fb

Βόρεια και Κεντρική Ιταλία - Ταξίδι βγαλμένο από ταινία | Καλοκαίρι - Οκτώβριος 2021

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1099€

Ταυτότητα ταξιδιού

Είναι ένα ταξίδι φετίχ. Οδικό και εύκολο. Ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην μαγευτική Τοσκάνη την Λιγυρία και την Ούμπρια,  αλλά με τη λογική του Versus. Ταξίδι που επισκέπτεται την Τοσκάνη σε βάθος, όχι μόνο στα τουριστικά και τα πολυφορεμένα. Γεμάτο εκπλήξεις που θα συναντήσουμε σε κάθε ένα από αυτά τα υπέροχα μεσαιωνικά χωριά της Βόρειας Ιταλίας, που διατηρούνται σαν μνημεία, αλλά συνήθως παραλείπονται από τα τουριστικά προγράμματα, γιατί οι διαμονές δεν βολεύουν ή γιατί δίνονται προτεραιότητα σε εμπορικούς προορισμούς. Με το ταξίδι αυτό δεν θα χάσετε ούτε ένα από τις διάσημα θέλγητρα της περιοχής, αλλά συνάμα θα γνωρίσετε την Τοσκάνη σε βάθος ζώντας στιγμές από την ταινία “Under the Tuscan sun(κάτω από τον ήλιο της Τοσκάνης)”. Θα διαπιστώσουμε μαζί πόσο απολαυστικό είναι να περπατάμε σε χωριά, στην πλειονότητά τους χτισμένα πάνω σε αμπελώνες. Το γεμάτο κήπους Μονταλτσίνο  ή  το διάσημο Μοντεπουλτσιάνο με τα αναγενησιακά παλάτια. Από την άλλη στο Αρέτσο (Arezzo), εύκολα θα αναγνωρίσουμε εδώ τη μεγάλη πλατεία που είδαμε στο «Η ζωή είναι ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι.  Κάποιοι την κατατάσσουν μάλιστα και ως την ωραιότερη πλατεία στην Τοσκάνη! To Versus όμως είναι οπαδός των πολιτιστικών και σε ένα τέτοιο ταξίδι δεν μπορούμε να δούμε την παλαιότερη πινακοθήκη παγκοσμίως την Ουφίτσι, απ’ έξω. Έχουμε προαγοράσει τα εισιτήρια για να μην περιμένουμε στην ουρά, αλλά και να μπορούμε να εισέλθουμε στο εξωτερικό και να έχουμε ειδική ξενάγηση, για να θαυμάσουμε μαζί Φιλίππο Λίππι, Πιέρο ντέλα Φραντσέσκα, Λεονάρντο ντα Βίντσι, Σάντρο Μποτιτσέλι, Περουτζίνο, Πιέρο ντι Κόζιμο, Μιχαήλ Άγγελος, Καραβάτζιο, Τζιανμπατίστα Τιέπολο, Καναλέτο και πολλούς άλλους.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Χτενίζουμε τη βόρεια και κεντρική Ιταλία αναζητώντας κρυμμένες γωνιές βγαλμένες από γνωστές ταινίες που αγαπήσαμε. Με πλούσια 10ήμερη διάρκεια, το πρόγραμμα αυτό μας συστήνει τη βόρεια (αλλά και την κεντρική) Ιταλία μέσα από κινηματογραφικούς θρύλους, μέσα από τραγούδια που άφησαν εποχή, μέσα από την ασύγκριτη τοπική αρχιτεκτονική, το θέατρο, την Ιστορία, τις αρχοντικές βίλλες και τα αριστουργήματα του Παλλάδιο. Σε δέκα ημέρες απολαμβάνουμε την Εμίλια Ρομάνια, την Λιγουρία, το Βένετο, τη Λομβαρδία και την Τοσκάνη, βλέπουμε για πρώτη φορά μεσαιωνικά χωριουδάκια, ακτές, κανάλια, λίμνες και σημαντικές πόλεις της Ιταλίας στο ίδιο ταξίδι!

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Ταξίδι διαφορετικό στην Ιταλία με έντονα άρωμα Versus.  Περιλαμβάνονται καραβάκια, τρένα, είσοδοι που αναφέρονται παρακάτω καθώς επίσης και είσοδοι πόλεων και φόροι ξενοδοχείων. Ένα μεγάλο κόστος που περιλαμβάνεται στην τιμή μας και το οποίο δεν πληρώνετε τοπικά. Έτσι έχετε προκαθορισμένο κόστος από την Αθήνα. Ταξιδεύετε βλέπετε με το Versus. Πλούσια 10 ήμερη διάρκεια που χτενίζει σπάνιες ομορφιές της κεντρικής και Βόρειας Ιταλίας που δεν θα βρείτε στα συνήθη τουριστικά προγράμματα.

 • Επισκεπτόμαστε την Τοσκάνη σε βάθος. Εκδρομή σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Τοσκάνης στα μαγευτικά μεσαιωνικά της Ιταλίας που συνήθως παρακάμπτονται, όπως το γεμάτο κήπους Μονταλτσίνο, το διάσημο Μοντεπουλτσιάνο με τα αναγενησιακά παλάτια. Είναι απολαυστικό να περπατάς στα χωριά της Τοσκάνης. Συμμετέχετε και εσείς σε μια ταινία που γυρίζεται με πρωταγωνιστή εσάς.
 • Δυο διανυκτερεύσεις στη Λούκα, απ΄ όπου θα εξορμήσουμε στην ακτή της Λιγυρίας. Με καραβάκι από τη Λα Σπέτσια θα θαυμάσουμε τα κρεμαστά χωριά στην περιοχή Τσίνκουε Τέρρε, το Πόρτο Βένερε και στη Λα Σπέτσια (περιλαμβάνεται το κόστος για το καραβάκι και το τραίνο).
 • Η εξερεύνησή μας στην ακτή της Λιγυρίας και της Ιταλικής Ριβιέρας συνεχίζει με την Σάντα Μαργαρίτα ντε Μαργαρίτα ντε Λιγκουίρα και με το διάσημο ψαροχώρι Πόρτο Φίνο, γιατί ταξιδεύετε με το Versus και δεν μπορείτε να έχετε προαιρετικές εκδρομές στο πρόγραμμά σας, ούτε επίσης θέλετε να γνωρίζουμε πλημμελώς και με εκπτώσεις ένα τόπο. Η είσοδος στο Πόρτο Φίνο περιλαμβάνεται.
 • Για όλη την εξερεύνηση της ακτής της Λιγυρίας  οι είσοδοι από τα καραβάκια, το τρένο (διπλή διαδρομή) και το Πόρτο Φίνο, ένα κόστος άνω των €60.
 • Επίσκεψη στο Ραπάλλο.
 • Περιλαμβάνεται προαγορασμένη είσοδος (περίπου 24 €), στην Γκαλερία Ουφίτσι, πολύ βασικό για να αποφύγουμε τις ουρές αλλά και για να μπούμε στη θαυμάσια  πινακοθήκη της Φλωρεντίας και όχι να την θαυμάσουμε απέξω. Έχουμε επίσης οργανώσει ειδική ξενάγηση με διπλωματούχο τοπικό ξεναγό, επιπλέον του Έλληνα αρχηγού.
 • Επίσκεψη στη μεσαιωνική Λούκα με το οκταγωνικό της σχήμα.
 • Τρείς διανυκτερεύσεις στην κορωνίδα των πόλεων της Τοσκάνης, τη Φλωρεντία.
 • Επίσκεψη στη μεσαιωνική πόλη Σιένα.
 • Επίσκεψη στο Σαν Τζιμινιάνο με τους αγέρωχους πύργους.
 • Επίσκεψη στην Ασίζη και το Σπολέτο για να περπατήσουμε στα μαγευτικά́ λιθόστρωτα σοκάκια των μεσαιωνικών πόλεων.
 • Εκδρομή στο Αρέτσο (Arezzo). Εύκολα θα αναγνωρίσουμε εδώ τη μεγάλη πλατεία που είδαμε στο «Η ζωή είναι ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι. Κάποιοι την κατατάσσουν μάλιστα και ως την ωραιότερη πλατεία στην Τοσκάνη! Είναι από τις πιο παλιές πόλεις της Ιταλίας, με εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό πλούτο.
 • Περιήγηση στη μεσαιωνική Φερράρα.
 • Διαμονή και περιήγηση στην ιστορική Πάντοβα.
 • Εκδρομή στη Βενετία
 • Εκδρομή με πλοιάριο στα μαγευτικά νησιά Μουράνο και Μπουράνο. Σπάνια θα βρείτε προγράμματα να  προσφέρουν αυτήν την εμπειρία, λόγω των ακριβών μετακινήσεων. Το ταξίδι αυτό όμως είναι ταξίδι Versus και δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει γωνιές που έχουν μείνει αναλλοίωτες.
 • Ολοήμερη εκδρομή προς τη λίμνη Γκάρντα, με στάση στη Βιτσέντζα με τον αρχιτεκτονικό πλούτο και τα αριστουργήματα του Παλλάδιο.
 • Επίσκεψη στη Βερόνα και το Σιρμιόνε, το πιο γραφικό χωριό της λίμνης Γκάρντα.
 • Επίσκεψη και ξενάγηση στη Μπολόνια, μια από τις πιο σημαντικές μεσαιωνικές πόλεις της Ιταλίας.
 • Διαμονή σε άριστα ξενοδοχεία 4* (ο φόρος περιλαμβάνεται, δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά).
 • Τοπικούς διπλωματούχους ξεναγούς επιπλέον του Έλληνα αρχηγού σε Ρώμη και Φλωρεντία, για εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις και εκτός του πούλμαν.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά έκδοσης Versus Travel.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα - Ρώμη - Σπολέτο - Περούτζια

Συνάντηση στο αεροδρόμιο των Αθηνών και πτήση για τη Ρώμη. Μετά την άφιξή μας στην ιταλική πρωτεύουσα, θα αναχωρήσουμε οδικώς με προορισμό μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις της κεντρικής Ιταλίας, το Σπολέτο. Εκεί λαμβάνει χώρα μία από τις σπουδαιότερες γιορτές τέχνης και μουσικής στην Ευρώπη, το Φεστιβάλ των Δύο Κόσμων (Festival dei Due Mondi). Άφιξη και ξενάγηση στο Σπολέτο. Εν συνεχεία θα αναχωρήσουμε για  την πανέμορφη φοιτητούπολη Περούτζια, την πρωτεύουσα της Ούμπριας, η οποία είναι μία πόλη-κόσμημα του ιταλικού μεσαίωνα, που απλώνεται στην κοιλάδα του Άνω Τίβερη. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Περούτζια.

2η ημέρα: Περούτζια - Ασίζη - Αρέτσο - Φλωρεντία

Πρωινός περίπατος στο ιστορικό της κέντρο της Περούτζια για να δούμε την Πλατεία της 4ης Νοεμβρίου με τη φοντάνα Ματζόρε, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Λαυρεντίου, το μέγαρο Πριόρι του 11ου αιώνα, κ.ά. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Ασίζη τη γενέτειρα του παγκοσμίως διάσημου… Άγιου Φραγκίσκου. Ο Άγιος Φραγκίσκος, που είναι ο κεντρικός ήρωας της δραματοποιημένης βιογραφίας του Νίκου Καζαντζάκη «Ο φτωχούλης του Θεού», είναι ο πολιούχος της Ασίζης και ολόκληρης της Ιταλίας. Η Ασίζη απλώνεται μεταξύ των λόφων της Ούμπριας. Εδώ και αιώνες καταφθάνουν προσκυνητές απ’ όλη της Ιταλία για να επισκεφτούν τη Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου καθώς και τη Βασιλική της Αγίας Κλάρας, η οποία υπήρξε μία από τις πρώτες μαθήτριες του Αγίου Φραγκίσκου. Στους δύο αυτούς ναούς βρίσκονται οι τάφοι των δύο αγίων αντίστοιχα. Εμείς θα επισκεφτούμε τους δύο ναούς και θα κάνουμε μία μεγάλη βόλτα στα γραφικά μεσαιωνικά στενά της πόλης. Αν το επιτρέψει ο χρόνος θα επισκεφτούμε και το ερημητήριο ντέλε Καρτσέρι, το οποίο βρίσκεται στα περίχωρα της Ασίζης πάνω σε έναν απότομο δασώδη γκρεμό στο όρος Σουμπάζιο. Στις σπηλιές του γκρεμού αποσύρονταν από τα κοσμικά οι μεσαιωνικοί ερημίτες. Εκεί βρίσκεται και ένα μοναστήρι αφιερωμένο στον Άγιο Φραγκίσκο.
Εν συνεχεία θα αναχωρήσουμε για το γειτονικό Αρέτσο, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας της Τοσκάνης. Το Αρέτσο είναι από τις πιο παλιές πόλεις της Ιταλίας, με εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό πλούτο, παρότι υπέστη σοβαρές καταστροφές κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ανάμεσα στα αξιοθέατα ξεχωρίζουν η Μεγάλη Πλατεία, το Ανάκτορο των Μεδίκων και η οικία του μεσαιωνικού ποιητή Πετράρχη. Στην ξενάγησή μας θα αναγνωρίσουμε και το σκηνικό από την πολυβραβευμένη ταινία του Ρομπέρτο Μπενίνι με τίτλο «Η ζωή είναι ωραία» − πρόκειται για τη Μεγάλη Πλατεία, που θεωρείται ίσως η ωραιότερη σε όλη την Τοσκάνη. Τελικός προορισμός μας για σήμερα είναι η Φλωρεντία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Φλωρεντία.

3η ημέρα: Φλωρεντία (ξενάγηση)

Ξεκινάμε την ημέρα μας με τον καλύτερο τρόπο, με μια επίσκεψη στην πιο σημαντική πινακοθήκη της Ιταλίας, τα Ουφίτσι, όπου θα δούμε πολύ διάσημα έργα ζωγραφικής φλωρεντιανών, βενετσιάνων και φλαμανδών καλλιτεχνών του μεσαίωνα και της αναγέννησης που ανήκαν στη συλλογή των Μεδίκων.

Έπειτα θα κάνουμε μία ενδελεχή ξενάγηση στην πανέμορφη Φλωρεντία με τοπικό ξεναγό επιπλέον του έλληνα αρχηγού. Θα γνωρίσουμε καλά αυτή την πόλη-μουσείο, όπως δικαίως χαρακτηρίζεται, που σε κάθε σημείο της κρύβει και μία υπέροχη ιστορία. Θα πάμε στην Πλατεία ντε λα Σινιορία και στην εντυπωσιακή εκκλησία του Τίμιου Σταυρού που είναι τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντιανών, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Δάντης, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα δούμε επίσης τη διάσημη Πόντε Βέκκιο, τη γέφυρα με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, καθώς και την ιστορική Πλατεία Ντουόμο με τον καθεδρικό της Παναγίας των Λουλουδιών που άρχισε να χτίζεται το 1296 και ολοκληρώθηκε το 1436. Στον καθεδρικό θα δούμε το εκπληκτικό καμπαναριό του Τζιότο, τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι και το ιστορικό Βαπτιστήριο. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε τη συνοικία όπου έζησε ο πατέρας της ιταλικής γλώσσας, ο μεγάλος φιλόσοφος της Αναγέννησης, Δάντης Αλιγκέρι. Δεν θα παραλείψουμε βεβαίως να περάσουμε από την περίφημη Πλατεία Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli (από το 1733) και Paszkowski (από τον 19ο αιώνα), καθώς και από την περίφημη Αψίδα του Θριάμβου. Διανυκτέρευση στη Φλωρεντία.

4η ημέρα: Εκδρομή στα χωριά της Τοσκάνης (Μοντεπουλτσιάνο, Μονταλτσίνο) - Σιένα - Σαν Τζιμινιάνο

Ξεκινάμε για μια περιήγηση στην κοιλάδα της Βαλ ντ’ Όρτσια, ίσως το ομορφότερο κομμάτι της Τοσκάνης, με τους πολυφωτογραφημένους λόφους που είναι γεμάτοι με αμπέλια. Θα επισκεφτούμε επίσης τα διάσημα μεσαιωνικά χωριά της περιοχής. Πρώτη στάση μας το γραφικό Μονταλτσίνο. Πρόκειται φυσικά για ένα οινοπαραγωγό χωριό, το οποίο έχει δώσει το όνομά του στο περίφημο κρασί της περιοχής, το Brunello di Montalcino. Θα κάνουμε μία βόλτα μέσα στο χωριό, με τα μεσαιωνικά παλάτσο, όπως το Πιέρι και θα ξεναγηθούμε στο κάστρο του, τη Φορτέτσα ντι Μονταλτσίνο αλλά και στους όμορφους νεοκλασικούς ναούς του. Θα αφήσουμε πίσω μας το χωριό και τους αμπελώνες του, θα περάσουμε μέσα από την Κοιλάδα ντ’ Όρτσια και θα φτάσουμε στο άλλο διάσημο χωριό της Τοσκάνης, το Μοντεπουλτσιάνο. Εκεί θα κάνουμε βόλτα σε δρόμους, σοκάκια και πλατείες, ανάμεσα σε κτίρια της Αναγέννησης, ωραία μαγαζιά και μπουτίκ ντελικατέσεν.

Ακολουθεί επίσκεψη στη Σιένα και στο φημισμένο Σαν Τζιμινιάνο, το «Μανχάταν» της Τοσκάνης. Ψηλοί, αγέρωχοι πύργοι –σύμβολα δόξας, πλούτου και αντιπαράθεσης μεταξύ οικογενειών, όταν η κάθε μία ανταγωνιζόμενη την άλλη, έκτιζε τον ένα πύργο ψηλότερο απ' τον άλλο– μας καλωσορίζουν από μακριά, δίνοντας στην πόλη μια παραμυθένια όψη. Διανυκτέρευση στη Φλωρεντία.

5η ημέρα: Φλωρεντία - Τσίνκουε Τέρρε - Λούκα

Πρωινή αναχώρηση για να εξερευνήσουμε τις Τσίνκουε Τέρρε. H περιοχή των Πέντε Χωριών, «Πέντε Γαίες», όπως μεταφράζεται,Πρωινή αναχώρηση για να εξερευνήσουμε τις Τσίνκουε Τέρρε. H περιοχή των Πέντε Χωριών, «Πέντε Γαίες», όπως μεταφράζεται, είναι μια βραχώδης δαντελωτή παραλιακή ζώνη, με πέντε μικρά χωριά ασύγκριτης ομορφιάς κτισμένα στα απόκρημνα βράχια της Λιγυρίας, στην Ιταλική Ριβιέρα. Τα πέντε αυτά χωριά, Ριοματζιόρε, Μαναρόλα, Κορνίλια, Βερνάτσα και Μοντερόσο, έχουν ανακηρυχθεί από την UNESCO ως τόπος Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και όχι άδικα.  Είναι ένας καλά κρυμμένος παράδεισος, ξεχασμένος από τον χρόνο, με τη γνήσια ομορφιά του να προκαλεί μια ανέμελη διάθεση. Τα πολύχρωμα σπίτια με τα μικρά μπαλκονάκια διακοσμημένα με γλάστρες βασιλικού αλλάζουν συνεχώς χρώματα στο φως του ηλίου.

Ακολουθεί η ιστορική πόλη-λιμάνι Λα Σπέτσια απ΄όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο που θα μας πάει στα κρεμαστά χωριά Πόρτο Βένερε, Φετσάνο και Λε Γκράτσιε. Τα χωριά αυτά κλείνουν τον περίφημο Κόλπο των Ποιητών, που δεν είναι άλλος από τον Κόλπο της Λα Σπέτσια ο οποίος πήρε αυτή την ονομασία λόγω πολλών διάσημων ποιητών που βρέθηκαν εκεί, και εμπνεύστηκαν από την ομορφιά του. Ο κόλπος έχει πολλά σπήλαια, στα οποία κάθονταν και έγραφαν οι ποιητές που περιηγούνταν στην Ιταλία τον 19ο αιώνα. Δύο από αυτούς ήταν και ο Λόρδος Βύρων και ο Πέρσι Σέλεϊ, οι οποίοι πήγαν εκεί επειδή γνώριζαν ότι είχαν προηγηθεί ο Δάντης και ο Πετράρχης.

Θα συνεχίσουμε την κρουαζιέρα μας στην Ιταλική Ριβιέρα. Στη διαδρομή μας, η θέα από τη θάλασσα προς τα τοπία κατά μήκος των ακτών, θα μας γεμίσει με εικόνες συγκλονιστικής ομορφιάς. Θα αποβιβαστούμε στη Βερνάτσα και από εκεί με το τοπικό τρένο θα μεταβούμε στη Μαναρόλα. Εκεί θα ξεναγηθούμε στο παλαιότερο από τα κρεμαστά χωριά, με την εξαιρετική οινοπαραγωγή και τη δική του τοπική διάλεκτο, τα μαναρολέζε. Θα απολαύσουμε τον καφέ ή το ποτό μας στο χωριό και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε με το τοπικό τρένο, στη Λα Σπέτσια, ακολουθώντας μία πανέμορφη διαδρομή μέσα στην ιταλική φύση. Στη Λα Σπέτσια θα συναντήσουμε τον οδηγό μας που θα μας μεταφέρει στη Λούκα, σε μία ακόμη θαυμαστή και διάσημη πόλη της Τοσκάνης. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα απολαύουμε μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο.

Διανυκτέρευση στη Λούκα. (Σημείωση: ο χρόνος παραμονής μας σε κάθε στάση θα εξαρτηθεί από τα δρομολόγια των πλοιαρίων και των τραίνων).

6η ημέρα: Λούκα - Σάντα Μαργαρίτα της Λιγουρίας - Πόρτο Φίνο - Ραπάλο - Λούκα

Στο επίκεντρο της περιήγησής μας σήμερα είναι οι ομορφιές της Ιταλικής Ριβιέρας στη μητροπολιτική περιοχή της Γένοβας.  Άφιξη στη Σάντα Μαργαρίτα της Λιγουρίας, το παλιό Πόρτο Ναπολεόνε, που μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο εξελίχθηκε σε παραθαλάσσιο θέρετρο. Από εκεί θα μεταβούμε με πλοιάριο στο κοσμοπολίτικο Πόρτο Φίνο, ένα πανέμορφο ψαροχώρι που αναπτύσσεται γύρω από το λιμάνι του και στον λόφο του δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με πανοραμική θέα. Επιστροφή στη Σάντα Μαργαρίτα της Λιγουρίας, όπου θα απολαύσουμε μια όμορφη βόλτα στο λιμάνι. Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για τη Λούκα. Στη διαδρομή μας όμως θα κάνουμε μία στάση στο παραθαλάσσιο Ραπάλο. To Ραπάλο είναι ένα ακόμη περίφημο ιταλικό θέρετρο, το οποίο ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές τόσο στους πλούσιους Ιταλούς, όσο και στην διεθνή διανόηση των αρχών του 20ου αιώνα. Ο Νίτσε και ο Έζρα Πάουντ, μεταξύ άλλων, έζησαν, εμπνεύστηκαν και έγραψαν σε αυτό το γραφικό χωριό. Διανυκτέρευση στη Λούκα.

7η ημέρα: Λούκα - Πίζα - Μπολόνια - Φεράρα - Πάντοβα

Μεταφορά στην Πίζα και ξενάγηση στην πόλη, με τον περίφημο Κεκλιμένο Πύργο, μία από τις πλέον χαρακτηριστικές εικόνες της Ιταλίας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε οδικώς για την επαρχία Εμίλια Ρομάνια, όπου θα κάνουμε μια πρώτη στάση στην Μπολόνια, μία από τις πιο σημαντικές μεσαιωνικές πόλεις της Ιταλίας. Αφού περιηγηθούμε στο υπέροχο ιστορικό κέντρο της και δούμε και το φημισμένο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, θα συνεχίσουμε στη Φεράρα. Εκεί θα δούμε το μεσαιωνικό δημαρχείο της πόλης, το ανάκτορο των πριγκίπων  Έστε που συνδέονταν με τις βασιλικές οικογένειες της Βρετανίας και της Γερμανίας, και τον περίφημο καθεδρικό ναό. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας προς την ευρύτερη περιοχή της Βενετίας με τελικό προορισμό την Πάντοβα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ξενάγηση με τον αρχηγό μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση στην Πάντοβα.

 

8η ημέρα: Πάντοβα - Βενετία–πλοιάριο για τα νησιά: Μουράνο & Μπουράνο - Πάντοβα

Ημέρα αφιερωμένη στην πολυθρύλητη Βενετία, την οποία επισκεπτόμαστε σε μια ολοήμερη εξόρμηση από την Πάντοβα. Ξεκινώντας από την πλατεία του Αγίου Μάρκου, θα γνωρίσουμε την πόλη με τα 118 νησάκια, τα 160 κανάλια και τις 400 γέφυρες, την πατρίδα του Καζανόβα και του ταξιδευτή Μάρκο Πόλο, η ίδρυση της οποίας χρονολογείται τον 5ο αιώνα. Η γέφυρα των Στεναγμών, ο Πύργος του Ρολογιού, η βασιλική του Αγίου Μάρκου και η ομώνυμη πλατεία με το παλάτι των Δόγηδων, θα σας ενθουσιάσουν. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα έργο τέχνης και τα κτίρια της, σε βενετσιάνικο - γοτθικό ρυθμό, θα σας αφήσουν άφωνους. Θα επισκεφθούμε τα νησάκια Μουράνο και Μπουράνο, και θα έχουμε χρόνο για να απολαύσουμε την αξεπέραστη αυτή πόλη. Σπάνια θα βρείτε προγράμματα να  προσφέρουν αυτήν την εμπειρία, λόγω των ακριβών μετακινήσεων. Το ταξίδι αυτό όμως είναι ταξίδι Versus. Επιστροφή στην Πάντοβα.  Διανυκτέρευση στην Πάντοβα.

9η ημέρα: Πάντοβα - Βιτσέντζα (βίλες του Παλάντιο) - Βερόνα - Σιρμιόνε - Λίμνη Γκάρντα - Πάντοβα

Ολοήμερη εκδρομή στη λίμνη Γκάρντα. Η πρώτη μας στάση θα γίνει στη Βιτσέντζα, με τον σπάνιο αρχιτεκτονικό της πλούτο και τα έργα του περίφημου αρχιτέκτονα του 16ου αιώνα, Αντρέα Παλάντιο, όπως είναι η Βίλα Ροτόντα και το Θέατρο Ολίμπικο, τα οποία και θα δούμε στην περιήγησή της στην πόλη. Θα συνεχίσουμε για τη Βερόνα, την πόλη της Ιουλιέτας, όπου θα έχουμε χρόνο για περιήγηση. Η συνέχεια της διαδρομής θα μας φέρει στο Σιρμιόνε, ίσως το πιο γραφικό χωριό στη λίμνη Γκάρντα, που βρίσκεται πάνω σε μια χερσόνησο. Θα κάνουμε στάση και θα απολαύσουμε μία βόλτα στο χωριό. Επιστροφή στη βάση μας, την Πάντοβα. Διανυκτέρευση στην Πάντοβα.

10η ημέρα: Πάντοβα – Πτήση επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βενετίας για να επιβιβαστούμε στην πτήση για την επιστροφή μας στην Αθήνα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 650

02.08.2021

ΑΘΗΝΑ –   ΡΩΜΗ

08:30

09:35

Α3 671

11.08.2021

ΒΕΝΕΤΙΑ  – ΑΘΗΝΑ

18:25

21:35

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 650

23.08.2021

ΑΘΗΝΑ –   ΡΩΜΗ

08:30

09:35

Α3 671

01.09.2021

ΒΕΝΕΤΙΑ  – ΑΘΗΝΑ

18:25

21:35

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 650

23.10.2021

ΑΘΗΝΑ –   ΡΩΜΗ

08:30

09:35

Α3 671

01.11.2021

ΒΕΝΕΤΙΑ  – ΑΘΗΝΑ

15:20

18:40

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με πρωινό.
 • Προαγορασμένη είσοδος στην Γκαλερία Ουφίτσι.
 • Μετακινήσεις, μεταφορές και περιηγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο 

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.

 

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 280
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Ταξίδι διαφορετικό στην Ιταλία με έντονα άρωμα Versus.  Περιλαμβάνονται καραβάκια, τρένα, είσοδοι που αναφέρονται παρακάτω καθώς επίσης και είσοδοι πόλεων και φόροι ξενοδοχείων. Ένα μεγάλο κόστος που περιλαμβάνεται στην τιμή μας και το οποίο δεν πληρώνετε τοπικά. Έτσι έχετε προκαθορισμένο κόστος από την Αθήνα. Ταξιδεύετε βλέπετε με το Versus. Πλούσια 10 ήμερη διάρκεια που χτενίζει σπάνιες ομορφιές της κεντρικής και Βόρειας Ιταλίας που δεν θα βρείτε στα συνήθη τουριστικά προγράμματα.

 • Επισκεπτόμαστε την Τοσκάνη σε βάθος. Εκδρομή σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Τοσκάνης στα μαγευτικά μεσαιωνικά της Ιταλίας που συνήθως παρακάμπτονται, όπως το γεμάτο κήπους Μονταλτσίνο, το διάσημο Μοντεπουλτσιάνο με τα αναγενησιακά παλάτια. Είναι απολαυστικό να περπατάς στα χωριά της Τοσκάνης. Συμμετέχετε και εσείς σε μια ταινία που γυρίζεται με πρωταγωνιστή εσάς.
 • Δυο διανυκτερεύσεις στη Λούκα, απ΄ όπου θα εξορμήσουμε στην ακτή της Λιγυρίας. Με καραβάκι από τη Λα Σπέτσια θα θαυμάσουμε τα κρεμαστά χωριά στην περιοχή Τσίνκουε Τέρρε, το Πόρτο Βένερε και στη Λα Σπέτσια (περιλαμβάνεται το κόστος για το καραβάκι και το τραίνο).
 • Η εξερεύνησή μας στην ακτή της Λιγυρίας και της Ιταλικής Ριβιέρας συνεχίζει με την Σάντα Μαργαρίτα ντε Μαργαρίτα ντε Λιγκουίρα και με το διάσημο ψαροχώρι Πόρτο Φίνο, γιατί ταξιδεύετε με το Versus και δεν μπορείτε να έχετε προαιρετικές εκδρομές στο πρόγραμμά σας, ούτε επίσης θέλετε να γνωρίζουμε πλημμελώς και με εκπτώσεις ένα τόπο. Η είσοδος στο Πόρτο Φίνο περιλαμβάνεται.
 • Για όλη την εξερεύνηση της ακτής της Λιγυρίας  οι είσοδοι από τα καραβάκια, το τρένο (διπλή διαδρομή) και το Πόρτο Φίνο, ένα κόστος άνω των €60.
 • Επίσκεψη στο Ραπάλλο.
 • Περιλαμβάνεται προαγορασμένη είσοδος (περίπου 24 €), στην Γκαλερία Ουφίτσι, πολύ βασικό για να αποφύγουμε τις ουρές αλλά και για να μπούμε στη θαυμάσια  πινακοθήκη της Φλωρεντίας και όχι να την θαυμάσουμε απέξω. Έχουμε επίσης οργανώσει ειδική ξενάγηση με διπλωματούχο τοπικό ξεναγό, επιπλέον του Έλληνα αρχηγού.
 • Επίσκεψη στη μεσαιωνική Λούκα με το οκταγωνικό της σχήμα.
 • Τρείς διανυκτερεύσεις στην κορωνίδα των πόλεων της Τοσκάνης, τη Φλωρεντία.
 • Επίσκεψη στη μεσαιωνική πόλη Σιένα.
 • Επίσκεψη στο Σαν Τζιμινιάνο με τους αγέρωχους πύργους.
 • Επίσκεψη στην Ασίζη και το Σπολέτο για να περπατήσουμε στα μαγευτικά́ λιθόστρωτα σοκάκια των μεσαιωνικών πόλεων.
 • Εκδρομή στο Αρέτσο (Arezzo). Εύκολα θα αναγνωρίσουμε εδώ τη μεγάλη πλατεία που είδαμε στο «Η ζωή είναι ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι. Κάποιοι την κατατάσσουν μάλιστα και ως την ωραιότερη πλατεία στην Τοσκάνη! Είναι από τις πιο παλιές πόλεις της Ιταλίας, με εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό πλούτο.
 • Περιήγηση στη μεσαιωνική Φερράρα.
 • Διαμονή και περιήγηση στην ιστορική Πάντοβα.
 • Εκδρομή στη Βενετία
 • Εκδρομή με πλοιάριο στα μαγευτικά νησιά Μουράνο και Μπουράνο. Σπάνια θα βρείτε προγράμματα να  προσφέρουν αυτήν την εμπειρία, λόγω των ακριβών μετακινήσεων. Το ταξίδι αυτό όμως είναι ταξίδι Versus και δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει γωνιές που έχουν μείνει αναλλοίωτες.
 • Ολοήμερη εκδρομή προς τη λίμνη Γκάρντα, με στάση στη Βιτσέντζα με τον αρχιτεκτονικό πλούτο και τα αριστουργήματα του Παλλάδιο.
 • Επίσκεψη στη Βερόνα και το Σιρμιόνε, το πιο γραφικό χωριό της λίμνης Γκάρντα.
 • Επίσκεψη και ξενάγηση στη Μπολόνια, μια από τις πιο σημαντικές μεσαιωνικές πόλεις της Ιταλίας.
 • Διαμονή σε άριστα ξενοδοχεία 4* (ο φόρος περιλαμβάνεται, δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά).
 • Τοπικούς διπλωματούχους ξεναγούς επιπλέον του Έλληνα αρχηγού σε Ρώμη και Φλωρεντία, για εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις και εκτός του πούλμαν.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά έκδοσης Versus Travel.

Highlights

 • Η επίσκεψη στην Γκαλερία Ουφίτσι, με προαγορασμένη είσοδο!
 • Ανακαλύψτε το Σαν Τζιμινιάνο, το «Μανχάταν» της Τοσκάνης, με τους αγέρωχους πύργους-σύμβολα δόξας, πλούτου και αντιπαράθεσης μεταξύ οικογενειών.
 • Βόλτα στη Βιτσέντζα, με τον αρχιτεκτονικό πλούτο και τα αριστουργήματα του Παλλάδιο.
 • Η επίσκεψη στη Βερόνα και το Σιρμιόνε, το πιο γραφικό χωριό της λίμνης Γκάρντα.
 • Θαυμάστε τη δαντελωτή παραλιακή ζώνη και τα πέντε ασύγκριτης ομορφιάς μικρά χωριά, τα Τσίνκουε Τέρρε, χτισμένα στα απόκρημνα βράχια της Ιταλικής Ριβιέρας.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Απευθείας πτήση για Πίζα και επιστροφή απευθείας από Μπολόνια.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με πρωινό.
 • Προαγορασμένη είσοδος στην Γκαλερία Ουφίτσι.
 • Ξενάγηση στην Πίζα.

Χάρτης Ταξιδιού Βόρεια και Κεντρική Ιταλία - Ταξίδι βγαλμένο από ταινία | Καλοκαίρι - Οκτώβριος 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info