fb

Στα βήματα του Βούδα | Ιούνιος - Νοέμβριος 2021

Διάρκεια: 13 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1699€

Ταυτότητα ταξιδιού

Κάποιοι θα το έλεγαν «προσκύνημα», άλλοι «μύηση σε μια κουλτούρα που έχει σημαδέψει όσο λίγες την παγκόσμια σκέψη». Όπως και να το δει κανείς, ένα οδοιπορικό σαν αυτό αποτελεί ένα ταξίδι ειδικών συνθηκών, με συγκεκριμένους στόχους. Ακολουθώντας τα βήματα του Βούδα, ο σκοπός μας είναι να μάθουμε όσο μπορούμε περισσότερα γι’ αυτή τη θρησκεία και να κατανοήσουμε τις βασικές της δομές, αλλά και τον λόγο που την βοήθησε να επεκταθεί σε παγκόσμια κλίμακα. Με τη συνοδεία εξειδικευμένου Βουδιστή Έλληνα αρχηγού, ξεκινάμε για ένα ταξίδι διαφορετικό από τα υπόλοιπα, που όμοιό του δεν υπάρχει στην ελληνική αγορά.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Άλλο ένα σπάνιο θεματικό ταξίδι του Versus που όμοιό του δεν υπάρχει στην ελληνική αγορά. Ταξιδεύουμε στη Βόρεια Ινδία και ακολουθούμε τα βήματα του Βούδα, με αρχηγό μας εξειδικευμένο Έλληνα βουδιστή αρχηγό! Ο Βούδας άρχισε να διδάσκει τα πλήθη τον 6ο αιώνα π.Χ. από το αρχαίο βασίλειο της Μαγκάντα. Ανάμεσα στους μαθητές του Βούδα συγκαταλέγονταν βασιλιάδες και αυτοκράτορες, πολλοί από τους οποίους φρόντισαν να εξαπλωθεί το καινούριο φιλοσοφικό ρεύμα σε όλη την Ινδία. Έτσι, ανεγέρθηκαν μοναδικοί ναοί και μοναστήρια σε όλη την ινδική επικράτεια, πολλά από τα οποία διατηρούν την ιερότητά τους ακόμα και σήμερα. Επισκεπτόμαστε λοιπόν ιστορικούς τόπους, όπως στη Μποντγκάγια, το Σαρνάτ, την Κουσιναγκάρα, τη Ναλάντα και πολλούς άλλους, όπου περπάτησε, έζησε και δίδαξε ο Βούδας.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Ένα διαφορετικό πρόγραμμα για τους ταξιδιώτες των εξωτικών, όπως σας έχει συνηθίσει το Versus.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Επιλεγμένα ξενοδοχεία 5*, 4* (στις περιοχές που η τουριστική υποδομή δεν είναι ανεπτυγμένη, επιλέγουμε τα καλύτερα διαθέσιμα).
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Παρακολούθηση τελετής προσευχής «Aarti».
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός έμπειρος ξεναγός.
 • Έμπειρος Έλληνας Βουδιστής αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο Versus Travel στα Ελληνικά.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – πτήση για Δελχί

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Δελχί.

2η ημέρα: Άφιξη στο Δελχί – Πτήση για Λάκναου

Άφιξη στο Δελχί και πτήση για το Λάκναου, πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της ινδικής πολιτείας Ούταρ Πραντές. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αργότερα ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Λάκναου – Σραβάστι

Πρωινό και αναχώρηση οδικώς για το Σραβάστι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα: Σραβάστι (Ολοήμερη ξενάγηση)

To Σραβάστι ήταν η πρωτεύουσα του βασιλείου των Κοσάλα από τον 6ο αιώνα π.Χ. και για μία χιλιετία. Εκεί έζησε ο Βούδας για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ολοήμερη ξενάγηση στο Σραβάστι, ξεκινώντας από την στούπα του Aναταπιντίκα, όπου ο Βούδας και οι μαθητές του έβρισκαν καταφύγιο επί 24 χρόνια την περίοδο των μουσώνων, το μοναστήρι Τζετάβανα –δώρο ενός πλούσιου εμπόρου στον Βούδα–, την περιοχή Σαχέτ, τη στούπα του τρομερού ληστή Ανγκουιλίμα, κ.ά. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Σραβάστι – Κουσιναγκάρ

Το πρωί αναχωρούμε για την Κουσιναγκάρ, την περιοχή όπου αποτεφρώθηκε ο Βούδας. Ξεκινούμε την ξενάγηση από τη στούπα Maha Parinirvana, στο εσωτερικό της οποίας βρίσκεται ένα άγαλμα του Βούδα σε ξαπλωτή στάση, λίγο πριν το «τελειωτικό σβήσιμο». Στην περιοχή βρίσκεται ο Ιαπωνικός Ναός, καθώς και το Ιερό Μάτα Κουάρ, όπου βρίσκεται ένα άγαλμα του Βούδα ύψους τριών μέτρων. Συνεχίζουμε την ξενάγηση με επίσκεψη στη στούπα Ραμαμπαρ, το ακριβές σημείο όπου αποτεφρώθηκε ο Βούδας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Κουσιναγκάρ – Βαϊσάλι

Αναχώρηση οδικώς για το Βαϊσάλι, άλλη μια πανέμορφη και εξαιρετικά σημαντική περιοχή όπου συρρέουν Βουδιστές από όλο τον κόσμο, καθώς στο σημείο αυτό έδωσε ο Βούδας την τελευταία του διδασκαλία. Θα επισκεφθούμε τη στήλη του Ασόκα με το πέτρινο λιοντάρι και τη στούπα Ανάντα, τη λευκή στούπα Βίσουα Σάντι, που είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ειρήνη, καθώς και τη στούπα του Βούδα, που είναι μια από τις οκτώ στούπα όπου μοιράστηκαν τα λείψανα του Βούδα. Εκεί κοντά βρίσκεται και η Δεξαμενή της Στέψης (Αμπισέκ Πουσκάρμ), ο Ινδουιστικός ναός Μπαουάν Ποκάρ (Bawan Pokhar), τα ερείπια του παλατιού του Ρατζά Βισάλ Γκαρ κ.ά. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Βαϊσάλι – Ρατζγκίρ

Αναχώρηση οδικώς για Ρατζγκίρ (125 χλμ.). Μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση με επίσκεψη στο Φρούριο του βασιλιά Aτζασάτρου, το Βένου Βαν, όπου διέμενε ο Βούδας όταν επισκεπτόταν το Ρατζγκίρ, και το Μανιγιάρ Ματ, με τοιχογραφίες του Βούδα. Θα δούμε επίσης τη φυλακή του βασιλιά Μπιμπισάρ, καθώς και το θησαυροφυλάκιό του, τα θερμά λουτρά Σαπτντάρα Κουντ, τα σπήλαια Σονμπαντάρα και άλλα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Ρατζγκίρ – Ναλάντα (Ολοήμερη εκδρομή) – Ρατζγκίρ

Ολοήμερη εκδρομή στη Ναλάντα, όπου θα επισκεφθούμε τα ερείπια του Πανεπιστημίου Ναλάντα, του αρχαιότερου βουδιστικού πανεπιστημίου στον κόσμο, τη Μεγάλη Στούπα, το Μουσείο του Hiuen Tsang, το Πάουαπουρι –ιερός χώρος για τους Τζαϊνιστές–, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Nαλάντα και άλλα ενδιαφέροντα μέρη. Επιστροφή στο Ρατζγκίρ το απόγευμα, δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Ρατζγκίρ – Μποντγκάγια

Πρωινή αναχώρηση οδικώς για την Μποντγκάγια, που θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους πιο ιερούς χώρους για όλη την ανθρωπότητα. Θα ξεκινήσουμε με επίσκεψη του Ιερού Δέντρου Mαχαμπόντι, κάτω από το οποίο πριν από 26 αιώνες ο Σιντάρτα Γκαουτάμα έφτασε στη φώτιση και έγινε Βούδας. Συνεχίζουμε με επίσκεψη του Ναού Mαχαμπόντι, του τεράστιου αγάλματος του Βούδα –ύψους σχεδόν 20 μέτρων–, του Αρχαιολογικού Μουσείου, κ.ά. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Μποντγκάγια – Βαρανάσι

Το πρωί αναχωρούμε οδικώς για το Βαρανάσι με στάση στο ήσυχο Σαρνάτ, όπου ο Βούδας δίδαξε για πρώτη φορά. Το ιερό για τους Βουδιστές Σαρνάτ απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα από το πολύβουο Βαρανάσι, του ιερότερου τόπου για όλους τους Ινδουιστές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και δείπνο.

11η ημέρα: Βαρανάσι (Ξενάγηση – γιορτή Άαρτι)

Ξεκινούμε τη μέρα μας με πρωινή βαρκάδα στον ιερό ποταμό για να παρακολουθήσουμε τις προσωπικές αλλά και τις ομαδικές τελετές των πιστών Ινδουιστών που βουτούν στα ιερά νερά του Γάγγη για εξαγνισμό. Ακολουθεί βόλτα στα στενά δρομάκια της μοναδικής αυτής πόλης. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την εξαιρετικά σημαντική γιορτή Άαρτι, όπου οι πιστοί Ινδουιστές προσφέρουν φως και άνθη για να τιμήσουν τον Γάγγη και τους θεούς του ινδουιστικού πανθέου. Η γιορτή διεξάγεται κάθε βράδυ στα «γκατ» του Γάγγη σε όλη την Ινδία, αλλά γιορτάζεται με ιδιαίτερη κατάνυξη στο Βαρανάσι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

12η ημέρα: Βαρανάσι – πτήση για Δελχί

Αναχώρηση από το Βαρανάσι και πτήση για το Δελχί. Άφιξη στο Δελχί, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

13η ημέρα: Δελχί – Πτήση για Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Επιλεγμένα ξενοδοχεία 5*, 4* (στις περιοχές που η τουριστική υποδομή δεν είναι ανεπτυγμένη, επιλέγουμε τα καλύτερα διαθέσιμα).
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Παρακολούθηση τελετής προσευχής «Aarti».
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός έμπειρος ξεναγός.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κ.λπ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(Δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. 720
 • Βίζα Ινδίας 80€

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΙΝΔΙΑΣ

Σας πληροφορούμε ότι η τουριστική βίζα για την Ινδία από 26/2/2016 εκδίδεται online για τα ελληνικά διαβατήρια. Για την έκδοσή της απαιτείται να μας αποστείλετε με e-mail ένα έγχρωμο και καθαρό αντίγραφο του διαβατηρίου σας και μια φωτογραφία διαβατηρίου σε λευκό φόντο. Η έκδοση της βίζας δεν περιλαμβάνεται στο κόστος της εκδρομής. Το κόστος της είναι 80 €/άτομο. Για πληροφορίες σχετικά με τα επιπλέον δικαιολογητικά που αφορούν σε ανηλίκους και σπουδαστές, επικοινωνήστε με το γραφείο μας.

Για περισσότερες πληροφορίες και για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε απευθυνθείτε στους πωλητές μας στα γραφεία μας:

 • Στη Λευκωσία (Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 82Ε Τ.Κ. 1077, Τηλ.: 22449977, Φαξ: 22449978),
 • Στην Αθήνα (Φιλελλήνων 7, Πλατεία Συντάγματος, Τ.Κ. 10557, Τηλ.: 210 3232800, Φαξ: 210 3232450) και
 • στη Θεσσαλονίκη (Καλαποθάκη 7-9, δίπλα στην Πλατεία Αριστοτέλους, Τ.Κ. 54624, Τηλ.: 2310 230001, Φαξ: 2310 230777).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Ένα διαφορετικό πρόγραμμα για τους ταξιδιώτες των εξωτικών, όπως σας έχει συνηθίσει το Versus.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Επιλεγμένα ξενοδοχεία 5*, 4* (στις περιοχές που η τουριστική υποδομή δεν είναι ανεπτυγμένη, επιλέγουμε τα καλύτερα διαθέσιμα).
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Παρακολούθηση τελετής προσευχής «Aarti».
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός έμπειρος ξεναγός.
 • Έμπειρος Έλληνας Βουδιστής αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο Versus Travel στα Ελληνικά.

Highlights

 • Εξερευνήστε το Σραβάστι, πόλη όπου έζησε για πολλά χρόνια και δίδαξε ο Βούδας.
 • Επισκεφθείτε τα ερείπια του Πανεπιστημίου Ναλάντα, του αρχαιότερου βουδιστικού πανεπιστημίου στον κόσμο.
 • Αφεθείτε στην κατάνυξη της Μποντγκάγια, τόπος που θεωρείται από τους ιερότερους στον κόσμο.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Σπάνιο θεματικό οδοιπορικό στα μέρη όπου έζησε, περπάτησε και δίδαξε ο Βούδας.
 • Με έμπειρο Έλληνα βουδιστή ξεναγό.

Χάρτης Ταξιδιού Στα βήματα του Βούδα | Ιούνιος - Νοέμβριος 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info