fb

Παναμάς - Αρχιπέλαγος Μπόκας ντελ Τόρο, ζούγκλα Μποκέτε | Χριστούγεννα 2022

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1999€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ετοιμαστείτε για ένα σπάνιο ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο! Ερχόμαστε στον Παναμά, στο στενότερο σημείο της αμερικανικής ηπείρου, όπου ο αχανής Ειρηνικός Ωκεανός ενώνει τα νερά του με τον Ατλαντικό. Διασχίζουμε μέρος της περίφημης Διώρυγας, μπαίνουμε σε απάτητες ζούγκλες στο Μποκέτε και διασχίζουμε αλλεπάλληλες κρεμαστές γέφυρες και δοκιμάζουμε κορυφαίες ποικιλίες καφέ! Μα δεν επαναπαυόμαστε εκεί: ταξιδεύουμε στα μαγικά νησάκια Μπόκας ντελ Τόρο, ένα σύμπλεγμα νησιών «χαμένο» στον χρόνο! Μια αυθεντική ταξιδιωτική πρόκληση που συνδυάζει τις πρασινογάλαζες παραλίες της Καραϊβικής με τις τροπικές ζούγκλες της Κεντρικής Αμερικής, τις τοπικές φυλές με τα ανέγγιχτα τοπία ενός ανεξερεύνητου κόσμου, και τη νοσταλγική ατμόσφαιρα των χαμένων Παραδείσων με την ανέμελη ρέγκε διάθεση. Ένα ταξίδι-εμπειρία ζωής!

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει από την όμορφη και πολύ ζωντανή Πόλη του Παναμά και φυσικά την εντυπωσιακή Διώρυγα του Παναμά. Ακολουθεί το Εθνικό Πάρκο Τσάγρες όπου θα μας ξεναγήσουν οι Ινδιάνοι Εμπερά με τα παραδοσιακά κανό τους. Πετάμε για το  Νταβίντ από όπου μεταβαίνουμε στο καταπράσινο Μποκέτε για να εισχωρήσουμε στα βάθη της ζούγκλας του Παναμά! Μετά θα πάμε στο μαγευτικό Αρχιπέλαγος Μπόκας ντελ Τόρο, το οποίο και θα απολαύσουμε με 2 κρουαζιέρες.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Ταξίδι Expedition Versus στον Παναμά. Εξερευνούμε το αρχιπέλαγος Μπόκας Ντελ Τόρο το οποίο διαθέτει αρκετές ερημικές, παραμυθένιες παραλίες, αλλά και μικρά, απομονωμένα χωριά, διάσπαρτα σε όλα τα νησιά, όπου εξακολουθούν να ζουν πολλές αυτόχθονες φυλές ιθαγενών, όπως οι Ngobe, οι Naso και οι Bribri. Εξερευνούμε νέες, «απάτητες» πλευρές του Παναμά όπως το Μποκέτε με την εντυπωσιακή φύση, όπου διανυκτερεύουμε για 2 νύχτες, και διασχίζουμε αλλεπάλληλες κρεμαστές γέφυρες πάνω από δάση βροχής και καταρράκτες! Ανακαλύπτουμε με κανό τους Ινδιάνους Εμπερά στο Εθνικό πάρκο Τσάγρες και χρωματίζουμε το σώμα μας όπως κάνουν οι ίδιοι. Εντυπωσιαζόμαστε από το  υγρό μονοπάτι που χώρισε στην μέση μία ήπειρο για να ενώσει τους δύο ωκεανούς, τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό και χανόμαστε στην Παλιά πόλη του Παναμά). Εμπειρίες που θα θυμόμαστε για πάντα, μια και είναι εμπειρίες που τις έχουμε ζήσει με το Versus Travel.

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Εξαιρετικές πτήσεις με τη Lufthansa, με αυθημερόν άφιξη και βραδινή αναχώρηση από τον Παναμά, για να έχουμε περισσότερο χρόνο στο ταξίδι μας.
 • Τρεις (3) νύχτες με πρωινό και εξερεύνηση (2 κρουαζιέρες), στο τροπικό αρχιπέλαγος Μπόκας ντελ Τόρο, έναν άγνωστο παράδεισο, που πρώτο το Versus πρότεινε στους Έλληνες ταξιδιώτες. Εκεί θα δούμε ερημικές, παραμυθένιες παραλίες, παρθένα δάση και μικρά, απομονωμένα χωριά, διάσπαρτα σε όλα τα νησιά, όπου ζουν ακόμα οι ιθαγενείς Νγκομπέ, Νάσο και Μπρίμπρι 
 • Σπάνια διαμονή (2 νύχτες) στο εξαιρετικής ομορφιάς Μποκέτε με την απίστευτα πλούσια φύση, μια απίθανη ζούγκλα στα σύνορα με την Κόστα Ρίκα ένα παρθένο παράδεισο που ανακαλύψαμε και σας τον προτείνουμε. Hμιδιατροφή (πρωινό και γεύμα).
 • Εκδρομή στους οικισμούς των Ινδιάνων Εμπερά, στους οποίους μας μεταφέρουν οι ίδιοι με τα παραδοσιακά κανό τους, μέσα στο Εθνικό Πάρκο Τσάγρες
 • Ξενάγηση στην απίστευτη Διώρυγα του Παναμά. Επιλέγουμε το παρατηρητήριο Μιραφλόρες, για να δούμε πώς ανεβοκατεβαίνουν τα πλοία, σε διάφορα υψόμετρα, μέσα σε ειδικές δεξαμενές που γεμίζουν με νερό
 • Επισκεπτόμαστε την Παλιά Πόλη του Παναμά, με την απίθανη αποικιακή αρχιτεκτονική και την ολοζώντανη ατμόσφαιρα
 • Διασχίζουμε έξι εναέριες, κρεμαστές γέφυρες στο Μποκέτε, πάνω από τροπικά δάση!
 • Επίσκεψη σε φυτεία καφέ στο Μποκέτε και ειδική γευσιγνωσία με εκλεκτές ποικιλίες καφέ!
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Πόλη του Παναμά με πρωινό και ένα δείπνο.
 • Πρωινό καθημερινά και επίσης ένα δείπνο στην Πόλη του Παναμά, ένα γεύμα κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στην Πόλη του Παναμά, ένα γεύμα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στους Ινδιάνους Εμπερά. Ημιδιατροφή στο Μποκέτε. Στα νησάκια Μπόκας Ντελ Τόρο περιλαμβάνει πρωινό, οι επιλογές για δείπνο είναι πολλές σε γραφικά εστιατόρια με χρώμα Καραϊβικής δίπλα στη θάλασσα, με σχετικά χαμηλό κόστος.  
 • Έμπειρος και πολύ καλά καταρτισμένος Έλληνας αρχηγός από την Αθήνα, που μας συνοδεύει και μας εξηγεί τα πάντα σε όλο το ταξίδι, και όχι τοπικός ελληνόφωνος, όπως συμβαίνει συνήθως
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Πόλη του Παναμά. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ: επίσκεψη στους ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ ΕΜΠΕΡΑ

Πρωινή αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Τσάγρες, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον Πολιτισμό των Ιθαγενών Εμπερά. Θα δούμε από κοντά τις χειροτεχνίες τους, θα μας διδάξουν τις γνώσεις τους για τα βότανα και τα φυτά της περιοχής, θα απολαύσουμε τη μουσική και τους χορούς τους, που θα μας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο. Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να χρωματίσετε το σώμα σας, όπως κάνουν οι ίδιοι, με φυτικά χρώματα - μια τεχνική γνωστή ως Jagua. Στην κοινότητα των Εμπερά φτάνουμε με τα παραδοσιακά κανό που οδηγούν οι ιθαγενείς διασχίζοντας τον ποταμό Τσάγρες. Για τους πιο θαρραλέους, προτείνουμε μια διαφορετική εξερεύνηση όπου θα περπατήσουμε  μέσα στην ζούγκλα στην κοίτη ενός μικρού ποταμού για να καταλήξουμε σε μια πανέμορφη λίμνη στην οποία  μπορούμε να βουτήξουμε και παράλληλα να θαυμάσουμε  τους καταρράκτες.

Επιστροφή στην Πόλη του Παναμά και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ – πτήση για ΝΤΑΒΙΝΤ – ΜΠΟΚΕΤΕ

Μετάβαση στο αεροδρόμιο της πόλης και επιβίβαση στην πτήση για το Νταβίντ, στα δυτικά της χώρας, από την πλευρά του Ειρηνικού. Με την άφιξή μας αναχωρούμε οδικώς για το Μποκέτε (Boquete), έναν αληθινό παράδεισο πλούσιας, αμόλυντης φύσης, σούπερ αγαπημένος προορισμός για τους λάτρεις της πεζοπορίας, της αναρρίχησης, του ράφτινγκ αλλά και του καφέ, χάρη στις φυτείες που βρίσκονται εδώ. Με την άφιξή μας στο Μποκέτε θα έχουμε πολύ χρόνο για να κάνουμε εκτενή βόλτα στην πόλη και κυρίως στα περίχωρα του Μποκέτε να πάρουμε μια πρώτη, γερή δόση από το φυσικό περιβάλλον, που είναι και ο απόλυτος πρωταγωνιστής σ’ αυτή την πλευρά του Παναμά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΜΠΟΚΕΤΕ: Εναέριες Κρεμαστές Γέφυρες – Φυτεία Καφέ

Ετοιμαστείτε σήμερα για να απολαύσουμε την εκπληκτική φύση, τα δάση βροχής και τους καταρράκτες του Μποκέτε… από ψηλά! Δεν θα πετάξουμε ακριβώς αλλά θα κάνουμε το next best thing: θα διασχίσουμε μεγάλες εκτάσεις του Μποκέτε περνώντας από εναέριες κρεμαστές γέφυρες, έξι συνολικά, που θα μας δώσουν μια πρώτης τάξεως δυνατότητα να απολαύσουμε τη θέα. Η μεγαλύτερη από αυτές έχει μήκος 135 μέτρα, με την ψηλότερη να υψώνεται στα 70 μέτρα από το έδαφος! Μην παραλείψετε να φορτίσετε κινητά και φωτογραφικές μηχανές διότι δεν πρέπει να χάσουμε τίποτα!

Μετά την αδρεναλίνη και την οπτική (και όχι μόνο) απόλαυση στην περιπέτειά μας στις κρεμαστές γέφυρες, έρχεται η ώρα να ικανοποιήσουμε και το γευστικό μας κριτήριο: το Μποκέτε φημίζεται λοιπόν και για έναν ακόμα λόγο, για την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας καφέ, που ενθουσιάζει τους λάτρεις του είδους και «πείθει» πολλούς… διστακτικούς να λατρέψουν τον καφέ! Εδώ λοιπόν θα επισκεφθούμε μία από τις πολλές τοπικές φυτείες καφέ για να μάθουμε τα πάντα για το Νο1 ρόφημα στον κόσμο: από τη φροντίδα των φυτών, τη συγκομιδή, τη διαδικασία ξήρανσης και το ψήσιμο των κόκκων. Και φυσικά θα δοκιμάσουμε επιλεγμένες ποικιλίες υψηλής ποιότητας!

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΜΠΟΚΕΤΕ – ΑΛΜΙΡΑΝΤΕ – ΜΠΟΚΑΣ ΝΤΕΛ ΤΟΡΟ

Ο παράδεισος δεν έχει μία μόνο όψη! Αυτό ακριβώς θα διαπιστώσουμε σήμερα, καθώς θα αφήσουμε πίσω μας το παρθένας ομορφιάς Μποκέτε με προορισμό μας τα μαγικά νησιά Μπόκας ντελ Τόρο στην Καραϊβική!

Αναχωρούμε λοιπόν οδικώς από το Μποκέτε και διασχίζοντας την οροσειρά της Ταλαμάνκα φτάνουμε στην πλευρά του Ατλαντικού και το λιμάνι του Αλμιράντε, στην Καραϊβική. Εδώ επιβιβαζόμαστε σε πλοιάριο που θα μας φέρει στο νησί Κολόν όπου και θα διαμείνουμε. Το αρχιπέλαγος Μπόκας Ντελ Τόρο αποτελείται από 6 νησιά καλυμμένα με τροπικά δάση. Από την πρώτη στιγμή νοιώθουμε μια γαλήνια ατμόσφαιρα. Όλα μας μεταφέρουν πίσω στο χρόνο, αφού πρόκειται για ένα μέρος γνήσιο, μη τουριστικοποιημένο, έναν ανέγγιχτο παράδεισο. Εδώ δεν θα συναντήσουμε τις πολλές ανέσεις που έχουμε συνηθίσει, μα μην ξεχνάμε πως δεν έχουμε έρθει γι’ αυτό: έχουμε έρθει για ένα ταξίδι στο παρελθόν, βιώνοντας μια αυθεντική νοσταλγική ατμόσφαιρα. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη νωχελική, άλλων εποχών, περατζάδα των ντόπιων στον κεντρικό, με έντονο χρώμα Καραϊβικής, δρόμο του Μπόκας Ίσλα, τα μικρά τοπικά μπαράκια με ρυθμούς reggae και θαλασσινή αύρα, αλλά και τα εστιατόρια δίπλα στη θάλασσα. Εικόνες που όλο και περισσότερο σπανίζουν στα ταξίδια μας.

Το ίδια τα νησιά είναι ένας επίγειος παράδεισος, ένας προορισμός μοναδικού φυσικού κάλλους. Ένας νησιωτικός τόπος με τεράστιες παραλίες με άσπρη άμμο, που βρέχονται από τα καταγάλανα νερά της Καραϊβικής, δημιουργώντας τοπία ειδυλλιακά. Τα τυρκουάζ νερά του Bocas del Toro και οι δαντελωτές ακτές του, φιλοξενούν ένα οικοσύστημα με παρθένους κοραλλιογενείς υφάλους και σπάνια θαλάσσια ζωή και είναι ιδανικές για εξερεύνηση του βυθού με μάσκα, για καταδύσεις ή απλά για κολύμπι στα δροσερά νερά της περιοχής. Δικαίως ονομάζονται «τα Galapagos του 21ου αιώνα». Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Μπορείτε να χαρείτε τη βραδινή σας βόλτα στο νησί, και να τιμήσετε δεόντως τα μικρά, γραφικά εστιατόρια που σερβίρουν γεύσεις Καραϊβικής και κάθε λογής ψαρολιχουδιές.. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΜΠΟΚΑΣ ΝΤΕΛ ΤΟΡΟ: εκδρομή με βάρκα

Βρισκόμαστε στην Καραϊβική, τον πρώτο λόγο λοιπόν έχει εδώ η θάλασσα, οι χρυσές παραλίες και οι εντυπωσιακοί κοραλλιογενείς σχηματισμοί. Ξεκινάμε λοιπόν για μια εκδρομή με πλοιάριο στις παραλίες των Μπόκας ντελ Τόρο. Σχεδόν σε ολόκληρη η διαδρομή μας πλέουμε σε προστατευόμενα νερά πίσω από τους κοραλλιογενείς υφάλους, έτσι ώστε το ταξίδι μας να επηρεάζεται όσο το δυνατόν λιγότερο από τα κύματα και να μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμη και όταν πνέουν μέτριοι άνεμοι. Ξεκινήσαμε πρωί λοιπόν και ερχόμαστε πρώτα κοντά στο νησί Κριστόμπαλ και βλέπουμε τα δελφίνια να παίζουν και να κολυμπούν δίπλα μας στο Coral Key. Περνάμε από μαγκρόβια δάση που φυτρώνουν μέσα στη θάλασσα, προστατεύουν το οικοσύστημα και προσφερουν καταφύγιο στους χαριτωμένους βραδύποδες που θα δούμε κρεμασμένους στα κλαδιά.  Αργότερα με το πλοιάριο πάμε στο νησί  Μπαστιμέντος, όπου για να φτάσουμε στην παραλία Red Frog, μία από τις ωραιότερες των νησιών, πρέπει να διασχισουμε ενα ειδυλλιακο μονοπατι μεσα στην  τροπική βλαστηση  , το οποίο και θα διασχίσουμε πεζοί. Στο νησί αυτό ίσως δούμε και τον σπάνιο (όσο και δηλητηριώδη!) κόκκινο βάτραχο! Μετά το μπάνιο μας, όποιος επιθυμεί μπορεί να συμπληρώσει την υπέροχη βόλτα του με εξωτικά κοκτέιλ από το  πανέμορφο μπιτς μπαρ που βρίσκεται πάνω στην παραλια.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μην παραλείψετε να έχετε μαζί σας το μαγιό σας, μια αλλαξιά ρούχα και φυσικά καπέλο και αντηλιακό!

 

7η ημέρα: ΜΠΟΚΑΣ ΝΤΕΛ ΤΟΡΟ: 2η εκδρομή με βάρκα

Στη σημερινή μας εξόρμηση ξεκινάμε από το εξωτικό νησί των Πουλιών  (Isla de los Pájaros), ένα μικροσκοπικό, ακατοίκητο νησάκι που, όπως φανερώνει το όνομά του, προσφέρει ασφαλές καταφύγιο σε εκατοντάδες πουλιά, κυρίως γλάρους. Ανάμεσά τους και ο τροπικός κοκκινόραμφος γλάρος, που περνάει σχεδόν ολόκληρο το χρόνο στον ωκεανό, και έρχεται στο νησί κατά την περίοδο της αναπαραγωγής. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας στο νησί Κολόν όπου θα πάμε σε μία πιο γνωστές παραλίες την Boca del Drago. Εδώ θα έχουμε χρόνο είτε να απολαύσουμε το μπάνιο και τη θάλασσα είτε να περπατησουμε και να χαζέψουμε τα παραδοσιακά εστιατόρια και στα στέκια με τοπική χειροτεχνία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΜΠΟΚΑΣ ΝΤΕΛ ΤΟΡΟ – ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ

Πρωινό ελεύθερο (check-out στις 11:00) για να συλλέξουμε και τις τελευταίες σταγόνες από τον παράδεισο… Κατόπιν μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για την Πόλη του Παναμά. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ: ξενάγηση

Ξεκινάμε σήμερα τη γνωριμία μας με την πόλη, για να δούμε όλα όσα έχει να μας προσφέρει η πρωτεύουσα του Παναμά. Θα δούμε τα ερείπια του Παλιού Παναμά (Panama Viejo), στις παρυφές της σύγχρονης πόλης, τον πρώτο οικισμό που δημιουργήθηκε τον 16ο αιώνα στην περιοχή. Συνεχίζουμε στο κέντρο της Παλιάς Πόλης (Casco Antigua): θα επισκεφτούμε το μοντέρνο τμήμα της πόλης με τους ουρανοξύστες που το skyline θυμίζει Μανχάταν και το αποικιακό της τμήμα,  όπου θα περπατήσουμε ανάμεσα στα σοκάκια με τις γραφικές κατοικίες και τα μπαλκόνια ισπανο-αποικιακής τεχνοτροπίας και θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, τη Γαλλική Πλατεία και άλλα αξιοθέατα.

Θα φτάσουμε επίσης σημείο θέασης του Μιραφλόρες, ιδανικό για να παρατηρήσουμε την κίνηση των πλοίων στη Διώρυγα του Παναμά. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ - Πτήση επιστροφής

Πρωινό ελεύθερο (check-out στις 11:00) για τα τελευταία μας ψώνια στον Παναμά, πριν επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

 

11η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

LH 1285

23/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

07:05

09:10

LH 4394

23/12/2022

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ

11:40

17:55

LH 4395

01/01/2023

ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

20:15

13:35 +1

LH 1284

02/01/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:50

00:35 +1

 

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
 • Ξενοδοχείο 4* sup. στην Πόλη του Παναμά, με πρωινό.
 • Στα νησάκια Μπόκας ντελ Τόρο γραφικό ξενοδοχείο 3* βασικών ανέσεων, με πρωινό. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: η τουριστική υποδομή στα νησιά αυτά είναι απλή, χωρίς πολυτέλεια και ανέσεις.
 • Στο Μποκέτε διαμονή σε ξενοδοχείο 3* με ημιδιατροφή (πρωινό και γεύμα).
 • Πρωινό καθημερινά και επίσης ένα δείπνο στην Πόλη του Παναμά, ένα γεύμα κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στην Πόλη του Παναμά, ένα γεύμα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στους Ινδιάνους Εμπερά. Ημιδιατροφή στο Μποκέτε. Στα νησάκια Μπόκας Ντελ Τόρο περιλαμβάνει πρωινό, οι επιλογές για δείπνο είναι πολλές σε γραφικά εστιατόρια με χρώμα Καραϊβικής δίπλα στη θάλασσα, με σχετικά χαμηλό κόστος.  
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο              
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

 1. Στον Παναμά τα Twin bedded δωμάτια είναι ελάχιστα και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας!
 2. Τα 3κλινα είναι κατόπιν διαθεσιμότητας και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ένα διπλό και ένα επιπρόσθετο κρεβάτι. Αυτό σημαίνει ότι 2 άτομα θα μοιραστούν το ίδιο κρεβάτι.

 

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 920
 • Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται 1 διανυκτερεύση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Σημείωση: Οι τιμές για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Κύπρο είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τις τιμές των εισιτηρίων μετάβασης στην Αθήνα. Οι τελικές τιμές διαμορφώνονται κατά την κράτησή σας, κατόπιν διαθεσιμότητας. Στην περίπτωση των ταξιδιωτών που αναχωρούν από την Κύπρο, υπάρχει δυνατότητα αναχώρησης από τη Λάρνακα χωρίς πέρασμα από την Αθήνα. Κατά τη στιγμή της κράτησής σας, διερευνούμε κατά πόσο αυτό συμφέρει οικονομικά τον ταξιδιώτη και του το προτείνουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Ταξίδι Expedition Versus στον Παναμά. Εξερευνούμε το αρχιπέλαγος Μπόκας Ντελ Τόρο το οποίο διαθέτει αρκετές ερημικές, παραμυθένιες παραλίες, αλλά και μικρά, απομονωμένα χωριά, διάσπαρτα σε όλα τα νησιά, όπου εξακολουθούν να ζουν πολλές αυτόχθονες φυλές ιθαγενών, όπως οι Ngobe, οι Naso και οι Bribri. Εξερευνούμε νέες, «απάτητες» πλευρές του Παναμά όπως το Μποκέτε με την εντυπωσιακή φύση, όπου διανυκτερεύουμε για 2 νύχτες, και διασχίζουμε αλλεπάλληλες κρεμαστές γέφυρες πάνω από δάση βροχής και καταρράκτες! Ανακαλύπτουμε με κανό τους Ινδιάνους Εμπερά στο Εθνικό πάρκο Τσάγρες και χρωματίζουμε το σώμα μας όπως κάνουν οι ίδιοι. Εντυπωσιαζόμαστε από το  υγρό μονοπάτι που χώρισε στην μέση μία ήπειρο για να ενώσει τους δύο ωκεανούς, τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό και χανόμαστε στην Παλιά πόλη του Παναμά). Εμπειρίες που θα θυμόμαστε για πάντα, μια και είναι εμπειρίες που τις έχουμε ζήσει με το Versus Travel.

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Εξαιρετικές πτήσεις με τη Lufthansa, με αυθημερόν άφιξη και βραδινή αναχώρηση από τον Παναμά, για να έχουμε περισσότερο χρόνο στο ταξίδι μας.
 • Τρεις (3) νύχτες με πρωινό και εξερεύνηση (2 κρουαζιέρες), στο τροπικό αρχιπέλαγος Μπόκας ντελ Τόρο, έναν άγνωστο παράδεισο, που πρώτο το Versus πρότεινε στους Έλληνες ταξιδιώτες. Εκεί θα δούμε ερημικές, παραμυθένιες παραλίες, παρθένα δάση και μικρά, απομονωμένα χωριά, διάσπαρτα σε όλα τα νησιά, όπου ζουν ακόμα οι ιθαγενείς Νγκομπέ, Νάσο και Μπρίμπρι 
 • Σπάνια διαμονή (2 νύχτες) στο εξαιρετικής ομορφιάς Μποκέτε με την απίστευτα πλούσια φύση, μια απίθανη ζούγκλα στα σύνορα με την Κόστα Ρίκα ένα παρθένο παράδεισο που ανακαλύψαμε και σας τον προτείνουμε. Hμιδιατροφή (πρωινό και γεύμα).
 • Εκδρομή στους οικισμούς των Ινδιάνων Εμπερά, στους οποίους μας μεταφέρουν οι ίδιοι με τα παραδοσιακά κανό τους, μέσα στο Εθνικό Πάρκο Τσάγρες
 • Ξενάγηση στην απίστευτη Διώρυγα του Παναμά. Επιλέγουμε το παρατηρητήριο Μιραφλόρες, για να δούμε πώς ανεβοκατεβαίνουν τα πλοία, σε διάφορα υψόμετρα, μέσα σε ειδικές δεξαμενές που γεμίζουν με νερό
 • Επισκεπτόμαστε την Παλιά Πόλη του Παναμά, με την απίθανη αποικιακή αρχιτεκτονική και την ολοζώντανη ατμόσφαιρα
 • Διασχίζουμε έξι εναέριες, κρεμαστές γέφυρες στο Μποκέτε, πάνω από τροπικά δάση!
 • Επίσκεψη σε φυτεία καφέ στο Μποκέτε και ειδική γευσιγνωσία με εκλεκτές ποικιλίες καφέ!
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Πόλη του Παναμά με πρωινό και ένα δείπνο.
 • Πρωινό καθημερινά και επίσης ένα δείπνο στην Πόλη του Παναμά, ένα γεύμα κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στην Πόλη του Παναμά, ένα γεύμα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στους Ινδιάνους Εμπερά. Ημιδιατροφή στο Μποκέτε. Στα νησάκια Μπόκας Ντελ Τόρο περιλαμβάνει πρωινό, οι επιλογές για δείπνο είναι πολλές σε γραφικά εστιατόρια με χρώμα Καραϊβικής δίπλα στη θάλασσα, με σχετικά χαμηλό κόστος.  
 • Έμπειρος και πολύ καλά καταρτισμένος Έλληνας αρχηγός από την Αθήνα, που μας συνοδεύει και μας εξηγεί τα πάντα σε όλο το ταξίδι, και όχι τοπικός ελληνόφωνος, όπως συμβαίνει συνήθως
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

Highlights

 • Παρατηρήστε τον διάπλου των πλοίων από τη Διώρυγα του Παναμά καθώς αυτά ανεβοκατεβαίνουν μέσα σε δεξαμενές στα διαφορετικά υψόμετρα του ισθμού
 • Εξερευνούμε τη ζούγκλα στο Μποκέτε περπατώντας πάνω σε αλλεπάλληλες κρεμαστές γέφυρες.
 • Διασχίζουμε μέρος της Διώρυγας του Παναμά, περνώντας από τις ειδικές δεξαμενές που ρυθμίζουν το ύψος των νερών.
 • Απολαμβάνουμε την Παλιά Πόλη του Παναμά, με την ιδιόμορφη αρχιτεκτονική που συνταιριάζει την αποικιακή με τη σύγχρονη πλευρά της πόλης.
 • Αφεθείτε στη μαγεία της Καραϊβικής στα τροπικά νησάκια Μπόκας ντελ  Τόρο με τις κατάλευκες παραλίες, τα πυκνά δάση και τους πολύ φιλικούς ιθαγενείς
 • Γνωρίστε τους Ινδιάνους Εμπερά, με τα ζωγραφιστά σώματα. Θα σα ξεναγήσουν οι ίδιοι με τα παραδοσιακά κανό τους μέσα στον οικισμό τους, στο Εθνικό Πάρκο Τσάγρες

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Διαμονή (3 νύχτες) με πρωινό και εξερεύνηση (2 κρουαζιέρες), στο τροπικό αρχιπέλαγος Μπόκας ντελ Τόρο
 • Εκδρομή στους οικισμούς των Ινδιάνων Εμπερά
 • Σπάνια διαμονή (2 νύχτες) στο εξαιρετικής ομορφιάς Μποκέτε με την απίστευτα πλούσια φύση, με ημιδιατροφή (πρωινό και γεύμα).

Χάρτης Ταξιδιού Παναμάς - Αρχιπέλαγος Μπόκας ντελ Τόρο, ζούγκλα Μποκέτε | Χριστούγεννα 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info