fb

Κασμίρ – Λαντάκ Πέρασμα Ιμαλαΐων | Αύγουστος 2023

Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1799€

Ταυτότητα ταξιδιού

Σάγκρι Λα είναι η άγνωστη ιερή πόλη του Θιβέτ, στην οποία σύμφωνα με τον μύθο θα συνέλεγαν και θα προστάτευαν όλους τους πνευματικούς θησαυρούς. Την αναζήτηση της Σάγκρι Λα αποφασίσαμ και εμείς να ανακαλύψουμε σε αυτό το ταξίδι. Ένα ταξίδι στην αγκαλιά των Ιμαλαΐων και πιο συγκεκριμένα στην Ινδική υποήπειρο, που αγάπησαν οι Έλληνες ταξιδιώτες.

Ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό στα Ιμαλάια, που μέσω του Δελχί θα περάσουμε στην πρωτεύουσα του Κασμίρ, Σριναγκάρ και το Καργκίλ, από όπου οδικώς σε μια υπέροχη διαδρομή στα Ιμαλάια θα βρεθούμε στο Λεχ, πρωτεύουσα του Λαντάκ. Και στις δυο αυτές περιοχές, αλλά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας θα επισκεφτούμε μερικά από τα πιο σημαντικά μοναστήρια και ναούς με εξωπραγματική ομορφιά και ιστορία εκατοντάδων χρόνων.

Ένα σχολαστικά μελετημένο ταξίδι από το Versus, με κρυμμένες λεπτομέρειες που μόνο στο πρόγραμμά μας θα βρείτε, με καινοτομίες που έχουμε εντάξει χάρη στην πολύχρονη εμπειρία μας στον προορισμό αυτό!

 

 

Μόνο Στο Versus

                         ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές.Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική.Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας.Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Μόνο στο Versus ψάχνουμε και βρίσκουμε ό,τι πιο αυθεντικό και διαφορετικό υπάρχει στον κόσμο, και είμαστε πάντα σε θέση να σας προσφέρει μοναδικές εμπειρίες σε μέρη και χώρες που εντυπωσιάζουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. Έτσι και αυτή τη φορά, θα ταξιδέψουμε μέχρι την Ινδία, για να γνωρίσουμε δυο από τις πιο όμορφες και ιστορικές επαρχίες της μακριά από τη πεπατημένη, σε ένα περιπετειώδες οδοιπορικό στους πρόποδες των Ιμαλαΐων. Το Κασμίρ από τη μια με τους υπέροχους κήπους και το Λαντάκ από την άλλη, δυο τόποι με άγρια ομορφιά, σχεδόν εξωπραγματική, με δεκάδες βουδιστικά μοναστήρια διάσπαρτα σε όλη την περιοχή και θέα το πιο εντυπωσιακό βουνό του κόσμου, μας καλούν να τα θαυμάσουμε από κοντά και εμείς δε μένει παρά να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα

Το ταξίδι μας περιλαμβάνει

 

 • Εμπεριστατωμένη ξενάγηση για να γνωρίσουμε τις πρωτεύουσες του Κασμίρ και του Λαντάκ, Σριναγκάρ και Λεχ αντίστοιχα.
 • Ημερήσια εκδρομή στο οροπέδιο του Λαντάκ και κατά μήκος της κοιλάδας του Ινδού Ποταμού.
 • Οδική διαδρομή στα δυτικά Ιμαλάια από το Λεχ στο Καργκίλ, από τις συναρπαστικότερες ορεινές διαδρομές του πλανήτη.
 • Επίσης εκπληκτική διαδρομή στα Ιμαλάια με προορισμό την πρωτεύουσα του Κασμίρ.
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης, με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχείο 5* στο Δελχί ενώ στο Καργκίλ και στο Λεχ, όπου η τουριστική υποδομή είναι χαμηλή πολύ λιτά ξενοδοχεία, βασικών ανέσεων, από τα καλύτερα διαθέσιμα της περιοχής.
 • Στο Κασμίρ οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε παραδοσιακά houseboats (καραβόσπιτα).
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.
 • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεις.

              

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΕΛΧΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Ινδίας, Δελχί.

 

 

2η ημέρα: ΔΕΛΧΙ – ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ (ΚΑΣΜΙΡ)

Φτάνουμε εγκαίρως στο Δελχί και φεύγουμε αμέσως αεροπορικώς για τη Σριναγκάρ, την πρωτεύουσα του Κασμίρ ώστε να ξεκινήσει το υπέροχο ταξίδι μας σε αυτή τη μοναδική χώρα. Τόπος συνάντησης σημαντικών πολιτισμικών ρευμάτων στο παρελθόν, το Κασμίρ ασφυκτιά σήμερα σχεδόν μετέωρο ανάμεσα σε δύο αντίπαλες πολιτισμικές παραδόσεις, τους μουσουλμάνους από το Πακιστάν και τους -αλλόθρησκους για αυτούς- μουσουλμάνους της Ινδίας. Ινδοί, Σκύθες, Άραβες, Μογγόλοι κατέκτησαν τη χερσόνησο και την ενσωμάτωσαν στις μεγάλες αυτοκρατορίες τους. Ο χώρος αυτός έγινε αναπόφευκτα θέατρο συγκρούσεων αλλά και δημιουργικών ζυμώσεων.

Άφιξη στην πόλη Σριναγκάρ, που είναι χτισμένη στις όχθες της λίμνης Νταλ και της λίμνης Ναγκίν, στις παρυφές των Δυτικών Ιμαλαΐων. Μεταφορά και τακτοποίηση σε παραδοσιακό deluxe houseboat (καραβόσπιτο), όπου θα δειπνήσουμε και θα διανυκτερεύσουμε.

 

3η ημέρα: ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ

Πρωινή ξενάγηση στην παλιά πόλη της Σριναγκάρ με τον έντονο μεσαιωνικό χαρακτήρα, τους άφθονους ισλαμικούς και ινδουιστικούς ναούς, τις τοπικές αγορές και τα όμορφα παλιά της σπίτια.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους περίφημους μογγολικούς κήπους, τον κήπο Σαλιμάρ στα βορειοανατολικά της λίμνης Νταλ, τον κήπο Νισάτ Μπαχ, που χτίστηκε το 1619 από τον αυτοκράτορα Τζαχανγκίρ για τη σύζυγό του Νούρ Τζαχάν, τον κήπο Τσάσμα Σάχι που κατασκευάστηκε από τον κυβερνήτη Αλί Μαρντάν Καν το 1632 και τέλος τον κήπο Παρί Μαχάλ, γνωστό και ως Παλάτι των Νεραϊδών. Ο τελευταίος πρόκειται για έναν κήπο που χτίστηκε αρχικά ως βιβλιοθήκη και κατοικία για τον Μογγόλο πρίγκιπα Ντάρα Σίκο. Στην πορεία χρησιμοποιήθηκε ως παρατηρητήριο, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η τελευταία του χρήση ήταν ως σχολείο αστρολογίας και αστρονομίας.

Επιστροφή στο houseboat, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ – ΚΑΡΓΚΙΛ [ΠΕΡΑΣΜΑ ΙΜΑΛΑΪΩΝ]

Πρωινή οδική αναχώρηση με θέα τα εκπληκτικά Ιμαλάια (8-10 ώρες) και προορισμό μας το Καργκίλ. Στη διαδρομή θα κάνουμε μια μικρή στάση στην περιοχή Σονμάργκ ή αλλιώς «Χρυσό Λιβάδι». Το συγκεκριμένο σημείο έχει σημαντική ιστορική σημασία καθώς υπήρξε πύλη στον αρχαίο δρόμο του μεταξιού, που ένωνε το Κασμίρ με το Θιβέτ. Σήμερα ο ομώνυμος λόφος είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

Άφιξη στο Καργκίλ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΚΑΡΓΚΙΛ – ΛΕΧ (ΛΑΝΤΑΚ) [ΠΕΡΑΣΜΑ ΙΜΑΛΑΪΩΝ]

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για μια συγκλονιστική διαδρομή περίπου 8 ωρών στα Δυτικά Ιμαλάια, με προορισμό την πρωτεύουσα του Λαντάκ, το Λεχ. Θεωρείται μία από τις συναρπαστικότερες ορεινές διαδρομές του πλανήτη. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ημέρας θα κάνουμε επιλεγμένες στάσεις προκειμένου να επισκεφθούμε διάφορα μοναστήρια (γκόμπας), καθένα από τα οποία θα μας αποκαλύψει στοιχεία του ταντρικού βουδισμού.

Θα επισκεφτούμε το μοναστήρι Λαμαγιούρου ή Γιούρου, ένα Θιβετιανό βουδιστικό μοναστήρι γνωστό και ως «Φεγγαρότοπος», αφού το έδαφος στο οποίο είναι χτισμένο λέγεται πως είναι παρόμοιο με αυτό του φεγγαριού. Σύμφωνα με τον μύθο, ένας τραυματισμένος βασιλιάς βρήκε καταφύγιο στο συγκεκριμένο μοναστήρι και ένας από του μοναχούς τον επανάφερε στη ζωή. Έκτοτε ο βασιλιάς κήρυξε ολόκληρο το χώρο του μοναστηριού ως ιερό, όπου κανείς δεν επιτρεπόταν να συλληφθεί.

Στη συνέχεια θα δούμε το μοναστικό συγκρότημα ναών στο χωριό Άλχι, με πιο γνωστό εκ των τεσσάρων συνολικά κτιρίων να είναι το Άλχι Γκόμπα, το οποίο μάλιστα είναι και το παλαιότερο. Στους τοίχους του είναι ζωγραφισμένοι με εντυπωσιακή λεπτομέρεια Βουδιστές και Ινδουιστές βασιλιάδες, ενώ αυτές οι τοιχογραφίες θεωρούνται από τις παλαιότερες σωζόμενες στο Λαντάκ. Τέλος, μόλις 52 περίπου χιλιόμετρα δυτικά του Λεχ και σε υψόμετρο 3,700 μέτρων, βρίσκεται το βουδιστικό μοναστήρι Λικίρ, που δημιουργήθηκε το 1065. Παρότι στις μέρες μας μπορεί να μοιάζει απομονωμένο, κάποτε βρισκόταν στο επίκεντρο του εμπορίου της περιοχής.

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Λεχ. Το Λεχ αποτελεί το κέντρο των βουδιστών της Ινδίας. 

6η ημέρα: ΛΕΧ

Κατά τη σημερινή ολοήμερη εκδρομή μας θα επισκεφθούμε το βουδιστικό μοναστήρι Στοκ, που χτίστηκε τον 14ο αιώνα και διαθέτει θαυμαστή βιβλιοθήκη. Δύο χιλιόμετρα από το μοναστήρι βρίσκεται και το παλάτι Στοκ, στη δεξιά όχθη του Ινδού ποταμού. Θα επισκεφτούμε επίσης τα μοναστήρια Φιάνγκ και Σπιτούκ, με το δεύτερο να είναι γνωστό για το άγαλμα της θεάς Κάλι που αποκαλύπτεται κάθε χρόνο στο ετήσιο φεστιβάλ Γκουστόρ.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Λεχ (Περιήγηση)

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το Σέι, την παλιά πρωτεύουσα του Λαντάκ. Ακόμη και όταν το παλάτι μεταφέρθηκε στο Λεχ, οι βασιλείς συνέχιζαν να θεωρούν κατοικία τους το Σέι – τόσο σημαντικό ήταν για αυτούς.

Η ημέρα σήμερα είναι επίσης αφιερωμένη στις επισκέψεις των βουδιστικών μοναστηριών Σέι, Θικσέι και Χεμίς, τα οποία θα δούμε σε μια ημερήσια εκδρομή που θα κάνουμε στο οροπέδιο του Λαντάκ και κατά μήκος της κοιλάδας του Ινδού Ποταμού. Στο Σέι θα θαυμάσουμε το τεράστιο άγαλμα του Βούδα Σακιαμούνι, που είναι το 2ο μεγαλύτερο στο Λαντάκ. Το Θικσέι από την άλλη είναι Θιβετιανού στιλ και ήταν συνδεδεμένο με την αίρεση Γκελούγκ του Θιβετιανού βουδισμού, ενώ το Χεμίς είναι ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια στο Λαντάκ, με την χρονολογία ίδρυσής του να υπολογίζεται πριν από τον 11ο αιώνα.

Τέλος θα κάνουμε μια βόλτα στην τοπική αγορά του Λεχ, όπου θα επισκεφθούμε τη στούπα Σαντί. Πρόκειται για μια βουδιστική στούπα με λευκούς θόλους, η οποία χτίστηκε το 1991 από τον Ιάπωνα βουδιστή Bhikshu Gyomyo Nakamura. Σύμφωνα με τον 14ο Δαλάι Λάμα, στην βάση της στούπας βρίσκονται λείψανα του Βούδα.

Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

8η ημέρα: Λεχ (Γιορτές Χέμις)

Έγκαιρη πρωινή αναχώρηση για το μοναστήρι Χέμις, όπου θα παρακολουθήσουμε τις σπουδαίες ομώνυμες γιορτές που διοργανώνονται εδώ. Το Χέμις είναι χτισμένο το 1630, μέσα σε ένα φαράγγι, στη δυτική όχθη του Ινδού ποταμού, και θεωρείται το πλουσιότερο από τα μοναστήρια του Λαντάκ. Μπορείτε επομένως να πάρετε μια ιδέα για τη λαμπρότητα των εορτασμών! Οι γιορτές είναι αφιερωμένες στον άρχοντα Παντμασαμπχάμπα, μια θεωρούμενη ενσάρκωση του Βούδα, που πιστεύεται πως γεννήθηκε τη 10η ημέρα του πέμπτου μήνα του έτους του Πιθήκου, όπως είχε προβλεφθεί από τον Βούδα Σακγιαμούνι. Η αποστολή του ήταν να βελτιώσει την πνευματική στάθμη όλων των έμβιων όντων, ενώ η παρακολούθηση των τελετουργικών θεωρείται πως προσφέρει πνευματικό σθένος και καλή υγεία! Τα τελετουργικά και οι εκδηλώσεις διαρκούν σχεδόν όλη την ημέρα, κυρίως μέσα στο κυρίως συγκρότημα του μοναστηριού. Στο τέλος της ημέρας θα επιστρέψουμε στο Λεχ. Διανυκτέρευση.

 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην αναχώρηση 24.07 αυτές τις ημέρες θα δούμε το θρησκευτικό Φεστιβάλ Καρζόγκ, στο Πιανγκ.

9η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Υπερπλήρεις με μοναδικές εμπειρίες που θα μας μείνουν αξέχαστες, επιστρέφουμε σπίτι μας και σκεφτόμαστε ήδη τον επόμενο προορισμό μας!

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημέρα
Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

EΥ 090

01/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΙ

14:55

20:30

EΥ 218

01/08/2023

ΝΤΟΥΜΠΑΙ – ΔΕΛΧΙ

22:10

03:10

EΥ 211

09/08/2023

ΔΕΛΧΙ –  ΝΤΟΥΜΠΑΙ

04:45

06:50

EΥ 091

09/08/2023

ΝΤΟΥΜΠΑΙ – ΑΘΗΝΑ

09:30

13:35

  

Αριθμός
Πτήσης

Ημέρα
Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

EK 210

10/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

18:05

23:35

EK 510

11/08/2023

ΝΤΟΧΑ – ΔΕΛΧΙ

03:55

09:05

EK 511

18/08/2023

ΔΕΛΧΙ –  ΝΤΟΧΑ

11:00

13:00

EK 103

18/08/2023

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

16:20

20:25

Αριθμός
Πτήσης

Ημέρα
Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

QR 208

24/08/2023

ΑΘΗΝΑ –  ΝΤΟΧΑ

19:40

00:05(+1)

 

QR 4780

25/08/2023

ΝΤΟΧΑ  – ΔΕΛΧΙ

02:00

08:20 (+1)

QR  571

01/09/2023

ΔΕΛΧΙ –  ΝΤΟΧΑ

10:35

12:05

QR 207

01/0/2023

ΝΤΟΧΑ  – ΑΘΗΝΑ

09:30

13:35

 

Περιλαμβάνονται

 

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχείο 5* στο Δελχί ενώ στο Καργκίλ και στο Λεχ, όπου η τουριστική υποδομή είναι χαμηλή πολύ λιτά ξενοδοχεία, βασικών ανέσεων, από τα καλύτερα διαθέσιμα της περιοχής. Στο Κασμίρ οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε παραδοσιακά houseboats (καραβόσπιτα).
 • Ημιδιατροφή.
 • Μετακινήσεις με πούλμαν, μικρά αυτοκίνητα ή τζιπ, όπου κρίνεται απαραίτητο.
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός στην περιοχή των Ιμαλαΐων.
 • Τοπικοί ξεναγοί.
 • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο       

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 890 €
 •  βίζα Ινδίας 35 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΙΝΔΙΑΣ

Σας πληροφορούμε ότι η τουριστική βίζα για την Ινδία από 26/02/2016 εκδίδεται online για τα ελληνικά διαβατήρια. Για την έκδοσή της απαιτείται να μας αποστείλετε με e-mail ένα έγχρωμο και καθαρό αντίγραφο του διαβατηρίου σας και μια φωτογραφία διαβατηρίου σε λευκό φόντο. Η έκδοση της βίζας δεν περιλαμβάνεται στο κόστος της εκδρομής. Το κόστος της είναι 25 €/άτομο.
Για πληροφορίες σχετικά με τα επιπλέον δικαιολογητικά που αφορούν σε ανήλικους και σπουδαστές, επικοινωνήστε με το γραφείο μας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

 

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

                         ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές.Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική.Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας.Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Μόνο στο Versus ψάχνουμε και βρίσκουμε ό,τι πιο αυθεντικό και διαφορετικό υπάρχει στον κόσμο, και είμαστε πάντα σε θέση να σας προσφέρει μοναδικές εμπειρίες σε μέρη και χώρες που εντυπωσιάζουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. Έτσι και αυτή τη φορά, θα ταξιδέψουμε μέχρι την Ινδία, για να γνωρίσουμε δυο από τις πιο όμορφες και ιστορικές επαρχίες της μακριά από τη πεπατημένη, σε ένα περιπετειώδες οδοιπορικό στους πρόποδες των Ιμαλαΐων. Το Κασμίρ από τη μια με τους υπέροχους κήπους και το Λαντάκ από την άλλη, δυο τόποι με άγρια ομορφιά, σχεδόν εξωπραγματική, με δεκάδες βουδιστικά μοναστήρια διάσπαρτα σε όλη την περιοχή και θέα το πιο εντυπωσιακό βουνό του κόσμου, μας καλούν να τα θαυμάσουμε από κοντά και εμείς δε μένει παρά να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα

Το ταξίδι μας περιλαμβάνει

 

 • Εμπεριστατωμένη ξενάγηση για να γνωρίσουμε τις πρωτεύουσες του Κασμίρ και του Λαντάκ, Σριναγκάρ και Λεχ αντίστοιχα.
 • Ημερήσια εκδρομή στο οροπέδιο του Λαντάκ και κατά μήκος της κοιλάδας του Ινδού Ποταμού.
 • Οδική διαδρομή στα δυτικά Ιμαλάια από το Λεχ στο Καργκίλ, από τις συναρπαστικότερες ορεινές διαδρομές του πλανήτη.
 • Επίσης εκπληκτική διαδρομή στα Ιμαλάια με προορισμό την πρωτεύουσα του Κασμίρ.
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης, με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχείο 5* στο Δελχί ενώ στο Καργκίλ και στο Λεχ, όπου η τουριστική υποδομή είναι χαμηλή πολύ λιτά ξενοδοχεία, βασικών ανέσεων, από τα καλύτερα διαθέσιμα της περιοχής.
 • Στο Κασμίρ οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε παραδοσιακά houseboats (καραβόσπιτα).
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.
 • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεις.

              

Highlights

 • Διανυκτερεύστε σε παραδοσιακό καραβόσπιτο στις όχθες της λίμνης Νταλ στη Σριναγκάρ του Κασμίρ
 • Θαυμάστε τους εντυπωσιακούς και καταπράσινους κήπους της Σριναγκάρ
 • Ανακαλύψτε τον αρχαίο δρόμο του μεταξιού ανάμεσα σε Κασμίρ και Θιβέτ στο όρος Σονμάργκ
 • Γνωρίστε τα δεκάδες Βουδιστικά μοναστήρια της περιοχής
 • Επισκεφτείτε το μοναστήρι και το Παλάτι Στοκ, λίγο έξω από το Λεχ
 • Εκδρομή στην παλιά πρωτεύουσα του Λαντάκ, Σέι, αγαπημένο τόπο των Μογγόλων βασιλιάδων
 • Δείτε τη στούπα Σαντί στο Λεχ, από τις πιο όμορφες της περιοχής

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Εκπληκτική διαδρομή στα Ιμαλάια με προορισμό την πρωτεύουσα του Κασμίρ.
 • Ξενοδοχείο 5* στο Δελχί
 • Στο Κασμίρ οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε παραδοσιακά houseboats (καραβόσπιτα).

Χάρτης Ταξιδιού Κασμίρ – Λαντάκ Πέρασμα Ιμαλαΐων | Αύγουστος 2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info