμπάμα με είδη λαϊκής τέχνης των ντόπιων. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο χωριό Σινάτμα για μια υπέροχη θέα της κοιλάδας Μπάλιεμ και της Γουαμένα και στο χωριό Γουεσαπούτ με την κρεμαστή γέφυρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΓΟΥΑΜΕΝΑ – Όμπια (φυλές Ντάνι) - ΓΟΥΑΜΕΝΑ

Πρωινή αναχώρηση για μια 40λεπτη διαδρομή με προορισμό το χωριό Όμπια των Ντάνι, στο οποίο διατηρείται ατόφιος ο πατροπαράδοτος τρόπος ζωής τους, όπως θα διαπιστώσουμε και εμείς, βλέποντας τα σπίτια τους, τις… ενδυματολογικές τους συνήθειες, αλλά και παρακολουθώντας τον χορό του πολέμου. Στο παρελθόν, για οποιοδήποτε είδος προβλήματος (κατοχή εδαφών, χοίρων κ.λπ.) μπορούσε να εκραγεί ένας μεγάλος πόλεμος μεταξύ των φυλών. Με την αναπαράσταση αυτή θα γνωρίσουμε πώς ακριβώς γινόταν ο πόλεμος μεταξύ των φυλών. Στο τέλος θα σφάξουν ένα γουρούνι και θα το μαγειρέψουν μαζί με γλυκοπατάτες, χόρτα και λαχανικά για περίπου 3 ώρες. Επίσης, θα δούμε την 250 ετών μούμια που βρέθηκε στην περιοχή και θα ανεβούμε στο όρος Μίλι (περίπου 2 ώρες), όπου σε ένα φαράγγι ανάμεσα σε δύο ψηλούς λόφους υπάρχουν αλμυροί υδάτινοι πόροι, από τους οποίους οι Ντάνι βγάζουν αλάτι με παραδοσιακό τρόπο. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: ΓΟΥΑΜΕΝΑ - ΤΖΑΓΙΑΠΟΥΡΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας στην Τζαγιαπούρα. Η ημέρα συνεχίζεται με ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το μνημείο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε μηχανοκίνητη βάρκα για μια κρουαζιέρα στη Λίμνη Σεντάνι. Θα επισκεφτούμε τα χωριουδάκια Αγιάπο και Άσεϊ, οι κάτοικοι των οποίων ασχολούνται κυρίως με την αλιεία και τη χειροτεχνία. Μετά το γεύμα μας σε εστιατόριο με θέα τη λίμνη και το γαλήνιο περιβάλλον της, θα ανηφορίσουμε στον λόφο Πολιμάκ, στο σημείο όπου βρίσκεται ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός TVRI. Από εκεί θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα σε ολόκληρη την πόλη της Τζαγιαπούρα. Θα ολοκληρώσουμε τις επισκέψεις μας στην Τζαγιαπούρα με την αγορά Χαμαντί και έπειτα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

14η ημέρα: ΤΖΑΓΙΑΠΟΥΡΑ – ΤΖΑΚΑΡΤΑ (ξενάγηση)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το νησί της Ιάβας και την πρωτεύουσα της Ινδονησίας, την Τζακάρτα.
 Πρωινή περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφτούμε μεταξύ άλλων το Εθνικό Μουσείο (1862), το καλύτερο μουσείο της Ινδονησίας και από τα καλύτερα της Νοτιοανατολικής Ασίας (συλλογές από αντικείμενα διαφόρων εθνικών ομάδων - ενδυμασίες, μουσικά όργανα κ.λπ. - μπρούντζινα αντικείμενα της ινδουιστικής περιόδου, κινέζικα κεραμικά κ.λπ.), το Εθνικό Μνημείο - μία κολόνα ύψους 132 μέτρων στην Πλατεία Μερντέκα - την παλιά πόλη Μπατάβια με τα ανακαινισμένα κτίρια και την κεντρική Πλατεία Taman Fatahillah, καθώς και την αγορά αντικών στην Jalan Surabaya.
 Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας μέχρι την ώρα της αναχώρησης για το αεροδρόμιο της Τζακάρτα.

15η ημέρα: ΠΤΗΣΗ επιστροφής και ΑΦΙΞΗ στην ΑΘΗΝΑ

Αποχαιρετάμε την Ινδονησία και επιβιβαζόμαστε στην πτήση της επιστροφής με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη στην Αθήνα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες 
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (ΧΩΡΙΣ ΣΟΥΛΑΒΕΖΙ):

Τώρα το Versus Travel σάς δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε ακόμα περισσότερες
ημέρες στο μαγευτικό Μπαλί, γεμάτες χαλάρωση και εξερεύνηση! Όσοι το
επιθυμούν, μπορούν να παρακάμψουν το Σουλαβέζι και να παραμείνουν στο Μπαλί,
συνεχίζοντας έπειτα στη Δ. Παπούα και την Ιάβα.


Σε αυτή την περίπτωση, το πρόγραμμα έχει ως εξής:
ΜΠΑΛΙ – Δ. ΠΑΠΟΥΑ – ΙΑΒΑ
15 ημέρες / 12 διανυκτερεύσεις
8 διαν/σεις στο Μπαλί και 4 διαν/σεις στη Δ. Παπούα


1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΜΠΑΛΙ
2η ημέρα: ΜΠΑΛΙ
3η ημέρα: ΜΠΑΛΙ: ξενάγηση, Ηφαίστειο Κινταμάνι
4η ημέρα: ΜΠΑΛΙ: εκδρομή Δάσος των πιθήκων, Ναός Mengwi, Τάνα Λοτ
5η – 9η ημέρα: ΜΠΑΛΙ (ελεύθερες ημέρες)
10η ημέρα: ΜΠΑΛΙ – πτήση για ΤΖΑΓΙΑΠΟΥΡΑ (ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΠΟΥΑ)
11η ημέρα: Άφιξη ΤΖΑΓΙΑΠΟΥΡΑ – ΓΟΥΑΜΕΝΑ
12η ημέρα: ΓΟΥΑΜΕΝΑ – Όμπια (φυλές Ντάνι) - ΓΟΥΑΜΕΝΑ
13η ημέρα: ΓΟΥΑΜΕΝΑ – ΤΖΑΓΙΑΠΟΥΡΑ
14η ημέρα: ΤΖΑΓΙΑΠΟΥΡΑ – ΤΖΑΚΑΡΤΑ (ξενάγηση)
15η ημέρα: ΠΤΗΣΗ επιστροφής και ΑΦΙΞΗ στην ΑΘΗΝΑ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

EK 104

12.08

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

23:00

04:45 +1

EK 398

13.08

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΜΠΑΛΙ

09:10

22:20

EK 359

26.08

ΤΖΑΚΑΡΤΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

00:40

05:30

EK 209

26.08

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

10:50

15:00

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Emirates, μέσω Ντουμπάι.
 • Διαμονή για 4 διανυκτερεύσεις στο Νότιο Μπαλί, σε ξενοδοχείο 5*.
 • Ημιδιατροφή στο Σουλαβέζι και τη Δυτική Παπούα. Πρωινό στο Μπαλί.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* στη Δυτική Παπούα και στο Σουλαβέζι. Στη Γουαμένα σε απλά καταλύματα, από τα καλύτερα διαθέσιμα λόγω χαμηλής υποδομής της περιοχής.
 • Έλληνας αντιπρόσωπος του γραφείου μας (θα σας περιμένει στο τόπο προορισμού με την άφιξη). Στο Μπαλί θα σας συνοδεύει μόνο κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων, αλλά θα είναι στη διάθεσή σας για πληροφορίες και συμβουλές. Στη Δυτική Παπούα και στο Σουλαβέζι θα είναι συνεχώς μαζί σας.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με τοπικό ξεναγό.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων, αποσκευή μέχρι 20 κιλά και χειραποσκευή 8 κιλά, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής, ασθένεια covid.):920 €

Αναχωρήσεις από Κύπρο 
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα. Δεν περιλαμβάνονται  γεύματα, ποτά στη διάρκεια των πτήσεων βίζα εισόδου στο Μπαλί 35€, PCR που τυχόν χρειάζονται

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

 

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Σημείωση: Οι τιμές για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Κύπρο είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τις τιμές των εισιτηρίων μετάβασης στην Αθήνα. Οι τελικές τιμές διαμορφώνονται κατά την κράτησή σας, κατόπιν διαθεσιμότητας. Στην περίπτωση των ταξιδιωτών που αναχωρούν από την Κύπρο, υπάρχει δυνατότητα αναχώρησης από τη Λάρνακα χωρίς πέρασμα από την Αθήνα. Κατά τη στιγμή της κράτησής σας, διερευνούμε κατά πόσο αυτό συμφέρει οικονομικά τον ταξιδιώτη και του το προτείνουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Ένα ταξίδι ζωής με τη σφραγίδα του Versus, ένα εντελώς σπάνιο οδοιπορικό στην Ανατολική Ινδονησία, το πιο απομακρυσμένο και ανέγγιχτο τμήμα της χώρας! Ένα πρόγραμμα προσεγμένο στην κάθε του λεπτομέρεια, που παντρεύει απάτητα χωριά και μεγαλουπόλεις, αρχαίες τοπικές παραδόσεις και πολυτέλεια, φυλές που διατηρούν αναλλοίωτο στους αιώνες τον τρόπο ζωής τους και εντυπωσιακούς ινδουιστικούς ναούς.
 

Δείτε αναλυτικά στο πρόγραμμά μας:

 

 • Ξενοδοχεία 5* στο Μπαλί
 • Εξαιρετικές πτήσεις με την Emirates
 • Ημιδιατροφή στο Σουλαβέζι και τη Δυτική Παπούα
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* στη Δυτική Παπούα και στο Σουλαβέζι. Στη Γουαμένα σε απλά καταλύματα, από τα καλύτερα που έχει να προσφέρει η περιοχή.
 • Τέσσερα συγκλονιστικά νησιά της Ινδονησίας (Μπαλί, Σουλαβέζι, Δυτική Παπούα, Ιάβα) σε ένα πρόγραμμα με απόλυτα ευρηματικό σχεδιασμό για να μη χάσουμε τίποτα!
 • Διαμονή και δύο ολοήμερες εκδρομές στη Γη των Τοράγιας με τα ιδιαίτερα ταφικά τους έθιμα και τις συναρπαστικές παραδόσεις
 • Ένα και μόνο ταξίδι συνδυάζει τόσες εικόνες και εμπειρίες: εξωτικές παραλίες, τοπία με τροπική βλάστηση, καταπράσινους ορυζώνες, ενεργά ηφαίστεια, μικρά παραδοσιακά χωριά με συγκλονιστικά τοπικά έθιμα και πολύχρωμες παραδόσεις, ναούς - μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, μεθυστικά αρώματα και υπέροχες γεύσεις!
 • Ολοήμερη εκδρομή στο ηφαίστειο Κινταμάνι,  στο Μπαλί, με χορούς Μπαρόνγκ
 • Εκδρομή στο Δάσος των Πιθήκων, με τον ναό Mengwi και τον ναό Τάνα Λοτ
 • Επίσκεψη στο απόλυτα αυθεντικό και εξωτικό παζάρι της τοπικής αγοράς της Τζιμπάμα, στη Γουαμένα
 • Ανάβαση στο όρος Μίλι με το εντυπωσιακό φαράγγι και τους αλμυρούς υδάτινους πόρους των Ντάνι
 • Διαμονή στη μικρή πόλη Γουαμένα, στο κέντρο της πανέμορφης Κοιλάδας Μπάλιεμ, για να βιώσουμε από κοντά την αυθεντική ζωή των ανθρώπων της περιοχής.  
 • Επίσκεψη στις φυλές Ντάνι, όπου θα παρακολουθήσουμε τον «χορό του πολέμου».
 • Κρουαζιέρα με μηχανοκίνητη βάρκα στη λίμνη Σεντάνι και επίσκεψη στα χωριουδάκια Αγιάπο και Άσεϊ.
 • Έλληνας αντιπρόσωπος του γραφείου μας θα σας περιμένει στο Μπαλί. Στο Μπαλί θα σας συνοδεύει κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων και θα είναι στη διάθεσή σας για πληροφορίες και συμβουλές. Στη Δυτική Παπούα και στο Σουλαβέζι θα είναι συνεχώς μαζί σας.
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις με τοπικό αγγλόφωνο ξεναγό.
 • Άφιξη στο Μπαλί και αναχώρηση από Τζακάρτα, αποφεύγοντας τα πισωγυρίσματα και την ταλαιπωρία
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

Highlights

 • Περιηγηθείτε στη μαγευτική ενδοχώρα της Κελέβης.
 • Επισκεφθείτε τη Γη των Τοράγιας με τα εντυπωσιακά ταφικά έθιμα.
 • Απολαύστε μια αξέχαστη εκδρομή στο ηφαίστειο Κινταμάνι, στο Μπαλί, με χορούς Μπαρόνγκ.
 • Μαγευτείτε από τον ατόφιο τρόπο ζωής και τις συναρπαστικές τοπικές παραδόσεις των Ντάνι στο χωριό Όμπια.
 • Απολαύστε το ιερό Δάσος των Πιθήκων, με τους εκατοντάδες «πειθήνιους» και πολύ άτακτους πίθηκους που ζουν γύρω από τον ναό και την επίσκεψη σε έναν από τους επτά «θαλάσσιους» ναούς του Μπαλί, τον ινδουιστικό Τάνα Λοτ (Tanah Lot).
 • Θαυμάστε από κοντά τον Tirta Empul, έναν από τους μεγαλύτερους ναούς νερού στην Ινδονησία.
 • Απολαύστε την υπέροχη θέα της κοιλάδας Μπάλιεμ και της Γουαμένα από το χωριό Σινάτμα, και την κρεμαστή γέφυρα στο χωριό Γουεσαπούτ στη Δυτική Παπούα.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ξενοδοχεία 5* στο Μπαλί
 • Εξαιρετικές πτήσεις με την Emirates
 • Ημιδιατροφή στο Σουλαβέζι και τη Δυτική Παπούα
 • Τέσσερα συγκλονιστικά νησιά της Ινδονησίας (Μπαλί, Σουλαβέζι, Δυτική Παπούα, Ιάβα) σε ένα πρόγραμμα με απόλυτα ευρηματικό σχεδιασμό για να μη χάσουμε τίποτα!

Χάρτης Ταξιδιού Δυτική Παπούα - Σουλαβέζι - Φυλή Τοράγιας - Μπαλί | Καλοκαίρι 2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info