Πληροφορίες για: Πράγα

Η καρδιά της Ευρώπης!
Μια πόλη που διαφυλάσσει την ταυτότητα και το συναισθηματισμό της. Μεσαιωνική γοητεία, αρχιτεκτονικά ρεύματα με δόσεις από γοτθικό, μπαρόκ, αναγεννησιακό και αρτ νουβό ρυθμό, 350 θέατρα, όπερα, 25 μουσεία, 100 πινακοθήκες και αμέτρητα τζαζ κλαμπ. Το ιστορικό κέντρο της Πράγας ανήκει στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Είναι χωρίς αμφιβολία από τις πόλεις με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ευρώπη. Πρωτεύουσα της Τσεχίας, που για χρόνια αποτέλεσε την έδρα των Βασιλέων της Βοημίας, καθώς και σημαντικότατο εμπορικό κέντρο, το οποίο προσέλκυε εμπόρους από όλη την Ευρώπη.Η Πράγα είναι μια μαγευτική πόλη της κεντρικής Ευρώπης. Μια παραμυθούπολη, ένας ιδανικός προορισμός για όλες της ηλικίες.

Μοναδικά αξιοθέατα

Επισκεφθείτε το κάστρο της Πράγας, το μεγαλύτερο ιστορικό κάστρο στην Ευρώπη, θαυμάστε τη φημισμένη Γέφυρα του Καρόλου πάνω από τον ποταμό Μολδάβα και τα ατέλειωτα αξιοθέατα της Παλιά Πόλης.

Παλία Πόλη 
Η Πράγα είναι γεμάτη από ωραία εστιατόρια, μπαράκια και κλαμπ. Δοκιμάστε Gulas, λουκάνικα και μπύρες. Για κρύσταλλα Βοημίας και αναμνηστικά δώρα περιηγηθείτε στην Παλιά Πόλη. Για ημερήσια εκδρομή προτείνουμε το Κάρλοβυ Βάρυ, εξοχική κατοικία της βασιλικής οικογένειας, ένα καταπράσινο μέρος με εντυπωσιακά κτήρια.
 

Γέφυρα του Καρόλου

Μια από της διασημότερες γέφυρες της Ευρώπης, η γέφυρα του Charles ήταν μέχρι και το 1841, το μοναδικό πέρασμα του ποταμού Vltava συνδέοντας την παλιά πόλη με το κάστρο της Πράγας. Η γέφυρα του Καρόλου αποτελεί μια πραγματικά στερεά σύνδεση πάνω από την οποία για χρόνια περνούσαν άμαξες με άλογα και ανέδειξε την πόλη ως σημαντικό εμπορικό κέντρο μεταξύ της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης. Στις αρχές του 20ου αιώνα η κίνηση έγινε μεγαλύτερη, το 1905 εγκαταστάθηκε ένα ηλεκτρικό τραμ και αργότερα το 1908 λεωφορεία. Η 516 μέτρων γέφυρα του Καρόλου στηρίζετε σε 16 αψίδες και προστατεύετε από 3 πύργους. Ο πύργος που βρίσκετε από την πλευρά της παλιάς πόλης θεωρείται ως ένα από τα πιο καταπληκτικά αστικά γοτθικά κτήρια στον κόσμο ενώ επίσης υπάρχουν πάνω 30 επιβλητικά αγάλματα που διακοσμούν την γέφυρα. Κατά την διάρκεια της ημέρας η γέφυρα είναι γεμάτη με κόσμο με ζωγράφους, μικροπωλητές, περαστικούς και φυσικά εκατοντάδες τουρίστες.

Κάστρο της Πράγας

Πρόκειται για το μεγαλύτερο μεσαιωνικό κάστρο της Ευρώπης το οποίο αποτελούσε κύρια κατοικία των Τσέχων βασιλιάδων για αρκετούς αιώνες. Η ιστορία του κάστρου της Πράγας ξεκινάει τον 9ο αιώνα. Από τότε επαναλαμβανόμενοι πόλεμοι, φωτιές και ανακαινίσεις από διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις δημιούργησαν ένα πλέγμα από παλάτια, ναούς και προστατευτικά τείχη. Το οικοδομικό σύμπλεγμα περιλαμβάνει τον καθεδρικό του Saint Vitus, πύργους, μουσεία, γκαλερί τέχνης, ένα μοναστήρι, αρκετά παλάτια συμπεριλαμβανομένου του Lobkowicz Palace καθώς και του διάσημου συναυλιακού χώρου κλασικής μουσικής της Βασιλικής του Αγίου Γεωργίου. Κάθε ώρα γίνεται αλλαγή φρουράς, ενώ ειδικά το μεσημέρι η τελετή λαμβάνει χώρα με τη συμμετοχή μουσικής μπάντας. Αναμφισβήτητα κατατάσσεται στα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της πόλης και κάθε χρόνο δέχεται πολλές χιλιάδες τουρίστες. Στην περίπτωση λοιπόν που βρεθείτε στην Πράγα η επίσκεψη στο επιβλητικό της κάστρο προτείνεται ανεπιφύλακτα.

Πληροφορίες για τις Χώρες

Τσεχία

Η Τσεχία, είναι κράτος της Κεντρικής Ευρώπης, που αποτελείται από τις ιστορικές περιοχές Βοημία, Μοραβία και Σιλεσία. Συνορεύει προς Δ και Β με τη Γερμανία, προς Α. με τηνΣλοβακία, προς Β. με την Πολωνία και προς Ν. με την Αυστρία. Διαχωρίστηκε από την Σλοβακία την 1η Ιανουαρίου 1993, με δημοψήφισμα στο οποίο οι κάτοικοι αποφάσισαν τον ειρηνικό χωρισμό της περιοχής σε δύο κράτη. Έχει έκταση 30.450 τετ. χλμ. και πληθυσμό 10.300.000 κ. (απογραφή 1991). Πρωτεύουσα η Πράγα (1.212.000 κ.)

Πόλεις

Πρωτεύουσα της Τσεχίας είναι η Πράγα με 1.212.000 κατ., με σημαντικά και ποικίλα ιστορικά οικοδομήματα, ένα από τα σημαντικότερα κέντρα πολιτισμού της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης. Είναι επίσης σημαντική εμπορική και βιομηχανική πόλη, κέντρο συγκοινωνιών, εκτύπωσης και έκδοσης βιβλίων κλπ. Άλλες πόλεις είναι: η Μπρυν (ή Μπρνο), αρχαία πόλη, κέντρο εριουργίας και βιομηχανίας βάμβακος, μηχανημάτων, δερμάτων, των όπλων Μπρεν, οινοπνευματωδών ποτών κλπ. Η Ολμντς, έδρα πανεπιστημίου και βιομηχανική πόλη. Η Κόζιτσε, με βιομηχανία καπνού, οίνου και υφαντουργεία. Η Λίμπερετς με βιομηχανίες βαμβακιού, μετάλλων, τροφίμων κλπ. Η Κάρλοβι Βάρι, στην κοιλάδα του ποταμού Όρε με τις ονομαστές ιαματικές πηγές της κ.ά.

 

Γεωγραφία

Το μεγαλύτερο μέρος του εδάφους είναι ορεινό. Μπορούμε να χωρίσουμε τη χώρα σε 3 γεωγραφικά τμήματα. Προς Δ. βρίσκεται η Βοημία, που είναι ένα εκτεταμένο υψίπεδο, διαρρέεται από τον ποταμό Έλβα και έχει τα Σουδητικά όρη, Μεταλλοφόρα όρη, το Βοημικό Δρυμό και τα Υψώματα της Μοραβίας. Στο κέντρο βρίσκεται η Μοραβία, που είναι μια μεγάλη λωρίδα κατά το πλείστο λοφώδης και διασχίζεται από πολλές οροσειρές με διεύθυνση από ΒΑ. προς ΝΔ. Οι σπουδαιότερες από αυτές είναι η οροσειρά Βοημίας - Μοραβίας στα δυτικά σύνορά της. Προς Α. το υψίπεδο της Μοραβίας μεταπίπτει στην περιοχή των Καρπαθίων ορέων, που αρχίζουν από το Δούναβη και καταλήγουν στα Πολωνικά Καρπάθια. Προς τα Β. της Μοραβίας βρίσκεται η Σιλεσία, της οποίας το έδαφος είναι περιορισμένης έκτασης, αλλά έχει σημαντική οικονομική σημασία, γιατί περιέχει πλούσια ανθρακοφόρα κοιτάσματα.

περισσότερα

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

Το ιδιαίτερο μείγμα μπαρόκ και γοτθικής αρχιτεκτονικής, η καλοδιατηρημένη Παλιά Πόλη στις όχθες του Μολδάβα, η σημαντική πολιτιστική κληρονομιά, τα jazz clubs, το μαύρο θέατρο και η αύρα εποχής που αποπνέει τοποθετούν την Πράγα ανάμεσα στις πιο ατμοσφαιρικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Χάρτης Ταξιδιού Πράγα

Προτεινόμενα Ομαδικά Ταξίδια