fb

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στη Λαπωνία του Versus - Σουηδία - Φινλανδία - με πτήσεις της Aegean| Χριστούγεννα 2022

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3190€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα από τα σπάνια, εξερευνητικά ταξίδια του Versus που τόσο πολύ μας αρέσει να πραγματοποιούμε. Εξερευνούμε τον αρκτικό κύκλο σε μέρη παραμυθένια και διαφορετικά. Το πρόγραμμα αυτό απέχει πολύ από τα συνηθισμένα 6ήμερα βιαστικά προγράμματα της αγοράς που περιορίζουν το Ροβανιέμι αλλά και άλλες ακριβές και δύσκολες διαμονές στο ελάχιστο έως ακόμα φτάνουν να τις βλέπουν σαν ημερήσια εκδρομή. Ταξιδεύουμε λοιπόν στη Λαπωνία, στη βόρεια Φινλανδία και τη βόρεια Σουηδία, για να περάσουμε έντεκα ημέρες σε μία από τις πιο συναρπαστικές περιοχές της Ευρώπης. Με έναν άλλο τρόπο: εξερευνητικό. Η Λαπωνία είναι ένας τόπος με ιδιαίτερη κουλτούρα, μακριά από συνηθισμένα στερεότυπα που συναντάμε σε άλλες χώρες και περιφέρειες, μία γη με δική της ταυτότητα που παρότι μοιράζεται γεωγραφικά σε διάφορες χώρες, έχει διατηρήσει τα δικά της χαρακτηριστικά στοιχεία. Για να την κατανοήσουμε θα έρθουμε σε επαφή με τους κατοίκους της και θα επιδοθούμε σε δραστηριότητες που συνηθίζουν εκείνοι, όπως είναι η βόλτα με τα σκυλιά χάσκις!

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα ταξίδι στη χριστουγεννιάτικη Λαπωνία, στο γεωγραφικό της κομμάτι που εκτείνεται στη Σουηδία και στη Φινλανδία. Ξεκινάμε από τη φινλανδική πρωτεύουσα, το Ελσίνκι, από όπου συνεχίζουμε αεροπορικώς προς βορρά φτάνοντας στην Όουλου. Μπαίνουμε στη σουηδική Λαπωνία και τη Λούλεο όπου απολαμβάνουμε κρουαζιέρα με παγοθραυστικό πλοίο, συναντάμε τους Σάμι, τους αυθεντικούς αυτόχθονες Λάπωνες και καταλήγουμε στην Κίρουνα. Στη λαπωνική ύπαιθρο «κυνηγάμε» το Βόρειο Σέλας, επισκεπτόμαστε το μοναδικό ξενοδοχείο από πάγο Jukkasjärvi, επισκεπτόμαστε φάρμα ταράνδων και μυούμαστε στα μυστικά της μαγευτικής Λαπωνίας. Συνεχίζουμε στη φινλανδική Λαπωνία και ερχόμαστε στο Ροβανιέμι για να ζήσουμε την αληθινή μαγεία των Χριστουγέννων στο παραμυθένιο χωριό του Άι-Βασίλη, απολαμβάνουμε σαφάρι με χάσκις και βόλτα με snowmobile, ερχόμαστε στον Αρκτικό Ζωολογικό Κήπο στη Ράνουα, μένουμε στο Κέμι και πετάμε από τη Λούλεο για τη Στοκχόλμη για να γνωρίσουμε και τη σουηδική πρωτεύουσα, με την εντυπωσιακή Παλιά Πόλη. Ένα αληθινό χριστουγεννιάτικο όνειρο που σας καλούμε να ζήσετε στην υπέροχη Λαπωνία.

 

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

Ένα ξεχωριστό 11ήμερο απολαυστικό ταξίδι για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, που περιλαμβάνει εις βάθος γνωριμία με τη Λαπωνία στη Σουηδία και τη Φινλανδία, με πολλές και ακριβές δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα!  Για τους οπαδούς της περιπέτειας (κι όχι μόνον), αυτό το ταξίδι προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη να «χαθεί» μέσα στην απεραντοσύνη αυτής της πανέμορφης και μοναδικής –στον κόσμο– περιοχής!

 

Ένα σπάνιο πρόγραμμα που θα βρείτε μόνο στο Versus, φτιαγμένο από τα καλύτερα υλικά, χωρίς εκπτώσεις!

 

Ειδικότερα:

 • Τέλειες απευθείας πτήσεις της Aegean με άφιξη στο Ελσίνκι και επιστροφή από Στοκχόλμη, που μας εξασφαλίζουν χρόνο για υπέροχες ξεναγήσεις. Εσωτερικές πτήσεις Ελσίνκι-Όουλου και Λούλεο-Στοκχόλμη , για να αποφύγουμε πολύωρες οδικές μετακινήσεις.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό στο Λούλεο και μπάνιο με ειδικά σκάφανδρα αξίας 200 € (Δώρο για τις 11 πρώτες συμμετοχές)
 • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Λαπωνία! Πρόκειται για ένα γεμάτο πρόγραμμα με ακριβές δραστηριότητες να περιλαμβάνονται.
 • Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στη Λαπωνία
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Ροβανιέμι για να το απολαύσουμε στην πιο γιορτινή περίοδο!
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Κίρουνα, στη Σουηδία, εξαιρετική βάση για αξέχαστες δραστηριότητες στην ύπαιθρο της Λαπωνίας!
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* (τοπική κατηγοριοποίηση της κάθε χώρας)
 • Τρία (3) «κυνήγια» του Βόρειου Σέλαος, στη λαπωνική ύπαιθρο.
 • Παραδοσιακό σουηδικό δείπνο (Smörgåsbord) σε τοπικό εστιατόριο στη Λούλεο.
 • Επίσκεψη σε φάρμα ταράνδων και διαδρομή με έλκηθρο που το σέρνουν τάρανδοι
 • Συμμετοχή σε τελετή Διάσχισης Αρκτικού Κύκλου
 • Εξαιρετικής διάρκειας βόλτα με Χάσκις (μισή με μία ώρα) και όχι απλή δοκιμή!
 • Επίσκεψη στο Χωριό του Άι-Βασίλη και στο Snowman World στο Ροβανιέμι
 • Μεγάλη διαδρομή με snowmobile, και όχι απλά δοκιμή. Πρόκειται για διαδρομή 2 ωρών με snowmobile
 • Διαφορετική ξενάγηση στη Στοκχόλμη και στο Ελσίνκι. Ακόμα και αν έχετε δει τις δύο πρωτεύουσες το καλοκαίρι, το χειμώνα είναι τελείως διαφορετικές και έχουμε σχεδιάσει διαφορετική ξενάγηση που θα σας δώσει άλλη εικόνα.
 • Είσοδος στο Ice Hotel Jukkasjärvi στην Κίρουνα, ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο αποκλειστικά από πάγο, που λιώνει το καλοκαίρι και ξαναφτιάχνεται κάθε χρόνο σχεδόν από την αρχή.
 • Είσοδος στο Ranua Zoo, τον Αρκτικό Ζωολογικό Κήπο στο Κέμι.
 • Επίσκεψη σε χωριό Σάμι, όπου θα γνωρίσουμε τους αυτόχθονες Λάπωνες και θα πιούμε μαζί τους καφέ γύρω από τη φωτιά.
 • Όλες οι ημέρες είναι γεμάτες με ακριβές δραστηριότητες!
 • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.
 • Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΕΛΣΙΝΚΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για το Ελσίνκι. Άφιξη στη φινλανδική πρωτεύουσα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΕΛΣΙΝΚΙ: περιήγηση

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πόλη του Ελσίνκι με τον αρχηγό μας. Αν παρατηρήσετε σε κάποιες πινακίδες δίπλα στη λέξη Ελσίνκι να γράφει Helsingfors μην προβληματιστείτε: η Φινλανδία διατηρεί δύο επίσημες γλώσσες (θεωρητικά τουλάχιστον), τη φινλανδική και τη σουηδική, με πολλά τοπωνύμια να αναφέρονται και στις δύο γλώσσες. Η λέξη Helsingfors είναι λοιπόν η σουηδική απόδοση της λέξης «Ελσίνκι».

Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΕΛΣΙΝΚΙ – πτήση για ΟΟΥΛΟΥ

Αφήνουμε σήμερα το Ελσίνκι και αναχωρούμε για τον φινλανδικό βορρά. Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι και πτήση για την Οούλου (Oulu) η πολυπληθέστερη πόλη του φινλανδικού βορρά. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μας περιμένει και μία έκπληξη με τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη! Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΟΟΥΛΟΥ – ΚΕΜΙ/ΧΑΠΑΡΑΝΤΑ – ΛΟΥΛΕΟ (Σουηδία): ΚΥΝΗΓΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΕΛΑΟΣ

Αναχωρούμε από την Όουλου και μέσω Κέμι πραγματοποιούμε ουσιαστικά τον κύκλο του μυχού του Βοθνιακού Κόλπου φτάνοντας μέχρι τα σύνορα με τη Σουηδία, τα οποία διασχίζουμε. Προορισμός μας η Λούλεο στη σουηδική Λαπωνία. Άφιξη και γνωριμία μ’ αυτή την πόλη με τον διττό χαρακτήρα: Η Λούλεο είναι γνωστή ως η πόλη με το πιο σημαντικό τεχνολογικό πανεπιστήμιο στη Σουηδία, πρωτοπόρος στη βόρεια Ευρώπη σε θέματα τεχνολογίας, έρευνας και καινοτομίας. Ωστόσο έφτασε να φιγουράρει στις πρώτες σελίδες του διεθνούς Τύπου όταν την επέλεξε το Facebook για να στεγάσει εδώ την πρώτη του έδρα επί ευρωπαϊκού εδάφους. Παράλληλα, η Λούλεο διατηρεί και το παραδοσιακό της χρώμα, με την παλιά της πόλη να αποτελεί μνημείο της UNESCO.

Mεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μάς περιμένει παραδοσιακό σουηδικό δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

Αργότερα εξορμούμε για να «κυνηγήσουμε» το Βόρειο Σέλας στην ύπαιθρο της Λαπωνίας, ένα από τα πιο φαντασμαγορικά θεάματα στον πλανήτη! Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΛΟΥΛΕΟ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΜΕ ΠΑΓΟΘΡΑΥΣΤΙΚΟ – ΓΙΟΚΚΜΟΚΚ (χωριό Λαπώνων) – ΚΙΡΟΥΝΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την περιοχή του Πιτέο. Εδώ θα επιβιβαστούμε σε παγοθραυστικό πλοίο για μία δίωρη κρουαζιέρα στην. Κατά τη διάρκειά της θα ξεναγηθούμε από τη γέφυρα του καπετάνιου μέχρι και το μηχανοστάσιο του παγοθραυστικού. Αν το… λέει η καρδιά σας, μπορείτε να κάνετε και μπάνιο στα παγωμένα νερά, φορώντας φυσικά την ειδική στολή που θα μας παρέχει το πλοίο. Σημειώστε πως όποιος κολυμπήσει στα παγωμένα νερά, θα λάβει και σχετικό πιστοποιητικό!

Κατόπιν, συνεχίζουμε οδικώς για το Γιόκμοκκ για να επισκεφθούμε χωριό των Σάμι, των αυτόχθονων Λαπώνων δηλαδή. Θα τους γνωρίσουμε από κοντά, θα μιλήσουμε μαζί τους, θα μάθουμε για τον τρόπο ζωής τους και θα πιούμε μαζί τους καφέ γύρω από τη φωτιά.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στο ξενοδοχείο μας στην πόλη της Κίρουνα. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΚΙΡΟΥΝΑ: ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΠΟ ΠΑΓΟ – ΚΥΝΗΓΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΕΛΑΟΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και συνεχίζουμε για μία ξεχωριστή επίσκεψη! Στην περιοχή της Κίρουνα λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια το διάσημο Ice Hotel Jukkasjärvi, ένα ξενοδοχείο αποκλειστικά φτιαγμένο από πάγο, το μεγαλύτερο στο είδος του στον κόσμο!

Το εγχείρημα ξεκίνησε ανεπίσημα το 1989, όταν είχε φιλοξενηθεί εδώ μία έκθεση με γλυπτά από πάγο και κάποιοι επισκέπτες έμειναν για ένα βράδυ σε ένα ιγκλού που είχε φτιαχτεί για τις ανάγκες της έκθεσης. Επισήμως άνοιξε τις πύλες του το 1990, απλώνεται σε μια έκταση 6.000 τ.μ., διαθέτει 55 δωμάτια (και κάποια «συμβατικά», για όσους δεν αντέχουν και τόσο το κρύο), δέκα εστιατόρια, Ice bar, ακόμα και εκκλησία – όλα φτιαγμένα από πάγο. Το ξενοδοχείο λειτουργεί ολόκληρο το χρόνο, με τεχνολογική υποστήριξη του πάγου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Όπως καταλαβαίνετε, ο πάγος είναι πάγος, ευαίσθητος δηλαδή στις μεταβολές της θερμοκρασίας, γι’ αυτό και το ξενοδοχείο «αλλάζει μορφή» και ουσιαστικά ξαναφτιάχνεται κάθε χρόνο!

Το βράδυ εξορμούμε ξανά στη φύση της Λαπωνίας για να «κυνηγήσουμε» το Βόρειο Σέλας! Δείπνο και διανυκτέρευση στην Κίρουνα.

7η ημέρα: ΚΙΡΟΥΝΑ – ΦΑΡΜΑ ΤΑΡΑΝΔΩΝ – ΤΕΛΕΤΗ ΔΙΑΣΧΙΣΗΣ ΑΡΚΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ – ΑΡΚΤΙΚΟΥΜ – ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ (Φινλανδία)

Πρωινό και στη συνέχεια αναχωρούμε για το πάρκο των ταράνδων όπου θα χαϊδέψουμε και θα ταΐσουμε τα συμπαθέστατα τετράποδα του Αι Βασίλη και θα έχουμε τη χαρά να οδηγήσουμε έλκηθρο με ταράνδους μέσα στο δάσος, έναν ακόμα παραδοσιακό τρόπο μετακίνησης των Λαπώνων από τα πολύ παλιά χρόνια. Προσέχουμε πολύ να έχουμε ντυθεί άνετα και ζεστά. Απαραίτητη προϋπόθεση για τον οδηγό του οχήματος είναι να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης. Παρακαλείστε να έχετε μαζί σας το δίπλωμα, για την περίπτωση που σας ζητηθεί.  Εδώ θα συμμετέχουμε επίσης και στην τελετή Διάσχισης του Αρκτικού Κύκλου, για την οποία μάλιστα θα πάρουμε και τη σχετική βεβαίωση συμμετοχής!

Για την επόμενη επίσκεψή μας ερχόμαστε στο Arktikum, στο Ροβανιέμι, και θα δούμε το κέντρο Αρκτικής ιστορίας με εκθέματα μέσα από τα οποία θα γνωρίσουμε την ιστορία, τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής  των Λαπώνων, αλλά και ολόκληρης της Αρκτικής. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Ροβανιέμι. Δείπνο και διανυκτέρευση  στο Ροβανιέμι.

8η ημέρα: ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ: ΣΑΦΑΡΙ ΜΕ ΧΑΣΚΙΣ – ΧΩΡΙΟ ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗ/SNOWMAN WORLD – ΚΥΝΗΓΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΕΛΑΟΣ

Μετά το πρωινό μας μεταφερόμαστε σε μια φάρμα με χάσκις. Με την άφιξή μας στη φάρμα, τα υπέροχα, και αξιολάτρευτα σε όλους, χάσκι Σιβηρίας μας περιμένουν με ανυπομονησία για να μας γαυγίσουν φιλικά και να παίξουν μαζί μας κουνώντας μας την ουρά! Θα ακούσουμε ιστορίες από τους φροντιστές τους και θα αγαπήσουμε και εμείς αυτά τα καταπληκτικά ζώα. Η βόλτα με έλκηθρο, ένα παραδοσιακό μεταφορικό μέσο που προέρχεται από την περιοχή της Σιβηρίας, είναι αξέχαστη εμπειρία.

αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για το παραμυθένιο χωριό του Αϊ Βασίλη, ακριβώς πάνω στον -νοητό- Αρκτικό Κύκλο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί του, να φωτογραφηθούμε και ίσως να του εκφράσουμε κάποια ευχή μας!

Πρώτη στάση όλων είναι, φυσικά, το «Γραφείο» του Αη Βασίλη, όπου μια παρέα χαρούμενων ξωτικών καλωσορίζει τον κόσμο και τον προσκαλεί στο εσωτερικό για μια μικρή κουβεντούλα και μια φωτογραφία με τον Πατέρα των Χριστουγέννων. Εξίσου δημοφιλές είναι και το «Ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη», όπου οι μικροί βοηθοί του διαβάζουν τις χριστουγεννιάτικες παραγγελίες εκατομμυρίων παιδιών απ’ όλο τον κόσμο. Ακόμη κι αν έχετε αφήσει εδώ και πολλές δεκαετίες την παιδική σας ηλικία, αποκλείεται να μην μπείτε στον πειρασμό να στείλετε στους φίλους σας μια χριστουγεννιάτικη κάρτα με το αυθεντικό γραμματόσημο Santa Claus! Στο ταχυδρομείο θα βρείτε επίσης μεγάλη ποικιλία χριστουγεννιάτικων CDs και αναμνηστικών, όλα με θέμα φυσικά τον Αϊ Βασίλη. Όσοι θέλουν μπορούν να επισκεφθούν το Santa Park, ψυχαγωγικό πάρκο με θέμα φυσικά τα Χριστούγεννα,  το οποίο αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή για τους μικρότερους φίλους μας!

Δείπνο στο ξενοδοχείο μας και νέα εξόρμηση στη λαπωνική ύπαιθρο για να «κυνηγήσουμε» το Βόρειο Σέλας. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ – ΡΑΝΟΥΑ (ΑΡΚΤΙΚΟΣ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ) – ΒΟΛΤΑ ΜΕ SNOWMOBILE – ΚΕΜΙ

Μέσα από μια διαδρομή μέσα στο κατάλευκο τοπίο, θα φτάσουμε στον Βορειότερο Ζωολογικό Κήπο της Ευρώπης, την Ranua, γνωστό και ως Αρκτικός Ζωολογικός Κήπος! Εδώ θα γνωρίσουμε από κοντά όλα τα ζώα που ζουν σε αρκτικές συνθήκες και στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως λύκους, αγριόγατους, κόκκινες αλεπούδες, λευκές κουκουβάγιες, καθώς και το Βασιλιά της Αρκτικής, την πολική αρκούδα! Απέναντι από το ζωολογικό πάρκο της Ranua βρίσκεται το πρατήριο με τις γνωστές σοκολάτες και καραμέλες Fazer! Μην χάσετε την ευκαιρία να πάρετε μια γεύση!

Ύστερα, φοράμε τις ειδικές στολές, τα κράνη, τα γάντια και ακολουθώντας τις οδηγίες των τοπικών αρχηγών θα συμμετάσχουμε σε ένα σαφάρι με snowmobile πάνω από παγωμένες λίμνες και ποτάμια μέσα στο δάσος. Στη Λαπωνία, η μακριά περίοδος χιονιού και οι φυσικές ευκολίες των μονοπατιών κάνουν το σπορ αυτό ακαταμάχητο! Το πελώριο δίκτυο διαδρομών, το οποίο περνά από περιοχές άγριας φυσικής ομορφιάς, δασών, παγωμένων λιμνών και πάνω από δύσβατες επιφάνειες χιονιού και παγωμένα ποτάμια, προσδίδει ακόμα περισσότερη ομορφιά στην εμπειρία!

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στην παραθαλάσσια πόλη Κέμι. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Κέμι.

10η ημέρα: ΚΕΜΙ – ΛΟΥΛΕΟ – Πτήση για ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Λούλεο, από όπου θα πετάξουμε για τη Στοκχόλμη. Άφιξη στη σουηδική πρωτεύουσα, μια πόλη χτισμένη πάνω σε μια συστάδα από νησάκια στον μυχό της λιμνοθάλασσας Μέλαρεν (Mälaren). Το όνομά της μάλιστα σημαίνει «πόλη ανάμεσα σε γέφυρες», ιδιαίτερα εύστοχο βλέποντας την εικόνα της πόλης, με τα κανάλια και τους υδάτινους δρόμους. Η Παλιά Πόλη της Στοκχόλμης, η Γκάμλα Στον (Gamla Stan) είναι ένα μεσαιωνικό κομψοτέχνημα, γεμάτη μεγαλοπρεπείς ναούς, μουσεία και αρχοντικά κτίρια, όπως θα δούμε και κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – Πτήση Επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

Α3 764

22/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΕΛΣΙΝΚΙ

15:00

18:45

Α3 761

01/01/2023

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΑΘΗΝΑ

12:30

17:00

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Εξαιρετικές πτήσεις με την Aegean.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Παραδοσιακό σουηδικό δείπνο (Smörgåsbord) σε τοπικό εστιατόριο στη Λούλεο.
 • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Λαπωνία! Πρόκειται για ένα γεμάτο πρόγραμμα με ακριβές δραστηριότητες να περιλαμβάνονται. ΔΕΝ πρόκειται για ένα πρόγραμμα με ελεύθερες ημέρες και προαιρετικές εκδρομές.
 • Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό στο Λούλεο και μπάνιο με ειδικά σκάφανδρα (για τις 11 πρώτες συμμετοχές)
 • Επίσκεψη σε φάρμα ταράνδων και δοκιμή διαδρομή με έλκηθρο που το σέρνουν τάρανδοι
 • Εξαιρετικής διάρκειας βόλτα με huskies (μισή με μία ώρα) και όχι απλή δοκιμή!
 • Επίσκεψη στο Χωριό του Άι-Βασίλη στο Ροβανιέμι.
 • Επίσκεψη στο ξενοδοχείο από πάγο Jukkasjärvi στην Κίρουνα, ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο αποκλειστικά από πάγο, που λιώνει το καλοκαίρι και ξαναφτιάχνεται κάθε χρόνο σχεδόν από την αρχή.
 • Μεγάλη διαδρομή με snowmobile, και όχι απλά δοκιμή. Πρόκειται για διαδρομή περίπου 2 ωρών με snowmobile.
 • Διαφορετική ξενάγηση στη Στοκχόλμη και το Ελσίνκι. Ακόμα και αν έχετε δει τις δύο πρωτεύουσες το καλοκαίρι, το χειμώνα είναι τελείως διαφορετικές και έχουμε σχεδιάσει διαφορετική ξενάγηση που θα σας δώσουν άλλη εικόνα.
 • Είσοδος στο Ranua Wildlife Park.
 • Επίσκεψη στους Σάμι, τους αυθεντικούς κατοίκους της Λαπωνίας.
 • Τελετή διάσχισης του Αρκτικού Κύκλου.
 • Όλες οι ημέρες είναι γεμάτες με ακριβές δραστηριότητες!
 • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €370
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα εκτός από αυτά που αναφέρονται στα περιλαμβανόμενα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Σε περίπτωση που ταξιδεύει παιδί με τον ένα φυσικό γονέα, απαιτείται έγγραφη και υπογεγραμμένη δήλωση συναίνεσης του άλλου γονέα, από αστυνομική αρχή. Η δήλωση αυτή απαιτείται από την ασφάλεια του αεροδρομίου.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΑ SNOWMOBILES

Ο οδηγός του snowmobile πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης!

 

ΕΙΔΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ THERMAL CLOTHES Οι ισοθερμικές στολές παρέχονται για 2 συγκεκριμένες ημέρες από το Versus Travel. Συστήνουμε, για λόγους υγιεινής, να έχετε μαζί σας δική σας ισοθερμική στολή και παπούτσια apres ski, ώστε να μην υπάρχει καμία καθυστέρηση αλλαγής ρούχων και να ξεκινάτε την ημέρα με τα δικά σας ρούχα.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 800€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

 • Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
 • Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
 • Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η διαφορετικότητα του Versus

Ένα ξεχωριστό 11ήμερο απολαυστικό ταξίδι για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, που περιλαμβάνει εις βάθος γνωριμία με τη Λαπωνία στη Σουηδία και τη Φινλανδία, με πολλές και ακριβές δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα!  Για τους οπαδούς της περιπέτειας (κι όχι μόνον), αυτό το ταξίδι προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη να «χαθεί» μέσα στην απεραντοσύνη αυτής της πανέμορφης και μοναδικής –στον κόσμο– περιοχής!

 

Ένα σπάνιο πρόγραμμα που θα βρείτε μόνο στο Versus, φτιαγμένο από τα καλύτερα υλικά, χωρίς εκπτώσεις!

 

Ειδικότερα:

 • Τέλειες απευθείας πτήσεις της Aegean με άφιξη στο Ελσίνκι και επιστροφή από Στοκχόλμη, που μας εξασφαλίζουν χρόνο για υπέροχες ξεναγήσεις. Εσωτερικές πτήσεις Ελσίνκι-Όουλου και Λούλεο-Στοκχόλμη , για να αποφύγουμε πολύωρες οδικές μετακινήσεις.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό στο Λούλεο και μπάνιο με ειδικά σκάφανδρα αξίας 200 € (Δώρο για τις 11 πρώτες συμμετοχές)
 • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Λαπωνία! Πρόκειται για ένα γεμάτο πρόγραμμα με ακριβές δραστηριότητες να περιλαμβάνονται.
 • Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στη Λαπωνία
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Ροβανιέμι για να το απολαύσουμε στην πιο γιορτινή περίοδο!
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Κίρουνα, στη Σουηδία, εξαιρετική βάση για αξέχαστες δραστηριότητες στην ύπαιθρο της Λαπωνίας!
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* (τοπική κατηγοριοποίηση της κάθε χώρας)
 • Τρία (3) «κυνήγια» του Βόρειου Σέλαος, στη λαπωνική ύπαιθρο.
 • Παραδοσιακό σουηδικό δείπνο (Smörgåsbord) σε τοπικό εστιατόριο στη Λούλεο.
 • Επίσκεψη σε φάρμα ταράνδων και διαδρομή με έλκηθρο που το σέρνουν τάρανδοι
 • Συμμετοχή σε τελετή Διάσχισης Αρκτικού Κύκλου
 • Εξαιρετικής διάρκειας βόλτα με Χάσκις (μισή με μία ώρα) και όχι απλή δοκιμή!
 • Επίσκεψη στο Χωριό του Άι-Βασίλη και στο Snowman World στο Ροβανιέμι
 • Μεγάλη διαδρομή με snowmobile, και όχι απλά δοκιμή. Πρόκειται για διαδρομή 2 ωρών με snowmobile
 • Διαφορετική ξενάγηση στη Στοκχόλμη και στο Ελσίνκι. Ακόμα και αν έχετε δει τις δύο πρωτεύουσες το καλοκαίρι, το χειμώνα είναι τελείως διαφορετικές και έχουμε σχεδιάσει διαφορετική ξενάγηση που θα σας δώσει άλλη εικόνα.
 • Είσοδος στο Ice Hotel Jukkasjärvi στην Κίρουνα, ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο αποκλειστικά από πάγο, που λιώνει το καλοκαίρι και ξαναφτιάχνεται κάθε χρόνο σχεδόν από την αρχή.
 • Είσοδος στο Ranua Zoo, τον Αρκτικό Ζωολογικό Κήπο στο Κέμι.
 • Επίσκεψη σε χωριό Σάμι, όπου θα γνωρίσουμε τους αυτόχθονες Λάπωνες και θα πιούμε μαζί τους καφέ γύρω από τη φωτιά.
 • Όλες οι ημέρες είναι γεμάτες με ακριβές δραστηριότητες!
 • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.
 • Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Highlights

 • Το ξενοδοχείο από πάγο Jukkasjärvi στην Κίρουνα.
 • Το παραμυθένιο χωριό του Άι-Βασίλη στο Ροβανιέμι, ένα όνειρο για μικρούς και μεγάλους.
 • Η εξαιρετικής διάρκειας βόλτα με τα σκυλιά χάσκις!
 • Η κρουαζιέρα με το παγοθραυστικό.
 • Η συνάντηση με τους Σάμι, τους αυτόχθονες κατοίκους της Λαπωνίας.
 • Η επίσκεψη στον Αρκτικό Ζωολογικό Κήπο Ρούνεα.
 • Βόλτα με snowmobiles!
 • Η βόλτα στην Γκάμλα Στον, την Παλιά Πόλη της Στοκχόλμης.
 • Η φάρμα ταράνδων, όπου θα κάνουμε βόλτα με έλκηθρο!
 • Φυσικά το Βόρειο Σέλας, που θα «κυνηγήσουμε» να δούμε στη λαπωνική ύπαιθρο.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Τέλειες απευθείας πτήσεις της Aegean με άφιξη στο Ελσίνκι και επιστροφή από Στοκχόλμη
 • Παραδοσιακό σουηδικό δείπνο (Smörgåsbord) σε τοπικό εστιατόριο στη Λούλεο.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.

 

Χάρτης Ταξιδιού Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στη Λαπωνία του Versus - Σουηδία - Φινλανδία - με πτήσεις της Aegean| Χριστούγεννα 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info