Πληροφορίες για: Πραλέν

Πραγματικός επίγειος παράδεισος
Οι διάσημες παραλίες με τους απίστευτων σχημάτων λείους βράχους από γρανίτη, ανάμεσα και κάτω από τους οποίους αναπτύσσονται μαγευτικές άσπρες αμμουδιές που σκιάζονται από κοκοφοίνικες, διαμορφώνοντας ένα ποιητικής ομορφιάς τοπίο.

Κάντε συλλογή από κάτασπρα κοχύλια
Μια εξαιρετική παραλία η Anse Volbert (Cote D’Or), ιδανική για μπάνιο, θαλάσσια σπορ και ηλιοθεραπεία, αλλά και για να μαζέψετε κάτασπρα κοχύλια
από την άμμο για τη συλλογή σας.

Κολυμπήστε δίπλα σε χελώνες
Η Anse La Blague με έναν κοραλλιογενή ύφαλο που μπορείτε να κολυμπήσετε και αν είστε τυχεροί να έχετε δίπλα σας κάποια θαλάσσια χελώνα και πολλές άλλες μοναδικές παραλίες.

Βόρειο - Δυτικά

Εδώ βρίσκεται η παραδεισένια παραλία του Anse Boudin βρίσκεται στα βόρειο-δυτικά της Praslin δίπλα σε κάποιο θεαματικό φυσικό τοπίο. Επίσης στις πιο απολαυστικές παραλίες στις Σεϋχέλλες συγκαταλέγεται και η Anse Georgette, που βρίσκεται στο βόρειο-δυτικά του Praslin. Είναι προσβάσιμη μόνο μέσω του ωκεανού, ή (με άδεια) μέσω της Lemuria Resort, οι επισκέπτες μπορούν να βρουν γύρω από γρανιτένιους ογκόλιθους, λευκή άμμο, και μια μεγάλη παραλία.

Ανατολικά

Στην Ανατολική ακτή του νησιού βρίσκεται μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της Praslin, η Grande Anse. Εδώ, έχετε επιλογή να συμμετάσχετε σε πολλές διαφορετικές δραστηριότητες, όπως θαλάσσια σπορ, εκδρομές με σκάφος, ψάρεμα και εκδρομές. Σε περίπτωση που πεινάσετε, υπάρχει ένα καλό εστιατόριο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και προσφέρει γευστικά εδέσματα.

Βόρειο - Ανατολικά

Η Anse Possession κατατάσσεται μεταξύ των πιο ειδυλλιακών παραλιών στις Σεϊχέλες, και βρίσκεται στο βόρειο-ανατολικά του Praslin. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα ρηχά νερά, τη λευκή άμμο, και το κολύμπι σε συνδυασμό με το ψαροντούφεκο, θαυμάζοντας τα κοράλλια και θαλάσσιας ζωής.

Βόρεια

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ίσως η πιο όμορφη παραλία στη Γη, Anse Lazio. Η παραλία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Praslin, προσφέρει ένα εντυπωσιακό σχήμα ημισελήνου, περιτριγυρισμένο από γρανιτένιους ογκόλιθους, και τροπική βλάστηση, δημιουργώντας μια πραγματική αίσθηση του παραδείσου. Η παραλία βαθαίνει απαλά μέσα στο νερό, καθιστώντας το ιδανικό για ψαροντούφεκο.

Πληροφορίες για τις Χώρες

Σεϋχελλες

Οι Σεϋχέλλες, είναι νησιωτικό κράτος (με συνολική έκταση 455 τ.χλμ.) του Ινδικού ωκεανού, που αποτελείται από γύρω στα 115 νησιά με πρωτεύουσα τη Βικτώρια. Μεγαλύτερο σε έκταση από τα νησιά είναι το Μαέ. Το κλίμα είναι ισημερινό. Η οικονομία της χώρας βασίζεται κυρίως στον τουρισμό και στην αλιεία. Πρόεδρος είναι ο Τζέιμς Μισέλ και το πολίτευμα είναι δημοκρατία. Η τελευταία απογραφή (2005) κατέγραψε 80.699 κατοίκους, η πλειονότητα των οποίων είναι Κρεολοί γαλλικής καταγωγής. Σύμφωνα με εκτιμήσεις για το 2013, η χώρα έχει πληθυσμό 89.949[1] κατοίκους (κατατάσσεται 192η). Ο πληθυσμός της είναι ο μικρότερος στην Αφρική. Επίσημες γλώσσες είναι η αγγλική και η κρεολική Σεσελουά. Πρώτοι έφτασαν στα νησιά οι Πορτογάλοι, στις αρχές του 16ου αιώνα. Από τότε πέρασαν από τα νησιά οι Γάλλοι, στους οποίους οι Σεϋχέλλες οφείλουν το όνομά τους, και οι Άγγλοι, οι οποίοι το 1903 κήρυξαν τις Σεϋχέλλες αγγλική αποικία. Η χώρα απέκτησε την ανεξαρτησία της το 1976. Στο νησιωτικό αυτό συγκρότημα, όταν ακόμα αποτελούσε κτήση της Αγγλίας, είχαν εκτοπίσει οι Άγγλοι από τις 9 Μαρτίου 1956 τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο της Κύπρου, μαζί με τον Μητροπολίτη Κυρηνείας Κυπριανού, και τον δημοσιογράφο Πολ. Ιωαννίδη μέχρι τις 28 Μαρτίου του 1957 που επέστρεψαν στην Ελλάδα, απ' όπου και επέστρεψε στη Κύπρο, για να αναλάβει τελικά το 1960 πρώτος Πρόεδρος της ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας. Εθνική εορτή είναι η 18η Ιουνίου, οπότε το 1993 υιοθετήθηκε το ισχύον Σύνταγμα.

Γεωγραφία

Η θέση του νησιωτικού κράτους βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Μαδαγασκάρης, και γύρω στα 1.600 χλμ. ανατολικά της Κένυας. Ο αριθμός των νησιών του αρχιπελάγους αναφέρεται συχνά ως 115, ενώ στο Σύνταγμα της χώρας αναγράφονται 155 νησιά. Από γεωλογικής άποψης, οι Σεϋχέλλες παρουσιάζουν διαφορετική μορφολογία σε σχέση με άλλα νησιά της περιοχής της Μαδαγασκάρης. Τα νησιά αντιπροσωπεύουν την ανάδυση αρχαίων γρανιτικών σχηματισμών, που αποτελούν το βόρειο τμήμα της ράχης των Μασκαρένιας. Η προέλευσή τους πιθανότατα να σχετίζεται με τη διάλυση της αρχαίας ηπείρου Γκοντβάνα. Σύμφωνα με το Σύνταγμα τα νησιά διακρίνονται σε συστάδες. Συγκεκριμένα:
Υπάρχουν 42 γρανιτικά νησιά, τα οποία από το μεγαλύτερο στο μικρότερο είναι: Μαέ (όπου και το υψηλότερο σημείο του κράτους, 928 μ.), Πραλέν (Praslin), Σιλουέτ, Λα Ντιγκ, Κιριέζ, Φελισιτέ, Φρεγκάτ, Σεν Αν, Βόρειο, Σερφ, Μαριάν, Γκραν Σουρ (Sœur), Κουζέν, Κουζίν (Cousine), Λον, Ρεσίφ, Ρουντ (Πραλέν), Ανονίμ, Μαμέγ, Μογιέν, Νησί των Θαλάσσιων Αγελάδων, Λ' Ιλέτ, Μπίκον (Ιλ Σες), Κασέ, Κόκος, Ρουντ (Μαέ), L'Ilot Frégate, Μπουμπί, Σοβ Σουρί (Μαέ), Σοβ Σουρί (Πραλέν), Ιλ Λα Φους, Οντούλ, L'Ilot, Ρατ, Σουρί, Σεν Πιερ (Πραλέν), Ζαβέ, Χάρισον Ροκς (Γκραντ Ροσέ).
Βόρεια των γρανιτικών νησιών βρίσκονται τα Ντενίς, Μπερντ. Στα νότια των γρανιτικών απαντώνται τα νησιά Κετιβί (Coëtivy) και Πλατ (Platte).
Εξάλλου υπάρχουν 29 κοραλλιογενή νησιά στη συστάδα Αμιράντες, στα δυτικά των γρανιτικών: Ντερός (Desroches), Ατόλλη Πουάβρ (αποτελούμενη από τα 3 νησιά : Πουάβρ (Poivre), Φλορεντέν (Florentin) και το Νότιο Νησί), Αλφόνς, Ντ' Αρός (D'Arros), Ατόλλη Σεν Ζοζέφ (συναποτελούμενη από 14 νησιά: Σεν Ζοζέφ Ιλ ο Φουκέτ (Joseph Ile aux Fouquets), Ρεσούρς (Ressource), Πτι Καρκασά (Petit Carcassaye), Γκραν Καρκασά (Grand Carcassaye), Μπενζαμέν (Benjamin), Μπανκς Φεράρι (Bancs Ferrari), Σιεν (Chiens), Πελικάν (Pélicans), Βαρ (Vars), Ιλ Πολ (Ile Paul), Μπανκ ντε Σαμπλ (Banc de Sable), Μπανκ ο Κοκό (Banc aux Cocos) και Ιλ ο Πουλ (Ile aux Poules), Μαρί Λουίζ, Ντενέφ (Desnoeufs), Άφρικαν Μπανκς (African Banks, συναποτελούμενο από 2 νησιά: Άφρικαν Μπανκς και Νότιο Νησί), Ρεμίρ (Rémire), Σεν Φρανσουά, Μπουντέζ, Ετουάλ (Etoile), Μπιζουτιέ (Bijoutier).
Στη συστάδα Φάρκουαρ βρίσκονται 13 κοραλλιογενή νησιά, νότια και νοτιοδυτικά των Αμιράντες: Ατόλλη Φαρκουχάρ (που αποτελείται από 10 νησιά), Ατόλλη Προβιντάνς (αποτελούμενη από τα νησιά Προβιντάνς και Μπανκς Προβιντάνς) και Σεν Πιερ.
Τέλος, υπάρχουν και 67 νησιά - κοραλλιογενείς αναδύσεις στη συστάδα Αλντάμπρα, δυτικά της συστάδας Φάρκουαρ: Ατόλλη Αλντάμπρα, αποτελούμενη από 46 νησιά), Ασουμπσιόν (Assumption), Αστόβ (Astove) και την Ατόλλη Κοσμολέντο (συναποτελούμενη από 19 νησιά).
Τα νησιά Αλντάμπρα, Ντερός και οι Φάρκουαρ νήσοι επιστράφηκαν στις Σεϋχέλλες από την Αγγλία, έπειτα από την ανεξαρτησία.

περισσότερα

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

Νησί μυθικό... Νησί μαγικό... Το μόνο που χρειάζεστε είναι ελεύθερος χρόνος... 

Απολαύστε ένα μυθικό κομμάτι γης, με την εμπειρία του Versus!

Χάρτης Ταξιδιού Πραλέν