Πληροφορίες για: Γουατεμάλα

Οι πυραμίδες στην ζούγκλα και οι κρουαζιέρες
Οι πυραμίδες στο Τικάλ (μέσα στη ζούγκλα), στο Κοπάν (σκαλιά με επιγραφές) και στο Τεοτιχουακάν (ο μεγαλύτερος αρχαιολογικός χώρος ίσως του κόσμου).  Οι ονειρεμένες πόλεις Αντίγκου, Πουέμπλα, Καμπέτσε. Οι απολαυστικές κρουαζιέρες στο Ρίο Ντούλτσε και το Φαράγγι του Σουμιδέρο.

Οι Ινδιάνοι και η Λίμνη Αττιλάν
Οι πολύχρωμες φορεσιές των ανθρώπων και τα πρωτόγνωρα έθιμα προσευχής και θυσίας ζώων στα Ινδιάνικα χωριά του Ζινακαντάν και της Τσαμούλα.  Η λίμνη Αττιτλάν με το ξενοδοχείο της και η αγορά της Οαχάκα...</p>

Καταρράκτες, παπαγάλοι και έντονες δραστηριόττηες
Όλα τα παραπάνω τα συμπληρώνουν εικόνες και δραστηριότητες όπως κολύμπι σε σενότα, μεταφορά με πιρόγα στο ποτάμι, θέα σε λίμνη με καταρράκτες, ατελείωτα βουνά με κάκτους και πανδαισία χρωμάτων πουλιών (παπαγάλοι Μακάο) και σπιτιών (Γουατεμάλα).

H Πόλη της Γουατεμάλας

H Πόλη της Γουατεμάλας είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Δημοκρατία της Γουατεμάλας. Ο πληθυσμός της πόλης μαζί με τα προάστια υπερβαίνει τα 3.700.000 κατοίκους είναι η μεγαλύτερη πόλη στην Κεντρική Αμερική και την Καραϊβική.

Τικάλ (UNESCO)

Η Τικάλ είναι αρχαιότερη πόλη των Μάγια και βρίσκεται στην περιοχή της σημερινής Γουατεμάλας.Είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις των προκολομβιανών πολιτισμών και έφτασε στην ακμή της το 700 π.Χ

Στην πόλη βρίσκονται γιγάντιες λίθινες βαθμιδωτές πυραμίδες και πάρ'ολο που τα περισσότερα κτίρια χρονολογούνται  στο 600-900 π.Χ. υπάρχουν και κτίρια από το 400 π.Χ.

Αντίγουα Γουατεμάλα

Η Αντίγουα Γουατεμάλα ή απλά Αντίγουα είναι μια πόλη στα Κεντρικά Υψίπεδα της Γουατεμάλας γνωστή για την καλά διατηρημένη μπαρόκ αρχιτεκτονική με στοιχεία ισπανικού μουδέχαρ, καθώς και για τα ερείπια εκκλησιών από την περιοδό της ισπανικής κατοχής,

Φυλές Ινδιάνων

Πάνω από το μισό του πληθυσμού της Γουατεμάλας είναι Μεστίζος ή Λαντίνος, αυτοί δηλαδή που μιλούν την ισπανική γλώσσα και είναι μισοί Ινδιάνοι και μισοί Ισπανοί. Το άλλο 50% των κατοίκων είναι γνήσιοι απόγονοι των Μάγια. Οι σπουδαιότερες φυλές είναι η Κιτσέ, η Κακτσικέλ και η Κεκτσί. Αν και επίσημη γλώσσα είναι η ισπανική, η πλειοψηφία των φυλών των Μάγια μιλά σίγουρα κάποια από τις 21 διαλέκτους κι ελάχιστοι είναι εκείνοι που μπορούν να μιλήσουν καθαρά ισπανικά. Οι φυλές των Μάγια ζουν από τη γεωργία και τη χειροτεχνία. Τα περίφημα υφαντά τους ξεχωρίζουν από περιοχή σε περιοχή και μπορούμε κάλλιστα να αναγνωρίσουμε τον τόπο κατασκευής τους από τα σχέδια και τα χρώματα.

Πληροφορίες για τις Χώρες

Γουατεμάλα

Η Γουατεμάλα (επίσημη ονομασία: Δημοκρατία της Γουατεμάλας) είναι μια χώρα με έκταση 108.890km² και πληθυσμό 13.354.000 με βάση εκτιμήσεις για τον Ιούλιο του 2009. Το όνομα της πρωτεύουσας είναι Πόλη της Γουατεμάλας. Πρόεδρος της χώρας είναι ο Άλβαρο Κολόμ. Το όνομα της χώρας προήλθε από τη λέξη της Nahuatl Cuauhtēmallān, δηλαδή «τόπος πολλών δέντρων», μια μετάφραση του «πολλά δέντρα» (δηλ. δάσος), στη γλώσσα των Μάγιας. Το όνομα της χώρας προέρχεται από το Nahuatl Cuauhtēmallān, που σημαίνει «θέση πολλών δέντρων», σε απλή μετάφραση «πολλά δέντρα» (δηλαδή «δάσος»). Το όνομα το έδωσαν οι Ινδιάνοι της περιοχής.

Γεωγραφία

Η χώρα συνορεύει στα βόρεια και βορειοδυτικά με το Μεξικό (962 χιλιόμετρα σύνορα), στα βορειοανατολικά με το Μπελίζε (266 χλμ σύνορα), και στα νοτιοανατολικά με το Ελ Σαλβαδόρ (203 χλμ σύνορα) και την Ονδούρα (256 χλμ σύνορα). Βρέχεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό (νοτιοδυτικά) και από την Καραϊβική Θάλασσα (ανατολικά). Το συνολικό μήκος των ακτογραμμών φτάνει τα τετρακόσια χιλιόμετρα, κυρίως στο Ειρηνικό ωκεανό. Τα μοναδικά φυσικά όρια της χώρας είναι οι ακτές της. Τα σύνορα με το Μεξικό και τις υπόλοιπες χώρες είναι τεχνητά. Το κύριο χαρακτηριστικό της χώρας είναι η Αμερικανική Κορδιλιέρα. Η οροσειρά αυτή χωρίζεται σε μια οροσειρά που αποτελείται από 33 επιβλητικά ηφαίστεια, κάποια από αυτά ενεργά, με ψηλότερο από όλα το Ταχουμούλκο (4.220μ.), την ψηλότερη κορυφή της Κεντρικής Αμερικής, και στους ορεινούς όγκους Κουτσουματάνες, Τσάμας και Λα Μίνας, οι οποίοι βρίσκονται βόρεια της ηφαιστειακής οροσειράς. Ένα μεγάλο τμήμα της χώρας εκτείνεται στα υψίπεδα της χερσονήσου Γιουκατάν. Υπάρχουν επίσης πεδινές περιοχές, μια πεδινή έκταση πλάτους 20 με 50 χιλιόμετρα στην ακτή του Ειρηνικού και μια προς τις ακτές της Καραϊβικής. Το έδαφος γενικά είναι τραχύ. Υδρολογικά, το έδαφος της Γουατεμάλας χωρίζεται σε τρεις λεκάνες, τη λεκάνη του Ειρηνικού, του Κόλπου του Μεξικού (η μεγαλύτερη) και της Καραϊβικής. Η λεκάνη του Ειρηνικού αποστραγγίζει τη νότια Γουατεμάλα, της Καραϊβικής την κεντρική και του Κόλπου του Μεξικού τη βόρεια. Μακρύτερος (486 χλμ) και κύριος ποταμός της είναι ο Μοτάγουα, ο οποίος εκβάλλει στον Κόλπο της Ονδούρας. Υπάρχουν επίσης περίπου 20 λίμνες, από τις οποίες μόνο πέντε έχουν σημαντική έκταση. Το νερό σε όλες τις λίμνες είναι γλυκό, αλλά όχι πόσιμο. Η μεγαλύτερη λίμνη είναι η Λάγο ντε Ιζαμπάλ, η οποία έχει έκταση 590 χλμ² και βρίσκεται κοντά στις ακτές της Καραϊβικής. Άλλες σημαντικές λίμνες είναι η λίμνη Ατιτλάν, η Ελ Γκοφέτε, η λάγο Πετέν Ίζτα και η λίμνη Αματιτλάν.

περισσότερα

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

Μαγευτικός Προορισμός ή και ταξίδι ζωής! Τι να πρωτοθυμήθείς; 'Ολα χαραγμένα ανεξίτηλα στη μνήμη σας μένουν εδώ! ΜΠΡΑΒΟ VERSUS

Χάρτης Ταξιδιού Γουατεμάλα

Προτεινόμενα Ομαδικά Ταξίδια