fb

Ινδία - Ρατζαστάν | Οκτώβριος - Νοέμβριος 2021

Διάρκεια: 13 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 999€

Ταυτότητα ταξιδιού

Σ΄ ένα ξεχωριστό και μοναδικό κομμάτι της Ινδίας, το Ρατζαστάν, ανακαλύπτουμε κάστρα και ναούς, παλάτια και αρχοντικά, ερήμους και οάσεις, πόλεις και χωριά, αλλά πάνω απ΄ όλα την πολιτιστική ζωντάνια των ανθρώπων του. ?νδρες με παχιά μουστάκια και μεγαλόσχημα σαρίκια σε παστέλ αποχρώσεις και γυναίκες με ενδυμασίες κεντημένες με μικροσκοπικά καθρεφτάκια και εντυπωσιακού μεγέθους ασημένια κοσμήματα, διατηρούν ακόμα στο ακέραιο την παραδοσιακή αίσθηση αξιοπρέπειας και εντιμότητας. Ένα οδοιπορικό στους δρόμους των καραβανιών, έτσι όπως σας έχει συνηθίσει το Versus, με πλήρη προγράμματα και εκμετάλλευση του διαθέσιμου χρόνου με τον πιο ιδανικό τρόπο. Οι εναλλαγές των εμπειριών και η προσθήκη επισκέψεων, που θα βρείτε μόνο στο πρόγραμμά μας, όπως οι δραστηριότητες στην έρημο Θαρ, θα συνθέσουν μερικά από τα κομμάτια του τεράστιου πάζλ της Ινδίας.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα οδοιπορικό στους δρόμους των καραβανιών, που ξεκινά από την Τζαϊπούρ και συνεχίζει με τη μοναδική Πουσκάρ. Από εκεί, στην πιο ρομαντική του πόλη, την ατμοσφαιρική Ουνταϊπούρ, στην αρχαιότερη πόλη του Ρατζαστάν, την Τζοντπούρ και στο «κόσμημα της ερήμου», την Τζαϊσαλμέρ, στην καρδιά της Μεγάλης Ινδικής Ερήμου Θαρ. Τέλος, από την πόλη-φρούριο Μπικανέρ και τον περίφημο ναό με τα ιερά ποντίκια, φτάνει στην όμορφη Μαντάβα και καταλήγει στην κατ΄ εξοχήν πόλη των αντιθέσεων, την πρωτεύουσα της χώρας, το Δελχί.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.


Η διαφορετικότητα του Versus

Πέραν των κλασικών, το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Βόλτα με καμήλες στην έρημο Θαρ.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην παραμυθένια Τζαϊσαλμέρ.
 • Με διανυκτέρευση και χρόνο στην Τζαϊπούρ για να περιηγηθούμε στη «Ρόδινη πόλη», με το φρούριο ?μπερ και το μαρμάρινο σύμπλεγμα μαυσωλείων των βασιλέων Γκαϊτόρ.
 • Με διανυκτέρευση στην Μάνταβα για να δούμε τα πολυτελή αρχοντικά.
 • Σχεδιάζοντας το πρόγραμμα με διανυκτερεύσεις στην Τζαϊπούρ και τη Μάνταβα αποφεύγουμε τις πολύωρες οδικές μεταβάσεις στις τεράστιες αποστάσεις της Ινδίας.
 • Βόλτα στο κέντρο της Τζαϊπούρ με τα παραδοσιακά τρίκυκλα (ρίκσο).
 • Παρακολούθηση τελετής προσευχής «Aarti».
 • Επίσκεψη στον Τζαϊνιστικό ναό της Ρανακπούρ.
 • Επίσκεψη στο τρομερό φρούριο Τσίτοργκαρ.
 • Επίσκεψη στον περίφημο "Ναό των ποντικιών", που παρουσιάσαμε στην εκδήλωση του Versus Club με τα "Παράξενα της Ινδίας".
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

Το σημαντικότερο,
οι αναχωρήσεις του Versus πραγματοποιούνται!

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα - Δελχί

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Δελχί, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

2η ημέρα: Δελχί – Τζαϊπούρ

Άφιξη το πρωί στο Δελχί και αναχώρηση οδικώς για την Τζαϊπούρ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Ρατζαστάν. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το Φατεχπούρ Σικρί, την καστροπολιτεία από κόκκινο ψαμμίτη που έκτισε ο Άκμπαρ εκεί όπου υπήρχε ένα χωριό, το Σίκρι, για να τιμήσει τον Σελίμ-ουντ-ντιν-Τσίστι, τον σούφι ασκητή που προέβλεψε ότι ο μέχρι τότε άτεκνος αυτοκράτορας, θα αποκτούσε όχι μόνον ένα γιό, αλλά τρεις. Η πόλη περιλαμβάνει αίθουσα θησαυροφυλακίου, σχολείο, χώρους εκδηλώσεων, ξεχωρίζει όμως η αίθουσα του θρόνου με τη λίμνη που κατασκεύασε ο Άκμπαρ για τον μουσικό του, οι εξαιρετικές ικανότητες του οποίου έκαναν ακόμη και τα πουλιά να σιγούν για να ακούσουν τη μουσική του! Το Σούκρι ονομάστηκε Φάτεχπουρ, Πόλη της Νίκης, μετά τη νικηφόρο εκστρατεία του Άκμπαρ στο Γκουτζαράτ, χρησιμοποιήθηκε όμως ως πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του μόνο για 14 χρόνια, από το 1571 ως το 1585, πιθανότατα λόγω ανεπάρκειας νερού. Υπολογίζεται ότι το 1585 είχε περί τους 250.000 κατοίκους.

Επόμενος σταθμός μας είναι το Αμπανέρι. Πρόκειται για μικρό, αγροτικό χωριουδάκι της επαρχίας Ρατζαστάν, που έχει στο εσωτερικό του ένα baori, δηλαδή έναν ταμιευτήρα νερού ιδιάζουσας αρχιτεκτονικής με βαθμιαία μειούμενες κλίμακες. Με 3.500 σκαλιά και βάθος 20 μέτρα είναι από τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα baori της Ινδίας. Από τον 9ο αιώνα που κατασκευάστηκε παρείχε νερό σε εποχές ξηρασίας και αποτελούσε χώρο κοινωνικών συναθροίσεων και τελετουργικού καθαρμού πριν την προσέλευση των πιστών στον παρακείμενο ναό της Χαρσάτ Μάτα, της θεάς της Χαράς και της Ευτυχίας, στην οποία ήταν αφιερωμένος. Συνεχίζουμε για την Τζαϊπούρ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Τζαϊπούρ (Ανάβαση στο Φρούριο Άμπερ με ελέφαντες, βόλτα με ρίκσο, τελετή Aarti) – Πουσκάρ

Πρώτη μας επίσκεψη σήμερα θα είναι στο φρούριο της Άμπερ, που ήταν μέχρι το 1728 το διοικητήριο της επαρχίας. Βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο και η προσέγγισή του γίνεται στην πλάτη ελεφάντων! Όσο τα συμπαθή παχύδερμα ανηφορίζουν την ειδική ράμπα, μπροστά στα μάτια μας απλώνεται η θέα των κήπων και των λιμνών που περιστοιχίζουν τα πόδια του λόφου. Σταδιακά μας αποκαλύπτεται η εντυπωσιακή περιτοίχιση του κάστρου (σαν ένα μίνι Σινικό Τείχος).

Θα συνεχίσουμε για το μαρμάρινο σύμπλεγμα μαυσωλείων των βασιλέων Γκαϊτόρ. Το κενοτάφιο του διάσημου μαχαραγιά Μαντχό Σινγκ Β’, που παντρεύτηκε πέντε συζύγους και είχε 18 ερωμένες, αλλά δεν κατάφερε να αποκτήσει διάδοχο, κυριαρχεί στο πρώτο προαύλιο. Φυσικά ακολουθούν και άλλα κενοτάφια βασιλέων με σπουδαίες ιστορίες.

Η ξενάγηση θα συνεχιστεί στη «Ρόδινη Πόλη», την Τζαϊπούρ. Σύμφωνα με την παράδοση, το ροζ χρώμα συνδέεται με τη φιλοξενία και η πόλη πήρε το χρώμα αυτό το 1853, κατά την υποδοχή του Βρετανού πρίγκιπα Αλφρέδου. Η πόλη κτίστηκε βάσει πολεοδομικού σχεδίου στις αρχές του 18ου αιώνα από τον σπουδαίο αστρονόμο, μαθηματικό και πολεμιστή μαχαραγιά Τζάι Σινγκ Β´. Θα επισκεφθούμε το παλάτι, το οποίο στεγάζει τρία μουσεία με ανεκτίμητης αξίας αντικείμενα από την προσωπική συλλογή των μαχαραγιάδων της πόλης, το αστεροσκοπείο Τζαντάρ Μαντάρ και το έμβλημα της πόλης, την πενταόροφη πρόσοψη του Χάουα Μαχάλ (γνωστό ως «Παλάτι των Ανέμων»). Η αρχιτεκτονική του είναι τόσο ασυνήθιστη, όσο και ο λόγος για τον οποίο κατασκευάσθηκε. Το παλάτι αυτό κτίστηκε το 1799, προκειμένου οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας να μπορούν να παρακολουθούν τις επίσημες παρελάσεις, αλλά και την καθημερινή ζωή στο δρόμο, χωρίς να είναι ορατές από τους πολίτες.

Στην απογευματινή μας βόλτα με τα παραδοσιακά τρίκυκλα (ρίκσο) θα πάρουμε μια γεύση από το κέντρο και τις πολύχρωμες αγορές της Τζαϊπούρ.

Το ηλιοβασίλεμα θα παρακολουθήσουμε την ιεροτελεστία Αάρτι, κατά την οποία το φως από τα φυτίλια που βρέχονται από καθαρό βούτυρο ήκαμφορά προσφέρεται σε μία ή περισσότερες θεότητες, με συνοδεία θρησκευτικών ασμάτων. Ακόμα και ο πιο πραγματιστής δε μπορεί παρά να αισθανθεί την έντονη ενέργεια που αποπνέει αυτή η συλλογική ευλάβεια  & προσήλωση.

Αναχώρηση για το Πουσκάρ, μια μικρή κωμόπολη στο τέλος της ερήμου. Άφιξη, τακτοποίηση και διανυκτέρευση. 

4η ημέρα: Πουσκάρ

Για τους Ινδουιστές η Πουσκάρ είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα προσκυνήματος, μια που εδώ βρίσκεται ο μοναδικός στην Ινδία ναός αποκλειστικά αφιερωμένος στον Βράχμα, έναν από τους τρείς της βασικής ινδουιστικής τριαδικής. Θα περιηγηθούμε στην περιοχή με τον αρχηγό μας για να τη γνωρίσουμε καλύτερα. Διανυκτέρευση στην Πουσκάρ.

5η ημέρα: Πουσκάρ – Φρούριο Τσίτοργκαρ – Ουνταϊπούρ

Αναχώρηση για την πόλη Τσιτόρ, όπου θα επισκεφθούμε το περίφημο φρούριο Τσίτοργκαρ (Chittorgarh), το οποίο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οχυρά της χώρας και την "περηφάνια του Ρατζαστάν". Το τρομερό αυτό φρούριο είναι σκαρφαλωμένο στην κορυφή ενός λόφου ύψους 180 μέτρων και καλύπτει μια τεράστια έκταση 700 στρεμμάτων. Πιστεύεται ότι χτίστηκε από τη δυναστεία των Μαούρια (Mauryans) κατά τον 7ο αιώνα. Το φρούριο προσεγγίζεται μέσα από επτά τεράστιες πύλες. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, το παλάτι της πανέμορφης Παντμίνι, θα μάθουμε τις ιστορίες για την θρυλική ομορφιά της που γοήτευσε το Μουσουλμάνο κατακτητή, αλλά και την τραγική ιστορία της αυτοθυσίας των γυναικών (Τζοχάρ) προκειμένου να μην πέσουν στα χέρια των αλλοπίστων.

Θα συνεχίσουμε οδικώς μέχρι την Ουνταϊπούρ, την πιο ρομαντική πόλη του Ρατζαστάν. Ατμοσφαιρική, πολύβουη και ζωντανή πόλη, περήφανη για την πολιτιστική της κληρονομιά, μια όαση στην έρημο που εξάπτει τη φαντασία και κερδίζει αμέσως την καρδιά κάθε επισκέπτη. Αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα της τουριστικής βιομηχανίας της Ινδίας. Κτισμένη γύρω από δύο λίμνες, την Πίτσολα και τη Φατέχ Σαγκάρ, γεμάτη από μαγευτικά παλάτια, φρούρια και μύθους, η πόλη μοιάζει σαν να βγαίνει από τις σελίδες κάποιου παραμυθιού. Τα εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά της κάλλη, συνυπάρχουν γοητευτικά με το υδάτινο στοιχείο. Η διαχρονική της αίγλη πιστοποιείται από την πληθώρα των Ινδών ποιητών, λογοτεχνών και καλλιτεχνών, που εξακολουθούν να αντλούν έμπνευση από την ομορφιά της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ουνταϊπούρ (ξενάγηση)

Η πόλη του Ουντάι, όπως είναι το όνομά της, ιδρύθηκε από τον μαχαραγιά Udai Singh B΄ το 1568. Σύμφωνα με τον μύθο, ο μαχαραγιάς συνάντησε έναν περιπλανώμενο γηραιό ασκητή που διαλογιζόταν σ΄ ένα λόφο κοντά στη λίμνη Πιτσόλα, ο οποίος τον συμβούλεψε να κτίσει την πρωτεύουσά του στην τοποθεσία αυτή για να είναι απόρθητη, καθώς η περιοχή περιβάλλεται από δάση, λίμνες και την οροσειρά Αραβάλι. Με σημαντική ιστορική διαδρομή, η Ουνταϊπούρ γνώρισε μέρες δόξας και ευημερίας κατά τον 16ο και τον 17ο αιώνα.

Η ομορφιά της, όμως, γοήτευσε και τους παραγωγούς του Χόλιγουντ που τη χρησιμοποίησαν ως σκηνικό για διάσημες ταινίες. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας  ξενάγησης θα δούμε μεταξύ άλλων το Παλάτι της πόλης, το μεγαλύτερο σύμπλεγμα παλατιού, σε ένα μέρος του οποίου και σήμερα ακόμα διαμένει ο σημερινός Μαχαραγιάς, τον Ναό Τζαγκτίς (Jagdish), τους κήπους Σαχελιόν (Sahelion Ki Bari), καθώς και τα Γκατς της λίμνης, όπου ευλαβείς πιστοί παίρνουν τον τελετουργικό καθαρμό, ενώ δίπλα τους γυναίκες με πολύχρωμα σάρι, απλώνουν σειρές μεταξωτών για να στεγνώσουν στον ήλιο.

Στο παζάρι της πόλης κτυπά η καρδιά της πραγματικής Ινδίας: λαμπερά και εντυπωσιακά χρώματα, δυνατές μυρωδιές από κάθε λογής μπαχαρικά και φρούτα, αγελάδες, φωνές, λαϊκά ινδικά τραγούδια από φτηνά κασετόφωνα, μικροπωλητές, υπαίθρια εστιατόρια, γυναίκες που κουβαλούν τεράστιους μπόγους στο κεφάλι, ή πλέκουν καλάθια από μπαμπού.

Στην απογευματινή βαρκάδα στην πανέμορφη λίμνη θα δούμε το ηλιοβασίλεμα να χρωματίζει τα «επιπλέοντα» παλάτια Lake Palace & Τζαγκμαντίρ. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Ουνταϊπούρ – Ρανακπούρ – Τζοντπούρ

Πρωινή αναχώρηση για τη Ρανακπούρ, μια πόλη γνωστή για τους εξαιρετικούς ζαϊνιστικούς ναούς της, που θεωρούνται από τους εντυπωσιακότερους του είδους για την περίπλοκη και εξαιρετική αρχιτεκτονική τους. Στο σύμπλεγμα υπάρχουν πολλοί ναοί, μεταξύ των οποίων και ο ναός Chaumukha, που είναι αφιερωμένος στον Adinath, τον πρώτο Tirthankara των Τζαϊνιστών. Οι ναοί αυτοί, είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένοι από κατάλευκο μάρμαρο τέτοιας ποιότητας, ώστε το φως να το διαπερνά, κεντημένο με τρισδιάστατα γλυπτά & ανάγλυφα. Η αρχιτεκτονική τους είναι ιδιαίτερα σύνθετη. Ο πρώτος διαθέτει τέσσερις διαφορετικές πόρτες που οδηγούν στην κύρια αίθουσα, όπου είναι τοποθετημένη η εικόνα του Adinath.

Συνεχίζουμε για την Τζοντπούρ, την αρχαιότερη πόλη του Ρατζαστάν, ακόμα έναν σταθμό των καραβανιών της ερήμου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Τζοντπούρ – Τζαϊσάλμερ

Το πρωί θα επισκεφθούμε την κορωνίδα της πόλης, το φρούριο Mehrangarth (Μερανγκάρ). Θρονιασμένο στην κορυφή φυσικού πέτρινου λόφου αντικρίζει από ψηλά την κυανή πόλη. Τα επιβλητικά τείχη του έρχονται σε αντίθεση με τα πανέμορφα παλάτια που κρύβει στο εσωτερικό του. Όμως, παρά την ομορφιά και τη χλιδή τους, κρύβουν πολλές τραγικές ιστορίες: το τελευταίο σάτι στο παλάτι αυτό, έγινε το 1843. Ακόμα υπάρχουν κοντά σε μια από τις κεντρικές εισόδους, τα αποτυπώματα από τα χέρια των γυναικών που ρίχτηκαν οικειοθελώς στην πυρά.  Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Τζαϊσάλμερ, στην καρδιά της μεγάλης ερήμου Θαρ. Η στρατηγική της θέση στους εμπορικούς δρόμους μεταξύ Ινδίας και Κεντρικής Ασίας έφερε ευημερία στην πόλη. Μέσα από τα πανύψηλα τείχη της πόλης βρίσκονται μεγαλόπρεποι ναοί, παλάτια μαχαραγιάδων, παλιές κατοικίες και αρχοντικά (havelis) εμπόρων και αστών με ποικίλες διακοσμήσεις. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Τζαϊσάλμερ (Βόλτα με καμήλες στην έρημο Θαρ)

Σήμερα θα δούμε το επιβλητικό φρούριο της πόλης, ζαϊνιστικούς ναούς και πολλά αρχοντικά με περίτεχνα σκαλιστά μπαλκόνια (Havelis), όπως το Salim Singh Haveli, το Nathumal Haveli και το Patwon Haveli και θα αφουγκραστούμε τον παλμό της χιλιόχρονης καστροπολιτείας. Το απόγευμα θα βγούμε έξω από την πόλη για μια βόλτα πάνω σε καμήλες στους αμμόλοφους της ερήμου Θαρ για να βιώσουμε και εμείς, κάτι από την απόκοσμη και επιβλητική ατμόσφαιρα της απεραντοσύνης της ερήμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Τζαϊσάλμερ – Μπικανέρ

Πρωινή οδική αναχώρηση για την πόλη-φρούριο Μπικανέρ, που υπήρξε σταθμός στον δρόμο των καραβανιών. Είναι η τέταρτη σε μέγεθος πόλη του Ρατζαστάν και λιγότερο τουριστική σε σχέση με τις γειτονικές πόλεις. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αργότερα θα ξεναγηθούμε στην πόλη, όπου δεσπόζει το κάστρο Τζουναγκάρθ με τα υπέροχα ζωγραφισμένα παλάτια.  Κατασκευάσθηκε στο διάστημα 1588-1593 από τον Raja Rai Singh, έναν στρατηγό στον στρατό του Μογγόλου αυτοκράτορα Άκμπαρ και περιβάλλεται από συμπαγές τείχος μήκους 986 μέτρων, με 37 προμαχώνες και τάφρο πλάτους 9 μέτρων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Μπικανέρ – Ναός των Ποντικιών – Μάνταβα

Αναχώρηση για το χωριό Ντεσνόκ, όπου θα επισκεφθούμε τον περίφημο ναό Κάρνι Μάτα με τα ιερά ποντίκια, τα οποία θεωρούνται ως μετενσαρκώσεις πιστών ακολούθων της θεάς. Μόλις διασχίσουμε το ασημένιο κατώφλι και βρεθούμε στη μαρμάρινη αυλή, αν είμαστε τυχεροί, μπορεί και να διακρίνουμε τον μοναδικό λευκό ποντικό. Τι σημαίνει αυτό; Τύχη και ευημερία θα σας ακολουθούν για το υπόλοιπο της ζωής σας!

Αναχώρηση για την πόλη Μάνταβα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα περιηγηθούμε στην πόλη, θαυμάζοντας τα havelis των πλούσιων εμπόρων και την καθημερινή ζωή των κατοίκων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: Μαντάβα – Δελχί

Πρωινή αναχώρηση για το Δελχί. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Μια σύντομη περιήγηση σε μερικά από τα αξιοθέατα θα μας δώσει την ευκαιρία να αποκτήσουμε μια πρώτη εικόνα της πόλης. Το Παλιό και το Νέο Δελχί είναι στην πραγματικότητα δύο πόλεις που συνδέονται γεωγραφικά αλλά διαχωρίζονται κοινωνικά. Το Παλιό Δελχί είναι πολύβουο, αποτελούμενο από ένα δίκτυο από στενούς δρόμους, με φθαρμένα σπίτια και μικροσκοπικά μαγαζιά, όπου ανακατεύονται οι φωνές των εμπόρων, οι κόρνες των αυτοκινήτων, οι βοϊδάμαξες, τα ποδήλατα, τα καρότσια και τα τρίκυκλα ποδήλατα (ρίκσα). Το Νέο Δελχί εγκαινιάστηκε επίσημα το 1931 και έχει τεράστιες λεωφόρους, όμορφα οικοδομήματα και καλοδιατηρημένα πάρκα. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: Δελχί – Πτήση επιστροφής

Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε για το διεθνές αεροδρόμιο Ίντιρα Γκάντι για την πτήση της επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
3 με 5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Έχουμε επιλέξει κυρίως ξενοδοχεία που διατηρούν το παραδοσιακό χρώμα και την ατμόσφαιρα της επαρχίας του Ρατζαστάν (μεταξύ αυτών κάστρα, παλάτια), κάποια από τα οποία είναι 5*, 4*. Στο Πουσκάρ το καλύτερο διαθέσιμο.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά μέσα στα ξενοδοχεία
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός έμπειρος ξεναγός
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από βίζα Ινδίας: 25 € (πληροφορίες δείτε παρακάτω).

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ (δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 790 €

Βίζα Ινδίας: 25 € (πληροφορίες δείτε παρακάτω)

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΙΝΔΙΑΣ

Σας πληροφορούμε ότι η τουριστική βίζα για την Ινδία από 26/02/2016 εκδίδεται online για τα ελληνικά διαβατήρια.

Για την έκδοσή της απαιτείται να μας αποστείλετε με e-mail ένα έγχρωμο και καθαρό αντίγραφο του διαβατηρίου σας και μια φωτογραφία διαβατηρίου σε λευκό φόντο

Η έκδοση της βίζας δεν περιλαμβάνεται στο κόστος της εκδρομής.

Το κόστος της είναι 25 €/άτομο.

Για πληροφορίες σχετικά με τα επιπλέον δικαιολογητικά που αφορούν σε ανήλικους και σπουδαστές, επικοινωνήστε με το γραφείο μας.

Για περισσότερες πληροφορίες και για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε απευθυνθείτε στους πωλητές μας στα Γραφεία μας στην Αθήνα (Φιλελλήνων 7, Πλατεία Συντάγματος, 10557 Τηλ. 2103232800, Φαξ: 210 3232450) και στην Θεσσαλονίκη (Καλαποθάκη 7-9, δίπλα στην πλατεία Αριστοτέλους, 54624 Τηλ. 2310230001 Φαξ: 2310230777).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρισθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα οι πτήσεις είναι απευθείας
και δεν απαιτείται πέρασμα από την Αθήνα.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.


Η διαφορετικότητα του Versus

Πέραν των κλασικών, το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Βόλτα με καμήλες στην έρημο Θαρ.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην παραμυθένια Τζαϊσαλμέρ.
 • Με διανυκτέρευση και χρόνο στην Τζαϊπούρ για να περιηγηθούμε στη «Ρόδινη πόλη», με το φρούριο ?μπερ και το μαρμάρινο σύμπλεγμα μαυσωλείων των βασιλέων Γκαϊτόρ.
 • Με διανυκτέρευση στην Μάνταβα για να δούμε τα πολυτελή αρχοντικά.
 • Σχεδιάζοντας το πρόγραμμα με διανυκτερεύσεις στην Τζαϊπούρ και τη Μάνταβα αποφεύγουμε τις πολύωρες οδικές μεταβάσεις στις τεράστιες αποστάσεις της Ινδίας.
 • Βόλτα στο κέντρο της Τζαϊπούρ με τα παραδοσιακά τρίκυκλα (ρίκσο).
 • Παρακολούθηση τελετής προσευχής «Aarti».
 • Επίσκεψη στον Τζαϊνιστικό ναό της Ρανακπούρ.
 • Επίσκεψη στο τρομερό φρούριο Τσίτοργκαρ.
 • Επίσκεψη στον περίφημο "Ναό των ποντικιών", που παρουσιάσαμε στην εκδήλωση του Versus Club με τα "Παράξενα της Ινδίας".
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

Το σημαντικότερο,
οι αναχωρήσεις του Versus πραγματοποιούνται!

Highlights

 • Περιηγηθείτε την πιο ρομαντική πόλη του Ρατζαστάν, την ατμοσφαιρική Ουνταϊπούρ και κάντε βαρκάδα στην πανέμορφη Πιτσόλα αντικρίζοντας το αιθέριο Lake Pallace να «επιπλέει» στα νερά της λίμνης.
 • Εξερευνήστε τους ζαϊνιστικούς ναούς, τα παλάτια μαχαραγιάδων, τις παλιές κατοικίες και τα αρχοντικά (havelis) στην παραμυθένια Τζαϊσαλμέρ, το «κόσμημα της ερήμου» μία ζωντανή καστροπολιτεία γεμάτη χρώματα και μυρωδιές και όχι ένα αποστειρωμένο αξιοθέατο.
 • Κάντε βόλτα με καμήλες στην έρημο Θαρ
 • Επισκεφθείτε τον αξιοπερίεργο «Ναό των ποντικιών» κοντά στη Μπίκανερ
 • Γνωρίστε την κατ΄ εξοχήν πόλη των αντιθέσεων, την πρωτεύουσα της χώρας, το Δελχί.
 • Πάνω από όλα νιώστε το μυστικισμό, την ενέργεια, την αυθεντική ατμόσφαιρα και τη ζωντάνια της μοναδικής αυτής χώρας.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Βόλτα με καμήλες στην έρημο Θαρ
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην παραμυθένια Τζαϊσαλμέρ.
 • Παρακολούθηση τελετής προσευχής «Aarti».
 • Ημιδιατροφή καθημερινά μέσα στα ξενοδοχεία

Χάρτης Ταξιδιού Ινδία - Ρατζαστάν | Οκτώβριος - Νοέμβριος 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info