Πληροφορίες για: Τσεχία

Τσέχικη Κορώνα
Η Τσεχία βρίσκεται στη κεντρική Ευρώπη με πρωτεύουσα την ιστορική πόλη της Πράγας και νόμισμα τη Τσέχικη Κορώνα...
Με το που φτάσετε στο αεροδρόμιο κάντε συνάλλαγμα αλλά όχι πολλά λεφτά γιατί η ισοτιμία στο αεροδρόμιο είναι καθαρό κλέψιμο, απλά κάντε να έχετε κορώνες για το εισιτήριο του λεωφορείου προς τη πόλη το οποίο κοστίζει γύρω στις 25 κορώνες.

Το κλίμα
Ως προς το κλίμα ενδεικτικά ο χειμώνας είναι ψυχρότερος από τα άλλα κράτη της κεντρικής Ευρώπης ενώ το καλοκαίρι χαρακτηρίζεται ως θερμό, το χειμώνα εφοδιαστείτε με ότι πιο ζεστό ρούχο έχετε, ισοθερμικά κτλ.


Η επίσημη γλώσσα
είναι η Τσέχικη ενώ αρκετοί κάτοικοι μιλούν και τα Γερμανικά ενώ τα Αγγλικά είναι ίσως περισσότερο διαδεδομένα στα ξενοδοχεία, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης αν και δύσκολα θα συνεννοηθείς λόγο του ότι δεν τα γνωρίζουν τόσο καλά.

Καστρούπολη

Η Καστρούπολη, που απλώνεται πάνω στον βράχο της Μάλα Στράνα. Από εκεί μπορείτε να θαυμάσετε το εντυπωσιακό κάστρο Χρατσάνι, τον ναό του Αγίου Βίτου και το Παλάτι, το χρυσό δρομάκι των αλχημιστών και το περίφημο Λορέττο. 

Κρουαζιέρα στο Μολδάβα

Απολαύστε μια όμορφη κρουαζιέρα στον ποταμό Μολδάβα, όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τις ομορφιές της Πράγας εν πλω

 

Κάρλοβυ Βάρυ

Επιβάλλεται μια εκδρομή στην πανέμορφη λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ (110 km), στη Δυτική Τσεχία, πασίγνωστη σε όλον τον κόσμο για τις θερμές ιαματικές πηγές της. Θα εντυπωσιαστείτε από το πράσινο της κοιλάδας, τα γάργαρα νερά του μικρού ποταμού Τέπλα και τα υπέροχα κτίρια αναγεννησιακού στυλ. Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε τη ρώσικη εκκλησία με τους χρυσούς τρούλους και το υπέροχο ξενοδοχείο Πουπ του 17ου αιώνα, όπου μπορείτε να απολαύσετε έναν απολαυστικό καφέ. Για τους λάτρεις των αγορών, στον κεντρικό δρόμο της λουτρόπολης μπορείτε να βρείτε υπέροχα κρύσταλλα και πορσελάνες.

Πληροφορίες για τις Χώρες

Τσεχία

Η Τσεχία, είναι κράτος της Κεντρικής Ευρώπης, που αποτελείται από τις ιστορικές περιοχές Βοημία, Μοραβία και Σιλεσία. Συνορεύει προς Δ και Β με τη Γερμανία, προς Α. με τηνΣλοβακία, προς Β. με την Πολωνία και προς Ν. με την Αυστρία. Διαχωρίστηκε από την Σλοβακία την 1η Ιανουαρίου 1993, με δημοψήφισμα στο οποίο οι κάτοικοι αποφάσισαν τον ειρηνικό χωρισμό της περιοχής σε δύο κράτη. Έχει έκταση 30.450 τετ. χλμ. και πληθυσμό 10.300.000 κ. (απογραφή 1991). Πρωτεύουσα η Πράγα (1.212.000 κ.)

Πόλεις

Πρωτεύουσα της Τσεχίας είναι η Πράγα με 1.212.000 κατ., με σημαντικά και ποικίλα ιστορικά οικοδομήματα, ένα από τα σημαντικότερα κέντρα πολιτισμού της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης. Είναι επίσης σημαντική εμπορική και βιομηχανική πόλη, κέντρο συγκοινωνιών, εκτύπωσης και έκδοσης βιβλίων κλπ. Άλλες πόλεις είναι: η Μπρυν (ή Μπρνο), αρχαία πόλη, κέντρο εριουργίας και βιομηχανίας βάμβακος, μηχανημάτων, δερμάτων, των όπλων Μπρεν, οινοπνευματωδών ποτών κλπ. Η Ολμντς, έδρα πανεπιστημίου και βιομηχανική πόλη. Η Κόζιτσε, με βιομηχανία καπνού, οίνου και υφαντουργεία. Η Λίμπερετς με βιομηχανίες βαμβακιού, μετάλλων, τροφίμων κλπ. Η Κάρλοβι Βάρι, στην κοιλάδα του ποταμού Όρε με τις ονομαστές ιαματικές πηγές της κ.ά.

 

Γεωγραφία

Το μεγαλύτερο μέρος του εδάφους είναι ορεινό. Μπορούμε να χωρίσουμε τη χώρα σε 3 γεωγραφικά τμήματα. Προς Δ. βρίσκεται η Βοημία, που είναι ένα εκτεταμένο υψίπεδο, διαρρέεται από τον ποταμό Έλβα και έχει τα Σουδητικά όρη, Μεταλλοφόρα όρη, το Βοημικό Δρυμό και τα Υψώματα της Μοραβίας. Στο κέντρο βρίσκεται η Μοραβία, που είναι μια μεγάλη λωρίδα κατά το πλείστο λοφώδης και διασχίζεται από πολλές οροσειρές με διεύθυνση από ΒΑ. προς ΝΔ. Οι σπουδαιότερες από αυτές είναι η οροσειρά Βοημίας - Μοραβίας στα δυτικά σύνορά της. Προς Α. το υψίπεδο της Μοραβίας μεταπίπτει στην περιοχή των Καρπαθίων ορέων, που αρχίζουν από το Δούναβη και καταλήγουν στα Πολωνικά Καρπάθια. Προς τα Β. της Μοραβίας βρίσκεται η Σιλεσία, της οποίας το έδαφος είναι περιορισμένης έκτασης, αλλά έχει σημαντική οικονομική σημασία, γιατί περιέχει πλούσια ανθρακοφόρα κοιτάσματα.

περισσότερα

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

Εδώ ο χρόνος μοιάζει να σταμάτησε στον 18ο αιώνα, κάστρα σε λίμνες, μπαρόκ παλάτια, αναγεννησιακά σπίτια, γοτθικοί ναοί και πλατείες, αμέτρητα αγάλματα και θαυμαστές γέφυρες, κήποι και σιντριβάνια συνθέτουν σκηνικά βγαλμένα από σελίδες παραμυθιού.

Χάρτης Ταξιδιού Τσεχία