fb

Πληροφορίες για: Λα Ντικ

Ονειρεμένες διαδρομές
Το Λα Ντίκ είναι ένα μαγικό νησί.. Δρομάκια μέσα σε έντονη βλάστηση θα σας οδηγήσουν σε ονειρεμένες διαδρομές μέσα στο νησί. Εδώ ζουν οι πελώριες χελώνες των Σεϊχελών παρόμοιες με αυτές των νησιών Γκαλαπάγκος. Τα μεσημέρια εύκολα μπορούν να σας μεταδώσουν τη ραθυμία τους, αφού κινούνται στωικά, προκειμένου να αποφύγουν να “βράσουν” στο καβούκι τους.

Ιδιωτικός παράδεισος
Είναι ο ιδανικός τόπος για να μην κάνετε τίποτα άλλο από το να απολαμβάνετε τη γαλήνη και την αρμονία που υπάρχουν γύρω σας. Έχει μικρά μονοπατάκια και το ποδήλατο είναι το κύριο μέσο μεταφοράς καθώς δεν υπάρχουν αυτοκίνητα. Οι κάτοικοι του νησιού ασχολούνται κυρίως με την αλιεία και την κατασκευή σκαφών και είναι πολύ ευχάριστοι και φιλόξενοι .

Εικόνες μαγικές
Η έντονη βλάστηση με τα σπάνια είδη πουλιών, οι φυτείες βανίλιας, οι εκπληκτικές ροζ παραλίες αλλά και οι αραμπάδες (βοϊδάμαξες) που διασχίζουν τα δρομάκια του νησιού, συνθέτουν ένα υπέροχο τοπίο που έλκει ακόμα και τους πιο αναποφάσιστους.

Δυτική ακτή

Το νησί κατοικείται κυρίως στη δυτική ακτή. Είναι η πιο πολυσύχναστη περιοχή και εκεί θα βρείτε μαγαζάκια για ψώνια, μικρά εστιατόρια και μικρές αγορές για τα δώρα σας και τα σουβενίρ. Ανακατευτείτε με τους ντόπιους και αφήστε τους να σας κακομάθουν από την καλοσύνη τους και την απλότητα τους.

Ανατολική ακτή

Παραμένει λίγο πολύ άθικτη. Είναι η πιο ήρεμη περιοχή του νησιού και το μόνο που θα συναντήσεις είναι μόνο ντόπιους κατοίκους. Αν περάσεις από εκεί θα δεις τον ήρεμο τρόπο ζωής τους και θα μάθεις να χάνεσαι στην ηρεμία τους καθώς οι ώρες εκεί κυλάνε αργά.

Le Union Estate

Οι επισκέπτες θα έχουν την τύχη να δουν μερικές από τις παραδοσιακές τοπικές βιομηχανίες του παρελθόντος, ενώ οι λάτρεις της φύσης θα έχουν την δυνατότητα να ερευνήσουν το σπάνιο μαύρο Veuve (είδος πτηνού), που είναι είδος προς εξαφάνιση αλλά που προστατεύεται τώρα στο La Digue Veuve Reserve που είναι επίσης άσυλο σε δύο εξαιρετικά σπάνια είδη χελώνας.

Πληροφορίες για τις Χώρες

Σεϋχελλες

Οι Σεϋχέλλες, είναι νησιωτικό κράτος (με συνολική έκταση 455 τ.χλμ.) του Ινδικού ωκεανού, που αποτελείται από γύρω στα 115 νησιά με πρωτεύουσα τη Βικτώρια. Μεγαλύτερο σε έκταση από τα νησιά είναι το Μαέ. Το κλίμα είναι ισημερινό. Η οικονομία της χώρας βασίζεται κυρίως στον τουρισμό και στην αλιεία. Πρόεδρος είναι ο Τζέιμς Μισέλ και το πολίτευμα είναι δημοκρατία. Η τελευταία απογραφή (2005) κατέγραψε 80.699 κατοίκους, η πλειονότητα των οποίων είναι Κρεολοί γαλλικής καταγωγής. Σύμφωνα με εκτιμήσεις για το 2013, η χώρα έχει πληθυσμό 89.949[1] κατοίκους (κατατάσσεται 192η). Ο πληθυσμός της είναι ο μικρότερος στην Αφρική. Επίσημες γλώσσες είναι η αγγλική και η κρεολική Σεσελουά. Πρώτοι έφτασαν στα νησιά οι Πορτογάλοι, στις αρχές του 16ου αιώνα. Από τότε πέρασαν από τα νησιά οι Γάλλοι, στους οποίους οι Σεϋχέλλες οφείλουν το όνομά τους, και οι Άγγλοι, οι οποίοι το 1903 κήρυξαν τις Σεϋχέλλες αγγλική αποικία. Η χώρα απέκτησε την ανεξαρτησία της το 1976. Στο νησιωτικό αυτό συγκρότημα, όταν ακόμα αποτελούσε κτήση της Αγγλίας, είχαν εκτοπίσει οι Άγγλοι από τις 9 Μαρτίου 1956 τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο της Κύπρου, μαζί με τον Μητροπολίτη Κυρηνείας Κυπριανού, και τον δημοσιογράφο Πολ. Ιωαννίδη μέχρι τις 28 Μαρτίου του 1957 που επέστρεψαν στην Ελλάδα, απ' όπου και επέστρεψε στη Κύπρο, για να αναλάβει τελικά το 1960 πρώτος Πρόεδρος της ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας. Εθνική εορτή είναι η 18η Ιουνίου, οπότε το 1993 υιοθετήθηκε το ισχύον Σύνταγμα.

Γεωγραφία

Η θέση του νησιωτικού κράτους βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Μαδαγασκάρης, και γύρω στα 1.600 χλμ. ανατολικά της Κένυας. Ο αριθμός των νησιών του αρχιπελάγους αναφέρεται συχνά ως 115, ενώ στο Σύνταγμα της χώρας αναγράφονται 155 νησιά. Από γεωλογικής άποψης, οι Σεϋχέλλες παρουσιάζουν διαφορετική μορφολογία σε σχέση με άλλα νησιά της περιοχής της Μαδαγασκάρης. Τα νησιά αντιπροσωπεύουν την ανάδυση αρχαίων γρανιτικών σχηματισμών, που αποτελούν το βόρειο τμήμα της ράχης των Μασκαρένιας. Η προέλευσή τους πιθανότατα να σχετίζεται με τη διάλυση της αρχαίας ηπείρου Γκοντβάνα. Σύμφωνα με το Σύνταγμα τα νησιά διακρίνονται σε συστάδες. Συγκεκριμένα:
Υπάρχουν 42 γρανιτικά νησιά, τα οποία από το μεγαλύτερο στο μικρότερο είναι: Μαέ (όπου και το υψηλότερο σημείο του κράτους, 928 μ.), Πραλέν (Praslin), Σιλουέτ, Λα Ντιγκ, Κιριέζ, Φελισιτέ, Φρεγκάτ, Σεν Αν, Βόρειο, Σερφ, Μαριάν, Γκραν Σουρ (Sœur), Κουζέν, Κουζίν (Cousine), Λον, Ρεσίφ, Ρουντ (Πραλέν), Ανονίμ, Μαμέγ, Μογιέν, Νησί των Θαλάσσιων Αγελάδων, Λ' Ιλέτ, Μπίκον (Ιλ Σες), Κασέ, Κόκος, Ρουντ (Μαέ), L'Ilot Frégate, Μπουμπί, Σοβ Σουρί (Μαέ), Σοβ Σουρί (Πραλέν), Ιλ Λα Φους, Οντούλ, L'Ilot, Ρατ, Σουρί, Σεν Πιερ (Πραλέν), Ζαβέ, Χάρισον Ροκς (Γκραντ Ροσέ).
Βόρεια των γρανιτικών νησιών βρίσκονται τα Ντενίς, Μπερντ. Στα νότια των γρανιτικών απαντώνται τα νησιά Κετιβί (Coëtivy) και Πλατ (Platte).
Εξάλλου υπάρχουν 29 κοραλλιογενή νησιά στη συστάδα Αμιράντες, στα δυτικά των γρανιτικών: Ντερός (Desroches), Ατόλλη Πουάβρ (αποτελούμενη από τα 3 νησιά : Πουάβρ (Poivre), Φλορεντέν (Florentin) και το Νότιο Νησί), Αλφόνς, Ντ' Αρός (D'Arros), Ατόλλη Σεν Ζοζέφ (συναποτελούμενη από 14 νησιά: Σεν Ζοζέφ Ιλ ο Φουκέτ (Joseph Ile aux Fouquets), Ρεσούρς (Ressource), Πτι Καρκασά (Petit Carcassaye), Γκραν Καρκασά (Grand Carcassaye), Μπενζαμέν (Benjamin), Μπανκς Φεράρι (Bancs Ferrari), Σιεν (Chiens), Πελικάν (Pélicans), Βαρ (Vars), Ιλ Πολ (Ile Paul), Μπανκ ντε Σαμπλ (Banc de Sable), Μπανκ ο Κοκό (Banc aux Cocos) και Ιλ ο Πουλ (Ile aux Poules), Μαρί Λουίζ, Ντενέφ (Desnoeufs), Άφρικαν Μπανκς (African Banks, συναποτελούμενο από 2 νησιά: Άφρικαν Μπανκς και Νότιο Νησί), Ρεμίρ (Rémire), Σεν Φρανσουά, Μπουντέζ, Ετουάλ (Etoile), Μπιζουτιέ (Bijoutier).
Στη συστάδα Φάρκουαρ βρίσκονται 13 κοραλλιογενή νησιά, νότια και νοτιοδυτικά των Αμιράντες: Ατόλλη Φαρκουχάρ (που αποτελείται από 10 νησιά), Ατόλλη Προβιντάνς (αποτελούμενη από τα νησιά Προβιντάνς και Μπανκς Προβιντάνς) και Σεν Πιερ.
Τέλος, υπάρχουν και 67 νησιά - κοραλλιογενείς αναδύσεις στη συστάδα Αλντάμπρα, δυτικά της συστάδας Φάρκουαρ: Ατόλλη Αλντάμπρα, αποτελούμενη από 46 νησιά), Ασουμπσιόν (Assumption), Αστόβ (Astove) και την Ατόλλη Κοσμολέντο (συναποτελούμενη από 19 νησιά).
Τα νησιά Αλντάμπρα, Ντερός και οι Φάρκουαρ νήσοι επιστράφηκαν στις Σεϋχέλλες από την Αγγλία, έπειτα από την ανεξαρτησία.

περισσότερα

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

Ονειρεμένες διαδρομές σε ένα νησί που θυμίζει παράδεισο.

Απολαύστε ένα φανταστικό κομμάτι γης, με την εμπειρία του Versus!

Χάρτης Ταξιδιού Λα Ντικ

Προτεινόμενα Ομαδικά Ταξίδια