fb

Η super Ανδαλουσία σε βάθος με Γιβραλτάρ και Εστρεμαδούρα | Ιούνιος- Σεπτέμβριος 2021

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1240€

Ταυτότητα ταξιδιού

Βαθιά και ζεστά συναισθήματα, μεσογειακή αρχιτεκτονική, φλογερή μουσική, εκφραστικοί χοροί, εμπνευσμένοι καλλιτέχνες και πόλεις-υπαίθρια μουσεία με μακραίωνη κουλτούρα είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του προγράμματος αυτού. Από την άλλη μεριά, ο μεγάλος καημός των ταξιδιωτών ήταν ότι ήθελαν περισσότερο χρόνο στην περιοχή αυτή. Ακούγοντας τα μηνύματα του κόσμου και μετά από επιτόπια έρευνα, διαμορφώσαμε ένα πρόγραμμα που αφιερώνει όλο τον χρόνο του στην Ανδαλουσία. Επισκεπτόμαστε  άγνωστες, μαγευτικές γωνιές της νότιας Ισπανίας, όπως τα Λευκά Χωριά και τη Ρόντα, προσθέσαμε το απόμακρο Γιβραλτάρ - τη Βρετανική σφραγίδα στην Ισπανία – τη ρωμαϊκή Μέριδα και το ιστορικό Κάθερες στην Εξτρεμαδούρα, τα «δίδυμα χωριά» της Μπαέθα και της Ούμπεδα, τη Χαέν και το Κάδιθ. Όλα αυτά μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο με πτήσεις που φθάνουν ως εδώ. Έτσι, διαμορφώσαμε ένα πληρέστατο πρόγραμμα που αγάπησαν οι Έλληνες ταξιδιώτες για την πληρότητά του και για τον σωστά κατανεμημένο χρόνο στα αξιοθέατα της περιοχής. Πρόκειται για το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που θα βρείτε για την Ανδαλουσία, την οποία εξερευνούμε σε βάθος σπιθαμή προς σπιθαμή! 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα πρόγραμμα που καλύπτει τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ανδαλουσίας, σε συνδυασμό με την Εστρεμαδούρα και το Βρετανικό έδαφος του Γιβραλτάρ.

Το οδοιπορικό μας ξεκινάει από τη γενέτειρα του Πικάσο, την όμορφη Μάλαγα και συνεχίζει με τη Ρόντα, ένα από τα ωραιότερα και πιο αντιπροσωπευτικά Λευκά Χωριά της Ανδαλουσίας. Συνεχίζουμε για το Γιβραλτάρ, τις Ηράκλειες Στήλες της αρχαιότητας, κατευθυνόμαστε προς τη Χερέθ ντε λα Φροντέρα και διανυκτερεύουμε στο Κάδιθ. Η πορεία μας στη συνέχεια μας φέρνει στο Άρκος ντε λα Φροντέρα και από εκεί στην πρωτεύουσα Σεβίλλη, με τον θρυλικό ποταμό Γουαδαλκιβίρ και το βασιλικό παλάτι Αλκάθαρ. Συνεχίζουμε προς την Εστρεμαδούρα, πρώτα στην αρχαία ρωμαϊκή Μέριδα και κατόπιν στο μεσαιωνικό Κάθερες, την πρώτη Ισπανική πόλη που ανακηρύχτηκε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς το 1949. Επόμενος προορισμός μας η Κόρδοβα με το μεγαλύτερο τέμενος του δυτικού κόσμου, τα «δίδυμα χωριά» Μπαέθα και Ούμπεδα και καταλήγουμε στην ασυναγώνιστη Γρανάδα και το μαγευτικό ανάκτορο της Αλάμπρα. Η ολοκλήρωση της εκτεταμένης περιήγησής μας στην Ανδαλουσία μάς φέρνει ξανά στη Μάλαγα από όπου αναχωρούμε για την επιστροφή μας.

 

 

Μόνο Στο Versus

Ένα μοναδικό, άρτιο και πλήρες 10ήμερο πρόγραμμα περιήγησης στην Ανδαλουσία, που περιλαμβάνει:

 • Επίσκεψη στις σημαντικότερες πόλεις της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο
 • Διανυκτερεύσεις σε σημαντικές ιστορικές πόλεις, όπως η Γρανάδα (2), το Κάθερες (1) στην Εξτρεμαδούρα, η  Σεβίλλη (2), το Κάδιθ (1), η Μάλαγα (1), η Κορδοβα (1) και τη Ρόντα (1).
 • Ανάβαση με ειδικά οχήματα και ξενάγηση στο Γιβραλτάρ.
 • Επισκέψεις και ξεναγήσεις σε αρχαίες, μεσαιωνικές και ιστορικές πόλεις της Ισπανίας, όπως το Κάθερες, τη Μέριδα, το Κάδιθ, το Άρκος ντε Λα Φροντέρα, τη Χέρεθ ντε λα Φροντέρα κ.ά.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Διαμονή σε άριστα ξενοδοχεία 4* στο κέντρο των πόλεων.
 • Την εκδρομή συνοδεύει εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – πτήση για ΜΑΛΑΓΑ – ΡΟΝΤΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Μάλαγα. Άφιξη στην πόλη και αναχώρηση για το διασημότερο απ’ όλα τα λευκά χωριά της Ανδαλουσίας την πανέμορφη Ρόντα (Ronda), με τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και τα κατάλευκα σπίτια της. Η Ρόντα αποτελείται στην ουσία από δύο οικισμούς κτισμένους πάνω στους απόκρημνους βράχους της Sierra Grazalema, με ορμητικό χείμαρρο ανάμεσά τους και ενωμένα με την εντυπωσιακή Puente Nuevo (Νέα Γέφυρα) του 18ου αιώνα. Στην ξενάγησή μας στη Ρόντα θα δούμε την παλιά πόλη «La Cuidad» και το «Mercadillo», τη μοντέρνα πόλη στην αντίπερα  όχθη του ποταμού Τάχο (El Tajo), την αρένα (Plaza de Toros), το Palacio Mandragón κ.ά.  Δείπνο και διανυκτέρευση στη Ρόντα.

2η ημέρα: ΡΟΝΤΑ – ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ – ΧΕΡΕΘ – ΚΑΔΙΘ

Αφήνοντας τη Ρόντα κατευθυνόμαστε στο Γιβραλτάρ. Ο βράχος της Τζιμπεράλτα, όπως ονομάζουν οι Έλληνες ναυτικοί το Γιβραλτάρ, είναι γνωστός σε όλους για το εντυπωσιακό του ύψος και τη μικρή αποικία των περίπου 200 πιθήκων, που η ιστορία τους θέλει να πέρασαν το Στενό το 711 μ.Χ. μαζί με τους Μαυριτανούς. Περνάμε λοιπόν σήμερα τα σύνορα - Βρετανικό γαρ Έδαφος ο Βράχος του Γιβραλτάρ - και ξεκινάμε την ξενάγησή μας. Ο χώρος στο Γιβραλτάρ είναι αρκετά περιορισμένος, έτσι τα πούλμαν αναγκάζονται να σταθμεύσουν στην είσοδο και η ξενάγηση και η ανάβαση στον βράχο γίνεται με μικρά τοπικά οχήματα με ξεναγό. Θα ξεκινήσουμε από το Europa Point, το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης απέναντι από την Αφρική –οι αρχαίες Ηράκλειες Στήλες– και στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε στο «Βράχο», περνώντας από τα παλαιά στρατιωτικά παραπήγματα. Η θέα του Κόλπου και της Αφρικής από ψηλά είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Ο δεύτερος σταθμός μας είναι η σπηλιά του Αγίου Μιχαήλ, με σταλακτίτες και σταλαγμίτες, η οποία κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είχε μετατραπεί σε νοσοκομείο. Συνεχίζοντας την ξενάγησή μας, θα δούμε τους περίφημους πιθήκους (Apes Den) του Βράχου – η μοναδική ράτσα πιθήκων στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Κατηφορίζοντας, θα δούμε τα βόρεια οχυρωματικά έργα (Upper Galleries), θα διασχίσουμε το παλιό μαυριτανικό κάστρο, την παλιά πόλη και την Queensway.

Συνεχίζουμε για τη Χερέθ ντε λα Φροντέρα (Jeréz de la Frontera), περιοχή κυρίως γνωστή για το μπράντι και ειδικότερα το παγκοσμίως γνωστό wine sherry – αλλά και την πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού που φιγουράρει ανάμεσα στις κορυφαίες πίστες δοκιμών και αγώνων στον κόσμο. Και η Χερέθ, όπως όλες οι πόλεις της Ανδαλουσίας, είναι έντονα επηρεασμένες από την αραβική περίοδο. Η πόλη διαθέτει ένα πανέμορφο ιστορικό κέντρο και ένα καλοδιατηρημένο αραβικό φρούριο του 11ου αιώνα. Επιβίβαση στο πούλμαν και τελικός προορισμός της σημερινής ημέρας μας το Κάδιθ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΚΑΔΙΘ – ΑΡΚΟΣ ΝΤΕ ΛΑ ΦΡΟΝΤΕΡΑ – ΣΕΒΙΛΛΗ

Το Κάδιθ (Cádiz), τα αρχαία Γάδειρα, είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ιβηρικής χερσονήσου και σημαντικό επίνειο της Ανδαλουσίας με τα κλασσικά χαρακτηριστικά της ανδαλουσιανής αρχιτεκτονικής και κουλτούρας. Πάλλευκα κτίσματα, δαιδαλώδη δρομάκια που οδηγούν σε πλατείες και καταπράσινα πάρκα, αλλά και εντυπωσιακά κτίρια με έντονη την επιρροή από τη μαυριτανική αρχιτεκτονική, συνθέτουν τη σύγχρονη εικόνα της. Έχει επίσης πολλά πάρκα με τροπικά φυτά, που όπως λέγεται, έφερε ο Κολόμβος επιστρέφοντας από τα ταξίδια του στον Νέο Κόσμο. Αναχωρούμε από το Κάδιθ με προορισμό μας τη Σεβίλλη. Καθοδόν θα κάνουμε μία στάση στην πόλη Άρκος ντε λα Φροντέρα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια βόλτα και ξεκούραση. Κατόπιν συνεχίζουμε για τη Σεβίλλη, τη μεγάλη πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΣΕΒΙΛΛΗ

Η ιστορική διαδρομή της Σεβίλλης (Sevilla) αποτελεί την απεικόνιση της ιστορίας όλης της Ανδαλουσίας και των διαφορετικών πολιτισμικών επιρροών που διαμόρφωσαν την ταυτότητά της ανά τους αιώνες. Ρωμαίοι, Βησιγότθοι, Άραβες και χριστιανοί άφησαν βαθιά σημάδια στην αρχιτεκτονική και την κουλτούρα της, χαρακτηριστική είναι, άλλωστε, η επιγραφή που βρέθηκε σε μια παλιά πύλη της (Puerta de Jeréz): "Ο Ηρακλής με έκτισε, ο Ιούλιος Καίσαρ με περιέβαλλε με τείχη και πύργους και ο Άγιος Βασιλιάς με πήρε". Σπάνια, ετερόκλητα και ασυνήθιστα μνημεία συνθέτουν ένα σύνολο απίστευτης αρχιτεκτονικής.

Με τη σημερινή ξενάγηση λοιπόν θα αφεθούμε στη γοητεία της πόλης της Κάρμεν και του Δον Χοσέ, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γουαδαλκιβίρ. Θα επισκεφθούμε το ιστορικό της κέντρο, θα περιπλανηθούμε στα γραφικά σοκάκια με τα ανθοστόλιστα μπαλκόνια και τα υπέροχα patios (τα περίφημα αίθρια-εσωτερικές αυλές) σε μία από τις πιο διάσημες εβραϊκές συνοικίες, τη Σάντα Κρουθ (Barrio de Santa Cruz) και θα θαυμάσουμε τον τρίτο μεγαλύτερο σε μέγεθος Καθεδρικό ναό, με τον τάφο του Χριστόφορου Κολόμβου και το καμπαναριό-παλιό μιναρέ Χιράλδα (Giralda) ύψους 93 μέτρων. Πολύ κοντά βρίσκεται ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία, το βασιλικό παλάτι Αλκαζάρ (Alcázar), το οποίο και θα επισκεφθούμε. Αμέτρητα δωμάτια που ποικίλουν σε αρχιτεκτονικό στυλ - από Ισλαμικό σε Νεοκλασικό - patios και μοναδικής ομορφιάς κήποι, συνθέτουν την εικόνα του παλατιού, το οποίο υπήρξε κατοικία πολλών μοναρχών. Σήμερα χρησιμοποιείται για να φιλοξενήσει τη Βασιλική Οικογένεια ή τους αρχηγούς Κράτους που επισκέπτονται την πόλη (μνημείο της UNESCO από το 1987). Η ξενάγησή μας ολοκληρώνεται σε δύο από τους πιο ευχάριστους και εντυπωσιακούς δημόσιους χώρους της Ισπανίας, την Πλατεία Ισπανίας και την Πλατεία Αμερικής.

Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, θα έχουμε το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση φλαμένκο, εδώ στην ιδιαίτερη πατρίδα του, και να αφεθείτε στον έντονο και γεμάτο πάθος ρυθμό του. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΣΕΒΙΛΛΗ – ΜΕΡΙΔΑ – ΚΑΘΕΡΕΣ

Αναχώρηση από τη μεγάλη κυρία της Ανδαλουσίας με πρώτο μας σταθμό τη Μέριδα (Mérida), στην περιφέρεια της Εστρεμαδούρα. Η Μέριδα είναι μία από τις πλουσιότερες πόλεις της Ισπανίας σε αρχαιολογικούς χώρους: κατά τη Ρωμαϊκή εποχή ήταν πρωτεύουσα της επαρχίας της Λουζιτανίας, σπουδαίος συγκοινωνιακός κόμβος και πόλη στολισμένη με λαμπρά δημόσια κτίρια και αρχιτεκτονήματα. Πολλά από αυτά σώζονται σήμερα και αποτελούν πόλο έλξης για εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο: ξεχωρίζουν το ρωμαϊκό θέατρο και το αρχαίο αμφιθέατρο αλλά και πλήθος από ρωμαϊκούς ναούς, τείχη και μαυσωλεία. Μέχρι και σήμερα η Μέριδα διατηρεί επισήμως τον τίτλο «Ευγενεστάτη, Παλαιά, Μεγάλη και Πιστή Πολιτεία» (Muy Noble, Antigua, Grande y Leal Ciudad de Mérida). Μετά την εξερεύνηση της πόλης αναχωρούμε για την άλλη μεγάλη πόλη της Εστρεμαδούρα (και δεύτερη μεγαλύτερη μετά το Μπανταχόθ), το Κάθερες (Cáceres). Η Παλιά Πόλη του Κάθερες αποτελεί μνημείο της UNESCO, πράγμα όχι τυχαίο καθώς αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και καλοδιατηρημένα αστικά συγκροτήματα των περιόδων του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης. Από τα πάμπολλα μνημεία ξεχωρίζουν ο Καθεδρικός ναός της Παναγίας, και ο Πύργος Μπουχάκο (το σύμβολο της πόλης). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, πανοραμική ξενάγηση του Κάθερες, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΚΑΘΕΡΕΣ – ΚΟΡΔΟΒΑ

Αναχώρηση από το Κάθερες με προορισμό μας την Κόρδοβα (Córdoba), πατρίδα του φιλόσοφου και ρήτορα Σενέκα και αργότερα  πρωτεύουσα του Χαλιφάτου της Δαμασκού. Κτισμένη στις όχθες του ποταμού Γουαδαλκιβίρ (Guadalquivir) και λουσμένη από τον λαμπρό μεσογειακό ήλιο, η Κόρδοβα έχει να επιδείξει μια μακραίωνη ιστορική διαδρομή που ξεκινά το 169 π.Χ., όταν ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους. Μέσα στους αιώνες, η πόλη του ισπανικού Νότου αναδείχθηκε σ' έναν πολιτισμικό φάρο και εξελίχθηκε σ' ένα χωνευτήρι εβραϊκών, μαυριτανικών, τσιγγάνικων και χριστιανικών πολιτισμών. Σήμα-κατατεθέν είναι η Mezquita, το μεγαλύτερο τέμενος του δυτικού κόσμου και μετέπειτα καθεδρικός ναός της πόλης. Αρχικά, είχε ανεγερθεί εκεί ένας ρωμαϊκός ναός. Στα ερείπιά του έχτισαν οι Βησιγότθοι εκκλησία που τιμούσε τον Άγιο Βικέντιο. Όταν ήρθαν οι Άραβες, μοίρασαν τον χώρο σε δύο, ώστε να διαθέτουν τόπο λατρείας τόσο οι ίδιοι όσο και οι χριστιανοί. Το 785, όμως, ο τότε εμίρης προχώρησε σε λύση πιο ριζική, κατεδαφίζοντας τα πάντα και οικοδομώντας ένα μεγαλοπρεπές τέμενος. Οι διάδοχοί του το επεξέτειναν και το βελτίωσαν, αλλά οι χριστιανοί άρχοντες, όταν ανακατέλαβαν την περιοχή, μετέτρεψαν τη χρήση τιμώντας την Κοίμηση της Θεοτόκου, για να προβούν μεταγενέστερα (1523) σε ακόμη πιο ρηξικέλευθη λύση, ανεγείροντας δηλαδή σταυροειδή ναό γοτθικού ρυθμού στο εσωτερικό του τζαμιού. Τα χρόνια πέρασαν, η Ιστορία συνέχισε να γράφεται, και η UNESCO το περιέλαβε στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Πρόκειται για ένα μεγαλοπρεπές κατασκεύασμα. Οκτακόσιοι πενήντα κίονες από γρανίτη, όνυχα και μάρμαρο, ύψους 4-13 μέτρων και συνδεόμενοι με πολύχρωμες αψίδες, στηρίζουν τα 19 κλίτη του οικοδομήματος. Οι πολυέλαιοι, οι ξύλινες οροφές με τα χρυσοποίκιλτα ψηφιδωτά, οι θόλοι και οι κόγχες του, αλλά κυρίως ο πλούτος της διακόσμησης του Μιχράμπ, αφήνουν άφωνους τους επισκέπτες. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να επισκεφθείτε τη Judería - την εβραϊκή συνοικία με τη συναγωγή κ.α. Τακτοποίηση στο πανέμορφο ξενοδοχείο μας.  Δείπνο στο ξενοδοχείο μας και βόλτα στο ιστορικό κέντρο της αναγεννημένης και πανέμορφης Κόρδοβας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΚΟΡΔΟΒΑ – ΜΠΑΕΘΑ/ΟΥΜΠΕΔΑ – ΧΑΕΝ – ΓΡΑΝΑΔΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε προς βορρά και την επαρχία της Χαέν. Ο προορισμός μας είναι οι «δίδυμες πόλεις» της Ούμπεδα και της Μπαέθα: οι δύο πόλεις αναφέρονται συχνά μαζί από τους Ανδαλουσιανούς όταν μιλούν για την επαρχία της Χαέν: τόσο η Ούμπεδα όσο και η γειτονική κωμόπολη της Μπαέθα, ξεχωρίζουν για το έντονο αναγεννησιακό τους χρώμα, χάρη στο οποίο έχουν αναδειχτεί και οι δύο Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη της Ούμπεδα υπήρξε μία από τις πιο σημαντικές πόλεις της μαυριτανικής περιόδου της Ανδαλουσίας, θέση που διατήρησε μέχρι και την επανάκτηση της περιοχής από τον Φερδινάνδο Γ’ τον 13ο αι. Μεγάλο μέρος του χαρακτήρα της πόλης το χρωστά στο Αντρές ντε Βαλντεβίρα, μέγιστο αρχιτέκτονα της αναγεννησιακής εποχής, αριστουργήματα του οποίου στολίζουν σήμερα και τις δύο πόλεις. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το παρεκκλήσι στην Πλάθα Βάθκεθ ντε Μολίνα (Plaza Vázquez de Molina) της Ούμπεδα, όπως και το Νοσοκομείο Santiago, το αποκαλούμενο και «Εσκοριάλ της Ανδαλουσίας», με τους δύο μεγάλους πύργους στην πρόσοψή του. Χτισμένο μεταξύ 1562 και 1575 με σκοπό να αποτελέσει χώρο νοσηλείας για τους λιγότερο προνομιούχους κατοίκους της πόλης, το Santiago διατηρεί σχεδόν πεντέμισι αιώνες αργότερα την επιβλητικότητα και το μεγαλείο του. Αξίζει ακόμα να δει κανείς το ανάκτορο Palacio de las Cadenas, το μοναστήρι της Santa Clara και τον ναό του Αποστόλου Παύλου. Στη γειτονική πόλη της Μπαέθα δεν πρέπει να χάσουμε τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό, την Πηγή των Λεόντων (Fuente de los Leones), το μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου και το ανάκτορο Jabalquinto. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη Χαέν (Jaén), την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, στην οποία την προσοχή μας τραβά αμέσως ο αναγεννησιακού στυλ καθεδρικός ναός της πόλης, κτίσμα και αυτό δια χειρός Αντρές ντε Βαλντεβίρα. Πίσω από τον βωμό του καθεδρικού αξίζει να παρατηρήσουμε ένα σημαντικό κειμήλιο, το πέπλο της Αγίας Βερονίκης (Santo Rostro), το οποίο -σύμφωνα με την παράδοση- φέρει εικόνα του προσώπου του Ιησού. Ο θρύλος διηγείται πως αποτυπώθηκε επάνω του όταν η Αγία Βερονίκη το χρησιμοποίησε για να σκουπίσει το πρόσωπο του Κυρίου, στο δρόμο Του για τον Γολγοθά. Μετά την βόλτα μας στην πόλη, αναχωρούμε για την πόλη της Γρανάδας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΓΡΑΝΑΔΑ (επίσκεψη στην Αλάμπρα)

Τα είπε όλα για τη Γρανάδα ο ποιητής Φρανθίσκο ντε Ικάθα: «Λυπήσου τον άνθρωπο, Κυρά, για δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο, από το κρίμα να ‘ναι κανείς τυφλός στη Γρανάδα…» («dale limosna, mujer, que no hay en la vida nada, como la pena de ser ciego en Granada...»). Χτισμένη στους πρόποδες της οροσειράς Σιέρρα Νεβάδα, εκεί που οι τρεις ποταμοί Beiro, Darro και Genil ενώνουν τα νερά τους, η Γρανάδα (Granada) είναι μια πόλη που ακροβατεί μεταξύ Ανατολής και Δύσης με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, κυρίως από την εποχή της μαυριτανικής–μουσουλμανικής  εποχής, που διήρκεσε περίπου 780 χρόνια. Ετυμολογικά, η πόλη ονομάστηκε έτσι από τις πολλές ροδιές που φύονται στην περιοχή (Granada).

Πρωινή ξενάγηση στο «Ρόδο της Ανδαλουσίας» - όπως αποκαλούσαν οι Μαυριτανοί τη Γρανάδα - και πρώτη μας επίσκεψη θα είναι στο Μνημείο-σύμβολο της πόλης, το ανάκτορο της Αλάμπρα, ένα αριστούργημα ισλαμικής αρχιτεκτονικής του 14ου αιώνα με αφάνταστη λεπτομέρεια στη διακόσμηση, μνημείο φυσικά της UNESCO. Στα μαγικά της patios, ανάμεσα από το κελάηδημα των πουλιών και τους ήχους των νερών που πηγάζουν από τα απίθανα σιντριβάνια της, μοιάζει να αντηχούν ακόμα επικλήσεις του Αλλάχ και στίχοι του αιώνιου έρωτα. Εδώ ήταν και η αίθουσα στην οποία ο Κολόμβος πήρε την άδεια να ξεκινήσει την υπερπόντια εκστρατεία του από τους Καθολικούς βασιλείς Φερδινάνδο και Ισαβέλλα το 1492, ακριβώς τη χρονιά της ανακατάληψης της Γρανάδας από τους χριστιανούς. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους κήπους Χενεραλίφε (Generalife),  τους «κήπους του παραδείσου», με λίμνες, καταρράκτες, σιντριβάνια, δένδρα και λουλούδια, όπου κυριαρχεί η μυρωδιά του γιασεμιού και της αναρριχώμενης τριανταφυλλιάς και μας παρασύρει σε ένα παιχνίδι στοχασμού και φαντασίας από την εποχή των Χαλίφηδων, των Χαρεμιών, του αισθησιασμού, των ευνούχων και της Μαυριτανικής  δύναμης. Στο ελεύθερο απόγευμα σας προτείνουμε να πάτε βόλτα στην παλιά συνοικία Αλμπαϊθίν (Albaycín), ένας συναρπαστικός λαβύρινθος από στενά σοκάκια με λευκοβαμμένα σπίτια και εσωτερικούς περιποιημένους κήπους ή στο λόφο Sacromonte, γνωστός για τις σπηλιές του και τη συνοικία των τσιγγάνων, όπου πιθανόν να δείτε τσιγγάνες να χορεύουν γνήσιο, αυθεντικό φλαμένκο στις αυλές των σπιτιών τους.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Οι κρατήσεις για την Αλάμπρα γίνονται ονομαστικά και η είσοδος με την επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου. Καθυστερημένες εγγραφές πιθανόν να μην ικανοποιηθούν σε περιόδους αιχμής.

9η ημέρα: ΓΡΑΝΑΔΑ – ΑΝΤΕΚΕΡΑ – ΜΑΛΑΓΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε από τη Γρανάδα με προορισμό μας τη Μάλαγα. Καθοδόν θα κάνουμε μία στάση στην Αντεκέρα (Antequera), πόλη που τα τελευταία χρόνια ακούγεται όλο και περισσότερο, εν πολλοίς χάρη στον σταθμό της AVE (Τρένο Μεγάλης Ταχύτητας) που υπάρχει εδώ. Συνεχίζουμε για την «όμορφη», όπως είναι το χαϊδευτικό της Μάλαγα (Málaga), η πόλη όπου γεννήθηκε ο Πάμπλο Πικάσο. Η Μάλαγα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι ανάμεσα σε βουνά, τον ποταμό Guadalhorce και την ακτογραμμή που οδηγεί στην επαρχία. Ταξιδιώτες, έμποροι, άποικοι και πολεμιστές άφησαν το σημάδι τους στην κοσμοπολίτικη, φιλόξενη και λαμπερή πόλη. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα δούμε μεταξύ άλλων το επιβλητικό κάστρο Αλκαθάμπα (Alcazaba) του 8ου αιώνα, το πιο καλοδιατηρημένο του είδους του σε όλη τη χώρα, ένα Ρωμαϊκό αμφιθέατρο του 2ου αιώνα, από το οποίο οι Άραβες πήραν ορισμένα υλικά για να κατασκευάσουν το φρούριο Αλκαθάμπα και τον Καθεδρικό Ναό, που άρχισε να κατασκευάζεται το 1528 αλλά λόγω οικονομικών δυσκολιών το 1728 αποφασίστηκε να μείνει με έναν πύργο από τους δύο που είχαν αρχικά προβλεφθεί και γι’ αυτό το λόγο ο ναός αυτός αναφέρεται και ως "La Manquita" δηλαδή "η Μονόχειρα". Με την άφιξη μας θα έχουμε μία πανοραμική ξενάγηση στην πόλη, και μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΜΑΛΑΓΑ – πτήση επιστροφής

Πρωινό και μετάβαση στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις, εκδρομές και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Είσοδος στην Αλάμπρα και Χενεραλίφε (με προαγορά εισιτηρίων).
 • Διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας.
 • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά
 • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

Αναχωρήσεις από Κύπρο        
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

 

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 250
 • Είσοδοι σε μουσεία (εκτός από Αλάμπρα και Χενεραλίφε που περιλαμβάνονται κανονικά). Συνολικό κόστος: περίπου 80€.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Aπαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ένα μοναδικό, άρτιο και πλήρες 10ήμερο πρόγραμμα περιήγησης στην Ανδαλουσία, που περιλαμβάνει:

 • Επίσκεψη στις σημαντικότερες πόλεις της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο
 • Διανυκτερεύσεις σε σημαντικές ιστορικές πόλεις, όπως η Γρανάδα (2), το Κάθερες (1) στην Εξτρεμαδούρα, η  Σεβίλλη (2), το Κάδιθ (1), η Μάλαγα (1), η Κορδοβα (1) και τη Ρόντα (1).
 • Ανάβαση με ειδικά οχήματα και ξενάγηση στο Γιβραλτάρ.
 • Επισκέψεις και ξεναγήσεις σε αρχαίες, μεσαιωνικές και ιστορικές πόλεις της Ισπανίας, όπως το Κάθερες, τη Μέριδα, το Κάδιθ, το Άρκος ντε Λα Φροντέρα, τη Χέρεθ ντε λα Φροντέρα κ.ά.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Διαμονή σε άριστα ξενοδοχεία 4* στο κέντρο των πόλεων.
 • Την εκδρομή συνοδεύει εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός.

 

Highlights

 • Επισκεφθείτε το Μνημείο-σύμβολο της Γρανάδας, το ανάκτορο της Αλάμπρα, ένα αριστούργημα ισλαμικής αρχιτεκτονικής.
 • Περπατήστε στους κήπους Χενεραλίφε, τους «κήπους του παραδείσου», με τις λίμνες, τους καταρράκτες, τα σιντριβάνια, τα δένδρα και τα λουλούδια με τις μυρωδιές του γιασεμιού και της τριανταφυλλιάς
 • Περιηγηθείτε στην πανέμορφη Κόρδοβα και γνωρίστε τη μακραίωνη ιστορική της διαδρομή.
 • Αφεθείτε στη γοητεία της πόλης της Κάρμεν την πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, τη μαγευτική Σεβίλλη, απλωμένη στις όχθες του θρυλικού ποταμού Γουαδαλκιβίρ.
 • Εξερευνήστε τον Βράχο της Τζιμπεράλτα, το Γιβραλτάρ, και θαυμάστε από ψηλά την εντυπωσιακή θέα του κόλπου και της Αφρικής
 • Διανυκτέρευση στη Ρόντα, ένα από τα ωραιότερα και πλέον αντιπροσωπευτικά Λευκά Χωριά της Ανδαλουσίας.
 • Ανακαλύψτε τους πλούσιους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Μέριδα και του Κάθερες, στην Εξτρεμαδούρα.
 • Επίσκεψη στα χωριά Μπαέθα, Ούμπεδα και Αντεκέρα, στην Ανδαλουσία.
 • Ξενάγηση και διανυκτέρευση στο Κάδιθ, το γραφικό λιμάνι στον Ατλαντικό. 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

Ένα ολοκληρωμένο οδοιπορικό στη ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ την οποία βλέπουμε σπιθαμή προς σπιθαμή – με ΣΠΑΝΙΕΣ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ!!!

Χάρτης Ταξιδιού Η super Ανδαλουσία σε βάθος με Γιβραλτάρ και Εστρεμαδούρα | Ιούνιος- Σεπτέμβριος 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info